Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

Διακοπάζοντες (1) Ο φάδερ και το σόϊ.

Κάθε χρόνο τα ίδια στις παραλίες και στους δρόμους και όπου συχνάζει η φυλή των Αδειούχων.Το είδος Adeiouxou-Yoohou ξαμολιέται να κάνει όσες *μπλιπ* δεν μπορεί όλο τον άλλο χρόνο να κάνει.Καλά κάνει.
Αμα και βγει πρώτη μερα στη θάλασσα τον καταλαβαίνεις. Ειναι ασπρουλιάρης, κουβαλάει την ομπρέλλα της οικογένειας και ακολουθούν η ασπρουλιάρα και τα πιτσιρίκια.
Ενίοτε και ενα κήτος με καπέλλο που όλο μουρμουράει. Ειναι το είδος Pethera Makria.
Σε όλη τη διαδρομή τον έπρηξε να μην τρέχει, 7 ωρες Αθήνα - Καλαμάτα έκαναν.
Αλλα τι να κάνει, εχει χάρη που του δωσε προίκα.
Τα αντηλιακά βγαίνουν ως είδος όπλου κατά του κακού ήλιου και το πασάλειμα αρχίζει. Πλιφφφ-πλάτςςς, "βάλε μου πίσω, δε φτάνω" ( γυρνάει προς τα κει που κάθεται ενα πιπίνι τόπλεςς).
Καμμιά φορά βάζουνε τόσο λάδι που στάζει πίσω τους κι αφήνουν σημάδι ώσπου να πάνε να βουτήξουν. Σημασία δεν εχει και τόσο που ειναι άλλοι γύρω κι έχουν αράξει να γκαργκανιάσουνε στον ήλιο και μπορεί να κοιμούνται ή απλά να θέλουν την ησυχία τους. Πιάνουν κι ενα οικόπεδο στην άμμο μισό στρέμμα για να χωρέσει ολη η πλαστικούρα και βεβαίως η πεθερά.
Αφού κάνουν μια δυο ασκήσεις γυμναστική να ξεπιαστούν βουτάνε και προσέχουν να κοιτάει το απέναντι πιπίνι να τους θαυμάσει. Ρίχνουν το καθιερωμένο κατούρημα στη θάλασσα, αααχχχ απόλαυση. Μετά κολυμπάνε πιο μακριά απο κεί, όχι και να κολυμπήσουν σε αυτό !

Στο μεταξύ η πεθερά εχει περάσει γενεές 14 τις ξετσίπωτες που φοράνε κορδόνι κι απο πάνω τίποτα.Το ίδιο κι ο φάδερ και η μάδερ η ασπρουλιάρα αλλα το μάτι ναααα !Για ξεκάρφωμα χαζεύει κι εφημερίδα κι ας εχει αεράκι που δεν αφήνει να την ξεφυλλίσει με την ησυχία σου.Μα ο κάγκουρας πάει Διακοπές και διαβάζει εφημερίδα ; Γιατί ; Εχει κανα καλό νέο ;

Το μέγα γέλιο ειναι οταν η φάμιλι Adeiouxou-Yoohou επιστρέψει το μεσημεράκι σπίτι να φάει.Ο Ελληνας τρώει δυό φορές, μη χάσει κανα γραμμάριο. Εχουνε κοκκινίσει σαν τον κώλο της μαϊμούς και ειναι αστείοι.
Αμα τους δείς και το βράδι στολισμένους ετσι όλους μαζι με τα καλά τους για βόλτα στην πόλη, έχουν κι άλλο γέλιο.Μα πού πάνε με ρούχα που θέλουν προσοχή ήθελα να ξερα !
Εγω με σορτσάκι και παντόφλα τη βγάζω και καπελλάκι φυσικά.
Η οικογένεια Adeiouxou-Yoohou προτιμά τα μέρη με πολύ κόσμο, να νιώθει οτι ειναι κοσμική, χάϊ και χλίδα. Αλλο που οταν γυρίσουν δεν θα χουνε μία. Ειναι και η ακρίβεια βλέπεις.

Ο κυριούλης θα γυρίσει γραφείο μαύρος πια και θα διηγείται τον ψάρακλα που έπιασε. Παραμύθι. Δύο γύλους κι ενα σπάρο έπιασε κι αυτα τα βαλε στο κουβαδάκι με νερό να παίξουν τα μπομπιρόνια του.

Η σύζυγος κα Adeiouxou θα μετατραπεί σε desperated housewife με 24 πλυντήρια που πρέπει να βάλει κι ενα τόνο σιδέρωμα. Πού μυαλό για σεκς. Ουτε στις Διακοπές το κάνουν αφου κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο -για οικονομία- η πεθερά και τα παιδιά.
Αμα τελειώσει το σίδερο βλέπουμε. Ισαμε με 6 φορές το χρόνο καλά ειναι. Συνήθως κατουράει με το αυτό της.

Για να μη λέμε πολλά, άρχισα την περιγραφή των ειδών Διακοποζώντων απο το πιο πολυπληθές είδος.Και πρέπει να δω κι εγω πότε θα πάρω άδεια, προσέχοντας μη γίνω σαν αυτούς που περιγράφω :)

Επόμενο είδος : Ο camper και η camperina.

27 σχόλια:

  1. !!!!!

    περι-γραφεις τελεια Τζονακο

    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. α, ενα σχολιο.

    διακοπες με την πεθερα;;; Μπρρρρρρρ και μακρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ααααααα... τώρα κατάλαβα... σύχναζες πολύ στις παραλίες και γι' αυτό ακόμα το σκέφτεσαι να παντρεφτείς ;)

    Άντε και καλό μαύρισμα με την ησυχία σου :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκηνές απείρου κάλλους!!!
    Ανατρίχιασα!!!!
    Προτιμώ στο σπίτι μόνη ή σε αντίσκηνο στο βουνό, με γαρμπίλι κάτω και σκορπιούς να μην πλησιάζει η πεθερά σε ακτίνα χιλιομέτρου!!
    Χαχαχα!!!!
    Λοιπόν Τζονάκο έτσι όπως τα περιέγραψες σαν να έβλεπα κωμωδία του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου!!!
    Μπράβο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περι-γράφω αυτα που βλέπω Αντώνη !
    Φυσικά οι πεθερές να πάνε στα ΚΑΠΗ :)

    @ Δαμασκηνάκι με αυτα που βλέπω θέλω να ξαναγίνω 5 χρονών, καλά, 7 χρονών.

    @ Μαριάνα τι ειναι το γαρμπίλι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρατηρητικότατος!Ναχω το νου μου μη με δεις εκει που αράζω,γιατι τότε θα γράψεις για το είδος μου:ksaplatus-ksaplatus...!Μετά την πρώτη μου επίσκεψη περιμένω τη συνέχεια από το συνδυασμό που σκοτώνει:κοφτερό μάτι,καυτερή πένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το γέλιο! Μπράβο ρε Τζονη Boy, μετά το 7ωρο Wimbledon που μου έγιναν τα μάτια σαν μπαλάκια να κοιτάω τον Rafa, είναι ότι πρέπει. Χαλάρωσα! Σκέφτομαι το σημάδι που αφήνουν με το λάδι και ξεραίνομαι στο γέλιο...σαν χαλασμένες νταλίκες...Πωπω, δράμα, να πας διακοπές και να μην κάνεις καθόλου σεξ...Να σου πω μια εναλακτική! Αν το δωμάτιο έχει πολυκοσμία γιατί δεν πέρνουν το τουτού να πάνε μια βολτούλα σε κανένα πλάτωμα στο κοντινό βουνό να το κάνουν? Αλλά άμα έχουν γίνει σαν φαλενάκια που να χωρέσουν στο τουτού, θα μου πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το γαρμπίλι είναι το ψιλό χαλίκι που βάζουν για να στρώνουν το έδαφος χωρίς να ρίξουν τσιμέντο και στις κατασκηνώσεις το χρησιμοποιούσαν (δεν ξέρω αν το χρησιμοποιούν ακόμη) για τα δάπεδα κάτω στις σκηνές, για να μην είναι σκέτο χώμα.
    Είναι τέλειο γιατί δεν θέλει να το σκουπίζεις και να το γυαλίζεις γενικά, αλλά πιάνει ζωϋφια καθώς και σκορπιούς που είχα τύχει εγώ όταν ήμουν στέλεχος σε παιδικές κατασκηνώσεις. Είχα φθάσει μέχρι και το βαθμό της Υπαρχηγού! Χαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Oταν οι ΄΄υπευθυνοι΄΄αντί για αμμο στρώσουν με γαρμπίλι μια παραλία ,ποιο το αποτέλεσμα;Τόκαναν στην Πλάκα Λιτοχώρου,απ΄τις ωραιότερες θάλασσες της Πιερίας!Θα πουν δικαιολογία,η θάλασσα τραβάει την άμμο στα βαθιά!Αν ειναι έτσι,να ξαναριξετε άμμο του χρόνου,όχι να μου μετατρέψετε την παραλία σε δρόμο υπό κατασκευή!
    Γκρινιάρης και γω!Αντε,ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΉ ΒΔΟΜΆΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρόσεχε γιατί αυτό που κράζουμε λουζόμαστε tzonako μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ πάντως έχω ήδη γίνει σαν αυτούς που περιγράφεις... Άσπρος πάω στις παραλίες (μια και καλή τον Αύγουστο) και βγαίνω σαν τον κ*** της μαϊμούς :) Το μόνο που λείπει είναι η υπόλοιπη οικογένεια (είμαι μικρός για παντρειές ακόμα, λέμε)! Όσο για την πεθερά... σκέτη πίκρα πρέπει να είναι να τη σέρνεις από κοντά στις διακοπές. Δεν φτάνει που πας να ξεκουραστείς... να έχεις και τη μουρμούρα από κοντά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tο γαρμπίλι και γενικά οτιδήποτε φυσικό μας φέρνει πιο κοντά στη φύση.
    Απλά πράματα.

    @ VAD για το είδος αυτο θα πρέπει να αφιερώσω και φωτογραφικό ρεπορτάζ. Υπομονή, χαχαχα :)
    Καλωσόρισες στο μπλόγκ μου.

    @ Λίλυ κόλλημα με το τέννις ή με τον Ραφαέλ Ναδάλ ;
    Οι οικογένειες με παιδιά και πεθερά που ειναι σε μιά ηλικία απο 38 μεχρι 50 βρίσκουν χαρά μεσα στην οικογένεια αλλα παραμελούν τους εαυτούς τους.
    Πραγματικά ελάχιστες οικογένειες θα δούμε να βγάζουν κατι απλό, καθαρό, ερωτικό, φρέσκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ετυχε να δω την παραλία του Λιτόχωρου που λες πριν χρόνια, τότε που την ειχαν διαμορφώσει όλη κι ειχαν κάνει καλή δουλίτσα @ VAD.
    Καλύτερα ειναι με άμμο, ισως και λιγο ψιλό βότσαλο.
    Δεν ξερω πώς ειναι με ...γαρμπίλι !

    @ Ταχυδρόμε δεν πιστεύω να καταντήσω ποτέ ετσι ! Αν αισθανθώ οτι πλησιάζω τον τύπο περιγράφω θα νιώθω οτι γελάει ο κόσμος μαζι μου.
    Αλλα ποτε δεν ξέρεις, λές ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Mε γαρμπίλι είναι να πας την πεθερά σου και να γίνει ο κ....ς της σαν σταυρόλεξο!Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Το είδος Adeiouxou-Yoohou "

    'Άρχισα να γελάω από τον ορισμό και μετά ασταμάτητα!!! Μακριά από'μας!!!
    Η μόνη περίπτωση να κάνω παιδιά είναι να μπορώ να μη δουλέψω 5-6 χρόνια μέχρι να ξεπεταχτούν!
    Αρνούμαι να περάσω το Γολγοθά της κυρίας αδειούχου γιούχου!
    Και φυσικά διακοπές στο χωριουδάκι μου που το σπίτι του παππού έχει πολλά δωμάτια κι'ας μην τη δω τη θάλασσα ούτε με τα κυάλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τέλειο!!! Καλά έχω λιώσει από τα γέλια!! Άμα έχει όρεξη ο άνθρωπος...φαίνεται παιδί μου!!!
    Κεφάκια, κεφάκια;;
    Πάντα κεφάκια!!
    Και φιλάκια!! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα συμφωνησω με τον Ταχυδρομο. Μεγαλη μπουκια φαε Τζονακο, μεγαλη κουβεντα μη λες....
    Καλα η περιγραφη σου α π α ι χ τ η !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μα καλά πού πάει ο μαλάκας με την πεθερά;Τα θέλει ο κώλος του μου φαίνεται.

    Όμορφα τους περιέγραψες και με κάθε λεπτομέρια. Ειδικά πέτυχες πολύ το σχόλιο για την γκλαμουριά και την χάι κλάς έξοδο.

    Μακάρι να μην γίνουμε σαν και αυτούς φίλε Τζονάκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Περασα κι απογοητευτηκα!
    Περιμενα να βρω κανα μπλογκοπαιγνιον καμια προσκληση..αλλα τιποτα;)
    Αρχισες παλι τα ..χαζοκειμενα;)
    Ωραιος ο Tzonakos,ειπε ο φιλος του!
    Καλη βδομαδα βρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χα χα χα! Τέλεια η περιγραφή σου tzonako.
    Με αυτά και τα άλλα ο μόνος τρόπος για να επιλέξεις παραλία για διακοπές είναι πρωτύτερα να έχεις κάνει το σχετικό μάρκετιγκ για να είσαι βέβαιος πως δεν θα 'εχεις ατυχή συνάντηση με τον φάδερ και το σόϊ.
    Μία άλλη λύση (λίγω επώδυνη) είναι να πηγαίνεις για μπανάκι με την τσίμπλα στο μάτι τότε που κανείς από αυτούς δεν έχει ξυπνήσει. Προσωπικά έχω επιλέξει αυτή τη λύση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χαχαχαχα.......
    Με τελείωσες με το κατούρημα....
    Αν θέλεις να ξέρεις, γι΄' αυτό δεν πηγαίνω διακοπές τώρα. Σιχαίνομαι να μπω.... και το άλλο πού το βάζεις, που μέχρι να φτάσεις για να βρέξεις τη γάμπα...πρέπει να περάσεις μια Αθήνα...πτώματα....

    Βρε... μπας και υπαινίσσεσαι τίποτις για μας..τους...πολύτεκνοι...
    ;-)))))

    Φιλ΄και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλη περιγραφή Τζονι
    Πολλοι ομως εχουν σα μοναδικη τους διασκεδαση αυτες τις "τραγικες" στιγμες...
    Τελος παντων ας μη βαλω στο στομα μου τις διακοπες γιατι εχω να πω κατι για μερικα ξενοδοχεια που θα μου παρει ο διαολος..

    Καλη συνεχεια Τζονι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αχαχαχα! Μου θύμισες τα νιάτα μου,οταν οι γονείς μου με έσερναν στις παραλίες μαζί με τη γιαγιά και τον αδερφό μου!!!
    Ανυπομονώ να δω σε ποιά κατηγορία θα με κατατάξεις! Δεν μπορεί, κάπου θα ανήκω κι εγώ... κι εσύ... και όλοι!!!
    Καλό μαύρισμα... όχι από το κακό σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Adeiouxou-Yoohou????
    Εγω Τζονακο δεν ανήκω σ αυτή την κατηγορία τουρισμού
    Αλλα θα περιμένω υπομονετικά την σειρά μου χαχαχαχα
    Δροσερό το θέμα φίλε μου ακόμα και για μένα που δεν εχω κάνει ούτε ενα μπάνιο άλλα το χρωματάκι μου δεν ειναι ασπρουλιάρικο και την γλυτώνω(που λέει ο λόγος) χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα κι από δω φίλε μου! Οι ιστορίες σου είναι ξεκαρδιστικές και πολύ ρεαλιστικές ομολογώ! Συνέχισε να γραφεις και κάποτε θα βγει και το βιβλίο μόνο του, χωρίς να το καταλάβεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οϊμέ! Αλί αλί και τρις αλί να μη σου τύχει η σκηνή!
    Χαχαχα! Να'σαι καλά ρε Τζων με την ευγενική προσφορά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape