Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Πώς το βλέπω το πράγμα

Βγήκανε τα αποτελέσματα των Εκλογών.


Ο  κόσμος τιμώρησε τον δικομματισμό και τα ψέμματά του, έδωσε δίκαιη σφαλιάρα σε νδ και πασοκ, ζήτησε αλλαγή σκηνικού ανεβάζοντας τον Τσίπρα σε βαθμό παραλίγο πρωθυπουργός και δίνοντας μια ψήφο στον συμπαθή αλλα μέτριο Κουβέλη. Το ΛάΟΣ τιμωρήθηκε για την αρλουμπολογία του ενω έμειναν έξω η Δράση του Στ.Μάνου και οι Οικλόγοι.
Υπάρχουν σημεία άξια προσοχής και επισήμανσης.
- Ο Καμμένος πήρε πάνω απο 10% των ψήφων και ειναι θλιβερό να σκέφτομαι πως όσοι τον ψήφισαν πίστευαν οτι αυτός ο τύπος και ο συρφετός του θα μπορούσε ποτέ να συμβάλλει σε θετικό κυβερνητικό έργο με οποιονδήποτε τρόπο.
- Μπήκε η ΧΑ στη Βουλή ενω στην ουσία πρόκειται για συμμορία και όχι για πολιτικό σχηματισμό άξιο λόγου. Πιθανόν όσοι τους ψήφισαν να νομίζουν οτι για τα προβλήματά τους φταίνει οι ξένοι ; Η οτι αν κάτι δεν αρέσει, το πλακώνουμε στις  φάπες και το καίμε.
- Το ΚΚΕ ειναι χαμένο αφού δεν φαίνεται να έπεισε πολλούς παραπάνω απο τον βασικό του πυρήνα, για την αδιέξοδη, στείρα τακτική του ΟΧΙ σε ΟΛΑ, ΕΞΩ απο ΟΛΑ και ο κόσμος προτίμησε να ψηφίσει διαφορετικών τύπων αρνήσεις και αντιστάσεις.
- Εκλογικός νόμος.
Απλά, έκτρωμα, έγκλημα κατά της Δημοκρατίας.
Στο Ηράκλειο,η ΝΔ τέταρτο κόμμα αλλά παίρνει 4  έδρες !
Στα Χανιά, 3ο κόμμα η ΝΔ, αλλα παίρνει 3 απο τις 4 έδρες !
Το 18,6% των ψηφοφόρων ψήφισε κόμμα που δεν μπήκε στη Βουλή.
Ετσι, έχουμε το εξής τρελό :
Το πρώτο κόμμα  πήρε 18,86% και παίρνει 108 έδρες  ενω το ίδιο ακριβώς ποσοστό ψήφων σε κόμματα που δεν μπήκαν στη Βουλή παίρνουν, ξέρεις τι.
Δηλαδή, η ψήφος των μικρών υφαρπάχτηκε και δόθηκε αλλού, ενω η αναλογία ανα νομό πάει περίπατο.
Τι θα γίνει απο δω και περα.
- Διερευνητικές εντολές.
Ο ΠτΔ θα δώσει οπου να'ναι - σιγα, με το μαλακό γιατι ειναι και μεγάλος άνθρωπος - εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο πρώτο κόμμα.
Αυτο θα μιλήσει προφανώς με άλλα κόμματα για να δούν αν μπορούν να συμπλεύσουν κάπως για να γίνει μία κυβέρνηση της προκοπής ωστε να μην πάμε ξανά σε Εκλογές και ξαναπληρώνουμε κερατιάτικα.
Αλλά... αλλά πώς θα γίνει αυτο οταν όλοι (πλην του Πασοκ νομίζω), εχουν δηλώσει οτι δεν πρόκειται να συνεργαστούν με τον τάδε, με τον άλλον κλπ. ;
Πόσες ακόμα κωλοτούμπες θα δούμε ;
Ηδη ο Σαμαράς έκανε την πρώτη κωλοτούμπα εξαπολύοντας την ατάκα "πάμε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας" κάτι τέτοιο. Εθνική στενότητα βλέπω.
Και πότε θα φτιάξουν μιά κυβέρνηση, άγνωστο, αφου το Σύνταγμα δίνει 3 μέρες στον εναν εντολή, άλλες 3 στον άλλον άμα δε κάνει ο πρώτος και πάει λέγοντας και φτάνουμε δυο βδομάδες να βγάλουν άκρη ενω τα χρέη τρέχουν και οι μισθοί και συντάξεις πρέπει να πληρωθούν ; Πρέπει να κινηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά για να μη χαθεί κι άλλος χρόνος, κι άλλο χρήμα.

Το πολιτικό σύστημα νοσεί αλλα δεν παίρνει ασπιρίνες ούτε αλοιφές, θέλει βαθιές τομές για να αρχίσει κάποτε να αποδίδει προς όφελος της κοινωνίας.
Εχει μερίδιο ευθύνης για την κατάντια πολλών πολιτών που μεσα στην τρέλα της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης, επιλέγουν να ψηφίζουν αντιδραστικά αναδεικνύοντας ετσι δυνάμεις αντιδημοκρατικές, επικίνδυνες και ανίκανες να προσφέρουν κάτι άλλο εκτός απο το να θρέψουν τον δικό τους τυχοδιωκτισμό.
Η ιστορία θα δείξει αν το μύνημα που εστάλη στον πολιτικό κόσμο απο τους πολίτες, είναι το σωστό και αν το διάβασαν σωστά οι πολιτικοί. Για το τελευταίο, αμφιβάλλω πολύ.


22 σχόλια:

  1. Το μήνυμα που στείλαμε εμείς ήταν σωστό. Τώρα το πως το διαβάζει το καθένα από αυτά τα ρεμάλια, είναι άλλη υπόθεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα ντε.
      Το τι κατάλαβε καθένας απο αυτούς, και τι θα κάνει γι αυτό, καθορίζει σε ενα βαθμό το δικόμας μέλλον.

      Διαγραφή
  2. Παρ' ολίγον μάντης Τζονάκο αν διαβασει κανείς την Μπρόβλεψή σου...
    Μένω στον επίλογό σου:
    Η ιστορία θα δείξει αν το μήνυμα που εστάλη στον πολιτικό κόσμο απο τους πολίτες, είναι το σωστό και αν το διάβασαν σωστά οι πολιτικοί. Για το τελευταίο, αμφιβάλλω πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, μα τι παρ ολίγο μάντης Μαριάνα μου,
      αφου μόνο τον Κουβέλη πέτυχα και οτι ο Τζίπραζ θα ανέβαινε μα δεν περίμενα και τόσο πολύ.
      Ας διαβάσουμε εμείς σωστά το μύνημα γιατι απο πολιτικούς δεν περιμένω τίποτα.

      Διαγραφή
  3. Εγώ δεν είμαι πεισμένη ότι το μύνημα είναι το σωστό (για διάφορους λόγους και όχι μόνο γιατί το μύνημα έχει πολλές διαστάσεις και καλό είναι να μην βλέπουμε μόνο αυτές που μας συμφέρουν) και επίσης δεν είμαι καθόλου μα καθόλου σίγουρη ότι το διάβασαν σωστά οι πολιτικοί αλλά ούτε και οι ίδιοι οι πολίτες. Από συζητήσεις σε φόρουμ που παρακολουθώ διαπιστώνω ότι ο καθένας έχει καταλάβει ό,τι θέλει και ό,τι τον βολεύει. Κοινών, τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, Σοφία το μύνημα δεν ειναι μόνο ενα,
      εχει πολλές διαστάσεις και πάντα η οπτική του καθενός μας τονίζει μερικές μόνο απο τις διαστάσεις των μυνημάτων επειδή αυτο τον βολεύει.
      Προσωπικά αποφεύγω άμεσες τοποθετήσεις γιατι ακόμα επεξεργάζομαι μέσα μου το τι και γιατί συνέβη και πού πάει το πράγμα, δεν βιάζομαι να πώ οτι οκ ξέρω την απάντηση.
      Σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι συμφωνούμε οτι
      εφαγε σφαλιάρα το νδ και το πασοκ,
      το Τζίπρα ανέβηκε διπλασιάζοντας ποσοστό άρα πάμε πιο αριστερά και πιο αντιμνημονιακά.
      Ομως υπάρχει και το κομμάτι της ακροδεξιάς που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ισως δείχνει θέληση του κόσμου για έξοδο ή εστω για διαμαρτυρία προς την ΕΕ και προάσπιση εθνικών θέσεων με πατριδοθρησκειολαγνεία και δόσεις χουντονοσταλγίας.
      Ειδικά την ΕΕ κι εγω την θεωρώ συνυπεύθυνη για το χάλι μας.

      Διαγραφή
  4. Ο λαός μίλησε...
    Οι πολιτικοί των 2 πρώην μεγάλων κομμάτων είναι ή παριστάνουν τους κουφούς.
    Κακό δικό τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σερενάτα όπως ειπα και στη Σοφία απο πάνω,
      αυτο που είπε ο λαός που μίλησε δεν ειναι μονοδιάστατο, δεν ειναι ενα πράγμα όσο κι αν ο στόχος ήταν να δείξουμε ποιοί θέλουμε Ευρώπη και ποιοί όχι, ποιοί θέλουμε κηδεμονίες και ποιοί όχι ( το τελευταιο αξίζει προσοχής μια και χωρίς κηδεμονίες πρέπει να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας).
      Το τι κατάλαβαν οι πολιτικοί, εύχομαι να ειναι κοντά στην πραγματικότητα.
      Δύσκολο με την τρέχουσα κατάσταση του πολιτικού μας συστήματος.

      Διαγραφή
  5. Η ΝΔ_ πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Αυτό κατάλαβε ο Σαμαράς, μη του πας κόντρα, θα σκοτωθούμε.
    Ο ΒΒ κατάλαβε ότι το Πασόκ ανέλαβε μεγαλύτερο φορτίο ευθύνης από αυτό που του αναλογούσε. Μη τον τσαντίζεις και αρχίσει την απεργία πείνας (και δεν έχει περιθώρια).
    Το ΚΚόχι πήρε 5 παραπάνω έδρες από το '09. Αυτό του αρκεί, αυτό κρατάει. Μην εκνευρίζεις τον Μεντρέκα και αρχίσει τις παπαριές, δεν τον αντέχω!
    Ο Καρατζαferries έχασε τσεκούρια και μπουμπούκους και βυθίστηκε στα σκ#τά. Από κει να καταλάβεις τι στέρεες βάσεις είχε το μαγαζί.
    Η Ντόρα πρέπει να αλλάξει επίθετο, πατέρα και μυαλά.
    Ο Μάνος δεν πρόλαβε να απολύσει τους 400.000 Δ.Υ. Από βδομάδα Στέφανε.
    Και στο βάθος τα κλούβια χρυσαύγουλα να γελάνε με την ποιότητα της "δημοκρατίας" μας.

    (αν δεν ήταν το τελευταίο θα μπορούσαμε όλοι σήμερα να χαμογελάμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Πέτρε θα σφαχτούμε ωρε για το τι κατάλαβε το σαμαρά_
      Α, ο ΒΒ μάλλον κατάλαβε σωστά, πάλι καλά, οτι έφαγε χυλόπιτα.
      Και δίκιο να εχει, οτι το πασοκ χρεώθηκε μεγαλύτερο βάρος απο όσο του αναλογεί, πάλι ο κόσμος ειναι στην εξαθλίωση και δεν βλέπει άλλον να τον έφερε εκεί, εκτός απο το πασοκ.
      Δικό μου σχόλιο πάνω σε αυτό, αν το πασοκ δεν φιλτράρει γερά και σωστά τη βρωμιά που κουβαλάει, θα μικρύνει κι άλλο και καλά να πάθει.
      Ρε έγινε μάγκας ο μπουμπούκος, χαχα, κι ο καρατζα-βόηθαπαναγιάμ-φέρρις βούλιαξε, καλά να πάθει αφου δεν τονε βόηθησε η παναγιά.
      Το ΚΚΕ για να μη με τρελάνει εχω πάψει να το ακούω.
      Ντόρα, ασε, την Κυριακή ειχε Εκλογές, γενέθλια και κηδεία, έμεινε και εκτός, αστα να παν.
      Ο Μάνος ισως να άξιζε να ειναι στη Βουλή, επειδή τόλμησε να πει ακριβώς τι θα ήθελε να κάνει αν κυβερνούσε. Δεν έπεισε, τρόμαξε και πολλούς που προτίμησαν να ψηφίσουν κάτι πιο δημοκρατικό, όπως Κουβέλη ή ακόμα πιο δημοκρατικό, ... ΧΑ.
      Η ΧΑ αν γίνουν νέες εκλογές ισως να μην μπει καν μεσα.

      Διαγραφή
  6. Φυγαμε (?, γι' αυτες τις εκλογες) απο τον δικομματισμο, αλλα παλι η ΝΔ πρωτη. Δεν νομιζω λοιπον πως ο Συριζα κερδισε κατι, ουτε καν μελλοντικους ψηφοφορους, απλως αυτοι οι τοσα χρονια βολεμενοι του (μ)Πασοκ οταν ειδαν οτι εχασαν το δωρακια με το ΔΝΤ και τα κοψιματα την ειδαν της αριστερας και της προοδου. Δεν ειναι τυχαιο οτι οι πλειοψηφια των δημοσιων υπαλληλων σταφηκε προς τον Αλεξη. Οταν μπαινει ομως το αγγουρι στον πωπο κατι πρεπει να κανουν μπας και σωθουν.

    Οσο για αυτους που εχασε η ΝΔ, ας μην γελιομαστε τους πηρε ο (συγ)Καμμενος, δεν αλλαξε κατι.

    Επισης βλεποντας αυτους που εκλεχθηκαν, δεν ειδα καποια διαφορα με τις προηγουμενες χρονιες. Οι ιδιοι και οι ιδιοι. Οι 300 παλιοι των 4 εγινα οι 300 των 8 με τις διασπασεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Manolog χαίρομαι που σε βλέπω και εδω,
      τα λέμε καμμια φορά στον Κάνθαρο, που έχει πολύ καλό μπλογκ.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύω οτι κέρδισε μερικούς ψηφοφόρους αλλα όχι σταθερούς αφου ίσως να εισέπραξε την σοφτ ψήφο διαμαρτυρίας πρώην πασόκων κι αγαναχτισμένων δεξιών, όπως λες.
      Περι "βολεμένων" ειναι εν αθέμα στο οποίο εχω αναφερθεί παλιότερα αν και όχι όσο θα ήθελα.
      Κάποιος που μπήκε με ΑΣΕΠ στο δημόσιο καθαρά και χωρις δόντι, σήμερα θεωρείται βολεμένος αλλά πολλοί άλλοι θα ήθελαν να είναι στη θέση του. Οταν ενας αναφέρεται σε άλλον ως "βολεμένο" υβριστικά, πρέπει να εχει στο μυαλό του οτι καθένας κάνει οτι μπορεί για να επιβιώσει. Συμφωνώ με χίλια όμως, όσον αφορά βολεμένους με δόντι, γλύψιμο, υποκλίσεις και με παράκαμψη νόμιμων διαδικάσιών ωστε να 'τακτοποιηθούν' αυτοί έναντι άλλων χωρίς να εχουν τα κατάλληλα προσόντα και πορμώντας στη γυάλα με το μέλι των δεκάδων επιδομάτων και μαύρων μπόνους. Αυτοί θα έπρεπε να λέγονται κάπως αλλιώς, ας πούμε ... παρατρεχάμενοι, λωποδύτες, αγιογδύτες οτι τέτοιο θες.
      Και κατι που αφορά πασόκους και νδ-ίτες, δεν ειναι όλοι κομματικοί οπαδοί. Μερικοί απλά εκφράζονται απο τις θέσεις αυτών των κομμάτων και μερικοί δεν το σκέφτονται και πολύ.

      Αυτοί που εκλέχτηκαν ούτε και εμένα μου αρέσουνε όλοι.
      Θλίβομαι για μερικούς που δεν θα είναι στη Βουλή αλλα και για άλλους που η εκλογή τους δείχνει το θλιβερό αισθητήριο πολλών ελλήνων.
      Οι βουλευτές πρέπει να γίνουν άμεσα 200 για να αλλάξουν οι αυτοδυναμίες και τα ρέστα και να πάμε σε απλή αναλογική και τέλος, ούτε μπόνους ούτε τόνους. Απλά πράματα.

      Διαγραφή
  7. Γενικά προσυπογράφω τις εκτιμήσεις σου,προσθετω κατι που λίγοι τολμούν να το πουν,ο λαός δεν καταδικασε το δικομματισμό αλλά τον τρικομματισμό,για πρώτη φορά το ΚΚΕ βρεθηκε πέμπτο κόμμα,εκει στον Περισσό κάποτε πρεπει να προβληματιστούν με όρους του 21ου αι. και όχι του 19ου...
    Τωρα,τι θα συμβει,δεν ήμουν ποτέ καλός στις προβλέψεις, αλλά πάμε για νεες εκλογές,ή τρομαζουμε και ξαναγυρναμε στα μνημονιοκόμματα ή έστω κι αν εχουμε τις επιφυλάξεις μας για το ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα(δεν τον ψηφιασα προχτές,αλλά θα τον ψηφίσω στις επόμενες εκλογές με το σκεπτικό που αναπτυσσω παρακάτω),όλοι οι ψηφοφόροι της κεντροαριστεράς και της Αριστεράς τον ενισχύουμε μονοκούκι,καιρός ειναι η Αριστερά να παλέψει με τα θηρία ενώπια ενωπίω και όχι με πετριές ως αιώνια αντιπολίτευση,να η ευκαιρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. VAD σ ευχαριστώ που πρώτα απ ολα διάβασες όλη την ανάρτηση.
      Αντεξες :)
      -συνέχεια του σχολίου μετά απο τράκο με την πόρτα του μπάνιου, άουτς-
      εχεις δίκιο, τρικομματισμός, δηλ. τα τρία παλιά κόμματα έδειξε ο κόσμος οτι θέλει να κάνουν στην άκρη μήοως και βρεθούν άλλα που θα αλλάξουν την κατάσταση.
      Το ΚΚΕ και μόνιμα τρίτο που έβγαινε, σαν πέμπτο ήταν.
      Ασε που εχω την αίσθηση οτι και 100 χιλιάδες παραπάνω ψήφους να πάρει, πάλι 8% θα πάρει :)
      Συμφωνώ να κυβερνήσει η Αριστερά στην πραγματικότητα αντι να μένει αιωνίως απο κάτω και να πετάει πέτρες. Να πάρει ευθύνες του 21ου αιώνα. Να κάνει έργο.
      Μέχρι στιγμής φαίνεται να μην θέλει.

      Διαγραφή
    2. Αμα δειξει ότι δε θέλει,παιρνω πίσω τις εκτιμήσεις μου και γυρίζω στο μαντρί:((Πρέπει να γινει κυβέρνηση ,ρε γμτ....

      Διαγραφή
  8. Τους χρειάζονταν η τιμωρία γιατί δε βλέπουν που πατάνε.
    Πατάνε ανθρώπους και δε καταλαβαίνουν ότι πονάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύα έχουν μια λάθος εικόνα για το τι τραβάει ο κόσμος.

      Διαγραφή
  9. Το μήνυμα το πήραν αλλά ο καθένας το αναλύει ανάλογα με τα δικά του θέλω.
    Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος τους σιχάθηκε όλους!
    Τους δόθηκε η ευκαιρία να διορθώσουν την κατάσταση της χώρας όλοι μαζί και η αλαζονεία τους για την κατάκτηση της καρέκλας δεν τους άφησε!
    Το κακό είναι ότι όσο καθυστερούν αυτοί να βγάλουν κυβέρνηση χωνόμαστε πιο βαθειά στη λάσπη σαν χώρα!

    Τα θαλασσινά μου για καλό ΠΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εκτός θέματος,αδικα εμεινε απέξω ο Παναθηναϊκός,δίκαια πέρασε ο Ολυμπιακός,
    χάσαμε την ευκαιρία να δουμε και τους δυο στον τελικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. VAD αυτά τα παιχνίδια πάντα ήταν θέμα λεπτομερειών.
      Με βάση όμως την εικόνα του αγώνα ακόμα κι αν ο Παναθηναϊκός έκανε 3 λιγότερα λάθη και 3 περισσότερα εύστοχα σουτ, μάλλον δεν θα κέρδιζε και πάλι, δεν θα τον άφηνε η διαιτησία, που έπαιξε 60-40 υπέρ των Ρώσων. Ευνόησε την ΤΣΣΚΑ σε πολλές περιπτώσεις και τον ΠΑΟ σε λίγες.
      Παράξενο, τέτοιοι ανεπαρκείς διαιτητές για Τελικά Ευρωλίγκας.
      Ορισμένες φάσεις ηταν κραυγαλέες.
      Αλλα μπορείς να πείς οτι ο Ομπράντοβιτς δεν προετοίμασε αρκετά καλά τους παίκτες του για ενδεχόμενη στραβή διαιτησία και ομάδες τέτοιου μεγέθους δεν θα 'πρεπε να επηρεάζονται απο αυτά τόσο πολύ που να χάνουν την ψυχραιμία τους. Αρα λέω, η κρίσιμη λεπτομέρεια ήταν η ψυχραιμία.
      Δεν πειράζει,, ας πάρει κι ο ολυμπιακός κανα κύπελλο, εμείς εχουμε πάρει πολλά :)
      Καλημέραααα

      Διαγραφή
  11. Νυχτιάτικο εχω μπερδευτεί λίγο, δε μπορώ να βρω αν τυχόν σε κάποιον δεν απάντησα και ισως το πάρει στραβά :)
    Καλά, θα ανεβάσω μιά νέα ανάρτηση, νέα βδομάδα μπήκε, ας πάμε παρακάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε δικαιολογώ γιατί είναι πρωινή ώρα αλλιώς θα
    τα'χα πάρει κρανίο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape