Τρίτη 8 Απριλίου 2008

OXI στην ποινικοποίηση της ζωής μας !



Οπως ξέρουμε, η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει σχέδιο νόμου ειδικά για τα μπλόγκς !!!
Τουλάχιστον έτσι διαρρέει τελευταία.

Μάλιστα ! Παγκόσμια πρωτοτυπία, νόμο όπου θα διευκολύνεται καθένας που θεωρεί οτι προσβλήθηκε απο δημοσίευμα σε μπλόγκ, να ζητήσει την άρση ανωνυμίας ωστε να καταθέτει μηνύσεις.

Ειχα σκοπό να γράψω κάποια στιγμή κάτι. Μπήκα και ειδα σχετικό δημοσίευμα στον exeisminima και στη συνέχεια δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ σχετικά.

Εαν κάτι τέτοιο γίνει νόμος, παρα το οτι εχει δηλωθεί απο πολιτικούς οτι το υπάρχον νομικό πλαίσιο της χώρας ειναι επαρκές, τότε βαδίζουμε ολοταχώς για ποινικοποίηση του δημόσιου βίου σε βαθμό τραγικό.

Επειδη βρέθηκε ενα *μπλιπ* τύπου press-gr θα πρέπει τωρα όλοι να θεωρηθούμε ένοχοι και να το βουλώσουμε ή να γράφουμε για την Καλομοίρα και τη Σάσα Μπάστα. Και πάλι μπορεί η κάθε Καλομοίρα να σου τραβάει μηνύσεις επειδη έγραψες οτι είναι απο φωνή ...βαρβάρα.

Μήπως πρέπει να οργανωθούμε απέναντι στην επερχόμενη αστυνόμευση της ελευθερίας της έκφρασης ;

Αντιλαμβάνεται κανείς οτι δεν θα μπορείς να πείς πχ . "Η Εκκλησία τα παίρνει" ή "Η vodafone ειναι ένοχη για τις υποκλοπές" γιατι τότε θα σε εκβιάσει ενας νόμος που θα λέει οτι θα αποκαλύψω ποιός εισαι και θα σου αλλάξω τα φώτα. Μεγάλες και εύρωστες οικονομικά εταιρείες με νομικό τμήμα θα μας την πέφτουν και αντίο απλοί μπλόγκερς πολίτες.

Αν αυτό δεν ειναι σκοταδισμός και πισωγύρισμα τότε τι είναι ;
Α, ναι. Ειναι παγκόσμια πρωτοτυπία, να γίνει ειδικός νόμος ειδικά για μπλόγκερς !
Αλλο ενα έργο ΝΔ.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΏ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ.

OXI ΣΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ BLOGS

Ας διαδώσουμε αυτη τη φωνή διαμαρτυρίας.

40 σχόλια:

  1. τι λες τωρα?πανε καλα ρε?αν ειναι δυνατον...ενα πραγμα μας εμεινε και εμας,να γραφουμε αυτο που θελουμε και θα μας το στερησουν?και στην τελικη δεν θα τους περασει..δεν μπορει...35000 ελληνες bloggers δεν θα το επιτρεψουν..για το γαμωτο δηλαδη...οχι στη λογοκρισια..δεν θα το βουλωσω ποτε ρε εγω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλε, το βαζω και εγω οπως ειναι!

    (σκεφτεσαι να πεσει απο τα blogs η ΝΔ;;; Θα ριξω πολυ γελιο, αν γινει κατι τετοιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε μου Γιαννη,τιποτα απο ολα αυτα δεν θα γινει!Πιστεψε με!Μονο για εκφοβισμο και...αντιπερισπασμο τα διαδιδουν!ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ!
    ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!Δυστυχως!
    Αλλα καλα κανετε και αντιδρατε!

    OXI ΣΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ BLOGS!
    ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΑ...ΣΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ!Αφηστε το πουλι μας,να παιρνει αερα!Αφηστε το ελευθερο!
    Σορρυ που ανεβαζω εδω ...τετοια προστυχα!Λογοκρινε με!Προλαβε τους!

    Υγ ελπιζω να με καταλαβαινεις!
    Καλησπερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευσεβείς πόθοι Αντώνη. Αν πέσει το νοθδου απο τα μπλόγκς εγω θα πάρω ανευ αποδοχών κανα μήνα και πάω στη Σαμοθράκη.
    Ας πέσει κι ας ειναι κι απο μπαλκόνι.
    Το θέμα εδω ειναι σοβαρό. Η μάλλον γίνεται σοβαρό επειδη βρίσκεται ( ο νόμος ) στα χέρια δεξιών.

    @ mad2luv αν πήγαιναν καλά δεν θα το κάναμε θέμα. Κανεις δεν θέλει να φιμωθεί ή να κινδυνεύει επειδή είδε κάτι και το γραψε.
    Αν μας αντιμετωπίσουν όλους σαν ένοχους και εν δυνάμει κακούς τότε δεν θα μείνει κανείς να λέει τα πράγματα όπως ειναι, με το όνομά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε καταλαβαίνω και ξέρω και απο άλλα δημοσιεύματα στα μπλόγκς, περίπου πώς σκέφτεσαι Κώστα. Δεν ειναι τυχαίο που σ εχω ψηλά στη λίστα με τα φιλικά μπλόγκς.
    Δεν ξέρω τι θα γίνει, αν και πότε.
    Καλού κακού πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για άμυνα και πώς θα αντιμετωπίσουμε εναν νόμο που θα μας θεωρεί όλους πρώτα κακόβουλους και θαμας απειλεί εμμέσως αλλα σαφώς με διώξεις.

    Η κριτική προς πρόσωπα και πράγματα της χώρας δεν ειναι προσβολή αν ειναι αρνητική ! Ουτε απαραίτητα σωστή αν ειναι θετική.
    Ειναι όμως ο λόγος του πολίτη που πληρώνει φόρους κι έχει δικαίωμα να μιλήσει !
    Θα το αφαιρέσουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξέρεις ποιος το ξεκίνησε αυτό, καλό μου; Ο Λιακόπουλος...Το Press gr, απλώς τους έδωσε το πάτημα να πράξουν...Είδες με τον Ζαχόπουλο; 3 μήνες του κάνανε μάθημα, να βγει να πει τα σωστά, η κοπέλα όμως, μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς οι κυβερνόντες είναι ( το αποδεικνύουν καθημερινά) άσχετοι με τη λογική και τον τρόπο λειτουργίας του Internet.
    Εκείνο που τους ενδιαφέρει πρωτίστως είναι τα δημοσιογραφικά blogs τα οποία βγάζουν ειδήσεις στη φόρα εμποδίζοντας την συγκάλυψη από τα παραδοσιακά ΜΜΕ. Τέτοιου είδους blogs έχουν τον τρόπο να κρυφτούν, όπως κρύβονται τόσα χρόνια παράνομα sites ( παιδική πορνογραφία, διάθεση απαγορευμένων ουσιών, τα περιβόητα dialers ακόμα και ιστότοπους υπέρ της τρομοκρατίας) .
    Αν κάποιος θέλει να κρυφτεί κρύβεται, δεν είναι τραγικά δύσκολος ο τρόπος.
    Σε δεύτερη προτεραιότητα ΙΣΩΣ να είναι ότι εύκολα μέσα από απλούς bloggers μπορεί ο απλός χρήστης του δικτύου να διαβάζει τη διάχυτη δυσαρέσκεια.
    Και λέω ΙΣΩΣ γιατί αληθινά δεν τους κόβω για τόσο έξυπνους, αφήστε που ξέρουν πολύ καλά ότι υπάρχει δυσαρέσκεια όπως ξέρουμε κι εμείς ότι μας έχουν γραμμένους.
    Αν περάσει οποιαδήποτε τροπολογία για τα blogs θα βάζουμε link για τις ειδήσεις και θα αρχίσουμε κι εμείς να επικαλούμαστε δημοσιεύματα όπως κάνουν τα κανάλια και οι εφημερίδες. Απλά θα κάνουμε σχόλια σε ότι θα βρίσκουμε δημοσιευμένο.

    Πιστέψτε με θα βρίσκουμε πολλά δημοσιευμένα για να κάνουμε «διακριτικά» σχόλια.

    GrBase

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. • ΣΥΝΤΑΓΜΑ
    Άρθρο 14 *Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Kράτους. *O τύπος είναι ελεύθερος. H λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται. *H κατάσχεση εφημερίδων και άλλων εντύπων, είτε πριν από
    την κυκλοφορία είτε ύστερα από αυτή, απαγορεύεται. Kατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η κατάσχεση, με παραγγελία του εισαγγελέα, μετά την κυκλοφορία: α) για προσβολή της χριστιανικής και κάθε άλλης γνωστής θρησκείας, β) για προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επίσης, η ελευθέρια του λόγου (και της άποψης) είναι το πρώτο δικαίωμα του ανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τρομάζω και μόνο στην ιδέα εγώ η ανώνυμη μπλόγγερ με την κουκούλα στο πρόσωπο. Ποτέ άλλωτε σε αυτή τη χώρα οι πολίτες δεν πάλευαν για τη διατήρηση των κεκτημένων. Για το αυτονόητο. Για τα δεδομένα. Πόσα βήματα θα κάνουμε ακόμα πίσω; Κι αυτός ο γκρεμός που ολοένα και πλησιάζουμε που βρίσκεται ακριβώς; Θέλουν να μας ρίξουν μέσα αλλά κανείς από αυτούς δεν φοβάται οτι όλο και κάποια χέρια μπορεί να απλωθούν, γιακάδες να γραπωθούν και ορισμένοι από αυτούς να παρασυρθούν κάτω μαζί μας; Και καλά εμείς τι έχουμε να χάσουμε. Αυτοί όμως κατα πόσο (δεν) φοβούνται την πτώση;;
    Καλησπερες ζεστές και πολλά φιλιά καλέ μου Τζονάκο.

    Υ.Γ. Αυτό είναι η συνταγή της επιτυχίας. (;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η υπόθεση του Λιακόπουλου έτυχε γενικής κατακραυγής και ο τύπος δεν θα κέρδιζε τίποτα, αντίθετα θα έχανε.
    Το πρεςς-γρ όμως φαινόταν να χτυπάει κάτω απο τη ζώνη επανειλημμένα με βρώμικες συζητήσεις με σχόλια ανωνύμων.
    Ενα κανονικό σκουπίδι που έδωσε πάτημα όπως λες artanis σωστά.

    @ GrBase κι εγω πιστεύω οτι πρώτος στόχος θα ειναι τα μπλόγκς δημιοσιογράφων αλλα ισως θελήσουν να δώσουν τέλος στην ανωνυμία γενικά. Αν με αναγκάσουν να δηλώνω ονοματεπώνυμο θα πρέπει να το κλείσω ή να βρώ άλλο τρόπο να γράφω.
    Σωστή η παρατήρησή σου.
    Μπορούμε να κάνουμε κατι που κάνουμε και τώρα. Δηλ. να σχολιάζουμε πάνω σε θέματα ήδη δημοσιευμένα σε ειδησεογραφικές σελίδες η δημοσιογραφικά μπλόγκς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ agapi για την παράθεση μέρους του Συντάγματος εδω.
    Το Σύνταγμα ειναι ξεκάθαρο.
    Ειναι αρκετό όμως για εμάς ;
    Μπορούμε να επινστευτούμε τον πολύνομο έλληνα νομοθέτη ;
    Ποιο παραθυράκι θα βρούν ;
    Ελπίζω κανένα :)
    Σε καλωσορίζω στο μπλόγκ μου.

    @ cinderella θα θελα να μείνεις σε αυτη την συζήτηση όπου ελπίζω να ειπωθούν πολλά.
    Το καταλαβαίνω γιατι κι εγω τρομάζω αλλα απο την άλλη δεν εχω σταματήσει ακόμα. Δεν εχω πιστέψει οτι μπορεί να μου το βουλώσουν.
    Τωρα αν η συνταγή της επιτυχίας τους ειναι οτι δείχνουν να μην υπολογίζουν το κόστος έχω να πώ οτι πιο άτολμη κυβέρνηση απο αυτην δεν εχω δεί.
    Μη μου πει κανεις οτι τους κόβει για αληθινά τολμηρούς ε ;
    Τόλμη ειναι να πάς βήματα πίσω ;;;

    υγ. πήγαινε στο blog της elate να διαβάσεις ενα άρθρο του Παγουλάτου, αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. θα μας γραψουνε στα τραλαλα τους Γιαννη. Δεν υπαρχει τροπος νομιζω να μην περασει ο συγκεκριμενος νομος, ιδιως αν ΘΕΛΟΥΝΕ να τον περασουνε.

    Περαστικα στη δημοκρατία μας ειπα; Α, δεν ειπα; Συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ασε που ξυπνησες τον καφρο μεσα μου και δημοσιευσα κι εγω....


    Αλλαζω πλεον. Che Βρασιδας :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δεν νομιζω να ψηφιστει κατι τετοιο. τι στο καλο? τοση ξεφτιλα πια. καπου διαβαζα οτι αυτα περι αποσυρσης της ανωνυμιας ειναι φημες και τιποτα παραπανω, σε καποιο μπλογκ το διαβαζα αλλα δεν θυμαμαι σε ποιο. τι να πω, ας ελπισουμε να μην γινει κατι τετοιο. και ας μην μεινουμε μονο στην ελπιδα, να κανουμε κατι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η φίμωση δύναται να χρησιμοποιηθεί ως μέρος ερωτικού παιχνιδιού ΚΑΙ ΜΟΝΟ!! Καλημέρες ελεύθερες λόγου (και αιτίας)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ειμαι περίεργος να δώ αν θα τόλμησουν να κάνουν κάτι τέτοιο. Έχουν κάνει και χειρότερα θα μου πείς. Η υπόθεση του press-gr πίστευω ότι ήταν σχεδιασμένη απο την κυβέρνηση και με τη βοήθεια αυτού του κακομοίρη δημοσιογράφου που εκβιάστηκε (μάλλον απο τον εαυτό του) έγινε ότι έγινε.
    Συμφωνώ με το αιτημά σου tzonako να ξυπνήσει η αντιπολίτευση.
    Τη καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. tzonako μου καλημέρα,
    πέραν τ' οτι εκφράζω τα πιο βρώμικα μπινελίκια για 14 γενεές αυτών που εμπνέονται τέτοια εκτρώματα, θέλω να ευχαριστήσω την agapi για την παράθεση του άρθρου.
    Ας μην ξεχνάμε πως ότι έθεσε ο πάνσοφος νομοθέτης καταρρίπτεται με μια Κοινή Υπουργική Απόφαση.
    Και να σου γνωστοποιήσω πως βάσει μιας τέτοιας ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ απόφασης αμείβομαι τους τελευταίους 14 μήνες.
    Κι έχω ακούσει κι άλλα παρόμοια παραδείγματα αρκετά για να μπορώ να χαρακτηρίσω αυτά τα παχύδερμα...gangsters

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγώ δεν πιστεύω να γίνει κάτι τέτοιο. Είναι πολύ χοντρό και τελείως αβάσιμο. Θα έχει και πρόβλημα νομικής στήριξης. Μία ζωή πάντως στα αρνητικά πρωτοτυπούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μαζί σου...
    Και που ακριβώς είναι η αντιπολίτευση που ψηφίσαμε και στηρίξαμε???
    Ευτυχώς έχουμε αφήσει το χώρο ελεύθερο να μας λογοκρίνει με την ησυχία της η ΝΔ....

    Φτου μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κι εγώ είμαι της άποψης που διατύπωσαν ο γραμματέας και ο Κωστας Βρακάς. Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο γιατί δεν βασίζεται πουθενά. Θα είναι σε αναντιστοιχία με το σύνταγμα και δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί πολύ απλά...όλοι οι έλληνες blogger δεν κατοικούν στην ελλάδα και επομένως δεν έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αστο, μετράω ήδη πόσοι θα μπορούσαν να μου κάνουν μηνυση...(εκτός από έναν που τον είχαμε γλωσσοφάει μαζί...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μαζί σας κι εγώ και ίσως κάνω copy paste όλο το κείμενο, ως έχει!!!
    Καλά κουράγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εδώ είμαι Τζονάκο μου. Παρούσα. Διαβάζω και ελπίζω στην αισιοδοξία που εκπέμπουν ο Γραμματέας και ο Νdn.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Την ιδέα για το σημερινό μου post μου την έδωσες εσύ. Στο αφιερώνω φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εάν συμβεί αυτό, θα πρέπει να είμαστε η πρώτη χώρα, αν δεν κάνω λάθος που προτίθεται να νομοθετήσει με αυτή τη φιλοσοφία.

    Δηλαδή η ελευθερία της έκφρασης αποτυπώνεται στο πόσο σύμφωνος είσαι με μια κοινωνία και με την πολιτεία;

    Δεν μας φτάνουν τα όσα διαβάζουμε, ζούμε και παρακολουθούμε καθημερινά.
    Τώρα θα μας καταδιώκουν και προσωπικά στο διαδίκτυο;

    Είναι τόσο σίγουροι ότι όλα βαίνουν καλώς που δεν επιδέχονται κριτικής;

    Ακόμη και τα τύπου press-gr blog έχουν δικαίωμα να υπάρχουν και οι μόνοι που μπορούν να τα "κλείσουν" είναι οι ίδιοι οι αναγνώστες που κρίνουν την προχειρότητα, τις ψευδείς ειδήσεις και τις εμπάθειες.

    Και χωρίς να θέλω να υποστηρίξω τέτοια blogs, λέω απλά ότι στη Βουλή ή σε συνεντύξεις τους ή σε ομιλίες μιλάνε καλύτερα;
    Κατηγορούν με στοιχεία;

    Μη τρελαθούμε κιόλας.
    Εδώ ζούμε κι εμείς.

    Καλησπέρα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αν συμβεί αυτό(ψηφισθεί τέτοιος νόμος), τότε θα εκπλαγούμε όλοι μας, από το ποιοι μπλοκάρουν στο διαδίκτυο.
    Σενάριο Φανταστικό(προς το παρόν)
    Ξυπνάει μια μέρα ο Γιωργάκης(ΠΣΚ) ή ο Κωστάκης(ΝΔ) διαβάζουν σε κάποια μπλογκς τα ακατονόμαστα.
    Ζητούν άρση του απορρήτου και ανακαλύπτουν ότι τους τα χώνουν ενός εκάστου: Ευάγγελος(Βενι), Γεώργιος(Σουφ).

    Ε ρε γλέντια μετά.
    Θα πρέπει να παρατήσουν τις συσκέψεις και να αρχίσουν να σκέφτονται, γιατί είναι ένα θέμα που ειδικά οι πολιτικοί μας το προσεγγίζουν τελείως επιδερμικά.
    Απλά επειδή πρέπει να τα γνωρίζουν όλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. διάβασα ένα αρθράκι στο κυριακάτικο βήμα.προωθείται ο νόμος για τα blogs...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Tzonako, καλή σου μέρα φίλε μου-)
    Στριμώκολλες οι καταστάσεις....
    Γνωρίζεις την άποψη μυο για το θέμα, (σχ. ποστ) και ίσως ..θυμάσαι και παλαιότερα γεγονότα, που τονίζαμε κάποιες επικίνδυνες απόψεις, εντός διαδικτύου.
    Νομίζω ότι χρειάζεται, οργανωμένη δουλειά, από "ειδικούς", Γιατί το θέμα , παγκόσμια "ειδικοί" τόχουν αναλάβει και έχουν δρομολογηθεί, ήδη, τα δυσάρεστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κατ' αρχην καλημερα και συμπαθάτε για την απουσία, εχω όμως χοντρό πρόβλημα με τον υπολογιστή μου.
    Αυτά παθαίνει όποιος τα βάζει με το κράτος ρουσσόπουλου.
    Απο ολα τα σχόλια βγαίνουν τρία συμπεράσματα :
    1. Ο νόμος θα γίνει με κάποιον τρόπο. Θα βρούν τρόπο να τον περάσουν.
    2. Θα ειναι μαγειρεμένος, κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των ΜΜΕ και των κυβερνώντων.
    3. Δεν είμαστε κάποια "οργάνωση" και θα μας αναγκάσουν να γίνουμε ωστε να μας καλουπώσουν εκει που θέλουν. Με άλλα λόγια ελάχιστοι μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους νομικά μια ενδεχόμενη δίωξη τους κι αυτοί αν ειναι δικηγόροι ή εύρωστοι οικονομικά. Αυτο που μας σώνει ειναι μπλόγκς δικηγόρων.

    Μια καλή ιδέα ειναι να παρακολουθούμε το μπλόγκ του e-lawyer. Τον εχω στα λινκς μου, πάω να δω τι γράφει σχετικά.

    Δεν εχω χρόνο τώρα να απαντήσω στα σχόλια στον καθένα σας, ευχαριστώ για τη συμμετοχή.
    Πάντως ωραίο το σενάριο του ag.thomas και η σκέψη της Vassia.

    Θα περάσω αργότερα απο τα μπλόγκια όλων σας, τωρα με καλεί το καθήκον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Θα συμφωνήσω με προλαλήσαντες πως δεν μπορεί να περάσει τέτοιος νόμος αφού είναι από μόνος του αντισυνταγματικός.

    Οι φήμες που διαδίδονται πιστεύω και εγώ πως έχουν σκοπό την φίμωση της ελευθερίας του λόγου και τον εκφοβισμό.

    Αλλωστε ΔΕΝ υπάρχει ιστορικό παρόμοιων ρυθμίσεων για τα blogs σε κανένα μέρος του κόσμου. Η Ελλάδα ας πρωτοτυπήσει σε άλλους τομείς και όχι στην καταστολή της ελευθερίας του λόγου που αν μη τι άλλο κατ΄εξοχήν άνθισε σε αυτόν εδώ τον τόπο....

    Παρακαολουθώ και εγώ το blog του e-lawyer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΤΖΟΝΑΚΟ...πανε να μας κλεισουν τα "στοματα" δεν θα τα καταφέρουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Νέα πρόταση μομφής εδώ και τώρα. Στο τέλος θα βαρεθούν και θα κάνουν. Και αν γίνουν κυβέρνηση, εγώ θα πάω στη Χαβάη με τον Θωμά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. asxeto!!

    molis akousa ston alpha 989 pou elege gia to thema pou evales sto blog sou!!!

    ki epeidi se exw dei se diafora blogs (isws na exw grapsei kai edw palaiotera) eipa na sou to metaferw....na aisthantheis perifanos :Ρ:Ρ

    ante kali sas mera!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ωπα, γίναμε ραδιοφωνικά διάσημοι :)
    Σ' ευχαριστώ πολυ βοσσ !
    Οσο περισσότερο το διαδίδουμε τόσο καλύτερα.

    @ melenia με τούτους που πετύχαμε κυβέρνηση δεν ειμαι καθόλου σίγουρος. Ας ελπίσουμε να μην περάσει κατι τέτοιο.

    @ Lockheart ο συντηρητισμός αυτο κάνει. Φοβίζεται απο καθε τι νέο.
    Το θεωρεί εκ προοιμίου κακό.
    Δεν θα φιμωθούμε !

    @ Ταχυδρόμε αν μπορείς να γράψεις κάτι σε εφημερίδα όπως έγραψες αλλού θα ηταν πολύ καλό.
    Πρόταση μομφής για το θεμα δεν παίζει, δεν μπορούν να κάνουν και άλλη πριν περάσουν εξι μήνες.

    @ Σπίθα ναι, γνωρίζω την άποψή σου για το θέμα καθως εχουμε συναντηθεί σε σχετικές συζητήσεις.

    @ John Black εξαιρετική η ανάρτηση στο μπλόγκ σου. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ρε πστ μου, δε μπορεί, είναι αντισυνταγματικό!
    τι σκατά;
    Ηξερα ότι μας κυβερνά η δεξιά, αλλά για χούντα δεν είχα καταλάβει:(
    Αν τολμήσουν, θα γίνει χαμός!
    ΚΑΤΩ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ,
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Διαβασα παραπανω περι δημοκρατιας...

    Παιδια μη γελιεστε. Δεν εχουμε Δημοκρατια. Εχουμε Νεα Δημοκρατια!!!!
    Και ετσι ολα ειναι πιθανα......
    Αλλα τι νομιζετε οτι θα καταφερουν; Θα μας κλεισουν τα blogs; Ε, θα κανουμε αλλα...Η μηπως δεν υπαρχουν τροποι να τα χωνουμε με το "βαμβακι";

    Ασχετο. Με το δικο μου blog που ειναι επωνυμο τι θα ψαχνουν; Το μικρο μου ονομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Kαι όμως με ανησυχεί πολύ οτι πολύς κόσμος -κυρίως προσκείμενος πολιτικά προς τα δεξιά- θεωρεί ως "επώνυμο" μπλόγκ αυτο που εχει ονοματεπώνυμο.
    Διαφωνώ κάθετα.
    Αν πρόκειται για ενα μπλόγκ σαν τα περισσότερα, ειναι αρκετό ενα ψευδώνυμο αρκει να ειναι λογικά και έγκυρα όσα λες.
    Τωρα κάποιοι που δεν εχουν πρόβλημα με αυτό, βάζουν ολόκληρο το όνομά τους. Δημοσιογράφοι βάζουν μεχρι και το κινητό τους κλπ.
    Αυτούς όμως τους συμφέρει να γίνονται γνωστοί με το ονοματεπώνυμό τους, όπως και καλλιτέχνες και αλλους.
    Το θέμα εινα τι λές, και αν κάνεις έγλημα -έλεος- τότε σε βρίσκουν αν θέλουν ακόμα κι αν υπογράφεις σαν 123Ν33Τ.
    Ο Πιτσιρίκος εγινε ετσι γνωστός και ετσι θα μείνει.
    Τον διάβαζαν όμως πολλοί παρά τον αιχμηρό του λόγο και συχνά τα λάθη του.
    Γιατι δεν απαιτήθηκε να αποκαλυφθούν τα στοιχεία του ;
    Για μενα δεν ειναι απαραίτητο και ακόμα και ανθρώπους που γνώρισα προσωπικά απο εδω, στα σχόλια τους αποκαλώ με το ψευδώνυμο.
    Σε ανωνύμους συνήθως δεν απαντώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αυτή η ιστορία εμφανίζεται σαν παγωμένη για την ώρα. Το αν θα επιχειρηθεί να περάσει στη ζούλα, άλλη ιστορία. Αν θες ρίξε μια ματιά εδώ, κυριότερα επειδή έχει και αρκετά λινκς και ένα -ας πούμε- ιστορικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape