Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Πολίτης όμηρος : ο Φούρνος

Συνεχίζω την σειρά άρθρων που καταδεικνύουν την ομηρία στην οποία εχει περιέλθει ο κόσμος απο διάφορες εταιρείες, ή ομάδες ή το Κράτος.

Κάθε Σάββατο τρελλαίνομαι να αγοράζω φρέσκο ψωμί. Σάββατο σήμερα :)
Ενδιάμεσα στη βδομάδα αγοράζω μερικές φορές μισό ή ενα κιλό συν κατι τυρόπιτες και σάντουιτς.
Απο τότε που μπήκαμε στο Ευρώ, οτι έκανε 100 δρχ στο φούρνο πήγε 1 ευρώ μεσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Αυτη τη στιγμή εκτός απο το γνωστό στρογγυλό κουλούρι με σουσάμι δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να κοστίζει κάτω απο ενα ευρώ.
Α, ναι, ειναι και μισό κιλό ψωμί που ποτέ δεν ειναι μισό αλλα ζυγίζει κάτω απο 350 γραμμάρια και κοστίζει περίπου 0,70 €.

Και ενω διαβάζουμε οτι οι τιμές στις πρώτες ύλες για την παρασκευή του ψωμιού έπεσαν ως και 50%, οι τιμές αρτοειδών παραμένουν εκει που έφτασαν πρίν ενα χρόνο και κάτι με πρόσχημα την αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Το θυμάμαι καλά, το απαίτησαν και το πήραν αμέσως οι αρτοποιοί.

* Εγω αν απαιτήσω αύξηση μισθού +20% δεν πρόκειται να την πάρω που να χτυπιέμαι.

Τι γίνεται λοιπόν ; Οι παραγωγοί σιταριού λένε οτι εξακολουθούν να πουλάνε χαμηλά, δηλ. περίπου 15 κιλά σιτάρι πωλούν για να αγοράσουν ενα κιλό ψωμί οι ίδιοι !

Οι αρτοποιοί πάλι, λένε οτι δεν μπορούν να κατεβάσουν τιμές επειδή φταίνει οι... άλλοι, δηλαδη οι αλευροπαραγωγοί που ανέβασαν τιμές αλεύρων κατα 150% μεσα σε 1.5 χρόνο.

Ωστόσο κάπου διάβασα οτι το αλεύρι έπεσε 50%, πού ειναι η αλήθεια λοιπόν ;

Α, και κάτι άλλο μην αρχίσω το βρισίδι, κύριοι και κυρίες υπάλληλοι φούρνων της γειτονιάς, μην πιάνετε το ψωμί με τα χέρια τα ίδια που πιάνετε τα χρήματα και δίνετε και ρέστα και δεν ξέρω τι άλλο πιάνετε γ...μ... το ...#!$%*%$* σας.

Και ρίξτε τιμές άμεσα. Δε λέω, σκληρή η δουλειά του φούρναρη αλλα εγω δεν ξέρω φουρναραίο που να μην εχει δική του πολυκατοικία !
Αν μας κοροϊδεύετε κι άλλο, πολύ απλά θα ψωνίζουμε απο τα σούπερ μάρκετ ψωμάκι και φάτε το μόνοι σας το περίσεμμα. Bρείτε ποιοί φταίνε και ρίξτε τιμές.

28 σχόλια:

  1. ψωμί ε; το πιό εύκολο μποϋκοτάζ για 2 μέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες μου ένα προϊόν που έχει κατέβει η τιμή του δεν υπάρχει!!Ασε τι λένε για να μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια ότι ανεβαίνει στην περίπτωσή μας δυστυχώς ξανα-ανεβαίνει ολο και πιο ψηλά.Αν κάνουμε σύγκριση με τη δραχμούλα θ'απογοητευτούμε εντελώς.
    Καλά που βγήκαν οι αρτοπαρασκευαστές και τους έχω γραμμένους όλους τους φουρναραίους και τα προϊόντα τους. Συγχύστηκα ούφ....Καλό ΣΒΚ νά'χεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tzonako φίλε μου σε κάποια παλιά μου ανάρτηση έγραφα για το "αμαρτωλό" μου παρελθόν στο χώρο των τροφίμων. Η προϋπηρεσία μου σε φούρνους, αλευροβιομηχανίες και προϊόντα κατεψυγμένης ζύμης απαριθμεί 16 ολόκληρα χρόνια με επίλογο το διάστημα 2001-2006 που εργαζόμουν στη μεγαλύτερη αρτοβιομηχανία της Αττικής ως υπεύθυνος συντονισμού διακίνησης και του δικτύου διανομής. Απ' όλο αυτό το πέρασμά μου έχω να σου πω ένα!
    Πιστεύω να 'χεις συμπεράνει ότι οι αλευροβιομήχανοι έχουν το δικό τους καρτέλ (όπως και στο γάλα). Ο φούρναρης είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Φίλος καλός και παλιός συνάδελφος εργάζεται ακόμα στον πιστωτικό έλεγχο μεγάλης αλευροβιομηχανίας η οποία προκειμένου την είσπραξη λειτουργεί εξουθενωτικά απέναντι στον επαγγελματία. Θυμάμαι κι εγώ ως πωλητής, τρόπους, πολιτικές και εμετικές τακτικές που έπρεπε να ενστερνιστώ προκειμένου να είμαι "καλός πωλητής". Πολλές φορές έπαιρνα εγώ την ευθύνη της απολογίας για την παράταση της πίστωσης επειδή διαπιστωμένα ο πελάτης αδυνατούσε ν' αντεπεξέλθει.
    Μείωση τιμών σε πρώτες ύλες έχει να πραγματοποιηθεί από το 2003.
    Όσο για την καθαριότητα του φούρνου καλό θα είναι να κάνεις κάποιες συστάσεις στον επαγγελματία ή ν' αλλάξεις φούρνο.
    Αν δεις τις συνθήκες στις οποίες παρασκευάζεται και διακινείται το συσκευασμένο ψωμί πίστεψέ με θα ξεράσεις. Και κάτι ακόμα!
    Αν είσαι αρτοποιός και θέλεις να κερδίσεις πελατεία βγάζοντας ΑΓΝΟ χωριάτικο ψωμί χωρίς συντηρητικά (Ε), διογκωτικά (γλουτένες) και χρωστικές (καροτίνες κ.α) τότε το ίδιο το σύστημα θα σε παύσει τιμωρώντας σε.
    Είναι πολλά χρόνια που ζυμώνω μόνος μου το ψωμάκι της εβδομάδας και δεν χαλάει ούτε ξεραίνεται την 2η μέρα.
    Κι όσο για αυτές τις μηχανές (σαν φριτέζες που είναι) που λέγονται αρτοπαρασκευαστές καλό θα είναι όσοι τις έχουν να τις πετάξουν!!!
    Εγκλωβίζουν όλους τους μύκητες της αντίδρασης μέσα στο ψωμί με αποτέλεσμα μακροχρόνια ζημιά στο πεπτικό σύστημα...Και πολλά αλλά!!!
    Φιλιά και σόρρυ για την πολυλογία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωχ, zoyzoy μου, γράφαμε μαζί!
    Ούτε να το 'ξερα!!!
    Συγνώμη αλλά έτσι είναι...
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να παίξει σωστό και αποτελεσματικό μποϋκοτάζ πρέπει να συμμετάσχουν όλοι, μα όλοι.
    Για να πετύχει πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος οχι μόνο απο τα μπλογκς αλλα και απο τα ΜΜΕ.
    Θα έλεγα μάλιστα οτι πρέπει να υπάρχει άνθρωπος έξω απο κάθε φούρνο να μοιράζει φυλλάδια για το μποϋοκτάζ, αλλα ο φουρναραίος θα φέρει αστυνομία να σε συλλάβει επειδη του εμποδίζεις την επιχείρησις !

    Προτείνω κατι άλλο :
    Ο καθένας μας να γράψει ενα χαρτάκι που θα λέει
    "Θέλω να κατεβάσετε τις τιμές του ψωμιού" και να το δίνει στον φούρναρη οταν παει να αγοράσει ψωμί.
    Το πιο πιθανό ειναι να το πετάει ο φούρναρης αμέσως αλλα το μήνυμα θα το λάβει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. zoyzoy δεν ηθελα να συγχίσω κανέναν.
    Σκέφτηκα να βάλω ενα ευχάριστο θεματάκι μια και ειναι Σαββατοκύριακο αλλα δεν μου έβγαινε.
    Εχουμε καιρό να πούμε και για ευχάριστα πράγματα, όλο και κατι καλό θα υπάρχει (;) λες ;
    Δες τι γίνεται με τα καύσιμα.
    Επεσε επιτέλους η τιμή του πετρελαίου διεθνώς εδω και καιρό και στην Ελλαδίτσα εξακολουθούν να πουλάνε ακριβά !
    Αυτη η κατάσταση δεν μπορεί να μείνει ετσι, πρέπει να φωνάξουμε και να πράξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Γελαστό Απόγευμα" πότε θα πάρεις ενα κανονικό νικ ;

    Λοιπόν ειναι σαφές και απο την ειδησεογραφία οτι οι ένοχοι για τις τιμές ψωμιού ειναι οι αλευροβιομήχανοι.
    Δηλαδη εγω αυτο καταλαβαίνω.
    Οι αρτοποιοί λένε οτι αγοράζουν απο αυτούς ακριβά γι αυτο δεν ρίχνουν τιμές.
    Εγω και εσυ σαν πολίτες τι φταίμε να πληρώνουμε ακριβά και να γινόμαστε και μπαλλάκι απο φούρναρη σε αλευρο-κάφρο ;

    Για τις συνθήκες υγιεινής πρέπει να καταγγείλεις συγκεκριμένους που ειναι βρωμιάρηδες. Σκοπεύω να το κάνω.
    Οποτε πέσω σε φούρνο που δεν ειναι καθαρός τουλάχιστον μπροστά μας ( απο πισω ο θεός ξερει τι γίνεται ) θα τον καταγγέλω απο εδω.
    Οχι δεν ειναι ρουφιανιά αυτό.
    Κι ας κάνει αγωγή και οτι θέλει.
    Εγω αυτο που βλέπω θα το πώ, δεν μπορεί να ταϊζει πανάκριβες βρωμιές τον κόσμο.

    Λες οτι η λύση ειναι να το ζυμώνουμε μόνοι μας στο σπίτι ; Θα το δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Ένα γελαστό απόγευμα" δεν το γνώριζα για τις μηχανές θα το ψάξω!!Μόνο αυτό μου έλειπε τώρα να ζυμώνω και ψωμί δεν προλαβαίνω καλά-καλά να μαγειρέψω!!Οσο για τις συνθήκες και'γω όπου βλέπω τα στραβά την ίδια ώρα τους κάνω παρατήρηση όχι για τίποτα άλλο γιατί και'γω στη δουλειά που κάνω τραβάω μεγάλο ζόρι με το HASP και τους κανονισμούς του.Δεν μπορεί λοιπόν να συμμορφώνομαι με όλους αυτούς τους κανονισμούς και να βρίσκω σαν καταναλώτρια τα χειρότερα.
    Μέσα στη ζωή είναι όλα δεν πειράζει άλλη φορά βάζεις τα ευχάριστα άλλωστε είναι τόσο λίγα που τα προσπερνούμε.Μεσ'την εβδομάδα θα ανεβάσω ένα καλό που θα σου αρέσει.Ταιριάζει με τα δικά σου.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχουμε σταματησει να αγοραζουμε ψωμι καθημερινα εδω και πολυ καιρο, ειναι μεγαλος πειρασμος ο φουρνος ετσι κι αλλιως. Οποτε το αποφευγουμε.
    Δλδ αγοραζουμε το πολυ μια φορα στις 15 μερες.

    Το ζυμωμα δεν ειναι κακη ιδεα, πολλοι το κανουν.
    Στελιο ριξε καμια συνταγουλα ρε συ για να μαθουμε τα κολπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλησπερα φιλε τζονακο
    για ακομα μια φορα συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ με οτι ακριβως γραφεις..
    καλο ΣΚ να εχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aντώνη μια και το αναφέρεις, κι εγω μια η δύο φορές την εβδομάδα αγοράζω ψωμί, σύνολο 1,5 κιλό συν 3-4 τυρόπιτες.
    Θα θελα να δοκιμάσω να το ζυμώσω, να δω τι θα φτιάξω, χαχα.

    laplace78 η τιμή του ψωμιού ειναι βασικός δείκτης πληθωρισμού.
    Υποτίθεται οτι για άλλη μια φορά ενας υπουργός δίνει μάχη κατά της ακρίβειας. Σωθήκαμε τωρα.
    Αν δεν διαμαρτυρηθούμε οι ίδιοι δεν γίνεται τίποτα.

    Ηθελα να ξερα πώς στο καλό αφήνονται κάποιες ομάδες επαγγελματιών όπως οι αλευροποιοί να βάζουν οτι τιμή θέλουν.
    Βρε μπας και τα παραπανίσια, ενα μερος τους δηλ. πάει στα κόμματα ; Υποθέσεις κάνω, τι να πώ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φοβάμαι ότι στην Ελλάδα ότι ανεβαίνει δεν κατεβαίνει!! Σ΄αυτή τη λογική λοιπόν κινείται και η τιμή του ψωμιού ανεξάρτητα από την τιμή των πρώτων υλών του! Τώρα αν φταίνε οι αλευροβιομήχανοί μας ή οι φουρνάρηδες δεν ξέρω!
    Αυτό που ξέρω είναι ότι είναι αρμοδιότητα του κράτους να ελέγξει ποιός φταίει και να επιβάλει την τάξη!!
    Αλλά τέτοιο κράτος... τι να λέμε τώρα;;

    Ωραία ιδέα το ζύμωμα! Αλλά που χρόνος;;;
    Θα πω του άνδρα μου να μάθει να το κάνει!!
    Χαχαχαχα!!
    Όχι τίποτε, αλλά για να γλυτώνουμε τη βρώμα τους και τα υλικά τα βλαβερά που μας ταϊζουν!!

    Κάποτε όταν εργαζόμουν στη Μυτιλήνη, δικάσθηκε ένας φούρναρης (ο φερόμενος ως καλύτερος της πόλης) γιατί στο ζυμωτήριο η Αγορανομία (τότε λειτουργούσε αυτή η Υπηρεσία, μετά στο όνομα του ελεύθερου ανταγωνισμού την κατάργησαν!!)τον έπιασε να χρησιμοποιεί σαμπουάν της Ηerball αυτό το μεγάλο μπουκάλι το πράσινο, μάλιστα, για διογκωτικόοοοο!!!!
    Τρελλάθηκααα!!!
    Τι ψωμί να φας μετά;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θυμάσαι που είχαν πει τα αρτοποιεία ότι θα φέρουν φτηνό γάλα και τα δικά τους τα ψυγεία, διότι δεν τους άφηναν οι εταιρείες να τα τοποθετήσουν στα δικά τους;
    Ποιός τα πήρε και δεν έγινε αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. na sai kala tzonako
    που έδωσες αφορμή για να μάθουμε πολλά από τα σχόλια.
    Αλήθεια γιατί δεν στηρίζονται συνεταιρισμοί σιτοπαραγωγών που μπορεί να προμηθεύουν φούρνους με αγνό αλεύρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εδώ και πολύ καιρό αγόραζα κάθε Δευτέρα κουλουράκια από έναν φούρνο στους Αμπελοκήπους. Κόστιζαν 10 Ευρώ/κιλό. Μία Δευτέρα μου ζήτησαν 15 Ευρώ/κιλό για τα ίδια κουλουράκια!!! Τους ρώτησα γιατί και απάντησαν πως οφείλεται στην αύξηση της τιμής του αλευριού(50% αύξηση μέσα σε μια εβδομάδα!!!!) Φυσικά του επέστρεψα τα κουλουράκια λέγοντας πως είναι πάνάκριβα και πως δεν πρόκειται να ξαναψωνίσω από αυτόν.
    Σε άλλο μαγαζί αγοράζω τα ίδια περίπου κουλουράκια και κοστίζουν 10 Ευρώ/κιλό.
    Εκτός αυτού μαζευτήκαμε φίλοι και γνωστοί και αγοράζουμε αλεύρι (χονδρικώς) απευθείας από έναν αλευρόμυλο λίγο έξω από την Αθήνα, το μοιραζόμαστε και πλέον παρασκευάζουμε μοναχοί μας το ψωμί της εβδομάδας.
    Αν ενδιαφέρεστε θα γράψω διαφορετικούς τρόπους παρασκευής ψωμιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Α! και ξέχασα το αλεύρι είναι σταρένιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Dyosmaraki, γραψε.
    Κανε αναρτηση για την παρασκευη ψωμιου, με λεπτομερειες ομως.

    Καλημερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ε, δεν το περίμενα οτι ανοίγοντας αυτο το θέμα θα καταλήγαμε να λέμε οτι θα ζυμώνουμε μόνοι μας !
    Φαντάζει σαν η μόνη λύση όμως !
    Απίστευτο αλλα εκεί οδηγούμαστε.

    @info press ναι, μου το θύμισες αυτο με τα ψυγεία.
    Αλλη ιστορία κι αυτη ...

    @ΚΑΠ-ΚΟΥΜ όντως μαθαίνουμε, και αυτο ειναι ενα καλό των μπλογκς, μαθαίνουμε ο ενας απο τον άλλο.

    @dyosmaraki το εχω κάνει και εγω αυτο οταν κατι κουλουράκια απο 8€ το κιλό πήγαν 10€ και τα άφησα πίσω δεν τα πήρα και δεν ξαναπάτησα και σε κείνο το φούρνο.

    Φυσικά να βάλεις τρόπο παρασκευής ψωμιού.
    Θα θελα να δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τζονάκο με ξέχασες;;
    Εμένα δεν απάντησες στο σχόλιό μου;;
    Δεν σου άρεσε;;
    :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα marianaonice.
    Το σχόλιό σου ρτο συζητήσαμε αλλού εμείς γι αυτο το "πήδηξα" κατα λάθος και ζητώ συγνώμη.

    Αλλά, περι σχολιασμού το έγραψα και στο προηγούμενο μου θέμα ( 19 Φεβ. 11:04μμ ), οτι θέλω να τον αλλάξω. δηλαδη να μην απαντώ σε εναν προς εναν παρα μόνο να αφηνω κι εγω ενα σχόλιο αν εχω κατι να πώ ενδιαφέρον, αλλιώς συμφωνώ και δεν εχω να πώ κατι.
    Καταλαβαίνω οτι ειναι θέμα ευγένειας να γράψω προς τον σχολιαστή εστω και ενα "γεια" μα αυτο με κουράζει πλέον και όχι τώρα τελευταία, μα εδω και μήνες.
    Μπαίνω και χαίρομαι να βλέπω 10 νέα σχόλια σε θέμα και οταν ξεκινάω να απαντώ κατι στον καθένα κουράζομαι υπερβολικά. Βλέπεις, δεν θέλω να απαντώ μονολεκτικά ή να απαντώ απλά για να απαντώ.
    Περίπου αυτο συμβαίνει και σε άλλων μπλόγκς όπου διαβάζω αλλα δεν αφήνω σχόλιο ειτε επειδη οι άλλοι τα είπαν όλα ειτε επειδή απλά δεν εχω κέφι εκεινη την ωρα να σχολιάσω κατι που ίσως προκαλέσει περαιτέρω συζήτηση που δεν θα μπορώ να συντηρήσω λόγω χρόνου κυρίως.

    Νομίζω οτι σε μια "μπλογκική" συζήτηση συνεισφέρει ενα σχόλιο που εχει κατι να προσθέσει ή να διορθώσει κατι, πολύ περισσότερο απο σχολιασμό τύπου φόρουμ.

    Τωρα δα, δεν ειμαι σίγουρος αν ξέχασα και σε κάποιον άλλο να σχολιάσω επάνω στο σχόλιό του και ντρέπομαι. Δεν μπορώ όμως πια να ειμαι συνεχώς σε επιφυλακή μην τυχόν και μου ξεφύγει κάτι. Θα ηθελα την κατανόησή σου και φυσικά δεν εχει να κανει με σενα ή το σχόλιό σου.

    Ισα ισα που ειναι ενα πολυ καλό σχόλιο και θα απαντήσω σε αυτο αμέσως, Καλώς μου το επισήμανες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φαίνεται οτι ισχύει ακόμα αυτο στην Ελλάδα, πως οτι ανεβαίνει, δεν κατεβαίνει ποτέ, αντίθετα ανεβαίνει πάλι μετα απο λίγο !

    Αυτος με το σαμπουάν, εγκληματίας !
    Τι να πείς, απίστευτο !

    Μου είπαν πέρισι για εναν παπά στην Κοζάνη ή αστη Χαλκιδική δεν θυμάμαι, ο οποίος για να κάνει "θυμαρίσιο" το μέλι που παρήγαγε και πουλούσε, ψέκαζε με αρωματικό σπρέη χώρου κάθε δοχείο και μετά το έκλεινε καλά !
    Ετσι, το δασόμελό του πουλιόταν για θυμαρίσιο, δηλ, ακριβότερα, αφου αν το μύριζες πίστευες οτι ειναι θυμαρίσιο !
    Και αυτο το έκανε παρακαλώ παπάς !

    Απο κει και περα πώς να ευελπιστεί κανεις βάσιμα οτι μπορούμε να χτίσουμε μια καλύτερη κοινωνία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τζονάκο μου,
    και φυσικά δεν είναι απαραίτητο να απαντάμε πάντα σ' έναν ένα ξεχωριστά σχολιαστή!
    Σε πείραξα μ' αυτό που σου έγραψα!!
    :)))
    Αλλά φαίνεται δεν το κατάλαβες!
    Πλάκα έκανα επειδή όντως το είχαμε συζητήσει και ήξερα την άποψή σου!
    Απλά σκέφτηκα ότι μπορεί και να το είχες όντως ξεχάσει και να ήθελες να πεις κάτι πάνω σ' αυτό που να το δουν κι οι άλλοι σχολιαστές σου, όπως η περίπτωση με τον παπά που μου την είχες ήδη πει!
    Γι' αυτό και στο επισήμανα, χωρίς βέβαια και να είχα απαίτηση καμία...
    Χαχαχα!! άλλωστε είναι δεδομένη η μεταξύ μας αλληλοκατανόηση χωρίς παρεξηγήσεις! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπερα.

    Ερωτημα, αν δεν απανταμε σε καθε σχολιο που γινεται σε αναρτηση μας τοτε ποιος ο λογος να εχουμε ανοικτα τα σχολια;

    Δηλωνω τη διαφωνια μου και επισης θεωρω οτι αυτο θα ηταν προτιμοτερο να το δηλωσει καποιος διαχειριστης ιστολογιου σε ξεχωριστη αναρτηση και οχι ως σχολιο σε καποια ασχετη αναρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αντώνη μην ξεχνάς οτι υπάρχουν πολλά μπλογκς στα οποία ο ιδιοκτήτης δεν απαντά ποτέ ή σχολιάζει ελάχιστα, γράφοντας μόνο οταν θεωρεί ο ίδιος οτι εχει να προσθέσει κατι.
    Σεβαστή η διαφωνία σου αλλα ουτε κι αυτο το προλαβαίνω, να κάνω ξεχωριστές αναρτήσεις για να εξηγώ κατι τέτοιο.
    Νπομίζω οτι εξήγησα στην marianaonice και δεν υπάρχει θέμα.
    Εγω να δεις σε πόσα μπλογκς εχω αφήσει σχόλια και δεν εχω πάρει απάντηση ποτέ !
    Τι να κάνω ; να διαμαρτυρηθώ ;
    Την άποψη του ο καθένας την καταθέτει για να συμμετάσχει στη συζήτηση προσθέτοντας κάτι, δεν νομίζω οτι ειναι υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης να απαντάει και δεν ξέρω πόσο προλαβαίνει ο άλλος να απαντάει στον καθένα κατι άλλο εκτός απο ενα "γεια σου, συμφωνώ, καλό ΣΚ".
    Ε, αυτο δεν θελω να το κάνω.
    Η συζητάμε ενα θέμα ή το κάνουμε σαν κανα φόρουμ όπου ενα θέμα καταλήγει ...μην πώ πώς επειδή καταθέτουν καλημερες και καλησπέρες.

    Να κλείσω τα σχόλια αν δεν προλαβαίνω, να κλείσω και τα μπλογκς ; :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν απαντω γιατι δεν ξερω αν εχεις το χρονο να κανεις τετοια συζητηση


    Και γιατι δεν θελω να ξεφυγει άλλο η κουβεντα απο το θεμα της αναρτησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @αντώνη και @Τζονάκο
    εγώ απαντώ πάντα σε κάθε ένα ξεχωριστά σχολιαστή μου, μέχρι σήμερα ακόμη και στο πιο απλό σχόλιο, και μάλιστα όπως λες Τζονάκο, με συζήτηση και όχι με σχόλιο του τύπου καλό Σ/Κ!! χαχαχα!!
    Αλλά αυτό είναι δικαίωμα του κάθε ενός μας! Όχι υποχρέωση!
    Κι εσύ νομίζω κάπου το έχεις ξαναδηλώσει αυτό αν δεν κάνω λάθος!
    Οπότε δεν το παρεξηγώ!
    Πλάκα έκανα @Αντώνη μου, με την επισήμανσή μου!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ok σαφώς και δεν υπάρχει πρόβλημα.
    Πλάκα έκανες :)

    Εγω προσωπικά για το αν θα απαντώ σε καθέναν σχολιαστή ή συνολικά στα 5 ας πούμε προηγούμενα σχόλια το κρίνω ανάλογα το θέμα, την διάθεσή μου και τον χρόνο μου.
    Χωρίς παρεξήγηση.

    Ειναι φορές που μόνο και μόνο για να απαντήσω σε 10 νέα σχόλια χρειάζομαι μία ωρα με το ρολόϊ !!! Δεν εχω πάντα τόσο χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape