Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

O Bαγγέλας

Ηταν ενα κοντό μελαμψό παιδί με έτοιμο το στόμα να γελάσει μόλις θα πέταγε κάποιος κάποια σαχλαμάρα να γελάσουμε. Επαιζε και ποδόσφαιρο. Ηταν καλός στη μπάλλα.
Στο σχολείο καλός μαθητής στα Μαθηματικά, Φυσική κυρίως.
Θα σπούδαζε σίγουρα αυτός μια μέρα.
Το Λύκειο τέλειωσε και χωριστήκαμε. Ο καθένας το δρόμο του. Αλλος για να σπουδάσει, να εργαστεί, να πάει στον στρατό και βλέπουμε, μερικές κοπέλλες παντρεύτηκαν κιόλας μόλις τέλειωσαν το Λύκειο βιαστικά να μη χάσουν κάτι.
Μερικούς τους ζηλεύεις που κάνουν κατι που εσυ δεν κάνεις.
Ο Βαγγέλας έμαθα μετα απο μερικά χρόνια, ειχε πιάσει δουλειά σε μεγάλη ελληνική εταιρεία με δραστηριότητα σε πολλές χώρες. Εγινε και προϊστάμενος εκει μεσα κάπου.
Παρ ότι πιο κοντός και πιο αδύνατος απο μενα μαζι με άλλους συμμαθητές ψηλότερους, τον έμπαζαν στο σινεμά να δούνε τσόντα, εμένα όχι. Δεν ειχα βγάλει γένια ακόμα :( Οι άλλοι ειχαν λίγα. Ολο έτρωγα πόρτα.
Ηρθε ενας καιρός που σμίξαμε ξανά με μερικούς παλιούς συμμαθητές. Βγήκαμε για καφεδάκι, πήγαμε βόλτες, τα είπαμε. Ολοι παλεύουν να κάνουν κατι καλό στη ζωή τους και είδα ξεκάθαρα αυτο που πίστευα, οτι δηλαδη είμαστε μια καλή φουρνιά.
Μερικοί, τα κατάφεραν πιο καλά απο μένα, άλλοι όχι και άλλοι ακόμα ψάχνουν.
Μια μερα με πήρε τηλέφωνο ενας παλιός σμμαθητής και μεταξύ άλλων με ρώταγε για τον Βαγγέλα. Δεν ήξερα και πολλά να του πω, ωστόσο βρεθήκαμε μετα απο μερικές μέρες απο κοντά και το αυτί μου έπιασε στη συζήτηση να μιλάνε για κατι λεφτά.
Κατάλαβα οτι δεν με αφορούσε, αλλα οταν ειδαν οτι δεν εχουν λόγο να μην με εμπιστευτούν μου είπαν. Οι εννιά στους δέκα ανθρώπους που ξέρω, με εμπιστεύονται, ξέρουν οτι είμαι εντάξει οταν και οτι πούν θα μείνει μεταξύ μας. Αρκεί να μη με πουλήσει κάποιος, και τότε θα το πληρώσει.
Μου ειπαν λοιπόν οτι κάποιοι φίλοι φίλων και κάποιοι συμμαθητές επίσης, έπαιξαν κάποια χρήματα σε κάποια μυστηριώδη "επένδυση". Τώρα, αυτός που έλαβε τα χρήματα εχει εξαφανιστεί απο προσώπου γής και τον ψάχνουν.
- Τον ξέρετε ; ...ρώτησα.
- Ο Βαγγέλας ειναι, μου είπαν.
Εχω μείνει κάγκελο μη θέλοντας να πιστέψω αυτο που άκουγα. Ο συμπαθής μελαψός Βαγγελάκης την είχε κάνει μαζι με τα χρήματα απο αφελείς που τον εμπιστεύτηκαν.
Και μην τον έιδατε !

21 σχόλια:

  1. Λοιπόν μια παρόμοια ιστορία μου έχει τύχει και σε εμένα. Πήγαινα σχολείο και γυρίζω σπίτι και βρίσκω ένα κύριο στον καναπέ που δεν τον είχα ξαναδει ποτέ να μιλάει με τη μαμά μου. Ηταν συμφοιτητής της από τα χρόνια του Πολυτενχείου, είχαν χαθεί με τον καιρό, ξέρεις πως γίνονται αυτά και αυτός ζούσε σε άλλη πόλη. Είχε βρεθεί στην Αθήνα για δουλειές και πέρασε από το σπίτι μας που το βρήκε μέσω του συλλόγου των Μηχανικών. Μας είπε οτι τον είχαν κλέψει και δεν είχε ούτε χιλιάρικο και ζήτησε από τη μαμά μου να του δώσει δεν θυμάμαι πόσα, τουλάχιστον να βγάλει εισιτήριο για να γυρίσει στην πόλη του, δεδομένου οτι του είχαν πάρει και κάρτες και τα πάντα. Η μαμά μου ψυχοπονιάρα και θύμα του δάνεισε κάποια χρήματα και έκλεισε μετά την πόρτα θεωρώντας οτι έκανε μια καλή πράξη.
    Κάνα δυό μέρες μετά μίλησε με μια κολλητή της από εκείνα τα χρόνια και της είπε οτι ο "Βαγγέλας" είχε παει και σε κείνη και του έδωσε του κακομοίρη γιατί άκου να δεις τι έπαθε...
    Έζωσαν τα φίδια τη μανούλα μου, πήρε και έναν άλλον φίλο και αυτός το ίδιο.
    Περασε καμιά εβδομάδα και ενώ με τον Βαγγελα είχαν να βρεθούν 20 χρόνια πριν από το συμβάν, πέφτει μούρη με μούρη μαζί του πηγαίνοντας να πάρει το λεωφορείο στο κέντρο. Τον βουτάει και τον αρχίζει ένα βρίσιμο άλλο πράγμα. Τελικά ο "Βαγγέλας" έβγαλε οτι είχε απο τις τσέπες του και της τα έδωσε. Η μάνα μου γύρισε πίσω σκασμένη. Σκέψου να σε έχουν σπουδάσει οι γονείς σου, να έχεις κάποιες αξίες στη ζωή σου και να φτάνεις στα 40 να κλέβεις παλιούς συμμαθητές.
    Ηθικό δίδαγμα: τα μάτια μας 14.
    Συμπέρασμα από τα παραπανω: Η cinderella γράφει πολλά. Μπορείς να αναρτήσεις το σχόλιο μου σε κανονική ανάρτηση και το δικό σου να το βάλεις στα σχόλια!!! χαχαχαα!!
    Τζονάκο μου φιλιάαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά το Μην το είδατε τον Παναή ήρθε το μην το είδατε τον Βαγγέλα...
    Λεφτά και φίλοι δυστυχώς δεν πάνε μαζί και αυτό είναι από τις μεγαλύτερες σταθερές παγκοσμίως.
    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά όσο άσχημο κι αν είναι αυτό που έκανε ο Βαγγέλας μου φαίνεται κοινή καθημερινή ελληνική πρακτική..αυτός που τα τσεπώνει γίνεται Λούης..εκτός αν είναι κυβερνητικό στέλεχος..τότε γίνετε σεβαστός..Καλησπέρες στα κομμάτια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν παρατηρηση 1η. Γιατί πρέπει να διαβάζω το post σου, με φόντο την τόπλες θεα, και όχι ένα ...θεό;;;

    Παρατήρηση 2η. Μωρε Τζονάκο, αν κάτι είναι ακομα γλυκο, καμια φορά και ωραιοποιημένα γλυκερό, είναι οι αναμνησεις μας απο την εφηβεία μας...
    Χαλαλι του, του Βαγγέλα. Θυμίσου τα όμορφα και ξέχνα τα μίζερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου ,Τζονάκο!Στη χώρα της Miesens τι περίμενες;Τη μπάζα του έκανε κι ο Βαγγέλας!
    Καλή σου νύχτα ή καλό ξενύχτι΄;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τον νου στους ''βαγκελάκηδες'' !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρωινό συμπλήρωμα:Τα Παιδιά της Πιάτσας του Νίκου Τσιφόρου θα τον τρέλαιναν στη σφαλιάρα το Βαγγέλα γιατι έκλεψε γνωστους και φίλους!Αλλοι καιροί....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άχου, άχου...Δεν μου αρέσουν αυτά που ακούω...Κάνει και ζέστη βρε Τζώνη, και δεν τα μπορώ αυτά, μα το Θεό. Αρρώστια σκέτη. Επερώτηση: Που είσαι? χαχαχα. (δεν εννοώ οτι χάθηκες σαν τον Βαγγέλα, απλά δεν σε πολυβλέπω και ανησυχώ) Φιλάκιαααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έλληνας κομπιναδόρος με δικό του νησί, 8 γράμματα ……ΒΑΓΓΕΛΑΣ !!!!

    Κομπίνα στηριγμένη σε «μυστηριώδη επένδυση» με τρελές αποδόσεις …
    ……λίγα βάζετε πολλά παίρνετε ….
    …..βάλτε τώρα που γυρίζει ….
    ..εδώ παπάς ….εκεί παπάς … που είναι ο Βαγγέλας;

    Συμφωνώ κι εγώ φίλοι μου, ότι με το χρήμα δεν μπορείς να αγοράσεις την ευτυχία αλλά πιστέψτε με μπορείς να …… νοικιάσεις αρκετή και στην χώρα της κομπίνας ο Βαγγέλας είναι ένα ακόμα γρανάζι που όπως γυρίζει μαγκώνει θύματα.

    Φοβού τον Βαγγέλα και δώρα φέροντα …. θα έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

    Την ξέρετε την «Σκλεπού» ή αλλιώς πεσκανδρίτσα ;
    Είναι ένα πολύ νόστιμο ψάρι με μεγάλο κεφάλι το οποίο χώνεται στην λάσπη, ανοίγει το στόμα του και ακριβώς μπροστά στο στόμα του κουνάει μια κεραία που το τέλος της μοιάζει με σκουλήκι. Όποιο ψαράκι μπερδευτεί, πάει κοντά και «τσιμπήσει» στο δόλωμα … γίνεται μια χαψιά από την σκλεπού.

    Ο Βαγγέλας έχει πάρει μαθήματα από την φύση, σκέτη σκλεπού ο Βαγγέλας :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι σου κάνει το χρήμα, ε, Τζονάκο; Δυστυχώς τέτοιοι άνθρωποι σαν το Βαγγέλα υπάρχουν στην κάθε γονιά..

    Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ζωη αλλαζει τον ανθρωπο, καποιες
    φορες προς το καλυτερο και καποιες
    προς το χειροτερο.
    Στην ζουγκλα ζουμε το ξερουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γειάσου ρε Τζώννυ...!αααα,καλά ε εγώ να δείς πόσο κάγκελο έμεινα όταν το διάβασα!τι λέει ρε! πώπώπώ...ρε τον Βαγγελάκη!..ρε τον Βαγγελάκηηηηηη!...αυτό είναι..που λένε 'τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι'!....ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κρύβει ο άλλος μέσα του.. και τι 'έξεις'και 'τάσεις'μπορεί να δείξει αργότερα ως ενήλικας;;ότι έχει....μπορεί αγαπητέ Τζώννυ (σύμφωνα με τη Ψ (τη Ψυχολογία) κάποιος να δείχνει ως παιδί,ως νεαρός ότι θα γίνει το καλύτερο παιδί...ναι δείχνει ξαναλέω απλώς ότι θα γίνει καλός πολίτης,ευηπόλυπτος,υπεράνω πάσης υποψίας,να είναι συνεσταλμένος,συμμαζεμένος,ντροπαλός και δε συμμαζέυεται..αλλά...στη πορεία να 'μεταλλαχθεί'...σε μανιακό,σχιζοφρενή δολοφόνο,αντεροβγάλτη,στον μεγαλύτερο εγκληματία,τοκογλύφο,μαφιόζο,αρχικλεφταρά,κλπ,κλπ,κλπ...είναι καταγεγραμμένοι στα αρχεία της αστυνομίας και των ψυχιατρικών κλινικών φόνοι (και μάλιστα πολύ ειδεχθείς ας το πώ έτσι και πολύ φρικιαστικοί)που έγιναν από άτομα τα οποία κατά τ άλλα ΔΕΝ κινούσαν καμία μα καμία υποψία ΠΟ-ΤΕ και σε κανέναν ότι μπορεί να φτάσουν ως εκεί..που δε πείραζαν ούτε μηρμήγκι...και που είχαν πάντα τις άριστες κοινωνικές σχέσεις με τους γείτονες φίλους,συγγενείς κλπ,κλπ.. και που έχουν συγκλονίσει το παννελήνιο και έχουν αφήσει μαλάκες τους πάντες στο άκουσμά τους...και απάτες που έχουν γίνει από άτομα επίσης ευυπόληπτα,συμμαζεμένα,συνεσταλμένακλπ,κλπ,κλπ...γι αυτό σου λέω...όπως είπα και πάραπάνω 'τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι'πάντα...λυπάμαι για τον φίλο σου...ειλικρινά..φιλάκια πολλά,Αθανασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σωστος ο Βαγγελας. Στο πνευμα της εποχης.
    Υ.Γ. Εγω γιατι να εχω τοσο αργη συνδεση και να μην μπορω να δω την θεα που λεει η katerina ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Βαγγελας ηταν......

    Ο Βαγγελας εγινε.....

    Μπραβο του!!!

    Δειξε μου τον φιλο σου,να σου πω
    ποιος εισαι!
    Το γραφω αυτο,γιατι κι εσυ...εξαφανιστηκες!

    Υγ Ασε..ασε....
    Καλησπερα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λαμογιο ο Βαγγέλας Τζονάκο μου
    Μήπως ειναι ο πρώτος η ο τελευταίος?
    Είναι βέβαια δυσάρεστη έκπληξη να
    μαθαίνεις οτι κάποιος παλιός σου γνώριμος
    κάνει ζαβολιές...

    τσίου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε Τζονάκο την ετικέτα "Κλέφτες" τί την ήθελες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αμα δεις τον Βαγγέλα πες του ότι ένας φίλος από το blog του εύχεται..."σε καλή μεριά και καλοφάγωτα"!!!

    Υ.Γ. Ολα τα λεφτά το σχόλιο του Swell!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φταίνε κι όσοι τον εμπιστεύτηκαν το Βαγγέλα αλλα κι εκείνος όπως λεει ο vad ξεγέλασε φίλους.
    Ανηθικότητα και όχι μαγκιά.
    Ολα όμως εδω πληρώνονται.
    Ο μικρόσωμος συμπαθής συμμαθητής ειναι στη μαύρη λίστα όλων πιά.
    Και μάλλον το ξέρει αλλα δεν τον ενδιαφέρει.
    Γι αυτο να προσέχουμε !
    Πρέπει να εχει δώσει πολλά καλά δείγματα γραφής κάποιος για να τον εμπιστευτείς και πάλι ποτέ δεν ξέρεις΄.
    Σήμερα σου λένε ετσι, αύριο αλλιώς, ουτε τη μάνα σου που λέει ο λόγος δεν μπορείς να εμπιστευτείς 100%.
    Το τραγικό της υπόθεσης ειναι οτι ενας "Βαγγέλας" ειναι ικανός να σε καταστρέψει απλά επειδη μπορεί.
    Και οχι μόνο οικονομικά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε μου "Βαγγέλες" σήμερα ουκ ολίγοι!!
    Γέμισε ο τόπος!! Και μην πει κανείς ότι φταίει το θύμα, γιατί θα πέσει φωτιά να τον κάψει!!
    Αν δεν πάθεις δεν μαθαίνεις!! Πάντα από τον έξυπνο ή πονηρό υπάρχει ο εξυπνότερος ή πονηρότερος. Όπως θέλεις πές το!
    Οι τύποι αυτοί έχουν ιδιαίτερο ταλέντο!! Και σε βρίσκουν εκεί που πονάς... ;)
    Και ...χέστηκαν αν χάσουν την αξιοπρέπειά τους! Το δισάκι τους γεμίζουν με χιλιάδες ευρώπουλα και πάνε γι' άλλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape