Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Περισσότερο Ελληνες Α'


Θέλω να αποτυπώσω δυο τρείς σκέψεις σχετικά με τους Ελληνες.
Το πρώτο μέρος αφορά τους γηγενείς, τους μή και τους μετανάστες γενικότερα.

Αφορμή η αιώνια κουβέντα γύρω απο το αν γεννιέσαι ή γίνεσαι Ελληνας.
Για μένα Ελληνας γεννιέσαι, αλλα δεν αποκλείω καθόλου και το να γίνεσαι.
Αυτο, αν λάβω  υπ όψη το γεγονός οτι πιθανότατα πολλοί Ελληνες που ζούν στο εξωτερικό θα νιώθουν ή θα θέλουν να αισθάνονται αρκετά αμερικάνοι, γερμανοί, αυστραλοί και λοιπά. Δεν μπορώ να αρνηθώ την επιθυμία κάποιου να ειναι γεννημένος Ελληνας αλλα εκει που ζεί να θέλει να νιώθει περισσότερο "ντόπιος" για να μην πώ οτι οι εκεί συνθήκες ίσως τον αναγκάζουν να νιώσει ντόπιος για να μπορεί να προσαρμοστεί, να αφομοιώσει και να αφομοιωθεί σε βαθμό που η καθημερινότητά του να γίνει πιο ομαλή.
Πώς να αρνηθώ λοιπόν σε οποιονδήποτε μη γεννημένο Ελληνα, την επιθυμία να γίνει Ελληνας ;
Πώς να του πώ οτι αυτο δε γίνεται και τι θα του απαντήσω αν αυτός με ρωτήσει γιατί δεν γίνεται ; Θα του δώσω ενα σωρό επιχειρήματα περι θρησκείας, γλώσσας, χρώματος, κουλτούρας ;
Ας μην αναφερθώ στη θρησκεία γιατι μπορεί να μην μου βγει αυτο που θα εννοώ, μα η γλώσσα μαθαίνεται, σωστά ; Το χρώμα δεν μας ενδιαφέρει. Κι εγω είμαι πιο σκούρος απο τον μέσο όρο των Ελλήνων, κι άλλοι πιο ξανθοί κι απο Φινλανδό.
Μένει η κουλτούρα λοιπόν ;
Η κουλτούρα ειναι ενα πακέτο που συνδιαμορφώνουν διάφοροι παράγοντες, γλώσσα, θρησκεία ( να 'την πάλι ), έθιμα, παραδόσεις, ιστορία.
Οι Ελληνες που ζουν έξω εχουν κρατήσει κάποια ήθη κι έθιμα.
Πώς θα τα αρνηθούμε στους άλλους εμείς ;
Υπάρχει Αστυνομία κουλτούρας ;
Χμμμ... εδω που τα λέμε ίσως θα έπρεπε, αφου τα μάτια μας είδαν πράγματα τρομακτικά ξένα προς τη δική μας κουλτούρα, κι αναφέρομαι κυρίως σε κάτι 'εθιμα' σαν το δημόσιο αυτομαστίγωμα κάποιων μουσουλμάνων. Δεν εχουμε συνηθίσει κάτι τέτοιο, όχι στις πόλεις μεσα και δε θα μας ενοχλούσε αν το έκαναν στα βουνά και στα χωράφια. Θα σου πούν όμως οτι "φίλο, αφτό είνε κουλτούρα ντικιά μας, ντικέωμά μας".

Να με συγχωρείς αλλα η κάθε κουλτούρα πρέπει να πλαισιώνεται απο κανόνες.
Ορισμένα πράγματα με το συμπάθειο, δεν ειναι αποδεκτά. Δε γίνεται φίλε μου να δεχτώ τα πάντα απο σενα, επειδή ΕΣΥ ήρθες εδω, άρα κοίτα να προσαρμοστείς και μην πας γυρεύοντας, γιατι κάμποσοι τύποι που ψάχνονται, αφορμή γυρεύουν να την πέσουν σε μετανάστες. Και δεν το θέλω. Δεν το θέλει κανείς να χτυπιούνται άνθρωποι μεταξύ τους. Κάνε λοιπόν το κουμάντο σου να δείξεις, οτι μπορείς να γίνεις Ελληνας, λιγάκι και μην απαιτείς ντε φάκτο την ελληνοποίησή σου όπως είσαι χωρίς να κουνάς ρούπι απο τη θέση σου.
Δικαίωσέ με φίλε μετανάστη που λέω οτι μπορείς να γίνεις Ελληνας κι ας μη γεννήθηκες εδω. Σκέψου οτι έχεις δικαιώματα μα και οτι έχεις κι υποχρεώσεις.
Οπως κι εμείς άλλωστε, οι ελληναράδες τίγκα στην τεστοστερόνη.

Εύχομαι ναι πάψει αυτη η αντιπαράθεση για το ποιός ειναι "πιο πολύ" Ελληνας κι αν γεννιέσαι ή γίνεσαι.


* Η εικόνα ειναι δημιουργία δική μου, ενας τσολιάς στον Βοϊδομάτη. Δεν θά 'πρεπε να υπάρχει κι εκεί ένας ;

24 σχόλια:

  1. "Δεν το θέλει κανείς να χτυπιούνται άνθρωποι μεταξύ τους. Κάνε λοιπόν το κουμάντο σου να δείξεις, οτι μπορείς να γίνεις Ελληνας, λιγάκι και μην απαιτείς ντε φάκτο την ελληνοποίησή σου όπως είσαι χωρίς να κουνάς ρούπι απο τη θέση σου".

    Και συμπληρώνω κι εγώ:
    Και όχι μόνο αυτό, αλλά μην απαιτείς εγώ να γίνω σαν εσένα φίλε μετανάστη και να αποδέχομαι εγώ τη δική σου κουλτούρα, να καταργήσω τα σύμβολα της δικής μου κουλτούρας από τα σχολεία και τα δημόσια κτίρια για να μην ενοχλείσαι εσύ ή να επιβάλλω στη γυναίκα μου να ντύνεται με κελεμπία όταν περνάει έξω από χώρο που εσύ προσεύχεσαι...

    Η συνύπαρξη διαφορετικής κουλτούρας ανθρώπων μπορεί να γίνει μόνο με αμοιβαίες υποχωρήσεις και με συνειδητοποίηση του ποιός φιλοξενεί ποιόν!

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Τζόνυ!
    Έγραψες πάλι απλά, κατανοητά, χωρίς φωνασκίες περιττές, με ανθρωπιά και με δίκιο για το θέμα αυτό των μεταναστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ marianaonice.
    Το χρωστούσα να γράψω κάτι.
    Δεν ειμαι αδιάφορος, ούτε θέλω αμέσως να βάζω τις κραυγές μόλις συμβαίνει κάτι. Θέλω μετά απο περίσκεψη να γράφω οταν μου βγαίνει.
    Με ανησυχεί το θέμα των μεταναστών αρκετά, και φοβάμαι γιατι όπως όλοι δεν έχουμε ιδιαίτερη εμπιστοσύνη σε αυτούς που θα το χειριστούν, στους πολιτικούς μας δηλαδή.
    Καλό ξημέρωμα και καλή βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαζι σου, με χερια και με ποδια Τζονακο... Να συνυπαρξουμε, ναι. Αλλα οχι να χασουμε οσα εχουμε κατακτησει, ακομα και σε βιοτικο επιπεδο, εμεις -να βοηθησουμε και να προσπαθησουνε να φτασουνε εκεινοι... Δεν εχουμε τιποτα να χωρισουμε στην τελικη, αρκει να καταλαβουνε κι οι δυο πλευρες οτι εχουνε ΚΑΙ υποχρεωσεις: η μια να βοηθησει, κι η αλλη να προσπαθησει!
    Την καλημερα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Δεν το θέλει κανείς να χτυπιούνται άνθρωποι μεταξύ τους."
    εδω διαφωνω... φυσικα δεν πιστευω οτι οι ανθρωποι ειναι πολιτισμενοι γενικοτερα, αλλα αυτοι εχουν "ενα λογο παραπανω" λογω θρησκευτικων αντιληψεων-η τουλαχιστον του τροπου ερμηνιας της θρησκειας τους (αφου δεν εχω διαβασει το κορανι δεν ξερω τι λεει.. ξερω ομως τι πιστευουν αυτοι οτι λεει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τζονάκε, το γεγονός ότι είσαι πιο σκούρος από τον μέσο Ελληνα, με προβληματίζει για τη στάση που πρέπει να κρατήσω απέναντί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχουν άνθρωποι που όταν γεννήθηκαν ουδεμία σχέση είχαν με Ελλάδα. Μεγαλώνοντας ήρθαν εδώ, ένιωσαν, μόχθησαν, κατάλαβαν. Το αποτέλεσμα είναι να είναι πιο Έλληνες από τους Έλληνες και τους Ελληνάρες. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε φιλέλληνες ή διανοούμενους του εξωτερικού.

    Σηκώνει τεράστια κουβέντα το πράγμα. Κι από την πλευρά του μετανάστη κι από την πλευρά του γηγενή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελληνας γεννιέσαι,εννοώ απο βιολογική αποψη,αλλά απο κει και πέρα,άσε καλύτερα,το...ελληνόμετρο μου τελειωσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σωστός!
    Να προσαρμοζόμαστε εμείς ολόκληρη χώρα στην κάθε κουλτούρα μετανάστη ε α μη τι άλλο είναι τρελό.


    Τώρα αυτό με τον τζολιά είσαι σίγουρος ότι θέλεις ένα στο Βοϊδομάτη?

    Θα βραχεί το σκέλι του μωρέ δεν τον λυπάσαι να βάλουμε ένα Αφγανό καλύτερα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η διαμάχη αυτή βολεύει κάποιους για να μένουν στον αφρό, μην τους πάρει ο βυθός (εκεί που αξίζουν κατ'εμέ).
    Πέραν τούτου ουδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έλληνες ήταν οι Αρχαίοι που είχαν και το ιδιαίτερο πνεύμα τους.
    Η σημερινή Ελληνική κουλτούρα, εκτός από την κουζίνα, είναι ανύπαρκτη.
    Τους Μουσουλμάνους αρνούμαι να τους κατανοήσω, διότι η αισθητική της μαντήλας, με προσβάλλει σαν άνθρωπο.
    Στην Αυστραλία, απέτυχε η ένταξη τους στην κοινωνία.
    Καλό βράδυ Γιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου: γιατί κάποιος αλλοδαπός που νοιώθει κοντά μας, μαθαίνει τη γλώσσα, μετέχει της παιδείας να μην θεωρείται Έλληνας;
    Αυτές οι μαλακίες περί αίματος (άκου τί αποφάνθηκε το ΣτΕ για την ψήφο των μεταναστών!) έχουν εκθρέψει γεωργιάδηδες και, πολύ φοβάμαι, το αυγό του φιδιού...
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απ' όσα γράφεις ...
    κόλλησα στο τελευταίο !!!
    " Εύχομαι ναι πάψει αυτη η αντιπαράθεση για το ποιός ειναι "πιο πολύ" Ελληνας κι αν γεννιέσαι ή γίνεσαι" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ (δυστυχώς ή και ευτυχώς... πού ξέρεις...) δεν είμαι έλληνας αλλά κατάγομαι από τουρκοκρατούμενη περιοχή... Γιαυτό προτείνω:

    Nα αντικαταστήσουμε όλες τις σχετικές βρισιές με την καινούρια:

    Άντε ρέ, ...υπουργέ!!!

    Διαδώστε το, καθιερώστε το!

    Τους λόγους θα τούς βρείτε στο: kakiokakies.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάθε μέρα γνωρίζω όλο και περισσότερους ελληναράδες, πάνω που αρχίζω να ελπίζω οτι το είδος σιγά σιγά θα εξαλειφθεί.
    Μήπως να κάνω την αρχή δηλώνοντας μη-Ελληνας ; Καθόλου ρε παιδί μου, να ειμαι απλά άνθρωπος με τα σωστά του και με τα λάθη του. Θα μπορούσα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να μιά καλή μέρα, αγαπησιάρικη γαρ, για να αφήσω κανα σχόλιο εδω.

    @princess έσκασε χτες εκεινη η επίθεση στον ηθοποιό Στέλιο Μάϊνα για να αφυπνίσει πολλά πράγματα που δεν εστιάζαμε σε αυτά.
    Οκ να είμαστε φιλόξενοι, οκ να είμαστε ανυχτόμυαλοι, οκ σε πολλά μα όχι να πρέπει και να υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας μεσα στην ίδια την πόλη μας !

    @Maria ...
    Υποθέτω, αν κατάλαβα σωστά, οτι διαφωνείς με τη βία επειδή εκείνοι εχουν αντιλήψεις διαφορετικές απο εμάς λόγω θρησκείας.
    Ας δούμε το δάσος.
    Ολες οι θρησκείες έχουν πιστούς που ερμηνεύουν τις γραφές τους κατα λέξη, κυριολεκτικά ή όπως τους τις μετέδωσαν, με συνέπεια να υπάρχει φανατισμός.
    Το κόλπο ειναι να πέσουμε στην παγίδα θρησκευτικών διενέξεων, κάτι που θα φέρει στο προσκήνιο τους χριστοδουλικούς φανατικούς και ταυτόχρονα θα εκθέσει τη χώρα διεθνώς αν γίνει καμμια στραβή με αλλόθρησκους όπως πήγε να γίνει πριν 2 χρόνια με κείνο το "κοράνι" που έσκισε ενας αστυνομικός.
    Τότε ήμουν σαφώς υπέρ του αστυνομικού. Αποδείχτηκε νομιζω οτι μεσα ειχε ναρκωτικά ο μουσουλμάνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Swell με εχουν σταματήσει μια φορά κάποτε για εξακρίβωση στοιχείων. Ο αστυνομικός ειχε τα νεύρα του δε ξέρω γιατι. Μετά που ειδε οτι Ελληνας είμαι, ηταν ακόμα πιο τσαντισμένος.

    @ VAD απουρώ, αυτο το ελληνόμετρό μου, μια δείχνει ετσι και μιάν αλλιώς !
    Για τους βιολογικά έλληνες ετοιμάζω δεύτερη ανάρτηση, προσπαθώντας να μη βγω και πολύ κακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ zoyzoy αυτο ειναι που σε τρελαίνει, να πρέπει ΕΓΩ, ΕΣΥ, ΕΜΕΙΣ να είμαστε τα καλά παιδιά και εκείνοι να μην φαίνεται να εχουν ουτε υποχρεώσεις εκτός απο την εξαθλίωση τους. Δεν τη θέλω την εξαθλίωση, ειναι αυτη που γεννάει βία.
    Ομως πρέπει να μπούν σε ενα σωστό πλαίσιο, δε γίνεται να δεχτώ χωρίς αντιρρήσεις το να αλλάξω εγω τόσο που θα νιώθω λες κι ειμαι σε μια χώρα της Ασίας, εκει που συνήθειες και "νόμοι" όπως ο λιθοβολισμός ανθρώπου ειναι καθημερινότητα.

    :) για τον τσολιά σκέφτηκα άλλη σκανταλιά, να του πετάμε πετρούλες στο ποτάμι να βρέχεται, χιχιχι :)

    @ Kitsomitsos με λιγα, ειπες πολλά. Ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ mariana Ελληνες είμαστε κι εμείς, τουλάχιστο ζούμε στους ίδιους τόπους και παλεύουμε αρκετοί απο μάς να κρατήσουμε ζωντανή τη γλώσσα, τον χαρακτήρα μας, το πνεύμα μας καινα αποβάλλουμε τα στραβά που κουβαλάμε.
    Κουλτούρα ελληνική υπάρχει, παράδοση κι έθιμα υπάρχουν, γλώσσα υπάρχει, πολλά υπάρχουν.
    Συμφωνώ κι εγω με την αισθητική των μουσουλμάνων μα αυτο θα ηταν ισως το μικρότερο κακό.
    Αυτο που λες οτι απέτυχε η ένταξή τους στην Αυστραλία, εντυπωσιακό, δεν το γνώριζα.

    @ Τσότσος καλώς σε αγαπητέ, θυμάμαι παλιά τα λέγαμε συχνότερα.
    Αυτη η απόφαση περι δεσμών αίματος πραγματικά ειναι παράξενη. Ακόμα δεν το πιστεύω.
    Ελληνας μπορεί να γινει κι ο αλλοδαπός και εχω ζωντανά παραδείγματα απο αυτό.
    Να σαι καλά.

    @ Side21 ... κατι εγραψε ο VAD πριν για κεινο το ελληνόμετρο !
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε μου αυτό που με απασχολεί εμένα είναι αν τελικά όλοι αυτοί που λένε ότι επιθυμούν να είναι Έλληνες αγαπούν την Ελλάδα ή αν απλά θέλουν υπηκοότητα για να κάνουν τη δουλειά τους και φυσικά και τις δουλειές άλλων. Εγώ πιστεύω το δεύτερο... δεν έχω γνωρίσει μέχρι σήμερα ξένο να αγαπάει την Ελλάδα πραγματικά. Έχω γνωρίσει ξένους που κατά την άποψή μου είναι πολύ καλοί άνθρωποι και κάνω πολύ καλή παρέα μαζί τους. Αλλά ούτε αγαπούν, ούτε πονούν την Ελλάδα. Είναι εδώ για να δουλέψουν και για να στείλουν χρήματα στις οικογένειές τους που έχουν ανάγκη. Δεν είναι εδώ γιατί αγάπησαν τον πολιτισμό και τα γράμματα μας... από τα οποία εδώ που τα λέμε, δεν έμειναν και πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μην στεναχωρεθείς με αυτά που θα σου πω Γιάννη, αλλά είναι αυτά που σκέφτομαι.
    Καμία χώρα δεν έχει τέλειους πολίτες, επομένως τα περί Ελληνικότητας δεν έχουν ουσιαστική αξία.
    Το ζήτημα δεν είναι πόσο Έλληνας αισθάνεται κάποιος για να μείνει στην Ελλάδα, διότι ο καθένας μπορεί να προσποιηθεί.
    Εκείνο που έχει σημασία, είναι ότι οι περισσότεροι μετανάστες πήγαν παράνομα στην Ελλάδα και δυστυχώς δεν διάλεξε η χώρα ποιούς θέλει ή ποιούς χρειάζεται.
    Έχω μία φίλη που είναι άνθρωπος των Τεχνών, ζει μόνη της στο κέντρο και η κοπέλα είναι τρομοκρατημένη.
    Σε πληροφορώ, πως δεν νοιάζεται στο παραμικρό, αν ο παράνομος μετανάστης αισθάνεται ή δεν αισθάνεται Έλληνας.
    Όσο για την Αυστραλία, πως ήταν δυνατόν να ενταχθούν, όταν αυτοί ήθελαν και θέλουν να Μουσουλμανοποιήσουν όλους εμάς τους άπιστους.
    Και μην ξεχνάς ότι η Αυστραλία, διάλεξε τους πιο μορφωμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μην στεναχωρεθείς με αυτά που θα σου πω Γιάννη, αλλά είναι αυτά που σκέφτομαι.
    Καμία χώρα δεν έχει τέλειους πολίτες, επομένως τα περί Ελληνικότητας δεν έχουν ουσιαστική αξία.
    Το ζήτημα δεν είναι πόσο Έλληνας αισθάνεται κάποιος για να μείνει στην Ελλάδα, διότι ο καθένας μπορεί να προσποιηθεί.
    Εκείνο που έχει σημασία, είναι ότι οι περισσότεροι μετανάστες πήγαν παράνομα στην Ελλάδα και δυστυχώς δεν διάλεξε η χώρα ποιούς θέλει ή ποιούς χρειάζεται.
    Έχω μία φίλη που είναι άνθρωπος των Τεχνών, ζει μόνη της στο κέντρο και η κοπέλα είναι τρομοκρατημένη.
    Σε πληροφορώ, πως δεν νοιάζεται στο παραμικρό, αν ο παράνομος μετανάστης αισθάνεται ή δεν αισθάνεται Έλληνας.
    Όσο για την Αυστραλία, πως ήταν δυνατόν να ενταχθούν, όταν αυτοί ήθελαν και θέλουν να Μουσουλμανοποιήσουν όλους εμάς τους άπιστους.
    Και μην ξεχνάς ότι η Αυστραλία, διάλεξε τους πιο μορφωμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Kanthar0s
    εχω δει παραδείγματα ανθρώπων απο άλλη χώρα που εδω που ήρθαν αφομοιώθηκαν και εκτίμησαν πολλά απο οσα εμείς εχουμε και εχουμε συνηθίσει. Βοηθά μερικές κατι όπως πχ η θρησκεία ωστε Ρουμάνοι, Βούλγαροι να εντάσσονται πιο εύκολα.
    Υπάρχουν επίσης στο εξωτερικό,δυό ειδών έλληνες κυρίως.
    Αυτοί που παραμένουν ως το τέλος αγνοί έλληνες και αυτοί που έριξαν μια μούντζα κι έφυγαν.
    Ο ελληνισμός εχιε απλωθεί σε όλη την υφήλιο, φαντάσου, λένε οτι στα Φώκλαντς ηταν ενας έλληνας ψαράς εκει οτνα έσκασε ο μίνι πόλεμος Αργεντινής - Βρεατνίας. Ξέρεις πού ειναι τα Φώκλαντς ; Στην άλλη άκρη του κόσμου.
    Επειδη εχει και μέρος Β' αυτο το θεμα με τους ελληνάρες, θα τα ξαναπούμε.

    Κλαζομένιος, θα περάσω απο το μπλογκ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Hellenic Potion
    το ελληνόμετρο του VAD μας περιμένει για να μετρήσουμε πόση ειναι η αγάπη του ενός και πόση του άλλου, για την Ελλάδα. Μετά θα μετρήσουμε και το μέχρι πού φτάνει η αγάπη καθενός γιατι εχω την εντύπωση οτι πολλοί την αγαπάνε αλλα λίγοι πληρώνουν γι αυτην. Τεσπα εχω και μερος Β'
    Ετυχε πριν αιώνες να συνεργαστώ με εναν Γερμανό με περίεργο όνομα. Ηταν 6 χρόνια στην ελλάδα, ειχε μάθει καλά ελληνικά και ηταν τόσο ήρεμος και καλοσυνάτος άνθρωπος. Εδειχνε να αγαπάει τον τόπο, σίγουρα για δουλειά ηταν εδω μα φαινόταν να το απολαμβάνει και να εχιε αποκτήσει λιγο μερικές μας συνήθειες. Ισως ειναι θέμα χαρακτήρα του καθενός, δεν ξερω.
    Ιδέα δεν εχω αν θα πήγαινα πχ να ζήσω στο Μεξικό, αν θα το αγαπούσα κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. mariana
    Εχουμε συζητήσει και άλλες φορές και καταλαβαίνω τι σκέφτεσαι. Καθως εχεις ζήσει σε άλλη χώρα, σίγουρα μετράς τα πράγματα διαφορετικά απ οτι εγω.
    Και μιας κι αναφέρεις το παράδειγμα της Αυστραλίας, θέλω να πώ να γίνει το ίδιο και εδώ. Δεν θέλω να μουσουμανοποιηθώ ή να αλλάξω κατι προς μια κατεύθυνση που δεν την επέλεξα. Εκείνοι ειναι περισσότερο υποχρεωμένοι να προσαρμοστούν και να αφομοιωθούν.
    Οσοι μπήκαν παράνομα ας πάνε πίσω, ας πάνε αλλού δεν ξέρω, και δε θέλω να γεμίζουν οι δρόμοι με εξαθλιωμένους ασιάτες που βασίζονται σε εμάς για να αποκτήσουν αξιοπρέπεια αλλα οταν γινει αυτό θα απαιτήσουν πολλά παραπάνω απο οσα μπορούμε να αντέξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape