Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Περι μεταναστών κλπ

Για να εξηγούμαστε, δεν πάει να πει οτι όποιος πει κάτι ενάντια σε μετανάστες, ειναι και ρατσιστής ή φασίστας ή κάτι μη δημοκρατικό.
Φυσικά και δεν πρόκειται να βάλει κανείς τον (λαθρο)μετανάστη πάνω απο τους δικούς του ανθρώπους, την οικογένεια και τον τόπο του. Δεν υπάρχει χώρος πολύς για τόσους που κουβαλήθηκαν, αυτο πρέπει να το καταλάβουν όλοι.
Περίσσεμα δημοκρατίας βλέπω πολύ σε πολλούς που παρουσιάζουν μία  εικόνα παντοδέκτη ανθρώπου και φιλέσπλαχνου και το επόμενο ερώτημα είναι πόσοι απο εμάς μπορούμε, έχουμε και αντέχουμε να συντηρούμε τόσους μετανάστες και ακόμα τι θα λένε όλοι οταν αυτοί που θα τους παρέχουμε μια αξιοπρεπή διαβίωση, απαιτήσουν τα πάντα όλα, όπως να επιβάλλουν κανόνες που διέπουν τις δικές τους κουλτούρες, διαδηλώνοντας πως αν δεν γίνει αυτό τότε η Ελλάδα ειναι ρατσιστική χώρα, αντιδημοκρατική και τα ρέστα ...
Φίλε μου οταν οι πάντες βρίσκονται μεσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης που ειναι στο όριο να μετατραπεί σε χαώδη κοινωνική κρίση, ίσως και σε βία, τότε με συγχωρείς αλλα πρέπει να κοιτάξω τον τόπο μου και τον εαυτό μου και τους ανθρώπους μου.
Ηδη πολλοί αλλοδαποί ληστεύουν και φτάνουν μέχρι και σε φόνους για ληστεία, δείχνοντας ετσι καθαρά πόση αξία εχει για πολλούς απο αυτούς μιά ανθρώπινη ζωή.
Αν αυτη ειναι η αξία που δίνουν οι ίδιοι στις ζωές μας, δικαιούμαι να δώσω ανάλογη αξία κι εγω, και δεν θέλω να γίνω ετσι. Δεν θέλω αυτό.
Η άθλια εικόνα των καθαριστών τζαμιών στα φανάρια που σου αποσπούν την προσοχή με την επιμονή τους και τελευταία τσαμπουκαλεύονται κιόλας οταν πείς έντονο "όχι" στο θλιβερό καθάρισμα τζαμιών, ειναι τριτοκοσμική και μη μου πει κανείς οτι εμείς τους σπρώξαμε εκεί. Τους έσπρωξε εκει η βάρκα του λαθρέμπορου που τους κουβάλησε σε μιάν ακτή μας, οι γονείς τους που έκαναν 8 παιδιά δίχως στον ήλιο μοίρα και τα ανελεύθερα και θεοκρατικά καθεστώτα τους.
Δεν θα το πληρώσω εγω ΚΑΙ αυτό !
Πληρώνω όπως όλοι την δική μας κρίση όχι μόνο οικονομική αλλα και κρίση αξιών, θεσμών, πολιτικού βίου και κοινωνικής αντίληψης. Το να πρέπει και να υποκύψω σε ύπουλους εκβιασμούς πέφτει βαρύ, και λυπάμαι γι αυτό.
Δεν εχω τίποτα εναντίον τους, θέλω πραγματικά να βοηθήσω αλλα δεν μπορώ, και φοβάμαι.
Οποιος δεν καταλαβαίνει αυτά που λέω, ειναι απλά εκτός τόπου και χρόνου ή τον εχει πειράξει η όλη κατάσταση και παντού ψάχνει για ρατσιστές, για φασίστες και για συνωμοσίες κι εχθρούς. Φυσικά και ο *μπιπ* νομοθέτης μας έφερε τον όρο "εχθροπάθεια" που μπορεί να αποδοθεί σε οποιονδήποτε και να τον τρέχουν στα δικαστήρια. Η ευθύνη του ίδιου νομοθέτη για το οτι επέτρεψε να δημιουργηθεί όλη αυτη η κατάσταση με τους μετανάστες και άρα να γεννήσει εχθροπάθειες, δεν ειδα πουθενά να διώκεται ποινικά. Μονά-ζυγά, δικά τους.
Προς θεού, ως άνθρωποι συμπονάμε και συμπάσχουμε όσο μπορούμε, όμως ας μπει μία λογική ξεκάθαρη στο τι ειναι ρατσιστής και τι όχι κι ας μη ψάχνουμε να αποδώσουμε μομφή σε κάποιον επειδή κάτι με τους μετανάστες δεν του αρέσει.
Στην τελική, το να ξυπνάς και να ψάχνεις οχτρό να επιτεθείς, δείχνει πιο πολλά για σενα, παρά για τον οχτρό. Τουλάχιστον στο διαδίκτυο, ειναι πάρα πολλοί όσοι θεωρούν καθήκον να σου την πούν, να ανοίγουν τον υπολογιστή με το ντουφέκι οπλισμένο και το δάχτυλο στη σκανδάλη.  Αυτη κι αν ειναι εχθροπάθεια ! Το επάγγελμα του μέλλοντος ειχαν πει οτι θα ειναι ...ψυχίατρος :)

18 σχόλια:

  1. Πόσο, μα πόσο σε καταλαβαίνω!

    Συμφωνώ 10000% και συμπάσχω!!!:)

    Κουράγιο μας να αντέξουμε...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ δεν σε καταλαβαίνω.

    Γιατί ρε Έλληνα πρέπει να είσαι άνθρωπος.

    Και γι αυτό και 2.000.000 να είναι οι λαθρομετανάστες ή 2.000.000.000 γίνουν αύριο είσαι υποχρεωμένος να τους θρέψεις!
    Να τους παρέχεις παιδεία (στην γλώσσα τους), περίθαλψη, σύνταξη, ασφάλιση, να αναγνωρίσεις την κουλτούρα τους και τον τρόπο ένδυσής τους (π.χ. μπούρκα).

    Γιατί αλλιώς είσαι ρατσιστής και φασίστας.

    Κατάλαβέ το επιτέλους, τόσο δύσκολο είναι???

    Ή λέμε ίσες ευκαιρίες σε όλους και το εννοούμε ή κοροϊδευόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ που με καταλαβαίνεις Σκορπίνα, δεν είμαστε λίγοι όσοι σκεφτόμαστε κάπως ετσι.

    Ευχαριστώ και σενα IonKorr που με οσα λες, επιβεβαιώνεις όσα λέω. Πιθανόν όμως και να μην με διάβασες σωστά.
    Με ρωτάς αν δεν καταλαβαίνω αυτο που λες αφου δεν ειναι δύσκολο, άρα μάλλον ειμαι χαζός και ρατσιστής ε, αυτο λες. Το χαζός κάνω πως δεν το είδα, αλλα εντάξει αν ηταν σαν εμένα οι ρατσιστές :) καλά θα ηταν...
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. xa..xa..

    δεν κατάλαβες το χιούμορ, ίσως γιατί ήμουνα πολύ πιστευτός.

    Πήρα την θέση όσων πιστεύουν στον δήθεν ρατσισμό των όσων λένε αυτά που λες και επικροτώ απόλυτα. Μίλησα "εκ μέρους τους", από την αστεία πλευρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι πολύ αργά πια για ολοκληρωμενη μεταναστευτική πολιτική μακράς προοπτικής,αν αντιμετωπιζόταν σωστά το θέμα ,ήδη οι μεταναστες της δεκαετίας του 90 επρεπε να ειναι ενταγμενοι πια όχι απλώς μεσα στο κρατος αλλά μεσα στην ιδια την κοινωνία...
    Α,ναι,για τις ηλιθιότητες περι επιστροφής όλων στις πατρίδες τους,τι να πει κανείς,μόνο αν εχει ζησει καποιος σε τριτοκοσμική χωρα,μπορει να νιώσει τι σημαινει μια τέτοια επιστροφή...
    Καλημέρα εξ Ελλάδος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπερα VAD και καλως ήρθες.
    Οντως ειναι αργά μα πιστεύω οτι αν θέλουν, μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση σχετικά με τους μετανάστες.
    Χάθηκε πολύς χρόνος και ήδη εχουν εδραιωθεί πράγματα που ειναι δύσκολο να ανατρέψεις, όπως τα γκέτο μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας και αλλού.
    Πραγματικά τους λυπάμαι και δεν μου ειναι εύκολο να πω να επιστρέψουν στις πατρίδες τους όπου οι συνθήκες ειναι χάλια, κι απο την άλλη δε θέλω να βλέπω οτι επιβαρύνεται η ήδη κακή κατάσταση στην Ελλάδα, εξ αιτίας πολλών μεταναστών. Διαφωνώ με τη βία κατα αυτών, διαφωνώ με τον ρατσισμό και θέλω να αφομοιωθούν όσοι μπορούν, όσοι χωρούν. Οι υπόλοιποι ας πάνε αλλού.
    Νομίζω οτι και η ΕΕ εχει κωλυσιεργήσει στο μεταναστευτικό θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω παλι που ειμαι έτσι κι αλλιως ρατσιστής, ή οπως θελει να το δει κάποιος, εχω την άποψη βαρκούλα και στο καλό.
    Ενταξει. Να προστατεύσεις τους καταδιωγμένους. Επειδή όμως μας πήρανε χαμπάρι και όλες οι χώρες έχουνε ξεφορτώσει κάθε καρυδιάς καρύδι απο τις φυλακές τους στο μπ...λακι μας το αφύλακτο που το διοικουν μερικοί καραγκιόζηδες, δε σημαίνει αυτό ότι θα κυκλοφορώ το βράδυ στη ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΘΗΝΑ και θα φοβάμαι γιατί έχουνε κάνει κατάληψη όχι μόνο τα παλια γνωστά πρεζόνια, όχι μόνο οι ... γηγενείς απατεώνες, κλεφτες, ληστές, βιαστές αλλά και οι ... εισαγόμενοι;

    ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΣΕΙΣ!

    Και προσεχτε γιατί ο Έλληνας ρατσιστής δεν είναι. Ομως είναι και ανώμαλος λιγάκι. Και οταν θα αποφασίσει (σωστά ή λάθος δεν θα το κρίνω ούτε εγώ ούτε κανείς) να πάρει το "νομο" (ή τελος παντων οτι εννοούμε νόμο εδώ πέρα) στα χέρια του θα έχουμε μεγάλα γλέντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφου μας πήρανε χαμπάρι και ξεφόρτωσαν εδω κάθε καρυδιάς καρύδι, τωρα, αυτά τα ...καρύδια μας κάνουν να μη μπορούμε να κυκλοφορήσουμε ασφαλείς.
    Βρασίδα θυμάμαι κάπου πριν 25-26 χρόνια, περπάταγα απο την Κυψέλη μέχρι το Νέο Κόσμο με τα πόδια, στις 3.30' τη νύχτα και δεν έτρεχε τίποτα.
    Σήμερα, αυτο όποιος το κάνει, μάλλον πάει γυρεύοντας.
    Αυτη ειναι και η μεγάλη ζημιά που εχει κάνει στην κοινωνία μας η είσοδος χιλιάδων μεταναστών στο ξέφραγο αμπέλι μας, ή πες το όπως θες, όπως και να το πείς, μεσα εισαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά τα λέτε. Και πολύ αργά για μεταναστευτική πολιτική είναι και όποιοι μιλάνε για μετανάστες είναι ρατσιτσές, απάνθρωποι, χουντικοί, αντιδημοκράτες και όλα τα σχετικά.

    Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Ας παρομοιάσουμε την Ελλάδα με ένα δωμάτιο που χωράει δέκα άτομα. Τη δεδομένη στιγμή σε αυτό το πεπερασμένο δωμάτιο έχουν μπει 30 άτομα και πατάει ο ένας τον άλλον.

    Και ακριβώς επειδή δεν έχουν ληφθεί μέτρα θα πρέπει να προβούμε σε ακραίες πράξεις. Καλώς ή κακώς δεν γίνεται διαφορετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχθροπάθεια είπες;

    Πως θα το λένε, όταν οι λαθρομετανάστες γεμίσουν την Ελλάδα με φιματίωση και οι πολίτες καταθέσουν μηνύσεις κατά των πολιτικών;

    Μη γελάσεις με τη φιματίωση, διότι οι αετονύχηδες της Ελλάδας, δήθεν τους εμβολίασαν με ηπατίτιδα Β που δεν κολλάει, αλλά κάποιοι βέβαια τα έπιασαν χοντρά.

    Οι πολιτικοί σας πρέπει να έρθουν μιά βόλτα στην Αυστραλία, μήπως και καταλάβουν τι σημαίνει η αποτυχημένη πολιτισμικότητα.

    Να είσαι καλά Γιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τζόνυ γνωρίζεις ότι μόλις πιάσουν λαθρομετανάστες οι αρχές τους δίνουν 200ευρώ στον καθένα να γυρίσουν πίσω καθώς και μια λίστα με τις πόλεις που είναι ανεπιθύμητοι?

    Οι αλβανοί πάντως γυρίζουν πίσω έχοντας κάνει ένα γερό κομπόδεμα τόσα χρόνια!
    Μήπως ν'αρχίσουμε να πηγαίνουμε και'μεις κατά κει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλαδη zoyzoy, έρχονατι, παίρνουν το 200ευρο, φεύγουν, ξανάρχονται, παίρνουν άλλο 200ευρο και ξανά και ξανά ;
    Δηλ. με πέντε φορές το μήνα μπάσιμο Ελλάδα, βγάζουν ενα χιλιαρικάκι ξεκούραστο. Αυτο λες ;
    Καλά λέει ο Βρασίδας λοιπόν, μας έχουνε πάρει χαμπάρι και μας δουλεύουν κι απο πάνω, αλλα αν πώ τωρα τη λέξη "κwλοαλβανοί" θα με πούν ρατσιστή. Ολε !
    Τι λίστα με πόλεις λες που ειναι ανεπιθύμητοι ; πχ Σπάρτη, Ραφήνα, Λαμία, Αγρίνιο ; τέτοια λιστα ;
    Αφου τους διώχνουν εξω με το 200ευρο, τι νόημα εχει η λίστα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το ακουσα στα πρωινάδικα και έφριξα
    http://news247.gr/ellada/megalh_syskepsh_kai_kainotomes_protaseis.849994.html
    εσύ πιστεύεις οτι φευγουν με τα 200?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μόνο σε κάτι που διάβασα σε ένα από τα σχόλια θα διαφωνήσω...Ότι οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές...

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κατ' αρχήν Τρελοτουρίστρια, πι ελληνες δεν ήταν ρατσιστές. Μα καθόλου όμως. Μέχρι κι όσοι αντπαθούσαν τους τσιγγάνους δεν ξεπέρασαν τα όρια του ρατσισμού.
    Το να δηλώνεις κάτι που σε ενοχλεί σχετικά με αλλοδαπούς δεν σε κάνει ρατσιστή.
    Ο ρατσιστής ειναι τύπος που προσβάλλει αλλοεθνείς, αλλόφυλους πώς το λένε. Δεν τους αντιπαθεί απλά ή κάτι δεν του αρέσει, αλλα θέλει να τους εξοντώσει με όποιο τρόπο μπορεί και κάνει διακρίσεις.

    Κάνθαρε, ειδες οι σημερινές εξελίξεις ε ;
    Ζητάει ο Σαμαράς να αλλάξει ο μεταναστευτικός νόμος μεταξύ άλλων.
    Ειμαι λιγο ρατσιστής με σαμαράδες, το παραδέχομαι.
    Το δωμάτιο γέμισε και πρέπει να βρεθεί λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. mariana η πολυπολιτισμικότητα για να πετύχει θέλει αυστηρά τηρούμενους νόμους.
    Εδω εχουμε νόμους και δεν τους τηρούν.
    Ειναι άδικο που έλληνες εκμεταλλεύονται άγρια μετανάστες, ειναι όμως άδικο επίσης να πρέπει να υποκύψει η ελληνική κουλτούρα σε αυτην της ασίας. Είμαστε που είμαστε χάλι, αυτο μας έλειπε.
    Καλό βράδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape