Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007

Στραβός είν ο γιαλός, [-2-] ...η Φούσκα Ελληνα !

Τεράστια η φούσκα των τιμών ακινήτων και πρόβλημα απο τον υπερδανεισμό στα ελληνικά νοικοκυριά.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στα " ΝΕΑ " στις 25/8/07, η κατάσταση μοιάζει έντονα με ναρκοπέδιο.
Οταν αυτό εκραγεί, η φούσκα θα είναι η θεαματικότερη όλων των εποχών.
Ωστόσο συμβαίνουν τρελλά με τις τιμές διαμερισμάτων στην Αθήνα και φυσικά αυτό επηρρεάζει και άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Το μέσο κόστος για αγορά διαμερίσματος 80 τ.μ. στην Αθήνα υπερβαίνει τα 2.500 € ανα τ.μ. !!! και πολλοί πωλητές / εργολάβοι πωλούν όσο βρούν. Συχνά ζητούν και 3.000 € το τ.μ.
Το κόστος κοντεύει να διπλασιαστεί σε σχέση με το έτος 2000.
Πιο φτηνά θα ερχόταν ενα σπίτι κάπου στο Βέλγιο ή την Ολλανδία.
Εκτός κι αν δώσεις λιγότερα για να πάρεις καμμένο εκτός σχεδίου για μελλοντική "νομιμοποίηση". Τόσα που κάηκαν έχει πλέον πολλλάααα οικόπεδα !
Βέβαια θα είναι πια χωρίς δάσος αλλα τι πειράζει ; Εσυ θα έχεις το κεραμίδι σου.

ΕΜΠΡΟΣ λοιπόν Ελληνα φουκαρά, όρμα για το μικροαστικό σου όνειρο, πούλα κάτι απ το χωριό σου κι έλα Αθήνα, τρέξε να δανειστείς 3 φορές άλλα τόσα, για να "βάλεις ενα κεραμίδι στο κεφάλι" σου, αγόρασε όσο σου ζητάνε, και πρόλαβε να ζήσεις όσο χρειαστεί ωστε να το ξεπληρώσεις και μετα να πεθάνεις !

Αυτό σε νοιάζει, ηλίθιε, και ετσι δίνεις δικαίωμα σε κερδοσκόπους να μην υπολογιζουν τίποτα, αρκεί να χτίσουν, για να σου πουλήσουν. Αυτός είσαι έλληνα, με μικρό εψιλον.
Στο μεταξύ θα ζείς μόνο για να ξεχρεώνεις φούσκες ! ...
... ΜΑΛΑΚΑ ! ( ο τόνος στο δεύτερο Α )

Μετα συμπαθήσεως, χλευασμού και τιμής Τζονάκος Ξεχρεωτίδης.
Εβίβεςςς ...
...

13 σχόλια:

  1. Ποιος έχασε μυαλό να το βρει ο μέσος Έλληνας....?

    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, στην μνήμη των νεκρών και των χαμένων, στην ελπίδα μιας διαρκούς και μόνιμης διαμαρτυρίας για προστασία και αναγέννηση.

    Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, οχημάτων, εργασιών, σκέψεων, θορύβων όρθιοι και σιωπηλοί όπου βρεθούμε να αφουγκραστούμε τους ήχους της γης.

    Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, όλου του συστήματος, οικονομικού, πολιτικού, εργασιακού, επικοινωνιακού να δείξουμε ότι δεν είμαστε πολλοί, είμαστε όλοι, που πενθούμε, ελπίζουμε και συμπαραστεκόμαστε ενεργά.

    Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, να παγκοσμιοποιήσουμε το δικό μας μήνυμα σε όλο το πλανήτη στέλνοντας το μήνυμα για συμμετοχή την ίδια ώρα Ελλάδας σε όλο τον κόσμο σε όλες τις γλώσσες.

    Μήνυμα για SMS και email

    ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ Α-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΖΟΙ, ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ, ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.

    Διαδώστε την προσπάθεια με sms και email στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε απλούς πολίτες , Μ.Μ.Ε., Οργανώσεις. Όποιος μπορεί ας το μεταφράσει . Να γίνει μήνυμα σε όλες τις γλώσσες του κόσμου μιας κοινής αφετηρίας, μιας κοινής προσπάθειας, μιας κοινής νέας αρχής.

    Περισσότερα και συντονισμός δράσης στο http://manosnik.blogspot.com/


    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν πάμε Βέλγιο; Ή έστω Ολλανδία; Καλύτερα θα ήταν. Ή μήπως η συνείδησή μας, μας κρατά εδώ για να πολεμήσουμε; Και για ποιόν θα μείνουμε...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ελλάδα εχει πανευρωπαϊκά το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης, που αγγίζει το 70-75%.
    Αυτο σημαίνει οτι οι δύο στους τρείς έχουν ιδιόκτητο σπίτι ( τουλάχιστον ενα).
    Και οκ, καλά κάνουν θα πεις, αλλα όχι να είναι ο ανώτερος σκοπός της ζωής μας αυτός και να θεωρείται αυτό η ανώτατη επιτυχία !
    Δηλ. για να καταλάβω, στις άλλες χώρες που η ιδιοκατοίκηση κυμαίνεται απο 22% - 45%, μαλάκες είναι ;;;;
    Γιατι εδω να συντηρείται αυτη η τεράστια φούσκα ;
    Και όσοι δεν εχουν μπει στην διαδικασία αγοράς σπιτιού, να χουν υπ' όψη οτι σε αυτη την αγορά παίζει πολλλλύ μαύρο χρήμα, αφορολόγητο δηλαδή, και το κράτος το γνωρίζει αυτό, και το αφηνει να περνάει,

    Αλλη μια κοροϊδία, που θα βγει σε κακό, ειδικά οταν η φούσκα κάνει ενα ωραίο ΜΠΑΜ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποια στιγμή θα φτάσουμε κ εμείς στο σημείο να μην μπορούμε ν'αγοράσουμε ή να μη μας συμφέρει να το κάνουμε, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαικές χώρες.. Το ότι ένας γερμανός νοικιάζει το διαμέρισμά του στο μόναχο αλλά έρχεται κ αγοράζει εξοχικό πύργο στη μάνη πχ, κάτι λέει..
    Όπως κ να'χει το θέμα, εμείς, σ'αυτή τη χώρα, κοιτάμε να ικανοποιήσουμε τις εμμονές μας με οποιοδήποτε κόστος. Βάζουμε υποθήκη ακόμα κ το μέλλον των παιδιών μας για να βολευτούμε όπως όπως.. Οπότε, ας προσέχαμε γιατί παίρνουμε τελικά αυτό που μας αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι, κατι λεει paperflowers. Οτι έχουμε όμορφη χώρα, ή μάλλον είχαμε.
    Αυτο όμως δεν σημαίνει οτι τα ακίνητα δεν ειναι φούσκα στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα λέω εμείς για το κεραμίδι αλλά αγρόν ηγόρασαν. ΄Η μάλλον, αγρόν πούλησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πες τα.

    Σκοπός ζωής να βάλουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας.

    τώρα, αν δεν έχουμε να το συντηρήσουμε ή να φάμε είναι άλλο θέμα.

    Τι να πω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή κάποτε ήμουν στο χώρο των ταρπεζών, γνωρίζω πολύ καλά με τι προχειρότητα δίνονταν τα χρήματα. Η δόση μάλιστα έφτανε κάποτε στο 50% του μηνιαίου οικογενειακού προϋπολογισμού. Μέχρι και η Τράπεζα της Ελλάδος έφτασε να παρέμβει για να βάλει φρένο στο εύκολο χρήμα. Γιατί βλέπεις, αν κάτι πάει στραβά με τα επιτόκια πανευρωπαϊκά, τότε θα τιγκάρουν στις επισφάλειες οι ισολογισμοί τους. Και τα κοράκια στους πλειστηριασμούς καραδοκούν. Η μανία του Έλληνα για ιδιοκτατοίκηση τον οδήγησε σε ένα μη εκλογικευμένο δανεισμό. Αλλά έτσι κι αλλιώς όλα φαίνονταν προσβάσιμα. Ακριβά αυτοκίνητα, διακοπές, σπίτια όλα ήταν εύκολα και ο κόσμος απλός. Η δανεική ευημερία κάποτε θα σκάσει στα μούτρα μας. Το φαινόμενο των 600 και 700 ευρώ είναι πλέον αισθητό και σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία κ.ο.κ. Φαντάσου τώρα να έχεις μια απασχόληση (δεν μιλάμε για εργασία οκ; γιατί αυτή έχει εκτός από απαιτήσεις και κάποια δικαιώματα για τους εργαζόμενους) και να πρέπει να καλύψεις και μια άνοδο του κυμαινόμενου επιτοκίου που θα πάει τη δόση σου από μισή ώς μια φορά πάνω....Εφιάλτης. Από την άλλη έχουμε τη μεγάλη φούσκα των τιμών των ακινήτων που οδηγούν σε κονσερβοποίηση των ανθρώπων σε μικρά και πανάκριβα διαμερίσματα και σε περιοχές χωρίς συχνά παροχές. Έκαναν γιουρούσι λοιπόν τράπεζες και κατασκευαστές και τώρα έχουμε το φαινόμενο ολόκληρες πολυκατοικίες να μένουν κενές γιατί δεν υπάρχουν αγοραστές. Ίσως αυτό οδηγήσει τις τιμές σε μια κατρακύλα, αλλά και πάλι βλέπω δύσκολα τα πράγματα με την αγοραστική δύναμη του νεοέλληνα να έχει φτάσει στον αστράγαλο. Μήπως είναι καιρός να εκτιμήσουμε την κοινωνική αξία των κοινοβίων; (λέμε τώρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Hδη ο δανεισμός των Ελλήνων φτάνει το 1 δις ευρω το μήνα και τα επισφαλή δάνεια των Τραπεζών τα 5 δις !
    Και η φούσκα συνεχίζεται, αμείωτη, κόσμος επενδύει παράλογα σε ακίνητα !
    Πού θα φτάσει αυτο το πράγμα ;

    doratsirka σ ευχαρισ΄τω πολύ για το ωραίο σου σχόλιο, αφου ησουν μεσα στα πράγματα, θα ξέρεις καλά τι παίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tzonakos θα χαλάσει το προφιλ μου λέμε. Δεν μου πάει το τεχνοκρατικό. Εγκατέλειψα το χρήμα για την ποίηση και την τέχνη κι ας πεθάνω στημ σεζ λονγκ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαχαχα, αμα είναι να μας βρει ο αιώνιος ύπνος σε μια σέζ-λόνγκ, εντάξει, έρχομαι, διάβαζέ μου ποίηση να μη σκέφτομαι τον κακό ετούτον κόσμο :)
    Χωρις πλάκα, τέτοια θέματα χρειάζονται στήριξη απο ανθρώπους που ειναι "απο μεσα" και ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Α,ρε Τζονακο ωρες ώρες μου φαίνεται οτι τσαμπα φωνάζουμε, αλλά μετά βλέπω ότι φωνάζουνε πολλοί και ίσως κάτι ξυπνήσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape