Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Alla Vano, άλλα κάνω.


Η πρόταση της τελευταίας στιγμής απο την πλευρά του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ για Δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό, μόνο εντυπώσεις μπορεί να προκαλέσει. Ειδικά αν δεις την συνέχεια, πώς δηλαδη το χειρίστηκε αυτό ο Συριζα.
Το ΠΑΣΟΚ βέβαια έσπευσε να συμφωνήσει τείνοντας για άλλη μία φορά χείρα συνεργασίας την οποία απορρίπτεται απο τον ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά αν δεν την είχε στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ αυτην την πρόταση, δεν θα είχε καμμία τύχη.
Τώρα όμως ο κ. Αλαβάνος θέλει να καρπωθεί όλο αυτό για πάρτη του !
Τι λε ρε φίλε λέμε ; Χαχαχαχα... γέλωτας ! Δεν ειναι λαϊκισμός αυτό ; Δεν ειναι αλαζονεία ;
Αλλα "δώσε θάρρος στο χωριάτη" λένε ... και... τεσπα.

Παρένθεση :
O κ. Αλαβάνος ειναι εκείνος που αποκάλεσε "Ολυμπιακά Τερατουργήματα" όσα φτιάχτηκαν στην Αττική για τους Ολυμπιακούς Αγώνες επι κυβέρνησης Σημίτη ! ( Βουλή, 29/09/2007 ).
Να μας πει τι θα έκανε αν ήταν Κυβέρνηση ! Δεν θα τελούσε Αγώνες ;
Οχι τίποτ' άλλο, ρωτάω για να δω πώς στο καλό σκέπτεται να κυβερνήσει, γιατι δεν εχω δει ως τώρα καμμία κυβερνητική πρόταση απο τους Σύριζες.
Κλείνει παρένθεση.

Ο κ. Αλαβάνος ειναι που πριν ακριβώς δύο χρόνια εμφανιζόταν να επιθυμεί προσέγγιση με το ΠΑΣΟΚ αλλα οι συνεργάτες του ελεγαν εδω κι εκει οτι " δεν μπορεί, διοτι τελεί υπο την επήρρεια του αριστερού ρεύματος".
Το πόσο ειναι αυτο το ρεύμα θα το δείξει ο χρόνος, θα το πει η Ιστορία και ίσως χαθούν πολλά στην μάχη κατα της Δεξιάς ως τότε.
Λάθος οπτική κύριε Αλλα-Βάνω, η νδ κυβερνάει, το Πασοκ θέλει να συνεργαστείτε.
Εννοείτε κάποια συνεργασία ή το λέτε για τις εντυπώσεις ; Το ομορφόπαιδο το βάλατε εκεί για να μείνει άφθαρτο και εσείς παίζετε όλο το επικοινωνιακό παιχνίδι απο πίσω ;
Πώς το λένε αυτό ; Δημαγωγία ; Λαϊκισμό ; Αλαζονεία ; Θες παρακάλια ; Θες να σε ψηφίσουν πασόκοι ; Θες να κυβερνήσεις ; Θες να ξεπεράσεις απλά το πασοκ ενω στην ουσία θες να συγκυβερνήσεις με την Δεξιά ; Κάτι μου θυμίζει αυτό, κάτι απο '89 και Λεό Κύρκο.

Γιατι κε. Αλαβάνο δεν μπορείτε να δείτε - μήπως δεν θέλετε - καμμία διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Δεξιάς ;
Μήπως το "Τι Πλάστήρας, τι Παπάγος" εχει να κάνει με εσάς ;
Μήπως εννοείτε "Τι ΠΑΣΟΚ, τι ΣΥΡΙΖΑ" ;
Μήπως αντι να πολεμάτε να φύγει η Δεξιά, αντίθετα την διευκολύνετε προσπαθώντας να πείσετε οτι δεν είστε αλαζόνες και φιλόδοξοι πάνω απο όσο μπορείτε ;
Μήπως έχετα ανάγκη την Δεξιά αλλιώς δεν θα έχετε εναν εχθρό απέναντι και φαντάζεστε οτι το ΠΑΣΟΚ ειναι ο άλλος αδελφός της Δεξιάς ;

Κε. Αλαβάνο ποιός σου είπε οτι η Ελλάδα ειναι μία Αριστερή Χώρα ;
Ποιός σου είπε οτι ο δικός σου πολιτικός χώρος εκφράζει το αριστερό ρεύμα και όχι ψήφους διαμαρτυρίας ;
Κε. Αλαβάνο αν το ΠΑΣΟΚ σου κόψει την χείρα συνεργασίας δεν θα βγείς να το κατηγορήσεις ; Ε ; Θα βγείς. Δηλαδή και ετσι κι αλλιώς, όλα δικά σου. Μάλιστα.
Να έχουμε υπ' όψη τι να σε ρωτήσουμε την επόμενη φορά που θα ρθεις στον χώρο δουλειάς.

Κάνω μία πρόβλεψη : Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις θα πέσουν τόσο που τρέμοντας ο κος Αλαβάνος θα παρακαλάει όποιον βρει να εξαπατήσει. Και τότε θα στείλει τα ομορφόπαιδα στο γυαλί, στην τηλεόραση.

Κάνε μας τη χάρη λοιπόν και σύνελθε. Η συμπεριφορά σου δεν ταιριάζει σε "αριστερό" αλλα σε φιλόδοξο δεξιό. Και οταν ξαναζητήσει κάποιος απο τον Συριζα τίποτα υπογραφές, θα το σκεφτούμε 5 φορές. Καλημέρα σου και κοίτα να είσαι πιο συνεπής.

22 σχόλια:

  1. Να ρωτησω ρε παιδια εγω ο ασχετος κατι; Το να εισαι αριστερος σημερα, να μην πω κομμουνιστης δεν ειναι σαν να κρατας ανοικτή την αντιπροσωπεία όταν το κεντρικο καταστημα εχει φαλίρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Xαχαχαχα, σωστός ! Α ρε Βρασίδα, σωστός. Κρατάς το κατάστημα ανοικτό ενω η μαμά εταιρεία τα χει παίξει.
    Σήμερα όλοι δηλώνουν αριστεροί και κεντρώοι.
    Κατα το δοκούν ερμηνεύουν τον αριστερό χώρο, ο οποίος μάλιστα εδω και πολλά χρόνια ειναι διασπαρτος με διάφορες οργανώσεις εδω κι εκεί.
    Ακόμα δηλ. είσαι οτι δηλώσεις σε αυτον τον τόπο. Ακόμα είναι δύσκολο να είσαι συνεπής.
    αυτο ειναι το Κόμα που θα έπρεπε να κυβερνάει την Ελλάδα, ενα Κόμμα Συνέπειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το χειρότερο με την ελληνική 'αριστερά' (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) είναι ότι όποιον διαφωνεί μαζί τους, τον βαφτίζουν εν ριπή οφθαλμού 'δεξιό' ή 'αντιδραστικό', στη βάση του 'αν δεν είσαι μ' εμάς, είσαι με τους άλλους'. Μήπως αγόρασαν τα πνευματικά δικαιώματα της λέξης 'αριστερά' και δεν το ξέραμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι καιρο τωρα. Οπως αγορασε την εταιρια του ο Αμπραμοβιτς, εκμεταλλευτηκαν την πτωση της ΕΣΣΔ και πανω στη διαλυση πηραν τα δικαιωματα του "αριστερου" μισοτιμής. Και δώρο πεντε ναϋλον καλτσον για την Αλέκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αλήθεια μήπωσ θυμάται κανείς ποιά η θέση του αλαβάνου και του συν γενικά ,όταν το πασόκ πρότεινε δημοψήφισμα γιά την αλλαγή του συντάγματος και του άρθρου 16?Κάντε δημοψήφισμα στο κόμμα σας. Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην Ελλάδα ζούμε παιδιά
    Εδω υπάρχουν αριστεροί με δεξιές
    "προδιαγραφές"
    Και τι πιο εύστοχο απο αυτό που είπε
    ο βρασίδας???
    Μου θυμίζει την διαφήμιση που
    ο άτυπος προσπαθεί να πουλήσει φύκια
    για μεταξωτές κορδέλες

    τσίου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωχ!Μπηκε η ανοιξη για τα καλα!Πρασινισε!
    Ακουστε αδερφια,οπως δεν ειναι αριστερος ο Αλαβανος η; η Αλεκα,ετσι δεν ειναι και η Αριστερα... Αλαβανος η;Αλεκα!Μην μπερδευεστε!Μην τα ισωπεδωνουμε ετσι!Η αριστερα ειναι τροπος ζωης και συμπεριφορας!Ειτε την κουβαλας μεσα σου,ειτε οχι!Δεν της χρειαζεται κανενας να υπαρχει!
    Κι αμα δεν καταλαβαινετε τι ειναι η αριστερα,μου φτανει που καταλαβαινετε τι...ειναι Δεξια!
    Ειναι και αυτος ενας τροπος..να επικοινωνουμε!
    Υγ Φιλε Τζον να περασω παλι μετα το Ελληνικο Πασχα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eσύ δηλαδή Τζονάκο ήθελες και χάρηκες που έγιναν οι Ολυμπιακοί το 2004 στην Αθήνα; Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η πρόταση μομφής του Γιωργάκη θα 'χει καλύτερη τύχη από την πρόταση του Αλαβάνου;

    YΓ. Tώρα κατάλαβα την επιλογή σου στο χρώμα του φόντου στο blog...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ήμουν ποτέ ενας προσωπολάτρης και πάντα πίστευα οτι οι πολιτικές πρέπει να ειναι ανεξάρτητες απο πρόσωπα.
    Η επικοινωνιακή τακτική του Αλαβάνου ειναι τέτοια που προβάλλει πρόσωπα, δηλ. τον Τσίπρα και τον εαυτό του ως κύριο των καλών πρωτοβουλιών.
    Δεν με ενδιαφέρει πόσο αριστερός ειναι και τέτοια, δεν τον ζυγίζω τον καθένα.
    Με ενδιαφέρει όμως που ειναι ασυνεπής.
    Κώστα πέρνα όποτε θέλεις. Το ξέρεις οτι εδω οι πόρτες ειναι ανοιχτές φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και ήθελα, και χάρηκα swell επειδή απο μικρός ειχα καλή και πολλή σχέση με τον αθλητισμό.
    Ολα οσα εργα έγιναν, έμειναν για τον τόπο.
    Δεν δικαιούται να τα αποκαλεί τερατουργήματα ο κ. Αλαβάνος επειδή δεν γούσταρε τον Σημίτη !
    Ετσι όπως πάει θα κάνει τερατούργημα το κόμμα του. Αντε και εις ανώτερα.

    υγ. ελπίζω να μην συγκρίνεις το μπλόγκ μου με κατι άλλα νεραϊδομπλόγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η άνοδος του ΣΥΝ θεωρητικά προς το παρόν, θα έπρεπε, κατά την ταπεινή μου άποψη, να τους οδηγήσει σε πολιτικές θέσεις με προτάσεις που να δείχνουν ότι μπορούν τουλάχιστον να συμμετάσχουν σε μία κυβέρνηση.
    Για μένα δεν απλώνεις ή δέχεσαι χείρα συμπόρευσης μόνο όταν έχεις ανάγκη αλλά περισσότερο όταν ταυτίζεσαι πολιτικά-ιδεολογικά.

    Το δημοψήφισμα, ως μέσο, μου είναι αποδεκτό.
    Μπορεί να αποδώσει την άποψη των πολιτών με απόλυτη σαφήνεια.

    Καλησπέρα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι, συμφωνούμε Βάσσια :)
    Να προσθέσω μόνο οτι θεωρώ πως ενα Δημοψήφισμα είτε ζητείται για εντυπωσιασμό είτε όχι, θέτει πάντα ενα δίλημμα : ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
    Θα το συζητήσουμε εν καιρώ αυτό.
    Προς το παρόν μας έχει απογοητεύσει η στάση του κ. Αλαβάνους και των ΜΜΕ που δείχνουν τόση άνοδο στον Σύριζα που δεν ειναι πραγματική. Η πλάκα ειναι οτι πολλοί τους πιστεύουν ( τους ΜΜΕ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γειά σας παιδιά...Γειά σου tzonako!
    Γιατί ξεχνάμε βρε παιδιά..ότι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι αυτό που του δίνουμε κάποιοι αγανακτισμένοι ή και παραπληροφορημένοι ( στην καλύτερη περίπτωση )?
    Εμείς δεν τους θέλουμε πίσω αυτούς?
    Εμένα προσωπικά η κίνηση ΜΑΤ του Πρόεδρου μου έδωσε ζωή...και του Συριζα (μισή ζωή)!
    Να δούμε τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟ?
    Ο Κραμανλής και η παρέα του παιδιά..κανείς άλλος ..ούτε και ο δεξιός εργάτης ..ούτε και ο αριστερός εργάτης.
    Το πρόβλημα το έχουν όλοι οι "εργάτες" και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να τους μαζέψει πάλι...γιατί αυτός είναι ο χώρος τους.

    Φιλικά πάντα

    Μαίρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα Τζονάκο,

    Δεν πιστεύω ότι ο Αλαβάνος έχει ούτε τη θέληση ούτε την ικανότητα να κυβερνήσει ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε μόνος του. Βέβαια δεν έχει και λόγο να καταθέσει κυβερνητικό πρόγραμμα διότι γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να είναι πρώτο κόμμα (πραγματικά δεν γνωρίζω κάποιον να το πιστεύει). Οπότε λαικίζει ελεύθερα. Από την άλλη η εσωκομματική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ άφησε βαθιά τραύματα και αητιπαθειες. Οπως σκριβώς θα έφευγαν κάποιοι α εκλεγόταν ο Βενιζέλος, έτσι κάποιοι έφυγαν επειδή κλέχτηκε ο ΓΑΠ. Δύσκολο να γυρίσουν, αλλά τίποτα δεν είναι απίθανο.

    Πάντως είναι αλήθεια ότι η λογική της αριστεράς είναι αυτή. "Οσοι δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας" και ο Αλαβάνος δεν ήταν μαζί μας ούτε ότι κάποιοι άλλοι μιλούσαν για μακέτες, ούτε όταν κάποιοι χαρακτήριζαν τον Σημίτη "αρχιερέα της διαπλοκής" κτλ.

    Το έχω ξαναπεί. Μολονότι τους δύο χώρους του συνδέουν περισσότερα από όσα τους χωρίζουν αυτη την εποχή είναι απέναντι. Αν κάποια στιγμή τα βρουν μπορεί να είναι και για το καλό της χώρας. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει και οπότε είναι ανούσιο να μιλάμε για συνεργασία. Η συνεργασία θέλει δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σου Μαίρη. Σε καλωσορίζω.
    Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ αλλα και της ΝΔ δεν ειναι πραγματικά. Οι δημοσκοπήσεις αποκλείεται να ειναι έγκυρες ή τουλάχιστον δεν εξάγονται απο κοινό αντικειμενικά πληροφορημένο.
    Εν πάσει περιπτώσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι εχθρός.
    Ισως ειναι φούσκα όμως. Δεν ειναι κρίμα να γελάμε μετά ;
    Τον χρειαζόμαστε κατα της Δεξιάς. Η Δεξιά ειναι το μεγάλο πρόβλημα και αυτό θα πολεμήσουμε.
    Ο κόσμος που έφυγε θα επιστρέψει οταν δει τις αλήθειες, οταν ξυπνήσει. Ως τότε μπορεί να τα χω τινάξει αλλα θα εχω κάνει οτι μπορώ κι εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οπότε θα έλεγα NdN να μην παρακαλάει κανείς τον Συριζα. Ας μείνει μόνος να καταλάβει μερικά πράγματα και βλέπουμε.
    Οι λόγοι για τους οποίους έφυγε κόσμος απο το ΠΑΣΟΚ ειναι πολλοί αλαλ ο κυριότερος ειναι η απαξίωση της πολιτικής εκ μέρους της Δεξιάς.
    Με υποσχέσεις ψεύτικες εξελέγη και ξανά, ο κόσμος τωρα τους εχει όλους γραμμένους εκει που ξέρεις και απο την πίεση της καθημερινότητας ελάχιστοι ασχολούνται λίγο παραπάνω με την Πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ποιος θα το φανταζοταν οτι θα συζηταγαμε σημερα αν θα ειναι δευτερο κομμα το Πασοκ ή ο Συριζα;
    Και εχουμε προ πολλου ξεχασει να μιλαμε για πρωτο κομμα!!!
    Δειτε απλα εδω τι ελεγα στις 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ του 2007 και που δημοσιευτηκε και στο στεκι των blogs
    Να κανω και αλλη προβλεψη: οπως και το Πασοκ στα λογια μόνο υποστηριζε τη συνεργασια με τον Συνασπισμο ΣΥΝ, τα ιδια ΛΑΘη θα κανει και ο Συριζα τωρα που απεκτησε δυναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλα τα έλεγες και μάλιστα το θυμάμαι το κείμενο σου αυτό vagnes αλλα δεν ήξερα οτι έχει δημοσιευτεί στο "Στέκι των μπλόγκς".
    Ειμαι σίγουρος οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει λάθη πολύ σύντομα. Το να στείλει σε απομόνωση το ΠΑΣΟΚ για να το ξεφορτωθεί ειναι κάτι που το θέλει, όμως αν δείξει ασυνέπεια και υπερβολική αλαζονεία αυτό θα γυρίσει σε βάρος του.
    Και δεν πιστεύω στις δημοσκοπήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα,

    Μήπως σκέφτηκες ποτέ τι απέγιναν όλοι οι αθλητικοί (κι όχι μόνο) χώροι που κτίστηκαν για τους Ολυμπιακούς και αν εσύ κι εγώ μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε δωρεάν (γιατί εμείς τους πληρώσαμε);

    Μήπως σκέφτηκες πως εξαφανίστηκαν παραμονές των Αγώνων όλα τα αδέσποτα (σκύλοι και γάτες) από το κέντρο της Αθήνας;

    Και τελικά, ποιός οφελήθηκε από τους Ολυμπιακούς, εκτός της Γιάννας και της παρέας της;

    Y.Γ. Τι υπαινίσσεσαι μιλώντας για νεραϊδομπλόγκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φυσικά και δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε, όχι όλα, σίγουρα.
    Αλλα γι αυτό θα έπρεπε να κατηγορήσει κανεις και ειδικά ο κ. Αλαβάνος, την σημερινή Κυβέρνηση αντι να πετάει εξυπνάδες κατά του πασοκ.

    υγ. υπαινίσσομαι κατι σχετικά με τον δικό σου υπαινιγμό για το χρώμα του φόντου μου, και την υποψία ειρωνίας. Αλλα πλάκα κάνεις, σε ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μη μασας ρε Τζονακο εγω εχω ροζ φοντο γιατι ειμαι γκέουλας.

    Ζήτω ο στρατος (αυτο ηθελα να πω, χοχοχο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape