Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Δε βαριέσαι ...

Αφησα το παρακάτω σχόλιο στο aixmi.gr τον περασμένο Γενάρη, σε ενα θεμα με αφορμή, περίπου, το "μαζι τα φάγαμε" :


Μπήκες στο δημόσιο με ΑΣΕΠ και σήμερα βλέπεις τις αποδοχές σου και την αγοραστική σου δύναμη να μειώνονται και να κινδυνεύει ακόμα και η ίδια σου η δουλειά εν’ όψει μετατάξεων και συγχωνεύσεων.
Μπήκες στο Δημόσιο πάλι με ΑΣΕΠ, συν όλα τα παραπάνω και είσαι δάσκαλος -τετραετούς φοίτησης. Το Πανεπιστήμιο ειναι προαπαιτούμενο για να γίνεις δάσκαλος αλλα βλέπεις οτι  κάποιοι άλλοι, απόφοιτοι Πανεπιστημίου ή και Λυκείου απλώς, παίρναν πολύ περισσότερα απο σενα, ωστόσο εσυ αντιμετωπίζεσαι όχι ως επιστήμονας – παιδαγωγός αλλα ως απλός δημοσιο-υπαλληλάκος, επιπέδου γραφιά αποφοίτου λυκείου με βαθμό 12 που προσέλαβε ο μπάρμπας βουλευτής για κλητήρα σε δημόσια υπηρεσία.


Πάς να ψωνίσεις και ζητάς απόδειξη απο συγγενή σου που εχει το μαγαζί και τσακώνεσαι επειδή δεν τον αφήνεις να κλέψει κι αυτός δεν το θεωρεί κλεψιά, το θεωρεί επιβίωση απλά.
Απο πολεοδομικές παραβάσεις, τροχαίες παραβάσεις και άλλες όπως το να μήν μαζεύεις τα κακά του σκύλου σου, επίσης εχεις κάνει κάμποσες, δε βαριέσαι αδερφέ, εσύ θα σώσεις τη χώρα ; Ας τη σώσουν οι άλλοι. Εσυ απλά θα κάνεις απεργία οταν σου πούν και πορεία διαμαρτυρίας επίσης. και θα επιστρέψεις στο παράνομο σπιτάκι στα προάστεια που το νομιμοποίησε κάποτε ενας πολιτικός εν όψει εκλογών κι ετσι εχεις τώρα να δώσεις γι αντιπαροχή για εξαόροφη πολυκατοικία, δε βαριέσαι, σιγά μη δουλέψεις. Εχεις και το Δημόσιο για δεύτερη δουλειά.


Για να μη τα χώνουμε μόνο στο Δημόσιο, ας θυμηθούμε ενα σωρό κατηγορίες συμπολιτών, περιπτεράδες, γιατρούς, στρατιωτικούς, καλλιτέχνες, αγρότες, δημοσιογράφους, ταξιτζήδες και πολλούς ακόμα, όλοι εχουν κάνει τις μικρές ή μεγάλες τους αρπαχτές στη ζούλα, όπου τους παίρνει, κορόϊδα ειναι ;
Τσακώθηκα αρκετές φορές με άλλους επειδή πετούσαν πλαστικά και άλλα σκουπίδια σε δάσος και παραλία, κινδύνεψα να τις φάω επειδη -ευγενικά- τους έκανα παρατήρηση και με έβρισαν κι απο πάνω.


Ολοι μας λοιπόν, μικρολαμόγια και μεγαλολαμόγια, έχουμε μερίδιο ευθύνης.
Ωστόσο, ναι μεν τελικά κάπως μαζί τα φάγαμε, απ ότι φαίνεται … αλλα πώς γίνεται, οι πάμπλουτοι να ειναι βουλευτές, το σόϊ τους και οι παρατρεχάμενοι τους ; Ειναι το θέμα ποιός έφαγε περισσότερα ; Σίγουρα είναι, μα ποιός αρνείται οτι ολα ειναι θέμα στρεβλής νοοτροπίας, αυτοκτονικής και ηλίθιας ;


Το βάζω εδω σαν θέμα γιατι ειναι ενα σχόλιο x-large, μεγέθους πλήρους ανάρτησης, ετσι για να το θυμάμαι. Δεν επιδιώκω απαραίτητα μία συζήτηση, απλά το καταχωρώ στο μπλογκ μου. Μερικές φορές στα σχόλια λέω πιό πολλά απο όσα σε μιάν ανάρτηση. Πρέπει να το κόψω αυτο το συνήθειο, άλλοι τη βγάζουν με σκέτες "καλημέρες" ως σχόλιο. Τελευταία δεν μιλάω πολύ, μα αν εχω κάτι, θα το πώ.

* Η φωτογραφία ειναι απο διαφήμιση φροντιστηρίων για διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, πάνω στις διαχωριστικές μπάρες της Λεωφ.Ποσειδώνος κοντά στη Γλυφάδα.

21 σχόλια:

  1. Καλέ μου φίλε, η πικρή αλήθεια είναι ότι όλοι εμείς οι πολίτες που κράζουμε τους πολιτικούς είμαστε πολύ χειρότεροι από αυτούς. Όχι μόνο επειδή τους ψηφίζουμε, αλλά κυρίως επειδή αν ήμαστε στη θέση τους θα κάναμε τα ίδια και χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα, ακριβώς αυτό έγινε.
    Κάποιοι πολίτες βρέθηκαν δημοκρατικά εκλεγμένοι σε θέσεις βουλευτών και υπουργών και έφτιαξαν μια κατάσταση πιο διεφθερμένη κι απο σενάριο ταινίας του Quentin Tarantino και λιγα λέω.
    Αυτη η φάση τους άρεσε και ηταν και αφεντικά και πλούσιοι.
    Ετσι φρόντισαν να διατηρήσουν ααυτη την κατάσταση όσο πιο πολύ γίνεται και γι αυτό εχουμε ασυλίες, ατιμωρησίες, ακομα και αρνησιδικίες, κλοπές, μίζες, και "παραθυράκια" νόμων που οι ίδιοι ψήφιζαν.
    Οι ίδιοι, ναι, αυτοι οι πολίτες που έγιναν βουλευτές.
    Αρα όντως απο τους πολίτες ξεκίνησε και σαφώς απο τους πολίτες πρέπει να αρχίσει το τέλος αυτης της κακοδαιμονίας.

    Και δυστυχώς δεν μου πάει να μην ψηφίσω κανέναν αλλα κοντεύω ακόμα και σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολοι μας λοιπόν, μικρολαμόγια και μεγαλολαμόγια, έχουμε μερίδιο ευθύνης.

    Εδώ θα με βρεις απόλυτα σύμφωνη και επίσης κατά κάποιο τρόπο ναι μαζί τα φάγαμε, εμείς με την ανοχή μας και την συμμετοχή μας στην παρανομία κι εκείνοι με δέκα μασέλες.

    Μια αηδία νιώθω το τελευταίο διάστημα και όσο πάει μεγαλώνει....

    Σ ευχαριστώ για όσα μου έγραψες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα πρεπει να λαβεις υποψη σου οτι εκτός απ'τους δημοσιους υπαλλήλους,το 65% των ελευθερων επαγγελματιών εχει επαγγελματική σχεση με το δημόσιο,οι τεχνιτες που τρεχουν για επιδιοθωσεις στα δημόσια κτιρια,ο σιδεράς,ο ηλεκτρολόγος,ο υδραυλικός,ο γιατρός των συνταγών,ο εργολάβος των μικτων και μεγάλων εργων,ο σαντουιτσάς του αθλητικου σχολειου,προμηθευτές μικροι μεγάλοι,ο κατάλογος ατελειωτος,ολοι αυτοι ειναι ελευθεροι δημοσιοι υπάλληλοι...ας μη διαμαρτυρεται λοιπόν κανεις....για τη διόγκωση του δημοσιου...

    Καλή Πρωτομαγιά,Καλο Μήνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οχι και δεν βαριέσαι..
    δεν βαριέσαι τι μία.. δεν βαριέσαι την άλλη.. κάπως έτσι κατέληξε η χώρα σε αυτή την κατάσταση..
    όχι.. να βαριέσαι να κανεις όλα όσα χρειάζονται μπας και γίνει το θαύμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιστεύω έχουμε διαβρωθεί για τα καλά από την Τουρκοκρατία κυβερνούσαν όπως έγραψε ένα φίλος το πλιάτσικο και το ληστρικό.
    Οι κοσταμπάσηδες έλυναν και έδεναν όπως και τώρα οι πολιτικοί οι εφοριακοί οι μεγαλοεργολάβοι.
    Και ο λαός όπως μπορούσε βολευόταν καλύτερα!
    Γιατί ν'αλλάξει τώρα κάτι? αν αλλάξουν αυτοί θα'αλλάξουν και αυτοί που τους υπηρετούν.

    Καλό μήνα να'χουμε
    με φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λατρεύω τα ουσιώδη σχόλια και ναι θα σου πω πως το χρειαζόμασταν το συμμάζεμα ως λαός γενικότερα.
    Αυτό που με ενοχλεί είναι πως από τους εγκληματίες κλέφτες δεν τιμωρείται κανείς ενώ αντίθετα οι φυλακες είναι γεμάτες από ...πορτοφολάκηδες

    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό μήνα σε όλους ... δε βαριέσαι ... !

    @ tzonakos μην τολμήσεις να απέχεις απο εκλογές !

    @ Σταλαγματιά ουτε που ξέρουμε πού θα οδηγήσει αυτη η αυξανόμενη δυσφορία όλων μας, εύχομαι να αρχίσει κάπως ( με ενα θαύμα ; ) να στρώνει η κατάσταση.
    Ειναι βέβαιο οτι καλούμαστε να αλλάξουμε ως λαός,ως νοοτροπία κυρίως, πρέπει όμως να αλλάξουν και τα μεγαλολαμόγια, όχι μόνο τα μικρά.
    Καλό μήνα και χάρηκα που τα ξαναείπαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. VAD πάρα πολύ σωστή παρατήρηση - προσθήκη αυτο που λες, οτι ενας μεγάλος κύκλος επαγγελματιών εχει άμεση συναλλαγή με το δημόσιο, ζούν απο αυτό ή και απο αυτό.
    Μάλιστα οι υπερτιμολογήσεις επι πολλά χρόνια ηταν καθεστώς με την -οχι και άδικη- δικαιολογία οτι το Δημόσιο ηταν κακοπληρωτής.
    Ακόμα οι σχέσεις ιδιωτών επιχειρηματιών με δημόσιους λειτουργούς έκανε ακόμα μια κάστα διοριζόμενων λόγω μπάρμπα, και μπίζνες και φράγκα στον μπάρμπα και τον δημόσιο λειτουργό.
    Εν πάσει περιπτώσει το ΑΣΕΠ κάπως διόρθωσε το θέμα αλλα και εκεί εχουν ακουστεί διάφορα που δεν ξέρω αν ευσταθούν. Ξέρω όμως πολλούς κοντινούς μου που πέτυχαν ΑΣΕΠ κανονικά χωρίς μέσον και μόνο με την αξία τους. Και πίστεψέ με, δουλεύουν, δεν κάθονται.

    Τα λέμε εμείς, καλό βράδι και καλό μήνα να χεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΛΑΡΕΝΙΑ τα ειπες ολα, φυλακές γεμάτες μικροαπατεώνες και οι μεγάλοι απατέωνες εξω, ελεύθεροι και ατιμώρητοι.
    Ειναι το μεγάλο λάθος της εποχής μας.
    Πρέπει να αποδοθεί μια δικαιοσύνη που να δώσει μιά ικανοποίηση στον κόσμο κι ενα αίσθημα κάποιας δικαίωσης σε όσους δεν "έφαγαν μαζί" ή εστω τσιμπολόγησαν για να επιβιώσουν και οχι για να πλουτίσουν σε βάρος όλων.
    Να πληρώσουν τα μεγάλα λαμόγια αυτο που τους πρέπει και οι υπόλοιποι πάλι αυτά που τους πρέπει.
    Δε μπορώ, πώς να το κάνουμε, να ακούω να γκρινιάζει σημερα για την αναδουλειά του, κάποιος που ποτέ δεν έκοψε ουτε μισή απόδειξη και που νύχτα και παράνομα έκανε εμπόριο και δεν πλήρωνε δεκάρα τσακιστή φόρο ενω έχτισε στο μεταξύ 2 σπίτια !

    Καλό μήνα να εχεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. kat. το δε-βαριέσαι και το ωχ-αδερφέ-ελα-τωρα ειναι ενα χαρακτηριστικό των Ελλήνων που προέρχεται απο την καλή καρδιά τους.
    Ομως εξελίχθηκε σε μεγάλη πληγή οταν τα χατίρια απο πολιτικούς, επιχειρηματίες κλπ έγιναν συνήθεια, ή μάλλον έγιναν έθιμο !
    Το The greek way λειτουργεί συχνά με το δε βαριέσαι αλλα και με το φιλότιμο, όμως η εποχή του φιλότιμου έχει παρέλθει όσο κι αν αυτό ακούγεται κυνικό.
    Ενα θαύμα χρειαζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. zoyzoy αυτο το σχόλιο το διάβασα κι εγω και ειναι σωστό.
    Απο παλιά, η νοοτροπία του παζαρέματος, της συνδιαλλαγής σε τοπικό και προσωπικό επίπεδο, έφτασε σήμερα να εχει εθνική εμβέλεια κι ακόμα παραπέρα.
    Αν εχουμε διαβρωθεί, να βρούμε το κουράγιο να δούμε καθαρά τι πρέπει να γίνει για να συνέλθουμε και να το κάνουμε. Αλλιώς, καπούτ.
    Καλό μηνα να χεις και σ ευχαριστώ ιδιαίτερα για τα θαλασσινά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Έλα μωρέ τώρα...."
    Πόσο συχνά την ακούς αυτή τη φράση; Όσο μας φταίνε οι "άλλοι" για όλα, στα ίδια σκατά θα κολυμπάμε...

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ σωστά τα λες Γιάννη, αλλά ποιός ακούει;
    Κάποια στιγμή ήμουν σε ένα ταξί, όπου ο οδηγός μετά από το τσιγάρο του, τηλεφώνησε σε κάποιον γνωστό του και μιλούσε επί ένα τέταρτο, ενώ οδηγούσε με το ένα χέρι στο τιμόνι το οποίο άφηνε στην τύχη του όταν αλλάζε ταχύτητες.
    Υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκα και όταν τελείωσε το τηλεφώνημα, του έκανα παρατήρηση και μου είπε "έτσι κάνουν όλοι".
    Του απάντησα μέχρι να προκαλέσεις ένα δυστύχημα και μέχρι να βρεθεί ένα τρελό άτομο σαν κι εμένα να σου πάρει και το σπίτι σου, για αποζημίωση.
    Καλό βράδυ να έχεις Γιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλό μήνα Τζόνυ και χρόνια πολλά!!
    Τον τελευταίο καιρό νοιώθω μπουχτισμένη πια απ' όλα αυτά, βλέπω μαύρο παντού και φως πουθενά...
    Και σαφώς το μερίδιο ευθύνης αναλογεί στον καθένα μας.
    Καθρέφτης σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω...
    ΌΠως πάντα λες όσα όλοι θέλουμε να πουμε...
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα. Κάτι τελείως άσχετο. Επειδή δεν βρήκα κάποια e-mail διεύθυνση στο blog, είναι εύκολο να μου στείλεις ένα e-mail στο ksenerotes@gmail.com σχετικά με κάτι που θέλω να ρωτήσω? Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τρελοτουρίστρια είδες ;
    Η φράση - έμβλημα των ελλήνων εδω και πόσο καιρό δεν ξέρω.
    "Ελα μωρε, δε βαριέσια μωρε, έλα, κάνε μου τη χάρη ..."
    Ετσι ξεκίνησαν οι χάρες, τα χατίρια, τα ρουσφέτια και η κακοδαιμονία εδραιώθηκε.
    Καλό σου απόγευμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΑΡΙΑΝΑ
    Αυτη την κουβέντα "ετσι κάνουν όλοι" την σιχαίνομαι.
    Ειναι σαν να σου λένε οτι αφού όλοι το κάνουν, αυτο ειναι και το σωστό !
    Δε βαριέσαι ... αυτοί θα σώσουν τη χώρα ; .... :Ρ
    Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το εχω δει αγαπητή marianaonice αυτο το μπούχτισμα σε πολλούς. Ψαχνουμε τρόπους να ξεσπάσουμε σε κάτι.
    Δεν απαρνούμαι τις δικές μου ευθύνες μα θέλω να πιστεύω οτι εχω κάνει κάποια πράγματα για να βοηθήσω να αλλάξει κάτι.
    Αν μη τι άλλο εχω κόψει το "δε βαριέσαι " και το "ελα μωρε ώχου", δεν αναβάλλω δουλειές που εχω να κάνω, προσπαθώ να προσαρμοστώ, και προπάντων φυλάγομαι γιατι πολλούς βλέπω με το μάτι να γυαλίζει :)

    Χα ! Ειχα μιά αναπάντεχη συνάντηση χτες, πού να σου λέω ! χαχ
    .
    .

    @ συντάκτης εμεις τα είπαμε.
    Σε καλωσορίζω στο μπλογκ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συνάντησηηη??
    Οκ θα τα πούμε δια ζώσηςςς!! σύντομα ελπίζωωω!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape