Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

Σκέψεις BloggeRικές για εξω.

Μια ζωή που δεν εχει αυτά που ονειρεύτηκε, προσπαθεί με άλλους τρόπους και μεθόδους, με μικροαπολαύσεις, φτηνές μερικές φορές να ξεφύγει, να διασκεδάσει την απώλεια και να βρει νέες διεξόδους.
Το Διαδίκτυο προσφέρεται και για αυτό αλλα φυσικά το καλύτερο ειναι να απολαμβάνει κανείς οτι βρίσκεται έξω απο αυτό. Να μην ανταλλάσσει το πραγματικό με κατι άλλο.

Το να χρησιμοποιείς το Διαδίκτυο δεν ειναι κακό.
Το να εισαι online αρκετές ωρες κάποιες φορές πάλι ειναι μια κάποια ψυχαγωγία, μια ενασχόληση με κοινά, με τους άλλους με τον κόσμο μας.
Το να εχει γίνει όμως απαραίτητο δεν ειναι καλό οταν πρέπει σε κάποιες φάσεις της ζωής μας να σκύψουμε σοβαρά πάνω σε πράγματα με το εκατό τοις εκατό του μυαλού μας.
Συχνά μπερδεύουμε το μεσα με το έξω και όσο καθαρό μυαλό και να εχουμε, η κρίση μας επηρρεάζεται.

Για παράδειγμα εισαι λέμε ο σούπερ ο μπλόγκερ.
Γράφεις φοβερά, οι επισκέπτες σου γουστάρουν και αυξάνονται, και μια μερα ειδες οτι τελευταία οι επισκέψεις ξεπερνάνε τις 300 την ημερα και τα σχόλια τα 60 ανα θεμα, οτι κι αν γράφεις.
Νιώθεις σπουδαίος, γαμάουα και σωστός.
Παράλληλα εχεις τη δουλειά σου, την οικογένεια, φίλους και γνωστούς που δεν εχουν σχέση με το νετ.
Οταν λοιπόν σκάσει ενα σοβαρό θέμα, άσχετα αν θα χεις δίκιο ή οχι, θα παλέψεις ( εξω ) να το φτιάξεις, οκ ;
Οκ.
Ποια ειναι η ψυχολογία σου τότε ;
Θα σας πώ ποια ειναι :
Ειναι αυτη της υπεροχής, αυτου που τον ακούνε και τον λαμβάνουν σοβαρά υπ όψη όλοι ανεξαιρέτως, και εχει δύναμη να επηρρεάζει αν μη τι άλλο αποφάσεις.

Οκ ως εδω αν μιλούσαμε για Ιντερνετ.
Ομως μιλάμε για έξω !
Εξω κερδίζεις αν εισαι παρών και συγκεντρωμένος.

Το "μεσα" ειναι ενα τίποτα αφου ενα κουμπάκι delete το εξαφανίζει με μιάς !
Το έξω όμως αν κάνεις κατι κακό δεν εχει delete. Δεν σε συγχωρούν, σε αρπάζουν και σε τινάζουν σαν ψάρι. Μπορεί να συγχωρεθείς μια, δύο, την τρίτη όχι.
Μετά, τιμωρείσαι. Σπάνιο να τη γλυτώσεις 10 φορές. Οσο τη γλυτώνεις, τόσο πιο πολύ θα πονάει η φαρμακερή.
Και μετα αντε να κάνεις format στην πραγματική ζωή !

Οσο το "μεσα" εξαρτάται απο σενα, θα μείνει ελεγχόμενο σε μεγάλο βαθμό ( μάλλον ).
Αν αρχίσεις να γνωρίζεις κόσμο απο "μεσα" να βγαίνεις, να συναναστρέφεσαι, να γωνρίζεσαι και να τους μετατρέπεις σε "εξω", τόσο σκορπάς τη ζωή σου σε κομμάτια και κινδυνεύεις να δεις να εκτίθενται άσχημα κάποια πολυ προσωπικά σου πράγματα που δεν θα ήθελες και να μεταφέρονται τα μέσα-έξω και τα εξω-μέσα.

Μιλάω εγω που συμμετείχα σε 6-7 φόρουμς και με 3 μπλόγκς δικά μου τωρα και συμμετοχή σε άλλα τρία μεταξύ των οποίων και η αξιέπαινη προσπάθεια του Παν. Παπαχατζή με το e-fakelloi. Και μια προσπάθεια με το BlogCafe με φιλαράκια ( απο το νετ ).
Σύνολο δημοσιεύσεων πρέπει να χω ξεπεράσει τις 30.000 απο το '93 που άρχισα να ασχολούμαι με Ιντερνετ. Απο αυτες, τα 2/3 στα τελευταία 4 χρόνια.
Εγω που συναντήθηκα και γνωριστήκαμε με περίπου 300 άτομα απο το νετ.
Εγω που οταν ειχα πρόβλημα έξω, ερχόμουν να ξεδώσω μεσα, αλλα κράτησα επίπεδο όσο γινόταν και πρόσφερα πιστεύω αρκετά στις διαδικτυακές κοινότητες.

Δεν βρίζω παρα σπάνια και ποτέ χυδαία, κι οτι εχω να πω το λέω με τρόπο και αν μπορώ, με χιούμορ.
Οχι πως ειμαι κατι, άλλοι ειναι σπουδαίοι και αναρωτήθηκα με ποιό τίμημα.

Ειμαι κουρασμένος αυτη τη στιγμή, ξενύχτης λόγω ενος προσωπικού μου θέματος, μου κόπηκε ο ύπνος. Επεσα και πανω στο θεματάκι της Niemandsrose και αυτο του Λύκου στο Μαντρί και ήρθε κι έδεσε.

Δεν εχω πάρει απόφαση να ξεκόψω, αλλα θα θελα όσοι διαβάσουν αυτό να σκεφτούν αλλιώς.

Αυτο που εδω μεσα μπορεί να θεωρηθεί ελεύθερο χιούμορ, σάτιρα και έκφραση, μπορεί έξω να μην το εκλάβουν σαν αλλο παρα προσβολή και ανήθικη συμπεριφορά.
Αυτο που τόσο όμορφα γράφεις φίλε εδω, μπορεί να ισχύει 100% και "εξω" αλλα μην εισαι σίγουρος γι αυτό.
Αν θέλεις να εισαι ο εαυτός σου εδω, τότε καλώς και το εκτιμούμε. Οπως θα χετε δει, ταιριάζω με όσους ειναι αυθεντικοί, γνήσιοι. Με τους δήθεν, όχι.
Με τους "δήθεν" δεν θα έκανα παρέα ουτε και εξω.
Ο σκοπός όμως δεν ειναι να κάνουμε γνωριμίες εδω, σωστά ;
Δεν μετάνιωσα για πολλές απο τις γνωριμίες και συναναστροφές αλλα φοβάμαι οτι η νεανική ανεμελιά και το οτι-να-ναι συμβαίνει απο άγνοια μελλοντικού κινδύνου και αν΄γκη εκτόνωσης. Εισαι νέος βέβαια, όσο νιώθεις.
Και αν δεν ζείς απο το Διαδίκτυο, αλλα ζείς απο κάτι άλλο, τότε καλύτερα κράτα μικρό καλάθι και μην περιμένεις πολλά απο αυτό.

Πάω να πάρω αέρα.

41 σχόλια:

  1. Ξενύχτι εσύ, ξενύχτι κι εγώ. Κοίτα, δε θεώρησα ποτέ ότι το Internet είναι κάτι το.. επικίνδυνο είτε ότι θα με βλάψει. Εθιστικό είναι, επειδή το γουστάρω. Όπως και το τσιγάρο που το έκοψα πέρσι! Απλώς θα σου πω τούτο: προσωπική ζωή έχω, όπως και φίλους κι όνειρα. Αλλά έχουν υπάρξει πάρα πολλές φορές, που το διαδίκτυο έγινε η εκτόνωσή μου. Μου γνώρισε ανθρώπους και μου στέγνωσε τα δάκρυα. Οπότε γιατί να του βάλω όρια; Όσο με ευχαριστεί του δίνομαι.
    demon από www.blogosfaira.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα format χρειάζομαι επειγόντως...

    Καλημέρα και καλή απεργιακή εβδομάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω λειτουργω παντα με γνωμονα το χιουμορ γνωριζοντας εκ των προτερων οτι ειναι τελειως υποκειμενικη εννοια

    οπως και στην εξω κοινωνια ετσι και εδω υπαρχουν ολα τα ειδη συμπεριφορων..

    το παν ειναι να ξεχωριζεις οτι η αληθινη ζωη ειναι εξω ασχετα αν καμια φορα το ιντερνετ σου δινει βημα για να ξεκινησεις μια καλη φιλια

    θα πω ομως οτι ειναι και συντροφια ωρες ωρες ..και ισως και ενα μεσο εκτονωσης...

    αλλωστε ο ανθρωπος ειναι κοινωνικο ον ειτε επιλεξει αυτο το μεσο ειτε κατι αλλο αισθανετσι την αναγκη για επικοινωνια

    μεγαλο το θεμα που ανοιξες και δεν αναλυεται σε 2 γραμμες

    καλημερα και φιλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καταρχήν να πω πως έχω υποστεί ένα μικρό σοκ βλέποντας το σκουλίκι να μιλάει σοβαρα...τελικά όλα γίνονται!!!!
    Όσο για το θέμα που έπιασες...όλα χρειάζονται αρκεί να υπάρχει μέτρο. Να μπορείς δηλαδή να βγεις με 5 φίλους και να μη σκέφτεσαι "άντε να γυρίσω να δω αν σχολίασε κανείς"
    Εγώ ξεδίνω γράφοντας και βλέποντας πως θέματα που απασχολούν το δικό μου μυαλό απασχολούν και άλλα μυαλά(δεν είμαι δηλαδη τρελλή!)
    Χαίρομαι που αποκτώ σιγά σιγά συνοδοιπόρους αλλά πολύ περισσότερο χαίρομαι που όταν κλείνω το κουτί μπορώ να είμαι ελεύθερη απο αυτό.
    την καλημέρα μου!
    μουτσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίος ο προβληματισμός σου. Επίτρεψέ μου να βάλω και μια άλλη παράμετρο: το καλάμι. Είναι αρκετοί που επειδή γράφουν σε ένα μπλογκ και ανταλλάσσουν ατάκες και χαριτωμενιές με 2-3 αντίστοιχους άλλους νομίζουν πραγματικά ότι κάτι κάνουν. Και αποκτούν ένα μπλαζέ, στημένο και ξερολίστικο ύφος εντελώς αταίριαστο και αδικαιολόγητο. Το οποίο πιθανότατα οφείλεται σε ουσιώδεις ελλείψεις στην 'έξω' ζωή τους, που ψάχνουν να τις αναπληρώσουν στο ίντερνετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Τζονάκο μας!!...τί έχεις πάθει σήμερα;;τί είναι αυτά τα περίεργα που μας γράφεις;;...που πήγε αυτό το απίστευτο χιούμορ σου που μας έκανε να γελάμε αφάνταστα;;....δε μ αρέσει να βγάζεις στα γραπτά σου αυτό που βλέπω σήμερα....καθόλου..κοίτα δεν πιστέυω εγώ πρωσοπικά ότι μπορεί το διαδύκτιο να βλάψει τη ΄πραγματική' σου ας το πώ έτσι ζωή.....όχι όταν ξέρεις που είναι τα όρια του και ξέρεις και πως να μη τα ξεπερνάς...και νομίζω εσύ το ξέρεις αυτό αρκετά καλά..έτσι δεν είναι Τζονάκο μας;;....για μένα πρωσοπικά....άρχισε σαν μιά διέξοδο από διάφορα προβλήματα που έχω τον τελευταίο καιρό...μετά όμως βρήκα πάρα πολλά πράγματα εδώ μέσα.....που στον έξω κόσμο δεν θα τα έβρισκα ίσως και ποτέ...και που ούτε και θα τα βρώ και ποτέ πιστέυω....και θα σου εξηγήσω τί εννοώ...εγώ ανήκω σε μιά κατηγορία ανθρώπων που αντιμετωπίζει πάρα πολλές δυσκολίες στο θέμα...συναναστροφή, επαφή με άλλους ανθρώπους κτλ,κτλ....είμαι άτομο με αναπηρία...και καταλαβαίνεις....τί εννοώ...εδώ μέσα βρήκα την ευαισθησία,την αποδοχή,την στοργή και την αγάπη που κανείς στον έξω κόσμο δεν μου δείχνει ή μου τη δείχνει σπάνια... και αυτό με συγκινεί αφάνταστα...με εκπλήσει γιατί δε το φανταζόμουν ότι μπορεί να υπάρχει τόση ευαισθησία στον κόσμο.....δεν ξέρω...μπορεί να είναι επειδή δε με βλέπουν;;;τί να πώ πάντως....αυτό με κάνει ευτιχισμένη....Με αγάπη,Ηλιαχτίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ demon δεν το φοβάμαι το νετ.
    Εμένα φοβάμαι και θέλω να με προστατέψω.
    Ωστόσο επειδη ειναι μια εκτόνωση που πρέπει να ελέγχουμε λεω να μεινω μονάχα σε αυτο το μπλογκ και παλι με μετρο.

    @ swell install brain_format.exe

    @ skouliki γι αυτο ταιριάξαμε, επειδη με το χιούμορ μπορείς να πεις πολλά.
    Εκτιμω ιδιαίτερα τους ανθρώπους που μπορούν να το κάνουν αυτό με θετική σκέψη.

    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ mpoumpoula και το χιούμορ ειναι σοβαρή υπόθεση αλλα αυτο το ξέρεις ήδη. Και με τίποτα δεν θυσιάζω προσωπική ζωή για το νετ. Εχω πιάσει τον εαυτό μου όμως να το παρακάνει.
    Μέτρο θελει, όπως είπες.

    @ gerasimos αυτο το καλάμι πρέπει να το παρκάρουμε μακριά. Κανεις δεν πήγε πάρα πολυ μακριά πάνω σε καλάμι.
    Σε άλλο θεμα που θελω να γράψω κάποτε, θα ηθελα και πάλι τη γνώμη σου για αυτο με τον αριθμό των χιλιάδων χαριτωμενιών και τι νομίζουμε πως κάνουμε.

    @ Ηλιαχτίδα ξέρω πολυ καλά συμπεριφορές άλλων που μιλάμε διαδικτυακά και μετα γνωριζόμαστε απο κοντά.
    Με μερικούς ενισχύθηκε η καλή εικόνα που ειχαμε ο ενας για τον άλλο.
    Μερικοί άλλοι ανεξήγητα άλλαξαν συμπεριφορά, τόσο εξω, όσο και "μεσα".
    Μπορεί να μην τους άρεσα... αλλα δεν ειναι ο σκοπός να αρέσουμε σωστά ;
    Σκοπός ειναι να μαστε ο εαυτός μας.
    Οσο για το χιούμορ, οταν εχω κέφι χαίρομαι να γράφω και να κανω και άλλους να γελούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θέλω να σου πω πως καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου και τα συναισθήματά σου. Είτε μας αρέσει, είτε όχι όλη αυτή η ενασχόληση με το Ίντερνετ μας αποκόβει από την καθημερινότητα/πραγματικότητα. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό. Αρκεί να το κάνουμε με επίγνωση και επιθυμία. Το ζητούμενο για μένα δεν είναι να κάνω shut down τον υπολογιστή αλλά να κάνω μια βουτιά στο τι αλήθεια θέλω. Και αυτό εύχομαι και για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το πρόβλημα είναι ότι χρειάζονται διαφορετικά φίλτρα για να αντιμετωπίσεις το εικονικό και το πραγματικό. Προσοχή να μην τα μπερδέψεις και μπερδευτείς.
    Είναι εύκολο να νομίσεις πως οι πλασματικές σχέσεις που δημιουργούνται στο διαδύκτιο μπορούν να μεταφερθούν αυτούσιες στην καθημερινότητα. Δεν λέω ότι δεν μπορεί να γίνει αλλά όπως πάντα, υπάρχει ο κίνδυνος να πληγωθείς και να πληγώσεις, να εκτεθείς και να εκθέσεις.
    Θέλω να πω πως είναι φυσικό να νιώσει κάποιος την ανάγκη να γνωρίσει από κοντά ανθρώπους με τους οποίους συνομιλεί καθημερινά μέσω νετ. Όμως, θα πρέπει να είναι έτοιμος για το οτιδήποτε. Για το καλύτερο και το χειρότερο. Ακόμα και το αδιάφορο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μέσα-έξω. Πολύ μεγάλο θέμα άνοιξες, φίλτατε.
    Μέχρι πρόσφατα, ήμουν μόνο στο έξω. Μέσα άρχισα πριν 6 μήνες περίπου. Τώρα, κομμάτι του μέσα βγαίνει και έξω. Αλλάζει η κατάσταση.
    Ενδιαφέροντες οι προβληματισμοί σου. Το θέμα είναι ότι το έξω είναι που χρειαζόμαστε περισσότερο. Η φυσική επαφή με τους ανθρώπους δεν μπορεί επ'ουδενί να υποκατασταθεί με κάτι άλλο. Και την χρειαζόμαστε, καθότι είμαστε κοινωνικά όντα.
    Από την άλλη, το μέσα είναι μια ευκαιρία να ανοιχτείς χωρίς να πληγωθείς ή μάλλον μειώνοντας τον κίνδυνο να πληγωθείς. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει πάντα αυτή η άμεση επαφή.
    Φιλίες μπορούν να προκύψουν από μέσα, αλλά πραγματώνονται μόνο εάν ολοκληρωθούν και έξω.
    Αυτή είναι η άποψή μου. Μπορεί να διαψευστώ, μπορεί και όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν θα έλεγα ότι θυσιάζω πράγματα για το pc μου αλλά ας πούμε ,αντικατέστησα άλλα πράγματα που μου άρεσαν με αυτό.

    Για μένα το να γράφω είναι τρόπος έκφρασης και εσωτερική ανάγκη. Αν δεν είχα το blog θα έστελνα χιουμοριστικά mails στους φίλους μου-πράγμα που έκανα για χρόνια!!
    Δεν περιμένω τίποτα από τα blogs, παρά μόνο να μπω σε μία νέα παρέα που έχω επιλέξει και απου ανταλλάζουμε ό,τι μας αρέσει!
    Αφησε που ενημερώνομαι κιόλας!

    καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. θα εχεις ανακαλυψει εως σημερα οτι τα παντα γυρω σου ειναι κομματι του εαυτου σου .. εσυ τα διαλεξες αγνωστο η γνωστο το γιατι δε εχει σημασια και σε περιβάλλουν ..

    η προσταφαιρεση φιλε μου ειναι η ωριμανση σου ..
    γαματα ολα μπορεις ?
    αρκει εσυ να εισαι καλα...

    εσυ αυτοι που αγαπας και το αιμα σου.. ολα τα αλλα ειναι η γαρνιτουρα ...

    η ουσια μετραει

    καλησπερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. σημ .μπουμπουλα οταν ειναι το θεμα σοβαρο μιλαω σοβαρα και εγω ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μεγάλη κουβέντα αυτή που είπε το σκουλήκι.

    Εσύ να είσαι καλά...Πρέπει να το λέμε και να το ξαναλέμε, γιατί συνήθως ξεχνιόμαστε.

    Και μην ξεχνάμε ότι αυτό τον εαυτό μας θα τον κουβαλάμε μια ζωή. Όλα τα άλλα έρχονται και παρέρχονται, αυτός όμως είναι μόνιμη συντροφιά.

    Για αυτό λοιπόν, εσύ να είσαι καλά και όλα τα άλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ψάξε το κλασικό ψυχολογικό ερωτηματολόγιο του πανεπιστημίου της Φιλαδέλφειας για το τι είδος ήρωας είσαι. Αν δεν το βρεις απλά πες μου να στο στείλω μόλις μπορέσω. Να μη σε ζαλίζω, ξεχωρίζει τους ήρωες από τους παρατηρητές. Εφόσον δεν είμαι τύπος παρατηρητή, δεν μπορώ να είμαι καλός blogger, γιατί απλά προτιμώ το έξω. Αυτό θέλει κι η δουλειά μου, το ίδιο και το περιβάλλον μου. Παν μέτρο άριστον σαφώς όπως προελέχθη...

    Καλή μας εβδομάδααα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η αληθεια ειναι πως με προβληματισες!
    Διαβασα αυτο σου το ποστ ισα με δεκα φορες που λενε!Προσπαθησα να βρω αυτο το κατι!Το κατι που σε πειραξε!
    Ποιος/α σε προδωσε απο την διαδυκτιακη σου ξωη;!
    Αν καταλαβα καλα,λεγοντας πως αποφασισες να μεινεις μονο σε αυτο εδω το Μπλογκ,τοτε κατι τρεχει!
    Δεν με ξεγελας εμενα αδερφε Τζονυ!
    Ασε που δεν ειναι και τιποτα τυχαιο!!
    Ελπιζω επισης πως το ξενυχτι σου,να μην επηρεαζεται αλλο απο αυτον τον προσωπικο λογο που ανεφερες!
    Δεν θα αναφερω σχεδον τιποτα για μεσα η; εξω!Ειμαστε αρκετα μεγαλοι για να γνωριζουμε κατα που τραβαμε!
    Θα πω ομως ενα!Γνωρισα ανθρωπους εξω,εδωσα και την ψυχη μου..και προδοθηκα!Γνωρισα ανθρωπους μεσα εδω και το καταχαρηκα!Οχι μονο τηλεφωνα αλλα και ταξιδακια εδω στην γειτονια μου την Ευρωπαικη εκανα για να σφιξω το χερι καποιων!
    Και δεν βγηκα χαμενος!
    Και τελος γνωρισα εσενα εδω και την Νιεμαντσροουζ και το λεω δημοσια πως βαζω το χερι στην φωτια για την μπεσα σας!
    Τιποτα παραπανω σημερα,γιατι με μελαγχολησες λιγο!
    Καλη εβδομαδα φιλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Ελπιζα οτι θα με καταλάβεις niemandsrose και φυσικά με επηρρέασε η δική σου ανάρτηση.
    Βουτιά στην αλήθεια κάνω, απλα μερικές φορές ειναι πολύ βαθιά και θέλω ανάσες για να ξαναβγώ να δω εξω.
    Ετσι κι αλλιώς εχω αποφασίσει οτι την αλήθεια όλων δεν εχω δικαίωμα να μη την δεχτώ ειτε "εξω" ειτε μεσα.
    Αν δεν με βολεύει, θα ψάξω να δω αν μπορώ να ζήσω με αυτην.
    Shut down δεν κάνουμε, ωστόσο θέλω να κοιτάξω περισσότερο έξω, με αναγκάζουν να το κάνω.

    @ paperflowers πολυ όμορφο σχόλιο. Ναι υπάρχει ο κίνδυνος να εκτεθείς, και αυτο με τα φίλτρα το εφάρμοσα με επιτυχία, για καιρό. Ξέρω οτι πρέπει να μαστε έτοιμοι να εκτεθούμε απο κει που δεν το περιμένουμε ίσως.
    Μεχρι στιγμής, με το blogging είμαι μια χαρά και το ίδιο εύχομαι για όλους. Δεν με εμποδίζει ιδιαίτερα να εχω την κανονική μου ζωή έξω, απλα πρέπει να κάνω πολλά πόστς "εξω" τωρα και βουτιά στην έξω αλήθεια. Θα δούμε πώς θα βγεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μου αρέσει που οταν θέλει το skouliki τα λέει εξω απο τα δόντια. Δεν θα διστάσει ακόμα και να μου την πει αν εχω κάνει μαλακία.
    Κοίτα, skouliki, εχει βάλει ενα θεμα καλό ο kitsosmitsos στο μπλόγκ του σχετικά με την βλακεία. Πήγαινε δες το. Εκει στο τέλος λέει οτι εξυπνάδα ειναι να ξέρεις πότε να την κάνεις τη βλακεία.
    Συμφωνώ, άρα "γάμα τα όλα" αλλα να μη φάς και τα μούτρα σου ε ;
    Φιλιά :)

    @ Μετεωρίτης η ανάγκη έκφρασης μας έφερε ως εδω, ακόμα και λίγο η περιέργεια, λίγο η πλάκα.
    Και εγω έκοψα απο άλλα για να ασχοληθώ περισσότερο εδω και μου άρεσε, δε λέω.
    Τωρα όμως το "εξω" με καλεί να δώσω σημασία αλλιώς... μπάμ, πάνε όλα !

    @ kitsosmitsos ο προβληματισμός μου εδω δεν ειναι πρωτότυπος, το θεμε αυτο έχει ξαναπαιχτεί και αλλού, ιδίως σε φόρουμς. Προσπαθώ να το δω απ έξω, σαν να ήμουν οχι στο πληκτρολόγιο, αλλά εκει που ζούμε.
    Βρίσκω ομοιότητες, αλλα και διαφορές. Ολα μπαίνουν στη ζυγαριά... θα δείξει λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κώστα σε ευχαριστώ πολύ και να σαι σίγουρος οτι και εγω σας θεωρώ κοντά μου και σενα και την Niemandsrose.
    Αν επρόκειτο να συναντηθούμε κάπου στη μέση της Ευρώπης οι τρεις μας θα ερχόμουν.
    Τωρα, λυπάμαι για το μελαγχολικό στυλ και εχω καλά νεα μάλλον αφου το "εξω" πρόβλημα μου ισως λυθει τις επόμενες μέρες χωρίς σημαντικές απώλειες. Οπότε θα μαι καλά.
    Δεν με πείραξε κανείς απο "μεσα", τη γλύτωσα ! χαχαχα !
    Ομως ειδα οτι πρέπει να μην αμελούμε να "κανουμε πόστς και εξω" γιατι μπορεί να μην εχουμε σωστά το νού μας εκει που πρέπει.
    Συχνά πρέπει να δίνουμε το 110% του μυαλού μας έξω.
    Εδω βγάζουμε πολλά σώψυχα που δεν θα τολμούσαμε το ίδιο έξω, επειδη εκει δεν μας καταλαβαίνουν πάντα σωστά και επηρρεάζουν την ζωή μας είτε το δικαιούνται ειτε όχι.
    Ελπίζω να ξαλάφρωσες με την εξήγηση μου ;)

    @ MAD ενδιαφέρον αυτό.
    Τι ήρωας εισαι ;
    Παρατηρητής !
    Καλός αν εισαι, βγάζεις κι εδω καλά.
    Εξω δεν αρκει μόνο η παρατήρηση αλλα χρειάζονται πράξεις και μαγκιά σωστή.
    Ναι θα ήθελα πολυ αυτο το βιβλίο αν υπάρχει τέτοιο, θένκς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. γαμα τα ολα σαν νικητης εννοω ..

    οχι γαμα τα και κλαφτα χαραλαμπε

    ο κιτσος ειναι μανουλα σε κατι τετοια..εχω ηδη περασει

    οι συμπαθειες δεν ειναι τυχαιες ειναι δονησεις που μας ξυπνουν

    καλη συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παν μέτρον άριστον!!!!

    Καλησπέρα tzonako μου,

    Φιλί γλυκό αφήνω και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φιλιά Γλαρένια ! Παν μέτρο με το μέτρο :)

    Σκουλήκι μακάρι να νικάμε πάντα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. tzonako και λοιποί φίλοι, χθες βράδυ διάβασα ένα κείμενο το old boy που εντελώς συμπτωματικά δίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική (old boy είναι αυτός) στο θέμα που κουβεντιάζουμε. Ρίξτε μια ματιά εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Και μετά άντε να κάνεις format στην πραγματική ζωή !"

    Παντού μπορεί να γίνεται φορμάτ... αλλά θα σου πάρει χρόνο η διαμόρφωση του δίσκου...

    Η απόφαση καθαρά δική σου αν συνεχίσεις. Κάνεις αυτό που αισθάνεσαι και ας είναι και λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. καλησπέρα και απο εμένα! λοιπόν ως καινούργια σε όλη αυτη τη φαση, δεχομαι ολα οσα ειπες 'ως συμβουλη' του παλιου.. Δεν εχω ακομα καταλαβει το μέγεθος του οπως το λες.Προσωπικα το άρχισα επειδη μου αρεσει το γραψιμο, ουτε φιλους ψαχνω, ουτε τη κανονικη ζωη μου θα διακοψω. Αλλωστε στο blog μου θα γραφω για τη ζωή εκτος των pc!! Συμφωνώ απόλυτα με τον Mad, τον μετεωρίτη και την ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ οτι παν μετρον άριστον! Πάντως απο τον 1 και κατι μηνα βλεπω οτι εχει και θετικά. Μπορείς να διαβάσεις πολύ ενδιαφερόντες απόψεις, σαν να εχεις βιβλια μπροστά σου, ενημερώνεσε! Αρκεί να επιλέξεις τι θα διαβάσεις και που θα μπεις. Χαιρετώ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πολύ ενδιαφέρουσες οι σκέψεις σου Τζονάκο μου, όπως και των φίλων που σχολίασαν.
    Καλό είναι να κρατάμε μια ισορροπία μεταξύ "μέσα" και "έξω", αλλά είναι εύκολο να ξεφύγει κάποιος.
    Απλά, νομίζω, πρέπει να θυμόμαστε ότι η αληθινή ζωή είναι εκεί έξω και έχει προταιρεότητα και ότι το νετ, με τα φόρουμς και τα μπλογκς, είναι ένας χώρος έκφρασης, ανταλλαγής ιδεών, διασκέδασης και γιατί όχι συνάντησης με φίλους!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλέ εδώ για να σε καλέσουν σε παρτυ αντί να σε πάρουν τηλ. στέλνουν mail! Ήμαρτον! Ξέρεις πόσα πάρτυ έχω χάσει έτσι??? Και καφέδες, και άλλα...
    Δε διαβλέπω τίποτα επικίνδυνο στο μπλόγκινγκ...προφανώς όποιος ασχολείται πολύ έχει χρόνο...αν δεν έχει χρόνο θα σταματήσει, έτσι πάει, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το θέμα του old boy που έδωσε λινκ πιο πάνω η niemandsrose ξεκινάει απο αλλού και φτάνει αλλού, αλλα κάπου στη μέση λέει πράγματα σχετικά με το θέμα μου.
    Οποιος θέλει ας το διαβάσει.

    @ Κάκγελος το real life format γίνεται αλλα δύσκολο ε ;
    Δεν εχω δίλημμα αν θα συνεχίσω αλλα πραγματική δυνατότητα ή όχι.
    Μάλλον πρέπει να πάρω ανάσες και να αγοράσω δώρα σε φίλους, να πάω να τους δω, να μην τους αμελήσω επειδή εχω να απαντήσω σε σχόλια ή πρέπει να βάλω νέες αναρτήσεις.

    @ roadartist μην νιώθεις νέα άρα ανώριμη, μια χαρά είμαστε όλοι. Ναι, το τι θα διαβλασεις και πόσο και πού, το επιλέγεις. Αρκει να προλαβαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η ισορροπία Ενεσούλα ειναι κάτι σχετικό. Μπορεί να γέρνει η μπαλάντζα πότε στη μια και πότε στην άλλη μεριά. Πάντα εσυ την κρατάς και ξέρεις πόσο να γείρει πρέπει.
    Φιλάκια.

    @ patsiouriiiii χαχαχα, πες τα μωρε, πες τα !
    Για απάντησε μου όμως, ο διαθέσιμος χρόνος ειναι το ίδιο με τον διαθέσιμο χώρο εγκεφάλου και καρδιάς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ουδέν κακόν αμιγές καλού,καλέ μου τζονακο :)Γι'αυτό ό,τι κάνεις φρόντισε να το απολαμβάνεις!!!

    Καλό βραδάκι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ξενύχτι;;; Απ' αυτό που κρεμάνε τα μάτια σου στο πάτωμα κι εσύ ακόμη δουλεύεις; Έλα, όμως φιλε μου που εμένα μου αρέσει και το έξω. Και έλα που δεν είμαι πλέον εις θέσιν να πηγαίνω σερί απ' το έξω στη δουλειά, όποτε δεν ξενυχτάω δουλεύοντας! (Σε μπέρδεψα;) Αμ πως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ναι μωρέ, γιατί μέσω εγκεφάλου και καρδιάς αποφασίζεις πως θα διαθέσεις το χρόνο σου...Τώρα και τα pc να μην υπήρχαν...απλά πολύς κόσμος θα έβλεπε 45 ώρες τηλεόραση...κάτι θα'βρισκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ψυχή ουδέν καλόν αμιγές καλύτερου :)

    Κοπτοραπτού δεν με μπερδεύεις. Θα έλαγα οτι φαίνεται που σου αρέσει το έξω ! Και καλά κάνεις !

    Patsiouri μου τηλεόραση ειδικά, δεν βλέπω πάνω απο μια ωρα τη βδομάδα και αν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δεν δήλωσα ανώριμη, ίσως με παρεξήγησες. Εννοούσα "καινούργια" ως προς το χρόνο που εχω ξεκινησει το blog.. Επειδή ακριβώς ο χρονος όλων ειναι λίγος, γι'αυτό θα πρέπει να επιλέγεις τι και που θα μπεις. Αυτο εννοούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Οχι βέβαια με αυτη την έννοια, απλά και μόνο επειδη ειπες οτι εισαι νεα στον χώρο. Δεν σε παρεξήγησα :)
    Σωστά, επιλέγουμε τι και πού και πώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Εγώ ένα θα πώ... Όλα είναι θέμα επιλογών. Κάνουμε τις επιλογές μας και από εκεί και πέρα προετοιμαζόμαστε να δεχτούμε τις όποιες συνέπειες.

    Τζονάκο, ακόμη και στα σοβαρά σου σε πάω με 1000!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κι εγω σε πάω, θες να γίνεις ατζέντισσα ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μόλις το έχω το test σε pdf θα σε ειδοποιήσω. Και πρόσεξε! Εγώ δεν είχα κανένα σοβαρό μειονέκτημα όπως και κανένα ιδιαίτερο προτέρημα (είχα 2 δηλαδή, αλλά ο αυθορμητισμός μου τα μηδένισε)...
    Οπότε πρόσεξε μη βγεις κι εσύ παρατηρητής εκεί που θα περιμένεις να σου πει ποιος ήρωας σου ταιριάζει ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Επειδή και εγώ είμαι καινούργιος αστο άθλημα δεν έχω αντιληφθεί αυτούς τους κινδύνους. Το ιστολόγιο το άρχισα επειδη μου αρεσει το γραψιμο. Διάβαζα κάποια εδώ και κάποια χρόνια (σπάνια βέβαια) αλλά εδώ που μένω ο υπολογιστής ειναι τηλεοραση, ραδιόφωνο κτλ οπότε δεν κλείνει σχεδόν ποτέ. Φιλους δεν ψαχνω καθότι με τα ωράρια που δουλεύουμε όλοι στο Λονδίνο ούτε να δούμε αυτούς που έχουμε δεν προλαβαίνουμε, ουτε στη κανονικη ζωη μου θα αλλάξω συνήθειες. Οποτε έχω χρόνο πάω για pints :).

    Οποτε όμως ειμαι σπίτι το blogging είναι ευχάριστη ενασχόληση και σίγουρα πολύ καλύτερη από την τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape