Κυριακή 15 Απριλίου 2007

Yassou vlaka

Υπήρξα βλάξ ηθελημένα ή απο σπόντα. Μην έχοντας κατι καλύτερο να κάνω επέμενα σε καταστάσεις που δεν ήταν υγιείς, και πάλεψα να τις βοηθήσω, να τις διορθώσω όσο μπορώ, να δείξω πώς πίστευα οτι θα πρεπε νά 'ναι.
Ξέρεις, παίρνεις οτι υπάρχει. Δηλαδή αν μια εποχή κυκλοφορούν ντομάτες, πορτοκάλια και λάχανα, απο αυτά θα διαλέξεις αν ψάχνεις να φάς. Μπορεί αργότερα να βγούν άλλα και καλύτερα αλλά εσυ να μην ψάχνεις τότε κάτι ή να μην μπορείς να πάρεις.
Αν δεν πάρεις κάτι την ώρα που πρέπει, θα βρεθείς να περιμένεις το καλό το πράμα για χρόνια. Και η ζωή είναι μικρή για να την αφήνεις να περνάει έτσι σκέτα.
Οι πατεράδες μας δεν είχαν κινητά τηλέφωνα, ούτε Ιντερνετ. Εμείς σήμερα έχουμε και αύριο οι επόμενοι θα έχουν πράγματα που πριν 10 χρόνια δεν φανταζόμαστε.
Πάντα όμως θα υπάρχουν βλάκες.
Ο βλάκας της Κοσμοτέ, ή της Κόριαφόν, που ξοδεύει μεγάλα ποσά μιλώντας με κινητά, φυσικά έχει πάνω απο μία συσκευή, για πάν ενδεχόμενο.
Ο βλάκας του Διαδικτύου που έχει ADSL πλέον για να μη χάνει δευτερόλεπτο ώστε να ποστάρει ασταμάτητα προς τέρψιν των ιδιοκτητών Ιστοσελίδων, Φόρουμς κλπ. που φυσικά αποτελούν ενα άλλο είδος με το οποίο θα ασχοληθούμε στο μέλλον.
Ο βλάκας που επι 10 μέρες παρακολουθεί ανελλιπώς την ανάλυση ενός ηλίθιου ναυαγίου απο τα τηλε-παράθυρα.
Ο βλάκας που πιστεύει τις διαφημίσεις δανείων απο Τράπεζες που τα παρουσιάζουν σαν κάτι απλό, εύκολο, άνετο. Μέχρι διακοποδάνειο έβγαλαν ! Ελεος.
Ο βλάκας που πουλάει γη στην επαρχία για ν' αγοράσει διαμέρισμα στην Αθήνα, συγγενής με τον προηγούμενο αλλα πιο τυχεράκιας.
Ο βλάκας που δεν τολμάει καν να σκεφτεί οτι το να ρίξει ενα ολόκληρο ευρώ στο παγκάρι της ενορίας για ενα κεράκι των 10 λεπτών που θα καεί για 2 λεπτά της ώρας είναι υπερβολικό αλλα "ετσι πρέπει για τον Θεό".
Ο βλάκας που λογοδίνει την κόρη του και κάνει αμέσως γλέντια κόστους χιλιάδων ευρώ για να καταλήξει η κορασίς να χωρίσει σε 6 μήνες.
Ο βλάκας που νομίζει οτι αγαπάει την ομάδα του πετώντας αντικείμενα στους αντιπάλους και καταστρέφει, βρίζει, μισεί.
Ο βλάκας που καταπατάει 45 εκατοστά επι 3 μέτρα απο το διπλανό οικόπεδο, μετακινώντας πόντο-πόντο τα πασσαλάκια επι χρόνια, ετσι, για να χει πιο πολλή γη και επειδή απλά μπορεί να κλέψει ώστε να μην νιώθει βλάκας, αλλά έξυπνος.
Ο βλάκας που όπου σταθεί και όπου βρεθεί διαδίδει ποιάν πήδηξε και πώς με περιγραφές.
Ο βλάκας-ξάδερφος του προηγούμενου που έχει εγγραφεί σε 15 dating sites μπάς και πηδήξει.
Ο βλάκας που καβαλάει μηχανάκι χωρίς κράνος και τρέχει σαν παλαβός.
Ο βλάκας που ψηφίζει ανελλιπώς στις εκλογές το ίδιο πάντα κόμμα επειδή έτισι ψήφισαν όλοι οι συγγενείς.
Ο βλάκας που με τσίτα τα ηχεία του αυτοκινήτου να παίζουν Εφη Θώδη περνάει μεσημεριάτικο απο γειτονιές για να τον προσέξουν.
Ο βλάκας που κερνάει για να δείξει οτι έχει λεφτά και μόνο. Πιθανότατα ο πιο τσιγκούνης απο όλους.
Με κοντινή συγγένεια με τον απο πάνω, ο βλάκας που αγοράζει τζίπ για να έχει καλύτερο απο του γείτονα, Το πιθανότερο είναι να μην πατήσει ποτέ λάσπη αυτο το τζίπ. Πρέπει να λάμπει !
Τέλος, ο βλάκας που κάνει τον βλάκα και ενεργεί ύπουλα, σκοτεινά και μυστικά. Αυτός θέλει ενα χέρι ξύλο αλλα ποιός θα το κάνει, αφού πολεμώντας εναν βλάκα το πιο πιθανό είναι να χάσεις ;

Θα παρέλειψα να αναφέρω κάμποσα είδη βλακών αλλα δεν πειράζει. Βλάξ υπήρξα, κι ίσως να ξαναγίνω όσο χρειαστεί. Ενίοτε συμφέρει να εισαι βλάξ. Αρκεί να το γνωρίζεις. Και να το αντέχεις !
Η δυστυχείς ειναι αυτοί που δεν το γνωρίζουν άρα δεν νιώθουν δυστυχείς παρα μόνο όταν το ανακαλύψουν. Yassou vlaka, ξέρεις εσύ ;)

1 σχόλιο:

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape