Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Χρήμα

Στην ιστοσελίδα news247 
εχει δημοσιευτεί απο τις 16 Ιανουαρίου 2012 ενα άρθρο που λέει οτι η JPMorgan ήταν  σίγουρη οτι σε 70 μέρες η Ελλάδα χρεωκοπεί με ισοτιμία νέας δραχμής στις 1.530 δραχμές ανα ευρώ.
Δηλαδή αυτο πρόκειται ... έχει ήδη συμβεί ;

Στις 19 Μαρτίου του 2012 η ίδια ιστοσελίδα δημοσίευσε άρθρο σχετικά με την εκτίμηση -μετα βεβαιότητας- της ελβετικής τράπεζας UBS οτι η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει ως το 2013. Δε λένε πότε το 2013, το Γενάρη, το Μάη, Το Δεκέμβρη ; Τελος πάντων σε κανα χρόνο.

Αυτά τα δημοσιεύματα ήρθαν να προστεθούν στα δεκάδες άλλα που διαβάζουμε απο το τέλος του 2008 και μετά. Προβλέψεις, αναλύσεις, εκτιμήσεις, όλα με οικονομικούς και όχι πολιτικούς-κοινωνικούς όρους.

Στο μεταξύ στην Ελλάδα κουρεύτηκαν με το ζόρι και ομόλογα απλών καταθετών που εμπιστεύτηκαν τα χρήματά τους σε κρατικά -υποτίθεται εγγυημένα- ομόλογα και τώρα βλέπουν κόπους μιάς ζωής να χάνονται χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι και χωρίς να ξέρουν πώς θα τα βγάλουν πέρα στο μέλλον.

Αν δεν εισαι ενδιαφερόμενος περι τα χρηματοοικονομικά λόγω δουλειάς ή λόγω του οτι εχεις μεγάλες καταθέσεις σε διάφορες τράπεζες και πολλές μετοχές, τότε, ενα πράγμα καταλαβαίνεις, οτι πλέον η παγκόσμια κοινότητα δεν λογαριάζει ζωές, κοινωνίες, ανθρώπους, αλλά μόνο χρήμα, χρήμα, χρήμα.

Κρίμα, κρίμα, κρίμα.

14 σχόλια:

  1. Ετσι γίνονται πλούσιοι μερικοί....
    Τι να πω Τζονάκο...εθνική ξεφτίλα:(
    Εχασε κι ο Παναθηναικός στο μπάσκετ...και το ΑΠΟΕΛ...απογοήτευση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιοι γίνονται πλούσιοι σε βάρος άλλων,
    κάποιων οι ζωές αποκτούν κι άλλες ανέσεις κι άλλη πολυτέλεια,
    ρουφώντας όσο χρήμα υπάρχει οπουδήποτε.
    Λένε μάλιστα οτι πρέπει ... οπωσδήποτε να "σωθούν οι Τράπεζες" με μιά κυνικότητα και αναισθησία μεγατόνων, σαν να μην είμαστε άνθρωποι που αυτη τη μιά ζωή θέλουμε να τη ζήσουμε με κάποια αξιοπρέπεια. Μόνο το χρήμα έχει σημασία γι αυτούς.

    Καλά, η Πανάθα παραμένει ομαδάρα οτι και αν γίνει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλημέρα, πάρτο απόφαση. Έχουμε ήδη χρεοκοπήσει αλλά δεν το λέμε. Μέχρι να εξασφασφαλιστεί και το τελευταίο σεντ της τελευταίας τράπεζας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δυστυχώς αυτη η κατάσταση χρεοκοπίας θα συνεχιστεί για χρόνια.
      Μέχρι να μην μείνει ούτε σέντς που να ανήκει στους απλούς πολίτες.

      Διαγραφή
  4. Έχω διαβάσει δεκάδες άρθρα ελλήνων και ξένων με την ημερομηνία χρεοκοπίας. Όπως και άλλες δεκάδες για το ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αφεθεί η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, ή να βγει από το ευρώ, ή να αφεθεί αβοήθητη, για να έρθουν νέες δεκάδες δημοσιεύματα που να λένε ότι η Ευρώπη μπορεί να προχωρήσει και χωρίς την Ελλάδα, ότι η χρεοκοπία δεν είναι ταμπού, ότι οι Έλληνες πρέπει να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματά τους, πως η Ελλάδα έχει ανάγκη την Ευρώπη και όχι το αντίθετο, για να έρθουν νέα δημοσιεύματα που λένε πως θα είναι τεράστιο πλήγμα για την ευρωπαϊκή οικογένεια αν φύγει από κοντά της η Ελλάδα, πως την έχουν όλοι ανάγκη και κάνουν τα πάντα για να την βοηθήσουν κλπ κλπ κλπ.
    Όλα τα παραπάνω τα λένε οι ίδιοι άνθρωποι. Οι ίδιοι ευρωπαίοι ηγέτες, οι ίδιοι οικονομικοί αναλυτές, οι ίδιοι δημοσιογράφοι. Η κοροϊδία πάει σύννεφο.
    Οι “διαπραγματευτές” πολιτικοί “μας”, βγήκαν και μας είπαν ότι έκαναν …σκληρή διαπραγμάτευση για το 13ο-14ο μισθό, για συλλογικές συμβάσεις, για επικουρικές συντάξεις και άλλες τέτοιες πίπες. Ο Τόμσεν σε συνέντευξή του είπε πως “στο δωμάτιο δεν υπήρχε καπνός. Υπήρχε πλήρης συμφωνία σε όλα, αποδεχτήκαμε από κοινού τα πάντα, δεν υπήρχαν σημεία προστριβής”.
    Το γέλιο (και το γελοίο του πράγματος) είναι πως οι δανειστές εμπιστεύονται τα λεφτά τους στους ίδιους ανθρώπους που έφαγαν τα προηγούμενα, που έστελναν πλασματικά στοιχεία, που καταβροχθίζουν μίζες.
    Απ’ ότι φαίνεται θα κάνουν τη δουλειά (των αφεντικών τους) καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο κι εγώ.
      Πάμπολλα τα άρθρα περι ελληνικής χρεοκοπίας και τόσο ίδια μεταξύ τους !
      Στα @@ τους αν φύγει η Ελλάδα απ το ευρώ, τη θέλουν μέσα όσο της ρουφάν το αίμα και μετά δεν τους ενδιαφέρει. Τελος πάντων αυτο ειναι μια άλλη συζήτηση, το αν μας θέλουν ή όχι και τι και πώς.
      Οι πολιτικοί μας έλεγαν ψέμματα εδω και πολλά χρόνια, και κάθε φορά κοίταζαν να εκασφαλίζουν το συνάφι τους. Στη χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, κατοικούν κανίβαλλοι που εκλέγονται απο κορόϊδα πυ ψηφίσουν ποιός θα τους φάει καλύτερα.
      Είμαι σε κατάσταση πλήρους απογοήτευσης.

      Διαγραφή
  5. Δεν είναι η έλλειψη χρήματος το πρόβλημα, αλλά η ανεπάρκεια των μηχανισμών, η ανυπαρξία ορθολογικού σχεδίου και το κυρίοτερο η θέληση να το εφαρμόσεις.

    Όπως στην επανάστα του 1821, έτσι και τώρα ψάχνουμε τις καρέκλες και τα αξιώματα. Σαφώς και έχουμε χρεοκωπήσει. Πρωτίστως ηθικά, κοινωνικά πολιτικά, πολιτιστικά, νοητικά. Η οικονομική κατάρρευση ήρθε ως άμεσο αποτέλεσμα κι όχι ως αίτιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνθαρε, η μεγαλύτερή μου απογοήτευση ειναι αυτη ακριβώς, οτι έχουμε χρεοκοπήσει ως κοινωνία.
      Ειναι απογοήτευση, να προσπαθείς για ενα καλύτερο κόσμο ενω ο κόσμος αυτός δε θ΄λειε να γίνει καλύτερος, απλά θέλει να επιβιώνει με κάθε κόστος. Και χρησιμοποιεί γι αυτό, όλα τα μέσα.
      Θα γράψω -αν καλμάρω αρκετά- ενα μεγάλο άρθρο πάνω σε αυτό.
      Αυτη η χρεωκοπημένη κοινωνία, οτνα πας να τη διορθώσεις, σε απειλεί κι απο πάνω.

      Διαγραφή
  6. Θα συμφωνήσω με τον KANTHAR0S η χρεοκοπία είναι γεγονός σ'ολα μόνο στα χαρτιά δεν υφίσταται.
    Και η ηθική και κοινωνική είναι η μεγαλύτερη για ένα έθνος.
    Οταν ακούω και τις νέες ρυθμίσεις που έρχονται στις επικουρικές συντάξεις και τους μισθούς με πιάνει τρέλα.
    Τελικά ποιοί έχουν χάσει περισσότερο αυτοί που έφτιαξαν μια ζωή περιουσία και έμειναν με άδεια χέρια ή αυτοί που έχασαν και δουλειά και χρήμα και γυρίζουν στην επαιτεία για να ζήσουν?
    Κλείνω τα μάτια και τ'αυτιά να μην βλέπω και ακούω τίποτα!

    Καλό απόγευμα με θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολοι έχασαν, zoyzoy, όλοι μας.
      Οικονομικά είμαστε σε κατήφορο, εξαθλίωση και τελικά, εκφυλισμό.
      Μας καταστρέφουν.
      Κι όποτε λένε για "νέα μέτρα", πάντα εννοούν μειώσεις μισθών και συντάξεων. Το εύκολο θύμα πρώτα. Κι οι μόνοι που δεν θίγονται ειναι όσοι ανήκουν στις εξουσίες, πολιτική, παπαδαριό, Δικαιοσύνη, Τράπεζες.
      Κάνε οτι μπορείς για να σωθείς.
      Εγω αυτο κάνω.

      Διαγραφή
  7. Διάβασα τον τιτλο και λεω ΄σωθήκαμε,μοιράζει χρήμα ο Τζονάκος,κριμα απογοητευτηκα:)Δεν περιμενω κανεναν να μου πει πώς ειναι ή πώς θα ειναι η κατασταση,αφού τη ζω στο πετσί μου,η κατάσταση ειναι "σκατά",εστω κι αν η έκφραση δεν εντάσσεται στην διεθνή οικονομική ορολογία,αυτή ειναι η πραγματικότητα...
    -Ο κακός Παναθηναϊκός λίγο έλλειψε να κερδίσει την πολύ καλή Μακάμπι,αρα ο καλός Παναθηναϊκός δε θα εχει προβλημα,η Μακάμπι δεν μπορει να αποδώσει καλύτερα...ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε αρειανέ, άμα είχα τόσο χρήμα που θα το μοίραζα, νομίζεις δε θα σε είχα καλέσει απο τους πρώτους ;
      Η κατάσταση περιγράφεται επαρκώς ως "σκατά" και θα γίνει χειρότερη.
      Και μετά θα 'ρθουν άλλοι σωτήρες να μας σώσουν σώζοντας πρώτα το τομάρι τους.

      Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός είναι μια απόλαυση να τον βλέπει κανείς.
      Η Μακκάμπι έχει παίξει καλό μπάσκετ, δεν ειναι σαν την περσινή Μπαρτσελόνα βέβαια, αλλα είναι πολύ καλή και σαφώς ανώτερη της Σιένα που έπαιξε με το γάβρο.
      Την Πέμπτη κατα 90% πάμε Πόλη, τέλος. Δέκα πόντους διαφορά και τέλος, φύγαμε.

      Να γράψω τίποτα περι μπάσκετ ; Ε ; καιρό εχω να γράψω κάτι.

      Διαγραφή
  8. Πάντα θα πέφτουν έξω ...
    δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος χρεωκοπίας ...
    Απλούστατα γιατί έχουμε ήδη χρεωκοπήσει !!!
    Καλό μήνα εύχομαι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χρήμα χρήμα χρήμα...
    Οι αξίες του ...σήμερα...
    :((

    Βαρέθηκα τις αναλύσεις, εκτιμήσεις και προβλέψεις. Μου αρκεί αυτό που βλέπω μπροστά μου, μου αρκεί που βλέπω καταθλιπτικούς και οργισμένους ανθρώπους που νοιώθουν ότι τους στράγγιξαν κάποιοι αετονύχηδες που πλούτισαν και πλουτίζουν καταβροχθίζοντας τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής των ... μικρομεσαίων ανθρώπων αυτής της χώρας που δεν έκαναν μπάζες με παράνομο και μαύρο τρόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape