Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Κομμακράτης

Φαίνεται οτι ο "Καλλικράτης" θα παραμείνει το άγνωστο κάτι που εμπνεύστηκαν οι πολιτικοί μας σε μιά προσπάθεια να αναμορφώσουν το Αυτοδιοικητικό σύστημα, ταυτόχρονα με όσα άλλα εχει φέρει η εποχή 'Μνημονίου'. δηλαδή περικοπές, περιστολές, μειώσεις, συγκράτηση και πάνω απ' όλα υπομονή κι ελπίδα.
Nice try, αλλα ας δούμε αν υπάρχει ουσία σε αυτό.

Τα κόμματα επέλεξαν να δώσουν κομματικό χαρακτήρα σε αυτές της εκλογές που αφορούν την Τοπική αυτοδιοίκηση και αυτο ειναι άκρως απογοητευτικό.
Μεσα απο τις δυσκολίες της σημερινής οικονομικής συγκυρίας δεν θα έπρεπε να εξαφανιστεί ο "Καλλικράτης" και την θέση του να πάρει ενας άτυπος ... "Κομμακράτης" για να δώσει είτε πρόκριμα το αποτέλεσμα των εκλογών στο κυβερνών κόμμα είτε ισχύ στα αντιπολιτευόμενα, στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης σε ενα μάτς που μοιάζει να διαδραματίζεται στο σκαμμένο της Νέας Σμύρνης ... :P

Εχει ήδη ειπωθεί δια στόματος κυβέρνησης οτι ο "Καλλικράτης" γεννιέται μέσα στο περίφημο Μνημόνιο της Τρόϊκας αλλα και θα λειτουργήσει με λογική Μνημονίου.
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα γίνει αυτο οταν οι Δήμοι όλης της χώρας είναι χρεωμένοι και εχουν 60% και πάνω, κενές οργανικές θέσεις. Θα προσληφθεί κόσμος ; Μα αυτο θα κόστιζε.
Μήπως να άλλαζαν οργανογράμματα και λογική με την οποία λειτουργούν ; Θα δείξει.

Mια κυβέρνηση με εναν πρωθυπουργό που δεν μπορεί να τινάξει απο πάνω του εύκολα την φράση "λεφτά, υπάρχουν" καθώς ο κόσμος νιώθει προδομένος αφου φαίνεται να εννοούσε οτι τα λεφτά υπάρχουν... στις τσέπες μας και θα τα πάρει επειδή αδυνατεί να τα πάρει απο τις τσέπες των μεγαλο-λαμόγιων.

Ολοι, τόσο οι απατεώνες όσο και οι τίμιοι μπήκαν στον ίδιο σωρό και καλούνται να είναι οι αιμοδότες του "λεφτά υπάρχουν". Φαίνεται δε, οτι οι μικρο-οφειλέτες δεν θα τη γλυτώνουν ποτέ, αντίθετα με τους υπόλοιπους.
Μάλλον θα 'πρεπε πρώτα να πληρώσουν οι μεγαλοκαρχαρίες και μετά οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, αλλα αυτό, δεν θα γινόταν γρήγορα. Διάβασα στο μπλογκ infopress-gr οτι οι εκκρεμείς υποθέσεις στη δικαιοσύνη φτάνουν τις 150.000 ... ( ενημέρωση απο το info press oi υποθέσεις ειναι κάπου 412.000 ) είμαι σίγουρος οτι οι μισές έχουν να κάνουν με οφειλές και με απάτες, oικονομικής φύσης υποθέσεις δηλαδή.
Αλλα ειναι γνωστοί οι ρυθμοί της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Φτάνουν και ξεπερνούν τα όρια της αρνησιδικίας.

Αναρωτιέμαι με ποιο τρόπο ο "Καλλικράτης" θα καταφέρει το θαύμα.
Και πώς θα αναστηθεί πριν καλά-καλά γεννηθεί, οταν τα κόμματα τον σκότωσαν  με το πολιτικό χρώμα που επέλεξαν να δώσουν σε αυτές τις Εκλογές. Τηλεφωνούν μάλιστα στα σπίτια μας για να μας "ενημερώσουν" οτι ο τάδε ειναι ο υποστηριζόμενος υποψήφιος !
Το ΠΑΣΟΚ έδωσε και αυτό ενα πολιτικό χρώμα στις εκλογές Αυτοδιοίκησης και φυσικά απένειμε και "χρίσματα".  Αυτο ειναι κάτι που θα το πληρώσει ακριβά.
Πατώντας την παγίδα του πολιτικώς κενού κ.Σαμαρά που δεν διαθέτει ουτε ενα αξιόλογο δείγμα αξιοπρέπειας πολιτικού λόγου, το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να πάει σε Εκλογές Αυτοδιοικήσεων με κομματικό χρώμα.
Ακολούθησαν και τα κόμματα της "ανυποταγής" καλώντας τον κόσμο να ψηφίσει κατά του Μνημονίου, δηλαδή να αποφασίσει με κριτήριο το αν θέλει το Μνημόνιο. Μα αυτο το ερώτημα ειναι ανεδαφικό, επειδή απλά κανείς δεν το θέλει το Μνημόνιο.
 
Και μετά δόθηκαν και τα υπόλοιπα χρίσματα.
Και άρχισαν να παρανομούν αναρτώντας μεγάλα πανώ, απο αυτά που ο εκλογικός νόμος απαγορεύει, με την ανοχή των δημάρχων θέλοντας ισως ετσι να δείξουν οτι ως εκλεκτοί μπορούν και να παρανομούν ατιμώρητα. Αυτος ο ιδιότυπος τσαμπουκάς πρέπει να τιμωρηθεί.
Θα υποστεί λοιπόν το ΠΑΣΟΚ πανωλεθρία άνευ προηγουμένου και θα δώσει και πόντους στον Σαμαρά που θα λέει μετά πως δικαιώθηκε, λαέ ελάτε μαζί μου και λοιπά όμορφα.

Ας πούμε ΟΧΙ σε ανθρώπους που έλαβαν κομματικά χρίσματα απο οποιοδήποτε κόμμα.
Ας πούμε ΝΑΙ σε ανθρώπους που πραγματικά θα δουλέψουν για να πετύχει η τοπική Αυτοδιοίκηση, πέρα απο κομματικές παρωπίδες.
Ας πούμε ΟΧΙ στην αποχή και όχι στην ψήφο διαμαρτυρίας και ας δούμε προσεκτικά, ποιοί υποψήφιοι νοιάζονται για τον "Καλλικράτη" που εκλιπαρεί κιόλας για έλεος πριν κάν περπατήσει τα πρώτα του βήματα.

* To κείμενο το εχω γράψει απο τις 19 Σεπτ.2010 αλλα παραμένει επίκαιρο.
Το μόνο που άλλαξε απο τότε ειναι προς το χειρότερο και αυτό ειναι οτι ο Γιώργος εκβιάζει οτι αμα δεν ψηφίζουμε τα χαϊδεμένα του θα πάει σε Εκλογές, δίνοντας ετσι μια χαριστική βολή στον ίδιο τον Καλλικράτη ... τέτοια αυτοκτονία δεν εχω ματαξαναδεί, μα εμείς, τι φταίμε ;

17 σχόλια:

  1. Πιστεύω ότι οι συνέπειες θα πέσουν ανεξάρτητα απο το αποτέλεσμα των εκλογών της κυριακής.
    Η μόνη διαφορά που θα βγεί είναι το τί δικαιολογία θα προφασιστούν για ότι ακολουθήσει, το οποίο είναι αναπόφευκτα το ίδιο, όποιος και αν επικρατήσει.
    Αν επικρατήσει η σαμαρωμένη δημοκρατία θα πουν πάμε εκλογές και θα συνεχίσει αυτός ότι άρχισε ο τζέφρυ, λέγοντας ότι εδώ που μας φέραν τώρα τι να κάμνομεν.

    Αν επικρατήσει ο τζέφρυ, θα πει νά ρε, πήρα λαική εντολή και κρατηθείτε για τη συνέχεια (πράγμα καθόλου απίθανο, να ξέρεις, με την αποχή που θα σπάσει ρεκόρ φέτος).

    Έχε πρόχειρη τη βαζελίνη...
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να το κάνω να πέσουν κυρώσεις ΜΕΤΑ την ψήφο ;
    Κάνουν σαν τρελοί για το ψηφαλάκι και δείχνουν οτι δεν τους νοιάζει και πολύ τι θα γίνει η χώρα ... αρκεί να εκλεγούν και ξανά να ξε-πούν οσα είπαν.
    Κάνουν σαν να ειναι τα κόμματα η κοιτίδα της Δημοκρατίας και ξεχνάνε την λαϊκή βάση.
    Απογοητευτικό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύγε τζονακο, απλό, ουσιώδες και κατανοητό (για όσους καταλαβαίνουν τι γίνεται)
    ΟΧΙ αποχή,
    ψήφο με περιεχόμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειχαμε ολη την καλη διαθεση να ψηφισουμε τον δημαρχο που ηδη εχουμε, γιατι οντως εχει κανει δουλεια, ανεξαρτητως κομματος. Ο Γιωργακης τα καταφερε να μας τσατισει τοσο με τον εκβιασμο "η τους δικους μου η καηκατε" που και ο Δημαρχος θα χασει την ψηφο μας -γιατι ειναι δικος του και μονο, και γω δε σκοπευω να δωσω ψηφο εμπιστοσυνης στον Γιωργακη- και βρεθηκα να αναζηταω τον καθε τυχαιο ασχετο για να ψηφισω. Που δεν εχω κι ολας. Ο πιο σιγουρος τροπος για να διαλυθει η τοπικη αυτοδιοικηση ητανε ακριβως αυτος. Και φοβαμαι οτι θα τα καταφερει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές Τζονάκο.
    Ο Γιώργος μπλοφάρει στους πολίτες για να χάσει λιγότερες Περιφέρειες ή Δήμους.

    Όμως άσχετα από την μπλόφα του, αν ο άνθρωπος πίστεψε πραγματικά ότι θα κερδίσουν ο Μπουτάρης ή ο Καμίνης, έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και αυτό το πράγμα το γνωρίζουν πολλά στελέχη στο κόμμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για όσους καταλαβαίνουν τι γίνεται !
    Πολύ σωστά ΑΘΛΙΟΙ ... πρέπει να καταλαβαίνεις τι γίνεται για να το καταλάβεις. Ελπίζω πολλοί να καταλαβαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με ένα δήμο και δεν μπορούσαν να δούν τα ουσιώδη του προβλήματα και να αντεπεξέλθουν και θα διοικούν 2-3ταυτόχρονα?Φαντάζεσαι τι έχει να γίνει??
    Εδώ γίνεται ένας δήμος καθολικοί ορθόδοξοι μαζί φοβούνται οι μεν τους δέ!
    Ποσός μ'ενδιαφέρει! τώρα κόπτονται ο,τι θα "Φραγκέψει" η Πόλη μας.
    Εδώ έχουμε ξεπουληθεί τελείως σε ξένους και δεν νοιάστηκε κανείς!

    Καλό ΠΣΚ να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eύγε θα σου πω κι εγώ Τζονάκε. Υπεύθυνη ΨΗΦΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου Τζονάκο

    Είναι περίπου 412.000 υποθέσεις στα διοικητικά δικαστήρια και οι περισσότερες έχουν σχέση με αυτά που χρωστάνε.

    Έπρεπε να κλείσουν όλα τα δικαστήρια, να εκπαιδεύσουν όλους τους δικαστικούς στα φορολογικά για μία εβδομάδα, και κατόπιν μέσα σε 3-4 μήνες θα έχουν τελειώσει όλες τις υποθέσεις τύπου Βοσκόπουλου.

    Μάλλον δεν θέλουν ή μπορεί και να μην τους κόβει.

    Ευχαριστούμε πολύ για το link.

    Καλές εκλογές Τζονάκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τζονάκο μου καλή ψήφο! Κι όπως πολύ σωστά επισημαίνεις προσοχή στο περιεχόμενο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε Τζονάκο καλησπέρα,

    Το ξανασυζητήσαμε και αλλού και συμφωνήσαμε απόλυτα ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να ψηφίζουμε μακριά από κομματικές προτιμήσεις και ιδιαίτερα στις μικρές κοινωνίες που λίγο πολύ γνωστά τα πρόσωπα. Επίσης κανει κακό στην πόλη που ζούμε να συγχεουμε τις τοπικές εκλογές με τις εθνικές εκλογές. Είναι λάθος να αθροίζονται ψήφοι για κάθε ένα από τα κόμματα. Δυστυχώς οι πολιτικοί μας δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με πολλούς πολίτες.

    Από εκεί και πέρα εγώ είδα από την αρχη αυτών των εκλογών να τίθεται από πολλά κόμματα ένα πλαίσιο "Αντιμνημονιακής ψήφου". Υπάρχουν συνδυασμοί που κατέβηκαν με το "Οχι στο μνημόνιο" σαν σύνθημα. Λες και υπάρχει κάποιος που είναι υπέρ δηλαδή. Επίσης είδα αρχηγούς κομμάτων να λένε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την λαική νομιμοποιηση. Αν την έχει χάσει δεν πρέπει να γίνουν εκλογές; Είναι δυνατόν η οποιαδήποτε χώρα να έχει για τα επόμενα 3 χρόνια μία κυβέρνηση που δεν έχει τη λαική νομιμοποιηση;

    Από τη στιγμή που από την αρχή τέθηκε τέτοιο δίλημμα, θα ήταν τελείως χαζό ο ΓΑΠ (και ο κάθε ΓΑΠ δηλαδή, όποιος και να ήταν Πρωθυπουργος) να αγνοήσει το τι θα ψηφίσουν οι πολίτες. Αν το ΠΑΣΟΚ χάσει 12 περιφέρειες δεν πρέπει να πάει σε εκλογές; Αν πάλι κερδίσει 12 περιφερειες δεν πρέπει να σταματήσει αυτή η τελείως χαζή συζήτηση για εκλογές;

    Τζόνυ η ταπεινή γνώμη κάποιου σαν κι εμένα που ενημερώνεται κατά 99% από τον Αγγλοσαξωνικό τύπο είναι ότι είναι τραγικό για την Ελλάδα να πάει σε εκλογές. Αλλά είναι σημαντικότερο οι πολίτες μιας χώρας να έχουν μία κυβέρνηση που να εμπιστεύονται. Αν δεν εμπιστεύονται τον ΓΑΠ ας εμπιστευτούν κάποιον άλλο. Οποιον να ναι. Μία χώρα όμως δεν μπρεί να πορεύεται με μία κυβέρνηση που δεν εγκρίνουν οι πολίτες για 3 χρόνια.
    Κακό λοιπόν να γίνουν εθνικές εκλογές στην παρούσα φάση, αλλά από την άλλη αν η κυβέρνηση χάσει την λαικη νομιμοποίηση όπως ακριβώς υποστηρίζει ο Τσίπρας και ο Σαμαράς ότι έγινε από τη στιγμή που υιοθετήθηκε το Μνημόνιο, τότε πρέπει να πάμε σε εκλογες.

    Για να τελειώνω Τζόνυ γιατί σε λίγο θα νοιώσω ότι γράφω έκθεση. Ωραία να επιλέξουμε μακριά από τα χρίσματα, αλλά ας μιλήσουμε συτγκεκριμένα. Αν δεν ψηφίσω τον Μπουτάρη (δεν θα τον ψηφίσω επειδή είμαι Λονδίνο, αλλά λέμε τώρα...) τιμωρώ το πασοκ ή την πόλη; Δηλαδή να κάνω τα χατηρια του κάθε Ανθιμου για να μην ψηφίσω κάποιον με το χρίσμα του πασοκ; Μα τον Μπουτάρη θα τον ψήφζια και το 2006 (αν πάλι δεν ήμουν Λονδίνο) που δεν είχε τη στήριξη του πασοκ. Τι άλλαξε; Τι με νοιάζει ποιος τον στηρίζει; Προβλέπω ότι πάλι η Σαλονίκη θα την πληρώσει. Εξάλλου ο ΓΑΠ αποκλείεται, αυτός μένει στο Καστρί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νικ συμφωνώ σε ολα σχεδόν, να διευκρινίσω οτι μη ψηφίζοντας υποψήφιους με κομματικό χρίσμα, στέλνουμε το μύνημα στα κόμματα οτι δεν μας αρέσει η τακτική τους.
    Και οχι, δεν ειναι Εκλογές αυτο που χρειαζόμαστε, ο ΓΑΠ κάνει λάθος.

    Επειδή πρέπει σε λιγο να φύγω, θα επανέλθω με περισσότερα σχόλια προς όλους.
    Ειλικρινά φέτος σε αυτές τις Εκλογές εχω δει πράγματα που δεν ειχα ξαναδεί σε αυτη τη μορφή.
    Και κομματικοποίηση με συνθήματα ανούσια. Ουτε το '80 δεν γίνονταν αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ισως πρέπει κάποτε να αρχίσουμε μιά μεγάλη συζήτηση περι κατάργησης των κομμάτων.
    Ειναι αισχρό αυτο που κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. princess και ομως απ οτι φάνηκε τελικά, ο κόσμος που ψήφισε αντίθετα προς τις επιταγές του Γιώργου δεν ηταν αρκετός για να απαντήσει σε αυτη τη βλακία που μας εχουν λούσει τωρα τελευταία. Δυστυχώς.

    mariana οτι ηταν μπλόφα, ηταν πολύ πιθανό. Οσοι τσίμπησαν, πήγαν και ψήφισαν κομματικά, καταδικάζοντας την τοπική αυτοδιοίκηση σε κομματισμό και εξαφανίζοντας τις τελευταίες ελπίδες για ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. zoyzoy αν ο κόσμος ψηφίζει με κομματικά κριτήρια, τι ελπίδα εχει η κάθε πόλη και ειδικά στην επαρχία, να λύσει τοπικά προβλήματα ;
    Αν οι εκλεγόμενοι τοπικοί άρχοντες εχουν άρρηκτους δεσμούς με το Κέντρο, δηλ. το κόμμα τους, πιστεύει κανείς οτι θα ενδιαφέρονται για τον τόπο περισσότερο ή για το κόμμα ;

    Swell ε οχι δα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χα, info press ακόμα χειρότερα δηλαδή ειναι τα πράγματα !
    Θα διορθώσω το κείμενο μου τότε.
    Οντως ειχες γράψει κάπου για 150.000.
    Εγω ευχαριστώ για την καλή μπλογκοπαρέα.

    Ευάγγελε εμεις τα λέμε, ποιός μας ακούει ειναι το θεμα !
    Εχει πέσει κι η αναγνωσιμότητα του μπλογκ, άστα δεν μας διαβάζει κανείς :) Καλη σου μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. NdN φοβάμαι οτι θα συνεχίσεις να στηρίζεις τον ΓΑΠ ενω εγω θα παίρνω όλο και περισσότερες αποστάσεις αφου φροντίζει ο ίδιος να μας απογοητεύει με τις φτηνές του συμπεριφορές, ωστόσο συμφωνούμε σε πολλά και ξερω οτι με καταλαβαίνεις.
    Η ψήφος αντιμνημονιακή ειναι μεγάλη μαλακία. Δεν θέλουν να το καταλάβουν.
    Οχι φιλε μου, αν το ΠΑΣΟΚ εχανε 12 περιφέρειες θα έπρεπε να συνεχίσει να δουλεύει μπας και ανατρέψει το κλίμα με σωστή δουλειά.
    Δεν καταλαβαίνω γιατι πρέπει σώνει και καλά να ζούμε για το τι αρέσει και τι δεν αρέσει στα κόμματα !
    Δεν κατάλαβα, τι διαφορά θα ειχε αν η κυβέρνηση ηταν Πασοκική και οι περιφερειάρχες μη πασοκικοί ;
    Υπάρχουν νόμοι ;
    Ναι.
    Εφαρμόζονται ;
    Θα έπρεπε.
    Κλείνω με αυτο που λες για τον Μπουτάρη επειδη αν συνέχιζα θα άρχιζα τις βρισιές και θα γινόμουν σαν κάτι σιχαμερούς.
    Ο Μπουτάρης ειδικά, απλά εχει στήριξη απο το Πασοκ και απο άλλους. Δεν πήρε κάποιο 'χρίσμα' απο την κεντρική εξουσία του κόμματος.
    Εμένα με ενοχλούν αφάνταστα οι φυτευτοί τύποι, αυτοί που ουρανοκατέβατοι επιβάλλονται απο τα κόμματα σε ενα τόπο για δήμαρχοι και τέτοια.
    Ημουν μάρτυρας σε φάση που θα σου την περιγράψω με άλλο τρόπο κι οχι απο εδω, θα καταλάβεις τι μαγειρέματα γίνονται στα κόμματα, εντός των βόθρων κομμάτων.

    Ο Τσίπρας κι ο Σαμαράς γελάνε με το χάλι του ΓΑΠ να πιστέψει οτι αν δεν έπαιρνε πολλές "νίκες" προχτές, θα έχανε τη λαϊκή νομιμοποίηση.
    Δεν κατάλαβα !
    Λαϊκή νομιμοποίηση πήρε πέρισι στις εθνικές εκλογές, για 4 χρόνια. Σωστά ;

    Λυπάμαι αλλα αυτο το Πασοκ δεν με εκφράζει καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape