Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Mνημoνιακό

  Δεν εχω γράψει κάτι για τα πολιτικά πράγματα εδω και καιρό, παρα μερικές φράσεις μονάχα, της εποχής που ζούμε και που θα μείνει στην ιστορία που θα διαβάζουν άλλοι σε πολλά  χρόνια απο σήμερα όταν δεν θα υπάρχω, όπως κι εσυ.
  Κάποιοι μπλόγκερς έγραφαν περίπου την εποχή λιγο πριν πέσει η κυβέρνηση κουρασμένου και λίγο μετά  που ανέλαβε ο ΓΑΠ οτι "η ευτυχία μας είναι πλαστή".
  Επειδή οταν εισαι πολλά χρόνια σε ενα χώρο,όπως ειναι και το Διαδίκτυο, μαθαίνεις να διαβάζεις  καλύτερα και να ερμηνεύεις με πολλούς τρόπους τα γραφόμενα άλλων, ξέρεις με ποιό πνεύμα και ποιό σκεπτικό γράφονταν αυτά, τότε. Μπορεί σήμερα να φαίνεται οτι ειχαν δίκιο,  ωστόσο ήταν συχνά, άλλα τα κίνητρα πολλών "προφητών" και αυτό φαίνεται πεντακάθαρα αν τους εχεις αναγνώσει πολλές φορές σε πολλά δημοσιεύματά τους.
  Τότε, ουτε κατα διάνοια δεν υπήρχε σκέψη στους πολλούς απο τους έλληνες πολίτες οτι θα είχαμε σήμερα την Χρυσή (Κρ)Αυγή στην Βουλή.
  Ομως απο τότε και πιο  πριν ακόμα, ήταν αρκετοί που στα γραπτά τους ούρλιαζαν και διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους με μια ρητορική (αν υπάρχει τέτοια) κράμα αυριανισμού και χρυσαυγής. Ειχαν την ανάγκη να δείξουν οτι εχουν δίκιο και σε κάποια πράγματα θα συμφωνήσω μαζί τους αλλά δεν θα υιοθετούσα ποτέ γραπτό λόγο ύφους τόσο ακραίου και υβριστικού που σχεδόν ξεπερνάει την φασίζουσα υπερβολή των άκρων.
  Μια και μιλάω για άκρα, δεν ειναι εντελώς ψέμα οτι τα δύο άκρα ειναι πολύ κοντά.
  Αλλά αυτό ανήκει σε άλλη συζήτηση. Ναι.
  Σήμερα, δεν εχω ιδέα τι γράφουν και αν γράφουν και με ποιό απ όλα τα ψευδώνυμά τους, πολλοί "επαναστάτες" του πληκτρολογίου. Ισως και να έχουν θαφτεί στην μιζέρια τους.
  Δεν μπαίνω στον κόπο να τους ψάξω, να τους διαβάσω ή να αφήσω σχόλιο. Σχόλιο αφήνεις σε άνθρωπο λογικό, αν ο άλλος δεν ειναι στα καλά του, τότε τι να του πείς ; Αφου πρέπει να του λές όλο "ναι" και φυσικά να είσαι αποδεδειγμένα το ίδιο ή πιο δυστυχής απο αυτόν, αλλιώς δεν σου αναγνωρίζει καν δικαίωμα άποψης.  Ο δημοκράτης μπλόγκερ που επιλέγει ποιός ειναι δημοκράτης, ποιός ειναι "βολεμένος",  ποιός δεν είναι, και πάντα αποφασίζει, δικάζει, καταδικάζει, όποιον δεν γουστάρει. Αλλο που δεν γουστάρει ούτε καν τον εαυτό του.
  Μεγάλο θέμα των μπλόγκερς εδω και 4-5 χρόνια είναι το "ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ" και υπάρχουν εκατοντάδες δημοσιεύματα γι αυτο το θέμα, άλλα νηφάλια και άλλα όχι, άλλα με επιχειρήματα και άλλα με κατάρες και εξορκισμούς.
  Φταίει το ΠΑΣΟΚ, φταίει ο Καραμανλής, φταίει ο ΓΑΠ, φταίει η ΕΕ, φταίει η Μέρκελ, φταίει το Μνημόνιο.
  Αν πεις οτι φταίνε όλοι τότε γενικεύεις,  και πρέπει να διευκρνήσει κανείς το "όλοι".
  Το πολιτικό σύστημα, με τα πλοκάμια των κομματικών μηχανισμών απλωμένα πάνω του σαφώς  ειναι σάπιο και δεν μπορεί πλέον να δώσει τίποτα άλλο εκτός αν αλλάξει τον εαυτό του ριζικά.
  Κάτι σαν Μνημόνιο μόνο για το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ θα ηταν ισως η αρχή της λύσης πολλών προβλημάτων μας.
  Το ίδιο το Μνημόνιο .... το ενα το δύο το τρία κλπ, κανείς δεν το γουστάρει.
  Οποιος λέει οτι ειναι "μνημονιακός" (οπως πρόσφατα κάποιος δήμαρχος και οι σύμβουλοί του) πρέπει να υποκρίνεται τρελά ή δεν ξέρω σε τι γιατρό να τον στείλουμε.
  Ειναι ομως γεγονός οτι τα Μνημόνια ζητούν να εφαρμοστούν αρκετά πράγματα που μπορούσαμε ως χώρα να τα έχουμε κάνει πολύ  νωρίτερα απο μόνοι μας χωρίς να μας τα επιβάλλουν έτσι.
  Οπως οι μαϊμού συντάξεις, οι καταθέσεις εκατομμυρίων απο γιατρούς δικηγόρους και παπάδες που δεν δικαιολογούνται απο τα δηλωθέντα εισοδήματα, δημόσιοι υπάλληλοι αποσπασμένοι στο πουθενά, επίδομα άγαμης θυγατέρας στρατιωτικού, κάτι απίθανα επιδόματα σε διάφορους,  συμμάζεμα της Βουλής και των γύρω απο αυτήν παρατρεχάμενων που σκανδαλωδώς απολαμβάνουν ακόμα και σήμερα τρελά προνόμια και επιβολή νοικοκυρέματος και νομιμότητα; στα πολιτικά  κόμματα.
  Αυτά τα ολίγα αν ειχαν γίνει εδω και είκοσι χρόνια, δεν θα είχαμε περιέλθει σήμερα σε απελπισία.
  Αν ταυτόχρονα την εποχή που ο Ανδρέας Παπανδρέου ειχε μεγάλη επιρροή στο εκλογικό σώμα, ανέβαζε και πέντε μόλις χρονάκια το όριο για συνταξιοδότηση των γυναικών, ισως το Ασφαλιστικό  να ηταν σε  καλύτερη μοίρα.
  Θα μου πεις οκ  και θα ερχόταν μετά η κυβέρνηση του μπούλη της Ραφήνας να τα ξοδέψει και πάλι στα ίδια θα είμαστε. Ισως οχι,  γιατι απο πριν ο έλληνας θα ειχε μπει σε άλλη λογική αντι να τρέχει να πάρει στεγαστικά δάνεια και αμάξια 2.000 κυβικών εκατοστών. Η ευμάρεια ήταν προσωρινή και ηταν παγίδα.
  Οσα αποκτήθηκαν, σπίτια, αυτοκίνητα, χωράφια θα φορολογούνται στο εξής.
  Επιτέλους θα εκλείψει απο την κοινωνία ο "επιτυχημένος" τύπος που έκανε 5 διαμερίσματα, εξοχικό και τζιπ, κυρίως με μαύρο χρήμα.
  Αλλά ας μην βιάζομαι.
  Μένει να γίνει εκείνο το φορμάτ που έλεγα, στο πολιτικό σύστημα.
  Και αυτο δεν θα γίνει ποτέ όσο υπάρχουν κόμματα με την μορφή που ξέρουμε εδω και 35 χρόνια, για να μην πω και περισσότερα.
  Γίνεται μιά απόπειρα απαγκίστρωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με νέο νόμο που φτιάχνουν ωστε να αποκοπεί η Τ.Α. απο τις κομματικές εξαρτήσεις. Είμαι υπέρ, σε κάθε τέτοια προσπάθεια.

  Είμαι κατά, σε κάθε τέτοιου είδους προτροπές που σιγοντάρονται ίσως απο κάποια κόμματα σιωπηλά επειδή καρπώνονται ψήφους απο την δυσαρέσκεια του κόσμου :



Και μην με  ρωτάς τι θα ψηφίσω στις Βουλευτικές. Δεν ξέρω.


14 σχόλια:

  1. Καλημερα Τζονακο!
    Αυτο το συνθημα στον τοιχο με ανατριχιασε.
    Μια κοινωνια βασισμενη στο μισος και την εκδικηση, στη μικροπρεπεια και το φασισμο ειναι ποτε δυνατον να δωσει κατι, ο,τιδηποτε υγιες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς :)
    Τα σέβη μου Πεταλούδα επειδή με διάβασες προσεκτικά και σε μια φράση είπες όλο το νόημα.
    Το μίσος για άλλους ανθρώπους βοηθάει μόνο στην διαίρεση της κοινωνίας σε ομάδες που δεν θα παράγουν ποτέ κάτι σωστό, δεν θα χτίσουν κάτι, αφου στόχος τους ειναι μόνο να γκρεμίζουν.
    Καλό σου απόγευμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζούμε σε μια κοινωνία όπου ψάχνουμε να βρουμε ποιος φταίει και να του επιρρίψουμε κατευθείαν ευθύνες και όλο το συσσωρευμένο μίσος μας, χωρίς να έχουμε κάνει πρώτα αξιολόγηση στον εαυτό μας.
    Αγάπη μόνο!
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπως ετσι, Katrin και πετυχαίνουμε μόνο να χωριζόμαστε σε αντίπαλα χωριουδάκια και να μην εκμεταλλευόμαστε τα κοινά μας σημεία προς ενα κοινό στόχο.
      Κάθε "αντίπαλη" ομάδα βάζει τους δικούς της στόχους και "όποιος δεν ειναι μαζί τους, είναι εναντίον τους" :)

      Διαγραφή
  4. Δεν νομίζω να σώναμε την κατάσταση ανεβάζοντας το όριο της συνταξιοδότησης των γυναικών.Οι ρεμούλες θα συνεχίζονταν στον ίδιο βαθμό και το αποτέλεσμα θα ήταν ακριβώς το ίδιο.
    Γιατί πάνω σ'αυτές βασίστηκαν για την εξόντωση των πολιτών και την εφαρμογή των Μνημονίων.
    Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην εμπλακούμε σε κομματικές καταστάσεις,και να κοιτάξουμε πως θ'απαλαγούμε απ'τους δυνάστες μας με τον πιο ανώδυνο τρόπο.

    Τελικά δεν είσαι ο μόνος που δεν ξέρει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΖΟΥΖΟΥ καλησπέρα :)
      Αν ειχαν ανέβει λίγο τα όρια των γυναικών απο το '85 και έπαιρναν γενικότερα λίγο πιο σοβαρά το Ασφαλιστικό, θα ηταν αλλιώς τα πράγματα τώρα, και ναι δεν θα λυνόταν το πρόβλημα αλλά δεν θα ηταν τόσο μεγάλο. Δεν λεω οτι φταίει αυτό μόνο :)
      Ταυτόχρονα έπρεπε να γίνει μάζεμα και νοικοκύρεμα σε εκατοντάδες άλλες περιπτώσεις διασπάθισης δημόσιου χρήματος, στα φακελάκια των γιατρών, σε κομπίνες μητροπολιτών κλπ κλπ.
      Βρέθηκε πρόσφατα Μητροπολίτης με 19 εκ. ευρώ καταθέσεις κι οταν έψαξαν ειδαν οτι αυτά τα λεφτά ειναι ενός Ταμείου, απλά εχει μπεί το όνομα του Μητροπολίτη ως διαχειριστής. Ομως !!! Ομως οταν ο μητροπολίτης πεθάνει, μόνο οι συγγενείς του μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματα και κανείς άλλος ! Ξέπλυμα !
      Ενα παράδειγμα ήταν αυτό και σίγουρα θα εχει γίνει πολλές φορές.
      Προσωπικά ειμαι υπέρ οποιασδήποτε κίνησης για απαγκίστρωση απο τα κόμματα.

      Διαγραφή
  5. Αφού σε όλα έχουμε άποψη, για το ποιος φταίει δεν θα είχαμε;
    Θα σου πω την προσωπική μου άποψη μιας και αυτή καταθέτουμε εδώ μέσα. Δεν νομίζω (για την ακρίβεια το αποκλείω) να φταίνε οι «υψηλοί» μισθοί, η σπάταλη ζωή (ορισμένων), οι μαϊμού συντάξεις, τα γελοία επιδόματα ή οποιοδήποτε παρόμοιο τελευταία στοχοποιείται. Το ότι στοχοποιείται από το πολιτικό κατεστημένο και τον ΣΕΒ, θα έπρεπε να μας βάλει σε υποψίες.
    Πάμε παρακάτω.
    Όλοι αυτοί (εμείς) που κακώς (με ή χωρίς εισαγωγικά) έπαιρναν αυτά τα χρήματα, τα επέστρεφαν στην ελληνική ή ξένη αγορά, δηλαδή τους δανειστές. Την ανατροφοδοτούσαν με νέο χρήμα, συντηρώντας ταυτόχρονα θέσεις εργασίας, το εγχώριο ή ξένο ασφαλιστικό σύστημα, ευκαιρίες για ανάπτυξη νέων τεχνολογιών κλπ. Αλυσίδα πάει.
    Ακόμη και το γείτονά σου που έβλεπες να ξημεροβραδιάζεται στα μπουζούκια και σήμερα δεν έχει να φάει δεν μπορείς να οικτίρεις για το ότι έπεσε η Ελλάδα έξω. Αν είχε κλέψει απίστευτα δισεκατομμύρια και τα είχε βγάλει σε οφσόρ, όπως αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν ακόμη, θα είχες κάθε δίκιο.
    Σήμερα λοιπόν που δεν γίνονται οι σπατάλες και «συμμαζεύεται» η οικονομία, δεν παρατηρείς ότι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο;
    Είναι πολύ μεγάλη η συζήτηση για το αν παράγουμε, αν εξάγουμε, πόσο δουλεύουμε, πόσα δανειστήκαμε, τι χρωστάμε. Θα είχε αξία αν μια τέτοια συζήτηση γινόταν σε σύγκριση με άλλες, περισσότερο σοβαρές από εμάς χώρες.
    Σε αυτές δηλαδή που δεκάδες πολιτικοί είναι ακόμη στη ψειρού ή ψόφησαν εκεί μέσα.


    ΥΓ: Η κυβέρνηση του ακαταλληλότερου (πιστεύω όχι ο ίδιος προσωπικά) έφαγε όσο μπορούσε να φάει περισσότερα και διόρισε όσους περισσότερους μπορούσε. Αν μπορούσε θα έκανε κι άλλα χειρότερα.

    (Παρόμοια συνθήματα γράφονται από κτήνη. Ποτέ μας δεν θα ξεμείνουμε από αυτά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο η άποψη είναι δικαίωμα του καθενός, ο τρόπος που λέει και δείχνει την άποψή του κανείς διαφέρει απο άνθρωπο σε άνθρωπο. Θαυμάζω όσους μπορούν να το κάνουν με ωραίο τρό ή ακόμα και με χιούμορ.
      Δεν ειμαι σιγουρος οτι φταίνε μόνο όσοι αναφέρω στο ποστ ή εδω στα σχόλια.
      Είμαι σίγουρος οτι φταίνε κι άλλοι που είτε δεν τους γνωρίζουμε είτε δεν τους θεωρούμε σημαντικούς παράγοντες είτε εθελοτυφλούμε. Ολοι μας.
      Είμαι σίγουρος οτι όσοι πέρασαν απο υψηλές κυβερνητικές θέσεις την τελευταία εικοσαετία πάλι δεν [θέλουν] μπορούν να πούν με ακρίβεια τι φταίει.
      Πάλι σίγουρος ειμαι γι αυτο που λες, οτι παρά το οτι γίνονται τρελές περικοπές και αδιανόητα πράγματα στη χώρα τελευταία, τα πράγματα δεν δείχνουν να πάνε προς το καλύτερο, αντίθετα εξακολουθούν να κατρακυλούν και μαζί πάμε κι εμείς όλο και πιο κοντά στην κατάθλιψη. Με μόνο "προϊόν" τον Τουρισμό και ψιλοπράματα απο γεωργικές παραγωγές, κρασί, λάδι κλπ δεν βλέπω φως, και ακούω οτι βιομηχανίες αλλάζουν χώρα έδρας και υπουργούς να παρακαλάνε εφοπλιστές να βάλουν ελληνική σημαία μπας και πληρώσουν εδω φόρους. Πριτςςς ...

      1. Ο ακαταλληλότερος ήταν σαφέστατα τεράστια καταστροφή.
      2. Αυτά τα συνθήματα ειναι εμετικά και δε παράγουν τίποτα άλλο παρα μίσος.

      Διαγραφή
  6. Με τον ξεχωριστό σου τρόπο και το προσωπικό σου στυλ, φίλε Τζον, έβαλας και πάλι με σταράτες λέξεις και δίχως φιοριτούρες πολλά από τα ζητήματα, που γεμίζουν κατεβατά αλλού, στη θέση τους.

    Ο καθένας μας με τη λογική και το μυαλό του ή με το θυμικό και το θυμό του έχει καταλήξειε λίγο - πολύ σε κάποια συμπεράσματα και σε μια άποψη για τα πράγματα. Πιστεύ, ότι τούτη την περίοδο η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν αντιπροσωπεύεται από το πολιτικό προσωπικό που στελεχώνει τα κόμματα. Συμφωνώ μαζί σου ότι χρειάζεται γενναίο και τολμηρό φορμάτ.

    Δυστυχώς, νομίζω ότι θ' αργήσουμε να το δούμε. 'Οσο αναγκαίο κι αν διαφαίνεται, όσο κι αν προοιωνίζεται λυτρωτικό για τον πολιτικό κόσμο και τα πολιτικά κόμματα, είναι δύσκολο να δούμε σύντομα τις αλλαγές αυτές. Είδες, μια ιδέα έπεσε για τους Δήμους και σηκώθηκε το σύμπαν όρθιο απ' την αντίδραση. Κι αυτό γιατί πάντα θα υπάρχει απ' τους αντίθετους η υποψία -και γιατί όχι- του υπολογισμού και της εκμετάλλευσης. Μακάρι να πέφτω έξω και στην επόμενη αναθεώρηση να παρθούν ιστορικές αποφάσεις. Οψόμεθα. Και ως τότε, υπομονή, αισιοδοξία και καλή καρδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου αγαπητέ Ευάγγελε πολυγραφότατε, ειχα καιρό να γράψω ενα μεγάλο κείμενο.
      Λες οτι "η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν αντιπροσωπεύεται από το πολιτικό προσωπικό που στελεχώνει τα κόμματα." Θα συμφωνήσω 101%.
      Αυτο λέει πολλά, και όσο τρέχει αυτο το πολιτικό σκηνικό δε βλέπω φως.
      Ευχομαι να δούνε φως οι νεότερες γενιές, κάποτε.

      Φοβάμαι οτι σε επόμενες αναθεωρήσεις του Συντάγματος θα εχουν φροντίσει οι (συνταγματολόγοι) Βενιζέλοι να εξασφαλιστούν πρώτα αυτοί και μετά να νομοθετηθεί σωστά ενα απλό και καθαρό Σύνταγμα.

      Διαγραφή
  7. Τζονάκε, το πολιτικό σύστημα δεν θα διορθωθεί με φορμάτ. Δραστικό ποντικοφάρμακο χρειάζεται, γιατί είναι ακόμη γεμάτο τρωκτικά. Και το σύνθημα παραμένει ανατριχιαστικό και όταν σκέφτεσαι ότι ένας ελεγκτής σκότωσε έμμεσα ή άμεσα ένα δεκαοχτάχρονο παιδί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σουέλλιε δεν διαφωνούμε επι της ουσίας οτι χρειάζεται δραστική αλλαγή,
    απλα εγω καταδικάζω την βία "απο όπου κι αν προέρχεται" :)
    Κάθε τετοιο σύνθημα παραμένει ανατριχιαστικό και λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eye for an eye, μεταφορικά φίλε μου. Είμαι κι εγώ κατά της βίας, λόγω χαρακτήρα και όχι ιδεολογίας. Δυσκολεύομαι όμως, ειδικά σήμερα, να δεχτώ το "χριστιανικό" να γυρίζεις και την άλλη πλευρά του προσώπου, για να σε χτυπήσουν κι εκεί. Καλό σουκού.

      Διαγραφή
  9. Η οργή κι αγανάκτηση για τα χάλια του πολιτικού συστήματος και η έλλειψη πολιτικής παιδείας και δημοκρατικής αντιπαράθεσης ιδεών και προγραμμάτων, εξέθρεψαν το μαύρο φίδι που μας πολιορκεί και μαχαιρώνει ανθρώπους ... Όσο πιο σύντομα αντιδράσουμε τόσο το καλύτερο για μας και τα παιδιά μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape