Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Προς Λουκά ...

Αυτη την εικόνα

ίσως στον 
δεν την είχαν δείξει, ελπίζω να τη δεις εσυ και να καταλάβεις τι συμβαίνει και προς τα πού πηγαίνουμε.

Oτι δεν πληρωθεί, θα πρέπει σίγουρα να το βρείς απο αλλού.
Μισθοί και συντάξεις -όσων έχουν- γονάτισαν πλέον εδω και καιρό.
Οι έκτακτοι φόροι στα ακίνητα, με τη βοήθεια δημάρχων, ισως δεν πληρωθούν.
Το ρεύμα θα κοπεί, λένε.
Τηλέφωνα, νερά, λογαριασμοί, θα μένουν απλήρωτα.
Φτάνει το "κούρεμα" - λεηλασία στα εισοδήματα, δεν ξερω τι θα κάνεις, λογικά φέρε χρήμα χρωστούμενο απο μεγαλο-λαμόγια και πάρε το χεράκι μακριά απο το εισόδημά μας, φέρε κάποιο είδος ανάπτυξης [ελπίζω όχι αποικιοκρατικού τύπου] κι ας πούμε οτι τα πήγες καλά.
Ποιος ;
Α, ο αντωνάκης φωνάζει ;  Αστον αυτόν, μη δίνεις σημασία, δεν διαθέτει εγκέφαλο μεσα στο κεφάλι του. Χτυπιέται γεμάτος αντιφάσεις, επειδή δεν παίζουμε με το παιχνίδι που αυτός ήθελε, εκλογές δηλαδή. "Νια νια νια, σέλω εκλογκέεε"

* Σιγά μη διαβάσεις ενα ταπεινό μπλόγκ ενός ασήμαντου, αλλα εγω οφείλω να το 'χω γράψει αυτο που σκέφτομαι και συμπάθα με κιόλας αλλα ξέρεις, εκει στις εξουσίες, πάντα κάποιοι με εκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις και με εξασφαλισμένα άνετα γεράματα, μας έλεγαν πόσο θα μας περικόψουν, πόσα θα παίρνουμε, αν θα εχουμε δουλειά και με τι συνθήκες. Ποτέ δεν βγήκε να το κάνει αυτό κάποιος με εισόδημα 800 € το μήνα. Πάντα το έκαναν πάμπλουτοι και δε θυμάμαι αν ποτέ κανείς τιμωρήθηκε για λάθη.
Γι αυτό, άρση βουλευτικής ασυλίας, άμεσα, τώρα !
Φορολόγηση Εκκλησίας, άμεσα, τώρα !
Επαναπατρισμό και φορολόγηση καταθέσεων ανω των 300 χιλ. ευρώ, τώρα !
Και κάποιο είδος ανάπτυξης για να βρεί ο κόσμος αξιοπρεπείς δουλειές, επιτέλους.

** Αναρωτιέμαι ποιά η ηθική και ποιά η νομιμότητα δημάρχων να καλούν κόσμο να μην πληρώσει το τέλος ακινήτων. Τέτοιο λαϊκισμό θα βρεθούν κάποιοι να χειροκροτήσουν και να ψηφίσουν ;

10 σχόλια:

  1. Δεν ξερω γιατι μου έβαλε ημερομηνία δημοσίευσης 13/11, εγω σήμερα το ανέβασα, 14/11. Κρατάει την ημ/νία που το αποθηκεύεις πρώτη φορά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έφτιαξα τραχανά, θέλεις?

    (Για την ημερομηνία, κοίτα στις ρυθμίσεις της κάθε ανάρτησης, κάτω από το κείμενο.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντάξ, πιάσε μία τραχανά :)
    Φχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σοβαρά περιμένεις δικαίωση από εκπρόσωπο του Δ.Ν.Τ?
    Ενα απ'τα ίδια θα'ναι και χειρότερα να πω!
    Το θεμα δεν ειναι τόσο,τα λεφτα,οσο η εξουσια και ο ΕΛΕΓΧΟΣ,μεσα απο παγκοσμια κυβέρνηση!
    Τώρα πια μιλούν ανοιχτά ,για λεσχες μπιλλμτεμοεργκ,τριμερες επιτροπες που κανουν κουμαντο και επιβαλουνε "καθαρους ηγέτες"!
    Και'μεις έρμαια αυτού του πειράματός είμαστε τι νομίζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξέρω ποιοί τα λένε αυτά,αλλα πράγματι οι καταστάσεις προσφέρονται για καλές θεωρίες συνωμοσίας.
    Δεν ξερω πόσο σύμπτωση ειναι και η αλλαγή κυβέρνησης στην Ιταλία.
    Ο επόμενος θα ειναι ο Σαρκοζί.
    Δεν ξερω σε ποιό βαθμό πιέστηκε κι απο ποιούς ο ΓΑΠ να κάνει στην άκρη ετσι εύκολα και μάλιστα να φαίνεται επόμενος καταλληλότερος ενας απόλυτος βλάκας (πολιτικά,οχι προσωπικά).
    Εμείς δεν μπορούμε επι της ουσίας να κάνουμε κάτι ανατρεπτικό εκτός απο το να τα κάψουμε όλα και μετά να σκοτωθούμε και μεταξύ μας.
    Ακόμα και λευκό να ψηφίσουμε το 80% απο εμάς, τόσο το καλύτερο γι αυτούς θα μας επιβάλουν πάλι κάποιον "εκλεκτό".
    Μήπως ο γαπ ειχε λόγους οχι ιδιοτελείς, που δεν ήθελε αμέσως Παπαδήμο ; Αυτο, το εχει σκεφτεί κανείς ή προτιμούμε να καταριόμαστε μόνιμα τον γαπ ;

    Επειδή μας έφεραν εδω που μας έφεραν, όποιοι κι αν ειναι αυτοί, αξίζουν περιφρόνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν τίθεται, νομίζω, θέμα ηθικής δημάρχων στο κάλεσμα να μη πληρώσει ο κόσμος το χαράτσι της ΔΕΗ. Αντιστρέφοντας το ερώτημα θα αναρωτηθώ με τη σειρά μου με ποια ηθική η κυβέρνηση απειλεί να κόψει το ρεύμα σε όποιον δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι. Ο εκβιασμός δεν ξεκίνησε από το λαό, ούτε από το δήμαρχο.
    Άκουσα για περίπτωση παιδιού με αναπηρία 100% που έχει την ανάγκη μηχανήματος παροχής οξυγόνου. Ζει με τη μητέρα του και το ρεύμα που πλήρωναν μέχρι τώρα ήταν 60 € το μήνα (πάρε και κατάλαβε φτώχεια). Τους ήρθε το χαράτσι 200 € και δεν έχουν να το πληρώσουν. Επειδή θα τους κόψουν το ηλεκτρικό έχουν τραβήξει μπαλαντέζα από τη γειτόνισσα για να είναι έτοιμοι όταν θα κοπεί.
    Ωραίες εικόνες!
    Χθες έμαθα ότι εξαιρούνται από το χαράτσι οι επιχειρήσεις που είναι μεταπρατικές και έχουν υποσταθμό και βιομηχανικό ρεύμα!
    Δικαιοσύνη κάτω από τα τάρταρα.
    Στις 4 Δεκεμβρίου εκδικάζεται η προσφυγή του δικηγορικού συλλόγου κατά της επιβολής αυτού του μέτρου. Ξέρεις πολύ καλά ότι αν κερδηθεί και αποσυρθεί το μέτρο, κανένας που πλήρωσε δεν θα πάρει τα χρήματά του πίσω.
    «Oτι δεν πληρωθεί, θα πρέπει σίγουρα να το βρείς απο αλλού». Φυσικά, τα είπες κι εσύ. Φορολόγηση εκκλησίας, επαναπατρισμό καταθέσεων και φορολόγησή τους και δεκάδες άλλες λύσεις.
    Για να παραφράσω την περίφημη φράση: «Λύσεις υπάρχουν».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενημερωτικά, χθες ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ (δηλαδή των δημάρχων όλης της χώρας) και δήμαρχος Καλλιθέας είπε ότι πρέπει να γίνει διαχωρισμός αυτών που δεν πληρώνουν το τέλος ακινήτων επειδή δεν έχουν και αυτών που δεν το πληρώνουν επειδή δεν θέλουν.
    Προφανώς οι δήμαρχοι (ακόμα και αυτοί που διοργανώνουν κινήματα κατά της πληρωμής) γνωρίζουν ότι αν ο κόσμος δεν πληρώσει τη ΔΕΗ, δεν θα πάρουν και εκείνοι τα δημοτικά τέλη που τους αναλογούν και όλοι καταλαβαίνουμε τι θα πει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πέτρο εχεις δίκιο σε αυτά που λες και θέλω να κάνω μια προσθήκη στο άρθρο μου αυτο για να μην υπάρχουν παρανοήσεις.
    Ο εκβιασμός ξεκίνησε απο την κυβέρνηση που απειλεί με διακοπή ρεύματος, όντως.
    Αυτο που εγω λέω, ειναι οτι αυτά που υπολογίζουν να πάρουν μεσω ΔΕΗ, αν δεν τα πάρουν απο εκεί, θα τα βριούν απο αλλού, γι αυτο κι αν πρόσεξες εχει ενταθεί αυτες τις μέρες η φημολογία οτι τα Ταμεία δεν αντέχουν κλπ... προετοιμάζοντας έδαφος για περαιτέρω περικοπές σε παροχές ασφαλισμένων και συντάξεις των Ταμείων.
    Αρα θα την πληρώσουν άλλοι.
    Και αυτό, ειναι περα για περα, πιο άδικο απο όσο άδικο ειναι να πληρωθεί εισφορά μεσω ΔΕΗ.
    Επίσης να ξεκαθαρίσουμε κατι, η διαφωνία του κόσμου ειναι στο να πληρώσει και οχι στο οτι πληρώνει μεσω ΔΕΗ, μην κοροϊδευόμαστε.
    Οπότε, ειναι πιθανό να βρει το Κράτος άλλο τρόπο είσπραξης, στο μέλλον, που δε θα μπορεί κανείς να τον αμφισβητήσει.
    Επίσης ξεκαθαρίζω οτι θεωρώ την κίνηση των δημάρχων άκρως λαϊκίστικη με σκοπό την άγρα ψηφοφόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. apos, σωστή η σκέψη για διαχωρισμό όσων αποδεδειγμένα δεν εχουν και όσων δεν θέλουν.
    Θα έλεγα οτι όσοι δεν θέλουν, ειναι περισσότεροι.
    Αλλα εδω θα προκύψει θέμα δημοκρατικότητας και άνισης μεταχείρισης πολιτών, αν το δει κάποιος απο τη σκοπιά της συνεισφοράς όλων στο πρόβλημα.
    Επειδή λοιπόν μάλλον το φοροελεγκτικό μας σύστημα ειναι για γέλια, δεν μπορεί να ξέρει ποιός πράγματι εχει οσα δηλώνει και ποιος δεν εχει, και ποιος εχει παραπάνω, ωστε να επιμεριστεί πιο δίκαια αυτη η εισφορά ακινήτων.
    Το κόλπο να τη βάλουν στη ΔΕΗ ηταν πολύ βιαστικό και ισως έπρεπε να εξαιρεθεί απο όλους η πρώτη κατοικία και να βαράνε πιο πολύ τις δεύτερες, τρίτες κατοικίες, τα εξοχικά και τα ρέστα.
    Ξέρω άνθρωπο με 5 σπίτια που εχω υποψίες οτι ενω δηλώνει κάπου 25.000 το χρόνο, μάλλον βγάζει πολύ περισσότερα. Ε λοιπον, αυτός ειναι απο αυτούς που φωνάζουν και δε θέλει να πληρώσει ουτε μία.
    Γρινιάζει όμως επειδη της γυναίκας του της έκοψαν μισθό και θα της τον κόψουν κι άλλο.
    Οπως μας βολεύει λοιπον ...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «Αρα θα την πληρώσουν άλλοι»
    Δεν θα την πληρώσουν άλλοι (εκκλησία, οφειλέτες, λαμόγια), πάλι εμείς θα τη πληρώσουμε. Η αδικία έγκειται στον εκβιασμό «ή πληρώνεις, ή σου κόβουμε το ηλεκτρικό».
    Σε επόμενη φάση μπορεί να κόβουν και το νερό κι όποιος ζήσει. Κι αν δεν ζήσεις, δε πειράζει, καταπολεμιέται η ανεργία ή γλιτώνουμε τη σύνταξη.
    Ας τα εισπράξουν (όχι ότι συμφωνώ, είναι όμως άλλος τρόπος) από κρατήσεις μισθών, συντάξεων, ας τα πάρουν σε πολύ μικρές δόσεις, ας γίνουν διακανονισμοί, ας γίνει ότι στο διάολο θέλουν, φτάνει να μη κόψουν (και μάλιστα χειμωνιάτικα) το ρεύμα. Το παιδί πρέπει να φάει, ο γέρος πρέπει να ζεσταθεί, η οικογένεια πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί. Είναι (συγγνώμη) ΩΜΗ ΠΟΥΣΤΙΑ να σε πατάνε εκεί που πονάς.
    Όλοι συμφωνούμε (εκτός από τους αγιάτρευτα ηλίθιους) ότι τα λεφτά που λείπουν και φτάσαμε ως εδώ, είναι από την τεράστια φοροδιαφυγή, από το λαθρεμπόριο, από τη διαφθορά, από τις μίζες, από το μαύρο, αδήλωτο και αφορολόγητο χρήμα που κάνει διακοπές στις ελβετικές τράπεζες, από την εκκλησιαστική περιουσία που κανένας δεν αγγίζει (θα τα πάρουν άραγε οι παππάδες μαζί τους ή έχουν «ιερό» καθήκον να τα παραδίδουν στους επόμενους;).
    Πάντα ζούσαμε σε κράτος τύπου ανοργάνωτου μπ@@δέλου. Το τελευταίο διάστημα δίνει την εντύπωση ότι για να μαζέψει χρήμα είναι ικανό να πουλήσει ηρωίνη σε ανήλικα ή να κάνει λαθρεμπόριο νεφρών.
    Όσο για τους δημάρχους (δεν έχω ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗ Ή ΣΧΕΣΗ με δημάρχους) θα σου πω ότι σε άλλους δήμους που δεν ακολούθησαν παρόμοιες τακτικές οι δημότες διαμαρτύρονται πως ο δήμαρχος αδιαφορεί.
    Όσοι γιατροί….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape