Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΠΑΡΙΖΑ και οι Σουλιώτισσες

Αλλο πράγμα ξεκίνησα να γράψω, αλλά,
σήμερα θέλω να γράψω αυτά που βλέπω γύρω μου και που έχουν στρεβλώσεις σαν παραμορφωτικός καθρέφτης να τα δείχνει.
Διαπιστώνω λοιπόν όλο και μεγαλύτερη ροή πολιτών προς τον λεονταρισμό, στις ατάκες, στα 'δενπληρώνω', στα 'αντεγαμωρημέρκελ', στα 'αντεπνίμωρηΕΕ' και 'δεσέχωανάγκηρέ'.
Είναι όμορφο να σε συνεπαίρνει ο πολιτικός ( ; ) λόγος  κάποιου που θέλει οπως λέει, να μπεί μπροστάρης και να προτάξουμε όλοι μαζί τα στήθια μας απέναντι στους κακούς που θέλουν να μας φάνε ζωντανούς επειδή αυτοί ειναι απλά κακοί κερδοσκόποι κι εμείς είμαστε αθώα θύματα, νομοταγείς πολίτες και ...δημοκράτες !
Αλλα είναι επίσης ωραίο να μπορείς να κρατάς τα λογικά σου και να βλέπεις καθαρά και νηφάλια τα πράγματα.

Το σημερινό παγκόσμιο γίγνεσθαι έχει όντως στοιχεία καπιταλιστικά, ιμπεριαλιστικά και ...φαταουλιστικά. Κι όλο πάει και πιο δεξιά ο πλανήτης όλος. Εχουμε το παράδοξο, η Ευρώπη αυτη τη στιγμή να είναι τόσο δεξιά που ο Ομπάμα  φαντάζει ως σούπερ σοσιαλιστής ! Ενας Ολλάντ δεν φέρνει την Ανοιξη.
Η Ευρώπη δε θέλει να πάει πιο αριστερά, πιο κέντρο έστω. Θέλει Δεξιά.
Το γεγονός οτι όλο και περισσότερα κράτη οδηγούνται σε αναπροσαρμογές των δημοσιονομικών τους προκειμένου να μην γίνουν Ελλάδα, λέει πολλά. Μόνο που αυτο που λέει δεν το ακούνε στις Βρυξέλλες ή δεν θέλουν να το ακούσουν.

Ετσι, η αγανάκτηση του κόσμου ( ναι, ακόμα και όσοι απο τους συμπολίτες μας υπήρξαν ή ακόμα είναι αρπαχτικά λαμόγια, αγανακτούν, μόνο που έχουν και ιδιοτελείς λόγους γι αυτό ) έψαξε να βρεί διεξόδους αντίστασης σε πολιτικές που η ΕΕ εγκρίνει και οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν.
Ο κόσμος εχει δίκιο να μην αντέχει άλλο αφαίμαξη και καταπίεση, λιτότητα χωρίς ελπίδα και στέρηση χωρίς απάντηση για το αύριο.
Απο τη στιγμή που το Πασοκ έφερε Μνημόνια Διάσωσης ενω η ΝΔ_ με συνεχείς κωλοτούμπες του ανίκανου αρχηγού της τα ψήφισαν, ηταν λογικό να εισπράξει ΄την δυσαρέσκεια θετικά όποιος έλεγε όχι στα μνημόνια. Λες και υπήρχε περίπτωση να αρέσουν σε κανέναν τα Μνημόνια ! Αλλο αν τα αυτά, περιέχουν και πράγματα που μπορούσαμε να έχουμε κάνει απο μόνοι μας χωρίς να μας τα επιβάλλει κάποια τρόϊκα με το μαχαίρι στο λαιμό. Αυτο το ξεχνάμε και πάμε να αντισταθούμε στους κακούς, τιμωρώντας ταυτόχρονα τα κόμματα που μας "έφεραν εδώ", αθωώνοντας τα κόμματα που στήριξαν διάφορες ομάδες διαμαρτυρίας ή ίσως κλείνοντας το μάτι σε μπαχαλάκηδες επειδή αυτο τους εξυπηρετούσε.
Με δεδομένο λοιπόν για τους πολλούς οτι το πασοκ θα εισπράξει τα πάντα όλα τα στραβά, πάς κατα Συριζα μεριά, ή προς κατα Καμμένο ή ΧΑ.
Οτι και να γίνει λοιπόν, το πασοκ θα εχει φταίξει για όλα κι εσυ πας αθώος να ψηφίσεις Συριζα, Καμμενο ή οτιδήποτε άλλο χωρίς να είμαι βέβαιος οτι εχεις κατανοήσει τι θα γίνει αν και οταν εφαρμόσουν όλα οσα λένε. Ουτε αν κατάλαβες οτι "μεσα στο ευρώ, έξω απο το Μνημόνιο" δεν ειναι κάτι που το δέχεται η ΕΕ, οπότε θα σε πετάξει έξω με δυσμενέστατες επιπτώσεις.
Εσυ απλά θες να 'σαι περήφανος τσαμπουκάς, όπως ακριβώς η Ιστορία που σε δίδαξαν στο σχολείο είπε οτι ήταν και οι Σουλιώτισσες.
Στο δικό σου χορό του Ζαλόγγου θες να κάνεις το ίδιο, να πέσεις στο γκρεμό για να μη σε πιάσει εχθρός, αντι να προσπαθήσεις να μείνεις και να πολεμήσεις τον εχθρό και να του καταφέρεις κάποια πλήγματα, ακόμα κι αν χάσεις, ή να τον πάρεις με το μέρος σου δείχνοντάς του οτι συμφέρει όλους να συνεργαστούμε πιο σωστά.
Λάθος Παιδεία.
Αλλα αυτο το ξέρουμε και όσο υπάρχει η ορθοδοξία μεσα στις διδαχές των Σχολείων, τόσο ο ραγιαδισμός και οι χορευτές του Ζαλόγγου θα αυξάνονται με αποτελέσματα που πολύ απλά θα φανούν, παρ ότι εσυ εχεις έτοιμο το άλλοθί σου, οτι το πασοκ΄θες να τιμωρήσεις οπότε αυτό φταίει που εσύ έκανες τις επιλογές σου.
Τις  επιλογές σου τις κάνεις εσύ ο ίδιος και επιλέγεις θετική ψήφο με πλήρη επίγνωση του τι κάνεις με νηφάλια σκέψη για το τι θα συμβεί μετά.

Επειδή κάποιοι μίζεροι θα βρεθούν να μιλήσουν για παπαγάλους και άλλα εξωτικά, δεν είμαι ουτε αμειβόμενος ούτε εχω κάποια σχέση εξάρτησης με κάποιο κόμμα ούτε εξυπηρετώ κάποιο πολιτικό χώρο.
Δεν αθωώνω το Πασοκ, ούτε θέλω να ξεχνάω άλλα, όπως πχ το οτι στη θητεία του Καραμανλή θα μπορούσε κάλλιστα να έχουν γίνει 2-3 απλά πραγματάκια που τώρα μας επιβάλλονται λόγω άλλων επιταγών, των Μνημονίων. Παράδειγμα απογραφή συνταξιούχων θα μπορούσε να εχει κάνει και να γλυτώναμε πολλά  αν και ειναι ενα ερώτημα πού θα πήγαιναν τα λεφτά. Ισως στην Αγροφυλακή ή στις ΜΚΟ των Κραουνάκηδων.

Κατάλαβε οτι  δεν βάλλω  μονομερώς κατά μιάς μερίδας, πρέπει να καταλάβεις κι εσυ οτι δεν είναι μόνο οι "αριστεροί" που ειναι επαναστάτες, φτωχοί, πληγωμένοι, αδικημένοι, αγανακτισμένοι.
Ενα σωρό κόσμος δεν εχει δουλειές, υποφέρει απο την χαμηλή αγοραστική δύναμη που εχει πλέον, απο τα κλειστά μαγαζιά, τους λογαριασμούς που αδυνατεί να πληρώσει, ή τις κουρεμένες του λιγοστές τραπεζικές οικονομίες.
Δεν κατάλαβα απο πότε είναι αποκλειστικό και αναφαίρετο δικαίωμα μόνο αριστερών, η επανάσταση, η αγανάκτηση, η ανέχεια, η φτώχεια. Αν δηλαδη ήσουν δεξιός ή πασόκος, δεν μπορείς να αγανακτείς σήμερα, ή προτιμάτε γεμάτοι άθλια μιζέρια να του λέτε "καλά να πάθεις" ; Δεν μπορείς να θες να προσπαθήσεις να αλλάξεις όσα  λάθη έκαναν οι δικοί σου ;
Πώς θεωρείται ντε φάκτο λαμόγιο και καλοπερασμένος κάποιος που μπήκε με ΑΣΕΠ στο Δημόσιο κι επειδή ψήφιζε Πασοκ, πρέπει σήμερα να τον στήσεις στον τοίχο ;
Δεν είχε ελπίδες αυτός ; Δεν ξεγελάστηκε ; Δεν ονειρεύτηκε καλύτερο αύριο ;
Πώς αφαιρείς τις πληγές του άλλου και μετράς μόνο τις δικές σου ;


Πώς θεωρείς οτι έκλεβε γι αυτο ψήφιζε οτι ψηφιζε ;
Πώς θεωρείς τον κλέφτη μέλος κομματικής ομάδας αντι για κοινωνική πληγή και ως εκ τούτου ταυτίζεις τον κλέφτη με το κόμμα ή το αντίστροφο, το κόμμα κλεφτών με τους ψηφοφόρους του ;

Ολος αυτός ο κόσμος που συρρέει στον Συριζα δεν μου αρέσει, όχι όλος.
Ειλικρινά εύχομαι να πετύχει ο Συριζα όπως θέλω και να μπούν στο περιθώριο οι κραυγάζοντες Καμμένοι και οι αρνητές των πάντων ΚΚΕ. Και η ΧΑ.
Αλλά θα εχει δύσκολο έργο να ενώσει όλο αυτο το συνονθύλευμα που ξαφνικά προέκυψε "αριστερό ρεύμα" με πολύ αμφίβολο μάλιστα το αν εχουν όντως κατανοήσει μερικά πράγματα, ή απλά άλλαξαν σηματάκι στο σημαιάκι τους.
Ούτε στον συριζα θα πρεπε να αρέσει το γεγονός οτι συρρέουν τόσοι πασόκοι και μας προκύπτουν "αριστεροί". Εγω απ' όσο θυμάμαι το Πασοκ δεν υπήρξε ποτέ κανονικά αριστερό κόμμα. Πώς μα γίνανε τώρα ξαφνικά τόσοι πολλοί οι αριστεροί δεν το κατάλαβα. Ουτε θα καταλάβουμε φίλε ποτέ, πώς το κόμμα αυτό θα διαβρωθεί απο τους καιροσκόπους αφου θα εχει αλλάξει και όνομα σε ΠΑΡΙΖΑ.

Και οι καιροσκόποι θα βρούν αλλού λιμάνια. Αυτη ειναι η φύση τους.

20 σχόλια:

  1. Τζονάκο μου σε χαιρετώ με την ελπίδα και την ευχή οι ψύχραιμες απόψεις να πιάσουν τόπο κι ο φανατισμός κι η μισαλλοδοξία να μη μηδενίσουν τελικά τη λογική και τη σύνεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευάγγελε μετά απο καιρό χαίρομαι ιδιαίτερα που πέρασες και διάβασες το κείμενό μου :)
      Βλέπω οτι και εσυ ειχες γράψει πρόσφατα με παρόμοιο πνεύμα και οπτική, πάνω σε πολλά που επισημαίνω κει εγω σήμερα. Δεν το ειχα διαβάσει, ομολογώ.
      Αλλα θα σε βάλω στην παρακολούθηση να μην σε χάνω πιά.

      Οι φωνές λογικής είναι απαραίτητες στο διαδίκτυο και παντού.
      Οι κραυγές και τα τσιτάτα δεν κάνουν πολιτική αλλα διαγωνισμό ατάκας που θα προσελκύσει αφελείς και σίγουρα μη σκεπτόμενους ψηφοφόρους.

      ΄Χαίρομαι πολύ που υπάρχει εστω και ενας ακόμα που βλέπει τα πράγματα περίπου όπως εγω.
      Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  2. Τζονάκε και για το γεγονός ότι στα μνημόνια όντως υπάρχουν κάποια πράγματα που θα έπρεπε να τα έχουμε κάνει μόνοι μας και δεν τα κάναμε, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ φταίνε.

    Και κάτι άλλο. Αν εσύ πιστεύεις ότι ο Τσοχατζόπουλος τα έφαγε μόνος του, χωρίς να εξαγοράζει τη σιωπή των υπολοίπων, είσαι μακριά νυχτωμένος...

    Το μαραφέτι δουλεύει ακόμα; Θαύμα - θαύμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Swell στον Τσοχατζόπουλο δεν έκανα αναφορά για να μην γεμίσω το κείμενο με ενα θέμα που απο μόνοτου λέει πολλά που θα ξέφευγαν απο το θέμα μου. Δεν αποφεύγω αυτη τη συζήτηση, αλλα θα την κάνουμε μιάν αλλη φορά, κρατώντας για την ωρα οτι συμφωνούμε σε αυτο που λες γι αυτόν.
      Πάντως εγω και όσοι γνωρίζω, δεν φάγανε μαζι με κανέναν Τσοχατζόπουλο. Εναν ήξερα που ηταν φίλος του αλλα δεν είχαμε κάτι περισσότερο απο δυό καλημέρες.

      Το είπα οτι δεν αθωών το Πασοκ και τη ΝΔ.
      Οχι μόνο για όσα έκαναν αλλα και για πολλά που δεν έκαναν.

      Σε τι μαραφέτι αναφέρεσαι δεν ξέρω.

      Διαγραφή
  3. Τζονάκο, ο αριστερός Ομπάμα και η δεξιά Ευρώπη δεν είναι τόσο άσπρο μαύρο.
    Σίγουρα όλοι μας πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε αφού ζυγιάσουμε τα πράγματα και όχι εν βρασμώ.
    Με τρομάζουν όμως οι φωνές των ανθρώπων που δεν έχουν φάρμακα.
    Θυμάμαι τη μαμά μου, χειρουργημένη καρδιοπαθής, έπαιρνε μια χούφτα φάρμακα, πανάκριβα όλα.
    Τι θα έκανε αν ζούσε αυτό τον καιρό;
    Αν δεν έβρισκε τα φάρμακα της;
    Φοβάμαι για τη φίλη μου που δεν έβρισκε αντιβίωση τις προάλλες που ήταν χάλια.
    Αυτοί που μας οδήγησαν στην κατάσταση αυτή, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι ικανοί να μας βγάλουν απ' το λάκκο.
    Δεν εμπιστεύομαι πια κανέναν!
    Κανέναν!!!!
    Μόνο τον Ομπράντοβιτς θα ψήφιζα χωρίς δεύτερη σκέψη.
    Θα ψηφίσω το λιγότερο κακό....
    Μακριά από ΧΑ, ΚΚΕ και Καμμένους!
    Είδα τις κυβιστήσεις και του Τζήμερου που παρίστανε το νέο στην πολιτική......
    Δε θέλω να γίνουμε Αργεντινή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σερενάτα όχι, δεν ειναι άσπρο-μαύρο και φυσικά κι ο Ομπάμα δεν ειναι σοσιαλιστής, αλλα μπροστά στην δεξιοποίηση της Ευρώπης φαντάζει πιο αριστερός :)
      Η μητέρα μου παίρνει 2-3 φάρμακα το ενα απο αυτά κάνει 300 € το κουτί και θέλει δύο το μήνα.
      Μόνη μας "ελπίδα" οτι πλέον κι αυτο το φάρμακο δεν την οφελεί ιδιαίτερα πια οπότε βλέπω να το κόβουμε, θα δούμε τι θα πει ο γιατρός.
      Οπως κατάλαβες ούτε κι εγω εμπιστεύομαι κανέναν ιδιαίτερα, κρατώ πολλές επιφυλάξεις για όλους. Οταν λέμε όλους εννοούμε ΟΛΟΥΣ.
      Και φυσικά κανείς λογικός δε θέλει να γίνουμε Αργεντινή.

      Ομπράντοβιτς για πρωθυπουργό μόνιμα !
      Ο άνθρωπος είναι σοβαρός και με επίπεδο, δεν καταλαβαίνει απο σαχλαμάρες.

      Διαγραφή
  4. Έχεις δίκιο Τζονάκο. Η ισοπέδωση δεν είναι λύση.
    Οι κλέφτες έχουν ονοματεπώνυμο και έπρεπε εδώ και χρόνια να είχαν απενεργοποιηθεί από τα κόμματα που τελικά κατάντησαν κόμματα κλεφτών... κι αν οι ψηφοφόροι τους στην πλειοψηφία τους δεν έφαγαν... η διαφθορά είναι γεγονός που δεν αναιρείται με τις σημερινές κραυγές τους ότι θέλουν πάλι να μας σώσουν!
    Πάντως ο παραλληλισμός ΠΑΡΙΖΑ-ΣΥΡΙΖΑ με πράσινους (τους πολύ βαθύ πράσινο λέμεεε) κόκκους όλα τα λεφτά!!
    ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσοι υπήρξαν κλέφτες έπρεπε να έχουν επιστρέψει κλεμμένα και να αποσυρθούν απο την πολιτική αφου τα κόμματά τους θα τους απέβαλλαν δια παντός. Ομως η κομματοκρατία περιέθαλψε εγκληματίες και τελικά σπιλώθηκαν ολόκληροι χώροι ιδεολογικοί και μαζι τους και άνθρωποι που απλά τους πίστεψαν και τους εμπιστεύθηκαν.
      Τωρα δεν ειναι αργά να εξυγιανθούν όλοι οι κομματικοί χώροι, αλλα δυστυχώς δεν το βλέπω να γίνεται Μαριάννα μου.
      Πρώτα απ' ολα, πώς θα εξοφλήσουν τα κόμματα όσα χρωστάνε στις Τράπεζες ;
      Δεν δέχομαι να τα πληρώσω εγω κι εσυ αυτά.
      Να ξεχρεώσουν, να καθαρίσουν και ας πατήσουν restart.

      Χωρίς να θέλω να χλευάσω τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει νομίζω να μην αγνοηθεί η παράμετρος που συνέβαλλε στην αλματώδη αύξηση του ποσοστού του, η εισροή πασόκων. Που εύκολα πήραν στον ώμο άλλο σημαιάκι και που περιέργως, ο Τζίπραζ τους δέχτηκε αντι να τους πει τραβάτε στο κοτέτσι σας να καθαριστείτε μη μου λερώσετε κι εδω.

      Διαγραφή
  5. Η αριστερή ψήφος ενδεχομένως να μην έχει αποκτήσει (ακόμη) ιδεολογικό υπόβαθρο. Ενδεχομένως η 6η Μαΐου να ήταν - για τους περισσότερους - ψήφος διαμαρτυρίας, οργής, αγανάκτησης, ασταδιάλα, ουστλαμόγια, φτανειπιά.
    Οι καταγραφές των δημοσκοπήσεων όμως, κάνουν λόγο για αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ κατά 10 μονάδες έως και …για διπλασιασμό! (πιθανόν να είναι ψέματα, θα δείξει). Μήπως λοιπόν δεν πρόκειται απλά για οργισμένη ψήφο; Το αν αυτός ο κόσμος παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ ή απλά κάνει τη βόλτα του από κει, είναι κάτι που αφορά τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και τι θα κάνει γι’ αυτό και δεν αφορά καθόλου τους Βενιζελοσαμαράδες.

    Ακούω και διαβάζω για κοπιάρισμα από Τσίπρα των Παπανδρεικών συνθημάτων του ΄75 -΄85. Περισσότερο τα συνθήματα αυτά τα μέμφονται οι «Ανδρεϊκοί», παρά οι δεξιοί και οι ΚΚόχι. Το γιατί δεν το έχω καταλάβει. Ίσως επιθυμούν μια κυβέρνηση Σαμαρά με αυτούς στην αξιωματική αντιπολίτευση να τον …«χτυπούν» και μετά από μια 4ετία-6ετία να επανέλθουν στη κυβέρνηση.
    Ξανάνιωμα του δικομματισμού και μια από τα ίδια!

    Με ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση τα πράγματα (γι’ αυτούς) δυσκολεύουν. Το 1/10 να υλοποιήσει ο Τσίπρας από αυτά που λέει, ο ΒΒ θα τρώει μια ζωή τη σκόνη του.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές έκανε το μεγάλο «μπαμ». Όμως δεν είναι χθεσινός κομματικός σχηματισμός. Γνωστά τα στελέχη του, γνωστές οι θέσεις τους, έφθασαν στο σημείο να εισπράττουν τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων που τον θεώρησαν ως συγγενή πολιτικό χώρο με αυτόν που είχαν ενταχθεί ως τα χθες.
    Τα αξιοπερίεργα φαινόμενα της εποχής, κατά τη γνώμη μου, είναι οι «Ανεξ. Έλληνες» και τα χρυσαυγά.
    Ποιος γνωρίζει έστω κι έναν «Ανεξάρτητο Έλληνα» πλην του Καμμένου (άντε και του Χαϊκάλη!); Ένα κόμμα που δημιουργήθηκε μέσα σε ένα τρίμηνο και από το ίντερνετ και που αν εξαιρέσεις το «καταγγελία του μνημονίου» ο λαός δεν γνωρίζει καμία άλλη θέση από το πρόγραμμά τους;
    Ποιος γνωρίζει τις απόψεις των χρυσαυγιτών για υγεία, παιδεία, εργασία, ανάπτυξη; Το μόνο που ξέρουμε είναι: ξύλο, ξύλο, ξύλο!

    Δεν θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, το ‘χω ξαναπεί, αν και οι παιδαριώδεις έως μαλακισμένες επιθέσεις που δέχεται τον κάνουν στα μάτια μου συμπαθέστερο. Θέλω μόνο να σου πω ότι και ο Α. Παπανδρέου δέχθηκε φοβερή σπέκουλα από τη δεξιά και ακροδεξιά φάρα όταν τους … «έκλεψε» την εξουσία. Άλλες οι εποχές, άλλα τα μεγέθη (Παπανδρέου-Τσίπρας, καμία μα καμία σχέση).

    Θεωρώ λοιπόν πως αφού αλλάζουν οι εποχές λογικό είναι να αλλάζουν και οι άνθρωποι.
    Ίσως έτσι διδαχθούν οι πωλητικοί μας ότι η εποχή των κομματικών στρατών έχει περάσει.
    Ίσως έτσι πάψουν να θεωρούν «δεδομένη» την κομματική πελατεία.
    Ίσως και να αναγκαστούν να γίνουν καλύτεροι.
    Καλό θα τους κάνει, δε νομίζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο να μη νομίζεις οτι αγνόησα το σχόλιό σου, ήταν που δεν ήθελα να γράψω κάτι βιαστικό και ρηχό.
      Θεωρώ την απότομη ομολογουμένως προτίμηση του κόσμου στον ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογημένη σε ενα βαθμό, αλαλ απο την άλλη τη θεωρώ φούσκα. Ρηχό πιάτο, αν και φαρδύ σαν αυτά που κάνουν κάτι γκουρμεδιές με δυο μπουκιές φαγητό μεσα σε ενα τεράστιο ρηχό πιάτο.
      Δεν εχω σκοπό να απαξιώαω κανέναν.
      Αμα ψαξω,θα βρώ καλά πράγματα σε όλα τα κόμματα καιπρίν μου πετάξεις γιαούρτια, οκ θα παραδεχτώ οτι είναι πολύ λίγα όσα καλά μπορεί κανείς να βρεί σε αυτά τα κόμματα. Σε όλα.
      Θα βρώ και χίλια κακά και χίλια δυό ντεμί ακαταλαβίστικα.
      Τελος πάντων, ο ΣΥΡΙΖΑ ( καλά δεν ξαναγράφω με κεφαλαία κανένα κόμμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας) δημιουργήθηκε και μεγάλωσε μέσα σε αυτο το πολιτικό σύστημα που όλοι κράζουμε. Και οι ίδιοι οι συριζαίοι κράζουν ακόμα και τώρα που ενδεχομένως να κυβερνήσουν.
      Εισέπραξε όπως λες την δυσαρέσκεια και την καρπώθηκε, δουλεύοντας ενάντια στις κυβερνήσεις που πέρασαν με μεθόδους που μπορεί κανείς να περιγράψει αν φέρει στονού του τις καταλήψεις σχολείων, τις διαδηλώσεις αλλα και μεροληπτική στάση σε θέματα που δεν θέλω τωρα να κάτσω να αναλύθσω.
      Πρόσφατα οι ταλιμπάν του σύριζα τα πήραν με το διαφημιστικό σποτ της ΝΔ_ ου δείχνει κάτι παιδάκια. Οταν στις εφημερίδες δημοσιευόταν παλιότερα ενα παιδάκι να κλαίει αποτα δακρυγόνα στο Σύνταγμα σε κάποια διαδήλωση, οι ίδιοι εκμεταλλεύτηκαν το παιδάκι, άλλος όμως δεν εχει το δικαίωμα να κάνει κάτι παρόμοιο αφου δεν ειναι "αριστερός"
      Να βράσω τους αριστερούς, να βράσω φυσικά και τους δεξιούς που ανάθεμα κι αν ξέρουν ιτους γίνεται. Αλλοι απο κεί. Βράζω και τους πασόκους τους καμματοθρεμμένους που με το που έφαγαν το πολιτικό κόστος των μεταρρυθμίσεων του Μνημονίου τα μάζεψαν και πήγαν σύριζα.
      Κανείς δεν αναφέρει οτι τα Μνημόνια περιέχουν και πράγματα που έπρεπε να γίνουν, σε μια μίξη αναγουλιαστική με πράγματα άλλα που σε εξαθλιώνουν.
      Αυτο το κόστος το χρεώθηκε το πασοκ.
      Ο Συριζα ως κυβέρνηση θα χρεωθεί οτιδήποτε κάνει.
      Σε 6 μήνες θα έχουμε πάλι Εκλογές και βάζω στοίχημα.
      Και πολύ λέω.
      Ο Συριζα λοιπόν ειναι ενα γέννημα αυτού του πολιτικού συστήματος και αυτης της κοινωνίας.
      Οι άνθρωποι θέλουν να αλλάξουν αλαλ η κομματοκρατία δεν αφήνει, δεν θέλει.
      Πώς δέχτηκε "ως συνιστώσα" μάλιστα στις αγκαλιές του τόσους καιροσκόπους πασόκους ;
      Πώς θα πάρει ευθύνη για έξοδο απο ευρώ κι ας λέει οτι δε θέλει να βγούμε ;
      Πώς λέει οτι δε θα βγούμε αλλα θα πετάξουμε στα σκουπίδια τα μνημόνια και αυτό θα μας αφήσουν τα τέρατα εκει έξω να το κάνουμε αναίμακτα σαν κύριοι ;
      Πώς λέει οτι θα αναγκάσει τους πολίτες να δανείσουν το Κράτος με τις καταθέσεις τους ;
      Γιατι το λέει αυτό ;
      Μήπως επειιδή οι πολλοί πλέον δεν εχουν καταθέσεις και πάνε με τη μεριά του σύρια επειδή οι άλλοι θα πληρώσουν ;
      Δεν καταλαβαίνουν οτι καθημερινά βγαίνουν απο τη χώρα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ;
      Δεν ξέρουν οτι αν καταρρεύσουν οι καταραμένες οι τράπεζες θα βουλιάξουμε άπατοι όλοι μαζί ;

      Κι επειδή εμένα κάθε μέρα μου γίνεται αντιπαθέστερος ο σύριζα, θα είμαι απο τους πρώτους στους επόμενους αγανακτισμένους στις πλατείες. Δεν συμφωνώ ουτε με τη Ν Δ ουτε με το συριζα ουτε με το πασοκ, καμμένο δεν ψηφίζω που να κατέβει η παναγιά στη Γη, ΧΑ ποτέ των ποτών, Κουβέλη χμ κχι χμμμ και μπααα, ασε δεν υπάρχει κόμμα που να με εκφράζει.
      Δεν θα λειτουργήσω με τη λογική να ψηφίσω τον λιγότερο κακό ή να τιμωρήσω τον πρώην κακό.
      Απαιτώ να μας λένε αλήθειες.
      Ο Συριζα λέει ανακρίβειες για να μην πω ψέμματα.
      Δεν διαφέρει καθόλου το πρόγραμμά του απο κατι σαν το "λεφτά υπάρχουν".
      Λαϊκίζει και ρουφάει τυχάρπαστους απο άλλα κόμματα για ψηφοθηρικούς λόγους και μεσα και στο χαμό των ΜΜΕ δεν μπορεί κανένας να εχει αντικειμενική, πλήρη, άμεση και σωστή πληροφόρηση.

      Για να μη γράφω μεχρι μεθαύριο, κλείνω εδω.
      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  6. Άσχετο: Από σήμερα ενεργοποιήθηκε το blogspot.gr;
    Σήμερα το πρόσεξα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, άλλαξε η κατάληξη και έγινε .gr
      Ετσι ορισμένοι τσάμπα μάγκες θα πάρουν αυτο που τους αξίζει.
      Αν και πιθανό να μη βγει σε καλό αυτό, όσον αφορά τις ελεύθερες απόψεις, αν συνδυαστεί με νόμους που θα γίνουν και θα έχουν σκοπό την φίμωσή μας.
      Μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά, αν ανίκανοι τύποι σαν κάποιους πρώην Υπ.Δικαιοσύνης πιάσουν και ξανακάνουν νόμους περι κουκούλας και ανωνυμίας και τα ρέστα, κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους. Το οτι ειναι δημόσια πρόσωπα και πρέπει να ασκούμε την κριτική μας σε αυτά, καλή ή κακή, δεν το θέλουν.

      Απο την άλλη ίσως σταματήσει το hate blogging κάποιων μίζερων ηλίθιων που απο τα μπλογκς τους επιτίθενται σε άλλους πολίτες επιδιώκοντας να λασπώσουν μπας και βγούν απ τη μιζέρια τους :)

      Διαγραφή
  7. Ειχα καιρο να περασω απο εδω και επανορθωνω αφήνοντας ευχες για εναν καλο και ησυχο μηνα.Να εισαι καλα φιλε και μακαρι να υπαρξει φως στο τουνελ αν και δυσκολα το βλεπω.Εχεις σε πολλα δικιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σια καλά Σκρουτζάκο με την πάντα αισιόδοξη φωνή.

      Διαγραφή
  8. Καλέ που πήγε το σχόλιο πρίν 2μέρες είχα σχολιάσει και το'χασα!
    Τέσπα,σίγουρα η ΠΑΡΙΖΑ έχει πολλούς πράσσινους ακόμα και μπλέ κόκκους αλλά καλύτερα έτσι παρά διασκορπισμένοι στα παρακείμενα!
    Σήμερα οι Χ.Αυγίτες έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο ας τους καμαρώσουν οι ψηφοφόροι τους που θέλουν να τους ανεβάσουν και στη βουλή!

    Τα θαλασσινά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΖΟΥΖΟΥ εδω είμαστε, σχολιάζεις όποτε θέλεις :)
      Οι μπλέ κόκκοι στον ΠΑΡΙΖΑ είναι λίγοι αλλά σημαντικοί ως αριθμός.
      Εκτός απο κάτι τύπους που θα πρεπε να ειναι σε ψυχιατρεία, τρώω τα πάντα σχεδόν.
      Αλλα τόσοι πράσινοι και μπλέ κόκκοι ... αλλοιώνουν τη γεύση :)

      Διαγραφή

  9. Παιδιά, εγερθήτω,
    να βγούμε στους δρόμους
    κεφάλια να σπάμε,
    να σκίζουμε κ-λους,
    στη σβάστικα πάντα,
    αιώνια πιστοί,
    για μάς ανατέλλει
    χρυσή η αυγή.

    Κουμμούνια, προδότες,
    έγχρωμους σκλάβους,
    θα διώξουμε τώρα,
    κλωτσιά και γροθιά!
    Ξεπάστρεμμα θέλουν
    αυτή τη στιγμή!
    Εμπρός εγερθήτω
    καλεί η φυλή!

    Με Λιάκο για φύρερ
    Κασσίδη μπροστάρη,
    θα δείξουμε σ' όλους
    πατρίς τί εστί,
    Ελλάδα, θρησκεία,
    λεφτά στο παγκάρι!
    Ορμείστε, χτυπείστε
    στο "δόξα πατρί".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχουμε και ποιητικές παρεμβάσεις...
    Τελος πάντων δεν το σβήνα το σχόλιο αλλα το θεωρώ spam.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τα κατάφερα να έλθω!! χαχα το πάριζα καταπληκτικό.. :) :)
    δε ξέρω ρε φίλε.. νομίζω ότι σύσομο το πολιτικό σύστημα ευθύνεται.. κάθε χώρος με τον τρόπο του.. αλλά έλα που δεν έχουμε νέες προτάσεις.. κι όσες εμφανίστικαν είναι χειρότερες ακόμα και στη θεωρία.. δε βλέπω το συριζα διαφορετικό από τα πρωηγούμενα.. γενικά δε βλέπω λύση..
    γιατί σπαμ το ποιημα καλέ; :) :)
    καλησπέρες :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα βρε koulpa πεινάς νομίζω να σε φιλέψω 3-4 φέτες Πάριζα :))
      Απόλυτα σωστό αυτό που λες, χρεωκοπία ιδεών, πολιτικής, κοινωνικής, κατήφορος αξιών, θεωρίες ανεφάρμοστες, παραπληροφόρηση, λαϊκισμός, ψέμμα φρούδες ελπίδες, ενα αλαλούμ.

      Το ποίημα ειναι σπαμ επειδη δεν διάβασε την ανάρτησή μου αλλα έβαλε και εδω με copy/paste το ποηματάκι που βάζει και σε άλλα μπλόγκς σαν χοροπηδηχτό τρολλάκι :)

      Διαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape