Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Καμμία αναφορά στις Εθνικές Γιορτές ετσι που γιορτάζονται.

Καμμία αναφορά σε οποιαδήποτε Εθνική Γιορτή που περιλαμβάνει παρελάσεις και ψέμματα.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα ψευδή έχουν διδαχθεί στα σχολεία γενιές και γενιές Ελλήνων σχετικά με την Ιστορία μας σαν λαός και σαν Ελληνισμός, στις ημέρες παρελάσεων εγω θα κάνω αυτο που έκανα απο κάποια εποχή και μετά. Θα ξύνω τα @@ μου.
Μεχρι να αποκατασταθούν οι αλήθειες, μέχρι να πάψει να θεωρείται η Εκκλησία ως το μέγιστο εθνικό κεφάλαιο. Μέχρι να πάψει να μπερδεύει ο Ελληνας την πατριωτισμό με τον σταυρό, μέχρι να απορρίψει όλη αυτην την βλακεία των παρελάσεων εμπρός απο γενειοφόρους κληρικούς και λαμόγιους πολιτικούς. Μέχρι να αρχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά πετώντας τα βαρίδια στο ρέμα, καθαροί, νηφάλιοι, λογικοί και ειλικρινείς.
Εγω θα ντρεπόμουν να είμαι πολιτικός ή παπάς και να παρελαύνουν μπροστά μου νεαρούδια και στρατιώτες. Εκείνοι δεν ντρέπονται ; Μάλλον καθόλου !

24 σχόλια:

  1. Όχι ρε Τζονάκο,τι να τους ενδιαφέρει;Το θέμα είναι να βάζουμε πάνω απο όλα την χώρα και την θρησκεία μας,να μας τακτοποιούν σε αγέλες που ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός απο τα προβλήματα της χώρας τους και να μας ελέγχουν καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Τζονάκο!

    Και εγώ είμαι υπέρ της κατάργησης των στρατιωτικώ παρλάσεων. Στις μαθητικές αφήνω ένα παράθυρο γιατί γίνονται πιο πολύ για τους γονείς κια τους συγγενείς και λιγότερο για τα παιδιά.

    Πάντως αυτά που περιγράφεις δεν υα γίνουν ποτέ στην Ελλάδα. Η ιστορία γράφεται από τους νικητές και (αν και δεν ξέρω πως έγινε) η εκκλησία έχει νικήσει το ελληνικό κράτος εδώ και πολλά χρόνια.

    Καλή σου ΄μέρα και καλά να περάσεις μιας και είναι αργία σήμερα ε;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tωρα που βλέπω τον τίτλο, ξεγελάει.
    Δεν απαξιώνω τις Εθνικές Γιορτές, αλλα τους τρόπους που αυτές "εορτάζονται" και εκείνους που καπελλώνουν αυτές για να έχουν οφέλη.
    Μάλλον θα πρέπει να διορθώσω τον τίτλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Εγω θα ντρεπόμουν να είμαι πολιτικός ή παπάς και να παρελαύνουν μπροστά μου νεαρούδια και στρατιώτες. Εκείνοι δεν ντρέπονται ; Μάλλον καθόλου !"

    Εγω ντρεπομαι ακομα που παρελαυνα σαν νεαρουδι και αργοτερα μεγαλος στον στρατο!
    Για αυτο..Χρονια πολλα!Ζητω το Εθνος!
    Ζητω η πατριδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τζονάκο μου καλό σου απόγευμα.
    Αστειεύεσαι βέβαια που θα ντρέπονται οι πολιτικοί και οι παπάδες που παρελαύνουν μπροστά τους τα παιδιά. Αυτοί καμαρώνουν σαν γύφτικά σκεπάρνια.
    Όσο για τα άλλα που αναφέρεις (περί χωρισμού Κράτους - Εκκλησίας, απόρριψης των βαριδιών κλπ) νομίζω ότι δεν θα ζήσουμε να τα χαρούμε (εγώ τουλάχιστον που έχω και μια Α ηλικία) ...δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εν γένει έχεις δίκαιο. Από την άλλη, χωρίς Εκκλησία δε θα είχαμε Επανάσταση. Διαφωνείς με αυτό? (μη με περάσεις για κανα εθνικιστή και θρησκόληπτο -τουναντίον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. :-)
    Σήμερα που κατέβηκαμε για καφέ, λέει ο άνδρας της φίλης μου, όταν βλέπει το Λύκειο να περνάει προς στοίχιση και παρέλαση.
    Πάμε να δούμε;
    Αυτό αξίζει (καταλαβαίνεις τι εννούσε).
    Το αντρικό του αίσθημα ένιωσε υπερηφάνεια υπό την θέαση των ψηλοτάκουνων και των μίνι!!!
    :-) Αθάνατοι άντρες.

    Για τις παρελάσεις τώρα γενικά και με όποια ιδιότητα.
    Καλύτερα χωρίς αυτές.
    Ας προχωρήσουμε μπροστά.
    Ούτε θρηκευτικές ιαχές, ούτε ποιος είναι ο καλός ο μαθητής, ούτε τίποτα.
    Δεν έχουμε ανάγκη να φωνάζουμε ποιοι είμαστε, είναι προτιμότερο να το αποδεικνύουμε στη ζωή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τις παρελάσεις είχα γράψει ΕΔΩ.
    Σαφώς ειμαι κατά αυτών, ακόμα και αν θα μου πρόσφεραν κάποια ωραία μπουτάκια και λαχταριστά στηθάκια να ανεβοκατεβαίνουν ανεπαίσθητα στο βήμα.
    Επίσης αυτές οι Γιορτές στήθηκαν κάποτε για ανόρθωση του πατριωτικού ηθικού μετά απο πολέμους κυρίως.
    Σήμερα ο κόσμος ειναι αλλιώς.
    Παρελάσεις και παπαδαριό δεν έχουν θέση σε μιά Γιορτή που αμα το σκεφτείς πέθαναν άνθρωποι τότε. Χιλιάδες.
    Ουτε και τα μίνι τιμούν τους αγώνες.
    Ουτε τίποτα, αντε ο Στρατός έχει κάποια σχέση. Αλλα τα έξοδα ; Μήπως να τα διέθεταν κάπου αλλού ;
    Μήπως αύριο θα ψηφιστεί ενα αισχρό νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό ενω την ίδια ώρα έχουν χαριστεί τόσα χρήματα στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ και διατίθενται για παρελάσεις και άλλα τσίρκα ;

    MAD ναι, αλλα όχι να καπελλώνουν οι παπάδες τις Γιορτές λες και ΟΛΑ τα έκανε ο Κλήρος !

    Α, και επιπλέον δεν με έβαλαν σημαιοφόρο επειδή πάντα βρισκόταν κάποιος μαθητής το ίδιο άριστος με μενα αλλα ψηλότερος.
    Απο τότε πήραμε μαθήματα μάρκετινγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μμμ.. πρέπει να το σκεφτώ πιο σοβαρά το θέμα. Δεν έχω καταλήξει. Από τη μία με ενοχλεί όλο αυτό το "στημένο" της παρέλασης, από την άλλη ενισχύει τη γιορτινή ατμόσφαιρα όταν ακούγονται ιστορίες [σε μερικές πολεις της Ελλάδας] από τα μικρόφωνα κατά τη διάρκειά της. Δεν ξέρω, δεν είμαι σίγουρη, θα διαβάσω και τα υπόλοιπα σχόλια που θα ακολουθήσουν μπας και κατασταλλάξω.
    Μ'αρέσουν τα posts που με βάζουν να προβληματίζομαι σε θέματα για τα οποία δεν έχω καταλήξει ακόμα σε μια θέση.
    Αλλά οι φούστες που ανεβαίνουν, τα ντεκολτέ που ανοίγουν και τα τακούνια που μεγαλώνουν με ενοχλούν στις παρελάσεις ! ASxeTo! :p
    Καλησπέρες tzonake!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο τρόπος που σκέπτεσαι μου αρέσει :)
    Η δική μου άποψη ειναι οτι οι μεγάλες Γιορτές αξίζουν περισσότερη ταπεινότητα, μνήμη αντάξια του γεγονότος που τιμούμε, αξιοπρέπεια και ειλικρίνια.
    Βλέπει κανεις τίποτα απο αυτά στις παρελάσεις μας ;
    Δύσκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμένα οι παρελάσεις μου δείχνουν ότι οι πολιτικοί και οι αρχιμάστοροι δείχνουν στον λαό πού πάνε τα ΦΠΑ που πληρώνουν όλοι.Σε καινούρια οπλικά συστήματα και φυσικά σε καινούριες μίζες.

    Καλησπέρα φίλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τι καμνεις τετοια ωρα τσυπνιος?ακου,εγω πηγαινα στην παρελαση-εννοειται παραστατρια-με τα φουστακια μου,τα παππουτσακια μου..ξερεις,μεχρι τον αστραγαλο που λεει και ο mad...xaxaxa!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με προλάβατε, πήγαινα για νάνι.

    @ island το ίδιο πράγμα βλέπουμε στις παρελάσεις και σε όλο το νταβαντούρι.

    @ mad69luv μπορώ να σε φανταστώ στην παρέλαση ; Ε ; Μπορώ ; ... Πλιιζζζ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ελευθερα...ονειρ-ορεξουμε αποψε..αλλα να μου πεις αυριο τι εκανα..χαχαχα!!!καληνυχτααα!!!ονειρα....ονειρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 69??τωρα το ειδα...69???προτιμω σκετο το 6....χαχαχαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ta ema8es ta nea...Dimokrati Makedonias-Skopia einai H Teliki protasi gia tin onomasia ton skopiwn!!
    Pws leme Dimokria tou Kongo pou einai H kanoniki onomasia kai oloi leme Kongo!! 8a tous apokaloun oles oi xwres Makedonia-Skopia!!

    Ante zito to E8nos loipon!!!
    Zito H 25Martiou H apeleu8erosi mas apo tous Tourkous oi Ypodoulosi mas se Amerikanous kai Europaious, H Ypodoulosi mas stous pansofous pou mas Kibernane kai pou 8a mas ipoxreosoun na douleboume mexri na pe8anoume gia na glitosoun ta lefta twn sidaksewn mas!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο καθένας μπορει να μαθει σωστα την ιστορια. Αρκει να διαβασει. Δεν υπαρχουν μονο τα βιβλια του σχολείου. Οσον αφορα τις παρελασεις και τα λοιπα τιριριμ αυτα δεν τελειωνουνε μαγκες. Αυτα ειναι για να αισθανονται οσοι ποτε τους δεν εμαθαν την ιστορια (κι ως εκ τουτου εγιναν πολιτικοι) λιγο "ανθρωποι". Αλλα το τετραποδο οπως και να το βαλεις, τετραποδο θα παραμεινει.

    Ενα αυτο.

    Το αλλο ειναι οτι εγω ειμαι υπερ των παρελασεων γιατι θελω να βλεπω τα κοριτσακια με τα μινι, ειμαι ενας πορνογερος καφρος.

    Τελος επειδη παραγερασα, επειδη ενας φιλος ειπε για τη Μακεδονια. Σαραντα πεντε χρονια ονομαζεται Μακεδονια η περιοχη των Σκοπίων. Στις μεγαλύτερες ξενες βιβλιοθήκες υπαρχουν βιβλια που αναφέρεται ο Αλεξαντερ , γιος του ΦΙΛΙΠΟΦ. Κι ετσι τα ξερει ο κοσμος. Τωρα που ξυπνησαμε εμεις καλησπερα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όχι δεν ντρέπονται! Μη σου πω ερεθίζονται κιόλας (για να μην το πω πιο χοντρά). Αυτά τα βαρίδια που λες να πετάξουμε στο ρέμα προτείνω να τα πετάξουμε στα μούτρα τους! Να πονέσουν και αυτοί όπως τόσα χρόνια πονάει ο τόπος με τις πράξεις τους.

    Τη καλημέρα μου tzonako.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θυμάμαι στην εποχή, μου στις παρελάσεις τα... δίφραγκα και τα στραγάλια έπεφταν... βροχή. Τώρα τι πετάνε άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Περίεργο, σε είδα πάνω σε ενα ποδήλστο mad2luv. Παρελάζατε λέει με ποδήλατα. Φυσικά, κοντή φούστα να βλέπωμεν καλά τα... προσόντα σας. Γκούχχχ... καλά μην τα λέμε και όλα δημόσια εδω... :)

    Λίλυ το παράδοξο με τους εορτασμούς παλιών ένδοξων αγώνων απελευθέρωσης και αντίστασης ειναι οτι εν τω μεταξύ έχουμε υποδουλωθεί σε άλλους για τους οποίους έχω σοβαρές αμφιβολίες για το αν κάποτε θα οριστεί κάποια Εθνική Γιορτή.
    Οσο για τα Σκόπια, λυπάμαι πολύ.
    Σκέψου παιδιά που όταν άρχισε το θέμα του ονόματος ηταν 2 χρονών. Σήμερα αυτά ειναι γύρω στα 17 τους. Μακεδονία έμαθαν να το λένε, άλλη μία γενιά. Πώς να τους το αλλάξουμε ;

    Βρασίδα οι παρελάσεις γίνονται εχω την εντύπωση ακριβώς για όσους τυφλά πιστεύουν την Ιστορία όπως τους την είπε ο παπάς. Δηλ. όπως βολεύει τον παπά.
    Ειναι πολύ ξεφτίλα για την θυσία ανθρώπων σε εθνικούς Αγώνες, να καταντησουμε να πηγαίνουμε για τα μίνι.
    Για τη Μακεδονία, καλώς τους μας κι ας άργησε. Τωρα ειναι αργά. Θα μας επιβληθεί μιά ονομασία που δεν θα αρέσει σε κανέναν. Ευθύνη φέρουν όλοι οι πολιτικοί της τελευταίας 30ετίας και βάλε.
    Πολλων τα παιδιά πολιτεύονται ήδη σήμερα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ωπα, αλλάξαμε όνομα JD ; Οκ.
    Πώς να χαθεί απο αλλού η ντροπή για να τη βρούν οι κρατούντες εδω ;
    Αφου κολακεύονται που παρελάζουν μπροστά τους τα κορίτσια.
    Για τα αγόρια χέστηκαν, χαχαχαχα...
    Τα βαρίδια ειναι για να τα πετάς οταν δεν ειναι πιά χρήσιμα.

    Γεράσιμε, δεν πέταξα ποτέ δίφραγκα γιατι δεν το κατάλαβα ποτέ αυτο το "έθιμο". Αλλα αφου παρέλασα επι μια 10ετία, δεν ήμουν ανάμεσα στους θεατές. Ημουν ανάμεσα στους μαλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ειδικά οι παπάδες για τα κορίτσια χέστηκαν.
    Για τα αγόρια πάλυ όχι.
    Δεν έχουν και πολλές ευκαιρίες να βλέπουν τόσους ένστολους να παρελαυνουν μπροστα τους.

    (το όνομα το άλλαξα γαιτί το JD μου θύμιζε τον Τζέϊ Αρ απο το Ντάλλας. Πολύ αμερικανιά.)

    Να σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μα ναι και τα παιδια για να φορεσουνε τα μινι οι γκομενες θελουνε να γινονται παρελασεις. Πως να το κανουμε δηλαδη. Αρα κι εγω δηλωνω υπερ για να κανω ματολουτρο. Αρκετα σκάσαμε Γιαννη, καποιοι δε βαζουν μυαλό.

    Οσο για τα Σκοπια δεν προκειται να μας "επιβληθει" τιποτα. Το ονομα τους ΕΙΝΑΙ Μακεδονια (απο μαλακιες μας αλλα αυτο ειναι μεγαλη ιστορια) και δεν εχει δικαιωμα να τους το παρει κανεις. Το δικαιωμα το απεμπολησαμε πριν 4 δεκαετιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. χμ,ξενερωτα ονειρα...να σου ξηγησω εγω το ονειρο...χαχαχαχα..με ολες τις ανατριχιαστικες λεπτομερειες..χαχαχαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape