Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

FAQ - Ε και ; τα MME κατα του ΠΑΣΟΚ

H αλλιώς ο πόλεμος των ΜΜΕ κατα του Γ. Παπανδρέου, και υπέρ της Δεξιάς !

Free-press εφημερίδες. Πολλές πιά.
Μία μου έκανε εντύπωση οταν βγήκε. Εκδότης ο Θ. Λάλας. Την ονόμασε FAQ. Δηλαδή Frequently Asked Questions στα ελληνικά. Δηλαδή ... (;) Τεύχος 27/03/08 - 02/04/08, σελ. 8, άρθρο κάποιου κ. Ανδρέα Σολωμού. Ολοσέλιδο. Τίτλος : Συνέδριο ΠΑΣΟΚ. Ε και ;

Αν κάνετε κλικ στην φωτογραφία θα μπορέσετε να διαβάσετε το άρθρο ολόκληρο.


Ας δούμε μερικά σημεία του που παρατήρησα χάνοντας τον χρόνο μου να το διαβάσω.
Τον ξαναχάνω γράφοντας τωρα και προσέχοντας τις διατυπώσεις μου μην θεωρηθεί πως έχω κάποια εμπάθεια. Προειδοποιώ οτι οι διατυπώσεις μου θα ειναι συγκρατημένες για ευνόητους λόγους.

Δείτε την φωτογραφία που επελέγη για να συνοδεύει το άρθρο. Ειναι μία τραβηγμένη προφανώς σε διάλειμμα ή πριν την έναρξη κάποιας μέρας του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, τραβηγμένη ωστε να δείχνει άδειες θέσεις και εναν κοιλαρά σε πρώτο πλάνο υπονοώντας προφανώς οτι το Συνέδριο ηταν φιάσκο και οι πασόκοι ειναι κοιλαράδες καλοπερασμένοι σαν τον συμπαθή κύριο σύντροφο. Απευθύνονται δηλαδη σε χαμηλής νοημοσύνης αναγνωστικό κοινό.


Προλογίζει λοιπόν με έντονα γράμματα κάτω απο τον τίτλο και καταλήγει :
... πάνε οι παλιές εποχές με τις Μερσεντές και άλλα σοσιαλιστικά εμβλήματα... ... Αυτην την φορά υπήρχε φτώχεια. Εξω αλλα και μέσα...

Στην συνέχεια ο αρθρογράφος της FAQ διαπιστώνει ιδεολογική πενία και παραδέχεται οτι τα ΜΜΕ αδιαφορούν για το ΠΑΣΟΚ.
Πενία υπάρχει σε κάποια μυαλά ανίκανα να σκεφτούν πολιτικά, να παράγουν πολιτική, να γράψουν περι Πολιτικής. Πενία υπάρχει σε μερίδα συμπολιτών μας που ενω δεν κάνουν τίποτα, κάθονται και υβρίζουν το ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνο για όλα, ξεχνώντας οτι αυτος που κυβερνάει εδω και καιρό ειναι η Δεξιά, την οποία και ψήφισε !
Επικαλείται τις δημοσκοπήσεις που όλες δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να πέφτει. Γράφει κάτι για τον Τσίπρα αλλα αυτο είναι μία ακόμα ειρωνική σπόντα εκ μέρους του θεωρώντας οτι το όνομα αυτό ενοχλεί τους πασόκους άρα ως άλλη Ανίτα Πάνια ο κ. δημοσιογράφος θέλει να παίξει με τον πόνο κάποιων.
Τον κ. Τσίπρα τον ρώτησες που ανάφερες το όνομά του επι ματαίω ;

"
Η ηθική απαξία εως απέχθεια που προκάλεσε στους ψηφοφόρους επι πολλές τετραετίες διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήρθε η ώρα να εκφραστεί "
Ειναι σαφές οτι ο κ. Σολωμός ειναι ή δυσαρεστημένος πασόκος που τώρα ειναι φαναντικός δεξιός ή δεξιός σκέτος ανέκαθεν απο ΒΠ με τζίπ και σκάφος.
Στην συνέχεια αναφέρει χαρακτηρισμούς που τα ίδια τα ΜΜΕ προσέδωσαν σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, γράφοντας οτι αυτα τα "γλυκόλογα" αντάλασσαν οι συμμετέχοντες στο ξεκατίνιασμα που προηγήθηκε της εκλογής του κ. Παπανδρέου.
Εγω, να ξεκατινιάζονται ειδα κατι τηλεοπτικά κανάλια και πολλές εφημερίδες αν όχι όλες.
Τα ΜΜΕ αρέσκονται στο ξεκατίνιασμα και το ξέρετε. Σας αρέσει όμως να βάζετε λέξεις σε στόματα άλλων για να τους απαξιώσετε όσο μπορείτε ετσι δεν ειναι ;
Εμ, να ένας λόγος να μην μιλά κανείς πασόκος χλευαστικά για άλλον γιατι "οτι πεί θα χρησιμοποιηθεί σε βάρος του". Εχει συλληφθεί το κόμμα και ότι πεί ή δεν πεί, σε βάρος του θα χρησιμοποιηθεί ετσι κι αλλιώς ;

Στην συνέχεια χλευάζει την δήλωση - απόφαση του κ. Παπανδρέου να μην συμμετέχουν όσοι διατέλεσαν υπουργοί ή υφυπουργοί στο νέο όργανο του κόμματος.
Γράφει οτι τωρα οι ψηφοφόροι δεν θα "ποντάρουν στο κουτσό άλογο". Εαν ο κ. Παπανδρέου ειχε επιλέξει μόνο τα παλιά, έμπειρα στελέχη του, τότε αναρωτιέμαι τι θα έγραφε ο κ. Σολωμός. Μια απο τα ίδια πιθανόν ; Ως επίδοξος opinion maker ( sic ) θέλει να προκαταλάβει την ψήφο όσων ειδαν θετικά ή ουδέτερα την σκέψη αυτη του κ. Παπανδρέου και να τους καθοδηγήσει και αυτός σε μη ψήφο στο ΠΑΣΟΚ επειδη ειναι "κουτσό άλογο". ( ...συγκρατούμαι είπαμε ).
Στη συνέχεια αναφέρεται στην απουσία του κ. Σημίτη απο το Συνέδριο και την αναφορά του σε κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην ΓΣΕΕ.
Ούτε κι εδω του άρεσε η ωμή ειλικρίνια του κ. Σημίτη. Ωστόσο έχει ενα δίκιο, ήταν απών.
Φαντάζομαι το ίδιο απών θα ήταν και ο κ. Σολωμός απο το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Διανοητικά τουλάχιστον. Ουτε η όποια αυτοκριτική του ΠΑΣΟΚ αρέσει στον κ. Σολωμό. Τι του αρέσει δεν βρήκα ακόμα.

Μα πρέπει κανεις να εχει την διάθεση να βρεί θετικά στοιχεία, αλλιώς γεροντοκορίζει απλώς. Ο ενας βρωμάει, ο άλλος ξυνίζει.
Στην επόμενη παράγραφο κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για το αμερικανόπνευστο σχέδιο Ανάν ! Μα και γι αυτό φταίει το ΠΑΣΟΚ !
Επι υπ. Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου λέει, διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία.

Και γι αυτό φυσικά φταίει το ΠΑΣΟΚ...
Προσπαθεί να αγγίξει τοπικιστικά ευαίσθητες χορδές και δη των Κρητικών, αναφέροντας το οτι επιτάχτηκαν περιουσίες Κρητικών για τις ανάγκες της βάσης της Σούδας. Να μας πεί παρακαλώ ο κ. Σολωμού εαν σήμερα ζητήσει η Σούδα κι άλλο χωράφι, αν ο Καραμανλής θα το δώσει ή όχι. Και για την βάση της Σούδας λοιπόν φταίει το ΠΑΣΟΚ και για τα Ιμια όπως λέει παρακάτω επειδη είπαμε ενα δήθεν "ευχαριστώ" στους αμερικανούς. Μάλιστα το χοντραίνει αφού κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για "τρομονόμους" ενω ξεχνά πως τότε έτρεχε η ετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων πως πιάστηκε η 17 Νοέμβρη και πως σήμερα η ΝΔ πάει να ποινικοποιήσει ολόκληρο τον δημόσιο βίο !
Κλείνει με μια αναφορά σε οικονομικά θέματα και Δημοσίων Εργων μιλώντας για "εξυπηρετήσεις¨ ξένων συμφερόντων.
Μιλά για νταβατζήδες. Δεν μιλά για κουμπάρους. Ξεχνάει να μας αναφέρει οτι η ΝΔ σημερα δεν το κάνει αυτό καθόλου. Το πιστέψαμε, πχ ΟΤΕ...
Τέλος, κάνει αναφορά στο "ΒΗΜΑ" ( 27/08/2003 ) που ειχε γράψει οτι η τότε κυβέρνηση Σημίτη ηταν η πιο φιλική στην Ιστορία προς το Κεφάλαιο. Μάλιστα... το ΒΗΜΑ... του κ. Ψυχάρη αν δεν κάνω λάθος. Ενισχύσεις απο συναδέλφους. Ετσι, για να δείξει έμμεσα οτι ζητά στήριξη. Για να δείξει κύρος.

Οπως καταλαβαίνει κανεις εύκολα, το άρθρο και ίσως και ολόκληρο το FAQ εχει σκοπό να πάει με το ρεύμα. Το ρεύμα λέει "
εξοντώστε το ΠΑΣΟΚ" και ακολουθεί. Θα μπορούσα εύκολα να πιστέψω οτι εχει γραφτεί απο κάποιον βουλευτή της ΝΔ. Δημοσιεύθηκε 27/3 δηλαδη δύο εβδομάδες μετά το Συνέδριο και τις μέρες που συζητιέται η πρόταση δυσπιστίας κατα της Κυβέρνησης. Μιά ακόμα προσπάθεια να δείξουν με το δάχτυλο οτι ο κακός ειναι το ΠΑΣΟΚ. Υπονοώντας οτι ο καλός ειναι οποιοσδήποτε άλλος. Οτι νά ναι ! Θα κοιμηθούν ήσυχοι έχοντας κάνει το καθήκον τους, την δημοσιογραφία.

Εγω δεν ειμαι δημοσιογράφος, ειμαι αναγνώστης της εφημερίδας σας. Και θλίβομαι οταν διαβάζω τέτοιο μένος, τέτοια διαστρεβλωμένη γραφή, τέτοια ανήθικη οπτική απέναντι σε ενα οποιοδήποτε ελληνικό κόμμα.
Σαν πολίτης ειμαι διατεθειμένος να ψάξω να βρω θετικά στοιχεία σε κάθε πολιτική παράταξη.
Το αντίθετο θα με οδηγούσε στο ράφι. Σε όλους θα έβρισκα χίλια ψεγάδια αν ήθελα να βρώ μόνο αρνητικά ή με ανάγκαζαν να γράψω μόνο αρνητικά προδίδοντας ετσι την ηθική μου. Και πάλι θα πρότεινα κάποιες λύσεις. Εσείς δεν προτείνετε τίποτα άλλο παρα να ανοίξει μια γή να καταπιεί το ΠΑΣΟΚ και τότε θα έπρεπε να βρείτε εναν άλλο "εχθρό".
Δεν ζείτε χωρίς ξεκατίνιασμα. Η ικανότητά σας να απομακρύνετε τον κόσμο απο τα ΜΜΕ και να στραφεί στο Διαδίκτυο και όπου αλλού μπορεί, ειναι δεινή.
Συμμετείχα σε εκείνο το Συνέδριο και όχι σαν κάποιο Στέλεχος. Αρα έχω μια απο πρώτο χέρι άποψη. Είδα θετικά και αρνητικά, γνώρισα ανθρώπους και πολλοί απο αυτούς ειναι εξαιρετικοί. Το να γράφονται τέτοια άρθρα σαν αυτο στην FAQ ειναι -ευγενικά το λέω- λάθος. Εσας όμως δεν σας ενδιαφέρει αυτό κε Σολωμέ. Ουτε κι εσείς μας ενδιαφέρετε λοιπόν.

Ε, και ;

Καληνύχτα σας κύριοι.

44 σχόλια:

  1. Ποια δημοσιογραφία ρε τζονάκο;
    Ακουστά την έχουνε κάτι τέτοιοι...
    Το παλιό του συνεταιράκι ο ...Ταξίαρχος πως βρέθηκε με τέτοια μπίζνα ξαφνικά κι απ' το πουθενά;
    Ο εν λόγω μπούλης δηλαδή δεεεν;..;)
    ...και πόσοι άλλοι...
    Πάντως σοβαρό άτομο βρήκες να σε φυτιλιάσει...χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπα, μια χαρά είμαι, δεν εχω "φυτιλιαστεί" φίλε μου, αλλα δεν πάει άλλο, πρέπει να αναδειχθεί το τι συμβαίνει και το πώς καθοδηγούνται τα πρόβατα.
    Ετσι καταλαβαίνει κανείς και πόσα άλλα θέματα πολύ πιο σοβαρά όπως η δουλειά μας, η υγεία μας, η ακρίβεια και τόσα άλλα, αντιμετωπίζονται με τέτοιο τροπο που ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΊ ΣΤΗΝ εΛΛΆΔΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ.
    Σαν ενας Μεγάλος Αδελφός να μας χειραγωγεί. Ε, όχι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς εδώ στην επαρχία διαπιστώνω ότι είμαστε πολύ τυχεροί που δεν έχουμε "free press" εφημερίδες! Επηρεασμένη και από το επεισόδιο πριν λίγους μήνες με την άσκηση λογοκρισίας από τη "lifo", καταλαβαίνω ότι οι εκδότες των εφημεριδων αυτών, εκμεταλευόμενες το γεγονός ότι θα τις διαβάσουν πολλά μάτια, ως "δωρεάν", ξεπουλούν ιδέες και προιόντα, όσο όσο.
    Που ξέρεις;
    Κάποιοι αδαείς ίσως "μασήσουν"!
    Τώρα, χωρίς να θέλω να τοποθετηθώ σοβαρά στο καθαρά πολιτικό κομμάτι του ποστ σου, θα πώ μόνο ότι αυτό το άρθρο είναι φανερά γραμμένο από δεξιό που "ξεκατινιάζεται" με άσχημο τρόπο!
    Μακάρι ο κύριος αυτός να διαβάσει αυτό το ποστ για να δει πως είναι να του ασκούν κριτική με επιχειρήματα και να βλέπαμε αν τολμά ν'αντικρούσει με εμπεριστατωμένο τρόπο!
    Κατά τα άλλα, εγώ θα έλεγα, απλά, να μη χάνεις το χρόνο σου διαβάζοντας "σκουπίδια"!
    φιλάκια

    Υ.Γ. άκου "φακ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε Τζονάκο μου, τι τσαντίζεσαι; Αφού τους ξέρουμε τους δημοσιογράφους, τι να λέμε τώρα. Ξέρουμε για το όπλο που έχουν στα χέρια τους και λέγεται προπαγάνδα. Ξέρουμε για τις καλά επιλεγμένες λέξεις που κρύβουν υπονοούμενα. Ξέρουμε και από λέξεις, συνήθως άδειες λέξεις, αλλά τι γίνεται στην πράξη;

    Επειδή γνωρίζω πως είσαι ΠΑΣΟΚ, με αυτά που θα πω δε θέλω να σου αφήσω την εντύπωση πως είμαι εναντίων του ΠΑΣΟΚ. Δεν είμαι εναντίων κανενός, αλλά δεν είμαι κι ούτε υπέρ. Αν ζούσα Ελλάδα, θα είχα την απορία ποιον να ψηφίσω, αυτό είναι αλήθεια, επειδή δεν βλέπω τι είναι πια δεξιά, τι είναι αριστερά. Δεν βλέπω ιδέες, δεν βλέπω διαφορές, άλλες από το ότι οι μεν είναι κυβέρνηση, οι δέ αντιπολήτευση.

    Τα ίδια γινόταν και επί κυβενήσεως ΠΑΣΟΚ. Τότε ακούγαμε προπαγάνδα υπέρ του ΠΑΣΟΚ, τώρα προπαγάνδα υπέρ της ΝΔ.

    Σήμερα τα κανάλια κάνουν την πολιτική..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βασικά δεν έχω τσαντιστεί. Δεν υπήρχε περίπτωση να γράψω σωστά αν δεν ήμουν νηφάλιος.
    Clockwork τι θα πει "αφου τους ξέρουμε τους δημοσιογράφους" ;
    Επειδη τους ξέρουμε ακριβώς πρέπει να μιλήσουμε και να απαιτήσουμε αντικειμενική ενημέρωση ! Αν δεν μιλάμε τότε μας κάνουν οτι θέλουν και πληρώνονται αδρά γι αυτό.
    Αντίθετα, δεν εχω κάποιο όφελος εγω.
    Δεν αντέχω άλλο την μονόπλευρη παρουσίαση και μάλιστα αρνητική απο όλο σχεδόν τον Τύπο.
    Μία λέξη θετική βρήκες στο άρθρο ;
    Εστω μία ! ...Ποιά ;

    Ενεσούλα μου γλυκιά τα free press δεν ειναι κακό πράγμα ουτε σημαίνει οτι όλα ειναι στραβά επειδή δεν μου αρέσουν. Υπάρχει πχ ο κ. Κύρτσος που στην δική του CITY PRESS ασκεί κριτική πάντα σχεδόν με επιχειρήματα και με λόγο στιβαρό και γεμάτο.
    Υπάρχουν και άλλα θέματα σε αυτες τις εφημερίδες εκτός απο πολιτικά.
    Στον ΠρεζαTV ριχα διαβάσει οτι υπάρχουν στην FAQ κρατικές διαφημίσεις, δηλ. ζεστό κρατικό χρήμα και ρόζ διαφημίσεις. Σε αυτο το τεύχος δεν ειδα κρατικές καταχωρήσεις αλλα ειδα ρόζ αγγελίες 090...
    Εμένα δεν με ενοχλούν αυτά αφου βγάζουν τα λειτουργικά έξοδα των εντύπων αλλα με ενοχλεί αφάνταστα η μεροληψία που θα μπορούσε να αφήνει και υπονοούμενα για άλλου είδους στήριξη σε κάποια ΜΜΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτοί οι αλήτες οι δημοσιογράφοι να μη συμπάσχουν στο δράμα του κυρίου Παπανδρέου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρώτη εξουσία ειναι ο τύπος
    Τζονακο!!!
    Το ξέρουμε πολύ καλά.
    Αυτο που με εκνευρίζει
    ειναι ότι υπάρχει κόσμος ακόμα
    που πιστεύει οτι διαβάζει στις εφημερίδες η οτι βλέπει
    στην τηλεόραση
    Τα θεωρεί ως δεδομένα
    Το θέμα δεν ειναι να μάθουμε τους
    δημοσιογράφους να κάνουν σωστά
    την δουλειά τους, άλλα πως να αξιολογεί ο καθένας τα όσα του σερβίρουν.

    Ποτέ άλλοτε στην ιστορία, τόσοι λίγοι άνθρωποι(δημοσιογράφοι) δεν ξεγέλασαν τόσους πολλούς

    τσίου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @karaflokotsifas

    You can fool some people all of the time

    You can fool all people some of the time

    But you can't fool all the people all of the time!:))

    Ας ελπίσουμε ότι όσο περισσότερος κόσμος στρέφεται προς εναλλακτικές πηγές ενημέρωσης και όσο περισσότερο αυτές οι πηγές διαδίδονται, τόσο περισσότερο υποψιασμένοι θα'μαστε.

    Πριν τις 16/9, έπαιρνα εφημερίδα σχεδόν κάθε μέρα και την Κυριακή 2-3 (έτσι, για τα DVD - πλάκα κάνω...)
    Από τότε που άρχισα να ενημερώνομαι από blogs,νοιώθω πολύ πιο υπεύθυνη ως πολίτης.

    Οπότε, η λύση είναι μία... διαδώστε το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλτατε τζων, κάθε φορά πίσω από τις επικεφαλίδες, ψάχνουμε και το τι κρύβεται πίσω από αυτές. Η ανάλυσή σου είναι όντως εμπεριστατωμένη και αναλυτική. Αυτό που μπορεί να σε βοηθήσει είναι να δεις τα ποσά κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει κάθε εφημερίδα (μέσω διαφημίσεων εταιριών του δημοσίου τομέα) αναλόγως με την αναγνωσιμότητά τους. Εκεί θα δεις σημεία και τέρατα... Οπότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΙΛΕ ΤΖΟΝΑΚΟ,ΕΓΩ ΕΒΓΑΛΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΟΥ....ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΗ.... ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ,ΝΑΙ,ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ....ΑΝΤΕ ΓΙΕΤΙ ΤΑ ΠΗΡΑ...ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ,ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε μιά μικρή χώρα με μεγάλη Ιστορία, κατοικούμε εμείς.
    Εμείς πρέπει να βρίσκουμε πάντα κάποιον να μας φταίει για ότι δεν πάει καλά. Στην προκειμένη περίπτωση ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    Για όλα, για τις φωτιές, για τα ομόλογα, για τον Ζαχόπηδο, για την οικονομία, για τα Σκόπια, για όλα.
    Ακόμα και για το αν δεν πηδάμε καλά.
    Τι να πείς ...

    @ insidetheroom καλωσόρισες. Το σχόλιό σου λέει πολλά, Ψάξτο.

    @ karaflokotsifas η διαπλοκή με τα ΜΜΕ σε τι βάθος έχει φτάσει; Αν ο ΓΑΠ δεν ενδώσει σε αυτην, πόσο ακόμα θα τον θάψουν ;
    Ειναι αυτό δημοσιογραφία σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας ;

    @ Νικολέττα ευτυχώς που υπάρχουν αρκετά μπλόγκς όπου μπορεί κανείς να διαβάσει και να δεί πολλά πράγματα που τα κανάλια και οι φυλλάδες δεν δείχνουν ή το παρουσιάζουν όπως θέλουν. Το γιατι θέλουν ετσι... αφήνεται στην φαντασία μας. Μπορούμε να υποθέσουμε οτι θέλουμε.

    @ kitsosmitsos κρατικό χρήμα, δηλαδη δικό μου για να τρώει ο κάθε Λάλας και να γράφει αηδίες ;
    Αλλη μια καινοτομία της ΝΔ !

    @ ΣΚΟΡΠΙΟΣ ... είπαμε, για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ άρα οι άλλοι ειναι αθώοι. Για γέλια και για κλάμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δυστυχώς φιλέ μου όχι δεν
    ειναι δημοσιογραφία αυτό.
    άλλα όσο υπάρχουν άτομα σαν
    την "νικολέτα" και αρκετών
    ακόμα(σαν εμενα π.χ χαα-χααα) σίγουρα υπάρχει ελπίδα


    καληνύχτα

    τσίου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ...αφιερωμενο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ το κειμενο σε οσους ξεκατινιαζονταν πριν τις εσωκομματικες εκλογές, και σε όσους το κανουν και τωρα...

    Βριστε παιδια, βριστε ελευθερα το δημοκρατικα εκλεγμενο αρχηγο του ΠΑΣΟΚ, βριστε, αποκλειστε τους ανθρωπους του απο ΟΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ, βγειτε με τα και καν'τε τιςε ΛΙΣΤΕΣ ας στο συνεδριο, ξαναβγειτε και ξαναβριστε τον...

    και αμα παρουμε ποτε κυβερνηση, ή ανεβουμε σε ποσοστα, να μου σφυριξετε...

    αλλά ξεχασα, αυτος ειναι ο δικός μας στοχος,οπότε ο δικός σας ειναι ο αντιθετος ε???

    αντε μην πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @all
    Μου κάνει εντύπωση που όλοι μας λέμε, "ε, τους ξέρουμε".
    Το θέμα είναι πως μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό. Και μπορούμε, μιας και εμείς είμαστε αυτοί που τους βλέπουμε, διαβάζουμε, ακούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σημερα πολυ θα δοαφωνησω μαζι σου.
    Δεν υπαρχει μενος κατα του ΠΑΣΟΚ μονο, ιδιες και χειροτερες δημοσιευσεις εχουμε δει για ολα τα κομματα. Χωρις καμια εξαιρεση. Και οταν ηταν κυβερνηση το ΠΑΣΟΚ, υπηρχε πολυ εντονη κριτικη για τη ΝΔ και ολα αυτα ειναι ενας φαυλος κυκλος, αφου ως γνωστον, τα ΜΜΕ ειναι ελεγχομενα.
    Αλλωστε, το οτι εσενα ο Γιωργακης σε πειθει για αρχηγος, αυτο δεν σημαινει οτι συμφωνουμε ολοι. Εμενα για παραδειγμα μου φαινεται εντελως φλουφλης και γλαφυρος. Τωρα βεβαια, μπορει να κανω και λαθος η μπορει να πεφτω κι εγω στη λουμπα να κρινω το Γιωργακη με βαση τις ατιμιες που διεπραξε η παραταξη του στο παρελθον, ενω αυτος μπορει οντως να εχει τις πιο καλες προθεσεις. Αλλα, να σου πω την αληθεια, δεν το νομιζω. Μεγαλωμενος μακρυα απο τα προβληματα μας και αυτος, οπως και ο Κωστακης (η αλλιως Μπουλης), μεσα στη διαφθορα και το ξεπουλημα της πολιτικης, χλωμο το κοβω να ειναι διαφορετικος απο ολους τους προηγουμενους. Αλλα ακομα κι αν ο ιδιος ειναι, τα στελεχη του ειναι τα ιδια και ειλικρινα τους εχω βαρεθει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευχαριστώ για το σχόλιό σου Παναγιώτη.
    Πάνω που έλεγα οτι οταν όλοι οι πασόκοι έχουμε δει τον πόλεμο απο τα ΜΜΕ αλλα στον σχολιασμό του θέματος αυτού βλέπω ελάχιστη συμμετοχή.
    Ειναι κούραση ;
    Ειναι αδιαφορία ;
    Ειναι κατι άλλο που δεν θέλω να πώ ;
    Ειναι τυχαίο ;
    Τι ειναι δεν ξέρω. Μάλλον η συνοχή μας τίθεται σε αμφιβολία.
    Η το άλλο : Αν αυτο το ίδιο ακριβώς θέμα το ειχε ανεβάσει κάποιος της φήμης ενος Πιτσιρίκου θα χε ήδη 80 σχόλια.
    Ανεβάζοντας πολιτικά θέματα, βάζει κανεις τον αναγνώστη σε κόπο να διαβάσει προσεκτικά, να αφιερώσει χρόνο και αν σχολιάσει να ειναι προσεκτικός.
    Φαίνεται όμως οτι η μπλογκόσφαιρα δεν εχει το βάθος και την ποιότητα που θα θέλαμε.
    Ειναι μιά διαπίστωση άσχημη αυτή.
    Θα δείξει το μέλλον.

    elate σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου και να μην τα παρατήσεις απο όπου μάχεσαι. Ξέρω, ειναι κούραση αλλα απο όσο λιγο σε γνωρίζω, εισαι μαχητής ! Πού θα πάει ; Κατι θα πετύχουμε.

    Κότσιφα σε λίγο θα αρχίσω να κάνω πολλά και διάφορα τσίου τσίου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προτείνεις δηλαδή τι ακριβώς butterfly ?
    Οκ ειναι να διαφωνούμε, νο πρόμπλεμ :)
    Οτι και να ειναι ο Γιώργος, η επίθεση που δέχεται ειναι ανηλεής.
    Και δεν νομίζω να υπήρχε τέτοιο μένος κατα των άλλων επι κυβερνήσεων Πασοκ. Η τουλάχιστον εγω δεν το ειχα καταλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χμου...

    (και πόσες φυλλάδες γράφουν εγκωμιαστικά για ΓΑΠ, παρόλο που βυθιζόμαστε?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απο όσο παρακολουθώ, οτιδήποτε καλό για τον ΓΑΠ το βάζουν με μικρά γραμματάκια ή σε σημείο που δεν θα προβάλλεται.
    Κάνουν ακριβώς οσα διδάσκονται στις σχολές ΜΜΕ, επικοινωνιακά τρύκ ωστε να μην φαίνεται οτι δεν στηρίζουν.
    Το άλλο που κάνουν ειναι να μην προβάλλουν καθόλου κάποια θέματα με την δικαιολογία οτι υπάχρουν άλλα πιο σοβαρά στην ειδησεογραφία.
    Δεν ξέρω λοιπόν αν υπάρχουν έντυπα που να μιλούν εγκωμιαστικά για τον ΓΑΠ και δεν απαιτώ άλλωστε να το κάνουν, απλα να είναι αντικειμενικοί θέλω και όχι μονοδιάστατοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν έχει πέσει στα χέρια μου η συγκεκριμένη εφημερίδα του Λάλα.
    Ο ίδιος όμως έχει πέσει στα αυτιά μου πολλάκις τελευταία.

    Τελικά, όλη αυτή η προπαγάνδα ενάντια στο ΠΑΣΟΚ κατά κύριο λόγο, των μέσων γενικά, καλό θα κάνει στο τέλος.

    Και σε συνδυασμό, από ότι διαπιστώνω, της φόρας που πήρε ο ΣΥΝ, άνευ μέτρου μερικές φορές θα έλεγα, μάλλον προς όφελος του ΠΑΣΟΚ θα είναι κι αυτό.

    Βέβαια δική μου εκτίμηση είναι.

    Ήδη, προσωπικά, παρότι , όπως έχω ξαναπεί, δεν είμαι με τον Γ.Α.Π, και είμαι και απογοητευμένη, έχω αρχίσει και σκέφτομαι ότι είναι ώρα να στηριχθεί αυτό το κόμμα, που για πολλά χρόνια εκπλήρωσε τις προσδοκίες μου.

    Καλησπέρα Τζονάκο
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όταν ένα κείμενο έχει τη γραφή και τη μορφή του συγκεκριμένου, βασιζόμενο μόνο σε βαρύγδουπες εκφράσεις, σε πομπώδικούς χαρακτηρισμούς και στην ειρωνεία τότε πραγματικά η επιρροή που έχει στο αναγνωστικό κοινό είναι ακριβώς η αντίθετη από αυτή που επιθυμεί ο εν λόγω συγγραφέας.

    Δεν νομίζω οτι θα συμφωνούσε κανείς με αυτή την εικόνα, εκτός κι αν μιλάμε για κάποιο φανατικό υποστηρικτή της Δεξιάς.
    Δεν πείθει αυτή η εικόνα εκτός κι αν απευθύνεται σε πολίτες που έχουν αποκοπεί από τα πράγματα. Δεν είναι καν άξιο σχολιασμού το εν λόγω κείμενο καθώς απέχει από τα πολιτικά μίλια.
    Όσο αυτή η πόλωση καλλιεργείται τόσο πιο κερδισμένο θα βγει το ΠΑΣΟΚ. Και το λέω εγώ που δεν υπήρξα ποτέ πράσινη οπαδός σε πολιτικές ή αθλητικές οργανώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ξέχασα να πω οτι το παρόν άρθρο είναι η τρανή απόδειξη του λόγου για τον οποίο η έντυπη δημοσιογραφία είναι κλινικα νεκρή.
    Καλησπέρες Τζονάκο μου! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η -μικρη ομολογουμενως- προσωπικη μου εμπειρια, μου εχει δειξει οτι καθε κυβερνηση κανει σκληρο πολεμο στην αντιπολιτευση μεσα απο τα ΜΜΕ. Δεν θεωρω οτι η συγκεκριμενη περιπτωση διαφερει σε κατι. Οποιος πλερωνει υποστηριζεται και οι αλλοι πανε για βρουβες. Επι Σημιτη και κυριως επι μπαμπα Παπανδρεου αυτο ηταν συνηθης πρακτικη και επι Μητσοτακη επισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το αυτό ελπίζω και εγώ Βάσσια. Οτι θα γυρίσει σε βάρος τους η λάσπη. Μόνο που δεν εμπιστεύομαι ακριβώς τον σημέρινό Ελληνα και ειδικά αυτό που έχει ψήφο. Ιδωμεν... :)

    Cinderella μου θα συμφωνήσω μαζί αλλα θέλω να προσθέσω οτι η έντυπη δημοσιογραφία ειναι αυτή που θα προσπαθήσει μέσα απο τυχόν νέο νομοθετικό πλαίσιο για το Διαδίκτυο να ελέγξει τις φωνές στα μπλόγκς.
    Σίγουρα ξέρουν οτι απειλούνται, ειδικά οι φρη-πρεςς εφημερίδες απο το φρη μπλόγκινγκ ;)
    Στόχος δημοσιευμνάτων σαν αυτό στην FAQ δεν ειναι ουτε ο πασόκος ούτε ο δεξιός ουτε ο αριστερός. Στυόχος ειναι ο/η αδιάφορος, αναποφάσιστος.

    @ butterfly μου θύμισες την "Αυριανή" επι Πασοκ ! Αν και ποτέ δεν συμπάθησα κραυγές αυριανισμού, όντως μια εποχή έπαιζε πολύ αυριανισμός.
    Σημερα βλέπουμε κατι ανάλογο σε σελίδες τύπου press-gr.
    Ο πολίτης δεν ενημερώνεται σωστά οταν υπάρχει υδροκεφαλισμός στον Τύπο. Διαφωνούσα τότε με τον αυριανισμό όπως και τώρα με τον ΜΜΕϊσμό ( !!! τι λέξη βρηκα ο μάη γκώντ ) όπως και αυριο αν συμβαίνει αυτό πρέπει να μην το δεχθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό ειναι καλό η κακό
    Τζονάκο μου???

    Καλησπέρα και
    καλή βδομάδα

    τσίου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν ξέρω, δεν εχω ιδέα. Ισως ειναι καλό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τζονακο καλησπερα και απο εδω. Ειναι γεγονος αυτο που αναφερεις, οτι ο περισσοτερος κοσμος δεν εχει και πολλη ορεξη να σχολιαζει τα πολιτικα θεματα. Αλλά εγω ελπιζω ακομα, ισως οχι και τοσο βασιμα. Ισως να εκφραζω απλα την προσωπικη μου προσδοκια.

    Κραταω απο αυτο το ποστ, αυτο που ειπε η Βασσια. Γιατι απλα θεωρω οτι ανθρωποι που αξιζουν, ειναι καλο να ασχολουνται με την πολιτικη. Και η Βασσια δειχνει απο τα γραπτα της οτι αξιζει. (απο κοντα δεν ετυχε ακομα να γνωριστουμε)

    Ας κρατησουν οι χοροι, που λεει και το ασμα.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τζονάκο, ας είμαστε αισιόδοξοι.
    Διότι πολλά "κακά" μας έχουν βρει ως χώρα, κι είναι καιρός να αναλάβουμε την ευθύνη μας.

    @ Αντώνη ευχαριστώ :-)
    Και συμπληρώνω ότι οι πρωτοβουλίες του Παπανδρέου να διαμαρτυρηθεί στην Αμερικανική Πρεσβεία και να συναντηθεί αύριο με τον Πρωθυπουργό, για το θέμα της FYROM, είναι για μένα σωστή και καίρια πολιτική.
    (να είδες λέω και καλό λόγο για τον Παπανδρέου)
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Βασια, πσσσσσσσσσσσσσσσσ μιλαμε! (για το "ας αναλαβουμε την ευθυνη μας" ειναι αυτο).

    Οσο για το σχολιο σου για τον Παπανδρεου, οσο να ναι (και χωρις να μπαινω στην ουσια) εχει μια μεγαλυτερη εμπειρια στα θεματα εξωτερικης πολιτικης. Και αυτο φαινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. O Λάλας και οι αλλοι (τι κι αν "αρθογράφουν") απευθύνονται στον «homo teleopticus» που, αποκαμωμένος και «μοιραίος αντάμα», συνεχίζει να παρέχει άλλοθι σε μηχανισμούς και συμφεροντα που στην πραγματικότητα δεν δίνουν δεκάρα για τα προβλήματά του, ενώ ο ίδιος ρίχνει τον επικίνδυνο σπόρο της κοινωνικής και πολιτικής αδράνειας.

    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ (ΟΥΑΟΥ ΑΛΕΞΗΣ) ΑΡΧΗΓΟ ΕΝΟΣ "ΡΙΖΟ-ΣΠΑΣΤΙΚΟΥ" ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ..(βολεύονται είναι αναλώσιμος , τον ανεβάζουν και τον κατεβάζουν , σαν τραγουδιστή από realiti που ξεχνιέται μόλις βγουν οι καινούριοι)

    Τυπικό παράδειγμα είναι η δυσφορία του για την ακρίβεια, αλλά όταν οι σύνδεσμοι καταναλωτών καλούν σε αποχή από την αγορά συγκεκριμένων προϊόντων, εκείνος, όπως η κλασική μαϊμού, «δεν βλέπει, δεν ακούει, δε μιλάει».

    Μία κατάσταση, που όχι μόνο δεν ευαγγελίζεται καμία αλλαγή στην καθημερινότητά του, αλλά οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον κοινωνικό και ψυχολογικό κανιβαλισμό του είδους «παρακολουθώ από τον καναπέ μου» την πτώση και την καχεξία της συνείδησής μου, καθώς και του πολιτισμού σε όλες του τις εκφάνσεις.

    ωστόσο πιστεύω ότι, αφού συνεχίζουν- ευτυχώς για το ανθρώπινο είδος-να υπάρχουν διαφορετικής ποιότητας πολίτες, οι οποίοι επιμένουν να θέτουν ερωτήματα και αιτήματα στη συνείδησή τους, τότε μπορούν να δημιουργηθούν και άλλοι. Γιατί αν έχει μείνει στους πολίτες αυτού του τόπου έστω και ένα ψήγμα μνήμης, αισθητικής και επιθυμία κοινωνικής δράσης, τότε είναι αναγκαίο η συντονισμένη κραυγή τους να γίνει τόσο ισχυρή που θα ραγίσει τα τείχη της απομόνωσης.

    Επιπλέον μιας και αναφέθηκε παραπάνω η Αυριανή δεν θέλω να ξεχνώ αυτό που ευφυέστατα είχε δηλώσει ο Μάνος Χατζιδάκις με αφορμή τον τότε «αυριανισμό»: «Εάν δεν αντιδρούμε στη θέα του τέρατος, σημαίνει πως έχουμε γίνει μέρος του».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αντώνη η απογοήτευση του κόσμου ειναι εμφανής. Αυτη καταλήγει σε αδιαφορία.
    Τι να κάνουμε όμως ;
    Να τα παρατήσουμε ;
    Εγω ειπα οτι θα το κάνω θέμα και το έκανα ! Ειναι κάτι που ζουμε κάθε μέρα εδω και χρόνια. Απαξίωση, επίθεση, μη προβολή και στο μεταξύ ανενόχλητη η Δεξιά κάνει οτι γουστάρει ! Αυτο δεν το ανέχομαι.
    Και για να ξηγιέμαι καλύτερα, σου λεω να ξέρεις οτι και αν το Πασοκ ηταν η ανέβει στην εξουσία πάλι, θα παλεύουμε το ίδιο για ενα καλύτεο μέλλον, καλύτερο Πασοκ, καλύτερη Ελλάδα, καλύτερους Ελληνες.
    Αυτο πρέπει να κάνουμε.
    Αλλιως θα πούν οτι 'εχουμε ίδιο όφελος ( πχ χρηματικό όπως γράφουν κάτι άσχετοι στο μπλόγκ της divaynne ) ή καρεκλικό ή οτι θες.
    Εγω γι αυτά που πιστεύω θα πολεμήσω κι ας με κατακρίνουν.
    Δεν θέλω να πείσω κανέναν, θέλω όμως να τους κάνω να δούν, να μάθουν, να καταλάβουν ακόμα κι αν διαφωνούμε.
    Αλάθητο δεν εχει κανείς.
    Ουτε καν ο ... Πεσέϊρο !

    Η Βάσσια ειναι απο τα σημαντικά άτομα που μιλάμε εδω κι αλλού. Η γνώμη της ειναι πάντα υπολογίσιμη.
    Σεβαστή ειναι και η γνώμη όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Tzonako, αν και εσυ μαλλον υποψιαζεσαι την απαντηση μου, αν το ΠΑΣΟΚ βγει ξανα, πρεπει να ειμαστε ακομα πιο αυστηροι. Μεχρι ενα οριο ομως. Οχι "να βαζουμε τα χερακια μας και να βγαζουμε τα ματακια μας μονοι μας".

    *το ποδοσφαιρο γιατι το ανακατευεις, ειδικα σημερα; χαχαχαχαχα, δεκτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εξαιρετικό σχόλιο nikkos. Χαίρομαι να εχω σχόλια απο κάποιον σαν εσένα.
    Ελπίζω να γινει αντιληπτός ο πόλεμος των ΜΜΕ και ο τρόπος λειτουργίας τους απο τον κόσμο.
    Και σαφώς ο Χατζιδάκις ήξερε καλά τι έλεγε.

    Αντώνη να εισαι σίγουρος.
    Εποικοδομητική κριτική το λένε.

    υγ. ποιό ποδόσφαιρο ; ! Α ! πάω να βγάλω τον αετό, με ζάλισε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Διάβασα και δεύτερη φορά το κείμενο. Και τρίτη. Κοιταξα και το ονοματεπώνυμο του δημοσιογράφου. Όχι δεν τον λένε Τσίπρα. Διάβασα και το σχόλιο του χρήστη nikkos. Και το δικό σου καλέ μου οικοδεσπότη που το θεώρησες εξαιρετικό. Πραγματικά απορώ. Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι ο Σύριζα; Το πρόβλημα της χώρας ποιό είναι; Τα προβλήματα της χώρας και του Πασοκ ταυτίζονται ή όχι; Κι αν όχι τότε μήπως γι αυτό το Πασόκ έχει πρόβλημα;

    Αν την ώρα που μια δεξιά κυβέρνηση λυμαίνεται τον τόπο και ένας τριτοδεύτερος δημοσιογράφος εξυπηρετώντας τους δικούς του σκοπούς γράφει παπαριές, εμείς εστιάζουμε το πρόβλημα ταυτότητας που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κεντροαριστερό κόμμα στην άνοδο ενός μικρότερου και στρέφουμε τα βέλη μας προς τα εκεί και μόνον τότε όντως το πρόβλημα δεν είναι δικό τους. Είναι δικό μας. Και δεν θα λυθεί. Γιατί όταν μας δείχνουν το δάσος εμείς δεν κοιτάμε απλά το δέντρο. Κοιτάμε το δάχτυλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλώς σε βρίσκω με πεταμένη την σκούφια σου για πολιτική αντιπαράθεση. Δεν είναι απαραιτήτως πόλεμος στον Γ.Π. Μπορεί να είναι απλή συναλλαγή. Βγάζει εφημερίδα ο άνθρωπος και πιέζει για να του κάνουν μια...προσφορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @cinderella
    Θα σου πω τι με εχει κουρασει σε αυτον τον τόπο.
    Όταν κάποιος μιλάει για το σπασμένο πεζοδρόμιο κάποιος πετάγετε του μιλάει για το ασφαλιστικό.
    Όταν κάποιος μιλάει για την έλλειψη υποδομών για την ψηφιακή εποχή κάποιος του μιλάει για την ανεργία.
    Όταν κάποιος μιλάει για τον έλεγχο των ΜΜΕ κάποιος θα του μιλήσει για την δεξιά.
    Ήμαρτον!
    Επειδή υπάρχει ανεργία, μισθοί και συντάξεις πείνας και μια ανίκανη κυβέρνηση δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να ασχοληθούμε με όλα τα άλλα. Πρέπει να ασχοληθούμε ΚΑΙ με αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ειμαι υποχρεωμένος να απαντήσω κατι για διευκρίνιση στην αγαπητή cinderella.
    Ο nikkos ειναι ενας απο τουα καλούς μπλόγκερς και τον συνάντησα πρώτη φορά πριν κανα χρόνο αν θυμάμαι καλά.
    Παρακολουθω το μπλόγκ του και βλέπω οτι έχει άποψη για πολλά θέματα και μου αρέσει το ύφος του. Ειχε καιρό να κάνει ενα σχόλιο και σημερα ηρθε σε αυτο το θεμα !
    Αν και βγαίνει εκτός θέματος μετά, το κάνει αφου καταθέσει κάτι σχετικό με το θέμα μου.
    Η άποψή του για το "παράπλευρο" θεμα Τσίπρα που άλλωστε αναφέρει και ο κ. Σολωμός στο άρθρο του δεν σημαίνει οτι το πρόβληαμ στο ΠΑΣΟΚ ειναι ο Τσίπρας.
    Εγω δεν λέω αυτό πάντως.
    Αν προσωποποιήσουμε τα προβλήματα χμμμ... δεν μου ακούγεται καλό.
    Αρα, θεωρώ εξαιρετικό ενα σχόλιο αυτόνομα, μόνο σε σχέση με το όλο κλίμα.
    Για το παρόν θεμα κρατώ το πρώτο μερος του.
    Εαν θα ηθελες να το συζητήσουμε ευχαρίστως με e-mails cinderela :)

    O άλλος :) Σε βρίσκω λακωνικό αλλα περιεκτικό και σωστό ! Εισαι μεσα στα κόλπα μεγάλε ; Ομολογώ οτι δεν μου πήγε αμέσως ο νούς εκεί αν και θα πρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Παναγιώτη όλα ειναι σημαντικά.
    ενα κάθε φορά ομως ρε γμτ δε γίνεται διαφορετικά. Πάρε αυτο εδω το θεμα πχ.
    Αν αρχίζαμε να μιλάμε περι Τσίπρα και περι εκλογών και περι ανεργίας και περι Σκοπίων αστα να πάνε !
    Ολα θα πάρουν σειρά, με το μαλακό κι όσο αντέξουμε :)

    Νικος Κ. καλό ε ; Ωραία πάω να το βγάλω τωρα γιατι εχω πολλά φιλαράκια που τους στενοχωρεί το τετρακέφαλο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δεν θα έκανα ποτέ κατάχρηση του χώρου και της καλοσύνης σου Τζονάκο μου για να τσακωθώ μέσα στο σαλόνι σου. Δεν υπάρχει καν λόγος. Κατάλαβα πολύ καλά σε τι συμφωνούσες πριν ακόμα το διευκρινήσεις.
    Γνώμη μου είναι οτι το πρόβλημα του Πασοκ δεν είναι ο Σύριζα. Πρόβλημα του είναι τα προβληματά μας γιατί ούσαν ρομαντική υπερ του δέοντος θεωρώ οτι τα κοινωνικά προβλήματα των πολιτών πρέπει να είναι και προβλήματα των πολιτικών φορέων που οι ίδιοι επιλέγουν να τους εκπροσωπούν.
    Πρόβλημά μου δεν είναι ο Τσίπρας. Όσο trendy και cool κι αν είναι. Πρόβλημα μου δεν είναι ο ΓΑΠ. Πρόβλημα μου δεν είναι καν ο Καραμανλής. Πρόβλημά μου είναι οι πολιτικές αυτής της κυβέρνησης. Είναι το ασφαλιστικό. Είναι η παιδεία. Είναι η ανεργία. Και με απασχολούν και τα 3 εξίσου. Και με απασχολούν κι άλλα ακόμα που δεν παραθέτω για εύλογους λόγους. Σε αυτά θέλω να επικεντρωθούμε Παναγιώτη. Σε όλα μαζί. Και σου υπόσχομαι πως όταν θα μου μιλήσεις για το σπασμένο πεζοδρόμιο να μην σου αντιπαρατεθώ με το ασφαλιστικό. Έχω μάθει να ακούω και να διαβάζω (καμιά φορά και πίσω από τις λέξεις). Έχω μάθει να κάνω και υπομονή. Μεγάλο προσόν αυτό σε αυτή τη χώρα. Μόνο για τον Τσίπρα μην μιλήσουμε. Βαριέμαι αφόρητα και είναι που έχω ιεραρχήσει τα προβλήματα μου έτσι που αυτόν δεν τον θεωρώ ένα από αυτά.
    Καλημέρες σε όλους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ο,τι συμβαινει συμβαινει σιγουρα! Το θεμα ειναι να ενημερωνομαστε πιο σωστα και σφαιρικα και να μην χαφτουμε αβιαστα ο,τι μας ταϊζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μα του έχουν φορτώσει την ταμπέλα του innovator! Πόσο ακόμα να βοηθήσουν?

    Αυτό το FAQ δεν το βλέπω να μακροημερεύει πάντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape