Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2006

Πώς η Εκκλησία εξαπατά τους ανθρώπους

Virtual church

Στην εποχή του Ιντερνετ, των δικτύων, των ψηφιακών εικόνων και της εικονικής πραγματικότητας, δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από τις εξελίξεις και η Εκκλησία μας. Ηδη έχουν φτιαχτεί ιστότοποι που σε βάζουν στο Αγιο Ορος, άσχετα αν είσαι –αμαρτωλή- γυναίκα, στο Πατριαρχείο, στην Ιερά Μητρόπολη Αγ. Τάδε, στον Ιερό Ναό Αγίας Τάδης, σε υποσελίδες με εκκλησιαστικά screensavers ( !!! ) και απ ότι άκουσα ακόμα και με ringtones για το κινητό μας ( αν υποψιαστώ ότι η μάνα μου κατέβασε το απολυτίκιον τάδε για το κινητό της, θα πεεεθάααανω ).

Φαντάζομαι, ότι εκτός από την εναρμόνιση με την εποχή, ο σκοπός θα είναι και η προσέλκυση «πιστών». Μάλιστα ο κ Άνθιμος, μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως που μου είναι συμπαθής όσο ένα πιάτο κουκιά με σουπιές, είχε κάνει σε μια αναφορά του στο Διαδίκτυο, την λέξη «δίχτυ» που με αυτό ζήτησε ο Χριστός από τους ψαράδες να «ψαρέψουν» ανθρώπους.

Εμένα, δε νομίζω να με ψαρέψουν, αλλα, πάντως, είπα λοιπόν να δοκιμάσω να δώ τι υπηρεσίες προσφέρει μια σελίδα εκκλησιαστική, χτυπώντας «κλικ» επάνω στον σύνδεσμο «Υπηρεσίες» της Σελίδας του Ιερού Ναού Αγίου Σουλπικίου Ανω-Κάτω Περιστερόρραχης Αιτωλοακαρνανίας, όπου κατά σύμπτωση η κουνιάδα του μπατζανάκη ενός ξαδέρφου της ξαδέρφης του κολλητού μου πρόκειται να βαφτίσει το αγοράκι της. Το όνομα αυτού, Φιλοκλής, δεν έχει σημασία, απλα το αναφέρω μπάς και δεν είναι ορθόδοξο χριστιανικό και αρνηθούν τη βάφτιση κι έχουμε ντράβαλα πάνω στα βουνά χειμωνιάτικο.

Ξεκίνησα λοιπόν στέλοντας ένα e-mai στο aisoulpix@naos-ekklepsia.gr

Δεν είμαι σίγουρος αν το δεύτερο συνθετικό λέει ekklepsia από λάθος αντι να λέει ekklesia, αλλα είπα ετσι θα είναι, σύμπτωση !

Εφυγε το e-mail και κάθησα να δω τι άλλο παρέχει η Σελίδα. Και βλέπω:

- Βάφτιση

- Γάμος

- Κηδεία

- Μνημόσυνο

- Ευχέλαια

- Λαμπάδες

- Κεριά

...
συνεχίζεται....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape