Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Blogging 2011



Παρακολουθώ θέματα σε μπλογκς, τικάροντας την επιλογή να μου έρχονται τα επόμενα σχόλια μέσω μέηλ. Aυτη την εποχή διαβάζω περίπου 15 θέματα την ημέρα, αφήνω 6-8 σχόλια περίπου.Παλιότερα διάβαζα κάπου 35 θέματα και σχολίαζα στα 30.
Διαβάζω 5-6 άλλα μπλόγκς που γράφουν μεγάλα κείμενα και μπορεί να σχολιάσω, μπορεί και όχι. Γράφουν φοβερά, θα ήθελα να γράφω ετσι.
Παρακολουθώ τις εξελίξεις και το πώς κινείται ο κόσμος που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για επικοινωνία. Υπάρχουν πιά ενα σωρό καλούδια. Παλιότερα είχαμε πολύ λιγότερα και βραδυκίνητα μέσα επικοινωνίας.
Ηταν Δεκέμβρης του 2004 οταν ειπα να βγάλω αυτο εδω το μπλογκ στην ελληνική μπλογκόσφαιρα και μετά απο κάποιες απαραίτητες αλλαγές, βγήκα τον Ιανουάριο του 2005.

Ειμαι σε σκέψη για το αν το κλασσικό παραδοσιακό blogging πρέπει να αλλάξει, τουλάχιστον για μένα, ισως πρέπει. Ηδη προ πολλού εχω μειώσει τον χρόνο που περνάω στο νετ, βρίσκω εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης που δεν εχει απαραίτητα να κάνει με σχολιασμό και με κοινωνική δικτύωση ( σίγουρα όχι όπως την εννοούν οι φατσομπούκιοι ). Εχουν φαγωθεί με τα social media λες και ειναι κάτι το απολύτως απαραίτητο για να ζούμε.
Δεν απαντώ σε ενα προς ενα στα σχόλια ειδικά αν αυτά ειναι τύπου 'καλημέρα, συμφωνώ' ... φαντάσου να εχει βάλει ο άλλος παρακολούθηση του θέματος και να λαμβάνει κάθε τόσο κι απο μια απάντηση οχι επι της ουσίας του θέματος, αλλά απαντήσεις προς άσχετα.
Ενας σοβαρός λόγος να πάψω να παρακολουθώ ενα μπλογκ, ειναι οι σχολιαστές του.
Ανάλογα με την αξία των σχολιαστών - αναγνωστών αντανακλάται αξία και στον/στην   μπλόγκερ - ιδιοκτήτη.
Σε τσακωμούς δεν μπαίνω,ειδικά σε θέματα πολιτικής  όπου μόλις πέσει μιά κουβέντα περι αριστεράς κλπ. αρχίζουν και την πέφτουν όλες οι συνιστώσες και φωνάζουν ποιός εχει πιο πολύ δίκιο. Δε γίνεται κουβέντα ετσι.
Επίσης δεν μπαίνω σε ζητήματα προσωπικού χαρακτήρα, ξεκατινιάσματα και τέτοιες ομορφιές. Δεν κάνω άλλωστε hate blogging.

Μη θέλοντας να κάνω το blog μου ενα νεροχύτη γκρίνιας και μιζέριας, που ειναι ότι χειρότερο, ειδικά αν τη συνδυάσει κανείς με την ισοπέδωση και την καρεκλάτη αγωνιστικότητα των δήθεν μαχόμενων πολιτών, ναι, αυτών που πάνε σε πορείες διαμαρτυρίας μόνο και μόνο για να βγάλουν φωτογραφίες ωστε αμέσως στο μπλογκ τους να αποδείξουν οτι ήταν εκεί, μαχόμενοι, θα γράφω πότε πότε και οχι συχνά.
Αμα θες να αγωνιστείς για κάτι τρέχεις έξω και το κάνεις. Εδω βάζεις κείμενα, αλλα η ζωή ειναι έξω. Προβάλλεις εδω ενα μερος της ζωής, όποιο θες, αλλα μην ξεχνάς, δεν εισαι εισαγγελέας, ούτε δικαστής, ούτε δημοσιογράφος, ναι, εσυ που βρίζεις τους δημοσιογράφους, οταν βάζεις λινκ απο ενα θέμα απο ειδησεογραφική σελίδα, ενας δημοσιογράφος το έγραψε αλλα τότε σου αρέσει, και δεν τον βρίζεις. Τότε δεν ειναι αλήτης-ρουφιάνος κλπ.

Νέες μορφές blogging ξεπηδάνε ασταμάτητα και πρέπει να διαλέξω αν θα κάνω κάτι άλλο, τι με εκφράζει, αν υπάρχει κάτι καλό και σωστό, τι μου ταιριάζει και θα με διασκεδάζει όσο πρέπει χωρίς να μου τρώει πολύ χρόνο απαραίτητα.
Τα παλιά μου μπλογκς, το "Βότσαλο", και το αθλητικό "Sportsquall" έχουν σιγήσει εδω και πολύ καιρό. Δεν ειχα χρόνο, δεν είχα διάθεση, τέλος. Δεν τα διαγράφω ακόμα.
Παραμένω ως συντάκτης σε ομαδικά μπλογκς που ειμαι, όσο διάστημα θεωρώ οτι μπορώ να υπάρχω εκει, θα γράφω σε αυτο εδω το μπλογκ όταν εχω κάτι να πώ, -και τελευταία δεν εχω να πω κατι καλό ή έχω τόσα πολλά που θα έπρεπε να ασχολούμαι όλη μερα με το μπλογκ - και θα κάνω δοκιμές σε διάφορες άλλες πλατφόρμες.
Δεν μου πάει να κόψω τα σχόλια απο εδω, και δεν το κάνω, επειδή υπάρχουν συνμπλόγκερς που με εκτιμούν και τους εκτιμώ σε ολα αυτά τα 6 χρόνια στο χώρο των μπλογκς ... όμως πρέπει να γίνει το ένα ή το άλλο. Η παρατάω αυτο το είδος μπλόγκινγκ ή όχι, αφου η μέση λύση ειναι να εχω όσα εχω, συν οτι νέο ! Δηλαδη αντι να κερδίσω χρόνο, να φορτωθώ κι άλλο !

Μιά αποστασιοποίηση απο την επικαιρότητα θα μου έδινε ίσως μερικές ανάσες, η μόδα ειναι να βρίζεις τον ΓΑΠ, αλλιώς δεν εισαι "μπλόγκερ" ή κάτι τέτοιο τελος πάντων. Και δε θέλω άλλες GR-ίνιες ελληνικές :) για την ωρα. Ο κόσμος ειναι πολύ θυμωμένος και αυτό πρέπει να το καταλάβει όλος ο πολιτικός κόσμος, πλέον δεν αρκούν τα συνθήματα και πρέπουν πράξεις να γίνουν, δράση αληθινή και με ομαδικό πνεύμα.
Να επιβάλλουμε στους εαυτούς μας ως λαός να είμαστε ομάδα πάνω απ' όλα.
Ευχαριστώ όλους όσους στα 6 αυτά χρόνια μιλήσαμε, επικοινωνήσαμε θετικά και προσφέραμε όλοι μαζι απο ενα λιθαράκι στο να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

35 σχόλια:

  1. Θα λείψεις, φρόντισε να μην είναι επί μακρόν...;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο σε όσα λες.Εγώ μένω σε μοναχική περιοχή και το ιστολόγιό μου είναι ένας ιδιόμορφος χώρος επικοινωνίας με όσους φίλους έχω από Αθήνα και ολούθε στον κόσμο , είτε σχολιάζουν είτε όχι.

    Ήσουν από τα πρώτα ιστολόγια που παρακολούθησα αλλά ειλικρινά δεν έχω όρεξη να σχολιάζω πάντα.Βασικά δεν σχολιάζω καθόλου πουθενά.Είναι νομίζω υποκριτικό αν δεν ξέρεις καλά τον άλλο.Δεν είναι λογικό να πω πως μέσα από τα γραφόμενά σου σε έμαθα.Βλακείες είναι αυτά.

    Καλή επιστροφή σου εύχομαι όταν το αποφασίσεις.Είχα να γράψω και γω κάτι μήνες , τους είχα κλείσει τους 6 νομίζω...Κάνε ο,τι πιστεύεις.Καλή τύχη και καλή συνέχεια. :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η απουσια σου ευτυχως συνοδευετε με ενα απίθανο τελευταιο κειμενο. Ελπίζω να εισαι ο ιδιος εξαιρετικος, αληθινος Τζονακος σε οποιο καινουριο σου δημιουργημα. Να εισαι καλα.
    Υ.Γ. 7-7-2008. Ο καλυτερος καφες που εχω πιει ποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 6 χρόνια βρε μπαγάσα;;; Δηλαδή εγώ στα 3 θεωρούμε νιάτο :) :) Χο χο :) :)

    Νομίζω πως δεν πρέπει να βλέπεις τι κάνουν οι άλλοι τριγύρω.. αλλά πρέπει να κάνεις ότι έχεις εσύ ανάγκη, αν θες να βρίσεις τον ΓΑΠ κάντο, αν θες να ανεβάσεις φωτογραφίες από μια παραλία κάντο, κάνε ότι θες εσύ..Άλλωστε για εμάς το κάνουμε, όχι για τους άλλους..

    Ως προς τα σχόλια, νομίζω ότι αυτό είναι που δίνει ουσία στο blogging, η επικοινωνία.. να μη τα κλείσεις.. Καλή συνέχεια,
    χρόνια καλά
    ακόμη περισσότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προβληματισμένε μου εσύ!!!!

    Δεν έχεις θαρρώ συμβόλαιο με κανέναν.. Γράφε ότι θες, όποτε θες !
    Ετσι κι αλλιώς οι κακοπροαίρετοι θα μας την πέσουν. Οπότε... δεν βαριέσαι...

    Εγώ εχω χαρεί πολύ που σε γνώρισα το ξέρεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά δεν ξέρω τι φταίει :)
    Κάτω γράφει αναμονή και το url σου.

    Θα συμφωνήσω διαφωνώντας σε όσα λες. Συμφωνώ οτι τα σχόλια είναι ένα μεγάλο ποσοστό της αξιολόγησης. Ωστόσο, εχω δει πληθος αξιόλογων μπλόγκερς που έχουν σχολιαστές τύπου "καλημέρα" σας. Ειλικρινά δεν θα με ενοχλουσε σε ένα επόμενο σχόλιο, αν ο σχολιαστής έχει ήδη αναφερθει επί του θέματος. Διάβαζα πριν ένα υπέροχο ποστ, ουσιώδες κι όλα τα σχόλια ήταν "καλή χρονιά". Πόσο απογοητευτκό!

    Και τι φταίει ο μπλογκερ, ισως δεν συχνάζει σε στέκια ποιοτικών αρλουμπολόγων. Και τα δυο είναι άσχημα. Τι φταις εσύ αν σου γράψω "καλησπέρα τζονυ (δανεικό) καλά τα λες"? Κρατάμε ότι μας αγγίζει, λοιπόν.

    Από την άλλη, όταν κάποιος καταναλώνει χρόνο κι ενέργεια για ένα κείμενο, έρχεται η ώρα που αναζητά εναλλακτικές. Ισως εκείνες γίνουν παλι ερέθισμα για επανατοποθέτηση.

    Οτι κι αν διαλέξεις, ενημέρωσε μας (ή με κι αν το θες φυσικά) αν αλλάξεις χώρο. Θα είμαι εκεί.

    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμ,όταν σε ονομαζω "παππού" των μπλογκεραιων,εσύ νομιζεις οτι αναφερομαι στα...εκατον εξήντα χρόνια της βιολογικής σου ηλικίας:)))
    Καλημέρα,ρε,δικο σου ειναι το μπλογκι,καντο ό,τι θέλεις,το εχουμε πει χιλιάδες φορές,η το εχεις πει κιι εσυ,η ζωή ειναι πρωτα εξω απ'τα μπλογκια,δε θα πεθάνουμε εδω μεσα!
    Παρεμπιπτόντως εμεις
    "δε θα πεθάνουμε ποτέ,
    κουφάλα νεκροοθαφτη":))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θεωρώ τον σχολιασμο την ειδοποιό διαφορά του μπλογκινγκ από τα έντυπα.. και μια και χρόνια απαντούσα στα έντυπα μονολογόντας.. κόλησα εδώ που μπορούσα να απαντήσω.. έστω κι αν πολλές φορές έχω την εντύπωση ότι πάλι μονολογώ.. :):)
    ένας ακόμα λόγος.. ήταν ότι μου έλειπε η επικοινωνία παλαιότερων ετών σε καφετέριες.. με παρέες και συζητήσεις επί παντώς.. παρέες που πιά αποροφήθηκαν στον καναπέ τους αγκαλιά με το τηλεκοντρόλ.. και δεν έχουμε πιά σημεία επαφής.. :):)
    ο τρίτος λόγος ήταν για να γκρινιάζω κοινωνικοοικονομικοπολιτικά.. έτσι θα βρίζω τον γαπ κι όποιον άλλο προκείψει.. χωρίς να με απασχολεί αν είναι της μοδός.. :):)
    τώρα για τα σχόλια.. δε με ενοχλεί.. το "καλημέρα".. το αν ο αναγνώστης δεν ενδιαφέρεται για το αντικείμενο του ποστ.. αλλά έχει τη διάθεση να μου ευχηθεί.. το ανταποδίδω από καρδίας.. :):)
    μια και το βασικό είναι να περνάμε καλά με ότι κάνουμε.. και να ικανοποιεί κάποιες ανάγκες μας.. εύχομαι να παιρνάς καλά με ότι τρόπο επιλέξεις να εκφραστείς και να επικοινωνίσεις.. :):)
    την καλημέρα μου :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τζονάκο καλημέρα σου. Ελπίζω να μη φύγεις και μας αφήσεις. Τόσο άσχημη εντύπωση σου έχουμε κάνει και δε μας αντέχεις άλλο? Σε διαβάζουμε και μας αρέσει αυτά που γράφεις. Σε αισθανόμαστε φιλαράκι κι ας μη μας αισθάνεσαι, αρκεί που ξέρουμε πως υπάρχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αμάν βρε Τζονάκε, μη μου κάνεις τέτοιο χουνέρι! Και καλά να το κάνεις σε μένα. Ο ΓΑΠας ο καημένος, που όπως λες τον βρίζουν όλοι, τί θα κάνει τώρα; Κι εγώ σε ποιόν θα την πέφτω αν εσύ "φύγεις";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ πιστεύω δεν θ'αντέξεις πάνω από 10μέρες χωρίς το μπλόγκ σου.Γιατί είναι έκφραση είναι κόλλημα είναι βίος και πολιτεία που λένε.
    Και πως πετάς ένα κομμάτι της ζωής σου 6χρονών?
    Ότι σε ενοχλεί δεν το επισκέπτεσαι γιατί πρέπει να ζορίζεσαι για τους άλλους δεν το καταλαβαίνω.
    Υπάρχει μεγάλη ποικιλία, σίγουρα επιλέγουμε αυτά και εκείνους που μας εκφράζουν.
    Θα περιμένω τις επιλογές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάποιοι ήταν (και είναι) υπέροχοι ανθρωποι και πριν τα blogs...

    Hasta mas ver, tzonako

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα απαντήσω στα υπέροχα σχόλια όλων μόλις επιστρέψω, εχω ενα φούλ τετραήμερο τελευταία συν την πανσέληνο που εμένα με πιάνει μετά.

    Πραγματικά χαίρομαι που συμμετέχω στα μπλογκς, απλά πρέπει να γίνει μια επαναρρύθμιση, άγνωστο για πόσο.

    See you :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γκαντεμιά, ήταν το 13ο σχόλιο, μαμώ τη μπανσέληνος, 14 τώρα, χα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν είναι ανάγκη να δώσεις λογαριασμό ούτε να απολογηθείς σε κανένα μας.
    Προσωπικά χαίρομαι για τη σοβαρότητα και την αξιοπρεπή στάση που διατήρησες όσα χρόνια σε e-γνωρίζω και σ' ευχαριστώ που προ 4ετίας καλοδέχτηκες το ημερολογιάκι "ΑΣΠΑΣΤΌΣ".

    Καλή δύναμη και τύχη σε ό,τι και αν κάνεις στην πορεία.

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. άστα αυτά, πες ότι σε ξενέρωσε ο παναθηναϊκός και ξεσπάς αλλού!!

    πως έτυχε να πέσω πάνω σ'αυτό το ποστ, δε ξέρω...
    μου θύμησες ότι πέρασα κι εγώ τα 4...

    κλείνω με αυτό που λέω που γράφω σε όσους ξεκινούν:
    σημασία έχει να μη σταματήσεις να γράφεις!

    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το 'επι μακρόν' ειναι σχετικό αγαπητοί ΑΘΛΙΟΙ. Ειναι απλά καιρός για κάποιες αλλαγές.

    @ Antoinette σύμφωνα με το προφίλ σου εισαι κάπου στην Λακωνία. Μόλις μου θύμισε αυτο, πόσο καιρό εχω να κατέβω κάτω στην Πελοπόννησο.
    Ξέρω κι απο μένα οτι τα πρώτα ιστολόγια που παρακολουθεί κάποιος, τον επηρεάζουν αρκετά, εξαρτάται και απο το σε ποιό βαθμό όσα διαβάζει σε άλλους τον αγγίζουν.
    Διάβαζα κάποιους αρχαίους μπλόγκερς τότε, πριν ακομα αρχίσω να βγαίνω στην ελληνική μπλογκόσφαιρα. Με επηρέασαν σίγουρα.
    Πράγματι, η στάση και το ύφος κάποιων μπλόγκερς σε κάνουν να πιστεύεις οτι γνωρίζεις τι άτομο εχεις απέναντί σου, τουλάχιστον όσο αφορά σκέψεις και προβληματισμούς, μια γενική εικόνα του προσανατολισμού του ατόμου που γράφει.. Ναι, σχεδόν ολα οσα γράφουμε ειναι κομμάτια απο τον εαυτό μας.
    Γράφε όσο σου βγαίνει, εγω αυτο θα κάνω, σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νικο Λιολιόπουλε, θυμάσαι την ημερομηνία ! πάνε δυόμισι χρόνια απο τότε και πραγματικά θα ξαναβρεθούμε ελπίζω. Ασε που χρωστώ δύο καφέδες, εκεινη τη μερα δεν ειχα ψιλά μαζι μου και πλήρωσες την πορτοκαλάδα μου :)
    Να σου μιαν αλήθεια, όσο σκέφτομαι να φτιάξω κάτι νεο και καταπληκτικό, τόσο μπλοκάρω, θα το αφήσω λοιπόν όπως βγεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Roadartist ακούγομαι σαν ψώνιο με το να γιορτάζω με κάποιο τρόπο τα έκτα μπλογκογενέθλια μου :)
    Ειλικρινά σήμερα ήθελα πολύ να βρίσω τον ΓΑΠ δημόσια, κάτι που δεν εχω ως τώρα κάνει σε μεγάλο βαθμό θέλοντας να ειμαι πιο συγκρατημένος.
    Να έκανα εναν άσχετο άλλο λογαριασμό για να βρίζω δεν νομίζω γιατι αυτο δεν με εκφράζει, δεν ειναι μπλόγκινγκ οι ύβρεις και η μιζέρια, δεν πετυχαίνει κάτι άλλο εκτός απο το να προσθέτει κι άλλη λάσπη στην ήδη υπάρχουσα.
    Θέλω πάντα να προτείνω κάτι άλλο οταν κάτι δεν μου αρέσει. Αν δεν εχω να προτείνω κατι σημαντικό, καλύτερα να σιωπώ.

    @ Γλυκο-κερασο-ζουζούνα και εγω χάρηκα που σε @γνώρισα γιατι έχεις πολλή ενέργεια και αιχμηρή γραφή, συν μέγιστο χιούμορ. Ετσι να μείνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Freedula θα κάνω μερικές αλλαγές και θα δούμε αν θα αλλάξει κάτι, θα ελαφρώσω τη σελίδα σίγουρα.
    Δε θέλω να καταδικάσω την "καλημέρα" αφου όντως κρατάει μεταξύ μας μια ελάχιστη επαφή, οκ λοιπόν.
    Απλά ειναι πιο εποικοδομητικό να συζητάς.
    Θα ενημερώσω στις επόμενες βδομάδες ελπίζω, προς το παρόν πήζω με διάφορα και δεν εχω άνεση χρόνου.

    @ VAD έλεγα σε φίλο οτι αν ενας 'παππούς' νιώθει νεότερος κι αν ενας νεότερος νιώθει 'μεγαλύτερος' τότε μπορεί να έχουμε πολύ καλό μπλόγκινγκ, εννοώ απο άποψη ύφους και βάθους σκέψης. Ενα γεφύρωμα γενεών ηλικιακά.
    Οκ εχω δει πολλά στο διαδίκτυο, πραγματικά πολλά, τόσο που σχεδόν φοβάμαι να δω κι άλλα !
    Ξέρουμε όμως οτι το να μαθαίνουμε ειναι κάτι που δεν σταματά εύκολα, μια εσωτερική ανάγκη μας ωθεί να εκφραστούμε αλλα και να διαβάσουμε άλλους.
    Να σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ koulpa βλέπεις οτι έχουμε κοινή οπτική σε διάφορα θέματα και φαίνεται αυτο και απο συζητήσεις που εχουμε κάνει.
    Βασικά μπορείς να θεωρήσεις οτι το μπλόγκινγκ ειναι αρκετά μοναχικό 'σπορ' και οταν ανεβάζεις ενα άρθρο, ουσιαστικά μονολογείς. Το αν θες να το μοιραστείς και να το συζητήσεις με άλλους, αυτο φαίνεται απο το ύφος του κάθε συγγραφέα. Φαίνεται τι επιδιώκει.
    Υπάρχουν άτομα που αναζητούν χειροκροτητές και άλλα που δείχνουν πολύ μονόχνωτα. Τελος πάντων πολλά είδη μπλόγκερς υπάρχουν.
    Η επικοινωνία ειναι θετικό πράγμα, άσχετα αν βάλαμε στη ζωή μας τα μέηλ και τα σχόλια και τα τσατ κλπ, πάντα η πιο προσωπική επικοινωνία ειναι καλύτερη. ανάλογα φυσικά και με το ποιόν επικοινωνείς και γιατί.
    Στο μπλογκ πάντα καλοδεχόμουν τις απόψεις, τα σχόλια, χωρίς να αναρωτιέμαι ιδιαίτερα για το ποιός ειναι ο σχολιαστής/αναγνώστης. Αρκεί να συμβάλλει στο κλίμα θετικά και με σεβασμό ή χιούμορ. Πάντα μου άρεσε το καλό χιούμορ.
    Αν και σε @ξέρω λίγο, έβλεπα σχόλιά σου απο παλιά και ξέρω τωρα οτι θέλω να σε διαβάζω.
    Καλό απόγευμα αγαπητέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ ΕΥΑ θα περνάω να διαβάζω :)
    Δεν ειπα οτι θα αυτοκτονήσω κιόλας, οχι ακόμα :Ρ Σε ευχαριστώ.

    @ Swell ωστε με χρησιμοποιούσες τόσα χρόνια για να εχεις κάποιον να του τα χώνεις ! Αχα !
    Πού παρκάρεις τη βάρκα σου είπαμε να περάσω να την ...επιθεωρήσω ;
    θα τα πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έτσι είναι με το blogging... Πότε - πότε χρειάζεται να αποτραβιέσαι για λίγο καιρό για να γεμίζεις τις μπαταρίες με νέες εμπειρίες. Οι αλλάγές πάντα είναι χρήσιμες. Όχι μόνο στο blogging αλλά και στη ζωή γενικότερα. Σε ανανεώνουν και σε αναζωογονούν. Πάντως η ανάρτηση είναι ένα εκλεπτυσμένο χώσιμο μπορώ να πω. Happy birthday να σου ευχηθώ και τι άλλο; Εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα μας για το τι θα κάνεις. Υποδείξεις κανένας δε μπορεί και δεν έχει το δικαίωμα να σου κάνει. Δικό σου είναι το μαγαζί και στο κάτω - κάτω αν θέλεις φωτιά του βάζεις και λογαριαμσό δε δίνεις και σε κανένα. Απλά άφηνε πάντα ένα μισάνοιχτο παραθυράκι. Ποτέ δεν ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θα σου πω hack, θα απαντήσω και στα υπόλοιπα σχόλια, θα ηθελα ως τότε να διαβάσεις ΕΔΩ ενα θέμα που ακουμπάει πολλά απ όσα θίγω κι εγω εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μπράβο σου που άντεξες τόσα χρόνια Γιάννη.
    Τα social έχουν γίνει σαχλαμάρες πια, ας πούμε στο Facebook μπήκαν και επιχειρήσεις που ψάχνουν για πελάτες.
    Να είσαι καλά και να κάνεις πάντα ότι σε ευχαριστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Oχι φιλε μου.ΕΣΥ πρεπει να εισαι εδω!!! Εισαι με λιγους ακομη απο τις σημαιες της μπλογκοσφαιρας, της πραγματικης μπλογκοσφαιρας ομως, οχι αυτου του συνοθυλευματος δημοσιογραφισκων, πολιτικαντηδων και fan του star που αποκαλουν τον εαυτο τους μπλογκερς.
    Οποτε εσυ το θες, οποτε εχεις κατι να πεις, οποτε εσυ νομιζεις.......
    Συγχωρα με για την προστακτικη, αλλα ετσι νιωθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Όπως σου βγαίνει, φίλτατε Τζων. Όπως σου βγαίνει...
    Εμείς εδώ θα είμαστε ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εγώ λέω να μη σταματήσεις να γράφεις. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες πως δεν έχει σημασία τι κάνει ο όχλος που μας περιβάλλει (έχω πλήρη επίγνωση της λέξης που χρησιμοποιώ) αλλά το τι κάνεις εσύ.
    Θεωρώ σημαντικότερο τώρα παρά ποτέ να μην σιγήσουν οι αξιόλογες φωνές στο διαδίκτυο. Δεν πρέπει να αφήσουεμ το διαδίκτυο να κατακλυστεί από τα σκουπίδια.
    Εχω την αίσθηση πως ακόμη και οι μη bloggers (οι αναγνώστες δηλαδή) έχουν ανάγκη από τις σοβαρές ελέυθερες φωνές που θα κατακρίνουν την αδικία και θα επιβραβεύσουν τις θετικές δραστηριότητες είτε αυτές αφορούν την πολιτική είτε την καθημερινότητά μας.
    Φυσικά ανεξάρτητα από αυτά που λέω εγώ σημασία έχει το πως νοιώθεις εσύ και το εάν μπορείς να γράφεις κάτω από το βαρύ κλίμα που μας έχει περιβάλλει. Ολοι μας έχουμε διαστήματα που απομακρυνόμαστε είτε επειδή δεν έχουμε κάτι να γράψουμε είτε επειδή νοιώθουμε την ανάγκη να ασχοληθούμε με άλλες παραμελημένες υποχρεώσεις μας.
    Πάντως προσωπικά θεωρώ σημαντική την παρουσία σου στο διαδίκτυο και σε θεωρώ έναν από τους καλύτερους και σοβαρότερους συνοδοιπόρους στην κοινωνία του blogging. Δεν θα ήθελα να σιγήσει το blog σου. Η απόφαση φυσικά είναι δική σου.....
    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΛΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ.
    ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.6 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΖΩΗ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ .
    ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΣΕ ΒΡΕΙ Ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κοίτα να δεις που απο κει που δεν τo περίμενα πήρα την κατάλληλη λέξη : "... ξεκουράσου " ...

    Μήπως κουράστηκα ; Μάλλον ... ίσως, κάπως, ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ hackaday
    Σε εκτιμώ απ οκαιρό και το ξέρεις.
    Εχουμε μιλήσει και ιδιωτικά. Καταλαβαίνεις περίπου πώς σκέπτομαι, εγω απο την άλλη δεν ξέρω τι καλό να βρώ να πω σε κάποιον που δεν ζητά πολλά, μα δεν τα έχει.
    Εισαι δυνατός μπλόγκερ κι αυτό ειναι επειδη εισαι δυνατός άνθρωπος. Εγω στη θέση σου δεν ξέρω τι θα έκανα ... ειχες βάλει κάποτε μια ψηφοφορία/δίλημμα ...
    Αλλαγές λοιπόν, οκ θα γίνουν, ήδη ξεκίνησαν, και μάλιστα εκτός νετ, όπου εκεί εκριβώς πρέπει να εστιάσουμε, στην αληθινή ζωή.
    Εδω μεσα, κάπου κάπως κάποτε θα τα λέμε, με λίγους και καλούς. Αλλα θεωρώ οτι ειχα πάντα καλούς στην παρέα γύρω, εκτός απο 2-3 μα κανείς δεν ειναι τέλειος. Εγω πρώτος.
    Εγω ειμαι λάθος.
    Το "χώσιμο" όντως υπάρχει αγαπητέ.
    Δεν ειναι προσωπικό για κανέναν, ειναι ... να... πώς θα γραφες σε ενα προσωπικό ημερολόγιο ; έτσι.
    Δε θέλω να ειμαι απαραίτητα της μόδας και να λέω όσα λένε κι οι άλλοι, θέλω να ρίχνω φώς σε όσα οι άλλοι δεν βλέπουν και πρέπει να δούν.
    Το μνημόνιο, ο γαπ, ο μπούλης, ο ψόφιος χριστόδουλας και άλλοι, ειναι δεδομένο οτι σε κανέναν δεν αρέσουν. Τι να προσθέσω άλλο εγω που να ειναι σημαντικό ;
    Επηξα στα μηνύματα για το #Egypt στο twitter ... και δεν άντεξα άλλο, ειπα θα γράφω γι αυτά που ειναι κάτω απο τα πόδια μας και δε μιλάμε ! ΑΣΩΠΟΣ ποταμός !
    Ο υδροφόρος ορίζοντας στη Βοιωτία και βόρεια Αττική ειναι τίγκα στα βαρέα μέταλλα. Οποιος τρώει πατάτες, καρότα, κρεμμύδια Θήβας, έρχεται πιο κοντά στο θάνατο απο κάποια μυστηριώδη μορφη καρκίνου. Συμπολίτες μας πεθαίνουν, εμείς πεθαίνουμε.
    ... κι οι άλλοι οι παπάρες καίγονται για την Αίγυπτο και για τους μετανάστες στη Νομική ... άλλο αν παρακάλαγαν να γίνει κάποια στραβή με ενα μετανάστη να τρίβουν τα χέρια τους, να χώνου στα μπλογκς και παντού ! Τρομολάγνοι και αντιεξουσιολάγνοι, αντιμπατσολάγνοι και αυνανιζόμενοι με τη βία και τον τρόμο ...
    Δεν ειμαι εγω ετσι φίλε Χακεβίτσιους.
    Θέλω να ειμαι ο εαυτός μου, όπως κι εσυ εισαι πιστεύω.
    Εισαι ενας απο όσους θα τα λέμε.
    Καλό βράδι και σόρρι για το σχόλιο μεγέθους ανάρτησης αλλα ήθελα πολύ να τα πώ αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Eυχαριστω mariana, το Φασομμπούκι ειναι ενα σκουπίδι και συγνώμη γι αυτό αλλα οσοι εχεουν εκει ενεργό λογαριασμό διαπράττουν μία μαλακία.
    Θα κάνω μόνο οτι με ευχαριστεί, να σαι καλά.

    Κιτσομήτσο είμαστε παλιοί γνωστοί και εκτιμώ κάθε σου σχόλιο εδώ.
    Στο λέω όπως θα στο έλεγα απο κοντά.
    Διαφωνώ μαζι σου σε πολλά μα βλέπω οτι εχεις ενέργεια κι αυτο μ' αρέσει. Συνέχισε και δε χανόμαστε εντελώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ασημώνη ...
    Oσο καιρό κάποιος παραμένει σε εναν χώρο, σημαίνει οτι κάτι του ταιριάζει. Κανείς δε μπορεί να αντέξει πολύ κάπου όπου βλέπει οτι δεν 'κολλάει'.
    Πάντα υπάρχουν και λόγοι προσωπικοί για να μένεις ή να αποχωρείς.
    Εσυ είσαι ενας λόγος για να μένει κανείς στο χώρο των μπλογκς και με τιμά το οτι λες να μείνω , ξέρω οτι όσο καιρό ειμαι εδω φρόντισα να είμαι ενας απλός πολίτης που νοιάζεται για το τι γίνεται γύρω μας. Εξακολουθώ να νοιάζομαι, ετσι εναν χώρο για έκφραση θα τον έχω, εδω ή αλλού, θα δούμε.
    Μπλόγκερς αυτοαποκαλούνται διάφοροι με μία έπαρση λες και ειναι αυτο ενα επάγγελμα ή ενα μονοδιάστατο πράγμα που εχει εναν μόνο σκοπό, να αυτοπροβληθούν με οποιοδήποτε τίμημα. Ακόμα και αν χρειαστεί να ρίξουν λάσπη σε άλλους.
    Μια και μιλάς με προστακτική, οκ στις διαταγές σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. dyosmaraki εχω αραιώσει απο το γράψιμο αν και πριν μερικούς μήνες ειχα αρχίσει και πάλι να γράφω αρκετά. Μάλλον ειναι με τις ώρες του και το μπλόγκινγκ όπως πολλά άλλα πράγματα.
    Μακάρι να είμαι μια αξιόλογη φωνή στο διαδίκτυο. Πιστεύω πως ειμαι, όχι απο ψώνιο αλλα επειδή πριν γράψω οτιδήποτε, εχω δει καθαρά ποιά ειναι η κατάσταση.
    Παράδειγμα, πριν κανα μήνα, διάφοροι έγραφαν οτι η κυβέρνηση κάνει ετούτο και εκείνο για να μας κάνει να ξεχάσουμε τη Siemens...
    Ομως εγω εχω δει οτι δεν ειναι δυνατό πρώτον να υπάρχει πάντα μιά συνωμοσία πίσω απο οτιδήποτε και ετσι περιμένω και δεν βάζω αμέσως τις φωνές. Δεν κάθομαι εδω περιμένοντας ανυπόμονα πότε θα σκάσει κάτι που θα μου δώσει αφορμή να κράξω, να βρίσω.
    Επιιτέλους δικαιώθηκα, χτες ειδα να γραφει κάποιος παλιός και μέγας μπλόγκερ οτι " οι αιγύπτιοι ξεσηκώθηκαν για να ξεχάσουμε εμείς τη Siemens " ... χιούμορ φυσικά, έγινε αντιληπτό κι απο άλλους αυτο που πίστευα εξ αρχής.
    Δεν μιλάω αν δεν ειμαι σίγουρος, δεν κράζω αν δεν εχω δει οτι όντως υπάρχει κάτι που μας αφορά και αξίζει το κράξιμο. Δεν τα βάζω με άλλους μπλόγκερς, ο καθένας εχει γνώμη και δεν την πετάμε στην πυρά, αλλιώς θα καίγαμε ακόμα βιβλία, τόσο του Ανδρουλάκη, όσο και του Πλεύρη πχ ...
    Σε ευχαριστώ και ανταποδίδω την εκτίμηση, ειναι αμοιβαία και το ξέρεις.
    Θα βρώ τρόπο να τα λέμε, αρκεί να βρώ και εγω αυτο που χρειάζομαι για να ειμαι ήρεμος και να γράφω αυτό που μου βγαίνει.
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σκρουτζάκο με εξέπληξε το οτι εσυ ειπες την κατάλληλη λέξη. Να εισαι καλά και ναι, πάμε για Φεβρουάριο, τώρα δα ηταν καλοκαίρι γαμωτο, πότε πέρασε κιόλας ;
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape