Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Ου μπλέξεις

Διάβασα μιά ιστορία και μ έπιασε υστερία. Πασχαλιάτικο συγχύστηκα ....
Ηταν ενας τύπος πριν 5 χρόνια, που ψάρευε τουρίστριες και τις ξεναγούσε μερικές ωρες στα γκρήκ αξιοθέατα μεχρι που τις κέρναγε τυρόπιτα κιόλας, δε λέω , φιλόξενος ο τύπος ο έλληνας αλλα με το αζημίωτο. Για τον κόπο του ήθελα πήδημα, βιασμό για την ακρίβεια. Η τυρόπιτα ειχε μεσα υπνωτική ουσία και μόλις ζαλιζόταν το θύμα, την μετέφερε σε ξενοδοχείο για να "ξεζαλιστούν" ( ; ) και εκει τις βίαζε μισο-αναίσθητες !
Τα θύματα απο Αυστραλια, Καναδά και άλλες χώρες, είδαν την δίκη να αναβάλλεται ως τώρα εξι φορές για διάφορους λόγους. Πριν λίγες μέρες ήρθαν απο το εξωτερικό και πάλι κάποια απο τα θύματα για να καταθέσουν στην δίκη. Ομως ... η συνήγορος του κατηγορούμενου κα. Zωή Κωνσταντoπούλου ζήτησε αναβολή ( και πάλι ) λόγω της ενασχόλησης της με την δίκη του Κορκονέα, όπου εχει αναλάβει την μητέρα του τραγικού Αλέξη Γρηγορόπουλου.... Επικαλούμενη φόρτο εργασίας προφανώς και μία δίκη που ειναι η πιο διάσημη στη χώρα, πήρε αναβολή. 
Και ρωτάω εγω τώρα ποιός / ποιά θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση των θυμάτων ;
Και ρωτάω και πάλι, οταν η συνήγορος επικαλεστεί το οτι πιθανόν τα θύματα έφεραν ευθύνη για την ερωτική τους συνεύρεση με αυτο το τέρας ( οκ ας μην τον δικάσω εγω, δεν εχω τέτοια πρόθεση )  και ενω τόσο καιρό δεν μπορούν να ξεχάσουν το συμβάν και να συνεχίσουν την ζωή τους αφου δικαιωθούν, ποιός ή ποιά θα ήθελε να ειναι στη θέση των θυμάτων ;
Aναρωτιέμαι ... γιατι μιά δίκη να αναβάλλεται επειδή κάποιος δικηγόρος ανέλαβε περισσότερες απο όσες δίκες μπορεί να διεκπεραιώσει ; Ανάλογα ερωτήματα υπάρχουν σε αυτό ΕΔΩ το μπλόγκ.
Και διαβάζω επίσης οτι οι δικηγόροι απέχουν κιόλας διαμαρτυρόμενοι για το νεο φορολογικό που ετοιμάζει η Κυβέρνηση, επικαλούμενοι ( χα ) την Δικαιοσύνη. Λένε  ... μπλα μπλα ... :
"Η Δικαιοσύνη, αντιμετωπίζεται διαχρονικά από την Πολιτεία ως ο πτωχός συγγενής. Η αρνησιδικία οδηγεί, αν δεν έχει οδηγήσει, σε αναζήτηση λύσεων εκτός δικαστηρίων, μη νόμιμων. Αν επιθυμούν αυτή τη Δικαιοσύνη, εμείς δεν θα συμπράξουμε, ούτε θα τεθούμε απέναντι σε άλλες επαγγελματικές τάξεις".
Ας μας πούν ποιοί ευθύνονται για αρνησιδικίες, για καθυστερήσεις, για εκτός δικαστηρίων λύσεις και για την ταλαιπωρία ανθρώπων που θέλουν να δικαιωθούν για να συνεχίσουν τη ζωή τους αφήνοντας πίσω όλα τα άσχημα που εχουν συμβεί. Ας μας πούν τι μερίδιο ευθύνης εχουν οι δικηγόροι στην σωστή λειτουργία της Δικαιοσύνης. Κι ας αλλάξει κατι επιτέλους προς τη σωστή κατεύθυνση γιατι η Δικαιοσύνη ειναι θεμέλιος λίθος σε μία κοινωνία.

28 σχόλια:

  1. Ο τίτλος σου τα λέει όλα.

    Ου μπλέξεις με Δικαστήρια και Δικηγόρους.

    Οι Δικαστές όμως φέρουν ιδιαίτερα μεγάλη ευθύνη για τις καθυστερήσεις και την αναταραχή των πολιτών και σε παραπέμπουμε σε αυτό το post http://infopress-gr.blogspot.com/2009/11/blog-post_06.html διότι έχει μεγάλη σημασία το ποιός είναι αυτός που ζητάει την αναβολή, ανεξαρτήτου ποιός είναι ο δικηγόρος.

    Όσον αφορά τους δικηγόρους, είναι οι μεσάζοντες στους δικαστές για τις διάφορες λαμογιέςκαι σε παραπέμπουμε σε αυτό το post http://infopress-gr.blogspot.com/2010/02/blog-post_18.html

    Sorry για τα links Τζονάκο, συμήθως δεν τα βάζουμε σε κανένα σχόλιο μας και αν ενοχλούν σβήνεις το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. tzonako
    Λες ότι η δικαιοσύνη
    "είναι ο θεμέλιος λίθος σε μια κοινωνία".
    Ορθόν!!!
    Σε μια κοινωνία όμως που στα θεμέλια της έχει λίθους και όχι τούβλα. Που καμιά φορά το υλικό των τούβλων αυτών μπορεί και να αποτελείται από μάτσα χαρτονομισμάτων των 200 και 500 euros!
    ΣΗΜ: Αλήθεια δεν θυμάμαι των 1000 υπάρχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά που θα ασχοληθεί με έναν...καθημερινό βιασμό. Εδώ το χρήμα θα πέσει με το τσουβάλι στην υπόθεση Κορκονέα, θα αφήσει το γάμο να πάει για πουρνάρια?
    Καλό Σ/Κ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέχρι να βαρεθούν οι κοπέλες και αν σταματήσουν να τον κυνηγάνε...
    Μόνον μία θεραπεία/ποινή υπάρχει για τον βιασμό: ευνουχισμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα διαφωνήσω κάθετα αν εννοείς φυσικό ευνουχισμό γιατι αυτο θα μας έκανε τέρατα Artanis.
    Nαι αυτο θέλουν, να βαρεθούν οι κοπέλλες και να μην παραστούν οταν η δίκη επιτέλους γίνει και να τη γλυτώσει ο τύπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό πρώτη φορά το διαβάζω. Δεν ήξερα για την ιστορία αυτή.
    Και φυσικά δεν βλέπω γιατί κάποιες άλλες υποθέσεις έχουν ή δεν έχουν ανάλογη βαρύτητα συγκριτκά.

    Αν και προσωπικά ανήκω στους ανθρώπους που γνώρισαν την δικαιοσύνη από την σωστή, δίκαιη και άμεμπτη πλευρά της.
    Παρ' όλα αυτά το ότι υπάρχουν κενά δεν το αμφισβητώ.

    Πάντως αυτή η υπόθεση είναι ντροπή και τραγική. Αυτές οι γυναίκες .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Christobal δεν εχει χαρτονόμισμα των 1.000 ευρω ουτε του ενός !
    Απο αυτά που ακούω απο όσους εχουν μπλέξει με θέματα δικαιοσύνης, ελάχιστοι συμπολίτες, ενα 15% θα ελεγα, εχουν μείνει ικανοποιημένοι απο αυτην.
    Οι υπόλοιποι ειτε ταλαιπωρήθηκαν πολυ ειτε δεν δικαιώθηκαν ειτε δικαιώθηκαν κατα ενα μικρό μερος που δεν άξιζε την ταλαιπωρία και τα έξοδα.
    Ολο αυτο δεν ειναι υγιές ως αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σωστός GGKB κι ειναι να απορεί κανείς πού βρίσκεται τόσο χρήμα !
    Καλημερα φιλε.

    Βάσσια εγω την ειχα ξεχάσει αυτη την ιστορία μεχρι που διάβασα σε εφημερίδα σχετικά με την έκτη ( !!! ) αναβολή αυτης της δίκης και το άσκοπο ταξίδι μερικων απο τα θύματα ως εδω, για να ξαναθυμηθούν οσα άσχημα έζησαν και χωρίς αποτέλεσμα αφου αναβλήθηκε η δίκιη ξανά !
    Τι στο καλό, ειναι δικαιοσύνη αυτό ;
    Δε με νοιάζει ποιος φταίει, εγω διάβασα οτι μια δικηγόρος ζήτησε αυτην την εκ νέου αναβολή με τη δικαιολογία οτι η ιδια δεν προλαβαίνει ! Δηλ. η Δικαιοσύνη μπορεί να περιμένει ;
    Πού ειναι η δικαιοσύνη οταν τα θύματα ταλαιπωρούνται και το βασανιστήριο της θύμησης των γεγονότων τις βιάζει ξανά καθημερινά ;
    Ποιός αποζημιώνει τα θύματα για τα έξοδα μετάβασης και διαμονής εδω ;
    Ποιος θα ηθελε να πάθει κατι τέτοιο σε ξένη χώρα και μετα να τραβιέται για να βρεί ενα δίκιο ;
    Χαίρομαι πάντως που εσυ ειχες θετική εμπειρία απο εμπλοκή σου σε θέμα δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πού να δεις εγώ που περιμένω μια απόφαση δικαστηρίου από πέρσι για μια κληρονομιά που πάει να μου φάει κλασσικός απατεώνας. Και να τα λεφτά στον δικηγόρο και να η φορολογία της κληρονομιάς, αλλά να χτίσω ή να πουλήσω δεν μπορώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πραγματικά "Ου μπλέξεις" με τέτοια καθίκια δικηγόρους!
    Χρόνια ταλαιπωρήται ο πατέρας μου με κάτι νοικάρηδες που του'φαγαν χρόνια νοίκια και τα περισσότερα τα'χουν φάει οι δικηγόροι και άκρη δεν έχει βρεί!

    Σάπιο τελείως το δικαστικό μας σύστημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι να πω εγώ?
    Ντρέπομαι πάντως που ανήκω στον νομικό κόσμο αυτής της χώρας!
    Όλα σου τα ερωτήματα σωστά, δεν χρειάζεται άλλωστε να στο επιβεβαιώσω, το επιβεβαιώνω με το ποστ μου στο οποίο παρέπεμψες και σ' ευχαριστώ.
    Πάντως το κορυφαίο σημείο είναι ότι πράγματι οι μεγαλοδικηγόροι κατάντησαν μάστιγα για την ορθή απονομη της δικαιοσύνης.
    Καλό ξημέρωμα Τζόνυ...
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kάπως πρέπει να βγουν και οι Φεράρι, Τζονάκο. Πώς νόμισες; Και η κα Ζωή, έχει δώσει από παληά δείγματα γραφής. Που επιβεβαιώνουν ένα υψηλότατο ήθος. Κάτι σαν του πατέρα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λέει ότι έχει 14 σχόλια αυτή η ανάρτηση αλλά εγώ βλέπω μόνο ένα. Αναβάθμισε το Adobe Flash player. Και εγώ είχα τέτοιο πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγω βλέπω 2 σχόλια μόνο !
    Αλλα οταν πατήσω για δημοσίευση νέου σχολίου τα βλέπω ολα !
    Ντόϊιινγκκκ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τώρα τα βλέπω όλα. 16 λέει και 16 διαβάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα ηταν το πρωινό που φάγαμε και δεν βλέπαμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γουελλ... οκέη ας μπλογκάρουμε λιγο.

    marianaonice η άποψή σου για το θεμα ειναι σαφώς η πιο γεμάτη ως νομικός.
    Σίγουρα θα ηθελες να πεις πολλά ακόμα.
    Οχι, μην ντρέπεσαι, δεν ειναι όλοι ίδιοι.

    Να, η περίπτωση ας πούμε της Τσαούσας ειναι μια καραμπινάτη αρνησιδικία, με την έννοια οτι υπάρχει άδικο σε βάρος της λόγω νομικών τερτιπιών που μάλλον κάποιος απατεώνας γνωρίζει καλά και ετσι ταλαιπωρείται άδικα ποιος ξέρει για πόσο καιρό.
    Κανε υπομονή και μην εκραγείς Τσαούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μαργαρίτα Πάσχου : Πράγματι ειναι μια ιστορία ντροπής. Ποιος ξέρει πού θα καταλήξει.

    zoyzoy αστα να πάνε αν σου τύχει στραβη΄... ταλαιπωρείσαι και δίκιο δεν βρίσκεις, αντίθετα οι φταίχτες ειναι ανενόχλητοι και ελεύθεροι.
    Τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε να εκδικάζονται σύντομα, να μην τραβάνε χρόνια ετσι άδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Swell ετσι βγάζουν σπίτια, βίλες και σκάφη κάποιοι ... και θεωρούνται και σούπερ ντούπερ γουάου δικηγόροι, πετυχημένοι και κάποια στιγμή το γυρίζουν και στην πολιτική άμα λάχει ... ο Κωνσταντόπουλος φάδερ άλλος απο κει ...

    *
    Τωρα ο hackaday βλέπει 21 σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιατί θεωρώ πως το θέμα δεν είναι εκεί. Εμένα απο αλλού ξεκινά η απορία μου!
    Τι δουλειά είχαν οι κυρίες, να πάνε με τον πρώτο τυχόντα να δούνε τα αξιοθέατα!!! Αρα τα ήθελε το πωπουδάκι τους!
    Αμα ξεκινάς να συναναστρέφεσαι κάποιον άγνωστο να σου δείξει.. γιατί να σου δείξει? μόνη σου δεν μπορείς? Να υποστείς τις συνέπειες, λοιπόν!!!!

    τα υπόλοιπα είναι απλώς για να συζητάμε! και οι μεγαλοδικηγόροι, όπως και οι άλλοι όλοι ... μεγαλο---- τέτοιοι, κάνουν την δουλειά τους!

    (συνήγορος υπεράσπισης του βιαστή!! - ε, μα πιά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ζουζούνα ... :)) ακόμα και να τα ήθελαν οι κοπελλιές, δεν νομίζω οτι θα το ήθελαν με αυτον τον τρόπο ... γυναίκα εισαι, καταλαβαίνεις την διαφορά.
    Και ναι, το θέμα δεν ειναι αυτό, όντως, δεν εχω διάθεση ουτε να τον δικάσω ουτε τίποτα, θέλω όμως να τονίσω το τι συμβαίνει στα θύματα τέτοιων και άλλων περιστατικών αφού ξεκινήσει η δικαστική διαδικασία.
    Η ταλαιπωρία που υφίστανται ειναι σαν τιμωρία.
    Εχεις ακούσει που λένε ... "και κερατάς και δαρμένος" ; ... ε κάπως ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ου μπλέξεις και ποτέ ξεμπερδέψεις. Έτσι φαίνεται τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η δικαιοσυνη δεν ειναι απλα τυφλη, ειναι εντελως αναπηρη πλεον Τζονακο μου. Εδω και 10 χρονια εχω παραστει ουκ ολιγες φορες (ευτυχως μονο ως μαρτυρας) σε δικαστικες αιθουσες και εχω αγανακτησει.
    Το μονο που θα σου πω, ειναι πως για μια υποθεσει εχω παραστει 6 φορες απο το 2005 και ακομη δεν εχει εκδικαστει!!!
    Την καλησπερα μου..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ασημώνης
    Μόνο 6 φορές??
    Καλά δεν εχεις δει τίποτε!!
    χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
    ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δικαιοσύνη; Τι είναι αυτό; Αλλά θα μου πεις, τι δουλεύει σωστά σ'αυτό το κράτος...

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape