Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Ανήμερα θεριά

Σήμερα άκουσα λιγο ραδιόφωνο. Μουσική με ειδησούλες απο αυτές που μας θυμίζουν πόσο η ζωή ειναι όμορφη. Χθες δεν ειχα ακούσει ραδιόφωνο και φυσικά δεν βλέπω τηλεόραση.
Ειχα κι εναν αγώνα τέννις το βραδάκι οπότε μόλις γύρισα πλύθηκα και την έπεσα στο μαξιλάρι με γδούπο, τόσο που ο φρονιμίτης πόνεσε.
Η αρμονία που δίνει η μουσική συγκρίνεται μόνο με τον έρωτα, εκείνο τον πρώτο έρωτα, στις αρχές του, ή με τη μοναξιά της απέραντης θάλασσας.
Η ειδησεογραφία ποτέ δεν θα αλλάξει στην Ελλάδα σημαντικά. Τα ίδια και τα ίδια αν πάρεις τα τελευταία 2 χρόνια με δύο εξαιρέσεις, τις φωτιές του 2007 και τις φασαρίες του Δεκέμβρη 2008 που έφεραν την ποινικοποίηση αυτού που οι ίδιοι οι κυβερνώντες χρησιμοποιούν για να την γλυτώνουν : της κουκούλας.
Κάθε μερα τα ίδια και τα ίδια : Τόσα τα θύματα της γρίππης, ο τάδε κατήγγειλε τον άλλο για εχθρό της πατρίδας, ο τάδε πέθανε και πωπω τι φοβερός που ηταν, φραστικές επιθέσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης , φορομπηχτικές πολιτικές, εισπραχτικές ρυθμίσεις σε βάρος μας, ποτέ ελαφρύνσεις μεσω αναδιανομής, το έλλειμμα χειροτερεύει, οι Τούρκοι μας τσιγκλάνε, οι Μασεντόνες το χαβά τους εχουν ανάγει σε τέχνη σχεδόν, την παραχάραξη της ιστορίας όσο και εμείς εχουμε ανάγει σε τέχνη την παραβατικότητα κι απο αύριο οι τσακωμοί με αντιπαθητικούς αντικαπνιστές.
Ανήμερα θεριά οι ειδήσεις, ενα κεφάλι κόβεις και δύο φυτρώνουν.
Τίποτα δεν προχωράει με ρυθμό, αλλα θα διαλέξω εναν ρυθμό που με εκφράζει, με κάνει να νιώθω καλά, αυτον της μουσικής.
Λίγη μουσική καθημερινά, ειναι ότι χρειάζομαι για να εχω φρέσκο το περιεχόμενο αυτού που αποκαλείται εγκέφαλος και να μην φρικάρω απο τον βομβαρδισμό των τελάληδων με άσχημα νεα. Οχι δεν κρύβομαι, τα βλέπω, τα μαθαίνω, τα υπολογίζω, υπάρχουν, δεν κάνω πως δεν υπάρχουν. Απλά πρέπει να εχω τον εαυτό μου. Για να τον έχω πρέπει να τον φροντίσω.
Τα μπουζούκια ποτέ δεν ηταν κατι που με ξετρέλλαινε, αντίθετα ενα ρεμπετάδικο ειναι εντάξει και μπορώ απλά να ακούω τη μουσική και να σιγοτραγουδώ, η να χαζεύω εναν της παρέας που χορεύει και μεσα μου να χορεύω κι εγω. Λένε οτι το ζεϊμπέκικο το χορεύω καλά.
Λίγοι το εχουν δει ωστόσο. Προτιμώ τον εσωτερικό χορό, τον ρυθμό, αυτον που δέχεται ως σχεδόν ερωτικό χάδι η αίσθησή μου. Αυτο που δεν μπορεί κανεις να μου φορολογήσει, να υπεξαιρέσει, να 'λαδώσει' γιατι μουσική ειναι για μενα ακόμα και το αεράκι και το κύμα.
Τ' ανήμερα θεριά πασχίζουνε να μας κάνουν να πάψουμε να είμαστε άνθρωποι, μα εμείς θα προχωρήσουμε με την μουσική και την αγάπη, με την ανθρωπιά και το χαμόγελο.

22 σχόλια:

  1. Καλημέρα Τζονάκο.
    Υπάρχει πάντα η εσωτερική μας ευαισθησία που σε κάποιους ανθρώπους ξεπουλιέται είτε από απόγνωση είτε από ελαφρά ιδιοσυγκρασία, σε κάποιους άλλους αντιστέκεται και πολεμά.
    Ο εσωτερικός μας ρυθμός είναι η ίδια μας η ύπαρξη.
    Χωρίς αυτό τον ρυθμό χάνουμε την ταυτότητά μας γινόμενοι έρμαια μιας πλασματικής πραγματικότητας.
    Χόρευε όσο πιο έντονα και δυνατά μπορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘέλΩ να οργανώσουμε ένα παινίδι τέννις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MAZI ΣΟΥ!!!

    Μια ζεϊμπεκιά για μένα, ναι;
    :-)

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά δεν αξίζει να χαλιόμαστε με τις ειδήσεις αλλά να χαιρόμαστε την ομορφιά που μας προσφέρει η φύση η τέχνη η μουσική.Αυτήν την εποχή σπάνια βλέπω ειδήσεις στα πεταχτά θέλω να ρουφήξω όσο περισσότερο ήλιο και θάλασσα αντέχω.Τώρα που μπορώ και όσο μου δύνεται η δυνατότητα αύριο ίσως να μην την έχω.
    Και με κρατάει ζωντανή και αληθινή αυτή η επαφή αν γινόταν να σου μετάδιδα αυτή την αίσθηση θα ήταν τέλειο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ανάγκη για ενημέρωση νομίζω πως είναι έμφυτη στον άνθρωπο. Και να παίρνει και να δίνει.
    Το πρόβλημα είναι όμως ότι:
    1ον Δεν γίνεται να ενδιαφέρονται όλοι οι άνθρωποι για το ίδιο πακέτο ενημέρωσης.
    2ον Δεν μπορεί να ενδιαφέρει το ίδιο, σε κάθε φάση της ζωής μας, το κάθε προσφερόμενο είδος ενημέρωσης.
    3ον Το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της ενημέρωσης που προσφέρεται πια, δεν παράγεται με αντικειμενικό τρόπο.
    4ον Είναι δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ ενημέρωσης και κουτσομπολιού. Ειδικά με τον τρόπο που μας έχουν μάθει να ενημερωνόμαστε.

    Το να ακούει κανείς τη μουσική που του αρέσει ανά προσωπική του φάση, είναι υπέροχο πράγμα! Είναι το καλύτερο συμπλήρωμα της ψυχής.
    Δεν πρέπει ποτέ να παρασυρόμαστε από την σκληρή ενδεχομένως πραγματικότητά μας και να ξεχνάμε να αφεθούμε στους ήχους που μας κάνουν να νιώθουμε ότι είμαστε και πνευματικά όντα.

    Καλά να είσαι και πάντα με ευχάριστη μουσική στην καρδιά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πρώτη μοπυ κίνηση μόλις μπαίνω σπίτι ή αυτοκίνητο είναι να ανοίξω το ραδιόφωνο. Προτιμώ τους αμιγώς μουσικούς σταθμούς. Αυτούς που δεν μιλάει ούτε αυτός που κάνει την εκπομπή. Η μουσική με χαλαρώνει και νομίζω ότι με κάνει να σκέφτομαι ΄καλύτερα.

    Οσο για τις είδήσεις στην Ελλαδα από τ΄πτε που έφυγα ίδιες είναι και δεν νομίζω να αλλάξουν ποτέ. Εκλογολογία, αγριοφωνάρες στα παράθυρα, κανένας φόνος, ληστεία κτλ. και μετά αθηλητικά. Ισως το μόνο πράγμα που αξίζει να παρακολουθήσεις. Εξάλλου εκεί όσα ψέματα και να πούνε θα φανούν γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχω ηδη κλεισει απο τωρα (νοητικα) μια Παρασκευη βραδυ σε ενα καλο ρεμπεταδικο, οκ?

    (ρτηρορικο ειναι το ερωτημα, δεν περιμενω απαντηση. Θα παμε!!!)

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα!!!Έτσι όπως τα λες είναι και για μένα!Κλειστή tv και ανοιχτό ραδιοφωνάκι!!Η τελευταία σου πρόταση είναι η ουσία της ζωής!!Χεράκια αγκαλιές!!Καλη εβδομάδα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άνθρωπος προς άνθρωπο, λύκος…καλησπέρα Τζονάκο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραίο ποστάκι αυτό και τόσο αληθινό... Τελικά μεγαλύτερο επίτευγμα είναι πλέον να κρατάμε το μυαλό μας και τις αισθήσεις μας "καθαρές" από τις περιττές πληροφορίες παρά να "μαθαίνουμε" και να βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στην άγνοια και την αποβλακωσή μας.

    Καλό μήνα φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι ειδήσεις είναι για κλάματα πιο πολύ οι βραδυνές τους.

    Καλό απόγευμα Τζονάκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ενδείκνυται η εποχή ...
    για μια αποτοξίνωση !!!
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "απο αύριο οι τσακωμοί με αντιπαθητικούς αντικαπνιστές."

    Τί το μελέτησες!!!!!
    Εχουν βγει σαν τα κοράκια και το τηλέφωνο για τις καταγγελίες έχει πάρει φωτιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι ειδήσεις έχουν γίνει πλέον σόου και δεν είναι απλά ενημερωτικές.. Χάλια μαύρα.. Γι' αυτό καλά κάνεις και ακούς μόνο μουσική.. Και ακόμα καλύτερα που δεν παρακολουθείς τηλεόραση (και χαίρομαι που πολλοί που ξέρω δεν παρακολουθούνε πλέον, αηδιασμένοι από την κατάντια της)!
    Καλημέρα και ρίξε και έναν χορό (εσωτερικό, με βρίσκεις κι εδώ σύμφωνο!!)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. απο τότε που ασχολούμαι με τα blogδεν έχω ανοίξει ποτέ μου την τηλεόραση και έχω βρει την ησυχία μου!!Και μένα μου αρέσει να ακούω μουσική... είναι το μόνο που κάνω!!
    την καλησπέρα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μικρές δόσεις καθημερινής τρέλας ειναι αναγκαίες για να μην έχουμε κάποτε το παράπονο οτι δεν διασκεδάσαμε την ζωή μας αρκετά.
    Οση αξία εχει ενα λουλούδι που θα κρατήσει 1-2 μέρες, τόση αξία εχει και η μουσική, καιτα λόγια και τα νέα, τα σχόλια, όλα αυτά τα μικρά κι απαραίτητα.
    Ειναι στιγμές που την μουσική την κρατάω μέσα μου, δεν θέλω να την ακούω απο άλλη πηγή, ούτε άλλο τίποτα να ακούω παρα απο μέσα μου να βγαίνουν ολα σε ενα συνονθύλευμα παράξενα όμορφο παρα το φαινομενικό τους χάος.
    Ο χορός επίσης, λένε οτι ειναι αναζωογονητικός και φυσικά ειναι και άσκηση και ξέδωμα και έκφραση, μα άραγε όλα τα πλάσματα ακούνε την δική μας μουσική και χορεύουν ;
    Τι μουσική ακούνε τα άλλα πλάσματα ;
    Πώς νιώθουν ;
    Θέλω να ακούσω όλες τις μουσικές του κόσμου, όλων των πλασμάτων όλης της Γής, θέλω να ζώ, να αισθάνομαι οτι ζω, χωρίς να σκέφτομαι γιατι και για πόσο.
    Προχωράω με το βλέμμα μακριά .. στον ορίζοντα, χωμένο στα μπλέ ουρανού και θάλασσας ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. one bourbon,one scotch,one beer,
    απο μενα κερασμενα,με ρυθμο..υγεια
    ας τους να μαλλιοτραβιουνται για το ποιος εφτιαξε την καλυτερη ειδηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. That's perfect Αναρχόβλαχε.
    Βάλε τα ποτά, βάζω τη μουσική.
    Στην υγειά όλων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια χαρά σου φίλε Τζονάκο!!!
    Εδώ είμαι... αλλά λείπω!
    Φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Kι εγω εδω ειμαι αλλα ...λείπω ...
    Φιλε μου καλά να περνάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εσωτερικές αναζητήσεις, προσωπικές εκφάνσεις...
    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape