Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ευρωμπάσκετ 2011 (α)

Φτάσαμε στον τρίτο  αγώνα της  εθνικής μας μπάσκετ στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Εχουμε κερδίσει Βοσνία και Φινλανδία,, σε αυτο το έκτρωμα των 24 ομάδων, σε αυτο το... Αλήτους γήπεδο, στον τρίτο όμιλο.
Σήμερα παίζουμε με τη FYROM με σκοπό να νικήσουμε και να πάρουν ενα μάθημα οι κλοπείς της Μακεδονίας "μας". Ασχετο  με τον αθλητισμό αυτό,  το γράφω απλά  για  να καβλώσουν οι εθνικόφρονες. Το μάτς δεν ειναι ακριβώς εύκολο, θα έχει παγίδες και θα μας δυσκολέψουν οι σκοπιανοί. Αν πάμε το μάτς στους 80 πόντους θα κερδίσουμε με διαφορά 10-12 πόντων. Αν πάει χαμηλά το σκόρ θα αγχωθούμε μεχρι το τέλος.
Θα προκαλέσω τον εαυτό μου κάνοντας μιά εκτίμηση και μερικές προβλέψεις.
Εκτιμώ κατ' αρχήν οτι η ομάδα μας θα καταλάβει μία θέση μεταξύ 4ης και 6ης. Δεν βλέπω κάτι καλύτερο, ούτε και πριν έβλεπα κάτι καλύτερο. Αντικειμενικά οι άλλες ομάδες ειναι πιο δεμένες και διαθέτουν προσωπικότητες που η δική μας  δεν εχει πια.  Για  διάφορους λόγους.

Βλέπουμε οτι μετά απο 3 μέρες στην κατάταξη με βάση αμυντικά στοιχεία, οι ομάδες που προηγούνται ειναι :
Τουρκία, Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Ιταλία, Ισπανία στις "τάπες"
Μαυροβούνιο, Ελλάδα, Σλοβενία, Σερβία, Κροατία στα συνολικά rebounds
FYROM, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Πολωνία στα κλεψίματα.
Δηλαδή σε ποιοτικά στοιχεία που αφορούν κατοχή μπάλλας είμαστε μεσα στους πρώτους.

Στην επίθεση :
Ευστοχία στα σούτ :
Λιθουανία, Γαλλία, Ελλάδα, Τουρκία, Κροατία
 ... και να φανταστείς οτι δεν εχουμε τους σουτέρ του  παρελθόντος. Πάλι καλά.

Στα λάθη η κατάσταση ειναι ετσι :
Ελλάδα, Κροατία, Γεωργία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο
έχουμε δηλαδη τα περισσότερα λάθη απο όλες τις ομάδες.
Είμαστε καλοί σε κατοχή μπάλλας αλλα την πουλάμε  εύκολα. (Σλούκα συγκεντρώσου).

Ειναι πολύ νωρίς και μάλλον πρέπει να περιμένω και το τρίτο παιχνίδι για να πω μερικά πράγματα αλλα το μεχρι τωρα συμπέρασμα απο την εικόνα της ομάδας μας και απο τους αριθμούς ειναι οτι :
- Εχουμε ομάδα με πολλά καλά ποιοτικά στοιχεία  και αξίζουμε και τετράδα, ίσως και μετάλλιο αναλόγως αποτελεσμάτων στη συνέχεια.
- ειναι κρίμα να πετιούνται στο καλάθι των αχρήστων τόσα καλά στοιχεία οτν ακάνεις  τόσα πολλά λάθη. Λάθος σημαίνει οτι χαρίζεις τη μπάλλα στον αντίπαλο.

Απο κει και περα, βλέπεις Ισπανία, Γαλλία, Σερβία, Λιθουανία να έχουν ενα καλό σύνολο με λίγα λάθη και πιο δεμένη ομάδα και λες οτι αν δεν βγούν αυτοί στην τετράδα, θα ειναι θαύμα. Αν προσθέσεις και τη συνεχιζόμενη πλάκα που μας κάνει η διαιτησία να σφυρίζει φάουλ σε κάθε χορευτικό θεατρινισμό των Ναβάρρο, Τεόντοσις, Ρούμπιο και άλλων, ξέρουν οι μπασκετόφιλοι για τι πράγμα μιλάω, τότε -πανεύκολα στον Τελικό θα ειναι Σερβία-Ισπανία με την FIBA να εχει μπροστά της την πρόκληση του αν θα δώσει στην Σερβία αυτο που της έκλεψε στο Παγκόσμιο της  Τουρκίας τόσο σκανδαλωδώς. Και ισως δούμε τον Γκασόλ να κλαίει και αυτο θα το γουστάρω πολύ.

Η δική  μας εθνική δεν θα φτάσει στον Τελικό εκτός αν είπαμε συμβεί κάποιο θαύμα. Οχι οτι δεν το εύχομαι, μακάρι να πάρουν και το χρυσό. Δύσκολο, αλλα οτι και να γίνει, εγω ίσως πάω  πρώτη φορά στη ζωή μου Αεροδρόμιο να τους υποδεχτώ, αυτά τα παιδιά το αξίζουν.

* Η φωτογραφία είναι απο το περσινό τουρνουά "Ακρόπολις". Προτιμώ να δημοσιεύω  φωτογραφίες δικές μου και να μην "κλέβω", ωστόσο μια αθλητική ιστοσελίδα εχει κλέψει δικές μου εικόνες και σκέφτομαι σοβαρά πλέον να κλέβω και εγω απο αυτην τη σελίδα.

5 σχόλια:

  1. Xειρότερη ντροπή απο το να χάσει η ομάδα μας με 14 πόντους απο ποιούς ; απο τη φυρομ εχω νιώσει μόνο ως παίκτης οταν με το ζόρι πετύχαμε 42 πόντους σε ομάδα που ηταν για 120 καικερδίσαμε στο τέλος.
    Οταν η εθνική μπάσκετ δεν πετυχαίνει ουτε καν 60 πόντους τότε κάτι εχει πάει πολύ πολύ λάθος.
    Εγραψα πριν το ματς εδω οτι πρέπει να πάμε εμείς στους 80 πόντους και οτι το μάτς δεν ειναι εύκολο. Επιβεβαιώθηκα δυστυχώς...
    Και λάθη έκαναν πάρα πολλά πάλι, που δείχνει έλλειψη συγκέντρωσης και απειρία.
    Περίεργο να την πατάει ετσι μία ομάδα που εχει στις τάξεις της 3 πρωταθλητές Ευρώπης. Παίκτες δηλαδή που στην Ευρωλίγκα τα έχουν δει όλα κάθονται και χάνουν απο σκοπιανούς ή αν θες για την ακρίβεια απο ενα μαύρο που δεν ειναι πιο σκοπιανός απο όσο εγω ειμαι εσκιμώος.
    Ντροπή στη FIBA για την άδεια που δίνει σε εθνικές ομάδες να εχουν στις τάξεις τους αλλοδαπούς που δεν εχουν με την Ευρώπη καμμία σχέση.
    Αλλα ας ειναι κι εμείς κάναμε το Σούμποτιτς κάποτε και άλλους τους βαφτίσαμε έλληνες μεχρι και το Νεστέροβιτς και τον Πετσάρσκι.
    τουλάχιστον αυτοί δεν έπαιξαν στην εθνική μας.
    Ας βλέπει τωρα η FIBA πρώτο στα στατιστικά εναν αμερικανό κι ας χαμογελάει για την χορηγία της Τούρκις Ερλάϊνς.
    Ας μαζέψουν τα κορμιά τους να συγκεντρωθούν γιατι βλέπω κάζο και απο κανα Μαυροβούνιο και καμμια Γεωργία για τις θέσεις 9-11.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πω τώρα,ας το χαβαλεδιάσω λιγο,δε γίνεται αλλιώς...ο Ανθιμος τους ετοιμαζει αφορισμο κι ο Καρατζαφέρης πετροβολητό!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να πώ, εντάξει, άλλος κάνει χαβαλέ, άλλος στενοχωριέται, άλλος διαβάζει τι λένε οι αθλητικογράφοι πριν διαμορφώσει δική του γνώμη και άλλος αγαπάει το άθλημα κι άλλοι όχι...
    Το γέλιο θα ηταν να ηταν στο γήπεδο ο Ανθιμος με μια μεγάλη ελληνική σημαία.
    Αλλα θα τους ευλόγησε ελπίζω στο σημερινό κυριακάτικο σώου στην εκκλησία του.
    Στο μπλογκ σου ειχα πεί κάποια πράγματα. Πέρασαν απαρατήρητα ή τουλάχιστον δεν σχολιάστηκαν μπασκετικώς. Ας παραδεχτούμε και μια φορά οταν ο άλλος εχει δίκιο ε ; Μην τα ρίχνουμε ολα στο χαβαλέ για να αποφύγουμενα μιλάμε επι της ουσίας. Οχι επι προσωπικού, αλλα επι του θέματος.
    Καλη σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχω μιλήσει τόσες φορές για το αγαπημενο αθλημα,εδω και χρόνια μου το παρακάνανε κι αυτο εμπορικό προϊόν,γι αυτό και το παιρνω έτσι πια,μη με παρεξηγεις,εσύ κι εγω βλέπουμε μπάσκετ από την εποχή που πηγαιναμε στο Παλέ τρεις κι ο κούκος,το δικό μας μπάσκετ δεν ειναι τα χαπάκια του Μπουρούση και η WIND του Διαμαντίδη και του Παπαλουκά...

    Καλη βδομάδα,ρεεεε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σταμάτησα να βλέπω πάμπολλα χρόνια πριν. Αφού όλα παίζονται στα χρήματα, τι να δω πιά!!!

    Την καλημέρα μου και δεν είναι για σύγχιση.
    Χάσαμε? ωραία χάσαμε και πόσα πληρώθηκαν για να χάσουν ποιός θα μου πει εμένα? εεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape