Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2007

Περι προΓΑΜιαίων σΧΕΣΕΩΝ

Τα παρακάτω τα χει πει ο κκ. πάσης αθήνας Ταυτοτητόδουλος σε ενα βλόγκ που λέγεται "Ορθόδοξες Απαντήσεις " σε ενα θέμα περι "Προγαμιαίων σχέσεων".

Μόνο που σε εκείνο το ευλόγιον δεν επιτρέπεται σχολιασμός, άρα και ερωτήσεις.


Αρα ποιανού ερωτήσεις είναι ; ή μήπως ρωτούν πριν απο μας για μάς ;

... Ο δ’ Κανών του Αγ. Γρηγορίου Νύσσης. Ομιλεί για τη διάκριση μεταξύ πορνείας και μοιχείας. Και τις δύο θεωρεί ως αμαρτία. Η διαφορά μεταξύ των είναι ότι εις μεν την πορνείαν δεν γίνεται κάποια αδικία σε βάρος τρίτου, ενώ με τη μοιχεία πλήττεται ο απατώμενος νόμιμος σύζυγος.

Καμμιά διάκριση δεν γίνεται με κριτήριο την καταβολή χρημάτων ή την ύπαρξη αισθήματος ερωτικού.

δ=ε=δ=ε=δ=ε=δ=ε=δ=ε=δ=ε=δ=ε=δ=ε=δ=ε=δ=ε=δ=ε=δ=ε=δ=ε=δ=ε=δ=

Ορθόδοξες Ερωτήσεις :

Αναλογικά δηλαδή η πορνεία είναι πιο ας πούμε αποδεκτή απο την μοιχεία ;

Και γιατι παρακαλώ ας απαντήσει κάποιος, θεωρείται "απατώμενος" και πλήττεται ενας σύζυγος ο οποίος δεν έχει ενδεχομένως εναν καλό γάμο ή ευθύνεται ο/η ίδιος για τα κακά του -τυπικού πλέον- γάμου του ;

Ενδιαφέρει την Ορθοδοξία τι ανάγκασε κάποιους να κάνουν άλλες σχέσεις ή κάποιες να γίνουν πόρνες ;

Κάνει κάτι για να διορθωθούν αυτά, ή ειναι αρκετό να κουνάει λάβαρα με αφορμή τις νέες ταυτότητες κι απο κει και μετά όλα θα γίνουν μόνα τους ;

Κάνει θρησκευτικό έργο η Εκκλησία μας ή κάτι "άλλο" ;

Αν κάνει κάτι άλλο, τότε έχουμε παράβαση, "Αντιποίηση Αρχής", ε ;

.

10 σχόλια:

 1. Μιλανε ανθρωποι της Εκκλησιας για σχεσεις κτλ...
  Τα gay οργια που γινονται συνεχεια τα εχουν ξεχασει;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απαπαπα, πιπέρι στο στόμα !
  Αααααλλο τι κάνουν αυτοί και άαααλλο τι κάνουμε μεις οι πιστοί.
  Αυτο θα μας το πούν εκείνοι, οι άσπιλοι και αμόλυντοι, οι καθαροί και αθώοι.
  Θα μας πούν ποιές ειναι οι βαριές αμαρτίες μας, για τις δικές τους ... "δεν κάνει" να ρωτάμε ε ;

  Γκέοι ρασοφορέοι ; ε και ; Αυτοκάθαρση η Εκκλησία, δεν την ακουμπάει κανείς. Κράτος εν κράτει με την τρομοκρατική απειλή της Κόλασης αν "αμαρτάνουμε"
  Εκείνοι ειναι "άλλα φρούτα"
  Σωστά ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ρε διεστραμμένε Τζονάκο,

  Που πας και τα βρίσκεις τα εκκλησιαστικά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κάποιος μου έλεγε χθες ότι αν δε φορούσαν τα ράσα και δεν είχαν τα μούσια θα είχαν απαγορεύσει και τον κλιματισμό! Γι'αυτούς ο άνθρωπος επί Γης δεν πρέπει να έχει καμία ευχαρίστηση! Πρέπει να υποφέρει για να κερδίσει τη βασιλεία των ουρανών!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Tρομοκρατία.
  Κάνε τον κόσμο να ΄πιστεύει ότι είναι αμαρτωλός και ότι σε έχει απόλυτη ανάγκη για να κερδίσει "τη βασιλεία των ουρανών" και έχεις κερδίσει το παιχνίδι των εντυπώσεων!
  Αυτό που αναφέρεις Τζονάκο, είναι ένα μόνο απλό παράδειγμα.
  Έπεσε κάποτε στα χέρια μου ένα χαρτί με τις "αμαρτίες" κατά την ορθόδοξη εκκλησία και έφαγα φρίκη!!!
  Και γι αυτό έχω επιλέξει να απέχω, χρόνια τώρα.
  Δυστυχώς, πολλοί απλοί άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα.
  Αλλά όχι οι ίδιοι οι παπάδες, φυσικά!;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Oπως λες κι εσυ σε ενα αρθράκι σου Ενεσούλα, ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ.
  Δε λέμε να βουτήξουμε σε βούρκους αλλα όχι να θεωρείται αμαρτία το κάθε τι σχεδόν.
  Αλλωστε και η αγαμία των κληρικών εχει πάει περίπατο εδω και πολύ καιρό και το "Αγαπάτε Αλλήλους" φαίνεται πως οι ίδιοι το ερμηνεύουν όπως νομίζουν.
  Νομίζω οτι ειναι καιρός πια, και άργησαν, να προσαρμοστούν οι Θρησκείες στην Κοινωνία, και όχι εμείς στις Θρησκείες.
  Δείτε τι παίζει στα μουσουλμανικά / θεοκρατικά καθεστώτα !
  εκεί λιθοβολούν ακόμα γυναίκες επειδη στραβοκοίταξαν !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ευλογημένο τέκνο
  φέρε για προ-γαμηθείσα εξέταση κανα τοπίο
  :-ρρΡρΡρΡρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εγω άλλο δεν κατάλαβα :
  Πού κολλάνε οι προγαμιαίες σχέσεις βρε ρασοφόροι της κακιάς ωρας με την πορνεία και την μοιχεία ;

  Μήπως υπονοείτε οτι ειναι το ίδιο πράγμα σχεδόν ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Άστα, βρε αγόρι μου!
  Μην ασχολείσαι!
  Τα έχουν βάλει όλα σε ένα τσουβάλι γιατί θέλουν να μας έχουν αγάμητους, ανοργασμικούς, καταπιεσμένους, ενοχικούς και στερημένους!
  Σαν τα μούτρα τους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Τα τελευταία χρόνια πολλοί νέοι οδηγούνται σε προγαμιαίες σχέσεις, σχέσεις δηλαδή που συνάπτουν με το ίδιο ή το αντίθετο φύλο εκτός γάμου. Εδώ θα μιλήσουμε για σχέσεις με το αντίθετο φύλο και σε επόμενο άρθρο θα μιλήσουμε και για σχέσεις με το ίδιο φύλο.

  Πολλοί γονείς δίνουν συγχαρητήρια στα παιδιά τους διότι έγιναν επιτέλους άνδρες/γυναίκες. Αξίζουν όμως συγχαρητήρια ? Αν αναλογισθούμε τις συνέπειες μάλλον δεν αξίζουν. Εν συντομία:

  Δύο άτομα ανά 100 (2%) του Ελληνικού πληθυσμού καταλήγουν με κάποιο αφροδίσιο νόσημα όπως ΑΙDS (ΕΪΤΖ), Ηπατίτιδα Β, Γονόρροια-Βλενόρροια, Έρπη γεννητικών οργάνων (HSV), Γεννητικά κονδυλώματα (HPV), Τριχομονάδες, Σύφιλη, Ψείρες του εφηβαίου, Μη ειδική ουρηθρίτις, Χλαμύδια, Μυκητίαση κλπ. Φαντάζομαι κανείς μας δεν θέλει να καταλήξει με κάτι τέτοιο. Στις εκδιδόμενες γυναίκες το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά μεγαλύτερο και φτάνει και το 40%.

  Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 10% των γυναικών στην Ελλάδα έχει ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και καταλήγουν σε έκτρωση (φόνο) του παιδιού τους. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 300.000 εκτρώσεις το χρόνο στην Ελλάδα. Από αυτές το 20% ή περίπου 60.000 εκτρώσεις γίνονται από κοπέλες μέχρι 16 ετών. Συνέπεια αυτών των εκτρώσεων είναι περίπου το 7% κοριτσιών γυμνασίου να μένουν στείρα. Αυτό ισοδυναμεί με 4.200 κορίτσια το χρόνο στην Ελλάδα. Πόσοι άντρες θα επιθυμούσαν να παντρευτούν και να ζήσουν με μια στείρα κοπέλα ?
  Άλλες πιθανές επιπτώσεις των εκτρώσεων είναι: Διάτρηση της μήτρας, Ρήξη τραχήλου, Εμφάνιση προδρομικού πλακούντα, Μελλοντική εξωμήτρια κύηση, Ενδομητρίτιδα, Ενδοτραχηλίτιδα, Πυελική φλεγμονή, Δευτεροπαθή αμηνόρροια ή στείρωση, Ενδομήτριες συμφύσεις, Ανεπάρκεια εσωτερικού τραχηλικού στομίου, Αυξημένη περιγεννητική νοσηρότητα και θνησιμότητα, Καθ’ έξιν αποβολές, Πρώιμους τοκετούς κλπ.
  Επίσης μελέτες έδειξαν ότι ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού διπλασιάζεται για τις γυναίκες που κάνουν έκτρωση στην πρώτη εγκυμοσύνη και πολλαπλασιάζεται με δύο ή περισσότερες εκτρώσεις. Ο αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του μαστού, αν και έχει τεκμηριωθεί καλά, δεν αποκαλύπτεται συνήθως στις γυναίκες που επιζητούν την έκτρωση. Η έκτρωση ενέχει πολλούς κινδύνους για την σωματική υγεία, που γίνονται πιο σύνθετοι για περισσότερες από μία εκτρώσεις και για εκτρώσεις που γίνονται στα τελευταία στάδια της κύησης. Πολλές γυναίκες μπορεί να υποστούν βλάβες στο αναπαραγωγικό τους σύστημα χωρίς να το διαπιστώσουν και μόνο μετά από χρόνια να ανακαλύψουν ότι είναι στείρες ή κάτι ακόμα χειρότερο. Η έκτρωση μπορεί να κάνει τις επόμενες κυήσεις περισσότερο επικίνδυνες, συντελώντας έτσι στην αύξηση της θνησιμότητας των μητέρων κατά τις επιθυμητές κυήσεις. Κάθε γυναίκα που σκέπτεται την έκτρωση θα πρέπει να λάβει υπ' όψιν την πιθανότητα να υποστεί βλάβες στην υγεία της.

  Μα υπάρχουν και προφυλάξεις θα μου πείτε.
  Διαβάστε τι λέει ειδικός γυναικολόγος:

  «Η χρήση των αντισυλληπτικών στην ηλικία της εφηβείας δημιουργεί προβληματισμό όσον αφορά την κατηγορία του χαπιού που θα πρέπει να χρησιμοποιείται (mini-dose – normo-dose), τις ενδεχόμενες παρενέργειες όπως καρδιοαγγειακά επεισόδια αλλά και η πιθανή δυστροφία των ιστών στόχων, όπως ο μαζικός αδένας, οι ωοθήκες κ.α. Η χημική αντισύλληψη στο κόλπο μπορεί να έχει θέση μια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα και με μεγάλη ανοχή από τον χρήστη. Το ενδομητρικό σπείραμα αντενδείκνυται λόγω μειωμένης ανεκτικότητας από τους χρήστες (άλγος υπογαστρίου, μητρορραγίες,)αλλά και του αυξημένου κινδύνου ενδοπυελικών φλεγμονών που είναι δυνατόν να επηρεάσει την μετέπειτα αναπαραγωγική δυνατότητα της εφήβου».

  Ναί θα μου πείτε αλλά υπάρχουν και προφυλακτικά. Πηγαίνοντας όμως σε διάφορα sites (π.χ wikipedia) θα δείτε ότι τα προφυλακτικά έχουν ποσοστό επιτυχίας 85%. Δηλαδή σε 15 στις 100 περιπτώσεις μπορεί να συμβούν όλα τα παραπάνω (ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, μετάδοση αφροδισίου νοσήματος κλπ.)

  Ωστόσο ο καθηγητής της Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Aθηνών κ. Aνδρέας Kατσάμπας, συνιστά «Προφυλακτικό σε όλες τις σχέσεις», «ακόμη και στις μονογαμικές». «Mπορεί κανείς να είναι βέβαιος για τη δική του μονογαμικότητα όχι όμως και του συντρόφου του. Kαι εμείς που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με διάφορες καταστάσεις, μπορούμε να πούμε ότι συχνά εκπλησσόμεθα με την πολυγαμικότητα των υποτιθέμενων μονογαμικών».
  Τουλάχιστον ας γλιτώσουν 85 στους 100. Ναι αλλά αν εγώ είμαι στους 15 ? Εδώ βέβαια ο κ. Κατσάμπας κάνει ένα ωραίο σχόλιο: «εκπλησσόμεθα με την πολυγαμικότητα των υποτιθέμενων μονογαμικών»! Γιατί όμως αυτή η πολυγαμικότητα ? Διότι αγαπητέ μου αναγνώστη άμα κάποιος μάθει να αλλάζει πρόσωπα δεν είναι εύκολο να περιοριστεί σε ένα πρόσωπο. Το ακούμε συχνά ανάμεσα στους άνδρες: «το ίδιο φαγητό θα τρώμε κάθε μέρα ?» Αν ένας έχει μάθει την “ποικιλία” τότε δεν είναι εύκολο να κόψει αυτό το πάθος. Μερικοί νομίζουν ότι μετά το γάμο αυτά διορθώνονται. Δυστυχώς δεν διορθώνονται. Τα ανθρώπινα πάθη δεν είναι εύκολο να διορθωθούν χωρίς προσωπική προσπάθεια και πνευματικό αγώνα. Άρα η πολυγαμικότητα είναι μια ακόμη συνέπεια διότι ένα παιδί που ξεκινάει στα 15 του χρόνια δεν μπορεί να μείνει μια ζωή με αυτόν/αυτή που γνώρισε σε αυτή την ηλικία. Θα γνωρίσει και άλλους μέχρι να φτάσει (αν ποτέ φτάσει) στο γάμο.

  Τέλος μια ακόμα επίπτωση είναι η ψυχική φθορά. Χωρίζω και μετά τα φτιάχνω με άλλον/άλλη. Μετά χωρίζω πάλι και τα φτιάχνω πάλι με άλλον/άλλη και ούτω καθ’ εξής. Την είναι δηλαδή η καρδιά του ανθρώπου για να ερωτεύεται και να ξε-ερωτεύεται ? Αυτές οι πολλαπλές σχέσεις και συγκρούσεις με διαφορετικούς ανθρώπους αφήνουν συνήθως πολλά κατάλοιπα. Μάλιστα κάποιοι έχοντας γνωρίσει πολλούς/πολλές δυσκολεύονται αρκετά να επιλέξουν σύντροφο. Μπαίνει διαρκώς η σύγκριση. Ο Μάκης είναι πιο όμορφος, όμως ο Τάκης είναι πιο αστείος, ο Σάκης είναι πιο πνευματώδης, όμως ο Λάκης είναι πιο έξυπνος κλπ.

  Συμπέρασμα
  Εξετάζοντας όλες τις παραπάνω παραμέτρους μπορούμε να πούμε ότι είναι ωραία η ικανοποίηση του σεξουαλικού ενστίκτου όμως αυτό θα πρέπει να γίνεται σε πλαίσια. Εκτός πλαισίων δημιουργούνται πολλά και φοβερά προβλήματα (για να συνδεθούμε και με την επικαιρότητα όπου είχαμε και απόπειρες αυτοκτονίας !). Και εδώ έρχεται η Εκκλησία που θέλοντας να μας προστατέψει παραγγέλει: όχι προγαμιαίες σχέσεις. Όποιος θέλει μπορεί να παντρεύεται και να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες του (σεξουαλικές, ψυχολογικές, συναισθηματικές) με ένα άτομο σε όλη του τη ζωή. Αγαπητέ αναγνώστη ας μην ξεχνάμε ότι η Καινή Διαθήκη στην οποία αναφέρεται ο τρόπος ζωής που πρέπει να ακολουθούμε σε αυτά τα θέματα δεν γράφτηκε από κανέναν απατεώνα. Είναι θεόπνευστη και ως τέτοια πρέπει να την εκλαμβάνουμε. Είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι, όπως υπάρχουν φυσικοί νόμοι υπάρχουν και πνευματικοί νόμοι. Και όπως όποιος δεν σέβεται τους φυσικούς νόμους (π.χ. νόμος της βαρύτητας) υφίσταται τις συνέπειες το ίδιο ισχύει και για όποιον δεν σέβεται τους πνευματικούς νόμους. Γιατί και οι πνευματικοί νόμοι έχουν συνέπειες. Γι’ αυτό να είμαστε αρκετά προσεκτικοί στις επιλογές μας αγαπητέ αναγνώστη. Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου (kdal75.blogspot.com).

  ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape