Λοιπόν αμα δω κατι και μ' αρέσει θα το κάνω.
Μπορεί να αργήσω, αλλα θα το κάνω.
Παλιά ειχα φτιάξει μια σαλάτα απο συνταγή που ειδα στην αγαπητή cook και έκτοτε εχω φτιάξει διάφορες σαλάτες, όλες πετυχημένες εκτός απο αυτη που έβαλα μεσα και σύκο και ανανά και δίκταμο... μακακία ... τεσπα.
Αυτη τη φορά μια συνταγή που είδα ΕΔΩ την έφτιαξα δύο μέρες μετά.
Τυρόπιτα λέει με κρέμα , ιντερέστινγκ !
Εχω στα υπ όψη απο καιρό και το κέηκ με κρέμα της cook και κάτι με κόλλησε με τις κρέμες παρά το οτι δεν ειμαι ιδιαίτερα οπαδός των κρεμωδών φαγητών, προτιμώ τα ψητά, κοκορέτσι ας πούμε. Ε, δεν υπάρχει κοκορέτσι με κρέμα, μόνο με τσίπουρο.
Λοιπόν εχτέλεσις, όπως τα λέει η αγαπητή συνμπλογκέρ αμορτισέρ, παρτενέρ, ειδες ξέρω και γαλλικά. Να 'χεις τα υλικά έτοιμα αλλιώς είσαι γαπ. Να δω το ΓΑΠ να φτιάχνει τυρόπιτα και τι στον κόσμο !
Τα υλικά και την εχτέλεσις τη διαβάζεις είπαμε ΕΔΩ.
Πήγε καλά, με τη διαφορά οτι εκει που λεει "5 ποτήρια γάλα" βάλε κανονικά ποτήρια κι οχι μεγαλούτσικα όπως εγω, αλλιως θα γίνει ελαφρά νερουλή η κρέμα κι ίσως αναγκαστείς να τσοντάρεις μέσα λιγο σιμιγδάλι να ρουφήξει κανα υγρό.
Επίσης εκτός απο φέτα έβαλα και κασέρι για να κάνει "κόρδα" όπως λέει η σέφ, τρομάρα μου ήθελα και κόρδα, τίποτα δεν έκανε. Την άλλη φορά θα την κάνω με γίδινο τυρί και Ceddar ! Χα !
Ψήσιμο στους 180° με αερόθερμο αλλα θα πρότεινα ψήσιμο 15 λεπτά πάνω κάτω σε χαμηλό ράφι και μετά άλλα 30 λεπτά σε αερόθερμο αλλα στο ενα ράφι πιο πάνω. Αυτο για να μην σου καεί το φύλλο απο τα πρώτα λεπτά και γίνει μαύρο, ειδικά αμα δεν εχεις λαδώσει καλά.
Φωτογραφίες απο το έγκλημα :
Το φύλλο και το αλεύρι.
Είπαμε θέλει και τγία αυγά και πέντε ποτήρια γάλα και μετά ανακάτεμα όλα αυτά και μετά ρίχνεις μέσα τη φέτα τριμμένη με πηρούνι να γίνει κομματάκια και το κασέρι τριμμένο, λίγο πιπεράκι και ελάχιστο αλατάκι μη το κάνεις λύσσα.
Ανακάτεμα καλό τη γέμιση συνέχεια μη σου κολλήσει στον πάτο ο αλεύρης και ξύνεις μετά να το βγάλεις.
Οι τζονακοχερούκλες εμφανίζονται εδω μεγαλοπρεπώς αναδεύουσες την wannabe κρέμα της τυρόπιτας μας.
Ειλικρινά δεν έκανα την κουζίνα σαν βομβαρδισμένο τοπίο, ορκίζομαι.
Ετοιμο το μωρό για το φούρνο.
Ταψί Νο.28 δεν τα ξέρω αυτά τα νούμερα εγω, πήρα όποιο βρήκα στο ντουλάπι και νά το ! Τετράγωνο σχεδόν, το κάθε φύλλο χωρούσε και εξείχε 2-3 εκατοστά, ε μετά το δίπλωσα.
Α, ναι, πριν το φούρνισμα, χάραγμα οπωσδήποτε λέει η σέφισσα. Το έκανα κι αυτό, σαν εγχείρηση ήταν.
Και βουα-λά, νά το, έτοιμο μετά απο 45' λεπτά ψήσιμο ακριβώς.
Εδω ειναι που ειναι λαχταριστή αλλα πολύ ζεστή κι ετσι η κρέμα αν σου εχει βγει κάπως νερουλή θέλει κουταλάκι να τη φάς. την άλλη μέρα που ειχε κρυώσει, στεκόταν μιά χαρά.
Ηταν η πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τυρόπιτα και ειμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Σίγουρα θα φτιάξω πάλι.
Μακάρι να μπορούσε καθένας να δοκιμάσει ενα κομμάτι απο εδω, αλαλ δε γίνεται, οπότε μην προσπαθήσεις να τρυπήσεις την οθόνη σου με κανα πηρούνι, ειδικά αν εισα στη δουλειά και σε βλέπουν :)
Μπορεί να αργήσω, αλλα θα το κάνω.
Παλιά ειχα φτιάξει μια σαλάτα απο συνταγή που ειδα στην αγαπητή cook και έκτοτε εχω φτιάξει διάφορες σαλάτες, όλες πετυχημένες εκτός απο αυτη που έβαλα μεσα και σύκο και ανανά και δίκταμο... μακακία ... τεσπα.
Αυτη τη φορά μια συνταγή που είδα ΕΔΩ την έφτιαξα δύο μέρες μετά.
Τυρόπιτα λέει με κρέμα , ιντερέστινγκ !
Εχω στα υπ όψη απο καιρό και το κέηκ με κρέμα της cook και κάτι με κόλλησε με τις κρέμες παρά το οτι δεν ειμαι ιδιαίτερα οπαδός των κρεμωδών φαγητών, προτιμώ τα ψητά, κοκορέτσι ας πούμε. Ε, δεν υπάρχει κοκορέτσι με κρέμα, μόνο με τσίπουρο.
Λοιπόν εχτέλεσις, όπως τα λέει η αγαπητή συνμπλογκέρ αμορτισέρ, παρτενέρ, ειδες ξέρω και γαλλικά. Να 'χεις τα υλικά έτοιμα αλλιώς είσαι γαπ. Να δω το ΓΑΠ να φτιάχνει τυρόπιτα και τι στον κόσμο !
Τα υλικά και την εχτέλεσις τη διαβάζεις είπαμε ΕΔΩ.
Πήγε καλά, με τη διαφορά οτι εκει που λεει "5 ποτήρια γάλα" βάλε κανονικά ποτήρια κι οχι μεγαλούτσικα όπως εγω, αλλιως θα γίνει ελαφρά νερουλή η κρέμα κι ίσως αναγκαστείς να τσοντάρεις μέσα λιγο σιμιγδάλι να ρουφήξει κανα υγρό.
Επίσης εκτός απο φέτα έβαλα και κασέρι για να κάνει "κόρδα" όπως λέει η σέφ, τρομάρα μου ήθελα και κόρδα, τίποτα δεν έκανε. Την άλλη φορά θα την κάνω με γίδινο τυρί και Ceddar ! Χα !
Ψήσιμο στους 180° με αερόθερμο αλλα θα πρότεινα ψήσιμο 15 λεπτά πάνω κάτω σε χαμηλό ράφι και μετά άλλα 30 λεπτά σε αερόθερμο αλλα στο ενα ράφι πιο πάνω. Αυτο για να μην σου καεί το φύλλο απο τα πρώτα λεπτά και γίνει μαύρο, ειδικά αμα δεν εχεις λαδώσει καλά.
Φωτογραφίες απο το έγκλημα :
Το φύλλο και το αλεύρι.
Είπαμε θέλει και τγία αυγά και πέντε ποτήρια γάλα και μετά ανακάτεμα όλα αυτά και μετά ρίχνεις μέσα τη φέτα τριμμένη με πηρούνι να γίνει κομματάκια και το κασέρι τριμμένο, λίγο πιπεράκι και ελάχιστο αλατάκι μη το κάνεις λύσσα.
Ανακάτεμα καλό τη γέμιση συνέχεια μη σου κολλήσει στον πάτο ο αλεύρης και ξύνεις μετά να το βγάλεις.
Οι τζονακοχερούκλες εμφανίζονται εδω μεγαλοπρεπώς αναδεύουσες την wannabe κρέμα της τυρόπιτας μας.
Ειλικρινά δεν έκανα την κουζίνα σαν βομβαρδισμένο τοπίο, ορκίζομαι.
Ετοιμο το μωρό για το φούρνο.
Ταψί Νο.28 δεν τα ξέρω αυτά τα νούμερα εγω, πήρα όποιο βρήκα στο ντουλάπι και νά το ! Τετράγωνο σχεδόν, το κάθε φύλλο χωρούσε και εξείχε 2-3 εκατοστά, ε μετά το δίπλωσα.
Α, ναι, πριν το φούρνισμα, χάραγμα οπωσδήποτε λέει η σέφισσα. Το έκανα κι αυτό, σαν εγχείρηση ήταν.
Και βουα-λά, νά το, έτοιμο μετά απο 45' λεπτά ψήσιμο ακριβώς.
Εδω ειναι που ειναι λαχταριστή αλλα πολύ ζεστή κι ετσι η κρέμα αν σου εχει βγει κάπως νερουλή θέλει κουταλάκι να τη φάς. την άλλη μέρα που ειχε κρυώσει, στεκόταν μιά χαρά.
Ηταν η πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω τυρόπιτα και ειμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Σίγουρα θα φτιάξω πάλι.
Μακάρι να μπορούσε καθένας να δοκιμάσει ενα κομμάτι απο εδω, αλαλ δε γίνεται, οπότε μην προσπαθήσεις να τρυπήσεις την οθόνη σου με κανα πηρούνι, ειδικά αν εισα στη δουλειά και σε βλέπουν :)
Καλημερα καλη εβδομαδα και καλως σε βρηκα..εγινα αναγνωστρια του μπλογκ σου και εχω εδω και 10 λεπτα και γελαω με τις περιφραφες που κανεις..να'σαι καλα..οσο για την ντυροπιτα μια χαρα την εφτιαξες ωστε να μου τρεχουν τα σαλια μου,πρωι πρωι.Καλη συνεχεια σου ευχομαι..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα χα χα χα !!! ναι βρε παιδί για σπίτι!!!!! Μάλαμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ντυρόπιττα φτιάν'.
Μπράβο Τζονάκο, η κα Ρένα της Φτελιάς θάναι περήφανη για σένα!
Ενα κομματάκι, θάθελα να έχω, αν και μεγάλα τα γλιέπω, πως θα το φάω όοοοολο αυτό!!!
Ελα, όοοολοι μαζί τώρα... Ααααααααξξξξξξξξξξξιος, ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑξιος !!!!!
Τώρα σειρά έχει η ντυρόπιτα πατσαβούρα να μην μου κουράζεσαι!!!
Αλλα τις και κρεμοντυρόπιτα ο Τζόνις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΑΑΑΑΑξιος άξιος με άφησες άφωνη!
Γιαυτό χάθηκες λοιπόν σε κέρδισε η κουζίνα:))
Σε πιστεύω για την τάξη γιατί δεν διακρίνω βόμβες στην κουζίνα πίσω δεν ξέρω τι γίνεται στον νεροχύτη:))
Παίρνω ένα γωνιακό κομμάτι και φεύγω.!
Καλή εβδομάδα με φιλιά θαλασσινά!
Kαλώς την γωγούλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν δεν πάρεις μερικά πράγματα στην πλάκα, δεν κάνεις δουλειά.
Αν κάνεις μόνο πλάκα, πάλι δεν κάνεις δουλειά.
Κατάφερα πλάκα-πλάκα να κάνω και δουλειά με την τυρόπιτα :)
Και δε μπορώ αν δεν κάνω τον άλλον να αισθάνεται ευχάριστα διαβάζοντας κάτι που γράφω.
Καλή σου μερα.
Δασκάλα ζουζούνα με έκανες να κάτσω να μαγειρεύω !
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν πέτυχε, πέτυχε :)
Ωχ, πατσαβούρα ; Τυρόπιτα πατσαβούρα ; Φαντάζομαι πώς θα ειναι.
Μην περιμένεις να κάθομαι να φκιάνω όλα οσα βλέπω ε ; Μόνο όσα μου κάνουνε κλικ.
Καλη σου μερα κι ευχαριστώ για τις συμβουλές που μου έδωσες πριν το φτιάξω το έργο τέχνης :)
zoyzoy καλημερα, χάθηκα γι άλλους λόγους συν κατι ασθένειες για 10 μέρες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓωνιακό σ αρέσει ; Λάτρης του φύλλου της γωνίας κι εσυ ; Πάρ'το, εγω λατρεύω τα μεσαία κομμάτια. Μόνο στο σάμαλι παίρνω γωνίες.
Ναι, ναι ειδες, δεν βομβάρδισα, αλλα έβγαλα δυό σακκούλες σκουπίδια μετά. Ντυμένος :)
Το εχω αυτό, οταν πάω να κάνω καμμια μπελαλίδικη συνταγή, η κουζίνα μεταμορφώνεται σε τοπίο έκρηξης αλλα το βλέπω ως έκρηξη δημιουργίας :)
Πω πω τυροπιτάρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩπα κρυφά ταλέντα ο Τζονάκος!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελοτουρίστρια
Ωραίος ο παίχτης. Εσύ να φτιάχνεις κι εμείς να τρώμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοπό ρεζίλια!!!:)))Εναν μπλογκερ ειχα σε εκτίμηση,πάει κι αυτός;:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκου,ντυρόπιτα!!!Αντι να στρωθεις κάτω και να ετοιμάσεις ένα ψυγειο τσιπουρομεζέδες διαρκειας,νά'χεις να πορευεσαι όλο το χειμώνα,
κάθεσαι κι ασχολεισαι με ντυρόπιτες τιγκα στο γάλα;Ντυρι,ρε,μόνο ντυρί,αλλιώς τι..ντυρόπιτα ειναι;
Αντε,στειλε κανα κομάτι κατα δω,ίσως συγχωρησω την παρασπονδια σου:))
Καλη εβδομάδα....
Απίθανος με το χιούμορ σου. Μακάρι αλήθεια να υπήρχαν συνταγές γραμμένες με τόσο κέφι. Όλοι Chef θα γινόμασταν όχι μόνο στην TV.
ΑπάντησηΔιαγραφήσα να λεμε έκανες μια τυροπιτα με μπεσαμελ,όχι και ο,τι πιο απλό!...γεια στα χερακια σου καλε μου τζονι!!φτου μη σε ματιασω,χαρμα σου έγινε!!...περιμενω την αναρτηση του παστουρμα τωρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίσαι ταλέντο παιδάκι μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΡΕΜΟΝΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΕΡΘΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΕΡΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ.ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ:))ΜΙΑ ΧΑΡΑ Η ΚΟΥΖΙΝΑ.ΠΡΩΤΟΣ ΣΕΦ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΕ.
Εδώ μάς ψήνουν στους 451° φαρενάϊτ κι εσείς ασχολείστε με τυρόπιττες των 180° {κελσίου;;;}
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρασα όμως απ' εδώ για να σάς πω για την κα Άννα, η οποία -μεταξύ άλλων- θα μάς λύσει και το πρόβλημα της ανεργίας.
Το "πώς" βρείτε το στο:
{arritarimata.blogspot.com}
Καλό μήνα!
Καραμούζα ... τώρα, τυρόπιτα φτιάχνω, τυρόπιτα τρώω. Πείνασα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντιλαμβάνεσαι οτι εισαι εκτός θέματος και θεωρώ το σχόλιο σου ως καθαρό spam για προώθηση άλλου ιστολογίου.
Αντι να κερδίσεις αναγνώστες, θα κάνεις κάποιους που σου έδωσαν σήμερα ενα κλίκ, να μην στο ξαναδώσουν.
Αν ξαναδώ τέτοιου είδους σχόλιο σε μολογκ δικό μου θα το διαγράψω χωρίς καμμία άλλη εξήγηση.
Σεβαστό το πρόβλημα της ανεργίας ή της 'Αννας' μα να σέβεσαι και τον χώρο των άλλων. Δεν ειναι ετσι το blogging.
Tαχυδρόμε χορταστικότατη !
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελοτουρίστρια όλοι μας έχουμε κάτι μέσα μας που δεν το ξέρουμε. Εχω δει αριστουργήματα απο ανθρώπους που έλεγαν "εμένα δεν πιάνει το χέρι μου" οταν ζωγράφισαν σε χαρτί κάτι !
Ολα γίνονται.
Κάνθαρε να τρώτε, να τρώτε :) Κοπιάστε !
Vad, σ'χώρα με γρμματιζούμενε ξενιτεμένε, θα βρώ ενα τρόπο να την κάνω σουβλιστή στα κάρβουνα την επόμενη φορά την τυρόπιτα μας !
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι χωρίς γάλα, άντε.
Οκ έρχονται ηλεκτρονικώς 3 κομμάτια, μπορείς να φανταστείς τη γεύση.
Στο Σταυρό στον Ολυμπο οι υπόλοιποι μεζέδες οταν, όταν !
Χριστόφορε, πράγματι όλα θέλουν την πλάκα τους ακόμα και οι σοβαρές δουλειές. αλλωστε είπαμε οτι το ίδιο το χιούμορ ειναι σοβαρή υπόθεση. Σ' ευχαριστώ.
cook δεν εχω φτιάξει ποτέ στη ζωή μου μπεσαμέλ, μια φορά μόνο βοήθησα τη μαμά, μάνα μητέρα μαμά μου να φτιάξει. Πριν αιώνες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντάξει δεν ματιάστηκα :)
Ωχ... πού τον θυμήθηκες, τον ειχα ξεχάσει τον παστουρμά ! Πωπω ειμαι μπελαλίδικη η κατασκευή παστουρμά αλλα ειναι και μεγάλη πρόκληση ε ;
Οκ θα τον φτιάξω, το πολύ πολύ να μην τρώγεται ουτε απο σκύλο :)
mariana νόμιζα οτι το ταλέντο μου ειναι στη ζωγραφική, το μπάσκετ, το τέννις και το άραγμα με φραππέ στην παραλία, να όμως που μπορεί να κάνω κάτι καλό και με το μαγείρεμα !
Σκρουτζάκο πάρε όσ ακομμάτια θες όσο προλαβαίνεις. Εχει γάλα μέσα και αυγά και χαλάει γρήγορα !
Ούπςςς, καλό μήνα σε όλους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε κρύο μας μπήκε.
Πολλές καλησπέρες Τζονάκο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα να έχουμε!!!
Αντε...και καλή μας όρεξη!!!
Νοικοκύρης πράγμα...τί άλλο ;;;
Καλοφάγωτα!!!
:))
Νομίζω ότι μπορείς να αισθάνεσαι υπερήφανος για το δημιούργημά σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας άνοιξες και την όρεξη και ξέρεις, εγώ δε θέλω και πολύ...
Καλό απόγευμα!
ΣΤΕΙΛΕ ΚΑΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΑπάντησηΔιαγραφή