Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Αντε πάλι τα ίδια ...

Κι ενω εσυ κοιμόσουν ...
ετοιμάζανε -πάλι- κάτι για την άρση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο.
Και πάς να δεις τι έγινε όσο εσυ (κοιμόσουν) διακόπευες ξάπλα και ξανά-μανά διαβάζεις τα ίδια και τα ίδια χιλιοειπωμένα, και δως του συνεντεύξεις κάποιων μπλόγκερς σε μεγάλα πόρταλς και σε εφημερίδες και κουβέντα μπας και καταλάβει ο επερχόμενος νομοθέτης για ποιό πράγμα μιλάμε οταν λέμε 'μπλογκ'.
Το εχουμε πει εκατό φορές ο καθένας, οτι μπλογκ ειναι μια σελίδα ημερολογιακού τύπου όπου ο συντάκτης μπορεί να εκφράσει απόψεις, σκέψεις, εικόνες που αφορούν κυρίως τον ίδιο και την καθημερινότητά του. Σαφώς εχει δικαίωμα ο καθένας να γράψει και για θέματα που τον αγγίζουν η όχι κι αφορούν τον δημόσιο βίο. Ο δημόσιος βίος σαφώς αφορά τον κάθε εναν απο εμάς, και τα δημόσια πρόσωπα σαφώς και πρέπει να υπόκεινται σε κριτική.
Απο κει και περα, ο κάθε ενας που εχει ενα μπλογκ, εχει δικαίωμα να εμφανίζεται με ενα όνομα που εχει επιλεγεί αναγκαστικά λόγω του οτι οι πλατφόρμες των παρόχων ιστολογίων τύπου μπλογκ ζητούν να δηλώσεις κάποιο όνομα, χωρίς να απαιτείται να ειναι αυτο το όνομα το ίδιο με το πραγματικό του συντάκτη.
Ο μπλόγκερ επίσης συνήθως δεν επιδιώκει αναγνωσιμότητα και επισκεψιμότητα πέραν του συνήθους αριθμού των 50-60 'κτυπημάτων' την ημέρα. Αυτο ειναι σημαντικό, καθώς όλος ο θόρυβος ξεσπάει πάντα γύρω απο σελίδες τύπου μπλογκ που εχουν επισκεψιμότητα που υπερβαίνει τα 800-1.000 χιτς ανα ημέρα και με πάνω απο τρείς συντάκτες, δηλαδή ομαδικά μπλογκς όπου συχνά αναφέρεται ρητά οτι οι διαχειριστές της σελίδας δεν φέρουν ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων !!!
Αυτές όμως οι σελίδες δεν ειναι ακριβώς μπλογκς με την έννοια του όρου αλλα κάτι άλλο που δεν εχω όρεξη να γράφω πρωινιάτικα ... όλοι ξέρουμε για τι μιλάμε.
Ολοι ξέρουμε οτι η συστηματική χυδαιότητα αυριανικού τουλάχιστον τύπου, όχι μόνο δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική αλλα ειναι και επικίνδυνο να μεταδόσει το μικρόβιο του κιτρινισμού -για να το πώ ευγενικά- και σε απλούς μπλόγκερς που με τη σειρά τους θα στραφούν με το ίδιο στύλ εναντίον άλλων επειδή απλά δεν τους γουστάρουν, ξεπερνώντας κάθε όριο ευπρέπειας ...
Και η μπλογκόσφαιρα θα καταντήσει δημόσιο ουρητήριο.
Χάνουμε την ουσία του πράγματος αν επιχειρηθεί η ομαδική και χωρίς διακρίσεις άρση της ανωνυμίας αυτής καθώς ειναι πιθανό να προκληθεί μεγαλύτερο πρόβλημα απο αυτό που θα κληθεί να λύσει αυτή.
Ισως εδω κρύβονται άλλοι σκοποί πέραν της αστυνόμευσης των χρηστών του διαδικτύου, πχ φορολόγηση των κατόχων μπλογκς, αν και αυτό ειδικά προσκρούει σε νομοθεσίες άλλων χωρών και όρους χρήσης παρόχων που δεν γίνεται να παρακαμφθούν χωρίς να γίνουν πατσαβούρες όλα τα δίκαια και αυτονόητα συνταγματικά και διεθνώς κατοχυρωμένα που ισχύουν σήμερα. 
Μην κοροϊδευόμαστε, οι αστυνομίες γνωρίζουν ποιός και τι ειναι πίσω απο κάθε ιστοσελίδα που κινεί το ενδιαφέρον με αναρτήσεις που ξεφεύγουν απο το αυτονόητο όριο της δεοντολογίας των μπλογκς και περνάνε σε μια περιοχή όπου η χυδαιολογία αναμεμειγμένη με μιά κίτρινη παρα-δημοσιογραφία είναι ύποπτη ή τουλάχιστον περίεργη και πιθανότατα κατευθυνόμενη.
Ο κλασσικός μπλόγκερ γράφει συνήθως όποτε εχει κέφι και ειναι ο ίδιος ο διαχειριστής και συντάκτης της σελίδας, άντε να εχει καλέσει και δυό-τρείς φίλους να γράφουν και αυτοί. Μιλάμε για μπλόγκερς και όχι για κάποιους με 345 λογαριασμούς σε οτι υπάρχει στο διαδίκτυο, για κανονικούς ανθρώπους με κανονική ζωή έξω απο το διαδίκτυο.
Δεν ειναι δημοσιογράφος, δεν ειναι 'Μάκης', δεν ειναι ρουφιάνος, δεν ειναι αλήτης, εχει όμως δικαίωμα να ειναι μαχόμενος πολίτης βγάζοντας προς τα έξω τις ανησυχίες του. Με κόσμιο τρόπο.
Ποιά νομιμότητα θεωρείς τους πάντες ενόχους για κάτι που δεν ξέρει κανείς αφου δεν εχει διαπραχθεί ακόμα ; Πού στο καλό ειναι η ευνομία κε. τάδε νομοθέτη ;
Τι νόημα έχει -γαμω το κεφάλι μου αν καταλαβαίνω- να αρθεί η ανωνυμία σε ενα μπλογκ που γράφει θεματάκια με χιούμορ, με κριτική διάθεση για την καθημερινότητά μας, με σκέψεις και προβληματισμό, με εικόνες προσωπικές του συντάκτη, ακόμα και με τελείως προσωπικό ύφος θέματα του στύλ 'έσπασε το κινητό μου, ειμαι γκαντέμης' ;
Τι ακριβώς θα θριαμβεύσει αν όπως συνήθως γίνει ενας ακόμα νόμος με σκοπό την χειραγώγηση εως και φίμωση της ελεύθερης φωνής στο διαδίκτυο ;

ΥΓ. Τα λέγαμε και παλιότερα ... ΕΔΩ

22 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι το θέμα περί ανωνυμίας εμφανίστηκε όταν κάποια ενημερωτικά μπλογκς άρχισαν να γράφουν ανυπόστατες (ή όχι) αλήθειες.. κάτι που έκανε μερικούς να βγάζουν καπνούς από τα αυτιά.. Αλλά από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω τι παραπάνω θα προσφέρει το ονοματεπώνυμο μου στο δικό μου μπλογκ και στον αναγνώστη όταν γράφω όπως λες και συ θέματα του στυλ 'έσπασε το κινητό μου, είμαι γκαντέμης' ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχει ένα σώμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος που έχει πρόσβαση σε κάθε λογαριασμό και ip, πράγμα που σημαίνει οτι δέν ενδιαφέρει η ανωνυμία των blogs..

    αυτό που ενδιαφέρει, είναι η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ και η ΥΠΑΚΟΗ..

    τίποτε άλλο..

    όπως έκαναν την απογραφή των δημοσίων, λές και δέν ήξεραν απο τις μισθοδοσίες που και τι κάνει ο καθένας τους..

    εγώ στο ιστολόγιο μου γράφω επώνυμα (μέσα απο την επαγγελματική μου κάρτα φαίνονται όλα μου τα στοιχεία) για να μην ζώ στην ψευδαίσθηση της -δήθεν- ανωνυμίας..
    απλώς δέν συμφωνώ με τέτοιες τακτικές που "αποφασίζουν και διατάζουν"..

    καλημέρα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πες τα Τζονάκο μου1
    ΄Αντε τώρα να κλείσει το στόμα της γλάρισσας και να μη μπορεί να μιλάει για τα ευτράπελα της γλαρο-οικογένειας.
    Παρεμπιπτόντως... κερνάω, είχε γενέθλια η "μικρή" μου χθες

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με τον Ευρύνοο. Όταν καταλάβουμε τι μας έχει συμβεί θα είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε δεν πάνε να κουρευτούν!Το πρόβλημά τους οι bloggers είναι τώρα?
    Ας ξεκινήσουν απ'τους δημοσιοκάφρους και τα μπλόκς τους!
    Ανώνυμα ή επώνυμα δεν θα σταματήσω να λέω την γνώμη μου και σε όποιον αρέσει!

    "Της κακιάς -ωλής και οι τρίχες της της φταίνε" λέει μια παροιμία και τους πάει γάντι!

    Σόρυ για την αθυροστομία έχω φορτώσει τελευταία :((

    Καλά να περνάς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η bloggόσφαιρα είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας ...
    Υπάρχει κάθε καρυδιάς καρύδι και βέβαια δε μπορούμε να απολογούμαστε όλοι για τον τρόπο που εκφράζεται ο καθένας !!!
    Φυσικά όλες οι προσπάθειες φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης γνώμης είναι εκ του πονηρού ...
    Το διαδύκτυο είναι ένα μέσο επικοινωνίας και μετάδοσης ιδεών και πληροφοριών κι είναι φυσικό να ενοχλεί κάποιους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δραπέτης
    ευχαριστώ για το σχόλιό σου.
    Η άρση της ανωνυμίας έρχεται ως κάλυμμα για κατι άλλο και αναγκαστικά γινόμαστε τα θύματα του εμεις οι απλοί κοινοί μπλόγκερς.
    Τι θα αλλάξει αν εγω βάλω το όνομά μου πάνω στο μπλογκ ;
    Θα επιβληθεί το δίκιο των μεγαλοδημοσιογράφων που επιδιώκουν να γράφουν επώνυμα και θα εκτίθεται περισσότερο στο κοινό ο κάθε μπλόγκερ.
    Εδω θα ερθουν κάποιοι να πούν :
    "Μα τι φοβάσαι αν δεν εχεις κατι ένοχο να κρύψεις ; "
    Δεν ειναι αυτο το ζήτημα.
    Φυσικά κι έχω πράγματα προσωπικά να κρύψω, επειδη ΕΧΩ ζωή και αυτη δεν αφορά κανέναν. Γι αυτά ομως λογοδοτώ εγω και μόνο εγω εκει που πρέπει κι όχι στον κάθε τυχαίο που επειδη γράφει με ονοματεπώνυμο καμώνεται πως ειναι πιο αυθεντικός, άσχετα που αν διαβάσεις τι γράφει θα δεις οτι ειναι απλά ηλίθιος.
    Η ηλιθιότητα ειναι ανίκητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευρύνοος
    Χειραγώγησή μας και υπακοή ( υποταγή ) σε ποιούς ακριβώς άραγε ;
    Ασε, μπάχαλο και αυτο με την απογραφή. Που παρεμπιπτόντως ειχε και αυτον τον σκοπό, το φακέλωμα (;)

    Χριστόφορε
    αργά ή οχι, αυτη την εξέλιξη μας επιφυλάσσει η μπλογκόσφαιρα για την οποία καμαρώνουμε για ενα μεγάλο μέρος της.
    Ομως ενα μικρό μέρος της τόσο σάπιο όσο δεν πάει, θα νικήσει.
    Αυτο θα ειναι το τέλος.

    Εκτός αν .... εμφανιστεί τελευταία στιγμή ο Σωτήρας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΛΑΡΕΝΙΑ παλιά μου μπλογκοφίλη,
    Σου ευχομαι Χρόνια Πολλά στη Λιονταρίνα σου και να την καμαρώσεις όπως ονειρεύεσαι.
    Να δηλώσεις ονοματεπώνυμο "κα.Γλάρου" :)

    ΥΓ1. Δεν εχεις σχολιασμό στο μπλογκ σου οπότε χαίρομαι διπλά που αφηνεις εσυ σχόλιο και τα λέμε απο εδω.
    ΥΓ2. Εχω νέες φωτος με γλάρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. zoyzoy
    κουρεμένοι ειναι κι ακούρευτοι να ηταν πάλι λαλακίες θα έκαναν.
    Να καλεί λεει ο Καστανίδης τις "εμπλεκόμενες πλευρές" σε ανοιχτό διάλογο !
    Και ποιά ειναι η πλευρά των μπλόγκερς ; Ποιός τους εκπροσωπεί ;
    Κι εγω εχω φορτώσει τελευταία και κρατιέμαι να μην αρχίσω να τα λεω όπως νιώθω για διάφορα πράγματα και θα γίνω σαν ... μερικούς μερικούς ... τελος πάντων.
    Λες και το όνομα κάνει την καλή γραφή και το σωστό μυαλό κι οχι το περιεχόμενο των γραπτών σου.
    Λες και ασκούμε εδω κανα επάγγελμα κι εχουμε έσοδα, λες και είμαστε όλοι ένοχοι.
    Δε βαριέσαι, εγω ετσι κι αλλιώς παίζει να εξαφανιστώ, ας μείνει η μπλογκόσφαιρα σε όσους "δεν εχουν πρόβλημα να δώσουν το ονοματεπώνυμό" τους ... και οτι άλλο δίνουν όπυ να ναι επειδή δεν διαθέτουν αξιόλογη προσωπική ζωή.
    Το πολύ πολύ, τα κλείνω όλα κι αντε γειάαααα ....
    ( Μόνο που θα βρώ τρόπο να καταλάβουν πόσο μαλ... ειναι ... κάποιοι και κάποιοι ακόμα )
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Side21
    διαφωνώ με την γενίκευση αυτή.
    Πάντα διαφωνούσα οτι δηλ. επειδη η μπλογκόσφαιρα ειναι μικρογραφία της κοινωνίας πρέπει και να φέρει τα ελαττώματα της κοινωνίας, αυτης δηλ. που έπρεπε να διορθώσει.
    Υστερα, το κάθε καρυδιάς καρύδι και το κάθε *μπιπ* υποάτομο του πάτου που κάνει τον καουμπόη εδω μεσα, ειναι οκ όσο δεν ενοχλεί.
    Ας μην επεκταθώ σε αυτό, η εξω κοινωνία εχει αστυνόμευση.
    Η μεσα, δε εχει επαρκή αστυνόμευση.
    Θα με έβρισκε ωστόσο σύμφωνο μια νομοθετική ρύθμιση που θα έβαζε στη θέση τους κάτι χυδαιολόγους αυριανιστές και επίδοξους Μάκηδες.
    Ξέρεις ... υπάρχουν άτομα που αυτοαποκαλούνται μπλόγκερς και θεωρούν οτι ειναι δείγμα ευπρέπειας και μεγάλης αξίας το να εκθέτουν προσωπικά στοιχεία άλλων στο Διαδίκτυο. Και μάλιστα μη δημοσίων προσώπων.
    Οπότε, φαντάσου ΠΌΣΟΙ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΝ ΝΑ ΓΊΝΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΉ ΡΎΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΏς ΘΑ ΔΡΆΣΟΥΝ ΝΟΜΙΚΆ κατα αυτών που τους προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και μάλιστα απρόκλητα.
    Εδω ειναι που θα πέσει το γέλιο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εμεις δεν εχουμε σχεση με τα δήθεν ενημερωτικά μπλογκ,δε μας αφορά η ασυδοσία τους,δεν αναλαμβανω να υπερασπιστω κανενα απ' αυτά,ας λουστούν μόνοι τους τα όσα πράττουν και γράφουν...
    Μπλογκερς είναι ο Τζονάκος,η zoyzoy,η Γλαρένια,ο side21,o vad, και όσοι αλλοι @μπλογκοφίλοι γράφουν για το κέφι τους,οι υπόλοιποι δε μας αφορούν,δε θα μπούμε εμεις σε μια διαμάχη συμφερόντων με τα οποία ειμαστε ξένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημερα VAD ...
    αυτο σκεφτόμουν μόλις χτές, οτι δεν μας αφορά όλο αυτό, αλλα σίγουρα το κάνουν άλλοι να μας αφορά.
    Εσυ κι εγω πάλι θα διαβάζουμε πχ τον NdN ασχετα με το αν θα φαίνεται οτι τον λένε Νίκο Ντινόπουλο, η αλλιως, επειδή μας ενδιαφέρει το τι λέει κι οχι πώς τον λένε η αν εχει 7 παιδιά και 5 γκόμενες, αν μένει Ελλάδα ή Καζακστάν.
    Δυστυχώς υπάρχει τσίχλα κολλημένη σε πολλών το κεφάλι σχετικά με το θέμα της αξιοπιστίας και της ειλικρίνιας, και με αυτο συνδέουν το όνομα του κάθε συγγραφέα επειδή το φτωχό τους μυαλό δεν φτάνει παραπέρα. Μιλάω για κάποιους μπλόγκερς. Αυτοι θα χαρούν κατα βάθος επειδή οι υπόλοιποι ίσως αναγκαστούν να δηλώσουν δημόσια προσωπικά τους στοιχεία ενω δεν θέλουν, ή θα κλείσουν τα μπλογκς τους.
    Αυτοί με ενοχλούν περισσότερο αλλα και η φτωχή και λάθος επιχειρηματολογία των επίδοξων νομοθετών που ειναι φως φανάρι οτι θέλουν να εξυπηρετήσουν κατι άλλο και οχι να βελτιώσουν τον χώρο της ελεύθερης έκφρασης.
    Ξαναλέω οτι δεν θα με πείραζε να μπεί νομοθετική ρύθμιση για να το βουλώσουν κάποιοι ασύδοτοι που χωρίς αληθινή ζωή, κάθονται στο διαδίκτυο και κάνουν μαλακίες σε βάρος άλλων.
    Κι οταν δεν το κάνουν σε μπλογκς, πάνε και το κάνουν σε άλλα δίκτυα ... "κοινωνικής δικτύωσης" !!!! ολε κι εβίβα !
    Πάντως να σου πώ οτι με απογοήτευσε το γεγονός οτι και αυτη η κυβέρνηση πάει να βάλει δάχτυλο στα μπλογκς, χαρακτηρίζοντας ως "μπλογκερς" όλους μας ενω ξέρουμε καλά τι εννοούμε οταν λέμε κάποιον "μπλόγκερ"
    Ουφφφ ... πολλά λεω ε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εδώ και δυο μερες κυκλοφορεί στην μπλογκοπιάτσα μεσω ομαδικών email μια διαμαχη με ύβρεις για ενα μπλογκ,παλιο ή καινούριο,δεν ξερω,το Τρο-μα-κτικό,τι στο καλό γινεται πάλι,τι τρεχει;Ξερει κανείς μπλογκοφίλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρόκειται για ανόητα ανθρωπάκια που αν και γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να επιβάλλουν κανένα νόμο σε οτιδήποτε αφορά το .com, συνεχίζουν να αυτογελοιοποιούνται.

    Οι πολιτικοί και η Προστασία του Πολίτη, γνωρίζουν πολύ καλά, ποιοί δημοσιογράφοι έχουν Blogs και το παίζουν "αντιστασιακοί" για να εκβιάζουν τους ανταγωνιστές εκδότες και όλοι μαζί το κράτος για να παίρνουν περισσότερες διαφημίσεις.

    Το θέμα είναι οι διαφημίσεις και το κρατικό χρήμα, τίποτα άλλο.

    Σήμερα έμαθα ότι στην χώρα μου την Αυστραλία, σχεδόν ακυρώθηκε ένας επίδοξος νόμος που θα έβαζε φίλτρο σε όλο το Internet, δήθεν για να σταματήσουν την παιδική πορνογραφία.

    Η ίδια πολύ μικρούλα ΜΚΟ, που το κατάφερε αυτό, δεν δέχεται χρήματα από το κράτος.

    Σήμερα ανάτρεψε Συνταγματικά και ένα νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης. που σταματούσε την εγγραφή στους καταλόγους εκλογών, 7 ημέρες μετά την ανακοίνωση των εκλογών, ενώ πρώτα ήταν 14 ημέρες.

    Όταν οι άνθρωποι είναι οργανωμένοι, αλλά όχι δογματικοί, καταφέρνουν πολλά πράγματα Τζονάκο.

    @ VAD

    Ως συνήθως μπλέξανε τα δημοσιογραφικά αποβράσματα.
    Ρίξτα στο Junk Mail, διότι είναι το μόνο που τους αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. VAD
    κάπου διάβασα γι αυτό, δεν ξέρω τίποτα περισσότερο. Ισως να πρόκειται για άλλο ενα σκουπίδι, δεν γνωρίζω.

    mariana
    μου κάνει εντύπωση που ο κ.Καστανίδης εμπλέκεται στο θεμα αυτο ... ειμαι σίγουρος οτι γνωρίζει πως θα γελοιοποιηθεί και τον εχω για σοβαρό άνθρωπο.
    Τι ειναι δυνατότερο απο μιά Κυβέρνηση ;
    Ισως αυτο που την στηρίζει ;
    Δεν ξέρουμε, δεν εχουμε ακόμα απαντήσεις αλαλ θα φανεί σύντομα γιατι ξανά-μανά πάνε να χειραγωγήσουν τα μπλογκς.
    Σίγουρα εχει στη μεση κάτι με χρήμα η υπόθεση, μένει να δούμε ποιός θέλει το χρήμα και γιατί και θα φανούν πολλά.

    Και συμφωνώ μαζι σου πω ς οταν δεν εισαι δογματικός αλλα οργανωμένος και νηφάλια ρεαλιστής, πετυχαίνεις περισσότερα.

    Μπράβο στους Αυστραλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το θεμα της ανωνυμιας τζωνακε, το εγειρουν καθε φορα αυτοι που τους τρωει ο κωλος τους μην τυχον και αρθει η ανωνυμια... και ειναι οι ιδιοι που δημιουργησαν την αναγκη αρσης της ανωνυμιας. Το θεμα ειναι ποιος ειναι αυτος που τους δινει τα 1000 κλικ καθε φορα, και τους κανει να αποκτανε αξια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 1. Σ' ευχαριστώ για τις ευχές αλλά και την εκτίμηση!!!
    2. Τζονάκο μου παλιόφιλε, ΓΛΑΡΟΥ δηλώνω από διετίας
    :-)
    3. Πάντα θα ΣΕ και ΣΑΣ επισκέπτομαι. Η επέμβαση του Γλάρου μου (αμφισφύριο κάταγμα) και ο περιορισμένος χρόνος μου είναι ο λόγος των κλειστών σχολίων ακριβώς για να μη μένουν αναπάντητα.
    4. Περιμένω τις γλαρο-φωτογραφίες. Δεν έχω παράπονο πάντα με θυμάσαι στις διακοπές σου.

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια σου Τζονάκο,

    Με τις φτωχές νομικές μου γνώσεις θεωρώ ότι δεν είναι δυνατή μία ρύθμιση για την ανωνυμία των blogs επειδή δεν μπορείς να "ρυθμίσεις" συγκεκριμένες σελίδες τύπου .com ή σε μία εταιρία hosting με έδρα το εξωτερικό οπότε νομίζω πως η συζήτηση για νομοθετικό πλαίσιο είναι αστεία. Πως θα μπορέσει δηλαδή να υποχρεώσει εμένα που ζω στο εξωτερικό;

    Το διαδύκτυο είναι ένα μέσο επικοινωνίας και μετάδοσης ιδεών και πληροφοριών κι επειδή έχει πρόσβαση ο καθένας και μπορεί να γράψει ότι του κατέβει στο κεφάλι, είναι φυσικό να ενοχλεί κάποιους. Από αυτό ως την περίπτωση να έρθει νομοθετική ρύθμιση για τα ιστολόγια υπάρχει χάσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Πριγκίπισσα
    Ενα που με εκανε να χαμογελάσω κάπως ειρωνικά, ειναι οτι διαβάζω εδω κι εκεί συνεντεύξεις μπλόγκερς σε ειδησεογραφικού τύπου σελίδες, γιαι το θεμα και ενω δεν διαφωνώ μαζι τους, οι περισσότεροι απο αυτούς που δίνουν συνεντεύξεις το κάνουν με ονοματεπώνυμο !
    Οσο για τα 1.000 κλικς, βάζουν και ρομπότ κάποιοι να 'χτυπάνε' επισκέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Γλαρένια :)
    Κα.Γλάρου, με όνομα σαφώς !
    Τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στον κ.Γλάρο, ξέρω πώς ειναι να τραβιέται κάποιος με θέμα υγείας.
    Και ειναι καταπληκτικό που ακόμα τα λέμε εδω μεσα.
    Να εισαι καλά.

    @ NdN
    Exεις δίκιο σε οσα λες.
    Δεν με φοβίζουν οι ιδέες και οι πληροφορίες, όσο τα κεφάλια των ανθρώπων που κρίνουν τι δημοσιεύουν και με τι τρόπο.
    Αν, φίλε ΝdN μου τη βάραγε να δημοσιεύσω μυστικά κάποιου άλλου, όχι δημοσίου προσώπου, επειδη σημερα ξύπνησα στραβά και βρήκα οτι αυτός φταίει για τα στραβά μου και το έκανα, τι θα ημουν ;
    Ποιά νομοθετική ρύθμιση θα κατευνάσει την μανία να θεωρούν ως μπλόγκινγκ τη κατινιά, το κράξιμο, τις ύβρεις και την ηλιθιότητα ;
    Η σωστή χρήση του διαδικτύου για την έκφραση και μετάδοση πληροφοριών, ειδήσεων, εικόνων επαφίεται σε εμάς τους ίδιους.
    Θεωρώ ωστόσο οτι θα έπρεπε ο κύριος "openGov George" να πάρει θέση στο θεμα.
    Οσο δεν το κάνει, δείχνει αναξιόπιστος αν μη τι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ήμουν σίγουρη ότι θα το "έπιανες" το νόημα της επιχειρούμενης άρσης της ψευδωνυμίας μας...
    Φυσικά και δεν πρέπει να γίνει αυτό σε απλούς μπλογκεράδες όπως εμείς που τα κλικ μας δεν ξεπερνούν τα 50- 60 ημερησίως, γιατί γράφουμε για το κέφι μας και μόνο και λογαριασμό δεν θα δώσουμε σε κανέναν!
    Και είμαι σίγουρη ότι ξέρεις τι ακριβώς θα θριαμβεύσει αν γίνει ένας τέτοιος νόμος!
    Θα θριαμβεύσει η ...μουγγαμάρα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape