Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Olymig Airlines

Olympic Airlines
Swissport
ground handling
Pantheon
ΝΔ
Βγενόπουλος
European Union
MIG
OLYMIG AIRLINES ....
κλπ κλπ

Reblog this post [with Zemanta]

15 σχόλια:

  1. Ante na doume ti 8a ginei kai me autous...
    kalimera Tzonako mou...Sorry gia ta greglish alla eimai ektos spitiou...Filia apo NZ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΄Εξυπνο!!!
    :-D
    Τουλάχιστον να διασφαλισθεί το προσωπικό και στην τελική να ....πάνε να πνιγούνε, έτσι που την κατάντησαν την Πατρίδα μας.

    Καλή σου εβδομάδα!

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα, εγω ενα (απο τα αρκετα) που δεν εχω καταλαβει ειναι γιατι περιμενουμε εγκριση απο την Ευρωπαϊκη Επιτροπη για τη συμφωνια κυβερνησης και Βγενοπουλου.

    Ας ελπισουμε τα πραγματα να προχωρησουν ομαλα για την εταιρεια και για τους απλους εργαζομενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλημερα Αρτάνις.
    Σχωρεμένη για τα γκρίκλις :)
    Για να δούμε τι θα γίνει, όπως λες.

    Γλαρένια καλημερα καλη εβδομάδα.
    Καμμία εγγύηση δεν ειναι ...εγγύηση στην Ελλάδα.
    Ακόμα και νόμοι μπορούν να ερμηνευθούν κατα το δοκούν. Μη ξεχνάμε, ο Βγενό ειναι δικηγόρος.
    Πάντως για το θέμα η πληροφόρηση που κυκλοφορεί δεν ειναι επαρκής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aντώνη καλημερα, καλή εβδομάδα.
    Δεν ειναι λίγα τσ οσα δεν εχουμε καταλάβει, αλλα αυτο που ρωτάς εχει απάντηση.
    Την διαδικασία πώλησης παρακολουθούσε ενας εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτος απ οσο ξέρουμε ειπε οκ, αλλα τωρα πρέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πει το οριστκό ΟΚ για να πέσουν οι τελικές υπογραφές.
    Αν δεν γίνει αυτό δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης ουτε τίποτα άλλο που εχει προβλεφθεί.

    Να το πω αλλιώς, πρέπει η ΕΕ να πει οτι ΟΚ ,οι διαδικασίες ειναι σύννομες προς το Κοινοτικό Δίκαιο και μπορεί να συνεχιστεί το υπόλοιπο τους εως και την παραχώρηση του 100% της εταιρείας σε άλλα χέρια ωστε να μην ανήκει στο Κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Συνθήκες εργασίας και αμοιβές όπως έχουν καθιερώσει η AEGEAN, η SWISSPORT, η GOLDAIR με την ανοχή των κρατικών μηχανισμών...
    Άσ' τα ρε tzonako...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aυτό είναι το κείμενο της σημερινής εκπομπής:
    Ημέρα γιορτής ήταν το Σάββατο. Γιορτάστηκε η ένωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα. Αυτή την ημέρα επέλεξε η εφημερίδα ΠΡΟΟΔΟΣ να βγει με καινούργια εμφάνιση. Ερωτηθείς ο διευθυντής της εφημερίδας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, τι καινούργιο φέρνει το νέο σχήμα, απάντησε: Έχουμε συνέντευξη του πρώτου σε ψήφους βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ, του κ. Γ. Νικητιάδη. Έχουμε επίσης συνέντευξη του αντινομάρχη κ. Φώτη Χατζηδιάκου. Ζαλίστηκα με αυτά τα τόσο καινούργια.

    Ημέρα γιορτής και η χθεσινή. Ήταν η μέρα της γυναίκας. Κυρίως αυτής της Παλαιστίνης. Ήταν επίσης και η γιορτή της Ορθοδοξίας. Χρόνια πολλά Αλέκα!

    Η άλλη γυναίκα, η Φύση, άνοιξε τους κρουνούς για να ξεπλύνει τις ντροπές μας. Οι οποίες ντροπές ήταν τόσες πολλές και μεγάλες, που για να ξεπλυθούν έβρεχε όλην την ημέρα. Επειδή όμως η Φύση ξέχασε να ειδοποιήσει το Νομάρχη, πλημμυρίσαμε. Listen to the falling rain

    Νέα παράταξη δημιουργήθηκε στη Ρόδο. Ανοιχτή Πόλη ο τίτλος της. Ακούγεται πολύ ευάερη και ευήλια.

    Τώρα που η Ολυμπιακή πουλήθηκε στη MIG, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ακούγεται ότι θα πληρώνουν μισό εισιτήριο. Στους Ολυμπιακούς θα απαγορεύεται η επιβίβαση, εκτός κι εάν αλλαξοπιστήσουν.

    Mετά τα Μιράζ, τα Φάντομ και τα F16, η Πολεμική αεροπορία αποκτά ακόμα έναν τύπο αεροσκάφους. Τα MIG.


    Η εταιρία του κ. Μπάμπη Βωβού που έχει αναλάβει την ανέγερση του εμπορικού κέντρου και του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στην ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας. Δηλαδή στην ελληνική δικαιοσύνη. Στην ίδια δικαιοσύνη έχουν όλοι οι Έλληνες την ίδια εμπιστοσύνη. Μετά τις υποκλοπές, τα ομόλογα, τη Siemens, το Βατοπαίδι, οι Έλληνες μοιράζονται τις ίδιες αντιλήψεις με τον κ. Βωβό για τη δικαιοσύνη. Ο οποίος, μετριόφρων όπως είναι, δήλωσε ότι το έργο στο Βοτανικό είναι το μεγαλύτερο που έχει γίνει στην Ελλάδα μετά τον πόλεμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θεωρώ κρίμα το Ελληνικό κράτος να μην κρατήσει την Ολυμπιακή. Η λογική μου αδυνατεί να κατανοήσει κάποια πράγμτα :

    - Ετσι κι αλλοιώς την ΟΑ απαλλαγμένη χρεών την απορροφά η Πάνθεον η οποία υποτίθεται πως την μεταπωλεί καθαρή βαρών σε μια ιδιωτική επιχείρηση. Τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί έτσι κι αλλοιώς θα τα φάμε εμείς οι φορολογούμενοι.

    Με λίγα λόγια αναρωτιέμαι μια κρατική επιχείρηση θεωρείται πως εκκαθαρίζεται όταν την "ξεφορτώνεται" το κράτος δίχως όμως να απαλλαγή από δημόσιες οφειλές τις οποίες δημιούργησαν οι πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων και τις οποίες δεν θα τις γλυτώσουν αλλά θα τις αποπληρώσουν τα δισέγγονα των δισέγγονών μας????

    Αφού έτσι κι αλλοιώς τα χρέη της ΟΑ θα τα λοστούμε εμείς οι πολίτες τότε δεν θα μπορούσε να ιδρυθεί μια νέα ΟΑ απαλλαγμένη χρεών με νέο business plan αλλά λιγότερο προσωπικό στην οποία θα ορίζονταν διακεκριμένοι managers και θα την άφηναν ανεπηρέαστη οι πολιτικοί μας????

    Σε τελική ανάλυση αν θυμάμαι καλά γύρω στα 900 εκατομμύρια Ευρώ ήταν το ποσό που όφειλε το ίδιο το κράτος στην ΟΑ από τις μετακινήσεις των πολιτικών και δεν είχαν πληρωθεί. Δηλαδή τώρα εμ και θα γλυτώσουν την πληρωμή των οφειλομένων εμ και θα εισπράξουν το παραδάκι????
    Από την άλλη όσο και αν εκτιμώ τον κ. Βγενό ως επιχειρηματία άλλο τόσο γνωρίζω πως πρόκειται για έναν έξυπνο επιχειρηματία που σκοπό έχει το κέρδος. Ποιός λοιπόν μπορεί να προεξοφλήσει πως ο κ. Βγενό δεν θα εξαγοράσει σε εξευτελιστική τιμή την ΟΑ (λόγω του επείγοντος της κατάστασης) Επειτα μπορεί να αποτελέσει τον ενδιάμεσο κρίκο ο οποίος θα ξεμπλέξει (ως έμπειρος νομικός) όλα τα περίπλοκα νομικά προβλήματα που βαραίνουν την ΟΑ και μόλις καταλαγιάσει η σκόνη θα μεταπωλήσει την ΟΑ (όπως έκανε με τον ΟΤΕ) σε υψηλή τιμή (η και προσυμφωνημένη) σε μια άλλη επιχείρηση π.χ. Aegean??
    Επιδή όμως δεν επιτρέπεται να πωληθεί στην Aegean η ΟΑ λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού θα μπορούσαν τα υψηλόβαθμα στελέχη της Aegean τα οποία έχει προσλάβει ήδη ο κ. Βγενό να πάρουν μεταγραφή στην Athens Airways και να πωληθεί τελικά η ΟΑ στην Athens Airways (των οποίων ο βασικός μέτοχος είναι γνωστό πως έχει σήμερα σχέσεις με το Δημόσιο αφού είναι προμηθευτής σε αντικείμενα που καμία σχέση δεν έχουν με αεροπορικά ζητήματα. Η Athens Airways είναι νεοσύστατη εταιρεία η οποία ιδρύθηκε αφότου ανακοινώθηκαν τα σχέδια πώλησης της ΟΑ (Σύμπτωση??? Ισως....θα δείξει)

    Να διευκρινίσω προς αποφυγήν κάθε παρεξήγησης πως τα παραπάνω αποτελούν υποθετικά δικά μου σενάρια και δεν βασίζονται σε υπαρκτές πληροφορίες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΘΛΙΟΙ πολλά παιχνίδια παίζονται απ οτι φαίνεται.
    φημολογείται και επιπλέον προικοδότηση τηων αγοραστών με χρήματα που το κράτος όφειλε στην ΟΑ ! Αληθεύει άραγε ;

    Swell πολλές "γιορτές" βλέπω τωρα τελευταία.
    Αλλη μια γιορτή το προσύμφωνο πώλησης της ΟΑ ;
    Ε, αφου ειμαι Παναθηναϊκός εχω ελπίδες να πετάω τζάμπα :)

    Δεν την άκουσα την εκπομπή σου για τεχνικούς λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. dyosmaraki απ οσο καταλαβαίνω εχεις παρακολουθήσει θέματα της ΟΑ απο παλιότερα, αρα οι υποθέσεις που κάνεις μπορούν να ειναι κοντά στην πραγματικότητα.
    Ομως για τις υποθέσεις αυτες ισχύει οτι και για τις υποθέσεις γενικότερα, δηλαδή αν βασιστείς σε υπόθεση θα καταλήξεις σε συμπέρασμα υποθετικό δηλαδή κανείς δεν ξέρει αν θα ναι αλήθεια.
    Ειναι αλήθεια πάντως οτι αν η aegean δεν εκανε προσφυγή στην ΕΕ και κατα συνέπεια το Κράτος επέστρεφε στην ΟΑ τα 880 εκ ευρω που όφειλε, τότε η εταιρεία θα ηταν ζωντανή σημερα.

    Η ίδια η Aegean εμφανίστηκε ως σωτήρας - αγοραστής την τελευταία στιγμή ωστε να αποκλειστεί και στη συνέχεια να κάνει -πάλι- προσφυγή στην ΕΕ για εσφαλμένο διαγωνισμό πώλησης και να παγώσει την πώληση.

    Με αυτα και με κείνα, βγαίνει πανωλαδιά ο Βγενόπουλος ο οποίος εχει και δικαίωμα να μεταπωλήσει την εταιρεία αλλού αν θελήσει.

    Η ιστορία θα δείξει πλέον τι θα γίνει και ποιοί και πώς έπραξαν και γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα tzonako,
    λες να την μετονομάσει και σε Παναθηναϊκή όπως έχω ακούσει πολύ εύστοχα να σχολιάζεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο βγενοπουλος ειναι του παναθηναικου ετσι????
    και θα την λεει ολυμπιακη ????...ειναι προβλημα ...χα χα χα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπα, δεν νομίζω John.
    Δεν μπορεί να αλλάξει το όνομα με τίποτα.

    Greg το όνομα ειναι υποχρεωμένος να το ενοικιάσει απο το Δημόσιο το οποίο και θα έχει την κυριότητα αυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγώ φίλε Τζόνυ θεωρώ θετικό ότι την πήρε ο Βγενόπουλος που έχει δείξει στις υπόλοιπες εταιρίες που αγόρασε ότι μπορεί να την κάνει μία βιώσιμη και κερδοφόρο εταιρία. Από εκεί και πέρα ας περιμένουμε και θα δούμε. Νομίζω δεν έχει νόημα να κρίνουμε κάτι που δεν έχουμε δει. Για να αναλάβει το management η MIG πρέπει να περάσουν 6 μήνες που εγώ πιστεύω ότι θα είναι και οι πιο δύσκολοι του νέου εγχειρήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανάμεσα σε άλλες "λύσεις" φάνηκε καλύτερη αυτη του Βγενόπουλου.
    Να έχανε, αποκλείεται.
    Να κερδίσει, σίγουρα ναι.
    Νομίζω πως τον ενδιαφέρει πιο πολυ το χρήμα σαν χρήμα και ειδικα αν αυτο το χρήμα φέρει κι άλλο χρήμα.

    Συμφωνώ απόλυτα για το εξάμηνο που λες.
    Δεν ειναι εύκολη υπόθεση η μεταβίβαση των δραστηριοτήτων ενω ταυτόχρονα δεν πρέπει να πάψει τίποτα να λειτουργεί σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape