Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Εγω ΠΑΟ Βαρκελώνη ( για μπασκετικούς μόνο )

Ηταν ενα όνειρο αυτη η σειρά αγώνων με τέσσερα απο τα πληρέστερα σε μπάσκετ, παιχνίδια που εχω δει εδω και 33 χρόνια που παρακολουθώ μπάσκετ.
Δεν 'έκατσε΄να πάω στο γήπεδο αλλα έξω που παρακολουθούσα τα παιχνίδια είδα πράγματα πρωτόγνωρα, σχεδόν ανάλογα πρωτόγνωρα όπως και το καλοκαίρι του 1987 που η Εθνική ομάδα κατέκτησε το πρώτο της ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Ειδα ανθρώπους απλούς να αγωνιούν για μία χαμένη βολή ή μιά λάθος πάσα, να πανηγυρίζουν για μία καλή άμυνα, ενα ρημπάουντ και ενα κλέψιμο, και όχι μόνο όταν έμπαινε τρίποντο ( κατα την ποδοσφαιρική λογική της γαμ... "μπάλας" οταν  μπαίνει γκολ απο τα 30 μέτρα ).
Αυτη η σειρά αγώνων, αναφέρομαι στο ζευγάρι Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα είχε τα πάντα, ηταν τόσο πλήρης απο ότι περιέχει το μπάσκετ που ο κόσμος άρχισε να μαθαίνει οτι μπάσκετ δεν ειναι τα τρίποντα ούτε το να δεις τα τελευταία 2 λεπτά ενός αγώνα. Μπάσκετ ειναι κάθε κίνηση, κάθε ανάσα, κάθε βοήθεια στον συμπαίκτη, κάθε λάθος και κάθε σταγόνα ιδρώτα. Η αποθέωση του αθλητισμού, με τόσο πλήρεις αθλητές που χαρίζουν στην Ελλάδα τόσο μοναδικές στιγμές, που γράφουν ιστορία πέρα απο τις λογικές της ντόπιας "μπάλας" που αποτελεί το μίασμα στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού.
Δυστυχώς η άλλη ελληνική ομάδα δεν προκρίθηκε αλλα ας πρόσεχαν.
Ετσι και αλλιώς θα έτρωγαν τη φάπα τους σε ισπανικό έδαφος. Εκει που δεν χωράει εύκολα το θέατρο, η γαβρίλα, οι βουτιές ( σαν αυτές του Ναβάρρο ) και το παραμύθι.
Ας ερθει πισω να πουλήσουν γαβρίλες οι άποντοι Παπαλουκάδες :)
Ας κάνουμε λοιπόν τα παιδιά μας παναθηναϊκούς για να ειναι ευτυχισμένα ...
Σε 18 χρόνια ο Παναθηναϊκός εχει πάει σε 10 τελικά final-four !
Και εχει κατακτήσει τα 5 !
Ας πει κάποιος ποιά άλλη ελληνική ομάδα σε οποιοδήποτε σπόρ εχει πετύχει κάτι ανάλογο ! Ας μας το πει αυτο όποιος κάθεται και ασχολείται με γαβρινάκηδες και με τη "μπάλα" που τόσο εύκολα τους πουλάνε οι φυλλάδες που διαβάζουν.
Η αποθέωση των παιχταράδων !
Λίγοι περίμεναν πραγματικά πριν αρχίσει η σειρά αυτη οτι η Μπαρτσελόνα που έμοιαζε ανίκητη θα γονάτιζε ετσι μπροστά στον πράσινο ποταμό ! Με βάση και την εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα αλλα και σε μερικά ματς Ευρωλίγκας, οι πιθανότητες να αποκλείσουν την Μπάρτσα έμοιαζαν ελάχιστες. Ομως, να που βρήκαν αποθέματα ψυχικής δύναμης, ας μη μιλήσουμε για σωματικές αντοχές, τα παιδιά θα ειναι πτώματα στην κούραση. Και έκαναν όλους να δούν οτι αυτη η Μπαρτσελόνα μπορεί να χάσει σε  τρείς συνεχόμενους αγώνες !

Τωρα, βγάζεις εισιτήρια για Βαρκελώνη ή δε βγάζεις ;
Κι οτι και να γίνει εκεί, πάλι πανηγύρι θα είναι, τουλάχιστον θα δούμε την πόλη.
Ας μη βιαζόμαστε, οι αθλητικογράφοι της κακιάς ώρας ήδη έδωσαν το έκτο αστέρι στον ΠΑΟ, κατα την ποδοσφαιρική τους λογική πάλι και σε λίγο θα θέλουν να μας κάνουν να τραγουδήσουμε "σήκωσε το το γαμ ... " ! Ε, όχι, δεν ειναι γαμημένο αγαπητοί αθλητικο*μπιπ*, ειναι κάτι πολύ ανώτερο απο αυτο που θέλετε, απο αυτό που νομίζετε. Κι αν το  σηκώσει ο πράσινος αυτοκράτορας, να πάτε να κρυφτείτε εκει που "διδάσκουν ήθος", ξέρετε πού, σε θάλασσα κοντά ειναι.
Αυτο που ειδα με χόρτασε μπάσκετ, με χόρτασε τόση θέληση και επιμονή, τόσο καθαρό μυαλό που πιστεύω οτι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να πετύχει πολλά αν εχει πίστη και θέληση, αν αγαπάει αυτό που κάνει και το υπηρετεί σε βαθμό κοντά στο τέλειο. Ειδα τέσσερις αγώνες και θυμάμαι κάθε φάση σχεδόν.
Συγχαρητήρια γι αυτο το συγκινητικό θέαμα, γι αυτη την ανεπανάληπτη σειρά αγώνων και όλα θα πάνε καλά κι ίσως να υπάρχει και καλύτερα !  Λες ;

Στη Βαρκελώνηηηη, θα 'ν ωραίαααα,
με το έκτο, για παρέαααα !

10 σχόλια:

  1. Ας κάνουμε τα παιδιά ν'αγαπήσουν το καλό μπασκετ,μακαρι να το επαιζε κι ο Ολύμπιακός,αλλά ούτε ο "σοφός" Ιβκοβιτς κατάφερα να τους δέσει ως ομάδα..
    Αυτή η σειρά ημιτελικών εγραψε...

    Καλό μήνα,ρεεε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nα πας να πας! Και να φέρεις και την Κούπα πίσω. Και να περάσεις μια βόλτα από εδώ πριν πας, να σου μάθω μερικά ισπανικά, για να σπάσεις ακόμα περισσότερο τα νεύτρα των ξιπασμένων καταλανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Αρρώστησα και τα φάρμακα δεν κάνουν τίποτα..."
    Άπαιχτη η ομάδα, πολύ μεγάλες εμφανίσεις και εμφανίσεις και επιτέλους σήκωσαν ανάστημα και άλλοι παίχτες πλην Διαμαντίδη και Μπατίστ! Ειδικά ο Βουγιούκας, αποκάλυψη!
    Όσο για το γαύρο, δε με χάλασε, ίσα ίσα! Ψέματα δε λέω!!

    Τρελοτουρίστρια

    ΥΓ. Στη Βαρκελώνη θα είναι πολύ ωραία, με το 6ο θα είναι μαγικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο στα παιδιά μπράβο στην Ομαδάρα γιατί από την άλλη μπάλα δεν πρόκειται να δούμε καλό!

    Αντε και Ισπανία να μας φέρεις την κούπα μόνο μην ξεμείνεις εκεί:))

    Καλό ΣΒΚ με φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άφησα να περάσουν λίγες μέρες γιατί εδώ πάνω έχουμε τα δικά μας προβλήματα (αθλητικά αλλά και σκουπιδιών)
    Μεγάλη εμφάνιση από μιά ούτως ή άλλως μεγάλη ομάδα με μεγάλο προπονητή. Δεν πίστευα κι εγώ οτι θα τα καταφέρετε αλλά να τελικά που η ομάδα πίστευε το αντίθετο. Νομίζω οτι ΔΕΝ δικαιούστε να μην το πάρετε.
    Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν και μη Πανάθας ...
    αισθάνομαι ευτυχής
    και περήφανος για μια ακόμα
    συμμετοχή στο φαϊναλ φορ !!!
    Εύχομαι και με την κούπα ...
    γιατί στο ποδόσφαιρο τά 'χει ...
    κλείσει από πρόπερσυ ο Μαρινάκης !!!
    Κατάντησε να χάνει κι απ' τις Σέρρες ...
    Καλό μήνα εύχομαι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παναθηναϊκός εναντίον Barcelona :
    83 - 82
    71 - 75
    76 - 74
    78 - 67
    -----------------
    ΠΟΝΤΟΙ 311 - 295

    .
    Ολυμπιακός εναντίον
    89 - 41 νίκη
    65 - 82 ήττα
    81 - 72 ήττα
    88 - 76 ήττα
    --------------------
    ΠΟΝΤΟΙ 302 - 292 !!!

    Δεν θυμάμαι αν εχει ξαναγίνει αυτό, να αποκλειστεί ομάδα απο τα Τελικά Ευρωλίγκας με διαφορά σκόρ υπέρ της μετά απο 4 παιχνίδια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να πας Τζονάκε, η πόλη είναι πολύ ωραία, έχει και ψηλά κάστρο με θέα. Οι Ισπανοί δεν μιλούν αγγλικά, αλλά οι Ισπανίδες κάνουν ισπανικό. Να πας, να πας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Δεν δικαιούμαστε να μην το πάρουμε "
    Αυτο θα το θυμάμαι.
    Πιστεύω οτι θα το πάρουν αν και δεν ειναι καθόλου εύκολα τα πράγματα.

    Τουλάχιστον εχω κάτι να χαμογελάω.

    Κι ισως εκει στη Βαρκελώνη να ειναι όμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape