Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Στο Ζάντε

Ζάκυνθο πήγα.
Το ψιλομετάνιωσα, ξόδεψα λίγο παραπάνω απο όσο ήθελα, αν και όχι κακή επιλογή το νησί αυτό. Ειχα ξαναπάει τον Μάη του 1981 και περίμενα να βρω κάτι γνωστό, μα η έκπληξη ήταν ακριβώς αυτή, τίποτα γνώριμο δεν είδα.

Τότε ειχα μείνει 3 μέρες μόνο, είδα την πόλη βασικά και τη Μπόχαλη, τώρα περισσότερες μέρες έμεινα και είδα όλο το νησί σχεδόν. Και κάτι μικρά νησάκια.

Φέτος η χελώνα caretta caretta ειχε την τιμητική της.
(Θα περίμενε κανείς να δει και ζακυνθινούς tyfletta tyfletta.)
Το '81 δεν είχα πάρει χαμπάρι γι αυτη τη χελώνα και φυσικά τότε ο Λαγανάς ηταν ενα κάπως ήσυχο θέρετρο θα έλεγες. Σήμερα ειναι ενα "γίνεται-της-πουτάνας" εχει πάθει Φαληράκι Ρόδου και Κάβο, αν θυμάσαι φίλε μου τον Κάβο στην Κέρκυρα το '90.
Πολλά μαγαζιά, βαβούρα, κλαμπάκια, μουσικές, μπραζίλιαν κώλοι και κόσμος που γυρνάει ολη μερα εξω. Κόλαση. Δεν ειμαι εγω γι αυτά θέλω ησυχίες και όχι πάρτι με το ζόρι. Μα δε θέλω ρε, αφου Μύκονο δεν εχω πάει δε στο'πα ; Το 'πα. Κι ούτε θα πάω μάλλον ποτέ.
Η Ζάκυνθος, το Ζάντε, η πρωταθλήτρια  μαζι με τη Χίο σε τυφλούς-μαϊμού, διαθέτει κάμποσες θέσεις πάρκιν αναπήρων, τυφλών και "τυφλών".
Ετσι, μερικές φορές δεν έβρισκα να παρκάρω αλλα εντάξει το πήγαινα πολύ παρακάτω και κάπου το ΄χωνα το αμάξι. Σώο το 'φερα πίσω.

Στο λιμάνι το πρώτο που βλέπεις ειναι ο ναός του Αγίου Διονυσίου και ο άλλος ο μικρός παλαιός του Αγ.Νικολάου, μπροστά  απο το καφέ "Κόκκινος Βράχος".
Ο Αγιος Διονύσιος ειναι απο τους λίγους αγίους που μου εμπνέει σεβασμό μαζι με τον Αη Γιάννη το Ρώσο στην Εύβοια. Ξέρεις οτι με τους παπάδες δεν τα πάω καλά και τους έχω έτοιμη μια επόμενη ανάρτηση όπου θα χαρώ να μπεί παπάς να σχολιάσει.
Η  Μπόχαλη εχει πανέμορφη θέα απο κει ψηλά αλλα μείνε μακριά απο τα μαγαζιά που λειτουργούν εκεί. Aμα θες πάγαινε κάτσε εγω νίπτω τας χείρας μου.
Πλακώθηκαν έμαθα και μεταξύ τους μιά μέρα για τα τραπεζοκαθίσματα.

Η πόλη ειναι αρκετά ωραία, εχει βασικά εναν πεζόδρομο με μαγαζιά, φαγάδικα, καφετέριες και εμπορικά. Το βράδι η κίνηση πέφτει στην πλατεία Σολωμού.
Το Δημοτικό ανοιχτό θέατρο λίγο πιο πάνω προς Μπόχαλη, φιλοξενεί συχνά παραστάσεις.

Αν  πας στο Τσιλιβή ή στο Αργάσσι θα νομίζεις οτι μεταφέρθηκες χρόνια πίσω σε εποχές ευμάρειας που το ποτό έρρεε άφθονο και χρήμα υπήρχε για να μεθάει ο κόσμος και να τα κάνει λαμπόγυαλο. Πολλά μαγαζιά, μπαρ, και φαγάδικα, μίνι-γκολφ, Ιρλανδέζικο, ασιατικό, πιτόγυρα, με καραόκε, με ζωντανή μουσική και τα ρέστα. Πήγα δυό φορές σε κάποια απο αυτά ετσι για τζέρτζελο κι επειδή είχαν την αγαπημένη μoυ μπύρα GUINNESS :

Ανατολικά στο μέσο του νησιού, παραλιακά ειναι οι Αλυκές και ο Αλυκανάς.
Απο εκεί κάτι απατεώνες μας πήραν να μας πάνε στο περίφημο "Ναυάγιο" αυτη τη θεϊκή παραλία που νομίζεις οτι δεν υπάρχει, οτι είναι οπτασία. Μας πήγαν, έφυγαν μετά απο 5' λεπτά και δεν μας κατέβασαν στην παραλία με τη δικαιολογία οτι ειχε 7 μποφώρ !!!! [ 3 με 4 είχε] κι εκτός αυτού στα @@ τους για τους έλληνες αφου ειχαν γεμίσει τη βάρκα με οτι Σερβο-Πολωνο-ουκρανούς υπήρχαν. Μια πολωνή επάνω ηταν κούκλα και την χάζευα. Μέχρι που ξέρασε κι αυτή οπως οι περισσότεροι επιβάτες. Οχι, ο Τζον δεν ξέρασε.
Ναι, τα χρώματα είναι φανταστικά, και το μέρος εχει πολλή θετική ενέργεια.
Αμα πας Ζάκυνθο, βρες σοβαρό γραφείο να σε πάει Ναυάγιο και μη πιστεύεις απατεώνες, πάρε ενα καλό τουριστικό γραφείο σαν αυτό.

Νότια, το νησί εχει δυό χερσονήσους, προστατευόμενες περιοχές ωοτοκίας της χελώνας στο μεγαλύτερο μέρος τους. Η δυτική χερσόνησος διαθέτει εκπληκτικές, ονειρεμένες, θεϊκες παράκτιες σπηλιές, τι παράκτιες δηλαδή, γκρεμίλα μεχρι τη θάλασσα και στο τέλος σπηλιές. Απίθανος τόπος. Να πας.
Μας πήγαν με βαρκάκι να δούμε χελώνες, υπέροχο ήταν αυτό και μετά στις σπηλιές στο Κερί, απίθανα ήταν. Ο Τζονάκος έκανε βουτιές απο το σκάφος σα μικρό παιδί, μέσα στα διάφανα νερά στη σκιά των θεόρατων βράχων σε κείνη τη μεριά του νησιού.
Μετά μας πήγε Μαραθονήσι, ενα μικρό νησί στην αγκαλιά του κόλπου του Λαγανά,  όπου γεννάει η καρέττα καρέττα, για μπάνιο. Δεν κατοικείται και φυλάγεται απο το Λιμενικό. 
Η ανατολική χερσόνησος προς Βασιλικό, καταλήγει στην υπέροχη παραλία του Γέρακα πριν απο το Πόρτο Καμίνια, το Πόρτο Ρόμα και άλλα όμορφα μέρη.
Η παραλία του Γέρακα προστατεύεται αφου η χελώνα πηγαίνει εκει και γεννάει αυγά.
Με τη δύση του ήλιου εξαφανίζονται οι πάντες απο την παραλία για να μην ενοχλήσουν τη χελώνα.

Οι κλέφτες έμποροι της άμμου ζητούσαν 8 € για να νοικιάσεις ομπρέλλα-ξαπλώστρα για μία ωρα και κάτι. Δεν πλήρωσα φυσικά και κουβάλησα δικιά μου ομπρέλλα.
Η αλήθεια ειναι οτι η χελώνα μάλλον προτιμάει τις πολύ ζεστές παραλίες με ιδιαίτερα λεπτή άμμο, όπως στο Καλαμάκι και στον Γέρακα.

Το οδικό δίκτυο εχει φτιαχτεί απο απόγονο του Δαίδαλου, στάνταρ πράγματα, ή αλλιώς απο διαταραγμένο ψυχικά τύπο ο οποίος νόμιζε οτι γουστάρουμε να φέρνουμε βόλτες σαν τις άδικες κατάρες για ώρες καίγοντας την πολύτιμη βενζίνη μας των 1,78 € το λίτρο. Διαδαλώδες δίκτυο δρόμων, με το δυτικό μέρος να διατρέχεται απο εναν κύριο άξονα ως τις Βολίμες και ως την άκρη στο "Φανάρι" , ορεινό και δασώδες αν και θα ηταν πιο δασωμένο το μέρος αν δεν καιγόταν κάθε τόσο. Φέτος πήρε φωτιά  στον Αγαλά, δυτικά-νότια.
Ο λαβύρινθος των δρόμων σου παρέχει την ευκαιρία να γνωρίσεις το νησί αλλα και την ευκαιρία να αναρωτηθείς μήπως εισαι μαλάκας και χάθηκες ξανά. Ασε που τρώς πολλή ωρα μεχρι να βρείς τον προορισμό σου ακόμα κι αν πας στο σωστό δρόμο γιατί θα πάρεις λάθος δρομάκι λίγο πριν φτάσεις.

Οι θάλασσες της Ζακύνθου ειναι το μεγάλο της ατού.

Οποιος θέλει καθαρές, διάφανες θάλασσες με υπέροχα χρώματα, να πάει εκεί.
Εγγυημένα το νησί με την πιο καλή θάλασσα, απο οσα εχω  πάει ... χμ εχω πάει σε 25 νησιά, μικρά και μεγάλα,  τα Κουφονήσια με εντυπωσίασαν, η Χίος πολύ καλή, η Αστυπάλαια πολύ καλή, η Μήλος άριστη θα 'λεγα, αλλα η Ζάκυνθος εχει παντού πολύ ωραία θάλασσα με υπέροχο χρώμα ακόμα και μεσα στο λιμάνι ενα τυρκουάζ απίστευτο χρώμα στα νερά.
Και είναι μεγάλη, αρκετά μεγάλο νησί.

Tip : 
αν θες Ιντερνετ,πάρε "on the go" γιατι τα ξενοδοχεία χρεώνουν 3,5 € την ώρα ή 84 € την ημέρα, δεν υπάρχει θεός.
Tip 2 :
Συνιστώ ανεπιφύλακτα να πάς στο Πόρτο Καμίνια μετά το Αργάσσι προς Βασιλικό.



24 σχόλια:

  1. Και του χρόνου με υγεία, Τζον!
    'Ομορφη η περιγραφή σου. Μου αρέσει πολύ η Ζάκυνθος, που πραγματικά έχει καραπληκτικές παραλίες και καταγάλανα νερά. Μου άρεσαν τα Ξίγκια με τη δυνατή μυρωδιά από το θειάφι και ο Λημιώνας με τα παγωμένα νερά του. Ο Λαγανάς από χρόνια έχει χάσει την... ησυχία του!
    Κρίμα που Χίος (που βρέθηκα εγώ) και Ζάκυνθος εκτός από τους τυφλούς, "συγγένεψαν" και στις καταστροφικές φωτιές.
    Και εις άλλα με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευάγγελε καλησπέρα φίλε.
      Τα Ξίγκια πανέμορφα, στα βόρεια του νησιού :) αλλά οι θάλασσες παντού πράγματι καταπληκτικές.

      Για την Χίο εχω να πω πολλά, αλλα τ συναίσθημα που έχει η λέξη "κρίμα" για την ομορφιά της Χίου που χάθηκε, τα λέει όλα. Απο φωτογραφίες πια θα βλέπουμε και στο μυαλό μας θα υπάρχουν αυτά τα πανέμορφα τοπία.

      Να'σαι καλά.

      Διαγραφή
  2. Ζάκυνθο είχα πάει το 90κάτι, μαθήτρια δημοτικού, οικογενεικά...Από τα λίγα που θυμάμαι είναι ο Λαγανάς, μια ήσυχη παραλία, με φωλιές χελωνών και παρατηρητήρια, που άδειαζε με τη δύση του ήλιου...Κρίμα που έχει καταντήσει έτσι.

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρελοτουρίστρια το κεντρικό κομμάτι της παραλίας του Λαγανά δεν αδειάζει με τη δύση του ήλιου αλλα αντίθετα, γεμίζει κόσμο και φώτα. Καταστροφή.
      Τουλάχιστον οι χελώνες βρίσκουν και πάνε σε διπλανές παραλίες με λιγότερα φώτα και θόρυβο.
      Απορώ κιόλας πώς πλησιάζουν τόσο κοντά στο κέντρο του κόλπου του Λαγανά !
      Η φωτογραφία που εχω εδω με μια χελώνα ειναι τραβηγμένη 200 κάτι μέτρα περίπου, απο την ακτή !
      Καλά ταξίδια σας εύχομαι.

      Διαγραφή
  3. Για μας τους γυμνιστές έχει καμιά παραλία το νησί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βρήκα τουλάχιστον κάποια σχετικά εύκολα προσβάσιμη παραλία για "γυμνιστές".
      Υπάρχουν μέρη απόμερα που για να πας εχεις κατάβαση με τα πόδια αλλα δεν πήγα.
      Φέτος το μαγιό βράχηκε.

      Διαγραφή
  4. Και του χρόνου καλύτερα εύχομαι!
    Φοβερή ξενάγηση μας έκανες δεν έχω πάει ούτε Δυτική ούτε Β.Ελλάδα,πάντως οι φωτό είναι υπέροχες και δικαιολογούν την μεγάλη τουριστική άνθιση του νησιού.

    Δεν πιστεύω να μάτιασες την Πολωνή και'βγαλε τ'αντερά της η κοπέλα:))


    Στο επόμενο σου'χω καλό θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά, zoyzoy,
      μου εχει λείψει το ιστολόγιό σου κι οι βόλτες που μας πας οταν δεν εχουμε εμείς λίγη θάλασσα :)
      Προσπάθησα να "ξεναγήσω" εσάς με τρόπο όχι φτιασιδωμένο, συνάμα γρήγορο και παραστατικό.
      Οι φωτογραφίες αυτές εδω ειναι ενα μέρος μόνο απο τις 620 και 6 βίντεο που τράβηξα.
      Εχω μερικές πάρα πολύ καλύτερες και θα ανεβάσω μερικές σε άλλη ανάρτηση σε άλλο μπλογκ.
      Να τις χαρείς κι αυτές :)

      Ερχομαι σε λίγο να διαβάσω πολύ zoyzoyblog :)

      Διαγραφή
  5. Εκανα διακοπές εκει το 98,εντυπώσεις θετικές,όμορφο νησι,όμορφες θαλασσες και παραλίες,Γέρακας,Κερί και άλλες,κρασί χυμα από φίλο(του εδωσα και καταλαβε:)...,εντυπώσεις αρνητικές,ακριβο απο τοτε,Λαγανάς(περασα απο τον κεντρικο δρόμο μερα μεσημερι με τ'αυτοκινητο και απο πανω μου πετούσαν τα άδεια μπουκάλια μπύρας,που "αντάλλασαν" μεθυσμενοι Εγγλέζοι,αρπάχτηκα αγριως με ομπρελάδες(δε μας αφηναν να στησουμε την ομπρελα μας δεκα μετρα απο κει που ειχαν στησει τις δικές τους (Πόρτο Ζόρο),επέστρεψα μεριδα παϊδάκια(στο πιάτο ειχε ενάμιση παϊδάκι!!!),το Ναυάγιο μεγάλη απάτη,δεν μπήκαμε στη θαλασσα,επειδή ηταν χαλια απο τα αποβλητα των καραβιών,δε μας πήγαν μεσα σε "Γαλάζιες Σπηλιές",που διαφήμιζαν κλπ,αν δεν ειχα φίλο Ζακυνθηνό να με κατευθύνει κάπως,υποθετω οτι θα περνουσα χάλια...,δεν εχω εικονα απο την ορεινη Ζάκυνθο...

    Καλωσόρισες,ωρέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. VAD το ζακυνθινό κρασί το δοκίμασα, ειναι καλό αν και θυμώντας το ικαριώτικο κρασί δεν μπορώ να μην το βάλω πάνω απ ολα οσα εχω δοκιμάσει σε νησί. Πάντα βέβαια παίζουνε ρόλο η παρέα η καλή, ο τόπος, πολλά και όλα καλόπιοτα γίνονται :)
      Χτες βράδι ήπια τσίπουρο απο τα μέρη της Αρτας. Καλό.

      Η Ζάκυνθος εχει υποστεί μιαν άναρχη κάπως δόμηση και μεγάλη επέκταση τουριστικών υποδομών τύπου μπαρ, μπιτς-μπαρ, πάμπ, καφετέρια, ομπρελλοξαπλώστρα και άλλα τέτοια. Το βράδι απο ψηλά έπαθα πλάκα πόσα φώτα φαίνονταν αποκάτω, λες κι ο Λαγανάς ή το Τσιλιβί-Πλάνος ειναι πόλεις με 30.000 κατοίκους !
      Δεν μου άρεσε αυτο, δεν ειναι αυτο που ψάχνω εγω στα νησιά, θέλω φύση, ησυχία και αυθεντικά πράγματα.
      Στο Πόρτο Ζορο βρέθηκα ενα βράδι τυχαία για λιγο, ειναι δίπλα απο το Πόρτο Καμίνια.
      [Ενάμισι παϊδάκι ωρε ; αχαχαχ πω θα το ειχα κι εγω επιστρέψει]
      Οι ομπρελλάδες ειναι οι νταβαντζήδες της άμμου.

      Θα τα πούμε και στο δικό σου ιστολόγιο αγαπητέ. Καλό βραδάκι :)

      Διαγραφή
  6. Τζονάκε αφού δεν έμεινε το καϊκι στην παραλία, έπρεπε να σπρώξεις την Πολωνή στη θάλασσα και μετά να βουτήξεις κι εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Ιόνιο έχει κι άλλα νησιά με προσόντα, αλλά η Ζάκυνθός έχει αυτό το κατιτίς.

    Και του χρόνου με υγεία τζονάκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Αθηνόβιο, επίσης.
      Πράγματι το Ιόνιο όλο εχει πολλά όμορφα μέρη και πολύ καλές ως άριστες παραλίες και θάλασσες.
      Εχω πάει Κέρκυρα, Λευκάδα, Ζάκυνθο.
      Η Ζάκυνθος εχει κατι τις αλλα μπορώ να πώ με σιγουριά οτι δεν το απόλαυσα.
      Τι να πω,μπορεί να φταίει το κωλοξενοδοχείο που έμενα, μπορεί να φταίω εγω,δεν ξέρω.

      Διαγραφή
  8. Αααααχ ναι, κούκλα η πατρίδα μου, εεεε? (περήφανη μεν βαρεμένη δε Ζακυνθινιά, λες και δεν διάβασα όλα τα αρνητικά, αλλά ακόμα και ο Λαγανάς φαντάζει ονειρικός όταν είσαι στο Άμπου Ντάμπι).

    Έχω πολύ ελύθερο χρόνο και είπα να έρθω μια επίσκεψη (η κουτσομπόλα της γειτονιάς) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και του χρονου Τζονακο! Απο Ζακυνθο λατρεψα παραλιες, Ναυαγιο, Μποχαλη αλλα σαν νησι το εσωτερικο του δεν μου λεει τιποτα...

      Διαγραφή
    2. Γεια σου Αστέρω,
      τη μερα που άφησες το σχόλιο εδω, μόλις ειχα βγει απο το ιστολόγιό σου, σύμπτωση τρελή.
      Τώρα πουθ ειμαι γενικά σε πιο σταθερή βάση θα γράφω λίγο περισσότερο και θα γράφω και στα ιστολόγια άλλων αξιόλογων συνμπλόγκερς.
      Δεν ήξερα οτι είσαι ζακυνθινή, να με συμπαθάς λοιπόν για τα αρνητικά που είδα μα δεν υπάρχιε μέρος που όλα μα όλα θα είναι τέλεια. Ακόμα κι αν τα καλά ειναι δέκα, θα υπάρχουν και δυό κακά. Το νησί ειναι όμορφο, δεν είναι άσκημο, εχει αέρα κι ενέργεια δική του, σε κάθε μέρος που πάμε βιώνουμε την ενέργεια του τόπου, το άρωμα και το χρώμα.
      Το χρώμα των νερών ειναι αυτό που καθορίζει το Ζάντε σε μεγάλο βαθμό.
      Και η χελώνα φυσικά. Αυτο το πανέμορφο πλάσμα του νερού.

      Οπως λέει και η BUTTERFLY το εσωτερικό του νησιού δεν το λες εντυπωσιακό, αν και μπορείς να φανταστείς πώς θα ήταν αν δεν είχε επανειλημμένα καεί.
      Στα χωριά που πέρασα, πχ τις Μαριές, κατάλαβα οτι εκει ζούνε άνθρωποι που δεν έχουνε σχέση με τουρισμό παραλίας, μαγιό και μπιτς-μπαρ. Κανονικά χωριά.

      Σας εύχομαι καλά να είμαστε και του χρόνου πάλι κάπου να πάμε !)

      Διαγραφή
  9. Ωραίο το ρεπορτάζ.
    Έχω πάει Ζάκυνθο κάποιες φορές (έχω κουμπάρους) αλλά δεν τρελάθηκα.
    Τελικά όπου είναι ήσυχα δεν είναι ωραία και το αντίθετο.
    Αν θες λοιπόν να απολαύσεις ωραία τοπία, παραλίες, θάλασσες, μεζέδες κλπ, θα βρεις δίπλα σου πολλούς που θέλουν το ίδιο.
    Όπως επίσης και ομπρελοξαπλωστροεμπόρους που θέλουν να σου πιάσουν τον αποτέτοιο.
    Να είσαι καλά και να περνάς καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα Πέτρο τι κάνεις αγαπητέ ;
      Χαχα, κουμπάρους έχουνε εκεί κάτι συγγενείς μου, εγω, όχι.
      Κι εγω περισσότερα περίμενα απο τη Ζάκυνθο, χμ ισως να περιμένουμε λιγότερα ;
      Κάποιος μου ειπε να μάθουμε λέει να περιμένουμε λιγότερα απο τους άλλους, ισως ειναι σωστό αυτο και κολλάει και σε τόπους, όχι μόνο σε ανθρώπους.
      Για τον τουρισμό της "ανάπτυξης" (ωιμέ) με ομπρελλοξαπλώστρες εχω κατ' επανάληψη πει πόσο λάθος τον θεωρώ και πόσο κακό κάνει, πόσο αλλοιώνει τη φύση και πόσο χαλάει τον τουρίστα που συχνά αναγκάζεται λόγω ζέστης να πληρώνει 8 € για 1-2 ωρες που θα καθήσει εκεί.

      Στο Πόρτο Μπανάνα παράδειγμα με 6 € για 2 άτομα επι 140 ομπρέλλες επι 5 ωρες μέσο ορο πες, κάνε πράξεις ο τύπος θα βγάζει ξεκούραστα κάπου 1.600 € την ημέρα, να δώσει τα 600 στο Δήμο, πολλά λέω, να δώσει 300 στη μαφία οκ, του μένουν κάπου 700 € μείον αμοιβή προσωπικού κανα 200ρι τη μερα του μένουν στην τσέπη 500 μεροκάματο.
      Ποιός νομίζεις οτι παίρνει άδεια ομπρελλοξαπλώστρας ; Εσυ κι εγω ; ετσι απλά ; οχι.
      Τεσπα θα το αναλύσω άλλη φορά.

      Καλό βράδι σου.

      Διαγραφή
  10. Παιδιά τα υπέροχα σχόλιά σας ανυπομονώ να σχολιάσω κι εγω οτνα επιστρέψω σε σταθερή βάση.
    Μετακινούμαι εδω και μέρες και δεν εχω άνεση να κάτσω να διαβάσω και γράψω προσεκτικά.

    Να επισημάνω το εξής :
    Εγραψα και αρνητικά για τη Ζάκυνθο θέλοντας να πω όσα είδα κι έζησα, και όποιος τα διαβάσει να εχει το νού του μη νομίζοντας οτι πάει σε ενα παράδεισο οπου όοοολα ειναι τέλεια, σωστά, φτηνά και αθώα. Δεν σημαίνει οτι ειναι κακός προορισμός, απλά ειναι ενα ακόμα "ελληνικό" μέρος με τα συν του και τα πλην του. Και μ υπέροχες θάλασσες, το είπα αυτο, ναι ;

    Σας αφηνω και πάλι και να περνάτε καλά, να φορτώσουμε όλοι μπαταρίες για αυτά που θα ακολουθήσουν απο μέσα Σεπτέμβρη και μετά. Η θύελλα δεν εχει κοπάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ιθάκη να πάς, που δεν έχεις πάει και θα με θυμηθείς..

    Καλό φτινόπωρο ή φθινόπωρο, όπως θές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ιθάκη είναι εδω και 5-6 χρόνια στους 5 κορυφαίους επόμενους προορισμούς μου.
      Δεν κατάφερα να πάω ακόμα για λόγους διάφορους αλλά θα το κάνω μόλις μπορέσω.
      Ηταν κι εκείνο το παλιό άρθρο του συνμπλόγκερ apos που με έκανε ακόμα πιο πολύ να θέλω να πάω παρά τις ιδιαιτερότητες που λογικά θα συναντήσω εκεί.
      Πάντως πρέπει να είναι πολύ όμορφα.

      Διαγραφή
  12. Υστερα απο αρκετη απουσια καλοκαιριου περνώ απο τους φιλους να μαθω νεα τους και να ευχηθω για το νεο μηνα.Μακάρι αυτός ο μήνας να είναι όμορφος , γεμάτος με τύχη και πολλά χαμόγελα γιατί χρειαζόμαστε κάθε σταγόνα θετικής ενέργειας!Καλό μας μήνα λοιπόν -καλη εβδομαδα με υγεια πανω απ όλα και καλο φθινοπωρο!Και του χρονου να ξαναπας φιλε και να περασεις τελεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape