Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Οι τελικοί μας στην τελική, τελικά δεν εχουν τέλος

Ο Μάης μήνας ...
('...κάθε Μάη, το τρενάκι της ψυχής μου ξεκινάει...')
ήταν πάντα μήνας τελικών. Τελικά Διαγωνίσματα,  διαβάσματα, τελικοί κυπέλλων στα ποδόσφαιρα, τα μπάσκετ και εσχάτως και τελικοί... κυβέρνησης.
Αυτη την εικόνα θέλω να κρατήσω ζεστή, (καρακλεμμένη απο το gazetta.gr) :
Πράσινοι και κόκκινοι μαζι σα να μην τρέχει μία.
Δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με το ποδόσφαιρο, επειδή επέτρεψε να εκτραφούν κάφροι μέσα στην αγκαλιά του. Ασχολούμαι μόνο με το μπάσκετ επειδή το λατρεύω.
Ηταν ενα Final-4 πολύ μέτριο με  χαμηλά σκορ και παιχνίδι τακτικής σε βάρος του θεάματος, μια τετράδα αγώνων των προπονητών πιο πολύ αλλα που στο  τέλος κέρδισε ο αθλητής. Ο Πρίντεζης, που έκανε καταπληκτική χρονιά φέτος θα μπορούσε να ειναι ο MVP της Euroleague, πέτυχε το νικητήριο καλάθι σε ενα θρίαμβο του αθλητή απέναντι στο χρήμα, τους κάφρους της εξέδρας, τους κάφρους της δημοσιογραφίας, τη σκοπιμότητα και την κατάντια της Ελλάδας.

Ο τελικός αυτός έπρεπε να είναι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.
Τουλάχιστο θα βλέπαμε καλύτερο μπάσκετ.
Δεν ειναι ντροπή ρε συ να εχει ο Τελικός στο α' δεκάλεπτο, σκορ 10-7 ;
Ο Ολυμπιακός πήρε αυτο που ήθελε πολύ εδω και 15 χρόνια χάρη στην ικανότητα του Ιβκοβιτς να φτιάχνει ομάδες με νέα παιδιά με όρεξη. Πήρε αυτό που πλήρωσαν με ποταμό χρημάτων επι χρόνια οι Αγγελόπουλοι.

Η ΤΣΣΚΑ πήρε αυτό που άξιζε με βάση την απόδοσή της κι όσα έγιναν στον ημιτελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό, που νίκησε με ενα καλάθι με μεγάλο σμπρώξιμο απο τη διαιτησία.

Η Μπαρτσελόνα πήρε αυτο που βάσει απόδοσης δεν άξιζε. Στη θέσης της έπρεπε να είναι η Μακκάμπι Τελ-Αβιβ. Μη με ρωτάς τι δουλειά εχει το Ισραήλ στην Ευρώπη, ποτέ δεν κατάλαβα. Κατώτερη του αναμενόμενου η ισπανική ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός πήρε για πρώτη φορά την 4η θέση σε αναρίθμητες πλεον συμμετοχές στα τελικά τηες Ευρωλίγκας. Κανένα δάκρι γι αυτην την υπέροχη ομάδα  που με λίγη τύχη θα έπαιρνε το 7ο ευρωπαϊκό τρόπαιό της. Τα έχει κάνει όλα αυτη η υπέροχη παρέα και την ευχαριστώ πολύ. Του χρόνου θα έχουν αλλάξει πολλά. Αλλα το πνεύμα του νικητή θα παραμείνει.

 - ΤΕΛΙΚΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Εχω αποφύγει να γράψω κάτι αυτές τις μέρες που τρέχει η φάση "γίνε ο επόμενος πρωθυπουργός" αλλα θα γράψω τώρα οτι απλά κανένας δε θέλει να γίνει πρωθυπουργός αν δεν διασφαλίσει ψηφαλάκια και κομματική επιβίωση.
Το πολιτικό μας σύστημα ειναι Κομματοκρατία, άρα δεν έχουμε ελπίδα και ενα στρατιωτικό πραξικόπημα πραγματικά θεωρώ οτι ισως δεν ειναι μακριά αν συνεχιστεί αυτη η σαχλαμάρα.
Ενα εκλογικό σύστημα πολύ λάθος, για να μη πω κατι χειρότερο, και ενα Σύνταγμα που επιτρέπει τόση Δημοκρατία που δεν μπορεί κανένας να κηρύξει άνομο ενα συγκεκριμένο "κόμμα" που κάποιοι ηλίθιοι πήγαν και ψήφισαν για να τιμωρήσουν το Βενιζέλο και το ΓΑΠ. Βέβαια πολύ περισσότεροι έκαναν το ίδιο μόνο που ψήφισαν Καμμένους Ελληενς και να τους χαίρεται η μαμάκα τους.
Το Σύνταγμά μας και ο εκλογικός νόμος αλλα και η διαδαλώδης πολυνομία μας θέλουν αλλαγές εκ βάθρων.
Ακόμα κι αν με απλή αναλογική θα έμπαιναν 15 κόμματα στη Βουλή, ισως αυτο να ήταν καλύτερο απο αυτο το θέατρο που βλέπουμε να παίζεται.

Η κρίση ειναι διεθνώς Τραπεζική, εντός Ελλάδας πολιτική και κρίση αξιών και θεσμών. Εντός ΕΕ η κρίση ειναι οτι να 'ναι, οι ευρωπαίοι αποδείχτηκε πως λένε οτι πούν οι Τράπεζες και πίστευαν οτι ενα ενιαίο νόμισμα θα έφερνε πραγματική ενοποίηση χωρίς να λάβουν υπ όψη τους άλλες παραμέτρους. Κι αντι σε αυτό να είμαστε πρωτοπόροι ως χώρα και να ειδιώκουμε ευρωπαϊκή ενοποίηση μεσα απο θεσμούς, αξίες, σεβασμό, αλληλεγγύη, βρεθήκαμε ουραγοί να πληρώνουμε το γερμανό που υποτίθεται νικήσαμε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, να μπαίνουμε σε Αγγλικό Δίκαιο που ιστορικά ο Αγγλος εχει αποδείξει οτι δεν ειναι φίλος και να παρακαλάμε τον κάθε Μπαρόζο και Μέρκελ να μας κάνει καμμια καλύτερη τιμή.

Ας μην αναφερθώ καν στα ελληνικά ΜΜΕ που κάπως την είδαν οτι έχουν καθήκον να ασκούν πολιτική !

Αυτά και αντι να ασχολούμαστε με το πού θα πάμε διακοπές, μετράμε φραγκοδίφραγκα να δούμε αν βγαίνει ο μήνας με όσα έπεσαν οταν γυρίσαμε τούμπα το παντελόνι.

Κάθε μέρα παίζουμε κρίσιμο τελικό με έπαθλο την αξιοπρεπή διαβίωση, αν όχι μια απλή επιβίωση.


16 σχόλια:

  1. Α σιχτιρ,γμτ τις διερευνητικές τους,
    τουρλού τα κάνανε πάλι!Μπασκετάκι,ρε!:)

    Καλή βδομάδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. VAD μπασκετάκι και άγιος ο θεός :)
      Αφου κάνουν επίκληση Παναγίας και θεού αυτοί που θα μας σώσουν, σωθήκαμε,
      ας κάνω κι εγω κάτι τέτοιο.
      Είδες οι γάβροι ;
      Προσευχήθηκαν να πάθει κάτι ανεξήγητο η ΤΣΣΚΑ και το 'παθε :)
      Η καλύτερη ομάδα όλων αυτη τη χρονιά, δεν παρουσίασε κάτι αξιόλογο στο τέλος.
      Η διάρκεια της απόδοσης του Πρίντεζη με έχιε εντυπωσιάσει φέτος !
      Στους τελικούς της Α1 αναμένεται τεράστο ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
  2. Η φωτό είναι από μοντάζ ή έχουν καπνίσει όλοι τους κανα μπάφο και δεν βλέπουν δίπλα; :-)

    Καλά τα λέμε αλλά η πραγματικότητα είναι πιο θλιβερή. Τα μαλακισμένα του Παναθηναϊκού πλακώθηκαν με άλλα βλαμμένα του γαύρου για να τρέχουν οι τούρκοι αστυνομικοί και να΄χουμε να λέμε.
    Μετά πλακώθηκαν με οπαδούς της Γαλατάσαραϊ για κάτι παλιά βερεσέδια.

    Παράκληση: αν δεν μπορούν να τους απαγορέψουν την έξοδο από τη χώρα, μήπως μπορούν τώρα να τους απαγορέψουν την είσοδο;

    Ο ΠΑΟ έχασε στο καλάθι, ο ΟΣΦΠ το πήρε στο μισό καλάθι, δεν πειράζει, πάμε γι' άλλα.
    Μπράβο στο γαύρο γιατί απ' ότι έμαθα (δεν το είδα) βρισκόταν πολύ πίσω στο σκορ και κατάφερε να το ανατρέψει έστω και την τελευταία στιγμή. Χωρίς μιζέριες και μεμψιμοιρίες είναι πολύ θετικό που η κούπα ήρθε και πάλι στην Ελλάδα και ακουγόμαστε και για κάτι άλλο εκτός από χρέη.

    Θα σου απαντήσω τι δουλειά έχει η Μακάμπι στην Ευρώπη, αν μου λύσεις την απορία τι δουλειά έχουν και οι τούρκικες ομάδες. Έλα ντε! είναι η απάντηση.

    Όσο για τη δημοκρατία μας είναι τόσο …ανεκτική (για να μη πω τίποτα χειρότερο) ώστε να προστατεύει ακόμη και τους διώκτες της. Πάω στοίχημα ότι η συντριπτικότατη πλειοψηφία όσων ψήφισαν τα κλούβια χρυσαυγά, όχι μόνο δεν έχουν ιδέα τι πρεσβεύει ο …σύνδεσμος (μπλιάχ!) αλλά ούτε καν έχουν δει τα πρόσωπά τους.
    Μόνο και μόνο οι φάτσες τους σου βγάζουν αβίαστα το γαμωσταυρίδι…!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο,, χαχαχ, δεν πιστεύω να είναι μοντάζ αν και κάνει μπαμ ο τύπος :)
      Αγγελούδια είναι ελάχιστα απο όλα αυτά τα παιδιά που πάνε κι ακολουθούν τις ομάδες τους παντού. Θα μάθω λεπτομέρειες απο κοντά και θα ενημερώσω εδω,οτι μπορεί να ειπωθεί δημόσια, σχετικά με το τι παίχτηκε στην Πόλη.
      Μια και δεν είδες οπως λες, το ματς, να σου πω εν ολίγοις οτι παίχτηκε στον Τελικό κακό μπάσκετ για 32' λεπτά, μέτριο για 5 λεπτά και καλό για 3' λεπτά. Σκορ α' δεκαλέπτου 10-7, ο Ντόρσεϊ άποντος και άλλες ομορφιές μεχρι που ι Ιβκοβιτς ανέσυρε απο τον πάγκο τον ξεχασμένο Λάζαρο και τον έβαλε, το Σπανούλη τον έβγαλε κι έβαλε Σλούκα, Μάντζαρη και με Παπανικολάου, Πρίντεζη μπέρδεψε τους κακούς Ρώσους που νόμισαν οτι τελείωσε το ματς οταν ο Ολυπμιακός 5' λεπτά πριν το τέλος δεν ειχε περάσει τους 50 πόντους στην επίθεση !

      Βρε συ μου έλεγε ενας τύπος οτι καμπόσοι που ψήφισαν ΧΑ θα ψηφίσουνε ΣΥΡΙΖΑ τωρα ! Ημαρτον, χάσαμε τη μπάλλα :)

      Διαγραφή
  3. Χώρα αχταρμάς! Μπράβο για τη μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού. Δεν αλλάζει όμως τη γενικότερη αίσθηση του αχταρμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Swell κι όμως εχω ελπίδα οτι αυτός ο αχταρμάς θα σταματήσει κάποτε,
      μόνο δεν ξέρω πότε θα επικρατήσουν άνθρωποι νηφάλιοι και ρεαλιστές αντι για λαϊκιστές και ψεύτες που εξυπηρετούν συμφέροντα άλλων πλην του ελληνικού λαού που υποφέρει.
      Και να σκεφτείς οτι τα χειρότερα δεν τα είδαμε ακόμα.
      Το μεγάλο πρόβλημά μου αλλα και πολλών πολλών άλλων ειναι οτι δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε εύκολα πια, δεν ξέρουμε με σιγουριά ποιός λέει το σωστό.

      Διαγραφή
  4. Αν εισαι κατα της βιας, θα σου ελεγα να μην θες να βλεπεις συχνα τετοια φαινομενα στα γηπεδα γιατι, η μπλουζα και το καπελο εγιναν "μπομπα" απο το πεσιμο στα πουλμαν. Εγινε ψυρισμα μολις αφησαν τα πουλμαν, στο μπραφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχ, manolog λες ;
      Θυμάμαι στο Βερολίνο το 2009 πάλι ητανεκει ΠΑΟ και ΟΣΦΠ.
      τότε, πραγματικά δεν είχε ανοίξει μύτη και κάθονταν δίπλα-δίπλα πράσινοι με κόκκινους.
      Φυσικά και είμαι κατά της βίας,
      θέλω τα γήπεδα να γεμίσουν με οικογένειες, παιδάκια και κάθε λογής άνθρωπο που θέλει να ξεσκάσει και όχι με κάφρο κάθε λογής που θέλει να σπάσει !
      Δηλώνω οτι πολύ δύσκολα θα ξαναπάω σε γήπεδο να δω Παναθηναϊκό αν δεν εξαφανιστεί κάθε ΘΥΡΑ13 και κάθε κάφορς απο κεί μέσα. Ειδικά στο μπάσκετ,κάνουν ζημιά.
      Οταν έπαιζα μπάσκετ, δεν το ξέραν ο κόσμος και με κορόϊδευαν κιόλας μερικοί και ρωτούσαν μα γιατί δεν παίζω ποδόσφαιρό ! Μόνο αυτό θεωρούσαν τότε ως σπόρ.
      Το ποδόσφαιρο εξέθρεψε στους κόλπους του τέτοια λελούδια και έχουμε δει τα αποτελέσματα και την εξάπλωσή τους σε άλλα αθλήματα.

      Συμπληρωματικό σχόλιο και προς Πέτρο :
      Σε μια αρένα μέσα μπορούν να βάλουν 300 απο τη μία και 300 απο την άλλη και να τους αφήσουν να σφαχτούν με την ησυχία τους ; Ας ρίξουν μεσα και 100 Παοκτσήδες και 80 Αρειανούς μαζι με καμμια 100 ΑΕΚτζήδες και να το γυρίσουν με κάμερες για μεταμεσονύχτιες προβολές. Να ησυχάσουμε μια κι έξω.

      Διαγραφή
  5. Είδες τι παλικάρια βγάζει το νησί μας???
    Πρίντεζης και πάσης Ελλάδος!
    Αυτό το κύπελλο για τον Ελληνα ήταν βάλσαμο αλλά δεν μπορεί να καλύψει με τίποτα όπως λες τον αγώνα για την καθημερινή επιβίωσή του!

    Βογκάμε και προχωράμε καθημερινά στην ανηφόρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα βρε ΖΟΥΖΟΥ πράγματι Συριανός ειναι ο Πρίντεζης,
      το όνομα αυτο πρέπει να 'ναι σύνηθες στο νησί.
      Τον είδα πριν ενα μήνα να πίνει καφέ σε παραλιακό πολυτελές καφέ της Γλυφάδας-Βούλας μαζι με τον Παπανικολάου και κάτι κοπέλλες, πολύ ήρεμα παιδιά αν και πτώματα απο την προπόνηση φαίνονταν.

      Τι έγινε με το Φοίνικα τελικά ;

      Διαγραφή
  6. Τζονάκο ειλικρινά χθες κοιμήθηκα για να μη δω τον Ολυμπιακό......
    Μπορεί να είμαι υπερβολική αλλά όταν χάσαμε απ' τη Μπαρτσελώνα που την είχε νικήσει ο γαύρος εεε......
    Εγώ φωνάζω από πέρυσι πως μόνο ο Ομπράντοβιτς κάνει για πρωθυπουργός αλλά προτίμησαν το Μπαρμπαλουκά...ποιος ξέρει τώρα ποιον θα μας 'φορέσουν'.
    Αν πάμε σε εκλογές....
    Φοβάμαι τι θα βγει πάλι....
    Νομίζω πως ζω έναν εφιάλτη που κρατάει χρόνια όμως.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Serenata εχω "πάθει" κάτι που λέγεται μπασκεμπολίτιδα :)
      Βλέπω μπάσκετ και όχι ονόματα συλλόγων.
      Ετσι απολαμβάνω το άθλημα με ελάχιστες ομολογώ υπαρκτές, οπαδικές στριγγλιές.
      Και δεν κοιμάμαι νωρίς. Κακό αυτό και παλεύω να το αλλάξω.
      Ειλικρινά ο Ομπράντοβιτς προσπάθησε, χωρίς να ειναι δουλειά του ακριβώς, να μας κάνει να αλλάξουμε νοοτροπία, ο κόσμος εννοώ να αλλάξει και να δεί πώς αλλάζει ο ίδιος τους παίκτες του ετσι που τους κάνει να κάνουν απίστευτα παιχνίδια.
      Σαν λαός μπορούμε να πετύχουμε πράγματα αλλα δεν αφήνει η μισαλλοδοξία και το πάθος, ο φανατισμός κι ο οπαδισμός να πάμε βήματα μπροστά, αντίθετα μας φέρνει πίσω.
      Τα εχιε πεί χιλιάδες φορές ο Ομπράντοβιτς για να [αραδειγματιστούμε και να βάλουμε μυαλό.
      Ε αφου 100-200 άνθρωποι πάντα θα τα κάνουν μπάχαλοανενόχλητοι, δε θα γίνει ποτέ κάτι και μιά μέρα ο Ομπράντοβιτς θα χαθεί για πάντα και θα μας αφήσει να δούμε τι μάθαμε, τι μας έμαθε.
      Στο μπάσκετ τα έχει όλα πετύχει κι ακόμα κι άλλα μπορεί να γίνουν,
      αλλα το τι θα μας εχει μάθει οταν φύγει θα είναι το σημαντικό τόσο για εμάς όσο και για κείνον :)

      Διαγραφή
  7. Πιάσε τώρα και πολιτική ανάλυση,ο αριστερός Πρίντεζης,που με το δεξί σουτάρει εκατό φορές και βάζει τη μία,στο μισό δευτερόλεπτο χρησιμοποιεί τη Δεξιά του Κυρίου,όπως ελεγε και ο Χριστόδουλος,και....μέσαααααα!!!!Αν το προσέξεις καλά,πιο ασχετο και άτσαλο σουτ δεν εχεις δει,και όμως μπήκε!Αυτο βεβαια δε μειώνει το κατόρθωμα της ομάδας,έτσι;Το...πολιτικό συμπέρασμα ποιο ειναι;Κι αριστερός να εισαι,με τη Δεξιά του Κυρίου κάνεις παιγνίδι,πάμε για συγκυβέρνηση,ρεεεε!:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, όντως αυτού του είδους το σουτ απαιτεί καλή ισορροπία, καλή ψυχολογία και εμπειρία για να μπεί. Οταν σούταρε, είπα "ωχ, εξω" γιατι λόγω βιασύνης, τέλειωνε ο χρόνος, μάλλον θα ήτνα ενα άτσαλο σουτ. Μπήκε όμως αδιαμαρτύρητα.
      Τι να πείς, εδω εχει πάρει η Ελλάδα ευρωπαϊκό τρόπαιο στο ποδόσφαιρο, γίνονται αυτά ;

      * Ο Πρίντεζης δεξιόχειρας είναι.

      Διαγραφή
  8. Λες να κάνω λάθος;Ισως...πάντως και ο ίδιος με διαψεύδει για τη Δεξιά του Κυριού,δες τι δήλωσε ο άνθρωπος,ως άλλος Αλέφαντος και ως έτερος Αγγελος Αναστασιάδης!!!
    http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Olympiakos/printezhs_to_koryfaio_soyt_ths_zwhs_moy.1776144.html
    Μόνο τη Υπερμάχω δεν έψαλλε:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eντάξει πάνω στον ενθουσιασμό του είπε πολλά μεσα στη χαρά του το παιδί οκ.
      Διαφωνώ για τη δήλωση στο τέλος ( μετά απο ερώτηση άσχετου δημοσιογράφου ) οτι δεν υπάρχει μπασκετικό κοινό.
      Υπάρχει αλλα στον Ολυμπιακό δεν θα βρείς κοινό που βλέπει μόνο μπάσκετ.
      Θα βρείς ανθρώπους που βλέπουν μπάσκετ στην τηλεόραση, τα τελευταία 2 λεπτά.
      Αν κερδίζει ο Ολυμπιακός θα δουν ολα τα 2 λεπτά.
      Αν όχι, την κλείνουν.
      Προτιμούν το ποδόσφαιρο που τους δίνει χαρές.

      Εγω προσωπικά μόνο σε γήπεδα μπάσκετ πηγαίνω και αντε και κανα βόλλεϊ.
      Σε γηπεδο ποδοσφαίρου εχω να πατήσω πάνω απο 20 χρόνια, δε θυμάμαι πόσα.

      Μπασκετικό κοινό στην Ελλάδα έχει ο ΠΑΟ, ο Αρης και το Ρέθυμνο, κι η Ρόδος.
      Μιλάω για κοινό που ξέρει μπάσκετ και που αγαπάει το άθλημα και δεν το χαλάει με βρισιές και καφρίλες.
      Αν μου πείς οτι πχ εχει κι ο Πανιώνιος μπασκετικό κοινό θα γελάσω βροντερά αφου όντως εχει ατομα που πηγαίνουν μπάσκετ αλλα μόνο για να εκτονωθούν βρίζοντας και στην πρώτη ευκαιρία να πλακωθούν.

      Ετσι είναι. Στην Κατερίνη υπάρχει κοινό που βλέπει Χάντμπολ, στη Χίο κοινό που βλέπει πόλο και εσχάτως στη Σύρο κοινό που βλέπει βόλλεϊ.

      Δεν ειναι ολα γάβρος+μπάλλα συμπέθερε :)

      Διαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape