Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

BAN - Πιέσεις

Ο καθηγητής σεισμολόγος κ. Βαρώτσος εφευρέτης του ΒΑΝ δήλωσε οτι δέχεται πιέσεις και απο πολιτικούς για ΝΑ ΜΗΝ δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα των ερευνών του !
Τελευταία έχει πέσει μέσα σε προβλέψεις του, που δημοσίευσε παρά τις πιέσεις.
Εδω και τώρα δεν πρέπει να μάθουμε ποιοί πολιτικοί τον πιέζουν ;

* Η εικόνα ειναι απο το earthquakeprediction.gr

37 σχόλια:

  1. Nαι ρε γαμωτο. Ας μιλησει καποιος μια φορα με ονοματα σε αυτη την χωρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε και να ξέραμε τους πολιτικούς. Και λοιπόν; Πες ότι εσύ είσαι ένας απ΄ αυτούς και σ ενημερώνουν για προβλέψεις σεισμών από σεισμολόγους. Οι προβλέψεις εκ των πραγμάτων και με επίσημα στατιστικά στοιχεία, έχουν ποσοστό εγκυρότητας και επιτυχίας, 8-12%. Η φασαρία δηλ. είναι 1 στις 10 προβλέψεις που βγαίνουν αληθινές για ΠΕΡΙΟΧΕΣ της χώρας μας. Όχι συγκεριμένη πόλη, μέρα, ώρα... Φαντάσου λοιπόν να γνώριζες ότι: Θα γίνει σεισμός σε νησί της νοτιοδυτικής Ελλάδας, έντασης 6,5 ρίχτερ και πάνω, και κατά το διάστημα του τριμήνου Αυγούστου - Οκτωβρίου. Ε και;; Τι θα κανε δηλαδή ο καθένας από μας αν ήταν πολιτικός; Θα εκκένωνε τα Δωδεκάνησα; θα έβγαζε ανακοίνωση με το περιεχόμενο της πρόβλεψης και θα προκαλούσε μια τρελλή αναστάτωση των κατοίκων και της ζωής τους; Και όταν δεν θα επιβεβαιωνόταν μια τέτοια πρόβλεψη, ξέρετε τι θα γινόταν; Κόλαση!!! Γιατί ήδη θα είχε καταστραφεί η ζωή των ανθρώπων αυτών, γιατί άλλοι θα είχαν φύγει κι άλλοι θα ήταν οικονομικά εξαθλιωμένοι με την κρίση που θα είχε δημιουργηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο λέω και εγω Ασημώνης ! Να βγούν τα ονόματα, οι λόγοι για τους οποίους δέχεται πιέσεις ο Βαρώτσος ειναι εύκολα αντιληπτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο τη στιγμή που οι προβλέψεις δεν είναι -ακόμα- ακριβέστατες δεν ειναι δυνατόν να εκκενωθεί ενας ολόκληρος νομός για να μην έχουμε θύματα.
    Αυτο που θα γίνει όμως @ zanzibar ειναι μια προετοιμασία όσων μένουν σε επικίνδυνες ζώνες και μια ενίσχυση της ασφάλειας περιοχών.
    Παράδειγμα δημιουργία ανοικτών περιοχών ικανών για πρώτο καταφύγιο των πληγέντων, ενίσχυση ασθενών οικοδομημάτων, νοσηλευτικού - ιατρικού προσωπικού και άλλα.
    Την πιο μεγάλη ζημιά την κάνει πάντα ο πανικός. Πολλοί ειναι ικανοί να σκοτωθούν και να σκοτώσουν όχι απο το σεισμό αλλα απο την βλακία τους.
    Ε, αυτη την βλακία θα εχουμε χρόνο να την 'θεραπεύσουμε' μεχρι να ρθει το αναπόφευκτο κακό.
    Ομως οταν στα χωριά παρακολουθούν ΑννιτοΠάνιες δεν ασχολούνται με θέματα ζωής, της ζωής τους.
    Κουτοπόνηρα περιμένουν να γίνει και να πάρουν το τριχίλιαρο, απλά.
    Αν δεν συμβει το κακό, τότε καλώς, η προετοιμασία δεν θα πάει χαμένη ποτέ, επειδή η Ελλάδα ειναι σεισμογενής τόπος και δεν θα αργήσει να ξαναγίνει σεισμός !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παραδόξως συμφωνώ και με tzonakos και ασημωνης αλλά και με zanzibar

    Τα ονόματα πολιτικών που πιέζουν κόντρα στην έρευνα για πρόβλεψη σεισμών πρέπει να δημοσιοποιηθούν στους πολίτες αλλά οι προβλέψεις πρέπει να διοχετεύονται στην πολιτεία και μόνο.

    Τους λόγους που είμαι αντίθετος στην δημοσιοποίηση σε κανάλια και πολίτες θα τους βρείτε στο Σεισμολαγνείας το ανάγνωσμα.
    Το πρόβλημα το εστιάζω μόνο στην πολιτεία η οποία εκμεταλλεύεται την κόντρα μεταξύ των σεισμολόγων και δεν κάνει τίποτα.
    Για παράδειγμα πριν μερικά χρόνια (το 2005 νομίζω) αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος στα δημόσια κτίρια για το αν καλύπτουν τις προϋποθέσεις του αντισεισμικού κανονισμού. Έκτοτε μόνο ένα μικρό ποσοστό έχει ελεγχθεί και δεν ξέρουμε και το πόρισμα. Ο έλεγχος εκκρεμεί να ολοκληρωθεί.
    Συνεπώς δεν ξέρει η πολιτεία ποια κτίρια είναι επικίνδυνα σε περίπτωση σεισμού και αν ενημερωθεί επισήμως για επικείμενο σεισμό και πέσει κανά σχολείο ή νοσοκομείο και πλακώσει τον κόσμο, παρά την ειδοποίηση, θα έχει άλλα προβλήματα, οπότε αφήνει τους σεισμολόγους να σκοτώνονται στα κανάλια και κάνει το μαλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν διαφωνώ σε κάτι απ΄ αυτά που λες. Αλλά και με το "μια προετοιμασία όσων μένουν σε επικίνδυνες ζώνες και μια ενίσχυση της ασφάλειας περιοχών" που αναφέρεις, τι ακριβώς εννοείς; Πως να προετοιμάσεις και μάλιστα με δεδομένη την κουλτούρα του μέσου Έλληνα για τα θέματα αυτά, χωρίς να προκληθεί πανικός; Τι να τους πεις δηλαδή; ξέρετε στο επόμενο δίμηνο θα γίνει σεισμός στην περιοχή σας και γι΄ αυτό πρέπει να φύγετε απ΄ τα σπίτια σας; και άντε κι έγινε ο σεισμός και σώθηκε ο κόσμος, αν δε γίνει όμως, πόσες μέρες θα σε δέρνουν;
    Η προετοιμασία, πρέπει να γίνεται παντού και πάντα σ όλες τις περιοχές της Ελλάδας, χωρίς διακρίσεις και χωρίς προγνώσεις, με δεδομένο και μόνο, ότι η χώρα μας είναι σεισμογενής και μακάρι να μη γίνει ποτέ και πουθενά ξανά σεισμός.
    Τις ευχαριστίες μου για την ανοχή σου στα μεγαλούτσικα σχόλιά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εξαιρετικό το "Σεισμολαγνείας ανάγνωσμα αγαπητέ GrBase.
    Εγω προσωπικά δεν θέλω να μάθω απο τηλεοπτικό κανάλι αν θα κάνει και πότε, εναν σεισμό σε ενα μερος.
    Η πολιτεία οφείλει να το ξέρει και να κάνει κινήσιες διακριτικές.
    Το κακό ειναι οτι ο Ελληνας ειναι τόσο ΜΑΛΑΚΑΣ που θα απαιτεί να μάθει ωρα, μέρα, τόπο με ακρίβεια και αν δεν του το πεις θα σε βρίσει και θα προκαλέσει και άλλους να το κάνουν.
    Οπότε όποιος ξέρει, την έβαψε.
    Μέτρα πρόληψης όμως όπως με τα κτίρια και δρόμους διαφυγής μπορεί να γίνει αλλα δεν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν θα φάμε τα μουστάκια μας zanzibar για το αν θα εκκενωθεί ή όχι ενας τόπος, είπαμε ΟΧΙ δεν θα εκκενωθεί.
    Και προς θεού δεν θα ειπωθεί κατι τέτοιο απο το ALTER ή το ALPHA η το STAR ... !!! omg !
    Πρέπει όμως να ενισχυθεί και επιβάλλεται άμεση αλλαγή νοοτροπίας του μέσου Ελληνάρα για να μην τα περιμένει όλα απο τα κανάλια !
    Να μάθει να ζει με τους σεισμούς ξέροντας τι πρέπει να κάνει και τι όχι για να επιβιώσει σε μιά σεισμογενή περιοχή.
    Αν όχι, απλά θα ψοφήσει κάτω απο χαλάσματα και ο γιός του θα περιμένει το τριχίλιαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγνώμη αλλά μάλλον το ίδιο λέμε τελικά. Για αλλαγή νοοτροπίας δηλαδή, που δεν επέρχεται όμως απ΄τη μια μέρα στην άλλη. Και "δεν έχω μουστάκια..."!!! δεν είχα ποτέ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαχαχα :) Σχήμα λόγου τα "μουστάκια" με συγχωρείς :)
    Ουτε κι εγω εχω μουστάκι και σαφώς και δεν διαφωνούμε.
    Η παιδεία η σωστή και η καλλιέργεια νοοτροπίας ομάδας θα βοηθήσει πάρα πολύ.
    Ετσι, θα έρθει η ωριμότητα να μπορούμε να αξιολογήσουμε επιστημονικά δεδομένα και ανακοινώσεις πρόληψης.
    Διαφορετικά ο πανικός του πανικού, ώ πανικός !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι να σου πω βρε Τζονάκο μου! Γιατί αμφιβάλλω ότι έχει πέσει μέσα ο Βαρώτσος! Εκτός αν θεωρεί αυτός πρόβλεψη το ότι στην Πελοπόννησο (γενικώς και αορίστως) θα γίνει σεισμός μέσα στους πρώτους δέκα μήνες του 08....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο κ. Βαρώτσος ηταν και ειναι καιρο σε αμφισβήτηση απο μερίδα της επιστημονικής κοινότητας.
    Θα ταν καλό να εχω περισσότερες γνώσεις σεισμολογίας και γεωλογίας για να πώ και άλλα, ωστόσο ξερω αυτο που ακούγεται, οτι δηλ. κάπως έπεσε κάπου μεσα ο κος ΒΑΝ.
    Τωρα, αν το "μεσα" ειναι μεγάλης χρονικής περιόδου και περιοχής αυτο δεν το ξέρω με ακρίβεια εγω επειδη δεν εχω πλήρη ενημέρωση ακόμα, θα το ψάξω όμως στην σελίδα του Berkeley νομίζω υπάρχουν σχετικά θέματα.
    Οπως λες, θα μπορούσα και εγω να πεσω μεσα λέγοντας οτι τα επόμενα 2 χρόνια στην Στερεά Ελλάδα θα κάνει 7 ρίχτερ, πράγμα πιθανό ετσι κι αλλιώς λόγω ρήγματος Αταλάντης.

    Ομως ποιοί τον πιέζουν να μην δημοσιοποιεί και πιστευόυν οτι βουλώνοντας στόματα θα πετύχουν κατι καλύτερο απο το να εργαστούν για να πετύχουν μια ωρίμανση τέτοια του λαού που να μπορεί να αξιολογεί τις πληροφορίες και να δρά ανάλογα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γράψε κάτι για την κόντρα στο
    ΠΑΣΟΚ εαν έχεις ενημερωθεί!
    Καί για το 65ωρο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γράψε κάτι για την κόντρα στο
    ΠΑΣΟΚ εαν έχεις ενημερωθεί!
    Καί για το 65ωρο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εκτός αν μάλλον ψιλοπ@π@ρολογεί, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις...
    Γιατί πώς γίνεται εκ των υστέρων όλα να τα έχουν προβλέψει, ενώ ποτέ εκ των προτέρων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν περίμενα Τζον να τον υποστηρίζεις. Εδώ σε όλον τον κόσμο δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα τέτοιο και θα ρισκάρουμε τη δημιουργία πανικού με το που του κ@υλώνει του κυρίου αυτού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κάθε πράγμα στην ωρα του.
    Θα γράψω για το ΠΑΣΟΚ και το 65ωρο.
    Απλά αγαπητή @ Λαμπηδόνα ειμαι σε μια φάση που δεν αντέχω πολλές ωρες στο νετ. Θα συνέλθω και θα γράψω.

    @ Kitsosmitsos δεν ξερω αν παπαρολογεί, ειλικρινά μακάρι να ξερα.
    Δεν θέλω και να τον καταδικάσω όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν λέω οτι τον υποστηρίζω, λέω όμως οτι πρέπει να αποφασίσουν οι κουνιέμελόγοι αν η μέθοδοί του εχουν βάση ή όχι.
    Ουτε τον υποστηρίζω ουτε οχι, απλα μου κανε εντύπωση που ειπε οτι τον πιέζουν ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ να ΜΗΝ δημοσιεύει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για το Βαρώτσο και το σεισμό της Ανδραβίδας οφείλουμε να πούμε ότι κανείς δεν είχε ανησυχήσει γιατί τίποτα δεν είχε φτάσει στ’ αυτιά μας για τη συγκεκριμένη μελέτη της ομάδας ΒΑΝ.

    @MAD
    Συνεπώς τούτη τη φορά δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε την ομάδα ΒΑΝ ότι έσπειρε πανικό. Η ομάδα του Βαρώτσου έκανε την μελέτη της και στις 29 Μαΐου την υπέβαλε για δημοσίευση αναρτώντας της παράλληλα στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου Cornell.

    @Meropi
    Από τις 29 Μαΐου μέχρι 8 Ιουνίου που έγινε ο σεισμός είναι πρακτικά αδύνατο οποιαδήποτε επιστημονική μελέτη να προλάβει να αξιολογηθεί και να δημοσιευτεί επίσημα. Εδώ παίζεται και το παιχνίδι. Ο Παπαδόπουλος και ο Παπαζάχος είπαν ότι ΔΕΝ διάβασαν τη μελέτη γιατί δεν είχε δημοσιευτεί επίσημα σε κάποιο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό. Η ομάδα ΒΑΝ απαντά ότι είχαν αναρτήσει τη μελέτη τους στο δίκτυο στην ιστοσελίδα του Cornell.

    Η ομάδα ΒΑΝ κάνει βραχυπρόθεσμες προβλέψεις σε αντίθεση με τον Λάγιο που έκανε μελέτη μιλώντας για σεισμό στην περιοχή της Κεφαλλονιάς σε βάθος χρόνου μιας 2ετίας. Η μελέτη του Λάγιου αξιολογήθηκε κρίθηκε αξιόλογη και δημοσιεύτηκε επίσημα από το 2007.

    @tzonakos
    Είδα κι εγώ χτες το Βαρώτσο που έλεγε στους φοιτητές του ότι δέχεται πιέσεις από πολιτικούς για να μην ανακοινώνει τα αποτελέσματα της έρευνάς του. Αμφισβητούμενος από μερίδα της επιστημονική κοινότητα όπως λες κι εσύ έχει χρηματοδοτηθεί και υποστηριχτεί από τους Ιάπωνες, αν δεν κάνω λάθος, που είδαν με καλό μάτι την έρευνα του.

    Πιστεύω ότι αυτή τη φορά η ομάδα ΒΑΝ έπεσε μέσα στην πρόβλεψή της. Πιστεύω επίσης ότι η πολιτεία έπρεπε να υποστηρίξει την έρευνα του Βαρώτσου εδώ και πολύ καιρό. Δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι ο Βαρώτσος κάνει τα πάντα σωστά και σε ερευνητικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο προβλέψεων. Σίγουρα έχει κάνει και λάθη και σε επίπεδο «χειρισμού» της κάθε μελέτης σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως η πρόβλεψη ενός σεισμού.

    Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι επικεφαλής σεισμολόγοι διάφορων ομάδων αγωνίζονται για την χρηματοδότηση του έργου τους με συνέπεια την κόντρα που βλέπουμε στις τηλεοράσεις. Η ΕΡΕΥΝΑ στην Ελλάδα ΔΕΝ χρηματοδοτείται, παίρνει ψίχουλα και υπάρχει καβγάς ποιος θα τα πρωτοπάρει.

    Από την πλευρά της πολιτείας η οποία δεν διαθέτει χρήματα για την έρευνα και αποδεδειγμένα ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ χρήματα ούτε για τους σεισμόπληκτους ( τους ίδιους που πέρυσι τον Αύγουστο ήταν πυρόπλήκτοι και δεν έχουν πάρει ακόμα τίποτα ) τρομάζω να το σκεφτώ αλλά εκεί καταλήγω … ότι δηλαδή … δεν την ενδιαφέρει οποιαδήποτε πρόγνωση γιατί κακά τα ψέματα δεν την ενδιαφέρει και η ανθρώπινη ζωή. Στην περίπτωση του σεισμού κοστίζει η εκκένωση μιας πόλης, για παράδειγμα, αλλά τις υλικές ζημιές δεν θα τις αποφύγουμε.
    Άμα γίνει το κακό θα μοιράσουν καμιά 50αριά 3χίλιαρα και μερικές σκηνές και κουβέρτες και τέλος. Περισσότερο στοιχίζει οποιαδήποτε οργανωμένη και σοβαρή προσπάθεια πρόληψης.

    @kitsosMitsos
    Όταν τα λένε δημόσια νωρίτερα «σπέρνουν πανικό», όταν ζητάνε επιβεβαίωση εκ των υστέρων για όσα είχαν καταγράψει και δεν δημοσιοποίησαν κατηγορούνται για παπαρολόγοι. Κάπου πρέπει να βρούμε μια μέση λύση.

    Ζητάω συγνώμη για την έκταση του post αλλά σήμερα ξύπνησα πρωί και... τι να έκανα; ...γράφω :-)

    GrBase

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα Τζονάκο! Σας δίνω το λινκ για την ανθρωπιστική βοήθεια:
    kinwniawramiden2.blogspot.com
    Να'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μετά από αυτή την τόσο εμπεριστατωμένη άποψη του @Grbase δεν έχω να προσθέσω κάτι σε ένα θέμα που δε γνωρίζω.
    Απλώς θα ανα φερθώ σε 2 σημεία:
    Α) Θα συμφωνήσω ότι ο κος Βαρώτσος θα έπρεπε να υποστηριχθεί ως ερευνητής από το κράτος, ακόμα κι αν οι προβλέψεις του δεν είναι ακριβείς, αλλά προφανώς είναι πολιτικό το θέμα.

    Β)Η ανακοίνωση πρόβλεψης σεισμού στους πολίτες μόνο κακό μπορεί να κάνει, καθώς θα σπείρει τον πανικό, με ολέθρια αποτελέσματα.
    Το κράτος ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιήσει μια τέτοια γνώση και να προστατεύσει τους πολίτες του με όποιο τρόπο γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. H zanzibar με βρίσκει σύμφωνο αλλά με επιφυλάξεις του τύπου "ναι μεν σε όλα αυτά έχεις δίκιο" αλλά τί λες στους συγγενείς αυτών που χάνονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΥΣ...σηριαλ εχει γινει ...παλι και οι πολιτικοι εχουν βαλει το τσουνι τους αμαν ποια, όμως το σπιτι της γιαγουλας θα πεσει κατω απο τα λογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κοιτα, ακόμα και αν ειχα φτάσει στα αυτιά μας η πρόβλεψη Βαρώτσου, σκέφτομαι το εξής :
    Ποιός θα τον πίστευε ;
    Και πόσο θα βοηθούσε τους κατοίκους της Ηλείας το να μάθουν αυτο απο τις τηλεοράσεις ; Αφου απο την τιβι τα περιμένουν όλα, οτι πει η ΤιΒι ! Γκρρρ λέμε !

    Η έρευνα στην Ελλάδα απλα ειναι σε επίπεδο δάπεδο, χρηματοδοτήσεις ελάχιστες και γι αυτο πολλοί επιστήμονές μας πάνε έξω και μένουν εκει.

    Σ ευχαριστώ για την πληροφορία @ Μαρία Τζιρίτα και ανέβασα σύνδεσμο ηδη προς τα εκει. Αφησα σχόλιο εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο πανικός έρχεται οταν οι πολίτες ειναι βλάκες αγαπητή @ Ενεσούλα.
    Οπως ειπα, ουτε αυτοί ουτε το Κράτος κάνει αρκετά πριν συμβεί οτιδήποτε και μετά ψάχνουμε ενόχους και εκείνοι παίρνουν τριχίλιαρα.
    Εμ δε γίνεται δουλειά αν δεν μάθει ο πολίτης τι πρέπει να κάνει και με ψυχραιμία να ετοιμαστεί.
    Αντι γι αυτο, κολλάει σε μια ΤιΒι που θα του πει τι να ψηφίσει και μετά αλλάζει κανάλι και βλέπει Δρούζα και Αννιτοπάνιες.
    Ειμαι κακός ; Ειμαι, σιχτίρ πια με τους ηλίθιους που θα πρέπει να τους προφυλάξουμε και απο τον ίδιο τον δικό τους πανικό !
    Αν ειναι ανίκανοι να καταλάβουν δεν φταίει ο Βαρώτσος ουτε εγω ουτε εσυ.
    Πότε θα πάμε μπροστά δεν ξέρω και φοβάμαι οτι επι Δεξιάς πάμε όλο και πιο πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Στους συγγενείς αυτων που χάνονται η κυβέρνηση δίνει τριχίλιαρα και τέλος αγαπητε Ταχυδρόμε.

    @ Lock, το σήριαλ των σεισμολόγων το συντηρούν τα κανάλια, συγκεκριμένα οι σταθμοί ALTER, ALPHA, MEGA, ANT1.
    Θέλουν τηλεθέαση με κόντρες.
    Χθες η Στάη ειχε τον Παπαζάχο ( γνωστό γκρινιάρη σεισμολόγο ) με θέμα "Ο Βαρώτσος πρόβλεψε σωστά"
    Λες και δεν ξέρουμε τι θα έλεγε ο Παπαζάχος, η γριά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπέρα. Βλέπω πολύ άρτια σχόλια κτλ, οπότε εγώ δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να πω. Απλά ότι όντως ανακοινώσεις δεν μπορούν να γίνονται, στο στυλ θα γίνει σεισμός, κενώστε την τάδε περιοχή, λόγω πανικού όπως λέει και ο Τζονάκος. Εγώ προσωπικά την στιγμή που τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι είναι τόσο αναμεμιγμένοι σε όλα, εμπιστοσύνη δεν μπορώ να έχω σε τίποτα από όσα ακούω. Το πιο σωστό και το πιο έγκυρο είναι η συνεχής προετοιμασία για όποιον σεισμό, την στιγμή που σε κάθε βήμα μας έχουμε και ένα επίκεντρο, η πλήρης αντισεισμική προστασία, και η ψυχραιμία. Όλα τα άλλα νομίζω είναι για να λέμε κάτι και να ξεφεύγουμε και πάλι από τον στόχο μας. Συγνώμη αλλά εγώ από τη στιγμή που βγαίνει ένα θέμα στην TV, είτε για την Καλομοίρα ακούω, είτε για τον Ζαχόπουλο, είτε για τον Σεργιανόπουλο, είτε για σεισμούς, στα ίδια σημεία τα τοποθετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Την ίδια ώρα άπειροι Μηχανικοί του Δημοσίου (που εμείς υποτιμητικά φωνάζουμε Δημοσίους υπαλλήλους, χρησιμοποιώντας το σαν βρισιά) είναι στα σεισμόπληκτα και δίνουν μάχη με το χρόνο για να βοηθήσουν το κόσμο σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Πλήθος Μηχανικών γενικά έχει φύγει χωρίς να γνωρίζει πότε θα επιστρέψει πίσω, ενω οι μετακινήσεις γίνονται με τα δικά τους μέσα. Εννοείται οτι θα μείνουν εκεί το 3ήμερο και για όσο χρειαστεί. Για αυτούς τους ανθρώπους όμως δεν μιλάει κανείς.

    Υ.Γ. Είναι να μην πάρω φόρα στα σχόλια.
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ξερεις ποιον διεγραψε ο Γιωργακης?
    Τον Σημητη!
    100 χρονια δεξια ποιος αντεχει?
    Γιατι οποιος δεν αντεχει,καλο ειναι
    να μεταναστευσει!
    Ο Καραμανλης σημερα θα δωσει
    παρτυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Διάβασα πριν από λίγο ....
    zougla.gr:Η πρόγνωση είναι γεγονός

    Δεν κάνω σχόλια ..περιμένω να δω τι θα γίνει στα κανάλια :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπερα.
    Λοιπον...γκουχ γκουχ...
    Ο σεισμος,δεν προβλεπεται ακομα.
    Πιθανολογειται.
    Θα μου πεις γιατι μιλας με τοση σιγουρια;Σεισμολογος εισαι;
    Οχι.Ειναι μηπως αυτοι;
    Και να "τεκμηριωσω" την γνωμη μου ρωταω!
    Κατοικουν οι Ιαπωνες στον "σβερκο" του Εγκελαδου;
    Ειναι οι Ιαπωνες πιο πειθαρχημενος λαος απο τους Ελληνες;
    Ειναι η Ιαπωνια οικονομικα,πιο πολυ απο την Ελλαδα;
    Ειναι η Ιαπωνια "αιωνα" μπροστα,σε οτι αφορα την τεχνολογια;
    Η απαντηση ειναι...ΕΙΝΑΙ!
    Λετε εσεις λοιπον, πως αμα υπηρχε τεχνολογια,προγραμματα,τροπος γενικα να προβλεφθει ο σεισμος,να καθοταν με σταυρομενα χερια και να περιμεναν το μοιραιο;
    Τοσες και τοσες καταστροφες επαθαν και παθαινουν.
    Φταιει κι εκει...η πολιτικη;
    Μην μουρλαθουμε στο τελος!
    Το συστημα ΒΑΝ και ολοι οι αλλοι,μου θυμιζουν το νερο του Καματερου!
    Αληθεια το θυμαται κανεις σας;
    Συμφωνω στην προληψη.
    Στο σωστο χτισιμο.
    Σε ειδικους χωρους υποδοχης των ανθρωπων, σε περιοχες που βρισκονται στην "κοκκινη" λιστα!
    Μονο που αυτα κοστιζουν λεφτα και δεν φερνουν και ψηφους!
    Ενω τα τριχιλιαρα μετα,φερνουν τα ατιμα!
    Αυτα εν ολιγοις και φιλε μου τζονακο...εχω μουστακια;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @Vrakas Kostas:Πολύ μου άρεσε η τοποθέτηση σου. Αν δεν ξέρουν οι Ιάπωνες, τότε ποιός ξέρει? Η προετοιμασία και η πρόληψη του πανικού και των ζημιών είναι ότι μπορούμε να κάνουμε προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ Lily.
    Lily σε ευχαριστω.
    Τωρα.....μαζι θα μας την πεσουν;)
    Το ξαναλεω,η προληψη ειναι αυτη που βοηθαει προς το παρον.
    Και ο ελεγχος στις κατασκευες.
    Καποτε στην Ελλαδα,μου ειπαι καποιος:
    αμα τις κολωνες της οικοδομης,που ειναι στο σχεδιο 37χ52,τις κανουμε 32χ48,κερδιζουμε συνολικα 30 κυβικα μπετον!Και στο ματι δεν φαινεται.Θα το καλυψει ο χτιστης μετα!
    Εμεινα αναυδος.
    Υγ θα περασω απο το σπιτικο σου να σε γνωρισω καλλυτερα.Διαβαζω παντα τα σχολια σου εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ναι μωρε,περιμενε εσυ να μαθεις...ρε,στην ελλαδα ζουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πράγματι πολυ καλά σχόλια έχουν γράψιε Λίλυ όλοι. Κι ευσ τα λες όλα στην τελευταία σου φράση, ευχαριστώ.

    @ cinderella έχεις δίκιο. Αφανείς ήρωες υπάρχουν πάντα και σε αυτούς οφείλουμε το οτι λειτουργεί κάπως σε ενα βαθμό αυτο το Κράτος.
    Σημαντική η παρατήρησή σου.

    @ Λαμπηδόνα όπως είπα κάθε πράγμα στην ωρα του. Ανέβασα θεμα γι αυτο.
    Βρήκαν ώρα και στο ΠΑΣΟΚ να φαγωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Απ οτι βλέπω εσυ δεν το πιστεύεις αγαπητέ Κώστα το ΒΑΝ.
    Εγω ειτε το πιστεύω ειτε όχι, σημείωσα τις πιέσεις που λέει οτι δέχεται ο κ. Βαρώτσος απο πολιτικούς.
    Η τεχνολογία προχωράει και σε αυτην θα βασιστούμε ειτε το θέλουμε ειτε όχι.
    Μεχρι να φτάσει βέβαια να ειναι ακριβέστατη έχουμε πολυ δρόμο ακόμα και πολυ μπλα-μπλα.

    @ mad2luv βρε συ εδω δεν εχεις αυτοκίνητο, χαχαχα πώς ξέρεις πού ζούμε ;
    LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape