Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Αυτοί θα μας σώσουν, βοήθεια

Απο τότε που αυτη η κρίση όχι απλά εχει αγγίξει τις ζωές μας αλλα και οι τότε κυβερνώντες αρνούνταν οτι μας πλήττει αφου είχαμε ρυθμό ανάπτυξης θετικό, εκείνα τα ερωτηματικά επάνω απο τα κεφάλια μας όπως στα καρτούν, αιωρούνται μεγαλοπρεπώς.
Είτε δεν μας έλεγαν οτι τη βάψαμε, είτε μας είπαν οτι τη βάψαμε χειρότερα απο όσο νομίζαμε οτι θα τη βάφαμε.

Παράξενες εποχές...
Στις 6 Μαϊου έχουμε Εκλογές.
Η λέξη και μόνο, ανάβει λαμπάκια πάνω απο τα κεφάλια των μεγαλοδημοσιογράφων της τηλεόρασης που ζούν μόνο για Εκλογές σχεδόν όπως οι αθλητικο...λόγοι ζούν μόνο για μπάλλα, ολυμπιακό και Τσάμπιονς Λιγκ. Ολα τα υπόλοιπα θέματα, ειναι για να περνά η ώρα ενδιάμεσα.
Είδα τις λίστες Επικρατείας όλων σχεδόν των κομμάτων.
Είδα τι πρόσωπα επέλεξαν και γέλασα.
Σκέφτηκα τις επικλήσεις προς τον Θεό και προς την Παναγία κάποιων πολιτικών αρχηγών για βοήθεια ωστε να κερδίσουν στις Εκλογές. Πάλι στο παπαδαριό κλείνουνε το μάτι. Πονηρά, ξέρεις.

Επρεπε να σκεφτώ πιο καθαρά.
Πήρα ξανά το αμάξι και κατέβηκα στο Κέντρο αυτη τη φορά, σε ενα μέρος πρωτότυπο, με ποτό, φαγητό και εκθεσιακό χώρο ταυτόχρονα, για χαλαρή συζήτηση με φίλους. *RED DOT, Γκάζι

 Ξεδιάλυνα αρκετά πράγματα, μετά απο αυτό.
 
Το οτι υπάρχει ηθικό, πολιτικό έλειμμα το ξέραμε καιρό τώρα.
Το να λες οτι δεν υπάρχει ελπίδα ειναι άκρως στείρο και υποτιμά τους εαυτούς μας.
Δεν το δέχομαι οτι δεν υπάρχει ελπίδα, ωστόσο, ζητείται ελπίδα.

Τι μύνημα ελπίδας δίνουν τα κόμματα με τις επιλογές τους στα ψηφοδέλτια Επικρατείας αλλα και με τις υπόλοιπες επιλογές τους, είναι κάτι συζητήσιμο.
Για να μην πώ αστείο, αν δεν ηταν σχεδόν τραγικό.
Πασοκ : Πύρρος Δήμας, Φώφη ...
Νουδού_ : Αθανασίου ...
Καμμένοι έλληενς : Κουίκ οφ τέρενς
Λάος : ΚυρτΣΟΣ, ο-γιός-της-Βουγιουκλάκης
Τσίμπρα : Μανώλης Γλέζος, Μανώλης Κυπραίος ...
ΚουΚουΟχι : Κώστας Καζάκος
Κουκουβέλης :  Νο κόμμεντ

Μερικές απο τις κορυφαίες επιλογές των κομμάτων που στέλνουν μύνημα, τελείως αντίθετο απο αυτο που θα έπρεπε.

ΝΔ_κάτω_παύλα_ Αθανασίου_ : 
Δικαστής_ και μάλιστα απο εκείνους_ που αποφάσισαν τρελές αυξήσεις μισθών και συντάξεων των δικαστών_ (στον εαυτό τους) που κανονικά ως ανώτατος λειτουργός θα έπρεπε να απέχει ισόβια απο την ενεργή ανάμειξη με την πολιτική, άλλως δεν φταίω αν μου περάσουν απ' το μυαλό τυχόν_ συναλλαγές με το σάπιο πολιτικό σύστημα και αν υποψιαστώ οτι η Δικαιοσύνη αποτελεί μοχλό της εξουσίας που με τη σειρά της μας πηδάει και εμείς για να δικαιωθούμε πρέπει να απευθυνθούμε στους μοχλούς της εξουσίας ... καταλαβαίνεις φίλε ... που λέει και ο Ζοτς ... φαύλος κύκλος. Η Φαήλος κύκλος_, οτι προτιμάς.
( δεν εχω ακριβώς εξιχνιάσει το κρυφό μύνημα της κάτω παύλας στη ΝΔ_ )

Πύρρος Δήμας και Φώφη :
Η Φώφη πραγματικά δε θυμάμαι πού εχει δείξει έργο. Ξεχνάω. Χελπ μή.
Εξαργυρώνει ισόβια άραγε το όνομα του πατέρα της ; 
Ο δε Πύρρος τι μύνημα στέλνει το οτι θα ειναι βουλευτής ;
Το ίδιο που έστειλε ο βουλευτής Γιάννης Ιωαννίδης ;
Θα μάθει νέες κινήσεις σε άλλο άθλημα, το "αρπαξέ" και το "βολεψέ" μετά το αρασέ και το ζετέ ;
Δεν ηταν ντοπαρισμένος ποτέ, αλλα δεν ήξερε τι γινόταν στην άρση βαρών ;
Αν δεν ήξερε δεν μας κάνει, αν ήξερε, τότε συγκάλυπτε, καληνύχτα σας.

Καμμένοι Ελληενς (aliens Like) :
Ο Καμμένος ζήτησε και πήρε Like στο Φέησμπουκ όπου συχνάζει και το μεγαλύτερο ποσοστό καμμένων. Ετσι, αποφάσισε να βάλει τον Κουίκ μια και ο Χατζηνικολάου δεν ήταν διαθέσιμος ενω η Τρέμη κι ο Πρετεντέρ ειναι πολύ απασχολημένοι σε μαγαζί που εχει αυτοχριστεί ως οδηγός μας περι πολιτικών. Φήμες οτι πρότεινε στη Στάη και εκείνη του απάντησε κάτι που θα λογοκριθεί, ελέγχονται ως αναληθείς.
Τωρα, εδω που τα λέμε, ο Κουίκ αλλα κι ο Κύρτσος του Καρατζαφέ, τι στο κέρατο ανάγκη είχαν να πολιτευτούν, δε μπορώ να καταλάβω ακριβώς. Σαν να ακούω τη σκέψη τους : Καιρός να αρπάξουμε τη μεγάλη κουτάλα να φάμε, εξαργυρώνοντας τη φήμη μας. Και δεν φαίνονται να είναι οι μόνοι που κάνουν αυτη τη σκέψη.
ΛΑ(Θ)ΟΣ : Γιάννης Παπαμιχαήλ :
ενας ακόμα στην παρέα του Καρατζατούμπα, μετά τη Βάνα Μπάρμπα, το Βαϊτση Αποστολάτο με το βλέμμα τι-σου-ετοιμάζω, τον Ανατολάκη και άλλα μέλη του θιάσου.
Τι ακριβώς μύνημα περνάει η υποψηφιότητα του γιαννάκη, δε μπορώ να το πιάσω, αλλα θα το ανακαλύψω, λεω να στείλω μέηλ στον Μπουμπούκο να με διαφωτίσει.

Ξώφαλτσ... εεε Σύριζα : Γλέζος, Κυπραίος
Ο Μανώλης Γλέζος ειναι ενα σύμβολο και ως τέτοιο πρέπει να το σεβόμαστε, ωστόσο πρέπει και τα σύμβολα να σέβονται τους εαυτούς τους. Δεν εχει καμμία δουλειά ενα σύμβολο να ανακατευτεί με αυτόν το πολιτικό βόθρο. Εκτός αν καταφέρει να τον αλλάξει, σε συνεργασία με τον Αθανασίου, τον Δήμα, τη Φώφη και τον Τέρενς.
Ο Μανώλης Κυπραίος ειναι ο δημοσιογράφος που δέχτηκε βάναυση επίθεση απο αστυνομικό με αποτέλεσμα να απωλέσιε την ακοή του για πάντα. Αλλοι θα αφιέρωναν τη ζωή τους στο να εκδικηθούν τον αστυνομικό και το σόϊ του. Αυτος όμως όχι.
Μου εχει πει προσωπικά εμένα, οτι συγχωρεί και καταλαβαίνει !
Τεράστιος άνθρωπος, τα σέβη μου.
Αλλα πάλι ... με την πολιτική βρε Μανώλη μου ; Γιατί ;

Το ΚΚΟΧΙ ειναι το κόμμα που έχει άποψη : ΟΧΙ σε όλα.
Και βάζει τον ηθοποιό Κ.Καζάκο επικεφαλής,εναν άνθρωπο μετρημένο μεν, αλλα και με μια κάποια έπαρση που μου φέρνει στο νου άλλον Κώστα, τον Πρέκα. Μπας περιπτώς, θα εκτιμούσα μια πιο προοδευτική επιλογή αλλα φτάνει με το κκε δε μπορώ άλλο.

Μερικές απο τις κορυφαίες επιλογές των κομμάτων είναι αυτές, σήμερα.
Και δεν μου φτάνουν δυό ώρες να γράφω όσα σκέφτομαι.
Αλλά, όσα σκέφτομαι τα κρατάω για μένα. Εδω γράφω μερικά απο αυτά και προβληματίζομαι πολύ για το τι θα ξημερώνει για εμάς σε κανα μήνα απο τώρα, τέλη Μάη, τι καλοκαίρι θα έχουμε, και πώς θα βγει ο χειμώνας του 12, με το 13 να μοιάζει τόσο μακρινό σαν αστέρι σε άλλο γαλαξία, αφου καθημερινά μιλώ με ανθρώπους που νοιάζονται για το πώς θα βγεί ο μήνας, ο ατέλειωτα βασανιστικός μήνας με τα χρήματα να μη φτάνουν για όλα, με την αξιοπρέπεια στο ναδίρ και με πολλά ερωτηματικά πάνω απ' τα κεφάλια τους.

Με τη Λούκα-Καστανίδη δε-θυμάμαι-πωςτολεν-το-κόμμα τους, με τη Ντόρα μπαμπά-μας-νικάει-πάλι-ο-Τόνι_ δεν θέλω να ασχοληθώ. Ουτε με τον κ.Κουβέλη θέλω να ασχοληθώ αφού τόση ασάφεια δεν εχω δει πουθενά.
Για την Δράση του Στέφανου Μάνου επιφυλάσσομαι γιατι δεν εχω ακόμα κατι καλό να πω, μιά ματιά στις λίστες υποψηφίων, με εξέπληξε μάλλον θετικά, αλλα αυτο δεν σημαίνει απαραίτητα οτι θα τους ψηφίσω κιόλας.

Ο θίασος περιλαμβάνει ονόματα που προκαλούν γέλωτα, όπως Πρωτόπαπας, Μιχελάκης, Γιακουμάτος, Ρέππας, η γυναίκα του Πασχάλη, η Μιλένα, ο Κικίλιας  κλπ κλπ, δεν θα με εξέπληττε πλέον αν έβλεπα ως υποψηφίους τον Μπέο, τον Μάκαρο, τον Σάββα Θεοδωρίδη, τον Γκαγκάτση, και τη Τζούλια Χωστεταμουόλα.
Μας βλέπω να αναπολούμε τους "κηπουρούς" που τόσο χαιρέκακα μιλάνε γι αυτούς οι μιχελάκηδες και καμπόσοι άλλοι πρωταθλητές γκρίνιας, μιζέριας, ανούσιοι κομπάρσοι wannabe οπίνιον μέηκερς -μάη αςς.

**Το κείμενο εχει σατυρικό / χιουμοριστικό χαρακτήρα και σόρρι αλλα αν θιχτεί κανείς, ξύδι, παρακαλώ, βαλσάμικο ειδικά, απο την Καλαμάτα_

Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Κατάθεση μπλογκοσχεδίου με τροπολογίες

Τα διαφημιστικά σποτ των κομμάτων δεν ειναι προεκλογικά, αλλα μετεκλογικά. Σκέψου το και θα δεις πως εχω δίκιο.
Προβάλλονται προ των Εκλογών απλά για να δείξουν πόσο μπροστά είναι τα ελληνικά κόμματα. Δοξάστε τα !

Και με την ευκαιρία αυτής μου της σημαντικής δήλωσης, περνάω και μερικές τροπολογίες (νύχτα είναι, θα περάσουν) :

Α) Δεν με αφήνει να σχολιάσω σε wordpress blogs. Δεν καταλαβαίνω γιατί, μου λέει να συνδεθώ και κάτι τέτοια. Αφού παλιά με άφηνε. Γι αυτο μερικοί που έχουνε wordpress δε με βλέπουνε να σχολιάζω πια εκεί.

Β) Δυό πόρτες είχε η ζωή, δεν άνοιγε καμμία,
η μιά στη Θήβα έβγαζε, η άλλη στη Λαμία,
και περιμέναμε εκεί καμπόσοι χίλιοι δύο,
μήπως καράβι πέρναγε, που πήγαινε στη Χίο.

Γ) Ρε μ... φωτοσοπιές για τακτοποίηση αυθαιρέτου ;
Πόσο fail εισαι ρε [παπάρα] ; Ουστ ρε.

Δ) Περι καλαθόσφαιρας μια και με τσίγκλισε μακεδόνας συνβλόγκερ.
Το μπάσκετ είναι άθλημα πάνω απ' ολα και μετά θέαμα και μετά διασκέδαση και μετά οτιδήποτε άλλο παρά οπαδισμός. Το χαίρομαι οταν το βλέπω, οταν το παίζω κι οταν βλέπω γυμνασμένους ανθρώπους κάθε ηλικίας και φύλου.
Ο επαγγελματισμός σε αυτο το άθλημα έφερε τεράστια βελτίωση και υψηλότατο επίπεδο αθλητών και ομάδων. Εχω την τύχη να απολαμβάνω Παναθηναϊκό, αλλα ως εκεί.
Δεν εχω ουτε θέλω να εχω σχέση με τα όποια πράσινα πρόβατα ακολουθούν παράγοντες εναντίον άλλων παραγόντων, (του ποδοσφαίρου), ή θέλουν Τσάκες, τσουκαλάδες, τσαμπουκάδες και μπάχαλο. Και τους παρακαλώ να με αφήσουν να χαρώ αυτο το υπέροχο άθλημα. Εγω δεν τους ενοχλώ. Ας αγαπάνε την ομάδα τους όπως κι αν εχει, οτι κι αν γίνει, ακόμα κι αν υποβιβαστεί να την αγαπάνε το ίδιο όπως οταν κερδίζει τα αστέρια της Ευρώπης.
Διαφορετικά, θα ευθύνονται για το οτι θα αποχωρήσει ο υγιής φίλαθλος και θα μείνουν μόνοι τους και θα καταντήσουν σαν τους γάβρους.
Πάμε τωρα να "ληστέψουμε" το 7ο αστέρι. Μια ληστεία της προκοπής ρε παιδιά.

Ε) Πάντα μου άρεσαν οι μπλόγκερς που ανέβαζαν γνήσιο υλικό, αυθεντική γραφή και κατάθεση ψυχής. Κι αυτοί που έχουν χιούμορ, κι όσοι παράγουν νηφάλια σκέψη και μεταδίδουν με τα γραφόμενά τους κάτι που σε κάνει να νιώθεις ζεστά, ακόμα κι αν γράφουν για κάτι τρομερό.
Τους υπόλοιπους, τους αφοριστικούς, τους αυτόκλητους "εισαγγελείς", τους μίζερους και τους κλέπτες ιδεών, με εμμονές και εμπάθεια, δεν τους επισκέπτομαι ποτέ ξανά, αφού πάρω δείγμα γραφής τους.
Το blogging είναι υπέροχο ακόμα σήμερα, ίσως όχι μιά ανάγκη της εποχής όπως το 2006, αλλα παραμένει σταθερή αξία, χάρη ακριβώς σε αυτούς τους ωραίους ανθρώπους.

Το μπλογκοσχέδιο ψηφίστηκε κατεπειγόντως και κατα πλειοψηφία.
Εψήφισαν : 1
Είναι πλέον νόμος του ... ΚΡΑΧτους !

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape