Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

To fake, το real κι η τσέπη


Δεν ξέρω ρε παιδί μου, εχω προβληματιστεί πολλές φορές στο παρελθόν αλλα και στο παρόν, πριν κανα εικοσάρι μέρες, αν θα αγοράσω κινέζικο μπλουζάκι ή αν θα πάω να τα σκάσω να πάρω το γνήσιο -και καλά- το original οπως το λεν στο χωριόμ'.
Στην πράξη εχω δει οτι τα 7 απο τα 10 επώνυμα ρούχα που αγοράζω βγαίνουν άριστα, πολύ καλά. Τα 2 στα 10 βγαίνουν ψιλομέτρια κι ενα με κάνει να μετανιώσω που το χρυσοπλήρωσα.
Μιά φορά αγόρασα ενα Calvin Klein μπλου τζην παντελόνι κι έσκασα 106 € κι αυτο προσφορά, πριν 5 χρόνια. Πολλά λεφτά. Ειπα να ικανοποιήσω μια ετσι ιδέα μου οτι το επώνυμο θα ηταν πιο καλό επάνω μου. Και ηταν, αλλα η διαφορά πχοιότητας απο το τζήν των 30 ευρώ δεν ηταν και τεράστια.
Και μετά, γεμίσαμε κινέζους κι έβλεπα κόσμο να ψωνίζει.
Μεχρι κι εγω αγόρασα καμμια δεκαριά μπλουζάκια και δύο βερμούδες μέηντ ιν Τσάϊνα.
Δεν αγοράζω ρούχα που φέρουν επάνω τους απομίμηση εμπορικού σήματος επώνυμης φίρμας, πχ προτιμώ τα παπούτσια μου του τέννις να ειναι γνήσια adidas ή asics και το σορτσάκι επίσης κανονικό και οχι μαϊμούδι.
Λέω μήπως, μήπως ρε παιδί μου κάνουμε το ίδιο κακό στις φίρμες τις καλές, με αυτο που κάνουμε οταν αγοράζουμε απο τον καμερουνέζο τα παράνομα γραμμένα dvd ;
 Για τη μουσική εχω μια άλλη αντίληψη απο αυτη που εχω για τα ρούχα.
Τα ρούχα τα καταναλώνεις ενω τη μουσική τη θεωρώ κάπως 'θεόσταλτη' και δώρο στην ανθρωπότητα ( εεε ;; ), πράγμα που αδικεί τον καλλιτέχνη, ομολογώ.
 Οκ, αμα δω την τσέπη μου ξέρω οτι θα πάω να πάρω το φτηνό ή εστω το best-buy δηλαδη αυτο που δεν απέχει ιδιαίτερα πολύ απο το γνήσιο σε πχοιότης.
Η φτήνια τρώει τον παρά, οπότε δεν αγοράζω βλακία φτηνιάρικο ρούχο των 5 ευρώ οταν ξέρω οτι θα το βάλω 5 φορές και μετά θα γίνει σαν ξεχειλωμένο πατσαβούρι.
 Αλλα δεν σκάω και πολλά αν δω οτι ο μάγκας ο adidas πχ η ο Nike ζητάει 200 ευρώ για παπούτσι του μπάσκετ επειδή γράφει επάνω 'Michael Jordan'. ( Tzonakos έπρεπε να γράφει και απο πάνω ενα καρτελάκι να γράφει ... Φτηνάκος ).
Δε μπα να εχει και αερόσολες και μαγνήτες κι ελατήρια, ρε φιλε δεν εχει ο κόσμος τόσα φράγκα λέμε !
Εδω θα αρχίσουμε να φοράμε τα ίδια βρακιά μεχρι να κάνουν τρύπες εξαερισμού,μετά απο τις τόσες περικοπές μισθών, συν οτι πάει να ανεβάσει κι άλλο τον Φαγωτή Περισσευούμενων Αποδοχών ( ΦΠΑ ) ... τη βάψαμε.
Ε, θα το κοιτάς απο δω, θα το κοιτάς απο κει, και θ' αγοράζεις τελικά αυτό που προσφέρει την καλύτερη σχέση τιμής/απόδοσης. Ο θεός της τσέπης εχει δώσει εντολή :
Οτι βγαίνει δεν ξαναμπαίνει, οτι μπαίνει, αυτο εχεις, κάνε κουμάντο.

Α, καλό μήνα,μπαίνει επίσημα φτηνόπωρο

17 σχόλια:

  1. Ξέχνα το επώνυμο,μεγάλε,οι παχιές αγελάδες τέλος,σφιξανε οι κώλοι,μη με πεις κακό,αλλά καιρός ήτανε να ξεφύγουμε από τη δήθεν κοινωνία της αφθονίας,με ψέμματα ζούσαμε αλλά μας βόλευε κα δεν κοιτάγαμε το πραγματικό χάλι...

    Καλο μήνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα πίστευα οτι τα ρούχα και οι ετικέτες είναι υπερεκτιμημένες...
    Η μουσική είναι αλλιώς, αλλά για να βρεις καλή ποιότητα εκεί, πρέπει να έχεις επίσης καλό κριτήριο...Από σκουπίδια και αντιγραφές (κι εκεί) άλλο τίποτα...
    καλημέρα και καλό μήνα κι από μένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν, Tzonako μου, δεν συμπίπτουμε μόνο στις περισσότερες από τις απόψεις και στον τόπο διακοπών, αλλά και στις φωτογραφικές μας επιλογές! Για του λόγου το αληθές, δες http://s679.photobucket.com/albums/vv160/evelgos/?action=view&current=Photo-0091.jpg
    Καλό μας μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλοί και οι κινέζοι δεν λέω, έχει γεμίσει η αγορά και ανάγκασαν τους εμπόρους να ρίξουν τις τιμές.
    Μέχρι και η Gant έριξε στο 50%τις τιμές της, πρωτοφανές για εδώ!
    Προτιμώ να περιμένω τις εκπτώσεις παρά να πάρω για 10ευρώ κάτι κινέζικο!
    Λίγα και καλά, έτσι και αλλιώς με τα σφιξίματα δεν είμαστε για εξόδους!

    Καλό μήνα εύχομαι με φλ θλσσν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γενικώς δεν αγοράζω επώνυμα ρούχα - εδώ με φίρμες κυκλοφορούν μόνο οι πολύ ψωνισμένοι και οι μαύροι, οπότε δεν λέει. Άσε που προτιμώ να τα δίνω σε ταξίδια και όχι στην κάθε Λακόστ. Πάντα όμως παίρνω ρούχα (ειδικά βαμβακερά) που ξέρω ότι έχουν την ποιότητα να κρατήσουν αρκετά χρόνια, γιατί η παραγωγή βαμβακιού είναι επιβλαβής για το περιβάλλον και είναι λάθος να αγοράζουμε καινούρια βαμβακερά κάθε τρεις και λίγο. Φέτος το καλοκαίρι δεν αγόρασα ούτε ένα βαμβακερό μπλουζάκι. Συνεπώς δεν έχω ψωνίσει ποτέ από Κινέζους, αλλά ούτε έχω πάρει τζην με 106€!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα, καλό μήνα, μα και τα επώνυμα, που νομίζεις ότι γίνονται. Κίνα και Μπαγκλαντές!
    Οτι πήρα απο Καναδά, έχει φίρμα και ταμπελίτσα μέσα made in China......
    Απλά με την επωνυμία, ξέρεις που να αναφερθείς, αν υπάρξει πρόβλημα.

    Και φορώ επώνυμα, σ΄ολη μου την ζωή. Γιατί έτσι έμαθα, όχι για να κάνω, την διαφορά.

    Βρε καλή μου Σοφία, με τι σας γεμίζουν το κεφάλι, εσάς των νέων...περί οικολογίας!! Για να κρύψουν άλλα, τα μπλουζάκια φταίνε...
    Αυτά στην Σουηδία τα άκουσα, κάποτε προ ετών απο την φίλη μου. Μην το ένα μη το άλλο, ώχου πια.
    Δεν με νοιάζει καθόλου ομολογώ το περιβάλλον. Η ζωή μου με νοιάζει όσα μου μένουν γιατί είμαι και στα 50.... πόσα θα ζήσω ακόμη. Την καλοπέρασή μου κοιτώ...

    Και μιας και αναφέρεις την Λακόστ, έχω μπλουζάκια βεριτάμπλ, γιατί έτσι είμάι καλομαθημένη, δεκαετίας και τα οποία είναι σαν καινούργια.
    Οι νεώτερες φίρμες είναι που έχουν κάνει την διαφορά νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσωπικά προτιμώ να αγοράσω κάτι καλό, όχι απαραίτητα μάρκα, το οποίο να αντέξει πολύ καιρό κι ας το πληρώσω λιγάκι πιο ακριβά, παρά κάτι φτηνό που μετά από 10 μέρες να πρέπει να το πετάξω γιατί δε θα φοριέται...

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρούχα μπορεί να αγοράσω που να μην είναι επώνυμα.
    Στα παπούτσια όμως δεν κάνω έκπτωση. όχι για άλλο λόγο αλλά για τα πόδια.

    Καλό μήνα Τζονάκο
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για εμάς τις γυναίκες η μάρκα αποτελεί φετίχ.

    Αν δεν τα σκάσεις για το μακό φορεματάκι που φοράς να πας για καφέ, νιώθεις ντροπή βρε παιδί μου...Ειδικά αν είναι απομίμιση και ανακαλύψεις ότι υπάρχει στο περιβάλλον σου το αυθεντικό! Εκεί να δεις! Γιατί πρέπει να ξέρεις ότι οι γυναίκες μυρίζονται τις απομιμίσεις από χιλιοοοοοοοόμετρα!


    Τώρα βέβαια, που έρχεται και το θέμα της κρίσης...Να σου πω...όσες έχουμε το μυαλό στο κεφάλι μας, προτιμάμε κάτι που δεν είναι κάποιας ιδιαίτερης ράτσας αλλά ποτέ απομίμιση...

    Γιατί στην τελική, αν δεν έχεις να το πληρώσεις μη το φοράς...Μη νομίζεις ότι επειδή το παππούτσι γράφει nike, είναι και ανατομικό...

    Άρα τσάμπα η μόστρα...

    Αυτά περί ράτσας και απομίμισης :)

    Φιλιααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλο φτηνοπωρο λοιπον Τζωνακο. Σε εποχες γενικης φτηνιας, βλεπω να ψαχνουμε συντομα ενα κομματι πανι να σκεπασουμε τον ποπο μας, και να αφησουμε τις τσιριμονιες αν ειναι Καλβιν Κλαιν ή Κιτσμαν Κλαιν... Και τελικα, ισως εκτιμησουμε επιτελους κι αυτα που ηδη εχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η αλήθεια είναι πως ένα ψώνιο με τα ρούχα το έχω...Οι χειρότερες μάρκες που'χω πάρει είναι H&M , ZARA , Berska και τέτοια για καθημερινές και ανεπίσημες εξόδους σχετικά φτηνά αλλά προσπαθώ να είναι τα καλόγουστα. Τα σκάω για τζην , παπούτσια , τσάντες , καλλυντικά και για επίσημες εμφανίσεις.Αλλά άλλο μια γυναίκα.Ένας άντρας είναι πιο ελεύθερος νομίζω να αγοράσει ρούχα σύμφωνα πάντα με το πορτοφόλι του.
    Εγώ πάντως για ρούχα προτιμώ αν δίνω παρά για φαγητό...Είμαι υπερβολική το ξέρω.Αλλά , αν είμαστε πιο χύμα όχι απλά δεν τα φτιάχνετε μαζί μας αλλά δεν μας κοιτάτε καν!!

    Να μην σε πρήζω με τα υπόλοιπα φεμινιστικά σου εύχομαι καλό και ήρεμο φθινόπωρο.

    Χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν κανείς αναρωτηθεί γιατι δεν εχω ακόμα σχολιάσει πάνω στα υπέροχα σχόλια των συνμπλόγκερς εδω, ας με συμπαθήσει καθως δεν ήμουν σε κατάσταση να γράφω και αυτές τις μέρες κυρίως διάβαζα ή άφηνα σχόλια σε εκλεκτά μπλογκς.
    Ξέρεις, όπου δεν αφήνει σχόλια κάποιος, μπορεί να σημαίνει τρία πράγματα :
    - Η δεν κατάλαβε μία απο την ανάρτηση.
    - Η δεν εχει κάτι να πεί.
    - Η δεν πάτησε καθόλου για λόγους δικούς του.
    Ετσι και οταν σχολιάζω κάπου, μπορεί να σημαίνει τρία πράγματα :
    - Η μου άρεσε πολύ η ανάρτηση.
    - Η εχω κάτι να πώ πραγματικά.
    - Η μου αρέσει να διαβάζω και να γράφω στον/στην συγκεκριμένο/η μπλόγκερ.

    Αλλα πάντα μπορεί να διαβάζω απλά και να μην εχω κέφι να γράφω.

    Κάποιοι μπλόγκερς με εχουν ταυτίσει με εναν εύκολο στόχο που ειναι εχθρός τους μόνο και μόνο επειδή γνωρίζουν σε ποιον πολιτικό χώρο ειμαι πιο κοντά ως πολίτης και η απύθμενη βλακία τους με εχει θέσει στην λίστα των οχτρών που πάση θυσία πρέπει να πληγούν ανεπανόρθωτα με όποιο κόστος, αφου δεν συμφωνώ μαζι τους.
    Μιλάμε για προσωπική επίθεση που υπερβαίνει τα όρια ανοχής και μπορούμε να μιλάμε ώρες για επιπολαιότητες, ανηθικότητες, κιτρινισμούς, κατινιές, e-τσαμπουκά, ακόμα και παραβάσεις που άπτονται της δικαιοδοσίας της Δικαιοσύνης.
    Η Δικαιοσύνη ειναι ανέκδοτο αλλα αυτο ειναι άλλη ιστορία.
    Εν κατακλείδι, η ζωή η έξω δεν πρέπει να εχει σχέση με την αρρώστια που κουβαλά ο καθένας μας εδω μεσα.

    Η ζωή εδω μεσα ειναι αρκετά fake σε βαθμό μερικές φορές που η διαφορά με την γνήσια ζωή βράζει στην κόλαση του μυαλού και της ψυχής μερικών, ετσι που στο τέλος νομίζουν οτι δεν εχιε καμμία διαφορά.
    Εξ ου και το οτι όσοι γράφουν με ονοματεπώνυμο θεωρούν εαυτούς ειλικρινείς ενω θεωρούν τους άλλους ως υποκριτές.
    Φεύ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Vad πράγματι δεν εισαι κακός, δίκιο εχεις. Καλό μηνα.

    @ Artanis ναι η μουσική ειναι διαφορετικό πράγμα το παραδέχομαι.
    Και δεν με νοιάζει η ετικέτα τόσο, όσο το να ειναι αυτο που πρέπει και να μπορώ να το πληρώσω.

    @ Ευάγγελε ειδα την φωτογραφία σου, εγω εχω μεγάλη συλλογή απο τέτοιες φωτογραφίες, σκέφτομαι κάποτε να τις ανεβάσω σε ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ zoyzoy κι εγω εχω ψωνίσει κινέζικα, υπέκυψα τελικά, δεν ειναι και τόσο άσκημα, καλά ειναι, για τα λέφτά τους κιόλας.

    @ Σοφία δεν φόρεσα φίρμες παρα μόνο μια δυό φορές στη ζωή μου.
    Εξαίρεση τα αθλητικά μου ρούχα, σε αυτά δεν συμβιβαζόμουν με κατι δεύτερο, έπρεπε να ειναι καλό, να αντέχει και να ειναι καλοραμμένο και με καλά υλικά.
    Μη γελάσεις, αμα δεν κάνουν τρύπες τα βαμβακερά μου μπλουζάκια, δεν πάω να αγοράσω άλλα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Κερασο-Ζουζουνο-Γλυκα,
    Καλο μηνα επίσης τα είπαμε εμείς.
    Εδω και χρόνια σχεδόν τα πάντα κατασκευάζονται στην Ασία, ειτε Κινα ειτε Ταϊλάνδη, Ινδονησία κλπ.
    Ασχετα με το πού φτιάχνοται, τα επώνυμα ρούχα συνήθως ειναι καλύτερα.
    Α ναι θυμήθηκα κι άλλη μια φορά που ειχα δυο μπλουζάκια Lacoste απο ... Τουρκία ! ... μαϊμού φυσικά.

    @ Τρελοτουρίστρια ειμαι και εγω της ίδιας λογικής.

    @ Βάσσια κι εγω στα παπούτσια και κάλτσες ειδικά εχω θέμα, πρέπει να ειναι σωστά, καλής ποιότητας. Ειδικά τα αθλητικά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Σκορπίνα
    ειναι κάπως υπερβολικό να τα θέλουμε ολα να ειναι σούπερ φίρμες κυρίως επειδή ειναι ακριβό αυτο και δεν ειναι εποχές για τέτοια έξοδα.
    Χαχαχ, οσο για το τι μυρίζονται οι γυναίκες πάνω στις άλλες γυναίκες απο χιλιόμετρα μακριά, ήμουν σίγουρος.

    @ Princess τα μαγαζιά με κινέζικα θα κάνουν χρυσές δουλειές. Αλλα κι η φτήνια τρώει τον παρά, λένε.
    Πριν λιώσει αυτο που έχουμε δενπαίρνουμε άλλο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Pascalen Antoinette
    κι εγω δίνω βάση στο να ειναι καλόγουστο ενα ρούχο. Εχω βρεί και ακριβά επώνυμα που δεν θα τα έλεγα ακριβώς καλόγουστα.
    Οντως ενας άντρας εχει σαφώς πιο λιγες επιλογές αν κι αυτο δεν σημαίνει οτι ο άντρας θα φοράει κι οτι να'ναι.
    Κάποτε μπήκα σε φάση κι εγω να δίνω πιο πολλά για ρούχα απ οτι για φαγητό. Ηταν μια εποχή που κράτησε μερικούς μήνες που τότε έβγαζα αρκετά χρήματα και μπορούσα να το κάνω αυτό, οχι απο ψώνιο αλλα απο επιλογή.
    Αν θες το πιστεύεις, μου αρέσουν οι χύμα γυναίκες, εννοώ τις επιμελώς και αυθεντικά χύμα κι οχι τις κακόγουστες. Προσωπικό μου γούστο αυτό, δεν σημαίνει οτι όλοι οι άντρες ειναι ετσι.
    Καλή ιδέα να μιλήσουμε για φεμινιστικά και τέτοια, σε κάποια πιο ταιριαστή ανάρτηση.
    Ευχομαι καλό φθινόπωρο και σε σενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape