Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Βγες απο το καβούκι σου

Διακόπτουμε το πρόγραμμά μας γιατι αισθάνομαι ανάγκη να γράψω κάτι άλλο.
Οι εξελίξεις με αναγκάζουν να μιλήσω για πράγματα λίγο αλλόκοτα.


Ρε πάμε καλά ; Οχι βέβαια, αλλα λέμε και τίπουτις να περνά η ωρα.
Δεν εχω εστω και μία, αντε δυο δημοσκοπήσεις να δίνουν ενα κάτι στην αντιπολίτευση.
Σκάνδαλα η νδ, μένει πρώτη, γιατι πέφτει και το πασοκ και όλη η αντιπολίτευση !
Επίτηδες γράφω τα ονόματα των κομμάτων με μικρά γράμματα για να δείξω και εγω οτι κανένα δεν αξίζει να του αποδίδουμε μεγαλοσύνη. Αλλα προσπαθώ να σκεφτώ και λογικά.
Ενα 80% των ερωτηθέντων διαφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης, ( ποια πολιτική δηλαδή ; ) και σχεδόν 90% διαφωνεί με την αντιπολίτευση.
Δύο στους τρείς απο εμάς δηλώνουμε απογοητευμένοι απο την όλη κατάσταση.
Οι μισοί περιγράφουμε τα συναισθήματα μας ως ντροπή, απογοήτευση και θυμό.
Και όμως δεν πιστεύουμε στην δύναμη του λιγότερο κακού αλλα πιθανόν φοβόμαστε νέο '89 με ακυβερνησιά και οτι αυτο συνεπάγεται. Δεν εξηγείται αλλιώς.
Με Κυβέρνηση που έχει επανεκλεγεί με ψέμματα κουκουλώματα σκανδάλων και υποσχεσιολογία. "Δομημένα Βρομόλογα" για να δανειστώ τον τίτλο απο τον Τζίμη Πανούση.
Με αντιπολίτευση παγιδευμένη στις ίδια την εσωστρέφειά της.
Αν επιτίθεται, ο Ελληνας την τιμωρεί για λαϊκισμό, αν είναι ήπια, την ξανατιμωρεί για αδιαφορία.
Μόνο ο σύριζα κατάφερε να βγεί απο το καβούκι του κάπως.
Με το κκε δεν ασχολούμαι καθόλου. Οτι καλό έχουν ειναι η Λιάνα Κανέλλη. Απο κει και περα ας πάνε σε κάποια αφρικανική χώρα να ζήσουν, ομαδικά, όλοι. Στο καλό.
Ο Καρατζαφέρης ζήτησε "κυβέρνηση προσωπικοτήτων". Ωραίο αν και ρομαντικό σενάριο που πρέπει να πολεμήσει το τέρας του πολιτικού κατεστημένου πρώτα αν θέλει να κάνει δουλειά. Και θα περάσει πολύς χαμένος καιρός παλεύοντας γι αυτό αντι για τα μεγάλα θέματα.
Στο πασοκ ασχολούνται με το Συνέδριο που θα δώσει νεο στίγμα και ώθηση.
Μόνο που πολύ το κουβεντιάζουμε το θέμα. Δεν μπορώ άλλο ξόδεμα σε κουβέντα πια.
Θέλω πράξεις, ενέργεια, δράση, και έξοδο !

Να βγούμε απο το καβούκι μας. Δεν εχουμε ανάγκη συσπείρωσης πιο πολύ απο ανάγκη να καταλάβουν όλοι ποιές κινήσεις πρέπει να γίνουν. Τον εαυτό μας θα πείσουμε ;
Αλλους πρέπει να πείσουμε. Αλλοι είναι που ψηφίζουν νδ για λόγους που πολύ θα ήθελα να μάθω απο τον ψυχίατρο που τους παρακολουθεί.
Το πασοκ πρέπει να καταλάβει οτι τιμωρείται επειδή θεωρήθηκε "κλίκα".
Ας αποδείξει οτι δεν είναι και αξίζει καλύτερης τύχης, για το δικό μας το καλό.

Και δεν μου άρεσαν οι κλίκες ποτέ και το ξέρουν αυτό όσοι με γνωρίζουν επειδή εναντιώθηκα στο οτι η συμπεριφορά τους δεν ηταν πασοκική αλλα βολεψιάρικη και εσωστρεφής.
Αυτοί έκαναν την ζημιά στο πασοκ. Αυτοί που ζούσαν ως δεξιοί και σε κοίταγαν με μισό μάτι.
Ε, λοιπόν δεν τους θέλω αυτούς. Δεν ειναι πασόκες αυτοί. Και να μην ξαναδώ στην πολιτική σκηνή ανθρώπους όπως ο Γιάννος Παπαντωνίου που ο ίδιος δήλωσε οτι "ζει δαν δεξιός" !!!
Τους άλλους θέλω να δω να καταλαβαίνουν και να έρχονται στο πασοκ.
Πρέπει όμως να τους ανοίξουμε την πόρτα να μπούν.
Η εσωστρέφεια κρατά την πόρτα αυτη, κλειστή.
Τέρμα οι κουβέντες. Εργα, πράξεις, άμεσα.
Και για του λόγου το αληθές προτείνω :
- Αμεση παρουσίαση προτάσεων και θέσεων με σαφήνεια.
- Αμεση διενέργεια του περίφημου Συνεδρίου ( τελειώνετε με αυτό επιτέλους !!!! )
- Συνεργασία με υγιείς αριστερές δυνάμεις.
- Πρωτοβουλίες για το περιβάλλον, το ασφαλιστικό, την υγεία, την οικονομία.
- Αλλαγή του τρόπου διαμαρτυρίας των πολιτών. Η Απεργία δεν ειναι πλέον λύση.
- Δημιουργία οργάνων ευέλικτων για συνεργασία με όλους τους πολιτικούς φορείς σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διαχείρισης εθνικών πόρων.
- Εξοδος απο την εσωστρέφεια, άμεσα. Το κάθε νοικοκυριό πρέπει να μάθει τι μπορεί να γίνει για να πάψει αυτο το θέατρο σκιών σε βάρος μας.
- Ξεκάθαρες αποφάσεις και απεμπλοκή απο διαπλοκές με ΜΜΕ, Τράπεζες, Εκκλησία.
- Ανάδειξη νέων ανθρώπων στην πολιτική, χωρίς παρελθόν που φέρνει κακές μνήμες.

Ξεκολλήστε απο το χωριό. Ο κόσμος ειναι μεγάλος, να δώσουμε να καταλάβουν και στα άλλα χωριά και τις πόλεις οτι δεν μας νοιάζει για την πάρτη μας μόνο αλλα για όλους.
Διαφορετικά θα εισπράξετε ως ψήφο διαμαρτυρίας, τις ψήφους σε μικρά κόμματα, λες και η περίφημη σκ#$@ δημοκρατία μας αλλάζει, αν ενα κόμμα απο το 4% πάει στο 6%.
Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι του γείτονα κι άλλες πέντε στο άλλο αλώνι.
Είπαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Οχι να κοσκινίζουμε για μήνες κι ετσι να πιστεύουν οτι δεν θέλουμε να ζυμώσουμε. Δεν χωράνε άλλες καθυστερήσεις !
Δράση ΤΩΡΑ, πόρτα - πόρτα !

σημ. το πρόγραμμά μας θα συνεχισθεί την επόμενη εβδομάδα με νέες περιπέτειες γέλιου.
Τώρα με αυτες τις σκέψεις θα ήθελα πολυ τα σχόλιά σας, την άποψή σας, όποια και αν ειναι.
Ευχαριστώ.

39 σχόλια:

  1. Τζονάκο φίλε μου, τα'πες όλα, επιτέλους ένας ανιδιοτελής πασόκος που δεν γλύφει το Γιωργάκη (συχώρεσέ μου το υποκοριστικό αλλά για μένα είναι μικρός) και δεν κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του.
    Μην έχεις αυταπάτες όμως, κανείς από τους "πάνω" δεν θέλει, όπως φαίνεται, να κυβερνήσει, κουράστηκαν τα προηγούμενα χρόνια...Το μαγαζάκι θέλουν να κρατήσουν πάση θυσία. Ο Πετσάλνικος είπε προχτές (με αφορμή τη συνάντηση Παπανδρέου - Βενιζέλου) ότι "δεν θέλουμε αυτούς που περιμένουν στη γωνία την επόμενη ήττα", το έχει προεξοφλήσει και θέλει να μείνει ήσυχος για να γυροφέρνει τη μιζέρια του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπως φανταζοσουν πιθανον,σε περιμενα στην γωνια Johnny Boy!Eτοιμος ..να πυροβολησω!
    Περιμενα να γραψεις,γιατι σε ειχα προκαλεσει!
    Εγραψες,το διαβασα...και αποφευγω να απαντησω τωρα,επειδη ο σχολιασμος αυτων που εγραψες,βρισκεται στην αρχη και δεν θα ηθελα με το δικο μου σχολιο,να αλλαξω πιθανον την ροη που του ανηκει!
    Γι αυτο προς το παρον θα πω μονο αυτο:Φοβηθηκες να βαλεις το νυστερι βαθεια!Φοβηθηκες να κοψεις απο μια κατασταση τον..ομφαλιο λωρο!
    Θα επανελθω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. tzonako καλησπέρα,

    για ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα πολύ μεγάλο κομμάτι ευθύνης έχει και το ΠΑΣΟΚ. Η Ν.Δ. "κυβερνά" με μοναδικό στόχο να παραμείνει στην εξουσία πάση θυσία λες και φοβάται μη τη χάσει. Εκτιμώ οτι το ΠΑΣΟΚ την αφήνει απασχολούμενο με τα δικά του προβλήματα που κατά την γνώμη μου δεν είναι τόσο σοβαρά. Ο Παπανδρέου ασκεί αντιπολίτευση όπως την εννοεί σε μία ευρωπαϊκή χώρα με πολιτική κουλτούρα. Με τη μόνη διαφορά ότι είμαστε ευρωπαϊκή χώρα αλλά χωρίς πολιτική κουλτούρα. Αυτό ο μπάμιας και οι σύμβουλοι του το εκμεταλλεύονται και αλωνίζουν Διορίζοντας μαλακοβιόλιδες και υποτελείς σε κομβικά σημεία του κράτους (Δικαιοσύνη,Αστυνομία,ΔΕΚΟ) στήνουν ένα μαγαζάκι που τους εξασφαλίζει ότι κάθε λαμογιά τους θα μείνει ατιμώρητη. Ότι καλό είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ σταδιακά το καταστρέφουν γιατί φοβούνται να το δεχτούν. Δεν το κατανοούν,απλά. Μοιράζουν χρήματα και θέσεις στο δημόσιο λες και είναι ιδιοκτήτες φέουδου. Το ΠΑΣΟΚ έχει προτάσεις και το ποιο σημαντικό έχει ανθρώπους σε αντίθεση με του Δεξιούς που τους ψάχνουν με την απόχη. Πρωτοβουλίες σαν και αυτή που συμμετέχεις με τους e-fakelous είναι σημαντικές και βοηθάνε και εμάς να ξυπνήσουμε. Αυτό που έχει σημασία είναι να ξυπνήσει και ο κόσμος όλος. Κάτι που πιστεύω έχει αρχίσει να γίνεται με αυτά που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες.

    Να'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλά άλλα ήθελα να πώ και κράτησα προς το παρόν το κείμενο εστιασμένο σε μερικά πολυ βασικά πράγματα.
    Εν καιρώ θα τα πούμε και αυτά.
    Θεωρώ οτι λογίζεται στην αντιπολίτευση γενικότερα, μια αδράνεια και ίσως και σύγχυση και γι αυτό ο κόσμος ρίχνει και αυτην χαμηλά στις δημοσκοπήσεις.
    Μου θυμίζει το ποδοσφαιρικό μας πρωτάθλημα. Το παίρνει πάντα ο ίδιος επειδή οι υπόλοιποι δεν έχουν δύναμη να τον φτάσουν και όχι πάντα επειδη παίζει την καλύτερη μπάλλα αλλα απλά λιγο καλύτερη απο τους άλλους.
    Τέλος η παρένθεση, μην παοδοσφαιροποιηθεί το πράγμα και δεν κάνει.

    # τσότσος μου δίνεις δύναμη με αυτα που λες. Δεν έχω σκοπό να γλύψω κανέναν και δεν θέλω να κρυφτώ.
    Θέλω να εντοπίσουμε αδυναμίες και να τις διορθώσουμε γρήγορα για να πάμε μπροστά.

    # Κώστα πυροβόλα. Αν κάτι απέφυγα, ηταν να προσωποποιήσω μια κατάσταση φωτίζοντας ως ένοχο τον Γιωργάκη αν αυτό εννοείς.
    Δεν πιστεύω στην προσωπολατρεία.
    Τα πρόσωπα λειτουργούν καλά ή κακά, μεσα στο πλαίσιο της Ομάδας.
    Μια καλά οργανωμένη ομάδα θα αναδείξει και πρόσωπα που με τη σειρά τους θα αναδείξουν την Ομάδα πάλι.
    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό πιστεύω και εγω JD για τον Γιώργο, οτι πάει να κάνει πολιτική ευρωπαϊκού στυλ σε μια χώρα που δεν καταλαβαίνει απο αυτά επειδή φοβάται μην χάσει αυτα που έχει.
    Φοβάται ο ελληνάκος να δοκιμάσει κάτι άλλο και του δίνουν κι άλλο φόβο κατι θλιβεροί "εκπρόσωποι" του θεού μαζι με μια άθλια ενημέρωση, κυρίως απο την τιβί.

    Δυστυχώς το πασοκ στριμώχτηκε στην γωνία και για να βγεί πρέπει να μην ειναι πασοκ εστω προσωρινά.
    Πρέπει να παίξει το παιχνίδι του αντίπαλου, να παίξει με αυτούς τους άθλιους όρους !
    Πρέπει να παίξει βρώμικα και ο Γιώργος δεν θέλει ( ουτε εγω θέλω ), ωστόσο πρέπει να αφησουν τα πολλά τα λόγια και να δράσουν, όχι μονο στο πασοκ αλλα και όλη η αντιπολίτευση ( εκτος απο το κκε, είπαμε )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειπες:Πυροβολα!Αν και ειναι σεντονι,στο στελνω για τυφλοσουρτη!
    Μα ειναι δυνατον;Εδω η κυβερνηση καιγεται στην κυριολεξια και το ΠΑΣΟΚ αντι να ριξει λαδι στην φωτια.. ασχολειται με αυτα που παραθετω!Επαθα!Συσκεψεις επι συσκεψεων και..βαστα Τουρκε να γεμισω!Τι εννοει,πως το εννοει,πως το αντιμετωπιζουμε..Αισχος!Δεν υπαρχει δομη σε αυτο το κομμα πλεον!
    Γαμα το ΚΚΕ!Ξυλινοι ειναι!Χεσε και τις υγιεις δυναμεις της αριστερας!
    Εχασε η Βενετια βελονι,αν καποιοι ρητορες βολευονται με τα τρια τους τοις εκατο εννοω!
    Απο το συνταγμα επρεπε να αποκλειονται ολοι οσοι δεν πιανουν το 10%!!Ετσι για να πανε να διαλεξουν κομμα και οχι μπαιρακι!Να μην κανουν πολιτικη καριερα με ενα απλο βουλευτιλικι!Να μην θησαυριζουν ετσι απλα!
    Παραθετω τωρα το διπλοσεντονο ..και μπαρντον!



    Κρίσιμη συνάντηση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη. Ενωτικός εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος, δηλώσεις που έγιναν από το πολιτικό του γραφείο στην οδό Βουκουρεστίου. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθεί η εσωστρέφεια του ΠΑΣΟΚ και δήλωσε εγγυητής της ενότητας της παράταξης. Σημείωσε ότι όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εσωτερικούς εχθρούς βλάπτουν την παράταξη και υπογράμμισε ότι θα καταβάλει στο πλαίσιο του καταστατικού κάθε προσπάθεια για νίκη του ΠΑΣΟΚ. Σε σύσκεψη με τη συμμετοχή του γραμματέα Νίκου Αθανασάκη, του Δημήτρη Ρέππα και του Κώστα Σκανδαλίδη, προδρεύει αυτή την ώρα ο Γιώργος Παπανδρέου.






    Σύσκεψη στην Χαριλάου Τρικούπη

    "Ζήτησα τη συνάντηση αυτή, που δυστυχώς δεν έγινε στους δυόμιση μήνες που μεσολάβησαν από τις εκλογές της 11 Νοεμβρίου. Πρέπει να αποφύγουμε την εσωστρέφεια, σε μια συγκυρία δύσκολη, λόγω της κατάρρευσης της κυβέρνησης. Οι πολίτες αξιώνουν πολλά από το ΠΑΣΟΚ και οφείλει να ανταποκριθεί. Ήμουν και θα είμαι εγγυητής της ενότητας της παράταξης. Όσοι επινοούν εσωτερικό εχθρό βλάπτουν σοβαρά την παράταξη. Αγωνίζομαι και θα αγωνίζομαι για το μεγάλο, δυνατό, αποτελεσματικό ΠΑΣΟΚ που θα σέβεται και θα αξιοποιεί όλα τα στελέχη του, χωρίς αποκλεισμούς. Στο πλαίσιο του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ, θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για τη νίκη της παράταξης, της οποίας ήμουν και είμαι στρατιώτης.", δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση.

    Η φράση του κ. Βενιζέλου ότι θα αγωνιστεί στο πλαίσιο του Καταστατικού του κόμματος βρέθηκε ακολούθως στο επίκεντρο σύσκεψης του επιτελείου του Προέδρου του Κινήματος, υπό τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου, αφού με τη δήλωση αυτή μένει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.
    Ικανοποιημένος πάντως από τη δήλωση Βενιζέλου εμφανίστηκε ο κ. Παπανδρέου μετά τη σύσκεψη στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ δεν προχωρά σε μέτρα εναντίον του στελέχους του κόμματος. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε στο ότι η κίνηση για τη δημιουργία πανελλαδικού δικτύου του "ρεύματος Βενιζέλου" υπονομεύει την ενότητα του Κινήματος και, σύμφωνα με πληροφορίες, απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο του είπε: "εγώ σε θέλω δίπλα μου, θα κριθείς από τις πράξεις σου και όχι από τα λόγια σου".

    Κατά τη συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Παπανδρέου με τελεσιγραφικό τρόπο φέρεται να απαίτησε από το στέλεχος του Κινήματος να δεσμευτεί σε σειρά ζητημάτων όπως η μη συγκρότηση πανελλαδικού δικτύου με τη μορφή Ομίλου ιδεών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τζονακο, απλα να προσυπογραψω το ποστακι αυτο. ΕΙμαστε αρκετοι, αν οχι πολλοι που συμμεριζομαστε αυτα που γραφεις και ακομα περισσοτεροι αυτοι που δεν γλυψαμε ποτε κανεναν και δεν προκειται να γλυψουμε, γιατι το εχουμε στο αιμα μας να παταμε μονο στα δικα μας ποδια και ειμαστε περηφανοι γι' αυτο.
    Συμφωνω οτι θελει αλλου ειδους δραση, απλα πιστευω οτι ειμαστε σε μια μεταβατικη εποχη οπου ο κοσμος θελει καποιους να τον σπρωξουν για να εκφρασει αυτα που νιωθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κώστα, το ίδιο πράγμα λέμε.
    Η κεντρική ιδέα ειναι αυτο που λέμε και οι δυό μας :
    Οχι άλλο μπλα-μπλα, αλλά έργα με αποφασιστικότητα.
    Πρέπει να πάψουν να μιλάνε γι αυτα που θα μιλήσουν και αυτά που μίλησαν αλλα πρέπει να δούνε τι εννοεί ο ενας και τι θέλει ο άλλος και να ξαναμιλάνε κλπ κλπ αιωνίως !

    υγ. Αυτο με το εκτός Βουλής οι κάτω του 10% ακούγεται ενδιαφέρον αλλα απαιτεί αλλαγή Συντάγματος.

    # Αντώνη σε ευχαριστώ. Χαίρομαι οταν βλέπουμε τόσα πράγματα με τον ίδιο τρόπο, χωρίς καχυποψίες και υπονοούμενα και πολλά λόγια.
    Ειναι ωρα για έργα.
    Ναι, ειναι μεταβατική περίοδος, αλλα κάποιος να αποφασίσει πόσο θα κρατήσει αυτη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλα βρε Τζον,τι τιτλο εχει το ποστ;;
    "Βγες απο το καβούκι σου" η;
    Μπες στο καβουκι σου;
    Που ειναι η μπλογκοπαρεα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαχα, υπομονή. Ειναι Σάββατο βράδι και πολύς κόσμος ειναι έξω αντι να κάθεται σε εναν υπολογιστή.
    Συζητήσεις με θέματα περίπου σαν αυτο εδω γίνονται και σε άλλα μπλόγκς και φόρουμς.
    Ευκαιρία να πάμε κι απο κει να δούμε τι λένε, να πούμε κι αλλού τις σκέψεις μας.
    Την ώρα που σκέφτομαι ενα θέμα, ο τίτλος που βάζω μου φαίνεται ταιριαστός. Μετά βλέπω οτι κάτι πάει λάθος, χαχαχα :)
    Αμα το σκεφτείς βέβαια έχει σχέση αφου λέμε να βγούν απο το καβούκι τους όσοι μένουν μέσα σε αυτο και κάνουν συσκέψεις επι συσκέψεων και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
    Επιπλέον, καβούκι έχουν οι χελώνες που όπως ξέρεις πάνε αργά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο ρε Τζονάκο. Οπως ακριβώς τα είχαμε συζητήσει. Μερικοί δεν έχουμε ούτε να κερδίσουμε ούτε να χάσουμε από την ενασχόληση μας με το ΠΑΣΟΚ. Πως το λενε..το κάνουμε για την πάρτυ μας. Επειδή το πιστεύουμε.

    Σιγά σιγά αρχίζουμε να βαριόμαστε το πολύ το "κυριε ελέησον". Ολοι φταίνε, απλά ας αποφασίσουν πως θα κινηθούν για να ξέρουμε και εμείς και να αποφασίσουμε αν αξίζει να ασχολούμαστε ή οχι.

    Με κλίκες και μαγαζάκια δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε. Η' να τα διαλύσουμε ή να τους το αφήσουμε το μαγαζί όπως είναι και να πάμε σπίτι μας. Εμείς έχουμε και δουλειές και είναι και πραγματικές και δεν μας τις χάρισε και κανένας.

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα δεν είναι τόσο η εσωτερική λειτουργία των κομμάτων αλλά οι ΛΟΓΟΙ για τους οποίους αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να είναι μέλη του "κΥνοβουλίου" και για τους οποίους, τελικά, θέλουν να κυβερνήσουν, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο. Επαγγελματίες για το μεροκάματο (ή την πολούσια μίζα) είναι οι περισσότεροι απ' αυτούς και το απέδειξαν τόσο το πασόκ όσο και η νδ (με πεζά όπως κι εσύ κάνεις.) Και βέβαια όλα ξεκινάνε από την παθογένεια της Ελληνικής κοινωνίας και από τα κριτήρια της εκλογικής επιλογής. Το χαμηλό μας επίπεδο (δυστυχώς ψηφίζει κι αυτός που πετά σκουπίδια από το παράθυρο του αραμπά του...), η επιθυμία μας να ζούμε πολυτελέστατα χωρίς να δουλεύουμε, το κόλλημά μας με τον "διορισμό στο δημόσιο", κ.α. Και το πασόκ έκανε τα πάντα για να ενισχύσει τα περισσότερα από τα παθογεννητικά στοιχεία του ρωμιού. 20 χρόνια εξέθρεψαν γενιές τέτοιων πολιτών. 'Αντε να αλλάξεις νοοτροπίες τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα Τζονάκο,

    Θα σε στεναχωρήσω. Αν δεν φάνε σκατά δεν πρόκειται να βάλουν μυαλό. Ο Παπαντωνίου είναι ένας στις δεκάδες άχρηστων και βρώμικων στελεχών που υπάρχουν ΑΚΟΜΑ στο ΠΑΣΟΚ. Ο καθένας απ' αυτούς έχει την αυλή του. Και όλοι τους έχουν μοιραστεί στους δύο πόλους. Κι όταν ο στόχος είναι η γαμημένη καρέκλα, κανείς δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. Μόνο αν πιάσουν πάτο, μπορεί να ξυπνήσουν κάποιοι και να βγει κάτι καλό. Λερώθηκα γαμώτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σιγά μη δεν με στενοχωρούσες swell.
    Αφου το χεις βάλει σκοπό να με προσγειώνεις. Ποτέ δεν πίστεψα οτι μόνο προσγειωμένος μπορείς να βλέπεις καλύτερα. Νομίζω οτι αν δοκιμάσεις να πετάξεις για λίγο θα δεις τον κόσμο απο άλλη γωνία.
    Οι λογικές της καρέκλας μέσα στην καρέκλα ειναι κοντόφθαλμες και δεν παράγουν ουτε πολιτική ουτε έργο.
    Καλα, οκ έργο παράγουν αν τα παίρνουν χοντρά, για την ποιότητά του έχω αμφιβολίες.
    Και δε μ λες αν οι άλλοι τρώνε σκατά, οπως λες, εγω τι φταίω ;

    # heliotypon δεν μπορώ να διαφωνήσω οτι και τα δύο κόμματα έχουν μεγάλες ευθύνες. Αλλα χρόνια, άλλες εποχές, άλλες ανάγκες και μερικές πληρώθηκαν τότε.
    Σήμερα όμως τα πράγματα επιβάλλουν ανασύνταξη, αναδιάρθρωση και νέες ιδέες. Φρέσκα μυαλά που θα επανεκτιμήσουν την εποχή και θα φτιάξουν ενα νέο είδος κομματικής λειτουργίας με σκοπό την παραγωγή πολιτικής και την άμεση ορθή εφαρμογή της σε έργο.
    Νομίζω οτι το πασοκ το εχει αντιληφθεί αυτο, την στιγμή που η νδ δεν εχει λόγο να αλλάξει μια πετυχημένη συνταγή.
    Αν το πασοκ και γενικότερα η αντιπολίτευση συνχίσει να καθυστερεί και να κωλλυσιεργεί, τότε η συνταγή της θα πετύχει και τρίτη φορά και τότε η μόνη μας ελπίδα ειναι να παίζουμε λαχείο και λόττο.
    Οχι τίποτ' άλλο, αλλα μπας και εξασφαλίσουμε κατι για τα γεράματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να μαι και εγώ.
    Μόλις έβαλα και εγώ ένα post με παρόμοιο θέμα. Μάλλον πιο απαισιόδοξο από το δικό σου.
    Κουράστηκα tzonako, αγανάκτησα. Και ξέρεις ο μόνος λόγος που δεν λέω "αει στο διάολο" είναι γιατί εκεί ποντάρουν και αυτοί. Στο να τους εκχωρήσουμε τα πάντα.
    Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε έπαθλο, ούτε αυτοσκοπός.
    Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι εργαλείο πολιτικής. Εργαλείο αριστερής πολιτικής. Αποτελεσματικό εργαλείο όχι μόνο απέναντι στην πολιτική της Ν.Δ. αλλά απέναντι σε οποιαδήποτε συντηρητική, δεξιά πολιτική.
    Το ΠΑΣΟΚ, δεν ανήκει στις αυλές, στους αυλικούς, στις ετερόκλητες συμμαχίες που επικοινωνούν στον λαό θεωρίες συνομωσίας, θεωρίες ανικανότητας, θεωρίες αγορασμένες από ιδεολογικά super markets.
    Το ΠΑΣΟΚ ανήκει σ’ αυτούς που το έχουν ανάγκη για να στηρίξει τα πολιτικά, τα οικονομικά , τα κοινωνικά, τα εργασιακά τους δικαιώματα.
    Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του ΠΑΣΟΚ, αυτοί που κατέχουν την υψηλή κυριότητα είναι πολύ πιο ώριμοι, πιο συνειδητοποιημένοι και πιο μαχητικοί από τους κατά καιρούς κατέχοντες την επικαρπία.
    Αρνούμαι κατηγορηματικά να εγκλωβιστώ σε λογικές του στυλ «όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου».
    Και θα είμαστε εδώ για να τους βγάζουμε τη γλώσσα...
    Έτσι δεν είναι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτοί που ζούσαν ως δεξιοί και σε κοίταγαν με μισό μάτι.

    Aυτούς εγώ γιατί τους βλέπω ακόμα μέσα στο ΠΑΣΟΚ; Γιατί τους βλέπω να κυκλοφορούν με περισσή έπαρση λές και είναι ακόμα κυβέρνηση κι ας έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε; Γιατί όταν η Βάσω δήλωνε οτι κάποιοι έφαγαν αυτό πέρασε στο ντούκου; Είμαι πολύ παράλογη που θα ήθελα ονόματα; Που θα ήθελα ποσά; Που θα ήθελα ξεμπρόστιαγμα μερικών που έχουν το κύριο κομμάτι της ευθύνης για όλα όσα γίνονται γύρω μας; Όταν ο ΓΑΠ ξεκόβει και καλά κάνει από το Βενιζέλο την δημιουργία της ομάδας προβληματισμού μετά τη δήλωση "ουδείς δεν μπορεί να έχει τον τίτλο του επίσημου συνομιλητή μου" τι την ήθελε; Γιατί εμένα αυτή η ατάκα μου θύμισε παλιές καλές αλαζονικές συμπεριφορές των πάλαι ποτέ εποχών; Μήπως να πέρνανε αυτοί λίγο αλλιώς το τιμόνι γιατί έχουν βρει στο προφυλακτήρα; Καλή η δική μας αφύπνιση. Η δική τους πότε θα έρθει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γλώσσα και όχι μόνο. Θα βγάζουμε γλώσσα και αυτό όχι επειδή είμαστε αυθάδεις αλλα επειδη δεν πάει άλλο.
    Επιτέλους κάτι να πάρει σχήμα, χρώμα, υφή, υπόσταση, σώμα.
    Και ναι, προσυπογράφω αυτο που έιπες katerina οτι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κανενός έπαθλο αλλα ειναι ενα εργαλείο πολιτικής.
    Αυτο το εργαλείο τελευταία ξέμεινε και δεν δουλεύει για να παράγει πολιτική, ή δεν βλέπουμε πια πού παράγεται αυτη, σε ποιό εργαστήρι.
    Δεν θα πούμε "αει στο διάολο" γιατι αυτο ειναι το ίδιο με το να πούμε "δε βαριέσαι" και "ωχ αδερφέ" και ο ωχαδερφισμός ειναι απο τα χειρότερα ελαττώματα.
    Η γνώμη σου πάντα δυναμική και σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τους βλέπεις γιατι δεν εγκαταλείπουν το καράβι εκτός αν αυτό βυθιστεί.
    Τους βλέπεις γιατι κανείς δεν τους είπε να φύγουν και ισως να φανούν χρήσιμοι αν αποδεχθούν να χάσουν κάποια κεκτημένα.
    Τους βλέπεις γιατι ειναι κι αυτοί ενα κομμάτι του λαού που θέλει το πασοκ αλλα θέλει να ζήσει και καλύτερα που για πολλούς ακόμα, αυτο μεταφράζεται σε μια ζωή δεξιά, δηλαδη καπιταλιστική, όπου αδιαφορείς για τον δίπλα και σε νοιάζει πώς να αποκτήσεις τζιπ και στυλ " περνάω, στην μπάντα.
    Τους βλέπεις γιατι κάποια εποχή το πασοκ έπρεπε να πάει λίγο πιο δεξιά, όχι πολυ βέβαια, και εκείνοι βοήθησαν σε αυτό.
    Τους βλέπεις γιατι στην περίοδο Σημίτη που υπήρξε η ανάγκη για τοποθέτηση τεχνοκρατών σε θέσεις, πολλοί απο αυτούς με 2-3 διδακτορικά και αμερικανο-αγγλο-σπουδαγμένοι ανέλαβαν πόστα και έκαναν έργο, ανεξάρτητα αν ηταν πάντα επιτυχές.
    Δεν θα έλεγα οτι ο ... εκφράζει ενα Πασοκ αλλα θα έλεγα οτι ο Σημίτης εκφράζει ενα Πασοκ με έμφαση στην τεχνοκρατία και στην τελική ηταν και ενας πετυχημένος πρωθυπουργός τουλάχιστον στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Μέσα έχασε απο τον λαϊκισμό που δεν μπόρεσε να ελέγξει. Εχασε εντελώς.
    Για το θέμα του "συνομιλητή" ο ΓΑΠ ήθελε μάλλον να δείξει οτι δεν έχει χρίσει κάποιον ως Νο2 και πάντως οχι τον Μπέννι.

    Θέλω να πάω στο eforum να δω τι λέγεται και εκεί για αυτό το θέμα.
    Εχει πολύ ψωμί η συζήτηση αλλα εν πάσει περιπτώσει θα καταλήξουμε κάπου και σκοπεύω οτι βγεί απο εδω να το δώσω στο eforum.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ζητείται Ελπις...ο τίτλος του βιβλίου του Σαμαράκη εκφράζει απόλυτα την Ελλάδα σήμερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κοίτα να δεις που το έχω διαβάσει πριν πολλά χρόνια και δεν το θυμάμαι, ντροπή μου.
    Αλλα Ελπίς ζητείται, σίγουρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παρακολουθώ! Καλά τα λέτε όλοι σας.
    Το νυστέρι πιο βαθιά, μπορείς!

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μάθημα ελληνικών, Τζονάκο. Δεν ισχυρίστηκα ότι τρώνε σκατά. Είπα ότι αν δεν φάνε σκατά, αν δηλαδή δεν πιάσουν πάτο, μυαλό δεν θα βάλουν. Πω-πω πήξαμε στο σκατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. αμαν πια...βαρεθηκα με τα πολιτικα...γραψε τιπουτις αλλο...εξαλλου μου χρωστας ενα ποστακιον...ξερεις,ειχα κερδισει σε εναν διαγωνισμο...χαχαχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εγώ πάλι νομίζω ότι ο Γιώργος έχει να δώσει στον τόπο πολλά αλλά δεν έχει άξιους συμπαραστάτες.
    Μόνο όταν "νέοι" άνθρωποι με ιδέες σαν τις δικές σου (μου) μπούνε στο κόμμα τότε κάτι μπορεί να αλλάξει.
    Καλησπέρα και καλή βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η απογοήτευσή μου δεν περιγράφεται. Και γι'αυτό το έριξα στους οικολόγους πράσινους την προηγούμενη φορά προδίδοντας τα πιστεύω μου. Δυστυχώς το πασοκ δεν είναι αυτό που κάποτε ήταν. Εχω βαρεθεί την τόση ίντριγκα για το τίποτα. Και ο μηχανισμός του "νέου" πασόκ του γιωργακη αποδεικνύεται καθημερινά τόσο βραδύκαυστος που δε θα ρισκάρω να τον ξαναστηρίξω. Αρκετές ευκαιρίες του/μας έδωσα. Αν δε δω θεαματικές αλλαγές και να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι φοβάμαι πως θα διαγράψω το πασοκ από τη μνημη μου...

    PS: Με όλα τα ΜΜΕ σχεδόν στο πλευρό μας, πώς τα καταφέρνουμε και είμαστε τόσο μακριά από τις εξελίξεις?

    PS2: Θα διαφωνήσω με τα λόγια σου προς ΚΚΕ. Είναι η κατάλληλη στιγμή για έναν ενιαίο αριστερό σχηματισμό

    Καλή εβδομάδα Τζον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Την καταλαβαίνω καλά την απογοήτευση σου MAD.
    Δεν εισαι ο μόνος που νιώθει έτσι.
    Γι αυτό προσπαθούμε να κουνηθεί το πράγμα λίγο γιατι δεν βλέπω φως τωρα κοντά. Αργεί ακόμα.
    Είπαμε, ήρεμα πάει ο Γιωργάκης αλλα απο την πολλή ηρεμία, κοιμηθήκαμε και οι εξελίξεις δεν περιμένουν.
    Το ΚΚΕ δεν το θεωρώ κόμμα σύγχρονο αλλα αναχρονιστικό. Αν μου πεις για Συριζα, οκ.

    @ kotsifas μακάρι να μας ακούσουν και να καταλάβουν τι θέλουμε.
    Ως τότε, να εισαι σίγουρος οτι δεν είμαστε μόνοι. Ειναι ευχάριστη έκπληξη οτι πολλοί σκέφτονται σαν εμάς. Πάνω που έλεγα οτι ειμαι παλαβός που σκέφτομαι ετσι, βρήκα πολλούς άλλους.
    Εγω νομίζω οτι καλούς συνεργάτες εχει ο Γιώργος αλλα κάτι τους κάνει να αργούν. Καλά θα κάνουν να ξεκουνηθούν γιατι μου μοιάζουν σαν να χουν πάει κάπου να μονάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Νομίζω ότι το κείμενο σου εκφράζει τον μέσο απογοητευμένο Έλληνα … Με την απόλυτη ανυπαρξία πολιτικού λόγου και έργων είμαστε όλοι να μας κλαίνε οι Ρέγκες για να μην πω και οι Σαρδέλες!! Όμως έχουμε τεράστια ευθύνη και ανοχή στην βρόμα σαν λαός για αυτά συμβαίνουν όλα αυτά. Με τόσο σκάνδαλα που σκάσανε το ένα πίσω από το άλλο μετά την βουτιά Ζαχόπουλου θα έπρεπε να είχε πέσει η Κυβέρνηση…θα έπρεπε να είχαμε βγει στους δρόμους!! Ποιανού ιδρώτας είναι το 5.000.000 εύρο??
    Αλλά συνηθίσαμε την διαπλοκή, την βρόμα, την ρεμούλα, και μας έφαγε αυτό το
    ΅΅ Ωχ αδελφέ όλοι κλέβουνε…΅΅ Και κάναμε καθεστώς την κλοπή την βρομιά και την ρεμούλα….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Από τη στιγμή που ο μέσος Έλληνας ζεί κι αυτός με το όνειρο να κλέψει η να πιάσει την καλή ύπουλα και γρήγορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα Τζονάκο!
    Με κάλυψες απόλυτα! Τι να πω παραπάνω...
    Αισθάνομαι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως και εσύ.
    Ειλικρινά, μου φαίνεται αδιανόητο ότι αντί να εκμεταλλευτούμε (και δεν ντρέπομαι καθόλου να το πω αυτό) τα αίσχη της κυβέρνησης και να τα κάνουμε όλα λίμπα, κρυβόμαστε πίσω από λέξεις, ομίλους, έριδες... όχι ρε γαμώτο!

    όλοι προβλέπουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα διαλυθεί...

    Έλεος!!!
    ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κουνησου!Κανε κατι!Εστω κι αν ειναι μα/βλακεια!Εστω!Θα σου δοθει ο χρονος να την διορθωσεις!!!
    Αμα ομως δεν κανεις τιποτα και πεσεις στην αδρανεια,σε καταπιε η ...κινουμενη αμμος!!!Και τοτε ειναι ΑΡΓΑ!!!
    Καλησπερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τα μπλόγκς ειναι εξ ορισμού χώροι προσωπικής έκφρασης και προβληματισμού. Οταν τα γραπτά εκτίθενται σε δημόσια θέα τότε ο γράφων δέχεται και μια δόση κριτικής αλλα μεσα απο την συζήτηση βγαίνουν πολλά.
    Μπορεί να βρείς πολλούς που συμφωνούν μαζί σου κι άλλους που διαφωνούν.
    Μέσα απο αυτη την διαδικασία μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.
    Και έχουμε την ελπίδα οτι θα μας διαβάσουν αυτοί που πρέπει και θα μας ακούσουν, ωστε να κάνουν αυτά που πρέπει.
    Γιώργο Α. Π. ακούς τίποτα ;
    Ελπίζω ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Νέα δημοσκόπηση : Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ 29,2%, το ΠΑΣΟΚ 25,9%, ο ΣΥΝ 9,1%, το ΚΚΕ 8,1%, το ΛΑΟΣ 4,2%, άλλο κόμμα 3,3%, λευκό 2,6%, άκυρο 1,2% και οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν το 11,2%. Δεν απάντησε το 5,2%.

    Η πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB έγινε στις 27 και 28 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.012 ατόμων με δικαίωμα ψήφου και τα αποτελέσματα μεταδόθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

    Αμα λέμε ΞΥΠΝΑΤΕ δεν κάνουμε πλάκα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τζονακο καλημερα
    Μην ανησυχεις, τωρα που δεν θα γινει ο ομιλος, θα σαρωσουμε. (βλακ χιουμορ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Φαίνοται ότι όσοι ήταν "προβληματισμένοι", βρήκαν τις απαντήσεις που έψαχναν! (κι άλλο βλακ χιούμορ)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Φαίνεται οτι ο Γιώργος κρατάει κρυφά χαρτιά και οταν τα βγάλει θα πάρει +10%
    Σύσσωμο δε το πασοκ θα βάλει τα κλάμματα στις κάμερες στην γνωστή κηδεία για να το συμπαθήσει ο κόσμος.
    ( more vlack humor )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Νέα δημοσκόπηση : Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ 29,2%, το ΠΑΣΟΚ 25,9%, ο ΣΥΝ 9,1%, το ΚΚΕ 8,1%, το ΛΑΟΣ 4,2%, άλλο κόμμα 3,3%, λευκό 2,6%, άκυρο 1,2% και οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν το 11,2%. Δεν απάντησε το 5,2%.

    To 11,2% είναι αυτό που θα ζυγίσει την ψήφο του με βάση τις προσωπικές του φιλοδοξίες και το βόλεμα που επιθυμεί. Νουδου ή Πασοκ; Πασόκ ή Νουδου;
    Το 5,2% ντρέπεται να πει οτι στηρίζει ΝΔ στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. (όχι βλάκ χιούμορ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Η βάση είναι σκεπτόμενη. Το σώμα όμως του κινήματος; Μάλλον σαπίζει ακόμα... Χρειάζεται τεράστια σκούπα, πραγματικά τεράστια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape