Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Τις πταίει

Η ελληνική πραγματικότητα με ακρίβεια μοιρογνωμόνιου, οδηγείται σε αδιέξοδο.

Οσοι ζήσαμε όλη τη ζωή μας στην Ελλάδα, εστω όσοι είμαστε πάνω απο 35 χρονώ, μεσα σε κλίμα παραβατικότητας, ανομίας και αρνησιδικίας αλλα και επι πλέον σε ταπείνωση επειδή δεν έπρεπε, δε θέλαμε, δε γινόταν, ή  ...δεν καταφέραμε να παρανομήσουμε, σήμερα κατηγορούμαστε επειδη είμαστε μέρος και εμείς των κλεφτών και λωποδυτών. Πώς ;
Επειδή κάναμε το ένα ή το άλλο που και αυτό για να πετύχει έπρεπε στραβά-κουτσά, να ενταχθεί στο "σύστημα" διαφορετικά θα αποτύχαινε.
Επειδή ένας έγινε δημόσιος υπάλληλος, ή ελεύθερος επαγγελματίας, ταξιτζής, φούρναρης, εφοριακός, οτιδήποτε, παντού θα δεις και μπόλικες αιχμές εναντίον του, επειδή ως μέλος μιάς άλφα κατηγορίας, ντε φάκτο παρανόμησε, άρα φταίει.
Αυτος, όχι εγω, ούτε εσυ, αλλά αυτός. Το δάχτυλο δείχνει αυτόν.
Για όλους υπάρχουνε ράμματα για τη γούνα τους. Για τους άλλους.

Κι επειδή μπορούμε να βρούμε ράμματα για των αλλωνώνε τις γούνες, κοιτάμε να  βρούμε άλλοθι -ταυτόχρονα- για τους εαυτούς μας και τότε ξεκινάμε να βάλλουμε κατά των άλλων.
Φυσικά και μου φταίει ο κλέφτης ταξιτζής, ο λαμόγιος παπάς, ο υπερλαμόγιος  βουλευτής, ο ρεμπεσκές δημ. υπάλληλος, ο τίποτας υπουργός, και οι επίορκοι δικαστές κι εφοριακοί, οι αυθαιρετούντες, οι καναλάρχες, οι φακελλογιατροί ...
Φυσικά !
Ομως εδω υπάρχει κάτι λάθος. Η μάλλον, μιά ανακρίβεια και αδικία.
Πρώτον δεν ειναι δίκαιο να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι όλους τους Δ.Υ, όλους τους παπάδες, όλους τους γιατρούς, περιπτεράδες, δικαστές, δημοσιογράφους κλπ κλπ. υπήρξαν και καλοί άνθρωποι και σωστοί που δεν πρέπει να τους αδικούμε. Η ισοπέδωση, το τσουβάλιασμα, δεν παράγει έργο. Μόνο στείρο μίσος, άγονο έδαφος.

Υστερα, οταν ενα σύστημα -ο θεός να το κάνει- σε θάβει αν δεν πάς με τα νερά του, και αναγκάζεσαι να το χρησιμοποιήσεις για να επιβιώσεις, τότε πώς μπορεί κανείς μετά να κατακρίνει εκατό τα εκατό όσους έκαναν το ίδιο ;
Ξέρω άνθρωπο με τρία παιδιά που αν ηταν σωστή η εκκλησία, θα τον είχε κάνει κι αυτον άγιο. Ο άνθρωπος πριν μερικά χρόνια μου έλεγε βουρκωμένος, οτι αναγκάστηκε να ζητήσει παλιότερα απο βουλευτή να βρει δουλειά στη μία κόρη του μια και η σύζυγος είχε πεθάνει και έπρεπε να ζήσει η οικογένεια. Τρία παιδιά, 22, 18 και 15 ετών, τότε.
Αυτός ο άνθρωπος ντράπηκε, μα τι να έκανε ;
Οταν τότε -προ ΑΣΕΠ- δεν υπήρχε άλλος τρόπος να βρείς δουλειά, τι θα έκανες ; Θα λιμοκτονούσες για να εισαι τίμιος πλην πτωχός ή θα εβρισκες δουλειά σε ιδιωτικό τομέα όπου προσωπικά ξέρω καλά πώς ήταν τα πράγματα, μέσα σε αβεβαιότητα και συνεχές αλισβερίσι, παρασκήνιο και ύποπτες συναλλαγές. Ειχα πιάσει δουλειά με αίτηση σε ιδιωτική εταιρεία και μόλις με προσέλαβαν,  αμέσως άρχισαν να ψάχνουν ποιον πολιτικό είχα ως μέσον. Δεν πίστευαν ουτε εκεί οτι μπορεί κανείς να πιάσει δουλειά καθαρά, με τα προσόντα του, με αίτηση, με καθαρό διαγωνισμό.
Αλλη δουλειά σε ιδιωτικό τομέα πάλι, εκεί που είχα αναλάβει ενα καλό πόστο με καλά λεφτά, ο γυναικάς διευθυντής προσέλαβε μία θεογκόμενα και την έβαλε σχεδόν προϊσταμένη μου επειδή απλά, την πηδούσε. Πώς να πας μπροστά ;

Δεν θέλω να δικαιολογήσω και να πώ καλά κάνανε όσοι λάδωσαν, έγλυψαν και χρησιμοποίησαν το σύστημα, αλλα για να δώσω τη διάσταση που όλοι ξεχνάμε και να τονιστεί πόσο τέρας ανίκητο ήταν αυτο το "σύστημα". Και μην ξεχνάς, όσοι προσπάθησαν να το νικήσουν, θάφτηκαν πολύ βαθιά.


Ο γείτονας έχτισε μεγαλύτερα μπαλκόνια απο όσο επιτρεπόταν, παράνομα,  λαδώνοντας κάποιους για να κάνουν τα στραβά μάτια. Ετσι υποχρέωσε τον ανυποψίαστο διπλανό του, να μπεί εκείνος μεσα και να χτίσει λιγότερο.
Τα παιδιά του δεν τα έβαλε στο δημόσιο, αλλα έκανε ενα αυθαίρετο σε δασική περιοχή. Με τον καιρό, του το νομιμοποίησαν κάτι υπουργοί ... ( εδω πέφτει λογοκρισία για το μπινελίκι που μου ήρθε στο κεφάλι ).
Ο ίδιος γείτονας, επειδή ειναι κυνηγός, τρομάρα του, έχει δυό-τρία σκυλιά που γαβγίζουν όλη την ώρα. Οταν κάποιος κάλεσε αστυνομία, απλά δεν έγινε τίποτα, οι αστυνομικοί ήταν φίλοι του. Μπορεί και να κυνηγούσαν παρέα -παράνομα.
Ο ίδιος γείτονας σήμερα, κατακρίνει ως κλέφτες όσους μπήκαν στο δημόσιο, τους απαγορεύει να μπήκαν εκεί και να δούλεψαν τίμια και σωστά, πρέπει να είναι τεμπέληδες και ανίκανοι αργόμισθοι, όπως όλοι. Ετσι ! επειδή, ετσι.

Ξέρω κι εναν ... οκ ξέρω μερικούς, που σχόλαγαν απο τη δουλειά τους στο Δήμο ή σε άλλη υπηρεσία κατα τις μία τις καθημερινές και κατα τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής για να πάνε στο εξοχικό τους απο Θεσσαλονίκη στη Χαλκιδική κι επέστρεφαν τη Δευτέρα κατα τις εννιά το πρωί.

Τι έλειπε και όλοι αυτοί, εμείς, εσείς, κλέβαμε όπου βρίσκαμε ;

Αυτο που απουσίαζε βροντερά ήταν οι θεσμοί.
Οι θεσμοί, Δικαιοσύνη, Κρατικές Υπηρεσίες, Αστυνομία, Εκκλησία, οι θεμέλιοι λίθοι μιας κοινωνίας που νοιάζεται για τον πολίτη και οι πολίτες γι αυτήν, βούτηξαν στη διαφθορά και στην ανυποληψία.
Απαραίτητοι για τη λειτουργία των θεσμών, ειναι οι κανόνες.
Συχνά δεν υπήρχε χοντροκλεψιά κυριολεκτικά, αλλά, μικροπαραβατικότητα. Παραβίαση κανόνων. Αρπαξε κι ας είν' και ρώγες.  Οτι βρείς, το βουτάς. Δυό ωρες λιγότερη δουλειά, 3 ωρες περισσότερα τσάμπα τηλεφωνήματα απο το γραφείο, ενα ρολό χαρτί υγείας, ενα κουτί συνδετήρες, μιά θέση πάρκινγκ αναπήρου, ενα φανάρι κόκκινο αλλα δε-βαριέσαι-αδερφέ ... μικροπράγματα που μπορείς να εκμεταλλευτείς για να κερδίσεις κάτι τις ( μια και οι άλλοι στάνταρ κλέβουν, μη πιαστείς ΕΣΥ μαλάκας ). Αν παραβιάζεις τους κανόνες, αυξάνεται η αίσθηση υπεροχής έναντι των άλλων που τους λες και μαλάκες απο πάνω.

Οταν ο πολίτης μιά και δυό και τρείς βλέπει αστυνομικούς, δικαστές, παπάδες, πολιτικούς, εκδότες και εργολάβους να πλουτίζουν ενω εκείνος πρέπει να δουλεύει μιά ζωή για να μην αποκτήσει τελικά ούτε το ενα εικοστόέκτο απο όσα απέκτησαν αυτοί, τότε γίνεται θεριό και ορμά κι εκείνος να αρπάξει ότι μπορεί για να μην κλείσει κάποτε τα μάτια του με  τελευταία του σκέψη το "αποτυχημένος".
Οταν ο πολίτης εστω κι αργά αντιλαμβάνεται οτι ειναι ξεκάθαρη η διαπλοκή του -μοναδικού συχνά- μέσου ενημέρωσης που διαθέτει, της τηλεόρασης, των αφεντικών της δηλαδή, με την εξουσία, τότε δεν ξέρει τι να κάνει. Αυτός πρέπει να επιβιώσει με κάποιον τρόπο, αφού μία ψήφος κάθε τέσερα χρόνια δεν αρκεί.
Πρόσφατα δε, βλέπουμε οτι δεν χρειάζεται καν η ψήφος, για να βγει μια κυβέρνηση, της οποίας ηγείται ζάπλουτος ειδικός οικονομικών που θα λάβει -πρώτα ο θεός- 4-5 συντάξεις οταν αποσυρθεί. Αυτος και άλλοι πάμπλουτοι, εχουν την εξουσια να πούν σε σενα και εμένα τι μισθό θα έχουμε και πόση σύνταξη, πόσο φόρο θα πληρώνουμε, επειδή συν τοις άλλοις δεν μπορούν να βρούν έσοδα απο ανάπτυξη της χώρας και να εισπράξουν απο φοροδιαφυγή ! Ναι, αυτο ενω 3.500 ονόματα μεγαλο-οφειλετών παραμένουν μυστικά ως τωρα. Γιατί άραγε ;

Εχεις προσπαθήσει να ισιώσεις εντελώς μιά στραβωμένη σε πολλά σημεία, βέργα αλουμινίου ; Κάνε το και θα δεις οτι δεν θα ισιώσει ποτέ εντελώς.
Αυτη την αίσθηση εχει ο πολίτης, οτι όλα ειναι τόσο στραβά που δε θα ισιώσουνε ποτέ.

Εαν οι θεσμοί λειτουργούσαν και φυσικά και ο κόσμος απαιτούσε να λειτουργούν αυτόνομα και καθαρά, δεν θα είχαμε το σημερινό μαράζωμα που μας κάνει να μην μπορούμε να στολίσουμε δυο στολίδια για Χριστούγεννα χωρίς να σκεφτούμε οτι κι ο Χριστός μας ξέχασε, χωμένοι στην κατάθλιψη.
Εγω προσωπικά, δεν στόλισα δέντρο φέτος, πρώτη φορά στη ζωή μου. Δεν είχα κέφι.

Με χειρόφρενο τραβηγμένο τέρμα στην κατηφόρα της μιζέριας, έχουμε μιά ελπίδα αν αφήνουμε και απαιτούμε να λειτουργούν τα αυτονόητα.
Ο πολιτικός  μας κόσμος αγρόν αγοράζει. Στην κυριολεξία. Δες τις δηλώσεις "πόθεν αίσχος" των βουλευτών. Αγροτεμάχια και ακίνητα φούλ. Κι εγω ο κακομοιροπνίχτης, γιατι δεν εχω ουτε 1 τετραγωνικό, δεν ξέρω.
Ελπίδα απο τους πολιτικούς μας δεν υπάρχει. Η νέα γενιά πολιτικών θα εμφανιστεί σε δέκα χρόνια απο τώρα. Ως τότε, θα έχουμε φύγει, πολλοί απο μάς χωρίς να έχουμε προλάβει να δούμε να λειτουργούν τα αυτονόητα.

Θέλουμε να δούμε ευτυχισμένα πρόσωπα, στους δρόμους, ξανά.
Και όχι επειδή κάτι έκλεψαν, σε βάρος όλων.

21 σχόλια:

  1. Ναι, ξέρω οτι είναι μεγάλο κατεβατό το κείμενο, αλλα να σκεφτείς οτι είχα και άλλα πολλά να πω.
    Σε ευχαριστώ που το διάβασες και σοτ εξής θα προσπαθήσω για μικρότερα κείμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιες φορές δεν ξέρω τι προσπαθούμε να ανακαλύψουμε με τέτοια κείμενα. Δεν ξέρω γιατί πρέπει να τα γράφουμε. Αφού όποιος θέλει να παρανομήσει θα το κάνει. Δεν θα κολλήσει πουθενά. Υποθέτω ότι δείχνουμε την αντίθεση μας σε αυτό που λέμε -ή λένε- σύστημα. Τέλος πάντων.

    Η υποκρισία, όμως, εξακολουθεί. Δεν μπορούμε να βάλουμε τάξηη στον εαυτό μας και στο σπίτι μας και κράζουμε το κράτος. Δεν βιώνουμε Δημοκρατία κι όμως ουδείς συγκινείται. Αλλό να έχει Χούντα επίσημα κι άλλο να έχει ανεπίσημα. Κράζουμε τους μπάτσους κι όμως, μόλις συμβεί κάτι θα τους καλέσεις για να σε σώσουν. Ουρλιάζεις όταν ο άλλος σε υποβαθμίζει και σε υπονομεύει, αλλά όταν το κάνεις εσύ δεν υπάρχει πρόβλημα.

    Το θέμα είναι ότι το κράτος πρέπει να καταστεί ορθολογικό και δίκαιο. Πρέπει να δώσει το παράδειγμα. Πώς θα πληρώσει ο άλλος, όταν διαπιστώνει ότι το κράτος χρωστάει και δεν αποπληρώνει; Δεν γίνοντια αυτυά τα πράγματα.

    Όσο για τα τσουβαλιάσματα των επαγγελμάτων, υπάρχουν κάποιοι κλάδοι που διαθέτουν ειδικό κύρος. Με όλο το σεβασμό στο επάγγελμα του μπακάλη δεν είναι το ίδιο με το να είσαι γιατρός, δικηγόρος, ιερέας και λοιπά. Δεν είναι το ίδιο να είσαι ταξιτζής με το να είσαι δικαστής. Το κάθε επάγγελμα έχει μια δική του εικόνα, ένα δικό του βάρος που φθείρεται ανεπανόρθωτα. Ο ίδιος ο φορέας φθείρεται ανεπανόρθωτα. Για παράδειγμα, ένας παπάς να είναι παιδεραστής. Δεν φθείρεταο μόνο ο παπάς, αλλά ο οργνασιμός της Εκκλησίας. Δεν είναι το ίδιο με να είναι παιδεραστής π.χ. ένας πωλητής ρούχων.

    Καλησπέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Χατζηπετρής,παιδάκι μου,ο Χατζηπετρής του Λουκιανού φταιει:))
    -Γραφε εσυ ετσι ομορφα εξω απ'τα δόντια,κι εμςι διαβάζουμε κι ας ειναι και μακρυνάρι!

    Καλή Χρονιά,ωρέ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμπάθα με που θα σ' απογοητεύσω Τζονάκε, αλλά αυτό που περιγράφεις δεν πρόκειται ν' αλλάξει σε δέκα χρόνια. Γιατί πλέον γίνονται βουλευτές οι γυιοί κι οι θυγατέρες αυτών που είχαν το "γενικό πρόσταγμα" στο ξέσκισμα της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΖΟΝΑΚΟ. μεσα στο κειμενο βρηκα κ εγω πολλες απο τις σκέψεις που με βασανίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ζητούμενο, κατά την άποψή μου, είναι τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Πάνω σ'αυτό πρέπει να εργαστούμε. Τα κακώς κείμενα είναι παρελθοντικά, άμα εμμείνουμε σ'αυτά απλώς διαπιστώνουμε και διαιωνίζουμε την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δύσκολο το θέμα, οταν προσφέρεται με τόσες παραμέτρους συζητήσιμες και με συνομιλητές πολύ καλούς, που δεν τους εξαπατάς.

    Κάνθαρε, πραγματικά αυτος ειναι ενας λόγος που εδω και 2 χρόνια δεν γράφω τέτοιου είδους θέματα.
    Και οσα εχω γράψει, τα έγραψα με σκοπό να μείνουν καταγραμμένα για το μέλλον και οχι για να πείσω κάποιους οτι εχω δίκιο και βρήκαμε τι φταίει εμείς οι πολίτες-εισαγγελείς.
    Οι κατ' επίφαση δημοκρατίες ανα τον κόσμο ιδίως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έγιναν με σκοπόνα κατευθύνονται οι λαοί εκει που θέλουν τα συμφέροντα των "προστατών" τους, ηγετών τους και αφεντικών των ηγετών τους. Ας μη ξεφεύγω απ το θέμα, φτιάχτηκαν παντού νόμοι τέτοιοι που να καταστέλλεται "νόμιμα" κάθε επικίνδυνη διαμαρτυρία.
    Βλέπουμε στις εξεγέρσεις στην Ελλάδα μάλιστα οτι πιθανόν εχουν στρατολογηθεί γι αυτο το σκοπό ύποπτες ομάδες δράσης που τελικά βοηθούν στο μπάχαλο.
    Το ειδικό κύρος κάποιων επαγγελματικών ομάδων ή συντεχνιών, δεκτό. Αλλο βάρος εχει ο δικαστής, άλλο βάρος ο φούρναρης, αυτο ομως συνεπάγεται και την ανάλογη ευθύνη και σοβαρότητα για τον καθένα.
    Ουτε να μου νοθεύουν το -πανάκριβο- ψωμί θέλω, αλλα ουτε και να μην τιμωρούνται τα λαμόγια, ή με ποινές - χάδι να αφήνονται λεύτερα τα βρώμια στοιχεία.
    Οσο για τους παιδεραστές, μια και τους ανέφερες, ειδικά ιερωμένους, αυτοι ειναι ενα κεφάλαιο απο μόνοι τους, μεσα στην ανηθικότητα, διαστροφή,διαφθροά και υποκρισία.
    Αναρωτιέμαι αν μετά απο ολα αυτά, μπορεί το Κράτος να γίνει ορθολογικό, δίκαιο και απλό.
    Απλό, ναι.
    Οσο πιο απλή ειναι η λειτουργία του Κράτους, τόσο πιο κατανοητή και σαφής.
    Φοβάμαι οτι μόνη λύση ειναι κάποιος πόλεμος, κάτι που θα αναγκάσει να μηδενιστούν τα πάντα και να ξαναρχίσουν ... το μέγα στοίχημα θα ειναι πια, ποιός και πως θα το ξαναχτίσει σε σωστές βάσεις για να ειναι οκ σε 30 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O Χατζηπετρής ;
    Οπως ειπα και στον άλλο αρειανό αγαπητέ Απουρώ, δεν εχω γράψει πολλά τέτοια κείμενα, να βγάλω πράγματα έξω και να μιλήσω για πολλά και διάφορα. Ηθελα ενα διάλειμμα ισως, ήθελα να δω ακριβώς τι παίζεται πριν αρχίσω να φωνάζω οπως αρκετοί έκαναν νωρίς νωρίς με θυμό, οργή σε σημείο παραφροσύνης και αγένειας συχνά.
    Ειναι καλύτερα για μενα, να γράφω οταν μόνο εχω την ανάγκη να πω πράγματα για να μείνουν αυτα γραμμένα και για να συζητηθούν εφ όσον έχουμε στην παρέα αξιόλογους ανθρώπους οπως εσυ.
    Καλή Χρονιά και πάλι ωρε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Swell δεν με απογοητεύεις.
    Ισως να απογοητευτώ σε δεκα χρόνια ή ισως ποτέ δε θα δω μιά καλή Ελλάδα.
    Σε ξαναρωτάω αν σε ενοχλεί το ίδιο η κληρονομικότητα των συμβολαιογράφων, των φαρμακοποιών και άλλων κλάδων.
    Ναι ; Ε, τότε κακό πράγμα η κληρονομικώ δικαίω εξουσία.
    Δε θέλω να προδικάσω οτι πχ ο γιός του Βαρβιτσιώτη ή η κόρη του Γεννηματά κι ο γιός της Ντόρας θα ειναι ακριβώς όπως οι γονείς τους.
    Νομίζω οτι η νεότερη γενιά wannabe πολιτικώ θα ειναι κάπως καλύτερη.
    Και μακάρι να ειναι, για το καλό μας. Δύσκολο ίσως, αλλα εύχομαι να ειναι ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νικο χαίρομαι πολύ που δεν εχουμε χαθεί εντελώς. Και ακόμα που σε βρίσκω και εσένα προβληματισμένο και σκεπτόμενο πάνω σε παρόμοια θέματα.
    Ειναι θέμα ανθρώπου, αν θες να σκέφτεσαι συνεχώς, τότε θα το κάνεις πάντα.

    Κιτσεμήτσε σωστό αυτο που λες, πολύ σωστό και αναγκαίο.
    Τα κακώς κείμενα που προέρχονται απο το παρελθόν πρέπει να καταγράφονται αλλα απο κει και περα να προτείνουμε τι θέλουμε για το μέλλον.
    Θα μου πεις, ποιός διαβάζει μπλογκς τωρα ε ; Και ποιός επηρρεάζεται απο αυτά ; Ισως κανένας, αλλα μεταξλυ μας δενόμαστε και μεσα απο αυτά εστω λιγο.
    Εχω γράψει αρκετά πράγματα με το βλέμμα στο μέλλον και οχι κολλημένος στο παρελθόν.
    Εχω αυτολογοκριθεί αρκετά για πολλά, εξ αιτίας ανθρώπων που μόνο να γκρινιάξουν θέλουν και να επιτεθούν. Δε μπορώ να συντηρήσω εμμονές, δε θέλω.
    Τεσπα, αυτα για την ωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tις πταίει;;;;;;
    ΄Οχι εγώ βεβαίως Τζονάκο μου, που ήρθα για πολλές ευχές

    ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ, ΚΑΛΟΧΡΟΝΟΣ, ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ και ΥΓΙΗΣ!!!

    KAΛH XΡONIA!!!!!
    ΑΓAΠH, ΥΓΕΙΑ, προσωπική ΓΑΛΗΝΗ, EIΡHNH, και ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!!!

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ετσι ! Χαρούμενη να εισαι όπως πάντα Γλαρενια :)
    Ευχαριστώ, υπέροχες οι κάρτες.
    Τις πταίει ;
    Ολοι ... πταίνε :)
    Να'σαι καλά και πάλι ευχαριστώ για τις ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ισοπέδωση/τσουβάλιασμα, τα’χουμε ξαναπεί, είναι άκρατος ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Βολεύει τους απατεώνες (όποιας επαγγελματικής τάξης) να αναφέρονται στα λάθη που έγιναν από άλλους κλάδους, εξαιρουμένου του δικού τους, ή, έστω, του εαυτού τους. Με όποιο γιατρό λαμόγιο κι αν μιλήσεις θα σου πει πως …κάτι (!) έχει ακούσει για φακελάκι, αλλά ο ίδιος είναι τίμιος. Το ίδιο λένε όλοι για τη πάρτη τους. Τώρα, ποιος κερατάς γδέρνει τον κόσμο, μας είναι άγνωστο.

    Μπορώ να καταλάβω το τεράστιο δίλημμα ενός ανθρώπου που καλείται να τα ακουμπήσει στο γιατρό-καθίκι για να μη πετσοκόψει το συγγενή του, αλλά αυτό που με διαολίζει είναι ότι στη συνέχεια βγαίνει και καταγγέλλει έναν ολόκληρο κλάδο.

    Όλοι έχουμε συναντήσει Δ.Υ. μαλάκες, αλλά όλοι μας έτυχε κάποτε να συναντήσουμε και κάποιον εξυπηρετικό και ευγενή. Αυτός θα χαθεί στην ανωνυμία και θα τον πάρει η μπάλα της ισοπέδωσης. Αυτός είναι και ο χαμένος της υπόθεσης, αφού τον καθυβρίζουν οι άλλοι ως τεμπέλη και οι συνάδελφοί του ως μαλάκα!
    Παρ’ το αυγό και κούρευτο!
    Ο Τσώρτσιλ είχε πει «Η δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα, με εξαίρεση όλα τα άλλα». Αυτό που λείπει από την Ελλάδα δεν είναι οι νόμοι, ούτε η αυστηρή τήρησή τους. Αυτά έπονται. Κυρίαρχο, κατά τη γνώμη μου, είναι η έλλειψη σοβαρής τιμωρίας των ενόχων. Στην ατιμωρησία οφείλεται ένα τεράστιο κομμάτι της παραβατικότητας. Αν ας πούμε ο χρηματισμός ήταν για τον υπουργό διαρκές αδίκημα και δεν παραγραφόταν με το κλείσιμο της Βουλής (ωραίο κόλπο, ε!!!), ποιος κερατάς από δαύτους θα τολμούσε να ακουμπήσει το χέρι στο μέλι;

    Θα συμφωνήσω με πιο πάνω σχολιαστές που αναφέρθηκαν σε επιμερισμό ευθυνών. Ασφαλώς και είναι αδίκημα να χτίζεις αυθαίρετο, απείρως μικρότερο από το να κονομάς από την υπερκοστολόγηση 20 αεροπλάνων. Αν η τιμωρία για τον πρώτο είναι το κάτεργο, για τον κύριο υπουργό που διαχειρίστηκε και κατέκλεψε δημόσιο χρήμα ποια πρέπει να είναι; Δεν μπορεί να φταίει το ίδιο ο καπετάνιος που έριξε το καράβι στα βράχια, από το ναύτη που έκλεψε το μπαρ.

    Ζούμε σε ένα εντελώς διεφθαρμένο σύστημα, όπου το κλέψιμο και η απάτη θεωρείται μαγκιά, όπου ο τίμιος και εργατικός είναι συνώνυμο του γραφικού και μαλάκα και όπου το κάθε βολεμένο κομματόσκυλο περιμένει να ακούσει την οποιαδήποτε εξωφρενική ασυναρτησία του πολιτικού απατεώνα για να την αναπαράγει. Έτσι έχει γεμίσει το διαδίκτυο από οιμωγές και κρωξίματα εγκεφαλικά βλαμμένων ανθρώπων, που άγονται και φέρονται από τα πολιτικά αφεντικά τους, ενώ προσπαθούν να διαχύσουν τη συνυπευθυνότητα και να τη μοιραστούν μαζί μας.

    Η μοναδική μου ελπίδα εδράζεται στο γεγονός πως όταν έχει πιάσει πάτο και δεν πάει πιο κάτω, η μόνη αλλαγή είναι …να ανέβεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ετσι και ακόμα χειρότερα ήταν τα πράγματα και θα παραμείνουν για πολλούς πολιτικούς μας και βολεμένους.
    Για του λόγου το αληθές εδώ φαίνεται η αναισθησία τους.
    Εχουν ένα αξίωμα και πιστεύουν ότι μπορούν να μαμάνε και να δέρνουν ανενόχλητοι.

    Συγνώμη που άργησα μα δεν σε ξέχασα
    Χρόνια Πολλά εύχομαι από καρδιάς με υγεία, και δύναμη!.

    Με φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ τράβηξε τούτο δω το post.
    Κι αφου λόγω οικογενειακών θεμάτων δε μπορώ να συντηρήσω την κουβέντα, ας πάμε παρακάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πέτρο,
    η ισοπέδωση και το τσουβάλιασμα ειναι τεράστια αδικία.
    Οποιος εχει πέσει θύμα αυτων, ξέρει.
    Προσωπικά αςπούμε περι Δ.Υ. εγω εχω πέσει σε 7/10 φιλότιμους ανθρώπους-εργαζόμενους και 3/10 παπάρες μάντολες. Τι να πω ; Οτι όλοι ειναι σούπερ ή οτι όλοι είναι παπάρες ;
    Κι όμως ειναι κάποιοι που ισοπεδώνουν τα πάντα με το παραμικρό λες και οι ιδιοι υπήρξαν τέλειοι πάντα. Μερικοί απο αυτούς ειναι και 3 χρόνια άνεργοι επειδή διάλεγαν δουλειές κι επειδή βαριούντανε να ψάξουνε για ντουλειές ...
    Τους πλερώνουμε το καθισιό ντε, και αυτοί μας στολίζουνε νύχτα μέρα.
    Απόψε κιόλας μου ειπε άτομο οτι "δε σκέφτομαι ελληνικά" επειδή σε ενα υποθετικό σενάριο, δεν σκέφτηκα να λαδώσω.
    Κι εγω απάντησα οτι πάντα πίστευα οτι γεννήθηκα σε λάθος μέρος, λάθος χρονιά, δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΖΟΥΖΟΥ μου
    η λέξη "βολεμένος" με ενοχλεί επειδή συγκεκριμένα άτομα την χρησιμοποιούν γι ανα καλύψουν τη δική τους ανικανότητα και ταυτόχρονα ενω κουβαλούν το βάρος του "αβόλευτου ηττημένου", βάλλουν κατά άλλων ισοπεδώνοντας τα πάντα με τη λογική : "αφου δε νικάω εγω, δε θα νικήσει κανένας"
    Οσο για τον κ.Κουλούρη, δε θυμάμαι πού το εχω γράψει χρόνια πριν αλλα δεν τονε συμπάθησα ποτέ επειδη ειναι *μπιπ* και δικαιώνομαι γι αυτό.
    Σαν αυτον υπάρχουνε πολλοί που πρέπει να πάνε στον Καιάδα και λυπάμι αν ειναι αυτο σκληρό αλλα πρέπει να εξαφανιστούν απο το οποιοδήποτε προσκήνιο.
    Λυπάμαι όσους δεν ειχαν απο πολύ νωρίς αντιληφθεί τι μέρος του λόγου ειναι κατι Κουλούρηδες και κάτι Τζουμάκες και άλλοι τινες επαγγελματίες "σωτήρες" μας.
    ειναι καλά να εισαι και ήρωας πίσω απο ιδιότυπες ασυλίες και αυθαιρεσίες που μένουν ατιμώρητες.
    Συγχίστηκα πάλι.
    Ευχαριστώ για τις ευχές :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΖΟΥΖΟΥ μου
    η λέξη "βολεμένος" με ενοχλεί επειδή συγκεκριμένα άτομα την χρησιμοποιούν γι ανα καλύψουν τη δική τους ανικανότητα και ταυτόχρονα ενω κουβαλούν το βάρος του "αβόλευτου ηττημένου", βάλλουν κατά άλλων ισοπεδώνοντας τα πάντα με τη λογική : "αφου δε νικάω εγω, δε θα νικήσει κανένας"
    Οσο για τον κ.Κουλούρη, δε θυμάμαι πού το εχω γράψει χρόνια πριν αλλα δεν τονε συμπάθησα ποτέ επειδη ειναι *μπιπ* και δικαιώνομαι γι αυτό.
    Σαν αυτον υπάρχουνε πολλοί που πρέπει να πάνε στον Καιάδα και λυπάμι αν ειναι αυτο σκληρό αλλα πρέπει να εξαφανιστούν απο το οποιοδήποτε προσκήνιο.
    Λυπάμαι όσους δεν ειχαν απο πολύ νωρίς αντιληφθεί τι μέρος του λόγου ειναι κατι Κουλούρηδες και κάτι Τζουμάκες και άλλοι τινες επαγγελματίες "σωτήρες" μας.
    ειναι καλά να εισαι και ήρωας πίσω απο ιδιότυπες ασυλίες και αυθαιρεσίες που μένουν ατιμώρητες.
    Συγχίστηκα πάλι.
    Ευχαριστώ για τις ευχές :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η γιαγιά μου ακόμα και τώρα με το αλτσχάιμερ λέει πως όποιος έχει το μέλι στα δάχτυλα, το γλύφει. Αυτό σημαίνει πως "χορταίνει" και πως, τα χέρια του είναι "καθαρά". Η πράξη όμως, το γλύψιμο, δεν αναιρείται ποτέ.
    Ας μη φωνάζουμε λοιπόν, όλοι έχουμε ευθύνες. Μαζί τα φάγαμε. Άλλος έφαγε το σύμπαν και έγινε Πάγκαλος, άλλος έβαλε μέσον για να κλείσει απλά ένα κοντινό ραντεβού στο ΙΚΑ. Και οι δύο φταίνε, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο.
    Η ουσία τώρα όμως, μιας και έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, είναι αν θα πληρώσει κανείς τους και πόσο? Και ποιος θα το κρίνει αυτό? Κι αυτός που θα κρίνει, θα πληρώσει επίσης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λευκή, η μικροπαραβατικότητα έφερε την μεγάλη παραβατικότητα.
    Το ένα έφερε το άλλο και λίγο λιγο έγινε το μαγαζί, μπάχαλο.
    Ωστόσο όσοι καρχαρίες γίνανε χοντροί, την γλυτώνανε κιόλας.
    Ναι, να πληρώσουν όλοι, αλλά αυτο που τους αναλογεί.
    Και ειδικά όσοι εσκεμμένα έκλεψαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape