Λένε φταίει η υπεραλίευση, λένε φταίει η "ακρίβεια" !
Δεν κατάλαβα, η ακρίβεια φταίει για την ακρίβεια ;
Λένε πως είναι φρέσκα, αμα δεν ξέρεις να τα γνωρίσεις, πώς θα το καταλάβεις ;
Και υποτίθεται τα φρέσκα ειναι πιο ακριβά επειδη 'ναι φρέσκα.
Εγω, γοπίτσα με το καλάμι πιάνω μόνος μου, αντε και κεφαλόπουλα, και σπάρους με τον κιούρτο, η καμμια μουρμουρίτσα με το άλλο καλάμι.
Βάρκα δεν έχω και θα θελα να χα μία. Να κάμω και καμμια καθετή.
Αλλη γλύκα το φρεσκοψαρεμένο. Μυρίζει θάλασσα.
Ειναι λέει Α' κατηγορίας και Β' τα ψάρια, γι αυτό έχουν άλλη τιμή.
Συμπαθάτε με αλλα Α' ειναι όσα μου αρέσουν, πχ ο Σκάρος, ο Σαργός, το χταπόδι, ο αστακός.
Η συναγρίδα δεν μ αρέσει πιο πολύ απο τη γόπα, τι να κάνω ; Γιατι να την πληρώσω τόσο ακριβά λοιπόν ;
- Περάστε, ελάτε να δείτε τα ψάρια μας ...
Το χαμόγελο του τύπου έξω απ το ουζερί με αποστολή να "ψαρεύει" κόσμο να φάει Ψάρι !
Τα άλλα δεν τον νοιάζουν, το ψάρι θέλει να πουλήσει, που ναι το ακριβό ...
( 'η μήπως αφηνει το μεγαλύτερο κέρδος ; )
Βέβαια, συχνά ζητάς ενα φαγγρί που ειδες στη βιτρίνα λαχταριστό, αλλα αυτό που ψήνουν για να σου φέρουν ειναι ενα άλλο φαγγρί πιο μπαγιάτικο ίσως.
Ζυγίζεται προ ψησίματος και πάντα προς τα πάνω. Αν ειναι 1030 γραμ. στο λογαριάζουν 1.100 η και 1.200. Σιγα μη το καταλάβεις, αφου ψημένο μπάζει και δεν ειναι πια ουτε 800 γρ.
Φυσικά αν μιλάμε για παραλιακή ταβέρνα, πλερώνεις και τη θάλασσα, και την άμμο και τον αέρα και οτι άλλο υπάρχει και το χρεώνουν.
Εχω, δυστυχώς, ελαττώσει την ιχθυοφαγία μου κατα 50% τελευταία.
Αφου οι τιμές ανεβαίνουν απο κερδοσκοπία και απο τους ίδιους τους ψαράδες πολλές φορές που πετούν ολα τα Β ψάρια που έπιασαν, όντας βέβαιοι οτι με τα Α τα καλά μόνο, θα κερδίσουν πολλά.
Τωρα αν η ταβέρνα αγοράζει με 20 ευρω το κιλό και πουλάει με 45-50, ας τα φάει μόνη της.
Πάω να δω την πίτσα....
...
Αστο...Την επομενη φορα να την βγαλεις με σουβλακια.Δεν συμφερει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχώς που δεν μου αρέσουν τα ψάρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρωμάνε ψαρίλα!!!
Μμμμ, ωραία νησιώτισσα είμαι!
Κρίμα βέβαια, γιατί τα ψάρια είναι πολύ υγειινή τροφή, με εκείνα τα ωφέλιμα λιπαρά για την καρδιά.
Στην Κρήτη πάντως οι περισσότεροι ψαρεύουν μόνοι τους.
Οι Αθηναίοι άτυχοι και σε αυτό!
Να την χαίρεστε την πρωτεύουσά σας!
Ε όχι βρε ενεσούβλα, μη μπαίζεις με το μπόνο μας, καμμένοι είμαστε μη φάμε ουτε ψάρι ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά, πάω να δω τη δεύτερη πίτσα, κακούργα.... σνιφφφ...
συγνώμη....έκατσες και έβγαλες φωτογραφίες από το κινητό σου;
ΑπάντησηΔιαγραφήνα δω τι άλλο θα κάνεις!
ενδιαφέρουσες πληροφορίες πάντως...πάω και εγώ συχνά στην Σαρωνίδα για μπανάκι και φαγάκι..!
Άσε, μην το ψάχνεις... Κι εμένα μ' αρέσουν πολύ τα ψάρια, αλλά κάλα λέει ο Πρέζα: καλύτερα σουβλάκια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μετά λένε ότι οι Έλληνες είμαστε παχύσαρκοι...
Oτι βλέπω το φωτογραφίζω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, φωτογράφιζα τον κατάλογό τους και με κοίταζαν ! χεχε...
Να δεις, οταν αρχίσω τα καλά μου τα ψαρέματα θα τα φωτογραφίσω να ζηλέψετε λέμε. :Ρ
Σίγουρα σου σερβίρουν ΄λλο από αυτό που είδες.
ΑπάντησηΔιαγραφή΄Ακου τώρα. Πήγαμε μια φορά με το Γλάρο Μικρολίμανο. Περάστε λέει ο τύπος να διαλέξετε. Πιάνει ένα μεγάλο ο δικός μου, μπήγοντας στο μάτι του (από την κάτω πλευρά) διακριτικά το δάχτυλό του.
΄Ερχεται ψημένο και φυσικό ήταν να ζητήσουμε το ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟ....
Κοίταζε σα χάνος ο τύπος....
Πρέπει όμως να γνωρίζεις τα φρέσκα.
΄Οσο για την τιμή, ανέκθεν ήταν ακριβό το ψάρι.
Γλαρένιες αγκαλιές
Η πλάκα είναι όλοι αυτοί οι διαιτολόγοι που βγαίνουν τέτοιες μέρες σαν άλλοι Ράμπο κυνηγώντας τα προκοίλια μας και λένε συνέχεια "Τρώτε ψάρι, τρώτε ψάρι, όχι κρέας!!!".
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροφανώς θεωρούν ότι όλοι έχουμε το μπάτζετ να τρώμε ψάρι σαν τρελοί, δεν πα να μας κόψουν ρεύμα, τηλέφωνο και νερό... το ψάρι, ψάρι:)
Kαλό ! Φως, νερό, ψάρι !
ΑπάντησηΔιαγραφήΧτες έφαγα γάυρο ξυδάτο, χταπόδι στα κάρβουνα, με σαλάτα ρόκα παρμεζάνα βινεγκρέτ και κολοκυθοκεφτέδες και σαγανάκι τυρεί σε μεζεδοπωλείο.
Εντάξει δεν ηταν πανάκριβα, ηταν φρέσκα και καλομαγειρεμένα.
παλι καμμια κονσερβουλα θα φαμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΡε σείς καμμια κονσέρβα ψάρι λέει περισσότερο, απλα αν φάς πολύ μπορεί να πάθεις κανα σκορβούτο !!!
ΑπάντησηΔιαγραφή