Γίνεται μεγάλη κουβέντα περι προσώπων, ειδικά μετα την ολομέτωπη λαίμαργη επίθεση των ΜΜΕ πάνω στο θέμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
( Λες και το θέμα ηταν αυτό και όχι άλλα σημαντικότερα μηνύματα )
Τα ΜΜΕ θέλοντας να επηρρεάσουν το κοινό για διάφορους λόγους που εύκολα μπορούμε να σκεφτούμε, μας έχουν βάλει τη Ζαχαρέα να αναλύει τα του ΠΑΣΟΚ ! Πολύ ωραία...
Στα υπόλοιπα κόμματα ο νικητής των Εκλογών απολαμβάνει τη νίκη με τη Ντόρα να περιμένει απο πίσω ως γνήσια κόρη δράκουλα, και τους Προκόπηδες να αλωνίζουν ως σωτήρες και φυσικά τον Σουφλιά να χτίζει παράνομα και να πάνε να το κουκουλώσουν.
η Αλέκα στο ΚΚΕ συνεχίζι την ξύλινη άκαμπτη και στείρα πολιτική που δεν οδηγεί στο να έχουμε μια καλή αριστερά στην Ελλάδα, νομίζοντας οτι εκπροσωπεί την Αριστερά,
ο ΣΥΡΙΖΑ θωρεί πως πάει καλά, με μεγάλο αστέρι τον Αλαβάνο και τον Τσίπρα, άσχετα αν γιός βουλευτή του λήστεψε Τράπεζα και πανε να το κουκουλώσουν,
και ο ΛΑΟΣ απολαμβάνει τις έδρες που του έδωσαν οι βλάκες που πίστεψαν οτι ενα Ορθόδοξο κόμμα μπορεί να είναι και φασιστικό και ρατσιστικό.
Μέσα σε όλα αυτά βλέπουμε ενα άθλιο παπαδαριό να χαίρεται κάτω απο τα ράσα επειδή θα συνεχίσει να έχει το προνόμιο να μας εξαπατά εκβιαστικά κατ' εξακολούθηση.
Εχουμε κεντρικά πρόσωπα σε όλα τα κόμματα.
Σε μια εποχή που η προσωπολατρεία δεν έπρεπε να υπάρχει.
Ο Σημίτης την έσβησε για να περάσουμε επιτέλους σε μια νέα εποχή και καλά έκανε.
Τι είναι πιο σημαντικό, το πρόσωπο ή οι πολιτικές των κομμάτων ;
Τι αγγίζει εμάς περισσότερο, το πώς ζούμε και θα ζούμε, ή το ποιός μας οδηγεί ;
Η αλήθεια είναι ότι μας επηρεαζει το προσωπο. Το πολιτικό μας σύστημα είναι διαρθωμενο έτσι. Τα κόμματα που σεβονται τον εαυτό τους όμως θα έπρεπε να βασιζονται πρωτα από όλα στην πολιτική που ακολουθουν και να υπαρχουν καποια διακριτα όρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπαντωντας στην τελευταια σου ερωτηση θα έλεγα ότι και τα δυο σημεια που θιγεις έχουν την σημασια τους. Δεν μπορει ν αμην έχει καμμια σημασια το προσωπο, αφου είνια συνδεδεμενο αρρικτα με το πώς ζουμε και θα ζουμε.
Ομως να μην ξεχναμε ότι στην εποχή μας έχουμε, ως πολιτες, το δικαιωμα να παρεμβαινουμε και να ελεγχουμε την εξουσια.
Ακόμη με την συμπεριφορα μας, στην καθημερινότητα μας μπορουμε ο καθενας μας και όλοι να αλλαξουμε πολλα στην κοινωνια, τον κόσμο και το μέλλον μας...
Μην ξεχναμε ότι οι γενιες πριν απο μας έχουν ζήσει υποτελεις και μεσω απαγορευσεων της ελευθερης εκφρασης κ.λ.π.
Οποτε στο χερι μας είναι να δουμε τους αληθινους εχθρους του μελλοντος μας και να τους απομονωσουμε...
Περα απο τη πλακα τους εχει βαρεθει η ψυχη μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήKι εγω τους έχω βαρεθεί Πρέζα αλλα λέω να το παλέψω λίγο ακόμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα ξέρουν οτι δεν θα συμβιβαστούμε εύκολα.
Σωστός e-efimerida.
Τα πρόσωπα ειναι συνδεδεμένα με την πολιτική τους αλλα δεν ξέρω σε τι βαθμό ασκούν δική τους πολιτική ή εξαρτώνται απο συμφέροντα άλλων.
Για μενα όμως η συλλογικότητα που ειναι μια πολύ δημοκρατική έννοια, δεν ευνοείται αν δίνουμε περισσότερη σημασία στα πρόσωπα.
Ειδικά για το παπαδαριό, κι εγώ εύχομαι να ψοφήσουν ουρλιάζοντας μα από την άλλη.με τόσα βόιδια που κυκλοφορούν μπράβο, καλά κάνουν και τους τα τρώνε, ο κόσμος είναι άξιος του επιπέδου του..
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε το βλέπεις,τζονάκο μου,ότι τα πάντα γύρω μας είναι προσωπολατρικά;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι αυτό το σύστημα!
Ναι,μας ενδιαφέρει απόλυτα πώς θα ζήσουμε,αλλά για να ζήσουμε όπως θέλουμε,πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλος ηγέτης,ο οποίος θα ελέγχει
και θα εγγυάται την "τάξη" των πραγμάτων!!
Σε μια κοινωνία, που για το αυτονόητο χύνεις αίμα, και για την τήρηση των νόμων χρειάζεσαι θηριοδαμαστή και όχι δικαστή,τι να λέμε παραπάνω;;;
Αναρωτιέμαι πώς δεν μας την έχουν πέσει ακόμα οι θεούσοι πυ λετρεύουν τον αρχιεπισκοπο ταυτοτητόδουλο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτο το σύστημα, το "προσωπολατρικό" δεν μου φαίνεται να βοηθάει κανέναν άλλο εκτός απο τα ΜΜΕ και ειδικά την λεγόμενη τηλεόραση ελληνική, που χρειάζεται να σοκάρει τον θεατή για να εισπράξει θεαματικότητα, άρα και διαφημίσεις τραπεζών και αυτοκινήτων.
Είναι φώς φανάρι οτι ο κάθε "ηγέτης" έχει απο πίσω του στηρίγματα που είναι οικονομικά συμφέροντα. Αλλιώς δεν μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά.
Αυτά, μαζι με τα μέσα ενημέρωσης προωωθούν πρόσωπα.
Κι εμείς σαν χαζοί ασχολούμαστε.
Τη ζωή μας την ξεκινάμε έτσι!Δεν το έχεις καταλάβει;Υπάρχει μεγαλύτερη προσωπολατρία από τη ΜΑΝΑ;;;;;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρώτα αγαπάμε αυτήν και μετά τη ζωή!!!
Αντε πάλι Τζονάκο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσπαθεί να κουκουλώσει το ζήτημα της ληστείας. Το θέμα είναι ΄ποως σου είπα και παρά θιν' αλός δεν υπάρχει συλλογική ή οικογενειακή ή συγγενική ευθύνη. Στο κάτω-κάτω τράπεζα λήστεψε το παιδί, τράπεζα που μας ληστεύει καθημερινά. Το ότι το κάνει η τράπεζα ελεύθερα δεν σημαίνει ότι είναι σωστό. Σημαίνει ότι έχουμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη, μπροστά στην οποία είμαστε όλοι ίσοι. Σ' αυτή τη στάση κατεβαίνω, γειά.
ΑπάντησηΔιαγραφήKι εγω λεω να κατέβω στην επόμενη στάση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ εντύπωση που δίδεται είναι οτι ο γιός του βουλευτή θα τη γλυτώσει, αυτό λέω.
Οπως θα τη γλυτώσει και θα χτίσει τελικά ο Σουφλιάς.
Οπως δεν εχω μάθει ακόμα το όνομα συγγενούς βουλευτη της ΝΔ που έχασε τη ζωή του στο κυνήγι σήμερα.
Η θέση μου είναι ξεκάθαρη οτι οταν κάποιος είναι δημόσιο πρόσωπο επιβάλλεται να μαθαίνουμε τα ονόματα αμέσως και να κόψουν τις μαλακίες οτι πρόκειται περι διαπόμπευσης.
Οταν ενας παπάς πιαστεί με ρόζ εσώρρουχα η με αγοράκια, μαθαίνουμε ποτέ ποιός ειναι ; Εγω δεν εχω ακούσει ποτέ ονοματεπώνυμο αντι για τα... καλλιτεχνικά τους νικ.
Tzonako οφείλω να ομολογήσω οτι τα καλιτεχνικά τους ροζ nik είνια πιο πεζά απο τα καλιτεχνικα τους ψευδώνυμα.Το Ναστάζια το Μπέμπα ή Μπουμπού δε μου αρέσουν.Ενώ το Επιφάνειος, Υποδόρειος, Παρήσιος ή Πλουμιστός είναι πιο εξωτικά!Αστιεύομαι...Ποτέ δε θα μάθουμε τα κανονικά τους ονόματα γιατί έχουν ένα πανίσχυρο μανδύα που τους προστατεύει στη χώρα μας.Το ράσο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσον αφορά το ερώτημα σου, προσωπικά με ενδιαφέρει η πολιτική των κομμάτων με ενδιαφέρει το πώς ζω και θα ζω όπως πολύ σωστά θίγεις και όχι το ποιός με οδηγεί.Όμως γιατί σε μία παρόμοια κουβέντα με κάτι φίλους χαρακτηρίστικα ρομαντικός;
p.s.(Μαλάκα με είπαν να σου πω την αλήθεια!Αλλά είναι φίλοι αγαπημένοι.)
" Έτσι, εσύ ο ίδιος δημιουργείς τον καινούργιο αφέντη σου.Όμως, εξυψωμένος στο βαθμό του καινούργιου αφέντη, ο μεγάλος άνθρωπος χάνει τη μεγαλοσύνη του, που ήταν συνισταμένη ακεραιότητας, απλότητας, θάρρους και επαφής με την πραγματικότητα της ζωής. Τα μεγάλα ανθρωπάκια, που αντλούν το κύρος από το μεγάλο άνθρωπο, καταλαμβάνουν καίριες θέσεις στην οικονομία, τη διπλωματία, την κυβέρνηση, τις τέχνες και τις επιστήμες. Εσύ παραμένεις εκεί που ήσουν εξαρχής, στο βούρκο! Εξακολουθείς να περιφέρεσαι ρακένδυτος για χάρη του μέλλοντος του σοσιαλισμού, ή του Τρίτου Ράιχ. Εξακολουθείς να ζείς σε λασποκαλύβες, σοβαντισμένες με κοπριά. Είσαι όμως περήφανος για το Μέγαρο Πολιτισμού. Είσαι ικανοποιημένος με την ψευδαίσθηση πως έχεις δύναμη...Μέχρι τον επόμενο πόλεμο και την πτώση των καινούργιων αφεντάδων."......." Σε φοβάμαι, ανθρωπάκο. Σε τρέμω επειδή από εσένα εξαρτάται το μέλλον της ανθρωπότητας..."
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπόσπασμα από το " Άκου Ανθρωπάκο " , Wilhelm Reich.
Το είχα διαβάσει πριν κάπου 17 χρόνια το "Ακου ανθρωπάκο".
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω οτι είναι απο τα λίγα βιβλία με τόσες αλήθειες που θα ισχύουν για πολλά χρόνια ακόμα.
Είμαστε περήφανοι για το Μέγαρο Μουσικής την ίδια στιγμή που απλά πράγματα καθημερινά μας είναι δύσκολα ενω θα πρεπε να ναι αυτονόητα και δεδομένα.
Απογοητευτικά Επίκαιρο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΊσως το Ψυχογράφημα του Έλληνα?