Μια συνταγή που δοκίμασα πρώτη φορά. Τη βρήκα σημειωμένη σε τετράδιο ποιός ξέρει απο πότε. Πέτυχε εύκολα, γευστικό, όμορφο.
4 φιλέτα κοτόπουλο
1 μπύρα μεγάλο κουτάκι. ( οτι μάρκα θες, εκει θα κολλήσουμε ; )
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ( ψιλοκομμένα )
2 καρότα ( ψιλοκομμένα )
2-3 κλαράκια μαϊντανό ( ψιλοκομμένο, μην κόψεις κανα χέρι, το νού σου )
2 κουταλιές σούπας, ελαιόλαδο
ελάχιστο κορν φλάουρ
ελάχιστο αλάτι ( λίγο λέμε )
πιπέρι ( κανόνισε να καίει σαν κόλαση να μην τρώγεται μετά )
Ρύζι άγριο ινδιάνων του Καναδά
( Η όποιο ρύζι θες αλλα όχι να γίνει λαπάς, μα να ειναι σπυρωτό )
Πριν αρχίσεις, πλύνε τα κοτόπουλα και σκούπισε τα με χαρτί απορροφητικό.
Πάμε, παίρνεις μιά κατσαρόλα και βάζεις μέσα το λάδι, το κρεμμύδι και το καρότο και τα τσιγαρίζεις κανα 5λεπτο και μετά ρίχνεις μεσα με μίσος το κοτόπουλο.
Μόλις ροδίσει παντού, πετάς μέσα τη μπύρα ( καλή φάση ) και το μαϊντανό. Αν ο μαϊνατνός διαμαρτυρηθεί φτιάξε ενα φραππέ και μην ακούς, άστονε να βράζει μαζι με το κοτόπουλο για κανα 40-45λεπτο μέχρι να μαλακώσει καλά το πουλί. Αν θες προσθέτεις λίγη μπύρα ακόμα να έχεις πολλή σάλτσα μετά.
Στο 45λεπτο είπαμε, βγάζεις το κοτόπουλο έξω, στην άκρη και προσθέτεις στην κατσαρόλα το ελάχιστο κορν φλάουρ, τόσο λίγο που μοιάζει με δόση πρέζας, ανακατεμένο πριν σε ενα μικρό ποτηράκι νερό. Σιγοβράζει αυτό κανα 5λεπτο να δέσει κάπως η σάλτσα.
Τι ; Το ρύζι ; Α, ναι, το βράζεις σε άλλη κατσαρόλα, και μόλις ειναι οκ το σερβίρεις περιχύνοντάς το με τη σάλτσα. Μιαμμμ ....
Την επόμενη φορά θα το κάνω με πατάτες και θα βρω τρόπο να μην αφήνει πίκρισμα η μπύρα στο τέλος της γλώσσας, στη γεύση. Πάντως ηταν πεντανόστιμο.
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα κι αν εισαι σβέλτος με τα υλικά κι αυτά δε θες πολύ χρόνο να τα ετοιμάσεις.
4 φιλέτα κοτόπουλο
1 μπύρα μεγάλο κουτάκι. ( οτι μάρκα θες, εκει θα κολλήσουμε ; )
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ( ψιλοκομμένα )
2 καρότα ( ψιλοκομμένα )
2-3 κλαράκια μαϊντανό ( ψιλοκομμένο, μην κόψεις κανα χέρι, το νού σου )
2 κουταλιές σούπας, ελαιόλαδο
ελάχιστο κορν φλάουρ
ελάχιστο αλάτι ( λίγο λέμε )
πιπέρι ( κανόνισε να καίει σαν κόλαση να μην τρώγεται μετά )
Ρύζι άγριο ινδιάνων του Καναδά
( Η όποιο ρύζι θες αλλα όχι να γίνει λαπάς, μα να ειναι σπυρωτό )
Πριν αρχίσεις, πλύνε τα κοτόπουλα και σκούπισε τα με χαρτί απορροφητικό.
Πάμε, παίρνεις μιά κατσαρόλα και βάζεις μέσα το λάδι, το κρεμμύδι και το καρότο και τα τσιγαρίζεις κανα 5λεπτο και μετά ρίχνεις μεσα με μίσος το κοτόπουλο.
Μόλις ροδίσει παντού, πετάς μέσα τη μπύρα ( καλή φάση ) και το μαϊντανό. Αν ο μαϊνατνός διαμαρτυρηθεί φτιάξε ενα φραππέ και μην ακούς, άστονε να βράζει μαζι με το κοτόπουλο για κανα 40-45λεπτο μέχρι να μαλακώσει καλά το πουλί. Αν θες προσθέτεις λίγη μπύρα ακόμα να έχεις πολλή σάλτσα μετά.
Στο 45λεπτο είπαμε, βγάζεις το κοτόπουλο έξω, στην άκρη και προσθέτεις στην κατσαρόλα το ελάχιστο κορν φλάουρ, τόσο λίγο που μοιάζει με δόση πρέζας, ανακατεμένο πριν σε ενα μικρό ποτηράκι νερό. Σιγοβράζει αυτό κανα 5λεπτο να δέσει κάπως η σάλτσα.
Τι ; Το ρύζι ; Α, ναι, το βράζεις σε άλλη κατσαρόλα, και μόλις ειναι οκ το σερβίρεις περιχύνοντάς το με τη σάλτσα. Μιαμμμ ....
Την επόμενη φορά θα το κάνω με πατάτες και θα βρω τρόπο να μην αφήνει πίκρισμα η μπύρα στο τέλος της γλώσσας, στη γεύση. Πάντως ηταν πεντανόστιμο.
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα κι αν εισαι σβέλτος με τα υλικά κι αυτά δε θες πολύ χρόνο να τα ετοιμάσεις.
Ωραίος ο παίχτης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρόσεχε μην γίνεις κι εσύ star chef και δεν μας μιλάς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν θέλω κοτόπουλο (παρ' ότι θάπρεπε να παρεις τις ρούγες και να μας φροντίζεις... τος πα)...
ΑπάντησηΔιαγραφήθέλω εκείνο το πιάτο με την υπογραφή σου !
που ξέρω γω, αν θα γίνεις μέγαμαγειροτρανορεστοράντης, και εχω ένα πιάτο να παινεύομαι πως σε γνώρισα κάποτε!
κάποτε φοιτητής συνήθηζα να μαγειρεύω κοτόπουλο με μπύρα..τότε έβαζα και λίγο μουστάρδα όταν έβραζε με την μπύρα το κοτόπουλο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την δοκιμάσω την συνταγη σου και θα σου γράψω εντυπώσεις!
Οταν μου τη φκιάξουνε και τη δοκιμάσω,θα σου πω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι περίμενες,να μπω εγω στην κουζίνα;Καμία σχέση:)
Οσα σχόλια εξαφανίστηκαν θα τα βρω απο το μέηλ και θα τα βάλω εδω, σόρρι αλλα ο Blogger έκανε κόλπα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠανεύκολο φαίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι πικρίζει λίγο η μπύρα?
Να χαρώ εγώ μάγειρες:))
Είσαι αστέρι Γιάννη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά.
ΑΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ-ΥΓΕΙΑ- ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΙΑ ΧΑΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!!!!!
Τίποτα ο blogger, δεν βλέπω να επαναφέρει τα χαμένα σχόλια. Γκρρρρ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάθε τέχνη και άστηνε λένε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως φαίνεται ...λαχταριστό! :D
Σλουρπ !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαν να εμφανίστηκαν τα χαμένα σχόλια νομίζω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνθαρε, Ταχυδρόμε, μπορεί να γίνω και σεφ, πλάκα πλάκα. Πάντα μαγείρευα αλλα τελευταία παίζω με διάφορα. Αντε να δούμε.
Ζουζούνα δεν εχω τέτοιο πιάτο, ειναι φωτοσόπι σαν αυτό που κάνουν τη Βανδή όμορφη, αυτό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα ξέρεις οτι με επηρέασες θετικά με το μπλογκ σου "Ζουζουνοκουζινίσματα".
Κώστα τη μουστάρδα την σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια μα δεν έβαλα. Εβαλα μετά μπόλικη μουστάρδα με μέλι.
Με πεθαίνει αυτη η γεύση.
Ελα, VAD, βάλε ποδιά και ξεκίνα μαγείρεμα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήzoyzoy ναι, πικρίζει ο λυκίσκος της μπύρας στο βάθος της γλώσσας. Ψάχνω τρόπο να το εξαφανίσω αυτό ή να δοκιμάσω άλλη μπύρα, αυτη τη φορά έβαλα Kaiser.
* Γμτ να μην μπορώ να ψαρεύω κάθε μερα, θα ειχα ενα σωρό μαγειρέματα με ψάρι !
mariana ελα υπερβολές, δεν είμαι αστέρι, και δε θέλω να ειμαι. Να σαι καλά :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκρουτζάκο να σαι καλά αγαπητέ μου.
Ράδιο Μαρκόνη και ΑΣΣΟΣ όπου εχει φαγητό ορμάτε έεε ; αχα ! Αντε αμα βγούμε σας εχω κερασματάκι.
Κι ενα σχόλιο για τον Blogger που έχασε σχόλια, αναρτήσεις αλλού και μας αναστάτωσε ξανά :
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ Blogger μας έχεις @$%^&^$ και μας εχεις ζαλίσει τα @@$%!α με τις *μπιπ* που κάνεις κατα καιρούς.
Βέβαια αυτο ειχε κι ενα καλό, φύγανε όλοι οι @#^&%%$%#^ και πήγανε wordpress και facebοοk κι ησυχάσαμε, αλλα κοίτα μη ξανακάνεις παπ#$%^ές γιατι ήδη μας εχεις ξενερώσει λέμε και σύνελθε.
Εγω αμα θες φιλε Blogger θα σεβαστώ το οτι με φιλοξένησες και οτι ενα σωρό καταπληκτικά ιστολόγια υπάρχουν χάρη στο "τζάμπα" πράμα που δίνεις.
Εσυ όμως κανόνισε γιατι κινδυνεύεις να γίνεις θύμα απο πρωτοπόρος που ήσουν, σήμερα που τα φασομπούκια εχουν περάσει σε πολύ κόσμο ως το ίδιο το Ιντερνετ -μη χέσω.
Πάρε τα ηνία ξανά και δείξει οτι μπορούν να σε εμπιστεύονται και να σε χρησιμοποιούν οι καλοί χρήστες του Διαδικτύου, δώσε μαθήματα σωστής χρήσης και κοίτα να μην εχεις πάλι προβλήματα, γιατι ξέρεις ... ενα κλικ μακριά ειναι η απόλυτη διαγραφή.
Α, ρε Blogger. Ας ήσουν άνθρωπος, να βγαίναμε σε ενα ουζερί να τα πούμε.
Αντε, θα γράψω άρθρο πάνω σε αυτό, άντε μεγάλη χάρη σου.
Τελικά το πήρα απόφαση..Στην μαγειρική πάσχω...Το κοτόπουλο το έβγαλα ψιλοάψητο και είχα ξεχάσει να ρίξω και αλάτι....
ΑπάντησηΔιαγραφή:) και πού να δεις οταν άρχισα εγω να προσπαθώ πιο σύνθετες συνταγές απο βραστά μακαρόνια ή πατάταες τηγανητές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν το θέλεις πολύ να το κάνεις αυτο το φαγητό, πολύ απλά, θα το ξαναδοκιμάσεις.
Δες τι πήγε λάθος την πρώτη φορά και θα πετύχει.
Εκτός αν θες να δοκιμάσεις την γαλοπούλα με ούζο που έκανα πριν 3-4 μέρες και ηταν καταπληκτική.
Θα τη βάλω τη συνταγή.
Καλό μου φαίνεται. Μου έχουν πει να τρώω κοτόπουλο(ως υγιεινό) αλλά βραστό σκέτο το απεχθάνομαι
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνέβασε την μπας και βγει τίποτε γιατί με το κοτόπουλο δε έβγαλα άκρη!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό βράδυ φίλε!