Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Aσωπός ποταμός. Μια Βοιωτία ξεχασμένη που πεθαίνει

Διάβασα ΕΔΩ οτι προχθές ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για να εκπονηθεί επιδημιολογική μελέτη στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής γύρω απο τον Ασωπό ποταμό.
Αυτη η μελέτη θα δείξει κατά πόσον η ρύπανση επηρρεάζει την υγεία των κατοίκων.
Με τρέλλανε η τόση καθυστέρηση αλλα και το γεγονός οτι αφορμή για να γίνει αυτη η μελέτη ήταν τα νέα κρούσματα επιμόλυνσης με εξασθενές χρώμιο, τα οποία καταγράφηκαν σε γεωτρήσεις στο Κορωπί !
Στο Κορωπί !!!
Δηλαδή τόσα χρόνια η Βοιωτία στα παλιά σας τα παπούτσια κύριοι κυβερνώντες ;
Μόλις χτύπησε Αττική η μόλυνση, να ο μίστερ ατσαλάκωτος υπουργός, διέταξε έρευνα και βλέπουμε, αφου αυτη η έρευνα μπορεί να διαρκέσει πολυ καιρό και στο μεταξύ κανένα εργοστάσιο που μολύνει παράνομα και αναίσχυντα δεν θα κλείσει, νεα πρόστιμα ισως μπούν αλλα θα ειναι και πάλι γελοία και στο μεταξύ κόσμος θα πεθαίνει απο καρκίνους που εχουν τα τελευταία χρόνια τετραπλασιαστεί στην περιοχή !
Ειχα παραστεί σε εκδήλωση σχολείου για το θέμα του Ασωπού παλιότερα. Ειχα γράψει όσα ειδα κι άκουσα τότε ( ΕΔΩ ) τον Μάη του 2008 απο μαθητές και απο επιστήμονες και απο τον πατέρα Ιωάννη Οικονομίδη που πρωτοστατεί χρόνια τώρα για να λυθεί το πρόβλημα στην περιοχή.
* Αν θέλει να κάνει νέους άγιους η Εκκλησία μας ας σκεφτεί ποιοί θα το άξιζαν.
Απο τότε δεν ειχε γίνει μελέτη αλλα κάποια πρόστιμα επιβλήθηκαν και δεν ξερω αν καταβλήθηκαν ούτε σε ποιούς ! Κανονικά θα έπρεπε να καταβληθούν στους παθόντες.
Κατι μου λεει όμως οτι απλά τα έβαλε στο ταμείο του το Κράτος, απλα για να μην κάνει τίποτα με αυτά !


Ντροπή... ντροπή, ντροπή.

7 σχόλια:

  1. Mετά απο μια αλλαγή που έκανα, τα σχόλια χάθηκαν
    Τα παραθέτω απο κάτω εδω όλα μαζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. marianaonice
    Αχ αυτές οι ...μελέτες!!! Σημαίνει ότι σε λίγο όλα θα μπουν στο χρονοντούλαπο και κανείς δεν θα θυμάται ότι έχει διαταχθεί μελέτη! Μόνο αυτοί που τους χτυπάνε οι αρρώστιες θα ξέρουν καλύτερα από τον κάθε μελετητή τι φταίει για τη μαύρη μοίρα τους!!
    Το ταμείο του Κράτους κατάντησε πλέον ταμείο των μιζαδόρων και των αρπακτικών της πολιτικής ζωής μας!! Καμία εμπιστοσύνη δεν έχω πια σ' αυτό το ταμείο! Σαν να μη με αφορά καθόλου νοιώθω αφού ποτέ δεν είδα απ' αυτό να βγαίνει κάποιο ποσό για το δικό μου όφελος! Για να μου παράσχει σωστή υγειονομική περίθαλψη, σωστή εκπαίδευση, μετακίνηση, κ.ο.κ. Όλα στην τύχη έχουν αφεθεί και εμείς στην τύχη επιβιώνουμε! Θα φθάσουμε πλέον στο σημείο να λέμε ευτυχώς που δεν ζούμε στη Βοιωτία! Μα καλάς λες το πρόβλημα έφθασε και στην πόρτα της Αττικής, δηλαδή στην πόρτα μας!! Και για ξεκάρφωμα διέταξαν μελέτη!!! Ήμαρτον!! Τώρα το θυμήθηκαν;;;
    Μην έχεις ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση!
    Εγώ έχω πλήρως απογοητευτεί!!

    Καλό Σ/Κ!!

    tzonakos
    Eαν είχαμε σωστό Κράτος, εστω οχι τέλειο αλλα σωστό σε γενικές γραμμές, θα υπήρχε υπηρεσία που θα φρόντιζε τόσο να τηρούνται οι νόμοι και οι κανόνες να εφαρμόζονται όσο και να αποδίδονται τσουχτερά πρόστιμα έγκαιρα και υπέρ των παθόντων. Για αυτά θα έπρεπε να υπάρχει μόνιμη και διαρκής ενημέρωση στο Διαδίκτυο.
    Αλλα επειδή δεν εχουμε τέτοιο Κράτος, χαϊδεύονται τα αυτιά των βιομηχάνων επειδη αυτοί απειλούν να πάνε τα εργοστάσιά τους σε άλλες χώρες. Στη συνέχεια για ξεκάρφωμα πέφτουν μερικά αστεία πρόστιμα που κανεις δεν ξερει πού στο καλό πάνε και αν ποτέ πληρώνονται.
    Και οχι αγαπητή marianaonice δεν ειμαι σίγουρος ακόμα και στην Αθήνα τι νερό πίνουμε και τι θα πίνουμε σε 5 χρόνια !

    John Black
    Πολύ σύντομα αυτά που συμβαίνουν εδώ και δεκαετίες στη Βοιωτία θα γίνουν και πραγματικότητα για τα νερά στην Αττική. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί περιμένουμε σα μ@@@κες να φτάσει το πρόβλημα να χτυπήσει κόκκινο για να γίνει κάτι σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που αφορά τη ζωή όλων.
    Το κορυφαίο το διάβασα μόλις εχθές στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εισαγγελέας εισηγήθηκε στο Άρειο Πάγο αναστολή του προστίμου 2000€ που έφαγε μικρή τοπική βυρσοδεψία για τη μόλυνση του ποταμού. Σκέψου αν το κάνουν αυτό για τους μικρούς τι θα κάνουν για τους μεγάλους επιχειρηματίες της περιοχής.

    tzonakos
    O υδροφόρος ορίζοντας της Αττικής εχει ήδη επιμολυνθεί αγαπητέ John Black.
    To πρόβλημα εχει χτυπήσει κόκκινο εδω και χρόνια. Πάνω απο 10.
    Αλλα την τελευταία τριετία εγινε γνωστό σε ολη την Ελλάδα και τα ΜΜΕ με εξαίρεση τον ΣΚΑΪ δεν το προβάλλουν καθημερινά, λες και ειναι πιο σοβαρό το αν τσακώθηκε ο τάδε υπουργός με εναν του Πασοκ !
    Μου ρχεται να βρίσω, ειλικρινά !
    Το διάβασα και αυτό για αναίρεση προστίμων, ήλπιζα τουλάχιστον στην Δικαιοσύνη αλλα .... κι εκει τα πράγματα ειναι *μπιπ*

    Οι ΑΘΛΙΟΙ
    tzonako, δεν ξέρω από που είσαι, που ζείς τελικά, αλλά είναι πια διαπιστωμένο οτι οτιδήποτε συμβαίνει εκτός Αττικής αφήνει παντελώς αδιάφορους τους κυβερνώντες. Αν τώρα διαπιστώσουν οτι το νερό στην Αττική έχει επιμολυνθεί, πιθανότατα θα κάνουν κάτι...

    tzonakos
    ΑΘΛΙΟΙ εχω συγγενείς και φίλους σε διάφορα μέρη της Βοιωτίας.
    Αυτοί οι άνθρωποι πίνουν εμφιαλωμένο νερό μόνο εδω και ενα χρόνο.
    Επιναν απο το νερό του δικτύου επι χρόνια και εγω ο ίδιος έπινα απο αυτό οταν πήγαινα στα μέρη.
    Το Αθηνοκεντρικό Κράτος θα καταρρεύσει τραγικά και θα είμαστε εδω να το δούμε αυτό !
    Οι μόνοι που δεν ιδρώνουν ειναι οι 300 εκει μεσα και το συνάφι τους που ειναι εγκληματίες.
    Το καταλαβαίνεις ; Εγκληματίες απο εσκεμμένη αδιαφορία και επικίνδυνη αμέλεια.

    marianaonice
    Σωστός ο όρος! Εγκληματίες έστω και από αμέλεια, βαρειά και επικίνδυνη!
    Κι όμως δεν τιμωρείται κανείς τους!! Αν εσύ, εγώ, ο οποιοσδήποτε ζημιώναμε κάποιον ή το δημόσιο, έστω και από αμέλεια θα μας τσάκιζαν και θα πληρώναμε με κατάσχεση της περιουσίας μας τη ζημιά! Αυτοί αλήθεια γιατί δεν πρέπει να πληρώσουν για την εγκληματική αυτή αμελειά τους;; γι' αυτό όπως και αλλού έχω ξαναπεί πρέπει να υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη για αντικειμενική ευθύνη των κυβερνώντων, σε περίπτωση που ζημιώνουν το Ελληνικό Δημοσιο, έστω και από αμελεια! Δεν με νοιάζει να πάνε φυλακή, με νοιάζει όμως να πληρώσουν με την περιουσία τους τη ζημιά που έκαναν στο δημόσιο, έστω και από αμελειά τους! Τότε θα δούμε θα θέλουν τα λαμόγια να γίνουν υπουργοί και βουλευτές;; Να ευθύνονται με τις περιουσίες τους έναντι του Κράτους! Τότε μόνο ιδεολόγοι και οραματιστές θα θέλουν να πολιτεύονται. Θα μου πεις που θα βρεθούν;; Αν δεν βρεθούν δεν χρειαζόμαστε κυβερνήτες μαφιόζους!! Μπορούμε και μόνοι μας να το κάνουμε Σικελία εδώ πέρα!!!

    unclescrooge
    το θέμα του ασωπού "παίζει" (στις εφημερίδες τουλάχιστον) εδώ και πάρα πάρα πολύ καιρό. είναι σφάλμα να οργανώνονται έρευνες με τόσο μεγάλη χρονική καθυστέρηση. η περιοχή έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα. και οι έρευνες εξαρτώνται από τη διάθεση και το κέφι ενός υπουργού...

    tzonakos
    Unclescrooge η μελέτη του Αβραμό κατι μου λέει οτι θα δείξει το θεμα πολυ μικρότερο απο οτι ειναι.
    Ηδη διάβασα στο tvxs.gr σχόλιο που μιλούσε για πιθανή νόθευση κάποιων στατιστικών στοιχείων.
    Αν ειναι αλήθεια τότε σίγουρα η έρευνα γίνεται για τα μάτια του κόσμου και βλέπουμε !!!
    Στο μεταξύ, άνθρωποι πεθαίνουν...

    tzonakos
    Εχω βαρεθεί να εκλέγονται άνθρωποι που φροντίζουν για τον πλουτισμό τους και για την ατιμωρησία τους μαζι και των "συνεταίρων" τους.__Η αμέλεια που δεν ειναι απλή αλλα εσκεμμένη ειναι εγκληματική.

    tzonakos
    Ο νέος τρόπος σχολιασμού απ οτι φαίνεται παρουσιάζει προβληματάκια και θα τονβγάλω.
    Συμπαθάτε με για την ταλαιπωρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχαχα!! τώρα φάνηκαν!!!
    Οκ. Όλα καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά έκανες Tzonako γιατί ήρθα χθές δεν με γνώριζε η σελίδα σου και έφυγα μουτρωμένη!!:)
    Για να μπώ και στο θέμα σου πρέπει να γίνουν σοβαρές διαμαρτυρίες μου φαίνεται γιατί όσο δεν ακουμπά τους πολιτικούς η μόλυνση ούτε που νοιάζονται όταν όμως τους αγγίξει θα είναι αργά για εκατοντάδες αθώους πολίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νερό ! Νερό απο την Βοιωτία πρέπει να βάλουμε σε μπουκάλια και να τα μοιράζουμε στον κόσμο !
    Μόνο ετσι θα γίνει γνωστό το θέμα.
    Οι κάτοικοι της επαρχίας Θήβας να βγουν στην Εθνική Οδό, συα Διόδια και να το μοιράζουν στους περαστικούς !

    Κι ενα φορτηγό νερά Βοιωτίας, δώρο στη Βουλή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φρίκη, δυστυχώς όμως δεν είναι οι μόνες περιπτώσεις..
    Τόσα ακόμη που γίνονται και δεν γνωρίζουμε..
    ή μήπως νομίζεις ότι το νερό που πίνεις, που πίνουμε όλοι μας, είναι καθαρό;

    Απλά έχουμε αποκτήσει ως ένα βαθμό ανοσία..

    >_<

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape