Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Στον καιρό της εμπιστοσύνης

Επικαιρότητα θες, τρέξε να προλάβεις.
Ωσπου να σκεφτείς κάτι να γράψεις, αλλάζει η τρέχουσα επικαιρότητα και βγαίνεις offside. Τέτοια ειναι η ταχύτητα εναλλαγής των ειδήσεων και των αλλαγών στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας.

Η σύγχυση και η αγανάκτηση, το πελάγωμα, τα νεύρα, ο θυμός, και κάμποση ανωριμότητα, ωθεί πολλούς αντι να ψάχνουν καθένας την κοινή γεωγραφία του με τους άλλους πολίτες, να ψάχνουν τα σημεία που διαφωνούν και ετσι στοχοποιούν άλλους συμπολίτες, συχνότατα, άδικα.
Ας κυνηγιόμασταν ολοι μεταξυ μας γυμνοί στους δρομους κρατώντας ανθοδέσμες, αυτο μπορεί να ήταν μια καποια λυση στα προβληματα μας.

Ξέρεις, η μόδα είναι να βρίζεις τον ΓΑΠ και να τον καταριέσαι νυχθημερόν ως μόνο φταίχτη για όλα ξεχνώντας να αναφέρεις πού έχεις εσυ ευθύνες αλλα και πού έχουν ευθύνες κάποιοι τρίτοι και ξεχνώντας ακόμα να προτείνουν κάτι άλλο, κατι ρεαλιστικό και υπεύθυνο.

Δε θέλω να είμαι στη μόδα, δε θέλω να υπερασπιστώ κανέναν πολιτικό, ουτε εναν για δείγμα αν και μερικοί διατηρούν ψήγματα αξιοπρέπειας που ωστόσο βυθίζονται και αυτοί στο τέλμα της σάπιας πολιτικής ζωής μιας χώρας που αγκομαχεί να βγεί απο τον βούρκο της ανυποληψίας στην οποία εχει πέσει εξ αιτίας κακής νοοτροπίας που ξεκινάει απο 60 χρόνια πίσω. Και βάλε.

Δε θέλω να είμαι στη μόδα και να βρίζω όπως κάνουν κάποιοι και μάλιστα το παρακάνουν, καμώνοντας οτι ασκούν κριτική ενω στο βάθος το μόνο που θέλουν ειναι να εκτοξεύουν φλόγες οργής χωρίς καμμία πρόταση, καμμία ιδέα, καμμία προοπτική. Ειχα γράψει σχετικά, στον "επαγγελματία φευγοποιό".
Ειδικά όσοι χρησιμοποιούν φρασεολογία χυδαίου τύπου και επιχειρήματα του δημοτικού μεσα σε μπλογκς, ας σκεφτούν πόσο ωφελούν με αυτη τη συμπεριφορά τους, την ίδια την μπλογκόσφαιρα, την ίδια την ελευθερία έκφρασης, δίνοντας δικαίωμα σε όσους θέλουν να μας φιμώσουν, να το κάνουν, εξ αιτίας τους.

Δε θέλω να είμαι στη μόδα που θέλει Τσιπρίζουσες - φασίζουσες υστερίες ή στενοκέφαλους επικίνδυνα ηλιθιους αρνητές οπως το ΠΑΜΕ.

Δε θέλω να ειμαι στη μόδα που θελει να φιμώνεις τον άλλον επειδη δε γουστάρεις όσα πιστεύει, να του κολλάς ετικέττα και να τον αποκλείεις [μπας και ακουστείς περισσότερο εσυ].

Εχουμε κυβέρνηση που έχει εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία, αλλα τωρα ζητά ψήφο εμπιστοσύνης [σήμερα] και μόλις την πάρει, απ' οτι άφησε να εννοηθεί, θα παραιτηθεί ο πρωθυπουργός υπέρ μιας ευρύτερης συναίνεσης. Κάπως παράλογο ;
Αυτη η ψήφος εμπιστοσύνης θα ήταν σωστό να δίνεται ή όχι, απο 1.000 έλληνες πολίτες, τυχαία επιλεγμένους, θα ηταν πιο αντιπροσωπευτικό του αν ο λαός εμπιστεύεται ή όχι μιά οποιαδήποτε κυβέρνηση.
Ειδικά, μιά κυβέρνηση που 'ξέχασε' πάλι να φορολογήσει την Εκκλησία και 'ξέχασε' επίσης να άρει την ασυλία των βουλευτών και αποδείχτηκε λίγη στην είσπραξη οφειλόμενων απο τους μεγαλοκαρχαρίες και γι αυτό ξεζούμισε μισθούς και συντάξεις.

Εχουμε αντιπολίτευση που αξίζει λιγότερο απο όσο 10 παππούδες σε καφενείο ορεινού χωριού. Ειδικά ο σαμαράς ειναι η προσωποποίηση του τίποτα που έφαγε τις σφαλιάρες του ακόμα κι απο ευρωπαίους αλλα ωστόσο θέλει να γίνει πρωθυπουργός για να διαπραγματευτεί ενα άλλο μνημόνιο, λες και ο παπανδρέου επέλεξε το καρώ μνημόνιο ενω έπρεπε να διαλέξει το ριγέ.
Ειναι σα να λέει : "Ψήφισέ με λίγο να δω κάτι..."...
Σε εμπιστεύεται να τον ψηφίσεις σε εκλογές αλλα δεν σε εμπιστεύεται να ψηφίσεις σε δημοψήφισμα. Πρέπει να αποφασίσει τι θέλει. Σε μια άλλη ζωή.

Με την υπόλοιπη αντιπολίτευση δε θέλω να ασχολούμαι καν. Δεν υπάρχουν για μενα. Η προφανής επιλογή ψήφου, ειναι το λευκό και οχι ενα μικρό κόμμα.

Σοβαρές πολιτικές συζητήσεις δε γίνονται με την καϊλή και το μιχελάκη, ουτε με τους πρετεντεροτρέμηδες. Αυτοί δεν ενδιαφέρονται για το τι ζητά η κοινωνία.


Δεν ξέρω τι ειναι πιο εύκολο, να κάνεις μία χώρα μπουρδέλο, ή ενα μπουρδέλο, χώρα. Προς το παρόν όλα δείχνουν οτι ο γιώργος προσπαθεί να κάνει το δεύτερο, αλλα του βγαίνει το πρώτο. Κι εμείς ελπίζουμε οτι όλα ειναι ενα κακό όνειρο.

Ωστόσο, αν τύχει και βγούμε απο το ευρώ, παρακαλώ  όσοι πουλούν αγανάκτηση να προσέλθουν στις κρεμάλες που υπόσχονται οι ίδιοι τώρα για άλλους. Μεχρι τότε, έχουμε καιρό. Το να σπέρνουν διχασμό και σύγχυση, δεν βοηθά την -ανίατη- περίπτωσή τους, ουτε κανέναν άλλον.

Ξεκίνησα αυτη την ανάρτηση προχτές.
Ιδέα δεν εχω για το τι θα αποφασίσει το κοινοβούλιο απόψε σχετικά με την πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης, ξέρω σίγουρα οτι την επόμενη μερα πάλι οι γνωστές φωνές θα μιλάνε για Εκλογές αφου στο δείγμα εγκεφάλου που κατέχουν, οι εκλογές ειναι μία λύση για το καλό όλων μας και οχι μία λύση για να αρπάξουν εξουσία διάφοροι αποκτώντας και αυτοί ασυλία και βουλευτική συνταξιοδότηση.

Η κυβέρνηση που θα βάλει χέρι άμεσα σε Εκκλησία, φοροφυγάδες, συντεχνίες και στη μέγιστη συντεχνία των βουλευτών και παρατρεχάμενων, αυτη θα εχει την ψήφο μου, άμεσα χωρίς δεύτερη σκέψη. Μεχρι στιγμής, η παρούσα κυβέρνηση, δεν εχει τολμήσει αυτές τις ρήξεις και δεν βλέπω να το κάνει σύντομα.
Οταν ο γαπ βγήκε και ζήτησε πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, να
"στηρίξουμε τους δικούς του, αλλιως θα ... " ...
ε λοιπόν  εμένα αυτο δεν μου άρεσε και δε γουστάρω εκβιασμούς τέτοιου τύπου.
Οπότε, ντήαρ Τζόρτζ, να μην το ξανακάνεις αυτό, ολα κι ολα, δε σε έβρισα τόσο καιρό, δέχτηκα αρνητική κριτική απο διάφορους που σε μισούν πολύ, αλλα όλα τα πράγματα εχουν όρια.
Δε με ενδιαφέρει καθόλου ποια θα ειναι η κυβέρνηση, αρκεί να γίνεται σωστή δουλειά και να μη μας κοροϊδεύουν όπως κάνει ο αντιπρόεδρος σου που κάνει νόμους για να αθωώνει εαυτόν προκαταβολικά. Κι ο άλλος αντιπρόεδρος σου δεν πάει πίσω. Στείλε τους σε παρακαλώ ως πρεσβευτές σε αφρικανινές χώρες πείνας.
Φέρε ξένους, δε θα πω οτι χάνω εθνική κυριαρχία,
φέρε απο άλλα κόμματα, δε θα πώ κουβέντα,
εκτός αν φέρεις τίποτα ρέππες πάλι και τίποτα ανύπαρκτους δικηγορίσκους,  καιροσκόπους του πουθενά και του τίποτα.
Κάνε ομως δουλειά και διόρθωσε τις αδικίες. Εσυ, ή όποιος άλλος.

Τότε, θα σκεφτώ να αναθεωρήσω την εμπιστοσύνη μου όχι σε εσένα, αλλα στο πολιτικό σύστημα, στους θεσμούς, δικαιοσύνη, αστυνομία σε όλα.


υγ. το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μόλις το έμαθα. Ελαβε ψήφο εμπιστοσύνης με 153. Αυτο δεν αλλάζει κάτι απο όσα σκέφτομαι  και ετσι και αλλιώς θα τα έλεγα.

16 σχόλια:

  1. “Δεν ξέρω τι ειναι πιο εύκολο, να κάνεις μία χώρα μπουρδέλο, ή ενα μπουρδέλο, χώρα.”

    Το πιο εύκολο Τζόννυ μου είναι να αφήσεις μπουρδέλο ένα μπουρδέλο. Και μετά από 4 χρόνια να ζητάς επανεκλογή για να …ολοκληρώσεις το έργο σου. Ότι ακριβώς έκανε ο κουρασμένος που τον πληρώνουμε ακόμη και θα τον πληρώνουμε για πολλά ακόμη χρόνια.
    Οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής είναι σχεδόν πάντα καταδικασμένη να αποτύχει. Έχεις να τα βάλεις με πάρα πολλούς. Με το κεφάλαιο, με τους τραπεζίτες, με τα λαμόγια, με συντεχνίες, με ανθρώπους που θέλουν να χάσουν όλοι οι άλλοι εκτός από τους ίδιους, με πολιτικούς νυν και πρώην που κάτι άκουσαν για διαφθορά, αλλά δεν είναι σίγουροι.
    Το μεγάλο λάθος που κάνει το πολιτικό σκυλολόι είναι που φαντασιώνεται ότι ο λαός απλά κουράστηκε από τα ίδια πρόσωπα και πως αν αλλάξουν οι φάτσες θα επανακτήσουν τη χαμένη τους αξιοπιστία. Με τις ίδιες πολιτικές;;;
    Ο Σαμαράς και οι ύαινες που έχουν μπαστακωθεί από δίπλα του επειδή μυρίστηκαν ψοφίμι, αν εκλεγεί, θα αποδειχτεί τάχιστα και μικρός και επικίνδυνος.
    Πιστεύω ότι ο ΓΑΠ έκανε απανωτές μαλακίες επειδή δεν είχε κανένα σχέδιο.
    Ο Σαμαράς θα μας καταστρέψει επειδή ακριβώς έχει !

    Υ.Γ Στο μπουρδέλο που άφησε ο Σημίτης δουλεύαμε και πιάναμε καλύτερες τιμές. Τώρα μας πηδάνε για φραγκοδίφραγκα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω αυτο που θελω Τζονακο ειναι μια νεα πολιτικη προταση, με νεους ανθρωπους που δεν εχουν διαφθαρει και θεληση να αλλαξουν το συστημα εκ των εσω, ξεκινωντας απο τα δικα τους προνομια. Εγω αυτο που θελω ειναι δικαιοσυνη. Και δεν πιστευω οτι θα τη βρω απο ΓΑΠ η ΣΑΜΑΡΑ.
    Για το δε ΓΑΠ πιστευω το ακριβως αντιθετο απο τον φιλο Πετρο απο πανω, πιστευω οτι ειχε πολυ συγκεκριμενο σχεδιο που εκτελει με ακριβεια. Αλλιως δεν εξηγουνται ουτε οι υποσχεσεις για λεφτα που υπηρχαν, αλλα μονο για τις τραπεζες, ουτε η λιστα με τα ονοματα που δεν βγαινει στη δημοσιοτητα ουτε οι επαφες με ΔΝΤ οταν ελεγε ο ιδιος πως κατι τετοιο θα ηταν καταστροφικο, ουτε τα CDS, ουτε φυσικα ο απολυτος διασυρμος της χωρας στο εξωτερικο και η δουλοπρεπεια προς τους εταιρους.
    Αρχιζω και σκεφτομαι πως το θεμα δεν ειναι οικονομικο, αλλα κυριως εθνικο. Δεν θεωρω πως το να βγουμε απο το ΕΥΡΩ ειναι κατι καλο, ουτε ομως οτι ειναι και η συντελεια του κοσμου. Δεν εχω καταλαβει ομως αν εξοδος απο την Ευρωζωνη σημαινει και εξοδος απο την ΕΕ αυτοματως. Αν ναι, μηπως πρεπει να δουμε ποιους συμφερει κατι τετοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ''Σε εμπιστεύεται να τον ψηφίσεις σε εκλογές αλλα δεν σε εμπιστεύεται να ψηφίσεις σε δημοψήφισμα''.

    ''Δεν ξέρω τι ειναι πιο εύκολο, να κάνεις μία χώρα μπουρδέλο, ή ενα μπουρδέλο, χώρα''.

    Νομίζω ότι πίσω από τις δυο προτάσεις κρύβονται υπέρτατες αλήθειες. Αλήθειες, περί 'Δημοκρατίας'', εμπιστοσύνη, αξιοπερίεργα κριτήρια (ιδιοτελή, πελατειακά, προσωποπαγή κ.ά.), εξουσία, ανικανότητα και λοιπά και λοιπά. Όσο για αυτούς που βρίζουν με γλώσσα δημοτικού, έχω να πω ότι αυτοί είμαστε. Αυτοί είμαστε κι αυτά μας αξίζουν. Όταν βρωμίζεις το ίδιο το περιβάλλον που ζεις, αρκεί να μην είναι το σπίτι σου, τι σου αξίζει; Όταν διπλοπαρκάρεις (!) σε κεντρική λεωφόρο των Αθηνών; Όταν σπρώχνεις στο μετρό, στο λεωφορείο και στο τρόλεϊ; Όταν δεν λες ευχαριστώ σε κάποιον που σε εξυπηρέτησε; Όταν δεν λες συγνώμη σε κάποιον που πλήγωσες; Όταν περνάς με κόκκινο φανάρι; Όταν πας βόλτα τον σκύλο χωρίς λουρί σε παιδική χαρά; Όταν παρκάρεις σε ξένα πάρκινγκ; Όταν τρως (!) ηλιόσπορους μέσα στο συρμό του μετρό; Όταν ο κάδος είναι στα δυο μέτρα, εσύ παίζεις μπάσκετ, προφανώς αστοχείς και δεν το μαζεύεις; Όταν είσαι ο πλέον υπερκαταναλωτικός και σπάταλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Όταν δεν ψηφίζεις και στηρίζεις την αποχή; Όταν οδηγείς μηχανάκι και έχεις βάλει τον μπέμπη δικάβαλο; Και πάρα πάρα πάρα πάρα πολλά άλλα.

    Για ποιες εκλογές μιλάμε; Για ποια Δημοκρατία; Για ποια κοινωνία; Για ποια δικαιοσύνη; Για ποια ηθική; Για ποιους πολίτες; Για ποια χώρα; Η οικονομία αποτελεί το δέντρο, όχι το δάσος.

    Αγαπητέ, διαδικτυακέ φίλε, παίρνουμε αυτά που μας αξίζουν. Και δυστυχώς μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τζονάκε, σταμάτα να πίνεις! Μόνο δυο κόμματα βλέπεις βρε συ; Όσα κι ο Μητσοτάκης. Μπράβο ρε! Ο φίλος σου έχει έφεση στους εκβιασμούς. Κάθε φορά που επρόκειτο να ψηφίσουν κάτι που μας επέβαλαν οι "εταίροι" μας, αυτός έλεγε "ή θα το ψηφίσουμε, ή θα μας φάει η μαρμάγκα".

    Ευτυχώς, φίλε μου, που δεν υπάρχουν μόνο ο ΓΑΠας κι Σα(χλα)μαράς. Είναι ήταν έτσι, πολλοί θα είχαμε ήδη αυτοκτονήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στις μέρες μας ποιο σίγουρος είσαι να χτίζεις σπίτια στην άμμο από το να μιλάς για την πολιτική στην Ελλάδα.
    Απογοήτευση και αηδία είναι οι λέξεις που μου βγαίνουν για όλους τους, μηδενός εξαιρουμένου.
    Στις προηγούμενες εκλογές έκανα τη "μαγκια" για μενα να υποστηρίξω την αποχή αλλά βρέθηκα προ εκπλήξεως όταν είδα ότι αυτοί που δεν ήθελα να πάρουν την ψήφο μου πήραν τελικά την κυβέρνηση.
    Τώρα όχι, δεν ξανακάνω αυτό το λάθος στους "Κυνηγούς" ακόμα και στους ψαροντουφεκάδες"θα δώσω ψήφο φτάνει να μην δουν τα καθάρματα ν'ανεβαίνουν την κλίμακα.

    Καλό ΣΒΚ να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν, ας δούμε τι μπορούμε να βγάλουμε απο την κουβέντα μας εδω.

    Πέτρο,
    πάρα πολύ σωστό αυτο, το να αφήσεις μια χώρα μπουρδέλο, όπως ηταν δηλαδή, ειναι το ευκολότερο.
    Το μόνο που δεν μπορεί κανείς να μην αναγνωρίσει στον ΓΑΠ ειναι οτι προσπάθησε. Αλλο αν έκανε λάθη, και σίγουρα έκανε.
    Γι αυτο λέω να άρει αδικίες όσο γίνεται, γιατι ο απλός κόσμος στενάζει οικονομικά.
    Η όλη ιστορία υποψιάζομαι οτι εχει να κάνει με αυτούς που κρατούν τα λεφτά στα χέρια τους αλλα και αυτούς που κρατούν την φούσκα λεφτά... εξηγούμαι, φορο-οφειλέτες και Τράπεζες, Τράπεζες, Τράπεζες.
    Ας το αναλύσουμε αυτο κάπου αλλού.

    Ακριβώς αυτο λέψ εδω και 2-3 χρόνια, οτι με την ίδια πολιτική σκηνή, ακόμα κι αν άλλαζαν τα πρόσωπα, δεν θα άλλαζε στην ουσία κάτι ουσιαστικό για τους πολίτες.
    Γι αυτο και δεν βλέπω καμμιά ουσία στο να γίνονται απανωτές εκλογές απλά για να αλλάξουν οι ...παρουσιαστές των δελτίων.
    Το θέμα ειναι οτι όποιος και αν εκλεγεί, θα κληθεί να εφαρμόσει αυτά που ζητά η τρόϊκα που πολύ φοβάμαι οτι θα σκληρύνουν κι άλλο !
    Ο Σαμαράς λέει οτι θα επαναδιαπραγματευτεί κλπ κλπ ... οταν του εχουν διαμηνύσει απο πολλές ευρωπαϊκές πλευρές, πως δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ να διαπραγματευτεί.
    Αν μας κοροϊδεύει μία ο Τζόρτζ, μας κοροϊδεύεουν κι άλλη μια όλοι της αντιπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Butterfly,
    Και εγω θέλω να δω ανανέωση σε ιδέες, σε ανθρώπινο δυναμικό και εναν... εξαερισμό εγκεφάλων :)
    Δεν εμμένω στο ποιός θα ειναι επικεφαλής, όπως ειπα, ας ειναι και Βέλγος, Δανός δεν ξερω τι. Δε θα πω οτι έχασα εθνική κυριαρχία.
    Οτι "λεφτά υπάρχουν" για τις Τράπεζες, εχει αρχίσει το σκηνικό αυτό απο 1995 με τον κ.Σημίτη. Απο τότε, διεθνώς, δόθηκαν στις τράπεζες τεράστια ποσά, με αποτέλεσμα τις φούσκες των εορτοδανείων και διακοποδανείων που ο κάθε *μπιπ* πήγε και πήρε και μετά φώναζε οτι τον κλέβουν, πού πα ρε Καραμήτρο ;
    Η έξοδος απο το ευω συμφέρει προς το παρόν, απ οσο εγω εκτιμώ, τους φοροφυγάδες που οφείλουν εκατομμύρια ευρω. Θέλουν να πληρώσουν μερικά απο τα οφειλόμενα (με διακανονσιμό πάλι) σε ΔΡΑΧΜΕΣ και ετσι να κερδίσουν ξανά.
    Προσωπικά εγω, δεν θέλω να βγούμε απο το ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάνθαρε,
    ζόρικο θέμα, ζόρικα σχόλια.
    Μ' αρέσει αυτο όμως, αρκει να χω καλούς συνομιλητές και σενα σ' εκτιμώ και το ξέρεις.
    Για την γλώσσα που χρησιμοποιούν κάποιοι, δεν δέχομαι οτι και εγω ειμαι όπως ειναι εκείνοι, άρα δεν ειμαστε όλοι το ίδιο.
    Δεν θα έβριζα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκτος εαν ήταν ο Βαλντχάϊμ που αποδεδειγμένα σκότωσε κόσμο επι Β' παγκοσμίου πολέμου στο πλευρό των ναζί. Αυτο τον άνθρωπο τον κάνανε μεχρι κι ηγέτη του ΟΗΕ.
    Συμφωνώ οτι η υπομονή του κόσμου εχει φτάσει και ξεπεράσει τα όρια, γι αυτό και πολλοί εκφράζονται άσχημα. Θα προτιμούσα να εκφράζονται με κάποιο χιούμορ αντι να βωμολοχούν και ξέρεις απο βωμολοχία απο τα γήπεδα (ποδοσφαίρου) όπου ο κάθε πικραμένος νιώθει άντρας με το να βρίζει τη μάνα του αντίπαλου και όχι μόνο. Μεταφέρθηκε αυτη η αλητεία των γηπέδων και εκτός αυτών.
    Για να πάμε μπροστά, πρέπει αναγκαστικά να εμπιστευτούμε κάποιους απο τους θεσμούς, αλλα αυτο δεν το δέχονται όλοι και έχουμε να δούμε χειρότερες συμπεριφορές και φυσικά φίμωμα των μπλογκς εξ αιτίας αυτων των *μπιπ*.
    Η κοινωνία ειναι σε αρχές αποσύνθεσης. Σύγχυση και θυμός παντού, φανατισμός μεχρι και απόγνωση παντού.
    Εγω ο ίδιος, δεν εχω μιά καλή κουβέντα να πω σε εναν άνεργο, εναν απολυμένο, εναν εργαζόμενο των 600 ευρώ.
    Και ΄συντομα κι εγω 600 θα παίρνω και ψάχνω να δω πώς θα επιβιώσω.
    Ας ειχε ενας πολιτικός μας να πει κατι ουσιαστικό σε εμάς και ας ητνα οποιοσδήποτε, αρκει να εννοεί πραγματικά οσα λέει και να εχει κατανοήσει την κατάσταση που επικρατεί.
    Δε θέλω να ακούω πρετεντέρηδες να λένε το τι ζητάει ο κόσμος. Πού το ξέρει αυτός, άραγε ;
    Καλό σου βράδι αγαπητέ φιλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε παρακαλώ,το μπουρδελο ειναι μια οργανωμενη επιχειρηση,εκει ισχυει απολυτα το δόγμα "προσφορά και ζήτηση",αν ο πελατης δε μεινει ευχαριστημενος,δεν επανερχεται,η ουρά τηρειται ευλαβώς,κόβει και αποδειξεις,τι άλλο θελεις,μακάρι η χωρα μας να ήταν μπουρδελο,αλλα δυστυχώς ειναι κωλοχανείο και μετα συγχωρησεως:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Swell,
    ελα, ελα, δυό ποτάκια ήπια μόνο.
    Να σου πώ τι βλέπω ; ΚΟΜΜΑΤΑ.
    Οχι δύο,ουτε δεκαπέντα, απλά κόμματα, πολλά και ολα μεσα στο ίδιο σαθρό σύστημα.
    Και δεν βλέπω προτάσεις ενδιαφέρουσες, λογικές και ρεαλιστικές παρα κυρίως προσπάθειες εκμαίευσης ψηφαλακίων απο εύπιστους κακόμοιρους σαν εμένα, εσένα, τον καθένα.
    Πράγματι ο ΓΑΠ εκβίασε πριν τις δημοτικές εκλογές.
    Αυτο με εχει θυμώσει πολύ.
    Πολύς κόσμος την πάτησε, εγω όχι, αφου δεν ψήφισα με κομματικά κριτήρια.
    Και αν ψηφίζαμε αύριο, θα ψήφιζα λευκό. Με πλήρη γνώση του τι σημαίνει αυτό. Δεν θα απέχω,αλλα δεν θα δώσω ψήφο σε κανένα λαμόγιο.
    Ξέρεις πολλούς που ξέρουν άμεσα να πούν τι θα ψήφιζαν αύριο ; Εγω δεν ξερω πολλούς. για την ακρίβεια, κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ζουζου
    Αυτος ειναι ενας απο τους λόγους για τους οποίους εδω και δυό χρόνια δεν γράφω παρα σπάνια, θέματα πολιτικής.
    Υπάρχει πολλή ημιμάθεια, πολύς φανατισμός και πολύ πολύ παραμύθι.
    Η πολιτική θα έπρεπε να υπηρετεί τον λαό και όχι να κάνει τον λαό να ασχολείτια με αυτην περισσότερο απο όσο ασχολείται για την επιβίωσή του.

    Οπως ειπα, δεν θα ψηφίσω μικρό κόμμα και το εχω κάνει παλιά και αυτό κάποτε. Η μόνη ψήφος που εκφράζει αυτο που βλέπω κι αυτο που εισπράτταω σήμερα, ειναι η λευκή. Τραγικό να το λεω αυτο, εγω που πάντα πίστευα οτι πρέπει να δίνεις σαφή εντολή σε κάποιους, αλλα αυτοί οι "κάποιοι" αποδεικνύονται μόνιμα ανεπαρκείς, ιδιοτελείς και μικροί.
    Οπότε, όλα τα κόμματα ειναι μικρά, με αυτη την έννοια :)
    Δεν υπάρχει κανείς σήμερα να μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη μου και εχω βαλθεί και εγω οπως πολλοί άλλοι, να επιλέξουμε τον λιγότερο κακό. Ειναι τραγικό να μην σε εκφράζει κανείς.
    Αυτο το κράτος πρέπει να επανιδρυθεί απο το μηδέν ή να πουληθεί για να ξεχρεώσει και μετά να τα βγάζει πέρα όπως μπορεί, σε ενα περιβάλλον πιθανόν κινεζοποιημένο στην καλύτερη περίπτωση.
    Δεν περίμενα οτι θα το λεγα αυτό, πριν 8-9 χρόνια.
    Καλό βράδι και αύριο θα χει καλό καιρό λένε, ευκαιρία για μια ψαρότσαρκά σου και ανάρτηση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. VAAAAAAAAD !
    Βρε συ δε θέλω να υποτιμήσω τα μπουρδέλα, απλα προσφέρονται ως παράδειγμα,επειδη κι εκει μέσα κάποιοι πηδάνε κάποιες.
    Οπως Ελλάς,νιώθουμε οτι μας πηδάνε.
    Και δεν το απολαμβάνουμε κιόλας και πληρώνουμε κι απο πάνω.
    Very bad, my dear Vad,
    κωλοχανείο = ανοργάνωτος χώρος με ελάχιστη υποτυπώδη διαμόρφωση.
    Ο παππούς μου ειχε χάνι.
    Με άλογα,ξέρεις.
    Απ οσο μου εχουν πει, δεν ηταν ποτέ κωλοχανείο και σεβόταν πολύ τα άλογα.
    Εδω στο Ελλάντα, δε φαίνεται να μπορούν ουτε ενα χάνι του κώλου (κωλοχανείο) να οργανώσουν.
    Πάω να βάλω ενα τσιπουράκι κι ασε τον Σουέλ να λέει μην πίνουμε :)
    Εβίβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξέρω ότι έχω γίνει κουραστικός να λέω τα ίδια και τα ίδια: στην Αργεντινή (τι να κάνω; για τη δεύτερη πατρίδα μου θα μιλήσω) που καιγόταν το 2001 ήρθε ένας πολιτικός από το πουθενά (κυριολεκτικά) και με το 20% των ψήφων εφάρμοσε συγκεκριμένο σχέδιο και έβγαλε τη χώρα από το αδιέξοδο. Η γυναίκα του έγινε πρόεδρος το 2007 με 44% και το 2011 επανεξελέγη με 54%. Τυχαίο;
    Και το ξαναγράφω σε περίπτωση που πέρασε στο ντούκου: συγκεκριμένο σχέδιο, όχι πράσινα-γαλάζια-κόκκινα συνθήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Nαι, τα ξέρω αυτά για την Αργεντινή.
    Ποιός να το λεγε ;
    Μιά χώρα έτοιμη να διαλυθεί και να, τωρα πάει καλά.
    Ειπες τη μαγική λέξη : Σχέδιο.
    Και εδω θέλουν να εφαρμοστεί ενα σχέδιο, σκληρό, άδικο σε ενα βαθμό μα απο την άλλη περιέχει και πράγματα που έπρεπε να έχουν ηδη γίνει πριν φτάσουμε εδω.
    Αντι γι αυτο, τα κόμματα αναλώνονται σε συνθηματολογία του αέρα, τσάμπα μάγκες με υποσχέσεις και ρητορική που δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ποτέ, μόνο και μόνο για να αρπάξουν εξουσία.
    Η μόνο και μόνο για να γκρινιάζουν χωρίς να εχουν ουσιαστικά σκοπό ποτέ να κυβερνήσουν κανονικά.
    Λέγανε οτι η Αργεντινή πούλησε την Παταγονία σε αμερικανούς, δεν ξερω αν ισχύει και αν πρέπει και εμεις να πουλάμε νησιά, αλλα πρέπει να πάρουμε απόφαση οτι αν δεν εφαρμοστούν κάποια πράγματα, φως δε θα δούμε ακόμα κι αν βαρέσουνμε αργεντίνικη πτώχευση.
    Γιατι και πτώχευση να βαρέσεις, πάλι πρέπει να κάτσεις κατω να δουλέψεις να κάνεις το σωστό.
    Καλό βράδι, apos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. tzonako, οι Χιλιανοί πούλησαν το μικρό δικό τους τμήμα της Παταγονίας. Το δικό μας προστατεύεται από τη νομοθεσία. Μάλιστα η γνωστή πρόεδρος προωθεί νέα νομοθεσία για το ποσοστό εθνικής γης που μπορεί να κατέχουν ξένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αραγε, εδω, εχουμε τέτοια νομοθεσία ;
    Κι αν οχι, τότε γιατί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape