Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Με τι έχεις αγανακτήσει ακριβώς


Το κίνημα αγανακτισμένων πολιτών εχει πια πάρει μια μορφή, ενα σχήμα και μια κατεύθυνση αν και εχει πολύ δρόμο ακόμα.
Η αγανάκτηση υπήρχε απο χρόνια πριν και εκφραζόταν σε καφενεία και σε παρέες, σε μπλογκς, σε φόρουμς και γενικότερα στο διαδίκτυο.
Αφήνουμε πληκτρολόγια και πάμε πλατείες.
Πάμε για να προσθέσουμε τον εαυτό μας στο πλήθος αλλα και τη φωνή μας.
Πάμε αφού πρώτα έχουμε ξεκαθαρίσει μέσα μας με ποιά πράγμτα έχουμε αγανακτίσει και όχι επειδη όλα μας φταίνε. Δεν ειναι δυνατόν να απαξιώνεις τα πάντα, απο κάπου πρέπει να αρχίζεις, απο μιά βάση.
Παράδειγμα, συμφωνώντας και με την συνμπλόγκερ Τσούγδω, η κοινοβουλευτική δημοκρατία ειναι τελος πάντων οτι καλύτερο υπάρχει διαθέσιμο, δεν ειναι δυνατόν να καταλυθεί και να έχουμε διάλυση γενική, ετσι επειδη μας αγανάκτησαν κάποιοι, γενικά, ισοπεδωτικά και γενικευμένα.
Πρέπει να απαιτηθεί η αλλαγή της λειτουργίας της, αλλαγή θεσμών, με κατάργηση της ατιμωρησίας πολιτικών, επιστροφή κλεμμένων, δηλ. πλουτισμού που επετεύχθη όσο ο πολιτικός ηταν εν ενεργεία και λιγα χρόνια μετά την θητεία του.
Θα μου πεις, καλά, απαγορεύεται να πλουτίσει ενας πολιτικός ;
Οχι φίλε μου δεν απαγορεύεται αλλα όχι αλα Γκρήκ, με σκοτεινούς τρόπους και με ενα Ε9 που οταν το βλέπω να αναρωτιέμαι πώς "τα φάγαμε μαζί" ! Ενα πόθεν έσχες που δεν ισχύει, ενα κίβδηλο Ε9 που βγάζει γλώσσα στον απλό πολίτη μισθωτό των 900 € και στον άνεργο.
Ο κόσμος ειναι αγανακτισμένος με πολλά.
Δεν ξέρω εσυ, αλλα εγω ειμαι αγανακτισμένος με 
τον ταξιτζή που κλέβει στα ρέστα, με τον παπά που τα παίρνει απο δέκα μεριές, με τον διεφθαρμένο αστυνομικό, με τον τύπο που παρκάρει τη τζιπάρα πάνω στο πεζοδρόμιο, με τις τιμές στα σούπερ μάρκετ, με τον βλαμένο που δε φοράει κράνος και πρέπει εγω να προσέχω μην πάθει τίποτα γιατι εμένα θα πάνε μεσα, με τους πακιστανούς καθαριστές τζαμιών στα φανάρια, με τις τρελές απαιτήσεις εργολάβων για αγορά σπιτιού, με τις Τράπεζες που σε χτυπάνε αλύπητα λες κι εισαι μηχανή που κόβει χρήμα, με τις συντάξεις άγαμων θυγατέρων, με τους διορισμένους παρατρεχάμενους στη Βουλή, με την ανεργία, με τους δημοσιογράφους πρετεντέρ και ζούγκλα στάηλ, με τον γείτονα που βάζει ντενεκέ για να καβατζώσει θέση στάθμευσης, με τους Μπέους και Μαρινάκηδες, με τους ηλίθιους που πετούν αντικείμενα σε αθλητικά γεγονότα, με τους μαλάκες που πετάνε τα σκουπίδια τους όπου να 'ναι ( και μετά πάνε στο Ιντερνετ και γράφουν κατά όσων ρυπαίνουν ), με τις τιμές στα καύσιμα, με τους λογαριασμούς ΔΕΗ κλπ, με τον ηλίθιο που δεν μαζεύει τα σκατά του σκύλου του, με τους στρατευμένους σε κόμματα, με παρωπίδες και περισσή υποκρισία, με αυτούς που δηλώνουν ελάχιστα ενω εχουν περιουσία εκατομμυρίων, με την τηλεόραση που μας περνά όλους για ηλίθιους, με το παπαδαριό που ζεί στον μεσαίωνά του με περισσή υποκρισία επίσης και δεν εχει ακόμα φορολογηθεί απο την κυβέρνηση παρά την αντίθετη πρεοκλογική δέσμευση, με τον βλάκα που σταυροκοπιέται όποτε περνά απο εκκλησία αλλά κάθε 50 μέτρα κορνάρει και βρίζει. Με το δικαστικό σύστημα, με τη διαπλοκή των ΜΜΕ, με τους εφοπλιστές που βάζουν ότι τιμή γουστάρουν στα πλοία και πάνε μόνο όπου θέλουν, αλλιώς απαιτούν επιδότηση γραμμής εκβιάζοντας μια χώρα νησιωτική, με τους συνωμοσιολάτρες, με τους καχύποπτους, και με τους φανατικούς γενικότερα.
Με το Κράτος που φορολογεί πάντα τους μισθωτούς και συνταξιούχους αλλα δεν μπορεί να εισπράξει οφειλόμενα εκατομμυρίων, με το γιατρό που απαιτεί φακελλάκι, με την ανυπαρξία ουσιαστικής στήριξης των ΑΜΕΑ, αλλα και με την -ανίκητη- ηλιθιότητα συμπολιτών που θεωρούν τους ΑΜΕΑ ως απόβλητους περιθωριακούς και στρέφει το κεφάλι αλλού.

Ειναι μεγάλη η λίστα και σίγουρα κάτι θα ξέχασα. Αν θες να προσθέσω κι άλλα, εχω, όρεξη να χεις να διαβάζεις. Μη με αγανακτίσεις κι άλλο όμως με ενα ηλίθιο σχόλιο γιατι κακό σκοπό δεν έχω. Θέλω να πώ οτι η αγανάκτηση ειναι σαν πολύεδρο γυάλινο μπαλάκι, με δεκάδες πλευρές. Δεν ειναι μονόπλευρη.
Δεν πιστεύω οτι υπάρχει πολίτης που να πεί οτι οκ εγω ειμαι αγανακτισμένος με το πολιτικό σύστημα γιατι θα ειναι ψέμα. Το πολιτικό σύστημα μας εχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για όσα συμβαίνουν αλλα δεν πάει μόνο του.
Αν υπάρχει ατιμωρησία βουλευτών, αφήσαμε να γίνει κάποτε και δεν αντιδράσαμε γιατι πολλοί απο εμάς σκεφτήκαμε οτι αυτος ο ατιμώρητος βουλευτής θα βοηθήσει κι εμάς να μείνουμε ατιμώρητοι οταν χρειαστεί να κάνουμε τη λαμογιά μας. Τον ψηφίσαμε, πήρε τα προνόμιά του και μετά τον γλύφαμε να μας κάνει χατίρια. Ε, κι αυτός έκανε κάποια χατίρια ξέροντας οτι ποτέ δεν θα τιμωρηθεί κάπως.
Κι εμείς οι ίδιοι κάνουμε πράγματα που αγανακτούν άλλους. Πρέπει να μάθουμε ποιά ειναι αυτά και να διορθωθούμε. Κάτι σαν ... αυτοκάθαρση.
Ειναι ενα ερώτημα κι αυτό, πόσοι "αγανακτισμένοι" έχουν σοβαρή διάθεση να αναπροσδιοριστούν και να αλλάξουν για χάρη όλων και των ιδίων.
Εχω κάνει την αυτοκριτική μου και καταλαβαίνω τι μπορεί να ενόχλησε άλλους απο τη δική μου συμπεριφορά ως πολίτης κι ως άνθρωπος. Αυτο πρέπει να κάνει καθένας για να ξέρει ποιά ειναι εκείνα που τον έχουν αγανακτήσει, να ξέρει πού πάει.
Αν δεν κοιτάς πού πάς, τότε θα πάς εκει που κοιτάς.
 Βίντεο απο τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, Αθήνα, 27 Μάη 2011.

28 σχόλια:

  1. Τζονάκο, το 'χασες πλέον τελείως. Αφού συμφωνείς με την Τσούγδω, άντε καλά σαράντα. Βρε συ, προτιμάς την κοινοβουλευτική δημοκρατία των αλητών της πολιτικής, των επιχειρηματιών και των ΜΜΕξαχρείωσης; Ή μήπως νομίζεις ότι αυτά γίνονται μόνον στη δική μας "κοινοβουλευτική δημοκρατία";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε Τζονάκο καλά 40 που λέει και ο Swell...

    Προτιμάς την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία; Είναι δυνατόν; Πάμε στο Σύνταγμα να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Ξέρεις τι καλά που θα λειτουργούσε το κράτος αν δεν υπήρχε Κοινοβούλιο και έπρεπε κάθε απόφαση να την εγκρίνουν 10.000.000 άτομα; Η αποθέωση της λειτουργικότητας και της αποδοτικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα σηκώνει πολλή κουβέντα και ως γνωστό εμείς τους έλληνες δεν μας αρέσει να κουβεντιάζουμε, προτιμάμε να μιλάμε και σιχαινόμαστε να ακούμε. Η αγανάκτηση του να ζεις στην Ελλάδα έγινε σιγά σιγά συνήθεια. Όπως και να χει όμως, κάποια πράγματα μας ενόχλησαν, ξύπνησε πάλι η αγανάκτηση και είπαμε να βγούμε στις πλατείες χωρίς την καθοδήγηση των τσομπάνηδων που μας έφεραν ως εδώ. Ο καθένας έχει και τους δικούς του λόγους. Συμφωνώ με όσους ανέφερε ο τζονάκος (και πράγματι είναι πολύ λίγοι) και θα πω με λίγα λόγια οτι αυτό που με αγανακτεί είναι τα εισαγωγικά στις λέξεις "κοινοβουλευτική δημοκρατία" "ισότητα" "ισονομία". Διαφωνώ με την τσούγδω που θεωρεί αυτό το συγκεκριμμένο κοινοβούλιο θεσμό της δημοκρατίας. Ένα μεγάλο καφενείο είναι που ο κάθε θαμώνας λέει το μακρύ του και το κοντό του (όπως και στις πλατείες κατά την τσούγδω) μόνο που εκεί πληρώνεται και για τα πεπραγμένα του στέλνει τον λογαριασμό στους απ' έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τουτέστιν η δημοκρατία μας είναι κατ' επίφαση. Οι εκλογές από μόνες τους, δεν συνιστούν δημοκρατία. Οι αποφάσεις που παίρνονται στο κοινοβούλιο, συνιστούν κοινή βούληση; Αν ναι, κακώς διαμαρτυρόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να που πράγματι θυμήθηκα κάτι ακόμα που με αγανακτεί και δεν ανέφερα, αλλα είπαμε ειναι πολλά.
    Τα ΔΙΟΔΙΑ.
    Μέγιστη αγανάκτηση με τις τιμές των διοδίων κι όχι μόνο.
    Κάτι μου λέει πως θα θυμηθώ κι άλλα στη συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Swell σε διάφορα σημεία μπορούμε να συμφωνούμε με διάφορους,ακόμα και με κάποιους που τυχαίνει να μη συμπαθούμε ή να μη γνωριζόμαστε.

    Ξεκαθαρίζω γιατι δεν έγινα κατανοητός.
    Πιστεύω οτι με σωστή λειτουργία κοινοβουλίου και πολιτικών, θα έχουμε μία καλή βάση για να διορθώσουμε όλα τα άλλα.
    Σήμερα αυτο δεν υπάρχει, δεν λειτουργεί δηλ. όπως πρέπει.
    Δεν λέω οτι το γουστάρω όπως λειτουργεί σήμερα !

    Στο μέλλον ίσως να λαμβάνονται αποφάσεις απο όλους τους πολίτες με ψηφιακό τρόπο κι ετσι ο κυρ Τάκης στην Αγ.Τριάδα Καρπενησίου θα μπορεί να ψηφίσει απο το κρεβάτι του για προμήθεια αναλώσιμων για υποβρύχια παραδείγματος χάριν.
    Ακόμα όμως υπάρχει ανάγκη κοινοβουλίου και αν όχι, τότε περιμένω να μου προτείνεις μια εναλλακτική. Το να το κάψουμε δεν ειναι λύση.
    ( Αν και θα του χρειαζόταν ).

    Οι συνελεύσεις της "Αμεσης Δημοκρατίας" στην πλατεία Συντάγματος μοιάζουν αρκετά με την αθηναϊκή δημοκρατία της εποχής του Περικλή, πρακτικά ωστόσο αυτού του είδους οι συνελεύσεις δεν μπορούν να κυβερνήσουν σύγχρονο Κράτος.
    Εχουν όμως μία δυναμική που μπορεί να βγάλει αποτέλεσμα, αν δεν καταστραφούν απο ...εξωγενείς παράγοντες, ας το πω ετσι.

    Αγανακτείς με πολλά, οκ δεκτό, όμως δεν ειναι λογικό να αγανακτείς με όλα χωρίς να δέχεσαι τίποτα και χωρίς να προτείνεις κάτι.
    Σκέτη άρνηση και σκέτη αγανάκτηση - τσαντίλα, ειναι εύκολο να έχουμε όλοι. Σωστή στόχευση και νηφάλια σκέψη, ειναι κουραστικό για πολλούς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τσούγδω :))
    Δεν ειχα σκοπό να γράψω κάτι αλλα μερικές φορές γράφω ακόμα κι αν θα διαφωνούσαν μαζι μου οι πάντες.
    Γι αυτο εχω το μπλογκ, για να καταγράφω σκέψεις και ιδέες.
    Αν εχω λάθος, μένει να βρεθεί απο την συζήτηση.
    Σε διαβάζω, ασε τον Swell να λέει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Άθλιοι

    Η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία είναι σύστημα, είναι άλλο να διαφωνείς με το σύστημα και άλλο να σε ενοχλεί η σύνθεση του Κοινοβουλίου. Τη σύνθεση είναι στο χέρι σου να την αλλάξεις και ο τρόπος είναι οι εκλογές.

    Σε αυτό το μεγάλο καφενείο υπάρχουν άτομα που έχει εξουσιοδοτήσει ο λαός με την ψήφο του να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους και να λαμβάνουν αποφάσεις. Οπότε από εκεί και πέρα εξετάζουμε και το κριτήριο του κόσμου που έχει στείλει μέσα στη Βουλή και αξιόλογο κόσμο, αλλά και κάθε λογής λαμόγιο.
    Εάν ο κόσμος είναι ώριμος αυτή τη στιγμή, ας ζητήσει εκλογές και ας κάνει την ανατροπή μέσα από αυτές. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει στη δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. AΘΛΙΟΙ συνηθίσαμε να ζούμε αγανακτισμένοι και τώρα πρέπει να δοθεί μιά λύση σε αυτό. Αφου έφτασε κι ο κόμπος στο χτένι.
    Το να συζητάμε χωρίς ο ένας να διακόπτει τον άλλο και χωρίς να μιλάμε όλοι μαζί ειναι μιά ακόμα συνήθεια, πολύ κακή.
    Νομίζω πως η Τσούγδω δεν θεωρεί αυτό το συγκεκριμένο κοινοβούλιο ως το σωστό, αλλα όπως κι εγω λέει οτι ενα κοινοβούλιο ειναι απαραίτητο να υπάρχει, πλην όμως να λειτουργεί και σωστά.
    Εκτός αν άλλο λέει κι εγω κατάλαβα λάθος, μένει να μας απαντήσει η ίδια.
    Το μεγάλο καφενείο ήρθε η ώρα να ακουστεί. Ο πολιτικός βίος του τόπου πρέπει να ακούσει κι αν δεν το κάνει, τότε κάποιοι επαρμένοι πολιτικοί θα πούν "μαζι τις φάγαμε" όλοι μαζι.
    Ηδη οι διαδηλώσεις έχουν κάνει προφανές οτι ο κόσμος αρνείται την καθοδήγηση απο κόμματα και πολιτικούς, πολιτικές.
    Ειναι ενα πρώτο βήμα.
    Μένει να εστιαστεί η προσοχή στα σωστά θέματα και να πειστούν οι κυβερνώντες να ακούσουν. Αν αδιαφορήσουν, τότε δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει. Τα πάντα, όλα.

    Για τις εκλογές, πρέπει να αλλάξουν πολλά.
    Να σταματήσουν να χρηματοδοτούνται τα κόμματα, να μειωθεί η θητεία κάθε κυβέρνησης ωστε αν δεν τα πάει καλά, να ψηφίζουμε άλλους.
    Υποτίθεται οτι μας εκπροσωπούν εκει μεσα, όμως πόσοι που διαφωνούσαν με τα μνημόνια, έχουν παραιτηθεί ;
    Πόσοι βουλευτές δεν περνούν νύχτα και στο παρα πέντε νομοσχέδια που εξυπηρετούν περίεργα συμφέροντα ;
    Η Μπιρμπίλη κατέβασε νομοσχέδιο και πέσαν να τη φάνε οι ίδιοι οι δικοί της, κάτι ακατανόμαστοι που κλαίγονται οτι θα χτυπηθεί ο τομέας της οικοδομής ! Γι αυτούς συμφέρον ειναι να εκπροσωπούν τον τομέα της οικοδομής και όχι του συνόλου.
    Εκπρόσωποι σου λέει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ tzonakos

    Ακριβώ αυτό λέω, ένα Κοινοβούλιο είναι απαραίτητο να υπάρχει. Έχω στηλιτεύσει εξάλλου 100αδες φορές τη σύνθεση της τωρινής και της προηγούμενης Βουλής. Νομίζω πάντως οτι είναι εμφανές το τι εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ἐπειδὰν γάρ τι δόξῃ καὶ ψηφισθῇ,
    τότ’ ἴσον τοῦ πραχθῆναι
    ἀπέχει ὅσονπερ πρὶν δόξαι.

    Μετάφραση:...γιατί, όταν κάτι θεωρηθεί σωστό και ψηφιστεί, ακόμα και τότε απέχει τόσο από την εκτέλεση, όσο και πριν αποφασιστεί.
    (Από το λόγο του Δημοσθενη Υπέρ της Ροδίων ελευθερίας)

    Ετσι,για να πάρουμε μια γευση της άμεσης αθηναϊκής δημοκρατίας μέσα από τα λόγια ενός θαυμαστή της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημερα! Δεν νομιζω οτι ολοι οσοι εχουν κατεβει στο Συνταγμα ειναι κατα της κοινοβουλευτικης δημοκρατιας. Η ουσια ομως ειναι οτι αυτη τη στιγμη εχουμε κοινοβουλευτικη δικτατορια και αυτο δεν ειναι ανεκτο. Το οτι δινεις σε καποιον την ψηφο σου βασιζομενος σε οσα προεκλογικα εχει εξαγγειλει, δε σημαινει οτι του δινεις και λευκη επιταγη να κανει ο,τι θελει! Και βεβαια δεν θα επρεπε να ψηφιζουμε ολοι για την αγορα αναλωσιμων του στρατου, αλλα σε θεματα τοσο σημαντικα οσο το μνημονιο μονο ενα δημοψηφισμα θα μπορουσε να θεωρηθει δημοκρατικο. Εδω μιλαμε για υποθηκευση της ζωης μας και της χωρας μας για πολλα χρονια, φυσικα και δεν ειναι αποφαση που μπορει να παρθει εξ' ονοματος του λαου αλλα χωρις τον λαο...
    Οσο για την αυτοκριτικη μας, ελπιζω κι αισιοδιξω πως μαζι με το σηκωμα απο τον καναπε εχουμε ξεκινησει και μια ενδοσκοπηση, γιατι αν τελικα καταφερουμε την ανατροπη και μετα γυρισουμε στα ιδια κι επαναλαβουμε τα ιδια λαθη, ε τοτε ειμαστε για κλαματα! Η ιστορια βριθει τετοιων παραδειγματων, αρκει να ψαξουμε λιγο κι εχουμε απειρα να μαθουμε και να βελτιωθουμε. Ιδεες υπαρχουν και μαζι με την αγανακτιση υπαρχει και ορεξη για δουλεια...ας συνεχισουμε λοιπον ετσι και ισως φτιαξουμε εναν καλυτερο τοπο για ολους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τζονάκο, είμαστε αγανακτισμένοι με τα ίδια πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Δημοκρατία είναι ένα δύσκολο πολίτευμα, που απαιτεί πάνω από όλα την αρετή των πολιτών. Ενδεχομένως, αν βρούμε κάπου μέσα μας αυτή την αρετή, θα βρούμε και απαντήσεις σε όσα μας ενοχλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα Γιάννη.

    Συμφωνώ με αυτά που λέει η @ Butterfly.

    Το σύστημα της Ελλάδας στην πράξη είναι φαιουδαρχικό, παρά δημοκρατικό.

    Για να λειτουργήσει σωστά το Κοινοβούλιο, προϋποθέτει δίκαιη και ξεκάθαρη νομοθεσία αλλά και ένα αξιοπρεπές Σύνταγμα.

    Το ότι ένας Υπουργός με την συνυπογραφή του Τραπεζίτη, υποθήκευσαν ολόκληρη την Ελλάδα, αποδεικνύει τα εγκληματικά κενά του συστήματος με τα οποία ο κόσμος αγανάκτησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τζονάκο τι κάνεις? Είσαι καλά? Με τα πάντα έχουμε αγανακτήσει. Μας γυμνώσαν την ψυχή μας, κάποιος πρέπει να μας τη ντύσει για να συνέλθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ε, Τζονι. Καλως με. Σαν παλιος εφιαλτης επιστρεφω.
    Τζονι. Αμα πεσει η πρωτη κεφαλα να δεις αλλαγες. Παραδεισος θα γινουμε. Αλλα εγω ειμαι κάφρος. Δεν ειμαι για δημοκρατικα πραγματα.

    Φιλια ρε. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι συνελεύσεις της "Αμεσης Δημοκρατίας" στην πλατεία Συντάγματος μοιάζουν αρκετά με την αθηναϊκή δημοκρατία της εποχής του Περικλή, πρακτικά ωστόσο αυτού του είδους οι συνελεύσεις δεν μπορούν να κυβερνήσουν σύγχρονο Κράτος.
    Εχουν όμως μία δυναμική που μπορεί να βγάλει αποτέλεσμα, αν δεν καταστραφούν απο ...εξωγενείς παράγοντες,...

    Σ' αυτό συμφωνώ απόλυτα...

    το ποστάκι σου όλο μου βγάζει κεντρική ιδέα αυτό που είπε ο Γκάντι: Γίνε εσύ η αλλαγή που επιθυμείς ...
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χωρίς πολλά λόγια, να αγιάσει το πληκτρολόγιό σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Aς προσπαθήσω να πω δυό πραγματάκια ακόμα.

    @VAD με άλλα λόγια, στα λόγια πολλά ειναι ωραία μεχρι να εφαρμοστούν στην πράξη.
    Αυτες τις μέρες πηγαίνω Σύνταγμα συχνά. Αποκόμισα μιαν εντύπωση πολλών ωραίων λόγων αλλα και μερικές κορώνες επαναστατικές μα χωρίς ουσία και πρόταση.
    Προσπαθώ να διαχωρίσω μεσα μου ποιές προτάσεις ειναι ρεαλιστικές και μπορούν να εφαρμοστούν και βρίσκω λίγες.
    Ας είμαστε ρεαλιστές, μια απο τις αιτίες που έφτασε η Ελλάδα σε αυτο το χάλι ειναι οι παπαρολογίες, οι αερολογίες και οι συνθηματολογίες. Και φυσικά και η προσωπολαγνεία.
    Η ανάγκη πολλών να θεοποιούν σχεδόν, εναν ηγέτη, γέννησε πολλούς επίδοξους μνηστήρες της εξουσίας και μηχανισμούς αναρρίχησης σε αυτην που φυσικά εμείς τα πληρώναμε αυτά. Κι εκείνοι δεν έκαναν τίποτα άλλο παρα να δούν πώς θα πλουτίσουν και πώς θα επανεκλεγούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημερα σου BUTTERFLY.
    Χαίρομαι πάντα οταν περνάς.
    Στο Σύνταγμα το εχω ακούσει ο ίδιος, (παρα την κουφαμάρα μου ) να λένε ομιλητές οτι πρέπει να αλλάξει το πολίτευμα !
    Δεν σημαίνει οτι αυτο εκφράζει όλους αλλα σίγουρα κάποιους ναι.
    Πρακτικά οταν ψηφίζεις κάποιον, του δίνεις και λευκή επιταγή και ξέρεις γιατι ;
    Επειδή ΜΕΤΑ δεν εχεις τρόπονα αναιρέσεις την ψήφο επειδή ο τύπος σε πούλησε και κάνει άλλα απο όσα πίστευες αρχικά.
    Ελπίζω να εχουν ήδη αρχίσει οι περισσότεροι έλληνες να κάνουν στον εαυτό τους και τις οικογένειές τους τις αλλαγές που πρέπει, διαφορετικά αν πας στις πλατείες και φωνάζεις αλλα μόλις φύγεις απο κει ξαναγίνεσαι το τέρας, απλά εισαι υποκριτής και κοροϊδεύεις τους πάντες.
    Θέλω να πιστεύω οτι οι περισσότεροι εχουν αγνές προθέσεις και καθαρές σκέψεις. Το ελπίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κάνθαρε η λίστα αγανάκτησης ειναι ακόμα μεγαλύτερη.

    apos η αρετή των πολιτών. Ναι.
    Η ιστορία εχει δείξει οτι πολλοί ειναι που θέλουν οι άλλοι να έχουν αρετή ενω οι ίδιοι εξακολουθούν να κλέβουν όποτε μπορούν και βγαίνουν και μάγκες απο πάνω.
    Ολοι οι ενάρετοι ειναι απλά οι μαλάκες που ξανά καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα, για πολλοστή φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. mariana μέσα μου κανένας βουλευτής δεν υπάρχει που να μην τον θεω΄ρω ΑΚΥΡΟ.
    Οσοι υπηρετούν αυτο το σύστημα που ψευδεπίγραφα ονομάζεται ελληνική κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι απλά άκυροι άρχοντες.
    Ειμαι στο όριό μου, να αναιρέσω την αρχή μου οτι η αποχή απο εκλογές ειναι λάθος και να προτείνω ακριβώς το αντίθετο :
    100% ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    100% ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΕ ΟΛΑ
    100% ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΒΡΑΣΙΔΑ !
    Πωπω πού 'σαι φίλε μου !
    Αυτη η πρώτη κεφάλα που θα πέσει ακόμα αργεί. Δεν εχει καμμία διάθεση το σύστημα των βουλευτών και παρατρεχάμενων να αλλάξει.
    Αποφεύγω να γίνω κάφρος αλλα σκέφτομαι για πρώτη φορά οτι ίσως θα έπρεπε.

    marianaonice ακριβώς και ετσι θα έπρεπε να λειτουργούμε πάντα.
    Οι εποχές που το σωματείο μέσω συνδικαλιστών ( οτι να ναι ) και τα κόμματα μας υπαγόρευαν τακτικές και συμπεριφορές πρέπει να εξαφανιστεί και εμείς οι ίδιοι να λειτουργούμε πρώτα για το σωστό και καλό για όλους και μετά για την πάρτη μας.
    Καλη σου μερα.

    Penny ευχαριστώ πολύ.
    Μόνο που μετά θα αναγκαστώ να ψάχνω ιερείς για τελετή αγιοποίησης :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν είναι και λίγα αυτά με το οποία αγανακτείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εγω ; μόνο εγω ;
    Πιστεύω οτι ειναι πολλοί όσοι αγανακτούν με αυτά και ακόμα με περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ασχετο, αλλα, όσο καιρό κυβερνάει ενας Παπαδήμος και καλά, πού ειναι οι "Αγανακτισμένοι" ;
    Η αγανάκτηση πήρε άδεια άνευ αποδοχών, πήρε ρεπό ; απολύθηκε ;
    Αφου τα ίδια κάνει, αυτά που έκανε και ΔΕΝ έκανε ο προηγούμενος, ο ΓΑΠ.
    Και χειρότερα.
    Αφου το πολιτικό σύστημα δεν ταρακουνήθηκε, τα προνόμια και οι ασυλίες δεν έφυγαν, τα λαμόγια δεν μπήκαν φυλακή, τα χρωστούμενα δεν πληρώθηκαν και πάλι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα τα πληρώσουν ωστε οι ρουσσόπουλοι και οι μαντέληδες να απολαμβάνουν την ωραία τους ζωή.
    Αφου τελος πάντων ο ΓΑΠ έφυγε ['η μήπως αυτο ηταν το ζητούμενο των εν πλατείαις συναθροιζόμενων;] ολα ειναι μιά χαρά ;
    Μασήσαμε τον εκβιασμό της Γ' δόσης [την οποία δεν θα λάβουμε σύντομα παρά όσα λέγονταν] και τώρα τι ;
    Μας πάνε σε πτώχευση ελεγχόμενη, υποτίμηση ραγδαία και σκληρή και το μόνο που ακούγεται ρε μαλάκες, ειναι "Εκλογές" ;;;
    Να λύσουνε τι ακριβώς οι Εκλογές ;
    Ποιό πολιτικό κατεστημένο θα νικήσουν Εκλογές πάνω στο υπάρχον πολιτικό πειρατικό σαπιοκάραβο ;

    Να το δεις, δε θα περάσει απο 25 Γενάρη και κάτι χοντρό θα γίνει δε μπορεί. Πολλή ησυχία και δε μ' αρέσει. Μήπως όλοι μας έχουμε πέσει σε περισυλλογή ;
    Ψάχνουμε να βρούμε νέες διεξόδους ; Ισως. Μακάρι. Αη χόουπ σό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ποιό πολιτικό κατεστημένο θα νικήσουν Εκλογές πάνω στο υπάρχον πολιτικό πειρατικό σαπιοκάραβο ;

    Τζόνυ κατ' αρχάς πολύχρονος και δυνατός! τίποτε άλλο δεν εύχομαι γιατί ξέρω τα άλλα είναι μ@λ@κίες με τέτοια κατάσταση...
    Πολύ σωστοί οι προβληματισμοί σου και το μόνο που έχω να πω είναι Αϊ χοουπ σο του...
    Καλή Κυριακή!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape