Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Eνας Δεκάλογος και το blogging

Περα απο οσα εχουμε διαβάσει κατα καιρούς απο άτομα που θεωρούμε κατι σαν "γκουρού" του blogging, βάσει εμπειρίας και κοινής λογικής ακολουθούμε πάνω-κάτω τους ίδιους κανόνες συμπεριφοράς με σκοπό το καλό μπλογκάρισμα, την καλή εκφραση. Ειδα οτι ο νεούδιος ο mad ( σε πειράζω ρε ) ανέβασε εναν δεκάλογο του. Αυτη ειναι πρόκληση να γράψω τον δικό μου. Σε πολλά συμφωνώ με τον -κάθε- mad.

Θέλω όμως να δώσω μια διατύπωση που να καλύπτει όσο περισσότερα πρέπει.

Δεν το ειχα κάνει ετσι ακριβώς μη θεωρηθώ ψώνιο. Ωστόσο το οφείλω σε μενα. Τουλάχιστον θα μου πειτε εσείς αν και πού εχω λάθος. Μπορεί να διορθώσουμε κατι στην κουβέντα επάνω και να βγει κατι πλήρες.
Σίγουρα υπάρχουν πολλά να πούμε.

Ενας δεκάλογός μου για τα blogs
( Δεν με νοιάζει που είμαι παλιοσειρά, την άποψή μου λέω)

1] Διάβαζε πολύ, διάβαζε σωστά. Πήγαινε και σε παλιότερες αναρτήσεις του ιστολογίου που επισκέπτεσαι για να κατανοήσεις το στίγμα του συγγραφέα. Δεν χρειάζεται ψυχανάλυση, χρειάζεται καλή ανάγνωση πριν αφήσεις σχόλιο. Και δεν ειναι απαραίτητο να αφήνεις σχόλια αν δεν σου βγαίνει. Ουτε και να σου απαντούν ειναι απαραίτητο αν και αυτο ειναι δείγμα ευγένειας.

2] Ο κάθε 'blogger' καλύπτει μια θεματολογία που τον ενδιαφέρει. Αν σε ενδιαφέρει, παρακολούθησε, διάβασε, σχολίασε. Αν όχι, απλά ψάξε να βρείς κατι άλλο. Αν δεν εχεις κάτι να πείς, απόφυγε να πεις κατι κακό. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου.
Το αν θα σε δεχθεί ή θα σε απορρίψει απο την παρέα του ο άλλος, απλά δέξου το.

3] Τα blogs δεν ειναι πεδίο ανταγωνισμού. Δεν κάνουμε κόντρες ποιός θα βάλει την καλύτερη ανάρτηση ή ποιός θα πάρει τα περισσότερα σχόλια. Η αναγνώριση του καλύτερου είναι κάτι που μετριέται μόνο μέσα στον καθένα μας. Υπάρχουν καταπληκτικοί bloggers με 0-2 σχόλια ανα θέμα και αντίστοιχα άλλοι που δεν εχουν τίποτα ιδιαίτερο να πούν με 100 σχόλια.

4] Aποφεύγω να βρίζω. Ευτυχώς η γλώσσα μας ειναι πλούσια και μπορώ να βρίσκω πολλές λέξεις.
Ολοι κάποτε εχουμε χρησιμοποιήσει βρισιά για να εκτονωθούμε. Με μέτρο όμως, αλλιώς καταντάει e-βρεολόγιο. Το να βρίσω κάποιες φορές σημαίνει οτι εχω εξοργιστεί και πιθανόν να εχω χάσει και τον έλεγχο, πράγμα που θα με οδηγήσει στο να κάνω λάθη.

5] Χρησιμοποιώ όσο μπορώ καλύτερα την ελληνική γλώσσα ή και άλλες που χρησιμοποιώ. Τα γκρίκλις ειναι προσβολή στην ελληνική γλώσσα και ιστορία. Τα κεφαλαία επίσης δείχνουν οτι φωνάζεις. Τα έντονα γράμματα και τα κεφαλαία τονίζουν κάποιες λέξεις που θελω να τους δοθεί μεγαλύτερη σημασία ή να διαχωριστεί κάτι απο κάτι άλλο. Οι λέξεις με διαφορετικό χρώμα επίσης. Οι σωστές λέξεις και έννοιες, οι παράγραφοι και η σωστή ορθογραφία θα συντελέσουν πολύ σε μία σωστή ανάγνωση.

6] Δεν κλέβω. Αλλο να σε εμπνεύσει ( ή να εμπνεύσεις ) ενα θέμα άλλου και άλλο να το κλέψεις κανονικά και να μην αναφέρεις καν την πηγή. Προσπαθώ συνεχώς για πρωτοτυπία και δικό μου γράψιμο και εικόνα. Αν σου πούν οτι έκλεψες, να ανταποκρίνεσαι για να επανορθώσεις άμεσα.

7] Ο blogger δεν ενδιαφέρεται για τα προσωπικά των άλλων. Συνήθως ειναι μοναχικός. Εδω μεσα γράφουμε για να εκφραστούμε και να μοιραστούμε και όχι για να παρακολουθούμε την ζωή των άλλων. Αν προκύψει προσωπική γνωριμία και εκτος νετ τότε αυτο ειναι προσωπική υπόθεση του καθενός και δεν μας αφορά. Φιλίες γίνονται ετσι και αλλιώς. Δεν ειναι σίγουρο όμως οτι ο/η άλλος ειναι και φίλος σου επειδή συμφωνείτε σε μερικά θέματα ! Το αντίθετο συμβαίνει συχνά.

8] BLOG ειναι βασικά ενα προσωπικό e-μερολόγιο. Δεν ειναι δημοσιογραφία εκτός αν αυτο επιθυμεί ο συγγραφέας του ιστολογίου και πρέπει να το δηλώνει καθαρά. Γράφω για μενα, γράφω αυτα που επιθυμώ να μοιραστώ και να συζητήσω. Συμμετέχω στον σχολιασμό. Τα δημοσιογραφικά μπλόγκς δημοσιεύουν θέματα κυρίως για να τα διαδώσουν και συνήθως οι συγγραφείς τους δεν συμμετέχουν στον σχολιασμό.

9] Ο,τι γράφω προσπαθώ να ειμαι σίγουρος πως ειναι έγκυρο. Ειδικά αν γράφω μερικά μπινελίκια κατά δημοσίων προσώπων εκ του δικαιώματος του πολίτη για έλεγχο της εξουσίας επιβάλλεται να αναφέρω στοιχεία επαρκή. Αλλιώς πρέπει να ξεκαθαρίζω οτι εχω υποψίες, ενδείξεις ή συμπεραίνω με απλή λογική και επιφυλάσσομαι. Δεν ειναι σκοπός του blogging να θίγει υπολήψεις απο εμπάθεια και η λαχτάρα της αποκάλυψης "είδησης" οδηγεί σε ξεκατίνιασμα ή σε εσφαλμένη είδηση που μπορεί να βλάψει αθώους και να κινήσει υποψίες οτι έγινε επίτηδες.
Remember : το ξεκατίνιασμα πιο πολλά λέει για την "κατίνα" παρά για αυτούς που κράζει.

10] Ο blogger εμφανίζεται με ενα ψευδώνυμο, ακόμα και αν αυτο ειναι το πραγματικό του όνομα ή το όνομα που δηλώνει. Αντιμετωπίζουμε τον άλλο ανάλογα με το τι εχει να πεί, τι λέει και πως συμπεριφέρεται και τον αποκαλούμε με το ψευδώνυμο που εχει ο/η ίδιος επιλέξει.
Το ψευδώνυμο πρέπει να ειναι σεβαστό ως να μιλούσαμε εκτός νετ με κάποιον ή κάποια που μας σύστησαν ως "Τάδε" και κάναμε παρέα για λίγο ή για πολύ.
Το ψευδώνυμο δεν αποτελεί ένδειξη αναξιοπιστίας ενός, έναντι άλλου με ονοματεπώνυμο.
Αντίστοιχα, ενα ονοματεπώνυμο δεν σημαίνει απαραίτητα και αξιοπιστία.

Κάνοντας τη σούμα μου καταλήγω σε μερικούς απο τους μπλόγκερς που με εκφράζουν τόσο σε ουσία όσο και σε μακρά διάρκεια και σε θεματολογία :

Grbase, NdN, Ασημώνης, John Black, Αντώνης, Κατερίνα, patsiouri, Swell και cinderella. Απο τους πιο πρόσφατους θα ξεχωρίσω τους mikros fokion, Matrix, Princess και geokalp, wert01gf.

220 σχόλια:

  1. καλημερα τζονακο
    συμφωνω με 10λογο ΟΜΩΣ φιλε πως να μην βρισεις?γινεται?ανθρωπος εισαι,ας πουμε παω το πρωι σε εβα blog,γραφω την αποψη μου(ΟΣΟ ΜΑΛΑΚΙΑ Κ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ)κ πεταγεται μια ασχετη που δεν με ξερει καν κ λεει οτι κρυβω εναν μπατσο μεσα μου..αμαν με αυτη την αηδια να πρεπει ντε κ καλα να προσβαλεις εναν ανθρωπο μολις γραψει κατι!
    δεν το καταλαβα ποτε,ΑΣΤΟ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ αν δεν σε εκφραζει,οχι να του την πεσεις..
    πως να μην βρισεις λοιπον?
    θελει πολυ υπομονη..

    τον αντωνη κ το πατσιουρι τους διαβαζω φανατικοτατα,τους θεωρω κ πολυ ηθικα παιδια,ειναι σημαντικες οι αναρτησεις τους κ κρατουν κ ενα σοβαρο προφιλ ΠΑΝΤΑ,αυτη η σταθεροτητα τους μαρεσει πολυ..

    wert01gf,ΝDN,Matrix διαβαζω κ εγω..πολυ καλα Blogs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H βρισιά θέλει τον τρόπο της κι αυτη laplace και μέτρο και υπομονή όπως λες.
    Δεν το παίζουμε ηθικοί και αγγελούδια αλλα εγω προσωπικά τουλάχιστον δεν μπορώ να διαβάσω κατεβατά με βρισιές.
    Ειδικά οι βρισιές μεταξύ δύο-τριών μπλόγκερς μέσα στα σχόλια θέματος και ακόμα χειρότερα, οι αναρτήσεις με σκοπό να υβρίσουν ( με την έννοια να προσβάλλουν άσχημα ) δεν ειναι όμορφο θέαμα.
    Εδω κολλάει να πούμε δυό λόγια για το λεγόμενο "hate blogging" δηλ. τα μπλογκς με αποκλειστικό στόχο κάποιον ή κάποιους μη δημόσια πρόσωπα.
    Εχω δει μπλογκς τέτοια.
    Κάποιος τους πείραξε ή απλα δεν τον χωνεύουν για αδιευκρίνιστυος λόγους και ανεβάζουν αναρτήσεις με σκοπό την μείωση του άλλου, την προσβολή του και την απαξίωσή του.
    Δεν καταλαβαίνουν οτι ετσι όποιοι τους διαβάζουν θα αηδιάζουν με τους ίδιους και όσοι σχολιάζουν ειναι απλά ηλίθιοι.
    Εχω δει κι άλλα μπλογκς, όπου για παράδειγμα κάποιος περιγράφει πώς έκανε σεξ προχτές με κάποια Αννα, μετα με τη Μαρία, μετά με άλλη κλπ.
    Δεν καταλαβαίνω γιατι κανεις να ανεβάζει 9 στις 10 αναρτήσεις με τα γαμήσια του.
    Να, ειδες, ειπα κακή λέξη, γαμήσια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολυ σωστος Τζονακο..
    κ εγω αηδιαζω με τετοια Blogs,μαλιστα ειναι ενα Blog (μου το ειχε δειξει ενας φιλος) που η αλλη βαζει κ ΦΩΤΟ της απο το χθεσινοβραδυνο σεξ..

    επισης με εκνευριζει να περιαυτολογει ο/η αλλης/η στο Blog του/της..πχ μου την επεσε ο ταδε με την αμαξαρα..τι με νοιαζει εμενα ρε κοπελια που σε διαβαζω?

    απαραδεκτα πργμτ..

    κ τα hate blogs ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ,δεν τα διαβαζω καν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οπως λεω στο άρθρο 2] αν σε ενδιαφέρει, διάβασε, αλλιώς πας αλλού

    Ειδικά η περίπτωσή σου laplace με εκείνο τον τύπο ειναι καραμπινάτη φάση. Τον εχω δει, δεν θα ναι στα καλά του το άτομο. Μη σκας, χέστον !
    (*Να, ξανάβρισα ) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναι φιλε απλα με εβγαλε απο τα ρουχα μου προς στιγμην ..χαχα

    ωραιος ο δεκαλογος,θα τον κρατησω ;)

    καλη ημερα φιλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα, καταρχήν ευχαριστώ :)

    Θα σταθώ στο πρώτο από τα 10 και να πω ότι είναι πολύ σημαντικό, να ανατρέχουμε και στα παλιότερα άρθρα κατά καιρούς.

    Ωραίο αυτό με το ξεκατινιασμα: Remember : το ξεκατίνιασμα πιο πολλά λέει για την "κατίνα" παρά για αυτούς που κράζει.

    Σε 3-4 από τα blogs που ξεχωρίζεις δεν είχα περάσει ακόμα βόλτα, από σήμερα θα ενταχθούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θεωρω τα οσα διαβασα παρα πολυ σωστα και συμφωνω..
    οστοσο κατα εμε ειναι και πολυ δυσκολο να προσπαθησεις να κοντρολάρεις και την ανωνυμια..

    δηλαδη διαβαζα χτες στο πατσιουρι τονα παραδεκτο τυπο που εγραφε σαν αγνωστο ..
    ουτε το θαρρος δεν ειχε να γραψει εστω ενα ψευδωνυμο ..
    εκει τι να πεις φιλε ...
    τι να εξηγησεις οταν ο αλλος δεν εχει παιδεια ..

    καποια απο αυτα που λες σαν δεκαλογο πρεπει να τα κανουμε και στην κανονικη μας ζωη οχι μονο στο νετ αλλα και παλι λεω οτι ο καθενας ειναι Ελευθερος να πραξει αναλόγως με την συνειδηση του μονο που στις μερες μας ο όρος "ελευθερία" εχει παρει πολύ αέρα..

    ελπιζω να γινομαι κατανοητη

    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γενικά θα με βρεις σύμφωνο σε αυτά που λες. Αν και δεν θέλω να βάζω το blogging σε καλούπια. Και το λέω, εγώ που έχω γράψει κατά καιρούς όμοια κείμενα.

    Μια ένσταση μόνο στο ότι: "Ο blogger δεν ενδιαφέρεται για τα προσωπικά των άλλων."

    Η εμπειρία των τελευταίων μηνών, έχει δείξει ότι στο μέσο όρο, όχι απλά ενδιαφέρονται οι bloggers για τα προσωπικά των άλλων, αλλά το αποζητούν μάλιστα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το κάνουν για κουτσομπολιό. Όχι!!! Απλά προσπαθούν να διακρίνουν τον άλλο καλύτερα μέσα από ένα προσωπικό post και λιγότερο από ένα κοινωνικό!!

    Μερικά από τα Blogs που εκτιμάς είναι τα αγαπημένα μου και μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραίο θέμα tzonako και πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου.
    Στέκομαι σε αυτά (με δικά μου λόγια):
    -Κάθε ένας/μια από εμάς που μπαίνουμε στην διαδικασία του blogging έχουμε κάτι να μοιραστούμε, θέλουμε να επικοινωνήσουμε, να μιλήσουμε, να εκφράσουμε τις (ίσως και βαθύτερες κάποιες φορές) απόψεις μας.
    -Το αν θα χρησιμοποιήσουμε το πραγματικό μας όνομα ή ένα ψευδώνυμο δεν σημαίνει κάτι πέρα από το προφανές, ότι δηλ. επιθυμούμε ή όχι να δημοσιοποιήσουμε στοιχεία μας..
    -Αυτό που έχει σημασία είναι ο λόγος μας, η γραφή μας, ο σχολιασμός να γίνονται με τρόπο που δεν προσβάλλει και δεν θίγει.
    -Από εκεί και πέρα το αντικείμενο θεματολογίας του κάθε blogger είναι καθαρά δικό του θέμα. Αν δεν μας αρέσει κάτι δεν το παρακολουθούμε, αν πάλι μας αρέσει μένουμε και το παρακολουθούμε.


    *Χμμ, τώρα αυτό θεωρείται clopy paste; Παπαγαλισμός; Ή ανάπτυξη θέματος; :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. matrix πράγματι σε παλιά κείμενα υπάρχιε κρυμμένος θησαυρός.
    Αμέτρητα κα-τα-πληκ-τι-κά θέματα ξεχάστηκαν στη λήθη του χρόνου.
    Καλό ειναι να ανατρέχουμε και σε αυτά.
    Να σαι καλά. Πράγματι μου αρέσει το blogging σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. skouliki δεν το εχω δει αυτο που λες στο patsiouri και θα παω να το δω αν υπάρχει ακόμα.
    Σε αυτο το μπλογκ δεν επιτρέπω να σχολιάσουν Ανώνυμοι.

    Κυκλοφορεί πολύς κόσμος που την ελευθερία του την χρησιμοποιεί με λάθος τρόπο. Καμαρώνει κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. VK εννοείς ποιά προσωπικά στοιχεία ; Το αν πχ ο μπλόγκερ ο άλλος ειναι απολυμένος και πρέπει να του συμπαρασταθούμε ; Η αν ειναι άρρωστος ;
    Δεν αναφέρομαι σε αυτά.
    Εγω εννοώ προσωπικά στοιχεία όπως πόσω χρονώ εισαι, πού μένεις, πώς σε λένε, πώς λένε το αφεντικό σου, πού δουλεύεις, αν εχεις 3 παιδιά, 6 γκόμενες, δύο διαζύγια, 4 πτυχία, και 16 κλήσεις για παρκάρισμα, πού συχνάζεις, και άλλα τέτοια.
    Οταν ο μπλόγκερ αυτα τα δηλώνει ο/η ίδιος τότε οκ, τα λέει.
    Οταν δεν τα δηλώνει και ο/η άλλος τα ψάχνει, τα βρίσκει και μερικές φορές τα βγάζει και στη φόρα λόγω "ελευθερίας" του μπλόγκινγκ, τοτε ειναι ψυχασθενής.

    Υπάρχουν άνθρωποι που διαθέτουν ενα μπλογκ και λένε οτι πχ εχω 3 παιδιά, με λένε Μαρία, και τον άντρα μου Φανούρη.
    Για κάποιο λόγο, τα λένε.
    Αν άλλοι δεν τα λένε, δεν εχουμε καμμία δουλειά εμείς να τα σκαλίσουμε.

    Κατανοητό ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λίνα σ ευχαριστώ.
    Μιά χαρά τα έγραψες και με δικά σου λογάκια :)
    Αυτοί οι βασικοί -ας πούμε κανόνες- συμβάλλουν σε ενα "υγιές blogging" και αυτο πιστεύω οτι θέλει η μεγάλη πλειοψηφία των μπλόγκερς.
    Απο τη στιγμή φυσικά που υπάρχουν εκατοντάδες διαοφρετικά είδη μπλογκς ανάλογα με την θεματολογία τους, υποχρεωτικά θα έλεγα οτι ο πυρήνας πρέπει να ειναι το "καλό" μπλόγκινγκ και στην περιφέρεια τα άλλα.
    Πχ μπορεί κάποιος να εχει ενα μπλογκ όπου γράφει για είδη φωτισμού αυτοκινήτων.
    Μπορεί και για επαγγελματικούς λόγους να το κάνει.
    Αυτο το μπλόγκ δεν μπορεί να ειναι σαν τα περισσότερα, αυτα στα οποία υπάρχει και μεγάλος σχολιασμός και συζητήσεις και αντεγκλήσεις και ακουμπούν θέματα κοινωνικά και πολιτικά.

    * ενα παράδειγμα έφερα, το θέμα ειναι πολυ μεγάλο για να το αναπτύξουμε πλήρως εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. OK...τώρα κατάλαβα τι εννοείς. Ως προς αυτό έχεις δίκιο απόλυτο. Μάλλον κατάλαβα λάθος πράγμα. Μέρος του Blogging είναι και αυτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τζονάκο μου,
    πολύ σωστός ο 10λογός σου! Όλα όσα γράφεις σωστά!
    και πράγματι εστιάζω στο ότι η αναγνώριση του καλύτερου είναι κάτι που μετριέται μόνο μέσα στον καθένα μας και ότι υπάρχουν καταπληκτικοί bloggers με 0-2 σχόλια ανά θέμα και αντίστοιχα άλλοι που δεν εχουν τίποτα ιδιαίτερο να πούν με 100 σχόλια. Το έχω παρατηρήσει κι εγώ! Και μάλιστα και σε ένα και το αυτό μπλογκ όταν αναρτηθεί κάτι σοβαρό τα σχόλια λιγοστεύουν δραματικά ενώ αν αναρτηθεί καμία χαζομάρα ελαφριά, τότε τα σχόλια πέφτουν βροχή!
    Ανεξήγητο ή κουραστήκαμε άραγε από τη βαρύτητα όσων βιώνουμε;; Κανείς δεν ξέρει!
    Σύμπτωση τα μπλογκ που αναφέρεις εκτός από Ασημώνης, John Black, mikros fokion, Princess, geokalp και wert01gf είναι και για μένα μπλογκ που με εκφράζουν για τη σοβαρότητα των θεμάτων τους και για την απλότητα της έκφρασής τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Διευκρινίζω φυσικά ότι τους λοιπούς μπλόγκερς που αναφέρεις δεν τους έχω γνωρίσει ακόμη, ευκαιρία να τους γνωρίσω και εγώ σιγά-σιγά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τιμη μου να βρισκομαι αναμεσα στα 10 blogs. To εννοω περα για περα.
    Στον δεκαλογο σου θα ηθελα να προσθεσω κατι, η μαλλον να κατι που συνοψιζει ολα τα παραπανω:
    Μεγαλυτερη σημασια εχει αυτο που διαβαζεις σε ενα blog να ειναι αυθεντικο. Να εχει "ψυχη" μεσα του και να μην εχει αναρτηθει απλα για να υπαρχει.... Και αυτοπ ειναι κατι που το καταλαβαινεις ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είναι εύκολο να βάλεις τα url των:

    mikros fokion, Princess,wert01gf

    που γράφεις στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Nαι, ζητώ συγνώμη για την παράλειψη, το διόρθωσα τωρα Matrix :)
    Υπήρχαν βέβαια στη λίστα συνδέσμων μου.

    * Για αποφυγή πιθανής παρανόησης, όσοι αναφέρω ειναι επειδή με εκφράζει σε μεγάλο βαθμό ο τρόπος τους και η σκέψη τους και πολλά απο οσα γράφουν θα μπορούσα να γράφω εγω ετσι ακριβώς.
    Πολλοί και πολλές ακόμα έχουν άλλο στυλ αλλα τους γουστάρω επίσης και υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση.
    Εχω την τύχη - το εχω ξαναπεί - να έχω εξαίρετους σχολιαστές και αυτο με τιμά. Θέλω να ανταποκριθώ στο μπλόγκινγκ μου, τόσο σε μένα ( για μένα γράφω ) όσο και σε αυτούς τους σπουδαίους ανθρώπους που συχνά σκεφτόμαστε σαν να γνωριζόμαστε χρόνια.
    Μπορεί να ειναι ιδέα μου, αλλα θα μπορούσαμε να είμαστε φίλοι και εκτός νετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπερες.
    Ωραιο θεματακι.
    Καταρχας να πω οτι δεν θεωρω κανενα ως γκουρου των blogs.
    Και κανεναν δεν απορριπτω εξ ορισμου.

    Να πω τωρα μερικα συμπληρωματικα σε καποια απο αυτα που εθεσες.

    1] Διαβαζε και τα σχολια. Πολλες φορες προχωρανε την κουβεντα πολυ παρακατω. Και εχουν τη δικη τους αξια.

    2] Δεν είναι απαραιτητο να μπαινεις σε κάθε αναρτηση του ιδιου blog.
    Εγω προσωπικα μπαινω σε οσες νιωθω ότι εχω κατι να πω στην κουβεντα.

    3] Όλα είναι εντελως υποκειμενικα. Πολλοι μπορει να διαβαζουν μονο blogs με μεγαλο αριθμο σχολίων. Ή να τα κρινουν και από τον αριθμο των σχολιων.

    4-5] Εχω συλλαβει πολλες φορες τον εαυτο μου να αυτολογοκρινεται, ακριβως γιατι με διαβαζουν ανθρωποι που εκτιμω. Και προσπαθω να γραψω οσο πιο απλα μπορω. Δεν προσπαθω να κανω «λογοτεχνηματα».

    6] Το ειχα παθει αυτό στις αρχες. Μου ειχε ερθει με το mail ενας από τους καζαμιες του πιτσιρικου, χωρις να το (και να τον) γνωριζω, οποτε και δεν ειχα γραψει την πηγη. Ευτυχως με εσωσε μια καλη @φιλη.

    7] Συμφωνω και με τη διευκρινιση που εκανες στα σχολια.

    8] Υπαρχουν πολλοι ανθρωποι στα blogs και για καποιους είναι σα να βγαζουν τα απωθημενα τους από την προσωπικη – επαγγελματικη- κοινωνικη τους ζωη.

    10] Εγω εμφανιζομαι με το ονομα μου. Δεν κρινω τον άλλο από το ψευδωνυμο του αλλά από αυτά που γραφει. Από την άλλη βεβαια δεν αφηνω και ανωνυμα σχολια.


    Αυτα προς το παρον.
    Θα επανελθω γιατι δεν θελω να γραψω αναρτηση αντι για σχολιο.

    Ευχαριστω και για την αναφορα σου στο blog μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε Τζονάκο,η μικρή,τετράμηνη, εμπειρία με οδηγεί να συμφωνήσω απόλυτα στο δεκάλογό σου.
    Θα συμφωνήσω ακόμη με τον laplace στο θέμα των υβριστικών εκφράσεων.Προσωπική εμπειρία,σχολιάζοντας σ'ενα μπλογκ πρότεινα τον τάδε συγγραφέα και παρεμβαίνει ενας σχολιαστής,όχι ο διαχειριστής του μπλογκ, και γράφει,σιγά μη διαβάσω τον @ρχίδ@ τον τάδε!Οταν απάντησα ευγενικά,πες τις αντιρρήσεις σου χωρίς ύβρεις για να κάνουμε διάλογο,φυσικά δεν εισέπραξα καμία απάντηση.
    -Ακόμη υπάρχει καποιο μπλογκ με πραγματικά φοβερό χιούμορ,ισως το διαβάζεις και συ,που έκλεισε τα σχόλιά του,υποθέτω ότι το έκανε γιατί μπαίνανε στα σχόλια και του το κάναν θερινό!
    -Τελος το καλοκαίρι κάποιος συν-μπλόγκερ έκανε χιουμοριστική ανάρτηση,μπήκαν δυο σχολιαστές και αλληλοβρίζονταν,και αναγκάστηκε ο διαχειριστής του μπλογκ να τους υποδείξει ότι εδώ μεσα δεν μπαίνουμε για να αλληλοβριζόμαστε.
    Δεν είμαι σεμνότυφος,αλλά βρε λεβεντόπαιδα δε γίνονται αυτά τα πράματα,δινουν τροφή στους εχθρούς του μπλογκινγκ.
    Καλό βραδάκι σε όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στην ουσία, τα περισσότερα από αυτά που περιγράφεις αποτελούν τα εχέγγυα ενός ομαλού και υγιούς πραγματικού (live) διαλόγου. Ως ένα βαθμό, όλο αυτό αποτελεί συνομιλία-επικοινωνία. Ο κάθε πομπός και ο κάθε δέκτης έχει ένα όνομα, μια υπόσταση, ένα background, κάτι να μοιραστεί και κάτι να σχολιάσει. Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εχω και μια χαρά με την εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού απόψε που δεν περιγράφεται :)

    marianaonice ενας μπλογκερ που ειχα στα λινκς μου πάνω απο ενα χρόνο, ονόματι "Κροκόδειλος" ήταν απο τους καλύτερους. Παίρνει ελάχιστα σχόλια, και ο ίδιος δεν σχολιάζει πουθενά με αυτο το νικ.
    Σίγουρα κάτι τον εχει τρομάξει, δεν έμαθα ποτέ αν εχω δίκιο.
    Ενας άλλος που γράφει πολύ εύστοχα εχει το μπλογκ KATANTIA
    Επίσης παίρνει λίγα σχόλια.
    Αλλα μπλογκς όπως της cook παίρνουν πάνω απο 400 επισκέψεις καθημερινά. Αξίζει όμως γιατι γράφουν 5 άτομα και θεματάκια όμορφα, με κόπο και μεράκι. Μαγειρικές, φωτογραφίες, εκδρομές.
    Το ρεκόρ μου ειναι 187 επισκέψεις μόλις, σε μια μερα.
    Ομως εγω ασχολούμαι πολυ με θέματα πολιτικά και κοινωνικά, δηλαδη απλώνομαι σε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων πολύ δύσκολων συχνά.
    Τι θέλω να πω με αυτά ;
    Τα νούμερα ειναι σχετικά, μετράνε και δίνουν κατι αλλα δεν μπορεί να μετρηθεί η ποιότητα, που ειναι όλο το ειδικό βάρος του μπλόγκερ, η προσωπική του πένα, η ματιά του και η αυθεντικότητά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Παράλειψή μου marianaonice να τους γνωρίσεις, τους συνιστώ :)
    Αλλα πρέπει να κάνουμε ανταλλαγή !
    Δωσε κι εσυ 3-4 καλά μπλόγκια να τα μάθω :))

    Ασημώνη δεν ειναι φιλοφρόνηση για πλάκα, το γουστάρω τρελά το μπλόγκινγκ σου !
    Φυσικά και οι αναρτήσεις που έχουν μέσα τους "ψυχή" φαίνονται και εκτιμώνται ανάλογα.
    Μια δυό φορές που ανέβασα θέμα ετσι για να ανεβάσω κάτι, δεν το ξαναέκανα ποτέ. Ντρεπόμουν εμένα.
    Ειναι που εχω τη μανία της πρωτοτυπίας, οτι γράψω θέλω να ειναι απο μένα, απο μεσα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αντώναρε ουτε ο εκπρόσωπος δεν λεει τόσα πολλά κι απ οσο σε ξέρω εισαι λακωνικός τύπος :)

    Λοιπόν, για να μη γράφω πολλά, συμφωνώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εντάξει πλάκα κάνω στον Αντώνη :)))
    Δεν παρεξηγεί αυτός, μόνο βαράει !

    Λοιπόν, οταν λέω 'κάτι σαν γκουρού των μπλογκς' εννοώ τύπους ιδιαίτερα ψαγμένους σε θέματα διαδικτύου, επικοινωνίας και συμπεριφοράς.
    Υπάρχουν και κατι παλαίουρες αρχαίοι που κατι ξέρουν παραπάνω.

    - Ο σχολιασμός εχει μεγάλη αξία, όπως και οι σχολιαστές.
    - Πράγματι αν κατι δεν με ενδιαφέρει δεν σχολιάζω. Κάνω μιά ανάγνωση όμως να δω τι ενδιαφέρει τον άλλο που εκτιμώ.
    - Αυτο εδω το θέμα, θα άξιζε να πάρει 300 σχόλια σε 4 μέρες.
    Ομως ειναι κάπως 'βαρύ', θέλει σκέψη, καλή ανάγνωση ( δηλ. και χρόνο ), και ποιός θα καθόταν να διαβάσει τα -ως τότε 290 σχόλια ;
    Θες μία ωρα μόνο για να κατανοήσεις μια συζήτηση σαν αυτή.
    Ε, πρέπει να έχεις άπειρο χρόνο !
    - Αυτολογοκρίνομαι και εγω, σε ελεγχόμενα μικρό βαθμό. Αν αυτολογοκριθώ πολύ εξ αιτίας άλλων, τότε καλύτερα να το κόψω το σπορ.
    - Συμφωνώ οτι τα μπλόγκς προσφέρονται και για εκτόνωση. Σωστό.
    - Δεν ειναι κακό να χρησιμοποιεί κάποιος το όνομά του. Κακό ειναι να θεωρεί τους άλλους αναξιόπιστους επειδή υπογράφουν σαν Matrix, Samael, Marconi, ή laplace και θεωρεί οτι υποκρίνονται.
    Διαφωνώ και με τον όρο "net personna" που αποδίδεται σε αυτόν που υποδύεται μιά διαδικτυακή προσωπικότητα υπγράφοντας με ενα ψευδώνυμο.

    ... συνεχίζεται, εχω πολλά να πώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. vad και το δικό σου στυλ μπλογκαρίσματος μου αρέσει. Πολύ θα έλεγα.
    Ειναι κατάθεση καθημερινότητας, εικόνες και άρωμα απο μια χώρα που δεν θα σκεφτόμουν να ερθω για τουρισμό αλλα ταυτόχρονα δεν ξεχνάς να αναφέρεις και την πατρίδα σου, τα μέρη σου.
    Μας φέρνεις κοντά, μας κάνεις να βλέπουμε πως είμαστε όλοι απλοί άνθρωποι και καταγράφουμε όσα βλέπουμε, όσα ζούμε.
    Μπορεί σε 50 χρόνια να μας διαβάσει κάποιος και να μάθει και κάτι που θα ειναι αυθεντικό, άμεσο, πραγματικό.

    Σ' ευχαριστώ και πολυ καλά έκανες και ανέφερες περιπτώσεις που συνάντησες σε μπλόγκς, θα το κάνω κι εγω αλλα μάλλον σε ξεχωριστή ανάρτηση και οχι τωρα. Χρειάζεται να μαθαίνουμε τι συμβαίνει.

    Να συνεχίσεις ετσι να απολαμβάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το προσυπογράφω το σχόλιό σου unclescrooge
    H μοιρασιά με άλλους, το να κάνεις άλλους να διαβάσουν, να μάθουν, να προβληματιστούν με κατι, να γελάσουν, σε τόσο δύσκολες εποχές, ειναι καλό, μόνο καλό μπορεί να ειναι.
    Πάντα βέβαια παίζει ρόλο το πόσο υγιής και καλοπροαίρετος ειναι και ο/η μπλόγκερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Είχα διαβάσει τον δεκάλογο του mad και πολύ μου άρεσε τόσο ως περιεχόμενο, όσο και ως ιδέα.

    1.Οι παλιές αναρτήσεις ενός blog με γοητεύουν και προσπαθώ πάντα να τις διαβάζω όταν μπάινω για π΄ρωτη φορά σε ένα blog. Αλλωστε μεταξύ άλλων δείχνουν και την εξέλιξη του blogger στον τρόπο γραφής, όπως και την μεταβολή των ενδιαφερόντων του (καμιά φορά), που νομίζω πως είναι αρκετά ενδιαφέρον αφού όλοι εξελισσόμαστε με την πάροδο του χρόνου. Κανείς δεν γεννήθηκε blogger.

    2. Πιστεύω πως δεν θα έπρεπε να απασχολεί κανέναν σχολιαστή μίας ανάρτησης η αποδοχή ή η απόρριψη όταν ο ίδιος εκφράζει (με κόσμιο τρόπο και επιχειρηματολογία) την άποψή του. Εάν για παράδειγμα πιστεύεις πως ένας blogger έχει γράψει μία ανακρίβεια, η ακόμη και αν έχεις αντίθετη άποψη το θεωρώ υγεία να διαφωνείς η να παρέμβεις (δεν θα το θεωρούσα κακό).

    4. Πιστεύω πως δεν χρειάζεται να βρίζει κανείς. Η γλώσσα λένε κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει. Υπάρχουν τόσο όμορφοι τρόποι για να "βρίσεις"τον άλλον (όταν πρέπει) χωρίς να χρησιμοποιήσεις ούτε μία βρισιά.....

    Θα ήθελα να προσθέσω πως αυτό που δεν μπορεί ίσως να μπει σε καλούπι είναι η θεματολογία κάθε blogger. Αφού το blogging είναι ένα είδος προσωπικού ημερολογίου, εάν ο γράφων επιλέξει να αποκαλύψει πολύ προσωπικές του στιγμές δεν τον κακίζω, αφού αυτό εκφράζει τον ίδιο. Απλά επειδή ως άτομο έχω επιλέξει "τα οίκω ου εν δήμω" θα επιλέξω να μην σχολιάσω.

    Οσο για τον αριθμό των επισκέψεων, η σκέψη μου είναι πως δεν θα έπρεπε να μας επηρεάζει, αφού δεν εισπράττουμε κάποια έσοδα αναλόγως του αριθμού των επισκεπτών του blog μας.

    Σε κάποια από τα πολυσύχναστα blogs διαπιστώνω πως μεγάλος αριθμός σχολίων αφορά την κολακεία του blogger (δεν εννοώ φυσικά τον καλό λόγο που μπορεί να πούμε όλοι καμιά φορά).
    Αυτός είναι τελικά ο στόχος μιας ανάρτησης?
    Το "δοξάστε με"?

    Πιστεύω πως η μεγαλύτερη ανταμοιβή για έναν blogger είναι η ποιότητα των σχολίων τα οποία πολλές φορές μπορεί να οδηγήσουν στον εμπλουτισμό της ανάρτησης.

    Ακόμη θα συμφωνήσω με τον Αντώνη. Δεν θεωρώ κανέναν ως γκουρού του blogging ούτε απορρίπτω εκ προοιμίου κανένα blog.Αυτός είναι και ο λόγος που στα αγαπημένα μου links ενσωματώνω όλα τα blogs που θεωρώ ενδιαφέροντα (μικρά-μεγάλα).

    Αλλωστε πολλλοί bloggers από αυτούς που θεωρούνται ως γκουρού (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) έχουν από μόνοι τους επιδιώξει με κάθε τρόπο τη δημοσιότητα (υπάρχουν τρόποι)

    Καλημερίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ηρθα κι εγώ!! Το πιστεύεις οτι το θυμήθηκα στον ύπνο μου; Πως μου ειχες πει οτι θα έγραφες για τα blogs; χαχαχα
    Έχω χαζέψει.

    Συμφωνώ με τον δεκάλογο. Θα προσέθετα μέσα την αλήθεια που κουβαλά ο καθένας. Νομίζω οτι φαίνεται ποιοι κάνουν δημόσιες σχέσεις. Ποιοι κυνηγάνε την επισκεψιμότητα και ποιοι επιλέγουν απλά την αμφίδρομη επαφή.

    Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να λες αυτό που θες και να μπορείς να το στηρίξεις έστω και με το ψευδώνυμό σου. Έχω δει κόσμο που δεν μπορεί να το κάνει αυτό.

    Και τέλος, μια μικρή κοινωνία είμαστε. Δεν μπορούμε να είμαστε αρεστοί και αγαπητοί σε όλους. Αν συνέβαινε αυτό κάτι δεν θα πήγαινε καλά. Ετσι δεν είναι;;;

    Καλημέρες από το Λονδινάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Θα επιχειρήσω να συμπτύξω το δεκάλογο …σε … μονόλογο :-)

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ … και είναι ο δικός μου δεκάλογος ..

    …. είναι επίσης και η δική μου ανάγκη.

    Φίλε tzonakos έχω περάσει πολλές ώρες διαβάζοντας τα post σου και τα σχόλια τους. Όταν συμφωνώ και το θέμα - για το δικό μου μυαλό - είναι καλυμμένο, δεν γράφω τίποτα ή μπορεί να απαντήσω σε κάποιον από τους σχολιαστές χωρίς να κάνω το παραμικρό σχόλιο για τη κύρια ανάρτηση.

    Αν έχω κάτι να προσθέσω ή θέλω κάτι να τονίσω από τα γραφόμενα τότε γράφω και πολλές φορές το σχόλιό μου είναι μεγαλύτερο από το post.

    Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές και με εύθυμη διάθεση «πειράζω» τους σχολιαστές και το συγγραφέα … και μ’ αρέσει να φαντάζομαι ένα χαμόγελο στο πρόσωπο του καθενός χωρίς να έχω τη παραμικρή εικόνα από το πρόσωπο γιατί απλά δεν ξέρω κανέναν.

    Σαν μαθητής, στο μάθημα της έκθεσης έπαιρνα βαθμολογία πάντα κάτω από τη βάση. Χαρακτηριστικό βαθμολογίας μου σε έκθεση, σε κάποια σχολή όταν ήμουν 18 χρονών, ήταν 0,3.
    Υποθέτω 3 βαθμολογητές και κάποιος με λυπήθηκε και μου έβαλε μονάδα.

    Ίσως γι’ αυτό το λόγο δεν έχω πληθώρα σχολίων … αποτυγχάνω να γίνω κατανοητός.

    Τίποτα παρόλα αυτά δεν σταματάει την ανάγκη μου για επικοινωνία. Όταν «μου τη δίνει» γράφω … μιλάω … τοποθετούμαι γενικά. Άλλοτε σοβαρά, άλλοτε με χιούμορ και συνήθως ….. μ’ ένα μπέρδεμα και των 2 ….ένα κράμα σοβαρότητας και αφαιρετικού αστεϊσμού …. ένα μείγμα αθωότητας ως προς την πρόθεση και προστυχιάς ως προς το μέσο … κάτι σαν κοκκινοσκουφίτσα με ζαρτιέρες που λέει και ο Αρκάς.

    Τελειώνοντας (επιτέλους) θα ήθελα να αναφέρω 2 παραδείγματα.

    Το ένα αφορά σχόλιό μου σε post της αγαπητής Clockwork Plum. Πιστεύω ότι αξίζει να παρακολουθήσει κάποιος τον μεταξύ μας διάλογο στο Post της «Οι συμφορές δε βγαίνουν από το κουτί της Πανδώρας!...» δικαιώνει περίτρανα τους βαθμολογητές που μου έβαλαν 0,3 στην έκθεση… αλλά και το blogging σαν μέσο επικοινωνίας.

    Το δεύτερο αφορά δικό μου post με τίτλο «Επιστολή προς Συνοδικούς» και διαβάστηκε από 32 άτομα. Παραξενεύτηκα κι εγώ από την πληθώρα των σχολίων.

    Σημείωση: Μια πρώτη άποψη για το παραπάνω σχόλιο μπορεί να είναι ότι γράφω για μένα αλλά δεν είναι έτσι. Για το blogging γράφω ….. χρησιμοποιώντας προσωπικά παραδείγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. tzonako καλημερα. η εκτιμηση ειναι αμοιβαια!
    συμφωνω με τον δεκαλογο... τα μπλογκς βεβαια δεν παυουν να ειναι μια μικρογραφια της κοινωνιας και εδω θα βρεθει καθε καρυδιας καρυδι! και οπως ο λαος εχει την κυβερνηση που του αξιζει (αφου αυτος ψηφιζει) ετσι και οι αναγνωστες εχουν το μπλογκ που τους αξιζει! ευτυχως στα μπλογκ εχεις την επιλογη να μην διαβασεις αυτο που θεωρεις ως "κακο" και να σταθεις σε αυτα που εχουν κατι να σου "δωσουν"! οσο για τις βρισιες συμφωνω μαζι σου, υπαρχει ο τροπος να πεις αυτο που θελεις με αλλον τροπο, η βρισια θελει ειδικο τροπο και ειδικη συνθηκη για να σταθει χωρις να ειναι "αντιαισθητικη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλημέρα, πολύ μου άρεσε ο δεκάλογος του blogging...


    Όσο για την ανωνυμία θα σου πω το εξής, τα blogs είναι ακριβώς σαν την κοινωνία μας. Υπάρχουν κάποιοι που θα σου συστηθούν με το ονοματεπώνυμο τους και θα είναι αληθινοί απεναντί σου είτε σε βολεύει είτε όχι, και υπάρχουν και οι άλλοι, αυτοί που είτε θα σου δώσουν ψέυτικο όνομα είτε δεν θα σου δώσουν καθόλου και θα σε γελάσουν...Υπάρχουν πολλων ειδών Bloggers είναι τόσοι περίπου όσα και τα είδη των ανθρώπων στην κοινωνία μας...Ο καθένας εδωμέσα βγάζει τον πραγματικό του εαυτό, αυτόν που θα έβγαζε αν δεν είχε όνομα στην κοινωνία..Άρα πιο πολύ αλήθεια μπορείς να βρεις εδω παρα ψέμα..Σίγουρα όμως η αλήθεια δεν βολεύει πάντα...

    Σε φιλώ και περιμένω να περάσεις από μένα σου έδωσα πάσα για κάτι σαν παιχνίδι...

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. "το ξεκατίνιασμα πιο πολλά λέει για την "κατίνα" παρά για αυτούς που κράζει."
    μου τη δινει απιστευτα που καποιοι βλεπουν τοσο περιεργα το θεμα blogs και νομιζουν οτι ειμαστε ανταγωνιστες,εχθροι,δεν ξερω τι..ελευθερια υπαρχει δοξα τω θεω,απο κει και περα ο καθενας οτι του ταιριαζει..μπραβο τζονι μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. (Οταν ανοίγει κανείς μεγάλα θέματα χρειάζεται και περισσότερο χρόνο για τον σχολιασμό)

    dyosmaraki το δικό σου στυλ μπλόγκινγκ το έχουν λίγοι επίσης. Ξεχωρίζεις και κάνεις κατι που σου αρέσει, με κόπο και μεράκι.

    - Κάποιοι μπορεί και να 'γεννήθηκαν' μπλόγκερς, με την έννοια οτι πάντα ήθελαν να διαβάζουν, να γράφουν, να σχολιάζουν και να διαδίδουν πράγματα που έπεφταν στην αντίληψή τους, απορίες και σκέψεις.
    - Δεν μίλησα πουθενά για 'καλούπι' στη θεματολογία του καθενός. Ο καθένας κρίνει ποιά θέματα του ταιριάζουν και ποιά όχι. Απο κει και περα, οι αναγνώστες βλέπουν και κρίνουν ανάλογα.
    - Η επισκεψιμότητα δείχνει ίσως εναν βαθμό αποδοχής ενος μπλογκ, μια δημοφιλία. Αλλα δες και το πρεςς-γρ εχει επισκεψιμότητα, αλλα ειναι αυτο ενα αξιοπρεπές μπλογκ ή ενα σκουπίδι γεμάτο Ανώνυμους ;
    ( Σόρρι αλλα δεν αντέχω τέτοια μπλόγκια )
    - Χειροκροτητής άλλου δεν έγινα και δεν θα γίνω ούτε και θέλω να έχω. Γράφω στην αρχή του θέματος οτι στην κουβέντα που κάνουμε μπορούμε να διορθώσουμε μερικά πράγματα, δεν διεκδικώ αλάθητο ωστε να θέλω μόνο γνώμες σύμφωνες.
    Αλλωστε πρέπει κανείς να ξέρει να διαβάζει πίσω απο όσα του λένε και ακόμα και πίσω απο αυτά που ΔΕΝ του λένε !
    Δηλ. καταλαβαίνω πολύ καλά ποιός διάβασε προσεκτικά, ποιός όχι και πολλά άλλα.
    - Αντίστοιχα, σε άλλων μπλογκ καταλαβαίνω πολλά απο τις απαντήσεις των άλλων και απο το πώς χειρίζεται τον σχολιασμό ο ιοκδεσπότης του :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. cinderella πράγματι στο ειχα πει, το θυμήθηκα κι εγω :)
    Θίγεις την 'αλήθεια' που και αυτη εχει δεχτεί περιποιήσεις απο διάφορους.
    Η αλήθεια λοιπόν εμφανίζεται πιο υποκειμενική απο όσο θα έπρεπε.
    Εγω πχ εχω κατηγορηθεί οτι δεν ειμαι αληθινός αφου χρησιμοποιώ ενα ψευδώνυμο, απο άλλους με κάποιο ονοματεπώνυμο που πιθανόν και να μην ειναι το αληθινό τους.

    Υπάρχει η αίσθηση μια 'μικρής κοινωνίας' για την μπλογκόσφαιρα, όμως αυτο ειναι ψευδαίσθηση.
    Ζούγκλα ειναι.

    Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο δεκάλογος που διαπιστώνεις με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
    Διάβασα τα σχόλια που προηγήθηκαν του δικού μου και διαπίστωσα έναν όμορφο αλλά και ιδιότυπο διάλογο μεταξύ μας που επιβεβαιώνει τις κοινές μας σκέψεις και την αποστροφή του Αντώνη ότι τις περισσότερες φορές τα σχόλια πάνε μια συζήτηση παρακάτω. Αυτό για μένα είναι η ουσία του blogging.
    Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι η άτυπη συνεργασία που έχουμε όλοι μεταξύ μας στις πάσες. Το έχω ξαναπεί, αυτό είναι η δύναμη της γραφής μας. Η ζωντάνια. Του να πιάνεις μια ιδέα που διατύπωσε ένας blogger και να εμπνέεσαι να γράψεις.
    Προσωπικά αυτό μου έχει συμβεί πολλές φορές.
    Διαβάζω αρκετά παιδιά μέσω του Reader και συνεχώς ανακαλύπτω νέες φωνές. Στις περισσότερες μάλιστα εντυπωσιάζομαι από τον σχεδιασμό του blog τους μέχρι τα κείμενα τους. Έχει τύχει να γνωρίσω και από κοντά μερικούς από αυτούς και να ταιριάξουμε όντως αν και εντελώς ετερόκλητα άτομα. Ηλικιακά συνήθως.

    Σχόλια αφήνω μόνο όταν έχω κάτι να πω και ποτέ από υποχρέωση. Αυτό εφαρμόζω και στα κείμενα μου. Ποτέ δεν γράφω από την υποχρέωση της καθημερινής ανάρτησης. Τα κείμενα μου-αν και εξαιρετικά ανορθόγραφα τις περισσότερες φορές-τα δουλεύω πολύ στο μυαλό μου. Μέσω από αυτά προσπαθώ να σατιρίσω ακόμα και βρίζοντας αλλά θεωρώ, χωρίς να γίνομαι αντιαισθητικός.
    Με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη αυτών που με διαβάζουν γιατί ακόμα και από μία αρνητική κριτική μπορώ να βελτιωθώ. Με ενδιαφέρει επίσης πολύ και η επισκεψιμότητα του blog μου. Ακούγεται ίσως υπερφίαλο αλλά είμαι ειλικρινής. Χαίρομαι απίστευτα όταν φτιάχνω κάτι και μπαίνει στον κόπο κόσμος να με διαβάζει. Πολλές φορές έχω απογοητευθεί όταν συμβαίνει το αντίθετο αλλά συνεχίζω ακάθεκτος γιατί με αυτά που γράφω γελάω πρώτος εγώ. Είναι η χαρά της δημιουργία που λέμε. Για παράδειγμα όταν ξεκίνησα να γράφω για τη Μαρούσκα δεν πίστευα ότι θα κατάφερνα να το συνεχίσω. Στη πορεία και ακούγοντας σχόλια φίλων μεταξύ των οποίων και τα δικά σου έφτασα 23 επεισόδια. Πλέον την ενότητα αυτή τις άλλαξα ονομασία και την δουλεύω ακόμα περισσότερο. Έτσι προέκυψαν «Οι Πριμαντόνες».

    Χαίρομαι που με συμπεριλαμβάνεις στους bloggers που σε εκφράζουν και χωρίς να γίνομαι γελοίος σου λέω ευθαρσώς : Είναι σημαντικό για μένα αυτό!
    Τη καλησπέρα μου tzonako.

    (Συγγνώμη για το σεντόνι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ωραία η κουβεντούλα που άνοιξε εδώ.
    Κατ' αρχήν θέλω να πω στον @grbase ο οποίος για μένα (χωρίς να θεωρηθεί αυτό κολακεία, δεν υπάρχει λόγος άλλωστε) γράφει καταπληκτικά με έναν πηγαίο, γλαφυρό και καυστικό τρόπο, χτυπώντας στο κέντρο όσων θέλει να καταδείξει κάθε φορά με τις αναρτήσεις του, το γεγονός ότι δεν έχει πολλά σχόλια οφείλεται μόνο και μόνο στο ότι δεν έχει γίνει γνωστός στην ευρύτερη μπλογκόσφαιρα, από λόγους που αφορούν τον ίδιο, αφού είναι επιλεκτικός και επιφυλακτικός στα @ταξίδια σ' αυτήν! Αυτό νομίζω ότι είναι η αιτία. Εγώ που τον γνώρισα από εσένα απολαμβάνω κάθε του ανάρτηση!
    Τώρα για δικούς μου ας πούμε αγαπητούς μπλόγκερς είναι αυτοί που έχω στα δεξιά του ιστολογίου μου φυσικά. Από αυτούς εκτός από όσους και εσύ όπως ήδη σου είπα έχεις ξεχωρίσει ξεχωρίζω ακόμη την @cynical, το @Vad, τη @freedula, την @abttha, τη @spitogata, τον @Aggelo spyrou κ.α. Ο καθένας από αυτούς κάτι έχει να μου πει με το δικό του τρόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλέ μου Τζόναξ,

    Οταν μιλώ για καλούπια και χειροκροτητές να διευκρινίσω πως δεν το προσωποποιώ, δεν απευθύνομαι σε σένα αφού εσύ και βέβαια δεν έθιξες αυτά τα θέματα.
    Αλλωστε το γνωρίζεις καλά πως μπορεί σε κάποια θέματα να μην συμφωνούμε κατά 100% αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να ανταλάσσουμε θετικές απόψεις.

    Καταθέτω την άποψή μου για όσα έχω διαπιστώσει στον χώρο του blogging το μικρό διάστημα που έχω εισχωρήσει σε αυτόν τον χώρο.

    Επίσης πιστεύω πως όταν κάποιος αγαπά το διάβασμα, τη γραφή, τον σχολιασμό και τη τοποθέτηση αλλά και τη διάδοση πραγμάτων που πέφτουν στην αντίληψή του, αποριών και σκέψεων, θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε ως έναν χαρισματικό "καλό κοινωνό" δηλαδή έναν χαρισματικό άνθρωπο που αγαπά την επικοινωνία, αφού και ο blogger ένας άνθρωπος είναι.

    Και βέβαια συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες πως "πρέπει κανείς να ξέρει να διαβάζει πίσω απο όσα του λένε και ακόμα και πίσω απο αυτά που ΔΕΝ του λένε !"

    Καλό βράδυ εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Θα μου επιτρέψεις να "προτείνω" μπλόγκ αυτό μέσω του G-Reader.

    Θα συμφωνήσω με τον δεκάλογο. Κάποια πράγματα είναι αυτονόητα, αλλά καλό είναι να τα επισημαίνουμε που και που, έτσι για επανάληψη.

    Ειδικά για το Νο 10, να πω ότι το ψευδώνυμο ποτέ δε με ενόχλησε. Αυτό που με ενοχλεί είναι το ανώνυμο σχόλιο, και ειδικά όταν χρησιμοποιείται με σκοπό την εξύβριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Συμφωνώ σε όλα.
    Μαζί με τις συμπληρώσεις θα πρέπει να το κάνουμε κάτι σαν... ευαγγέλιο!

    Εγώ δεν σου αρέσω;
    Τόσο πολύ φοβάσαι τις ενέσεις λοιπόν;:ΡΡ

    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Να υπενθυμίσω οτι στο άρθρο αυτό λέω τις απόψεις μου απλά και ...συναδελφικά. Οσα γράφω ειναι όσα κατα τη γνώμη μου πρέπει να ειναι η βάση για ενα καλό μπλόγκινγκ.
    Αλλα επειδή αυτο το σπορ εχει μεγάλη ποικιλία και ειναι πολυ ανοικτό, σαφώς περιλαμβάνεται σε οσα γράφω, το ύφος των μπλογκς που εχω δει και μου αρέσουν τόσο τα θέματά τους όσο και η συμπεριφορά του άλλου μπλόγκερ.
    Επ ουδενί δεν αποτελούν οσα γράφω εγω, χειροκρότημα κάποιων και καταδίκη άλλων.
    Αλλωστε γράφω κι επαναλαμβάνω πως οταν κάτι δεν μου αρέσει, απλά αδιαφορώ και φεύγω, ήσυχα κι ωραία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πω πω!! ξέχασα και την αγαπητή μου φίλη και στη real life Μερόπη την οποία φυσικά θεωρώ πολύ ενδιαφέρουσα μπλόγκερ. Είναι κι άλλοι πολλοί, και το ότι δεν τους αναφέρω εδώ δεν έχει να κάνει με το ότι δεν τους εκτιμώ εξ ίσου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. grbase ξέρω πως ειναι κουραστικό να διαβάζει κανείς σχολιασμό σε θέματα δύσκολα, με μακροσκελή σχόλια και ειδικά οταν το θέμα ειναι σημαντικό.
    Εγω ο ίδιος εχω παρακολουθήσει ανάλογες συζητήσεις των 140 σχολίων σε θέματα με αρκετές δαιφωνίες αλλα και διαφορετικές καταθέσεις απο τους σχολιαστές. Αξιζε όμως.
    Οσο καιρο τα λέμε εδω κι εκεί καταλαβαινόμαστε κι ετσι θεωρώ οτι η επικοινωνία μας ειναι ασυζητητί καλή, αυτονόητη σχεδόν.
    Κανένας δεν αγχώνει τον άλλο και ξέρουμε και οι δύο οτι κάνουμε προσεκτική ανάγνωση πριν γράψουμε κατι, αν γράψουμε.
    Ειχα καλόβαθμό στην Εκθεση αλλα αυτο δεν πα να πει οτι εγω γίνομαι περισσότερο κατανοητός απο σενα.
    Τουλάχιστον εγω σε "πιάνω" ή ετσι νομίζω. Αν κάνω λάθος θα το πεις, το ξέρω. Αν διαφωνούμε, θα το κουβεντιάσουμε σωστά, το ξέρω.
    Αυτη ειναι μια καλή επικοινωνία.
    - Το θεμα της Δαμασκηνούλας το ειχα παρακολουθήσει τότε αλλα δεν ειχα σχολιάσει. Μου άρεσε αυτο που έγραψες περι κουλτούρας και εποχών. Κάτι κάποτε κακό μπορεί σημερα να θεωρείται οκ !
    Ειναι κι αυτη μια καλή μπλόγκερ.
    - Το άλλο θεμα δεν ξερω γιατι πήγε χωρίς σχόλια ! Κι όμως ειναι απο αυτά που μου αρέσουν. Μπορεί να έτυχε απο σύμπτωση κατι, δεν θυμάμαι, ειναι απο τις 19/3/08. Ειχαν γράψει αρκετοί τότε για την 'πορνεία' κατα το Ιερατείο μας.
    Πραγματικά ειναι να αναρωτιέσαι πώς γίνεται κάποια σημαντικά θέματα να μην συζητιούνται και ενα θέμα πχ "Καλό Μήνα" που πολλοί ανεβάζουμε να σπάει ταμεία !

    - Ξέρω οτι δεν μιλάς για σενα.
    Και εγω με αυτη την ανάρτηση δεν μιλάω για μενα, ή όχι μόνο, αλλα για όλους, για να εστιάσουμε σε κατι καλύτερο.

    Σε χαιρετώ και σ ευχαριστώ για την e-παρέα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Δεν ξέρω πόσο μικρογραφία της κοινωνίας ειναι τα μπλογκς Μικρέ Φωκίων, πάντως εισαι απο αυτούς που βγάζουν στο μπλογκ την αλήθεια της καθημερινότητας και τα καταφέρνεις πολυ καλά !
    Οι αναγνώστες εχουν το μπλογκ που τους αρέσει να τους αξίζει.

    Σκορπίνα πολυ καιρό είχαμε να τα πούμε. Φταίω κι εγω.
    Με μπέρδεψες λιγάκι αλλα οκ δέχομαι το συλλογισμό σου κι έρχομαι να δω σε τι με κάλεσες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Μy dear mad2luv πού χάθηκες πού βόσκεις ; :)
    Κοίτα, διαφωνίες πάντα υπάρχουν, λύνονται με θετική διάθεση και πνεύμα συνεργασίας.
    Διαφορετικά, τα μπλογκς θα γίνουν κατι όχι καλό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. John Black αν δεν συμφωνούσες τότε θα ήμουν πολυ λάθος !
    Το να διαβάζεις τα σχόλια ειναι καλό, σου δίνει πιο πλήρη εικόνα του τι συζητάμε.
    Ο ενας εμπνέει τον άλλο πιο συχνά απο όσο νομίζουμε. Κια γινόμαστε καλύτεροι. Τέλειοι ποτέ αλλα βλέπουμε και άλλους να μας ξεπερνούν σε φαντασία κι ενέργεια.
    Εντάξει εχει να κάνει το πράγμα και με το πόσο χρόνο αφιερώνει κανεις στο νετ. Εχουμε και μια ζωή εκει έξω.
    Αν αφησω σχόλιο απο υποχρέωση, θα το καταλάβει ο/η άλλος και δεν ειναι σωστό να τον κάνω να νιώσει μαλάκας. Ειναι σαν να του λεω οτι βαριέμαι να τον διαβάσω αλλα να, εδω ειμαι οκ, 'ντάξ.
    Φυσικά δεν δέχομαι σχόλια ανωνύμων εδω και καιρό. Θέλω να ξέρω μια ταυτότητα, ενα κατο αυτου που γράφει, οχι το όνομά του, αλλα ενα δείγμα γραφής, αυτο εννοώ 'ταυτότητα', μην παρεξηγηθώ ( οχι απο σενα ).
    Για μενα ειναι εξ ίσου σημαντικό να εισαι στις σημαντικές επαφές μου.
    Και σου χρωστάω μερικές αναγνώσεις λόγω έλλειψης χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. marianaonice σούπερ ! ευχαριστώ για τις συστάσεις, ήδη διαβάζω cynical.
    Ο grbase μην το πάρει επάνω του :Ρ αλλα ειναι καλύτερος ακόμα κι απο όσο πιστεύει.
    Το οτι ισως ειναι επιφυλακτικός και επιφυλακτικός ειναι δικό του θεμα, αλλα δεν ειναι κακό να προσέχει κανείς. Εξαρτάται, όπως ειπα και απο τον χρόνο και τη διάθεση του καθενός.
    Η κουβέντα εδω ειναι εξαιρετική. Θα ηταν καλό να ειχα τον χρόνο λιγο καιρό μετά να γράψω μία σούμα όλων όσων ειπώθηκαν, προστέθηκαν ή αφαιρέθηκαν και μπορεί να προκύψει και οτιδήποτε νεο πάνω στο οποίο θα πρέπει να εστιάσουμε.
    Σε ευχαριστώ για την πολυ καλή e-παρέα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. oh yeah...συμφωνώ και σου χαρίζω ένα μπουκέτο...να περάσεις να το πάρεις απο το μπλογκ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλά, το 3 δεν το συζητώ.
    Μου έχουν πει ακόμη και για μπλόγκερ που κάνει μαλακιούλες στη σελίδα του ώστε να πατάνε οι άλλοι συνέχεια refresh και να ξανασκάνε σ'αυτόν οπότε έχει περισσότερα κλίκ!!!
    Απίστευτο!

    Ευχαριστώ βρέ!
    Κι'εσένα Laplacako!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Βλεπω εδω οτι εξελισσεται μια πολυ ομορφη κουβεντουλα.

    Να προσθεσω ενα ακομη.

    Εγω εχω παρατηρησει οτι καποιοι απο μας, εχουν μια ιδιαιτερη ικανοτητα οταν σχολιαζουν ενα θεμα.
    Αυτο δειχνει οτι παρακολουθουν το θεμα και απο την αρχικη αναρτηση και στη συνεχεια του στα σχολια.
    Εμενα προσωπικα μου αρεσει αυτο οταν γινεται.

    Και φυσικα ειναι υποκειμενικη η κριση για το τι μας αρεσει και τι οχι σε ενα blog.
    Απλα να κραταμε ενα μινιμουμ επιπεδο ευγενειας οσο και αν διαφωνουμε με καποιον.
    Αποψεις ανταλλασουμε ετσι και αλλιως, και πολλες φορες η διαφωνια ειναι εποικοδομητικη.

    Αυτα για σημερα.

    Τζονι προτεινω να το αφησεις το θεμα αυτο και να μη βαλεις αλλο για λιγες μερες.

    Καλο βραδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. dyosmaraki εμεις πάντα ανταλάσσαμε μεγάλα σχόλια.
    Δεν θα αντεχα να εχω σχολιαστές - χειροκροτητές και ξερω οτι δεν αναφέρεσαι σε μένα.
    Εχω την εντύπωση οτι θα θέλαμε να διαφωνούμε πιο πολυ εμεις οι δύο :)
    Νομίζω οτι ειναι σωστό αυτο που λες οτι αν αγαπάς το διάβασμα εχεις και καλή επικοινωνία. Ειναι ενα ζητούμενο αυτό αφου το πολύ διάβασμα και ταυτόχρονα καλό απαιτεί χρόνο και διάθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ηθελα να πω και οτι οσα μπλογκς ανέφερα ως αγαπημένα ειναι αυτη τη στιγμή και εδω και πολυ καιρο αγαπημένα.
    Αυτο θα μπορούσε να ειναι διαφορετικό στο μέλλον, και διαφορετικό 10 ή 5 μήνες πριν.

    Hellenic Potion καλωσόρισες και σ ευχαριστώ για την σύσταση σου ως προτεινόμενο γι αυτο εδω το άρθρο.
    Ειδα τα μπλογκς σου και ειναι ενδιαφέροντα, ελπίζω να τα λέμε.
    Το να γίνεται κανεις χυδαίος και αυθάδης ειδικά ανώνυμα ειναι ανήθικο. Γι αυτο και δεν επιτρέπω ανώνυμα σχόλια εδω αν και ευτυχώς λιγα περιστατικά συνέβησαν όπως ενας που επέμενε να με διαψεύδει.
    Οπως ειναι εύκολα αντιληπτό, το να απαξιώνει κάποιος και μάλιστα ανώνυμα εναν άλλο μπλόγκερ δείχνει απλά εμπάθεια και πρόβλημα. Για τον ψυχίατρο δηλαδή.

    Καλωσήρθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ενεσούλα ξέρεις καλά τι μου αρέσει σε σενα και γι αυτό και εισαι πρώτη στη λίστα των συνδέσμων μου.
    Μαζί φτιάξαμε το μπλογκ σου κάποτε και μετά πήρες το δρόμο σου. Και τα πήγες πολυ καλά :)
    Απλά το στυλ το πολυ ροζ με πολλές εικονίτσες ειναι μάλλον πολυ γυναικείο για μένα χωρίς αυτο να ειναι και κακό.
    Εισαι απο τα λίγα άτομα που θα με καταλάβουν απόλυτα σε ενα θέμα που θα βάλω, ακόμα κι αν δεν σχολιάσεις.
    Ειμαι αναγνώστης σου απο την αρχή και κάποτε και συγγραφέας, θυμάσαι ; Ωραίες εποχές.
    Δεν ειναι λοιπόν οτι δεν μου αρέσεις, ειναι σε ποιούς θα ηθελα να μοιάζω και ποιοί στο σύνολό τους με εκφράζουν.
    Πριν γράψω ποιοί μου αρέσουν το σκέφτηκα πολύ.
    Η Κατερίνα πχ δεν μου σχολιάζει πολυ αλλα μου αρέσει. Μου αρέσει και η tractatus αλλα γράφει σχεδόν μόνο πολιτικά. Μου αρέσει και η marianaonice που μπορεί να αδίκησα με το να μην την αναφέρω αρχικά και o Kαλτσόβρακος αλλα για άλλους λόγους ο καθένας.

    Οπως καταλαβαίνεις δεν ανέφερα ποιά μπλογκς ΔΕΝ μου αρέσουν γιατι θα γινόταν χαμός.

    Ναι, τις φοβάμαι τις ενέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Το γραψε η patsiouri αλλού και προσκύνησα !
    " Δεν αντέχω να σχολιάσω άλλο, είμαι χώμα, καληνύχτες"

    Προσκυνάω απο τη νύστα λέμε. Καληνύχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. marianaonice φυσικά. Η Μερόπη ειναι και δική μου e-γνωστή απο παλιά. Δεν ηξερα οτι γνωρίζεστε.
    Με την ευκαιρία θέλω να το πω αυτό, οτι δηλ. αντιμετωπίζω τον κάθε μπλόγκερ ως μονάδα, και δεν θέλω να τον/την βλέπω σαν "φίλο - φίλης - φίλου".
    Η εμπειρία εχει δείξει οτι η φιλία υπάρχει σήερα, υπήρχε ισως χτες αλλα δεν ξέρει κανείς αν θα υπάρχει και αύριο. Και αυτο ειναι ενα ακόμα στοιχείο του μπλόγκινγκ.
    Γράφοντας κατι, μπορεί κανεις να δυσαρεστήσει άτομα που θεωρούνται "φίλοι" ομως ποιός ξέρει τόσο πολυ καλά τον κάθε φίλο του ;
    Ολοι εχουμε πτυχές που δεν ξέρουν οι άλλοι και μπορεί κάποιες να φανούν και στα μπλογκς.
    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. cook έρχομαι μόλις μπορέσω, να παραλάβω :) Ευχαριστώ προκαταβολικά.


    patsiouri μερικών ο μυαλός εχει κλικάρει ανάποδα ! Και δεν βρίσκουν γιατριά ουτε στο εξωτερικό που εχει καλούς γιατρούς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αντώνη αυτο εδω το θέμα θα μείνει επάνω μερικές μερες ακόμα, παρα το οτι οι εξελίξεις τρέχουν και ειναι μερικά πράγματα που ήθελα να πω.
    Ας ειναι, ο Ομπάμιας μπορεί να περιμένει, και θα τον συζητήσουμε σε άλλα μπλογκια για τωρα.
    Λοιπόν, οταν κάποιος διαβάσει και τα σχόλια και την ανάρτηση προσεκτικά, τότε μπορει να εχει πιο ολοκληρωμένη άποψη και να την καταθέσει.
    Επιπλέον δεν αναγκάζει τον μπλογκερ η και άλλους σχολιαστές να του εξηγούν κάτι που ειπώθηκε παραπάνω.
    Ειναι δύσκολο και θέλει χρόνο, το ξέρω, φαντάσου οτι ο σχολιασμός εδω βρίσκεται ήδη στα 58 σχόλια ( τα 28 δικά μου και στις 7.000 λέξεις !

    Ωιμέ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλημέρα Τζονάκο μου...
    Ωραίος ο δεκάλογό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλημέραα!!
    Κατ' αρχάς σ' ευχαριστώ που δεν θα με απέκλειες από τα μπλογκ που βρίσκεις ενδιαφέροντα... Δεν χρειάζεται νομίζω να σου πω ότι αυτό είναι αμοιβαίο...Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει Χαχαχα!!

    Τώρα Τζονάκο μου συμφωνώ ότι κανείς δεν ξέρει απόλυτα τους φίλους ή @φίλους του και πάντα κάποιες συμπεριφορές είναι απρόβλεπτες! Όμως για μένα @εδώ μέσα βρεθήκαμε κυρίως για να εκφραστούμε ελεύθερα και όχι για να γίνουμε αρεστοί σε κάποιους... Γι' αυτό και οι @παρέες δεν μένουν στάσιμες! διευρύνονται και διαφοροποιούνται διαρκώς...
    Σε αναζήτηση κοινής σκέψης και κοινών απόψεων βρισκόμαστε και χαιρόμαστε όταν τις ανακαλύπτουμε!
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Κοίτα να δεις που καταντήσαμε..να μη μπορούμε να διαχειριστούμε την ελευθερία μας και να παραπονιόμαστε και γι αυτό..έλεος..Καλησπέρες σύμφωνες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Κάθε blogger γράφει για προσωπικούς του λόγους.

    Άλλοι θέλουν να επικοινωνήσουν, άλλοι να ακουστούν, κάποιοι εκφράζουν όσα στην πραγματική τους ζωή ενδεχομένως δεν μπορούν να εκφράσουν, και κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν το blogging ως μέσω προβολής και επιθυμούν-περιμένουν-αποζητούν να γίνουν αρεστοί.

    Οι λόγοι πολλοί όπως και τα blogs.

    Αυτό που διαφέρει είναι ο αριθμός και το είδος των σχολιαστών και των σχολίων.
    (Κάτι που, με χαρά διαπίστωσα και από άλλους σχολιαστές, δεν θεωρώ ως ενδεικτικό μια και, στην μικρή μου παρουσία στο blogging, συνάντησα αξιόλογα blogs με μικρή επισκεψιμότητα και άλλα αδιάφορα με μεγαλύτερη.)

    Ας μην μένουμε όμως σε αυτό.Δεν είναι τίποτα περισσότερο από αριθμοί.

    Σημαντικότερη είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα.

    Το τι κερδίζουμε από ένα θέμα, το κατα πόσο μας βάζει στην διαδικασία να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε, ίσως σε κάποιες περιπτώσεις και να βοηθηθούμε, να γίνουμε καλύτεροι γιατί όχι σαν άνθρωποι.

    *Την καλησπέρα μου σε όλους σας. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. tzonako Καλησπερα

    διαβαζω τα σχολια των παιδιων και θα ηθελαν αν πω αυτο ακριβως εχει αξια βλεπεις !!!

    οτι ενα θεμα που εβαλες μπορει να προσελκυσει κοσμο , να ανανταξουμε αποψεις, να συζητησουμε πανω σε ιδιες ή διαφορετικες αποψεις

    ασχετα απο κανονες και πρεπει στην τελικη αυτη η διαθεση μενει

    απο μενα τουλαχιστον :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Τζονάκο και marianaonice,δε θα πω τα συνηθισμένα,ευχαριστώ κλπ,ξέρω ότι τα αισθάνεσθε αυτά που γράψατε για μένα,εγώ σας διάβαζα πριν ξεκινήσω το μπλόγκινγκ,οπότε έμαθα να ξεχωρίζω αυτούς που μου κάνουν κλικ.
    -Οι απόψεις που εκφράστηκαν εδώ προσφέρουν πολλά και διδακτικά σ'εναν καινούριο σαν και μένα,γι αυτό σε παρακαλώ και γω να κρατησεις την ανάρτηση ανοιχτή όσο γίνεται...
    Καλό βράδυ σ'ολη την καλή παρέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Γεια σου Τζονάκο και ευχαριστώ γαι την αναφορά. Το γνωρίζεις φυσικά ότι τα αισθήματα είναι αμοιβαία.

    Στον δεκάλογο σου θα συμφωνήσω, μόνο που εγώ έχω κλέψει! Θυμάσαι είχα πάρει το banneraki του ΓΑΠ χωρίς να ρωτήσω, γιατί μόλις είχα ανοίξει το blog και... :))

    Οσο για το 10 το τηρώ κα εγώ με ευλάβεια. Πριν προσθέσω κάποιον διαβάζω και προηγούμενα ποστ του για να δω αν βρίζει, προσβάλλει άλλους κτλ. Δεν μπορείς να καταλάβεις τον άλλον από ένα και μόνο ποστ.

    Ενα από τα πιο σωστά σχόλιο μου το είχε γράψει ο Apos. Είχε πει λοιπόν ότι δεν θα πρέπει να στρογγυλεύεεις τις απόψεις σου και να ζητάς συγγνώμη γι αυτά που γράφεις. Οποιου δεν του αρέσουν υπάρχουν ακόμα 30,000 blog για να επισκεφτεί. Πολύ σωστό. Αν κάτι μας αρέσει το παρακολουθούμε, αν πάλι όχι πολύ απλά φεύγουμε χωρίς να βρίσουμε, να προσβάλλουμε, να μπουμε σε διαδικασία αντιπαράθεσης.

    Τα blog που αναφέρεις και δεν έχω επισκεφτεί, θα μπουν σίγουρα στην λίστα “to visit”.
    Πάρα πολύ καλή η συζήτηση που έχει γίνει. Διάβασα και όλα τα σχόλια και μου έμεινα πολλά.

    Υ.Γ. Δηλαδή θα πρέπει να διαβασω 23 επεισόδια της «Μαρούσκας»; :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Γεια σου αγαπητέ Τζονάκο.
    Ηρθα για πρώτη φορά, τώρα που κάπως σκαμπάζω από χειρισμούς και blogs να απολαύσω το blog σου.
    Και λέω απολαύσω γιατί πραγματικά είναι απολαυστικό.
    Ο δεκάλογος για τα blog είναι πολύ πετυχημένος και έχει και μια μεγάλη δόση περίσκεψης.
    Ειδικά στο 1ο, συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
    Κάποια πράγματα είναι αναπόφευκτα για διάφορους λόγους, κάποια άλλα σίγουρα,μπορούν να αποφευχθούν.
    Χάρηκα για την επίσκεψη, πάω να περιηγηθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Xαχαχα Συμμορίτες τωρα κατάλαβα ποιοί είστε :)
    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και καλή περιήγηση, απολαύστε το !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Πο πο σχόλια!

    Είσαι καλός μπλογκοοικοδεσπότης λοιπόν....
    Διακριτικός ευγενικός με χιούμορ και με πολλούς και ενδιαφέροντες φίλους
    Τι άλλο να ζητήσει πια κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Για να δούμε και τα υπόλοιπα σχόλια της ημέρας.

    Artanis ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, όμως θα ήθελα πολλά ακόμα να γράψω. Αυτο το έκανε ο σχολιασμός που ακολούθησε και μάλλον στο μέλλον θα έχουμε άλλες ευκαιρίες να γράψουμε κατι ακόμα πιο πλήρες.

    Σίγουρα ειναι αμοιβαίο αγαπητή marianaonice κι αισθάνομαι καλά γι αυτό.
    Μερικά που γράφουμε μπορεί να μην αρέσουν, οπότε πάμε στο άρθρο 2]
    "αν δεν σ ενδιαφέρει, πάς αλλού"
    Άλλα πάλι, μπορεί να ενοχλήσουν, οπότε πάμε στο άρθρο 8] ή και στο 9]
    Οπωσδήποτε δεν ειμαι εδω ουτε για να ενοχλώ ούτε για να αρέσω, ούτε για να εχω πάντα δίκιο.
    Ψάχνω κι εγω ακόμα να βρω τις αλήθειες. Για λόγους δικούς μου.
    Αν ψάξει κανείς θα το δεί αυτο σε πολλούς μπλόγκερς. Ψάχνουν, αναρωτιούνται, προβληματίζονται, μετά το ρίχνουν έξω με μιά χαβαλετζίδικη ανάρτηση και αντε πάλι κύκλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Οναρ μπορούμε να διαχειριστούμε καλά και θετικά την ελευθερία μας. Αρκεί να βάλουμε στην άκρη τους εγωισμούς μας.
    Καλησπέρες αντιβηχικές.

    Λίνα οπως γράφω στην παράγραφο 8] το μπλογκ ειναι κατα βάση ενα προσωπικό e-μερολόγιο.
    Αρα συμφωνούμε.
    Το να αρέσει κανείς ειναι μία κολακεία στην οποία ελάχιστοι αντιστέκονται. Αλλο όμως να επιδιώκει κανείς με μανία να αρέσει !
    Για την ποιότητα που λες, γράφω οτι αυτη μπορεί να μετρηθεί μόνο μεσα στον καθένα μας, ή απο έμπειρους αναγνώστες που θα προσμετρήσουν στο ειδικό βάρος ενός μπλόγκ / μπλόγκερ και το είδος των σχολιαστών, την ποιότητα του καθενός απο αυτούς.
    Μια καλησπέρα και απο μένα για σενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. skouliki χαίρομαι οταν σε βλέπω, καπετάν Αντρέα Ζε.... εεεε όχι ωχ σόρρι λάθος :)
    Τα οσα λέω στο θέμα μου δεν αποτελούν κανόνες με την έννοια ευαγγελίου ή νομοσχεδίου.
    Ειναι απλά η άποψή μου, το γράφω καθαρά επάνω.
    Χωρίς κανόνες κοινής απλής λογικής θα ηταν άναρχο το πράγμα.
    Θα μπορούσαν αρκετοί να πούν :
    "Φιλε Τζον, εμένα αυτα που γράφεις δεν μ αρέσουν, ειναι σαν να μου κάνεις μάθημα, εγω εχω άλλους κανόνες !"
    ...
    Σε αυτη την περίπτωση, πάμε στην παράγραφο 2] δηλ. δεν ταιριάζουμε, δεν συμπεθεριάζουμε. Πάς αλλού, πάω αλλού, πάνε παραπέρα σε άλλες πολιτείες με άλλους κανόνες που να ταιριάζουν στον καθένα μας.

    * Η μπλογκόσφαιρα θα καταστραφεί οταν οι μπλόγκερς χωριστούν σε πολλά "κρατίδια" με εκ διαμέτρου αντίθετες πεποιθήσεις το καθένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. vad θα μείνει η ανάρτηση επανω κι άλλο. Να μπορεί να διαβάσει η και να γράψει ο καθένας αν θέλει.
    Ειμαι σίγουρος για σενα, οτι εισαι καλός αναγνώστης.

    NdN η ατάκα σου μπήκε σαν "σχόλιο της ημερας" πάνω αριστερά.
    Να που έγινες ...αριστερός :)
    Εσυ μπορείς να με κλέβεις όποτε θες.
    Πολύ σωστό το σχόλιο του Apos, θα ηθελα να πάω να τον διαβάσω. Το 10] ειναι πολύ σημαντικό, αφου το δείγμα γραφής κάποιου δείχνει το επίπεδο κάποιου και όχι το όνομά του.
    Υπάρχει πχ κάποια που κυκλοφορεί με το νικ kwlogria και ειναι φοβερή μπλογκερίνα και κάποιος mujahedin με φοβερό χιούμορ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. meril ανήκεις σε όσους με εχουν διαβάσει αρκετά προσεκτικά και αυτο με κάνει να προσέχω κι εγω απέναντι σε καλούς φιλοξενούμενους :)
    Ειχα να δω τόσα σχόλια, απο τις 12/6/2008 στο θέμα "Πολιτική Μοναξιά" που έφτασε -μαζι με τα δικά μου- τα 75.
    Ειδες τι θέματα πάω και βάζω για να πάρω σχόλια ; Ας πρόσεχα. Τωρα όλο αυτο ειναι μια κουβέντα πολυ πιο σημαντική ίσως κι απο το ίδιο το άρθρο.

    Ειναι μιά αλήθεια αυτό, οτι επισκέπτομαι μπλόγκς που ο οικοδεσπότης ειναι εξαίρετος, άσχετα αν αυτός/αυτη σχολιάζει σε μενα ή οχι κι εγω σε αυτον/αυτην.
    Διαφωνώ σε ενα βαθμό με αυτό που ειπε κάποτε ενας φίλτατος οτι ο σχολιασμός του ενός στον άλλο γίνονται σε μεγάλο βαθμό απο ενα είδος "υποχρέωσης" και ανταπόδοσης.
    Ειναι βέβαια, ενα δείγμα εκτίμησης κι ευγένειας και η ανταπόδοση.
    ....
    μακρυγορώ πάλι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Συμφωνώ σε όλα και ας μην τα ακολουθώ όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. tzonako παρακολουθώ τη κουβέντα και βλέπω οτι εξελίσεται με μεγάλο ενδιαφέρον απο καινούρια παιδιά στη παρέα. Αυτόματα μια ευκαιρία να μάθουμε καινούρια πράγματα.

    Ελοιωσα στο γέλιο με την αποστροφή του NdN!

    Παράκληση: NdN μην τα διαβάσεις και τα 23 θα με σιχτιρίσεις αν το καταφέρεις.
    Τη καλημέρα μου παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. fpboy απο οσο σε διαβάζω, εγω μια χαρά σε κόβω :)
    Σίγουρα πολλοί έχουν αναγνωρίσει τον εαυτό τους στα θετικά και άλλοι στα αρνητικά του δεκαλόγου μου, μα αυτος ειναι ενας δικός μου δεκάλογος.
    Αν γράψεις κι εσυ εναν, μπορεί κι εγω να δω εμένα κάπου σε αυτον, στα συν και στα πλήν.
    Καλη σου μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Χαχαχα John Black μόλις διάβασα το υστερόγραφο του
    NdN έβαλα τα γέλια.
    Εχει καλό χιούμορ ο NdN και σίγουρα θα βάλει και αυτός τα γέλια αλλα και θα προβληματιστεί όσο πρέπει αν διαβάσει μερικές "Μαρούσκες" και σίγουρα πολλές "ηλιθιότητες".
    Να σου πω την αλήθεια πρέπει να μην εχω διαβάσει 3-4 επεισόδια Μαρούσκα και θα το κάνω μόλις προλάβω.
    Ηδη εχω αμελήσει να διαβάσω αρκετά μπλογκς που τα γουστάρω με χίλια αλλα δεν προλαβαίνω αδερφέ, δεν προλαβαίνω. Θέλω άνεση, χρόνο να δώσω σημασία σε οσα διαβάζω.
    Στα πεταχτά δεν εχει πλάκα. Αισθάνομαι οτι θα γράψω ενα "καλημέρα" ή ενα "συμφωνώ" την ωρα που ο συγγραφέας θέλει να δούμε κάτι παραπάνω σε όσα γράφει.
    Καλη σου μερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου με το τρια..

    όταν ξεκίνησα να γράφω δεν ηξερα τη τύφλα μου και τυχαία το πρώτο μου blog ήταν στο Παθ.

    Μικρός χώρος...

    γινόταν χαμός..έμεινα με ανοιχτό το στόμα...

    λες και έκαναν διαγωνισμό για το νόμπελ λογοτεχνίας....

    Τι χαζοί είμαστε ώρες ώρες...
    στα blogs ο καθένας καταγράφει τη ζωη του..τις απόψεις του είναι σαν να βιώνεις και να διαβαζεις χιλιάδες βιβλία...

    Δυστυχώς όμως...

    όποιοι δεν έχουν πάρει την αυτοβεβαιώση από τη ζωή τους ..προσπαθούν να την πάρουν μέσα από ενα blog...

    και αυτό είναι τουλάχιστον μίζερο...για αυτό το λόγο και τσουρομαδιούνται για τα σχόλια και την αναγνωσιμότητα!

    Μπονζουρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. το post σου χρειάζεται αντι ποστ... αν κάνουμε αυτά που λες.. .ούτε να κράζουμε μπορούμε ούτε να κοροϊδεύουμε... θα είναι μια πολύ βαρετή ζωή στο νετ... σνιφ..

    (ένα δίκιο το έχεις πάντως)

    και αν σχολιάσεις ξανά περι ορθογραφίας... θα σου στείλω 5 κατάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. "BLOG ειναι βασικά ενα προσωπικό e-μερολόγιο."

    "Αν σε ενδιαφέρει, παρακολούθησε, διάβασε, σχολίασε. Αν όχι, απλά ψάξε να βρείς κατι άλλο."

    Με κάλυψες tzonako!

    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Τζονάκο μου καλησπέρα,
    εν πολλοίς συμφωνώ με το δεκάλογο του blogging που παραθέτεις. Ειδικότερα με 3-4 από αυτά όχι μόνο συμφωνώ, αλλά και επαυξάνω. Και δη ότι δεν βρίζω, προσπαθώ να χρησιμοποιώ καλά την ελληνική γλώσσα (όχι τα greeklish), δεν κλέβω και δεν ανταγωνίζομαι. Εξάλλου, όπως επισημαίνεις κι εσύ καθώς και η MarianaOnIce, συνήθως τα χαζοχαρούμενα ποστ είναι αυτά που μαζεύουν τα πιο πολλά σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Καλησπερα Τζονακο! Επεστρεψα και σε βρισκω ανανεωμενο και δριμυτατο! Καλος ο δεκαλογος, μη σου πω οτι δεν φτανουν 10 προτασεις για μια ολοκληρη μικρογραφια της κοινωνιας μας, οπως ειναι η μπλογκογειτονια. Ας μην μπαινουμε ομως σε καλουπια...ας γραφει ο καθενας οπως αισθανεται και η πορεια θα δειξει ποια θα ειναι η εξελιξη του. Μην ξεχνας οτι η εκαστοτε κοινωνια επιλεγει η απορριπτει μονη της τα μελη της μεσα απο την προσφορα τους σε αυτην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Aσε μας ρε Τζονάκο με τις ταμπέλες σου..α και όσο θέλουμε θα βρίζουμε..:)----
    Συμφωνώ φίλε μου.
    Καλησπέρα και καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Πω πω!! τι γίνεται εδώ;; Κοσμοσυρροή!!
    Τελικά όλους μας απασχολεί ο τρόπος του σωστού blogging!
    Και είναι πολύ επικοδομητική η άποψη του καθενός! Προσθέτει στην ανάρτηση και την κάνει πρώτη!!
    Καλό Σ/Κ!
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Συμφωνω και προσθετω οτι το blogging ειναι ο ερωτας των λεξεων και της γλωσσας,οταν πλεον δεν ποναει αλλα δονει τα ανω ακρα σε ατραπους της αιωνιας εφηβειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Ενα θεματάκι υγείας με ταλαιπώρησε αλλα πριν τον ύπνο λίγο μπλόγκινγκ ειναι και ...καλό.

    glaykiyou μόλις ήρθα απο το μπλογκ σου, πολυ ευχάριστο, συστήθηκα κάπως :)
    Στο pathfinder ειχα κάποτε κάτι μικρό κι εγω και ειδα κάποια πράγματα.
    Κόντρες δεν υπάρχουν παρα μόνο οτι μπορεί και θέλει να κάνει καθένας.
    Γράφω καλά, οκ γράφω, γράφεις καλύτερα, οκ μπράβο. Νο πρόμπλεμ.
    Η εμπειρία μου εχει δείξει οτι μπορείς με μερικές βόλτες σε μια καλή ομάδα μπλογκς να καταλήξεις πράγματι όπως λες, σαν να εχεις διαβάσει ενα βιβλίο.
    Νομίζω οτι αν πρόσθετα κάτι στην παράγραφο 1] μου, θα ηταν "αφιέρωσε χρόνο στο διάβασμα, χωρίς να αγχώνεσαι να γράψεις κατι οπωσδήποτε και να ειναι και καλό"

    Σε καλωσορίζω και χάρηκα για την γνωριμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Αγαπητή BUTTERFLY επέστρεψες οριστικά ή για λίγο ; Προτιμώ το οριστικά :) Χαίρομαι.
    Κοίτα να δείς που η λέξη "καλούπια" αναφέρθηκε και πρίν σε σχόλια 1-2 ακόμα φορές (!) και αυτο με εντυπωσιάζει γιατι σκέφτομαι μήπως ο αναγνώστης εκλάβει τον "δεκάλογό" μου ως Εγχειρίδιο Οδηγιών ή ως υποδείξεις ή ως κατι απαράβατο σε στενά πλαίσια.
    Δεν ειναι ετσι φυσικά.
    Εγραψα κάποιες απόψεις, απλά.
    Ξέρω οτι μπορεί κάποιοι να το δούν στραβά επειδή αναγνώρισαν τον εαυτό τους μέσα σε κάποια ΝΑΙ και σε πολλά ΟΧΙ.
    Ομως σκέψου και θα γράψεις κι εσυ δεκάλογο και δεν θα ναι και αρκετός. Απλή, κοινή λογική χρειάζεται, τίποτα άλλο, α, και θετική διάθεση.

    Το σίγουρο ειναι πως δεν αναφέρομαι στην θεματολογία των μπλογκς. Φυσικά εκφράζεται καθένας όπως θέλει, όχι όμως αντιδεοντολογικά, ανήθικα, επιθετικά, ανάρμοστα, άσχημα, κλέβοντας, βρίζοντας, προσβάλλοντας επίτηδες χωρίς κανένα φραγμό θεωρώντας εαυτόν παντοδύναμο πίσω απο μία οθόνη.
    Αυτο δεν ειναι μπλόγκινγκ αλλα κάτι άλλο.
    Οπότε εδω τι λέω, βάζω καλούπια ;
    Απάντησε μου αν θέλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. marianaonice ενα τέτοιο θέμα εχει ενδιαφέρον και θέλω να συνεχιστεί η κουβέντα.
    Ηδη βλέπω νέες παρουσίες εδω και μ αρέσει πολυ αυτό.
    αραγε ποιός ήρωας ( χαχαχα ) θα διαβάσει την ανάρτηση και 88 σχόλια ;
    Ελπίζω να το κάνει κάποιος κάποτε.
    Για μενα ειναι ενα απο τα δέκα καλύτερα θέματα που εχω κάνει.
    Κι αν εχεις τόσο εξαίρετους σχολιαστές, δικαιούσαι να χαίρεσαι όσο κι αν δυσκολεύει καμμια φορά η κουβέντα.
    Σαν να μεγαλώνει κι άλλο η ανάρτηση χαχαχα, γιγάντια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Ωραίο μπλογκι vanessa111 με αστρολογία και ενδιαφέροντα θεματάκια. Οτι πρέπει για ευχάριστες αναγνώσεις.
    Εγω βέβαια δεβν ξέρω πολλά απο αστρολογία, αλαλ μαθαίνω όσο μου λένε, και διαβάζω αρκετά.

    Το σχόλιό σου μου άρεσε πολυ γιατι ακριβώς ετσι εχω γράψει πολυ καλά θέματα, οταν δηλαδη
    *"το blogging ειναι ο ερωτας των λεξεων και της γλωσσας" *
    μου βγαίνουν οι λέξεις στα δάχτυλα, αυθόρμητα και ζεστά τρέχουν.

    Θα μπορούσε αυτο να προστεθεί σε ενα εγχειρίδιο καλού blogging.

    Σε καλωσορίζω θερμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Κοίτα που κατα λάθος άφησα ασχολίαστους δύο απο τους πιο αθυρόστομους μπλόγκερς που ξέρω :))

    Erisabetsu μπορεί να τα λέμε αραιά και πού αλλα αν ειναι να μου ρίξεις κατάρες θα τα λέμε συχνά, πάντως όχι ανορθόγραφα :))))
    Ανοιξε κανα λεξικό, καλά κλείστο μετα οκ ;

    Κι εγω κράζω και κοροϊδεύω αλλα συνήθως δημόσια πρόσωπα, όχι άλλους μπλόγκερς και ποτέ δεν φέρομαι με αγένεια εδω μεσα αν και σε θέματα χιουμοριστικά μπορεί να ανταλλάξουμε με άλλους σχόλια που αν κάποιος δεν ξέρει οτι γνωριζόμαστε μπορεί και να τα παρεξηγήσει.
    Τελοσπάντων καταλαβαίνω τι θέλεις να πείς, δεκτόν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Νίκο χαχαχαχα ρε συ, δε μπορείς αμα δεν πεις την καφρίλα σου αλλα κοίτα που σε πάω λέμε απο την πρώτη φορά που σε διάβασα.
    Είπαμε ρε συ, με μέτρο, εσυ κατάλαβες "με το μέτρο" :)))
    Οκ αμα ειναι ο άλλος αποδεδειγμένα οκ τύπος, μπορώ να ανεχτώ κάποια υπερβολή στα λόγια του.
    Αντίθετα, αμα στραβώσω με κάποιον που επιμένει σε μαλακίες, τότε δεν θα διαβάσω ποτέ ξανά ουτε λέξη του.
    Να, ειδες, με έκανες κι έβρισα πάλι, είπα "μαλακίες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Τερας της αμάθειας νομίζω οτι αυτο απο μόνο του θα μπορούσε να ειναι ενας βασικός κανόνας και γυρω απο αυτον η κοινή λογική, η αγάπη και η θετική διάθεση για καλό μπλογκάρισμα.
    Σ ευχαριστώ.

    Μερόπη κι όμως εχω συναντήσει μπλόγκερς που σε ολα μπορεί να συμφωνούμε και σε ενα μόνο όχι !
    Ε, αυτο το ενα δείχνει οτι δεν ταιριάζουμε, δεν εχουμε ρυθμό μαζί, αλλού κοιτά ο ένας κι αλλού ο άλλος.
    Οκ, κι αυτο στο πρόγραμμα ειναι.
    Μου αρέσει να χειρίζομαι τη γλώσσα καλά κι ελπίζω να τα καταφέρνω κάπως καλά.
    Και θλίβομαι οταν βλέπω πραγματικά διαμάντια θέματα, εξαίρετους μπλογκερς με καταπληκτικά θέματα να μην εχουν μεγάλες συζητήσεις.
    Το ίδιο θλίβομαι σε μπλογκς τύπου πρεςς-γρ με δυνατά μεν θέματα αλλα τύπου ρουφιάνικου, με 150 σχόλια, αλλα τα 130 απο αυτά υπογράφονται απο Ανώνυμους και ειναι υβριστικά.

    Να πω με την ευκαιρία και απο εδω πόσο καλό ητνα το θέμα σου με Γιοσάκη-Ευφραίμ. Μου άρεσε πολυ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Φίλε tzonakos στο προηγούμενο post μου δεν σχολίασα το δεκάλογο που έγραψες, αντί σχολιασμού έκανα λογοπαίγνιο μετατρέποντας το δεκάλογο σε μονόλογο, θέλοντας να πω ότι το blogging έχει τους ίδιους κανόνες με την ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ και ονόμασα την επικοινωνία «δική μου ανάγκη».
    Πιστεύω ότι, άτομα έξυπνα και με καλή πρόθεση που επιχειρούν να επικοινωνήσουν, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ για να το πετύχουν.
    Δεν χρειάζονται κανόνες για να ξέρω πότε συμφωνώ ή πότε διαφωνώ. Ίσως να χρειάζονται κάποιοι κανόνες ως προς τον τρόπο που θα διατυπώσω κυρίως τη διαφωνία μου αλλά νομίζω ότι έγκειται πλέον στο τι θεωρεί καθένας ευπρεπές .

    Δεν έχουν σχέση τα blogs με την ζωντανή επικοινωνία - όση ζωντάνια και να έχουν τα κείμενα - για τον απλό λόγο ότι δεν μπορείς να διακόψεις το συνομιλητή σου. Έχεις την άποψή του άλλου γραμμένη και μπορείς να την διαβάσεις όσες φορές θέλεις πριν μπεις στη διαδικασία να απαντήσεις. Επίσης και την δική σου απάντησή σου μπορείς να την διαβάσεις πολλές φορές πριν την στείλεις.
    Υπομονή και σοβαρότητα χρειάζεται όπως σε όλες τις φάσεις της ζωής μας.

    Αν όμως ανάγκη του γράφοντος δεν είναι η επικοινωνία, αλλά οτιδήποτε άλλο τότε όσους κανόνες και να γράψουμε δεν θα τον αγγίξουν.

    Με τα παραπάνω δεν διατυπώνω διαφωνία ως τον δεκάλογο που έγραψες (εύστοχα και σωστά κατά την άποψη μου) απλά πώς να το πω; … όταν μου στρώνουν γήπεδο για καλό παιχνίδι …δεν μπορώ ν’ αντισταθώ … θέλω να πάω στην επόμενη πίστα … το next level που λένε στα παιχνίδια …. και θέλω και συμπαίχτες … :-)

    Μεταξύ μας τώρα (μην το πεις σε κανέναν) όλοι οι δεκάλογοι μου θυμίζουν τις 10 εντολές … όλοι τις ξέρουν … λίγοι τις τηρούν ….. και τις επικαλούνται συνήθως οι παραβάτες.

    Επίσης δεν θα σχολιάσω όσα έγραψες εσύ και η marianaonice προσωπικά για μένα …. άποψή σας είναι και χαίρομαι που την έχετε ….

    Εξομολόγηση: Δεν άντεξα να περιμένω να γίνω ο εκατοστός σχολιαστής :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Το 100ό σχόλιο μάλλον και όχι ο 100ός σχολιαστής. Οι σχολιαστές ειναι 48 μεχρι τώρα μαζι με μένα.
    Οατν σκοπό έχει κάποιος την επικοινωνία τότε πράγματι δεν χρειάζεται κπαοιον οδηγό συμπεριφοράς εκτός κι αν η λογική του δεν ειναι κοινή λογική και δεν θέλει να έχει θετική διάθεση για λόγους που ο ίδιος ξέρει. Α, και ο ψυχίατρός του.
    Το σχόλιό σου Grbase θα μπορούσε να κλείσει αυτο το θέμα.
    Θα παραμείνει ανοιχτό φυσικά σε όλους. Εκτός απο ανώνυμους ή ονοματεπώνυμους πιο αρνητικούς κι απ τη θερμοκρασία του Βόρεου Πόλου.

    Κι εγω θέλω να πάω στην επόμενη πίστα, δεν εννοώ το επόμενο θέμα, αλλα αυτο ακριβώς που κατάλαβα οτι εννοείς κι εσυ.
    Καλη σου μερα.

    Εξομολόγηση : Θέλω καφέ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Δε θα μπορουσα παρα να συμφωνήσω με το δεκάλογο σου Τζονακο (και να ευχαριστήσω για την αναφορα, αει στο καλο κοκκινησα). Βεβαια εγω την ελληνική γλώσσα τη σκοτώνω λιγάκι οπως τη σκοτώνω κι οταν μιλάω, αλλα ειμαστε παλιά φιλαράκια και δε με παρεξηγει, το ξερω.. Αυτο παλι με τον ανταγωνισμο, δε το καταλαβαινω, ισως γιατι παντα εγραφα για να γραψω, και παντα νόμιζα οτι με τα νούμερα και τις μετρήσεις ασχολούνται και καίγονται καποιοι αλλοι, σε αλλους χώρους, που δεν έχουνε και πολύ σχέση με το blogging -οχι οπως το εννοω εγω τουλάχιστον. Την καλημέρα μου! (Ναι τωρα ξυπνησα, γιατι;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Χα ! Καλά έκανες και ξύπνησες τώρα !
    Εισαι τυχερή, εγω πετάχτηκα νωρίς νομίζοντας οτι εχω να πάω στο γιατρό για μία εξέταση στο πόδι, άσχετο !
    Το ύφος σου Princess ταιριάζει με το δικό μου και μάλλον εσυ καταφέρνεις περισσότερο να γράψεις όπως μιλάς ενω εγω ναι μεν το κάνω αυτό δηλ. κατα 99% αυτο που γράφω, αυτο θα έλεγα και απο κοντά σε κάποιον που εκτιμώ και με εκτιμά.
    O ανταγωνισμός συχνά ειναι απλά παιδικό απωθημένο ανώριμων, οταν κάποιος ζηλεύει με την κακή έννοια και στοχοποιεί άλλον προκειμένου ή να τον κατεβάσει ή να ανέβει αυτος σε βάρος του.
    Αλλο να βελτιώνεται κανείς και να ανεβαίνει ο/η ίδιος.
    Δεν κερδίζουμε και κανα βραβείο εδω που τα λέμε :)
    Καλο σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. tzonako,
    αναγκάζομαι να γράψω, αφού δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω και μ' εκφράζεις απόλυτα.
    Φυσικά χαίρομαι γι' αυτό, όπως και για το γεγονός ότι τυγχάνει ευρύτατης αποδοχής αυτή σου η σκέψη.
    Πρόσεξε όμως! Είμαι το 97ο σχόλιο!
    Μπορεί να κατηγορηθείς από κάποιον κακοπροαίρετο για τον 3ο από το δεκάλογο σου...
    Χα χα χα...
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Οντως Γελαστέ ήηδη κατηγορώ εμένα οτι κυνηγώ τα σχόλια χαχαχα, μπα μη νομίζεις, θα το εχεις δει κι εσυ, σε θέματα δύσκολα, τα πολλά και διάφορα σχόλια ειναι μια παραπάνω δυσκολία για τον μπλόγκερ.
    Στατιστικά, δεν εχω ιδέα πόσος ειναι ο μέσος όρος αριθμού σχολίων ανα θέμα μου αλλα αυτο εξαρτάται απο το θέμα, απο την ημέρα, την εποχή και την τύχη.
    Δεν ξέρω γιατι, το δυνατό εκείνο θέμα του Grbase Eπιστολή προς συνοδικούς ή τα θέματα του ΚΑΤΑΝΤΙΑ δεν σχολιάζονται τόσο πολύ.
    Ισως εχει να κάνει με τις ας πούμε 'δημόσιες σχέσεις' του κάθε μπλόγκερ.
    Δεν σημαίνει ουτε οτι ειναι κακός μπλόγκερ ουτε απαραίτητα οτι ειναι δύστροπος.

    Ε, καιρός να πάω σε νεο θέμαμόλις προλάβω, ισως μεθαύριο.
    Βασικά αντι να γράφω εγω, πρέπει να πάω μια βόλτα στα μπλογκς που μ αρέσουν να διαβάσω, να διαβάσω πολυ.
    Ερχομαι κι απο σενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Α! δεν αντέχω στον πειρασμό να γίνω η αφορμή να κλείσεις τα 100 σχόλιά σου εδώ μέσα!!
    Μιλάμε για φοβερό πανηγύρι!
    Και οι απόψεις όλων ενδιαφέρουσες!
    Μετά από αυτό το ποστάκι το blogging γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον!
    Καλό ξημέρωμα και μια όμορφη Κυριακή σου εύχομαι!
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Και το 100ο σχόλιο είναι το δικό μου!
    Καλά μιλάμε έχω φουσκώσει από υπερηφάνεια....

    Καλημέρα σ' όλους αγουροξυπνημένους και μη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. To blogging ειναι διασκέδαση περισσότερο απο οτι ειναι προβληματισμός, σκέψη και οτιδήποτε άλλο αγαπητή marianaonice.
    Ακόμα και κάποιες άγριες νυχτερινές ωρες ( καλα, δεν κοιμάσαι ; ) εχω πολλές φορές νιώσει όμορφα διαβάζοντας, βλέποντας απόψεις σε θέματα που τραβάνε το ενδιαφέρον, ή θέματα που σε κάνουν να γελάς νυχτιάτικο και λες οτι κάποιος περαστικός στο δρόμο θα σε ακούσει να γελάς τρείς η ωρα τη νύχτα.
    Μεσα απο διαφορετικές απόψεις αλλα συχνά μεσα απο τον συνδυασμό των λεγόμενων σε κάποιο θέμα, ειδα και άλλες πτυχές του ανθρώπινου μυαλού.
    Συχνά είπα : "Μα τι έγραψε ο τάδε, τι ειπε η τάδε..."
    προσπαθώντας να εξηγήσω σε μενα και να δω και πού ειναι η δική μου θέση.
    Το καλύτερο πριν πας για ύπνο ειναι ταξιδιάρικα θέματα, ετσι για ενα καλό όνειρο.
    Και σήμερα ειναι μια άλλη μερα.
    Θα την απολαύσω, όλοι αυτο θα κάνουμε.

    * Ο καφές με γάλα ειναι καλός οταν ειναι ζεστός. Αμα κρυώσει δεν πίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Χαχαχα meril you win 100 kisses.
    Απο αγουροξύπνημα άλλο τίποτα, ΖΖΖΖΖΖ λέμε ! Εχω πέσει μεσα στον καφέ μπας και ξυπνήσω.
    Μιλάμε δεν βλέπομαι σημερα, με ειδα στον καθρέφτη και τρρρόοομαξα.
    Καλημερα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Kαλημέρεεες!!
    Λοιπόν το μπλόγκινγκ καλά λες είναι εκτός από όλα τ' άλλα και επικοινωνία ό,τι ώρα σου ...γουστάρει!! χαχαχα!!
    Δεν κοιμάμαι κάποιες βραδιές Τζονάκο μου, γιατί μετά από πολλή και δύσκολη δουλειά με πιάνει υπερένταση και τότε @ταξιδεύω λίγο για να χαλαρώσω...
    Και το πιο ωραίο είναι όταν διαπιστώνω ότι και κάποιοι άλλοι @συνοδοιπόροι σαν και μένα @περιπλανούνται μέσα στ' άγρια χαράματα και συναντιόμαστε στα @σταυροδρόμια! Είναι υπέροχη αίσθηση αυτό και μόνο το μπλόγκινγκ μπορεί να στη χαρίσει!!

    Γιατί καλέ σε είδες στον καθρέφτη και τρόμαξες;; Και είσαι και μια χαρά παιδί!!! Συνήρθες τώρα;;
    Άντε αισιοδοξία είναι Κυριακή σήμερα!!!
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. μα αντιλαμβανομαι τζονακο οτι ολοι εμεις γραφουμε πρωτιστως για μας ..αν αρεσει ή δεν αρεσει ..δυστυχως αυτοι ειμαστε..

    αλλωστε το σουπερ ειναι να γοητευσεις τον εαυτο σου οχι τον απεναντι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Εμένα τα πιο συχνά παράπονα που μου κάνουν είναι ότι

    α: Γράφω σχετικά σπάνια (αν και για μένα που πλέον δουλεύω 12 ώρες τη μέρα, το να ποστάρω κάθε βδομάδα ή κάθε δέκα μέρες είναι ήδη μία πολυτέλεια).

    β: Γράφω σεντονάρες.
    Αυτό είναι αλήθεια.
    Όταν ειδικά θέλω να διηγηθώ κάτι με πιάνει απίστευτη λογοδιάρροια, τί να κάνω!

    γ: Εγώ η ίδια έχω τύψεις που δε μπαίνω συχνά στα μπλόγκ σας γιατί δεν προλαβαίνω.
    Μάλιστα, ενδόμυχα και με την καλή έννοια πάντα, ζηλεύω τους μπλόγκερς που ανεβάζουν ποστάκια κάθε μέρα, απαντούν στα σχόλια κάθε μέρα κτλ...
    Μακάρι να είχα τόσο ελεύθερο χρόνο.
    Η καλύτερη μου θα ήταν!
    Ακόμα καλύτερα, μακάρι αν ήταν το blogging επάγγελμα και να ζούσα απ'αυτό γιατί το δωδεκαωράκι την ημέρα δεν είναι και το καλύτερό μου και δεν είμαι και τόσο πορωμένη με τη δουλειά μου!! (δουλειά είναι άλλωστε...)

    Αλλά σνίφ...δε με λένε Σίντυ και δε ζω στας Αμέρικας...ούτε η google με προσκυνάει να βάλει διαφημίσεις στις σελίδες μου, οπότε θα συνεχίσω να είμαι μία πτωχή πλην τίμια εργαζόμεη μπλογκερίνα που ποστάρει και βολτάρει στα φιλαράκια της όποτε εδεήσει να βει χρόνο!!!

    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Και ναι, μην το κατεβάσεις το πόστ, είναι πολύ ενδιαφέρουσα η συζητηση και θέλω να δω τη συνέχεια την Τετάρτη που ίσως καταφέρω να ξαναμπώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Μιας και "έλειψα" για αρκετό διάστημα, διάβασα όόόλα τα κείμενά σου από τον Αύγουστο μέχρι και σήμερα!
    Συμφωνώ απόλυτα με τον δεκάλογό σου και θα ήθελα να τονίσω τα 8 και 10!
    e-μερολόγιο το blog μου και nickname η υπογραφή μου! Εχω γνωρίσει "Λάκη Παπαδόπουλο" (π.χ.) που τον λένε... Ανέστη, οπότε για ποιά αξιοπιστία μιλάμε?
    Χαίρομαι που σε ξαναβρήκα και ελπίζω να είσαι καλά πάντα... και blogαρισμένος όσο θες!!! (ή μήπως, όσο αντέχεις?) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Πως φαίνεται οτι ένα πόστ πουλάει πολύ;; Μα από τα σχόλια φυσικά!!
    Θα έρθω να ξαναγράψω μια μαλακία όταν θα έχουμε φτασει τα 1009 σχόλια!!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Καλησπέρα σε όλους.
    Οταν αποφάσισα να ανοίξω αυτο το θέμα ειπα στον εαυτό μου οτι πρέπει να μαι έτοιμος για αντιδράσεις και μεγάλο διάλογο.
    Πουλάει όντως το θέμα αγαπητή cinderella και να σου πω την αλήθεια, δεν ειναι κακό να πολήσει ενα θέμα οταν αφορά όλους.
    Θα το κρατήσω επάνω κι άλλο αφου μου το ζητάνε και στο μεταξύ θα δουλεύω μια νεα ανάρτηση, ιδέα άλλου μπλόγκερ, απο τα παιδιά που μ αρέσει πολυ να μιλάμε.
    Θα ξενυχτήσω όπως και η marianaonice :Ρ αλλα αξίζει τον κόπο, θα δείτε.
    btw, Mariana, σκέτη ομορφιά ειμαι το πρωί, η μούρη κατεβασμένη μεχρι κάτω, ε σήμερα το ξέχασα και με κοίταξα και μπρρρρ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Τι έλεγα ;
    Α, ναι, οτι με τσακώσατε, το θέμα το έβαλα για να διαβαστεί, πέρα απο οτι το έγραψα για μένα, όσο και αν το 1% όσων το διάβασαν με έβρισαν απο μέσα τους.
    Αλλα είπαμε, αμα δε σ' αρέσει πάς αλλού. Η πας και γράφεις δικό σου δεκάλογο να δω τι εχεις να πείς. Εχεις άραγε κατι αξιόλογο να πείς ;

    skouliki δεν μου αρέσει να γοητεύω τον εαυτό μου, θα ήμουν ναρκισσικός και δεν ειμαι.

    diva ευχαριστώ να σαι καλά.
    Απο σενα το κοπλιμέντο ειναι σημαντικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. patsiouri όποτε και να γράφεις, εισαι απο τους πιο δυνατούς μπλόγκερς και σε διαβάζει πολυς κόσμος.
    Εγω προσωπικά σταμάτησα να ανεβάζω κάθε μέρα θέμα, και δύο και καμμια φορά κα τρία την ίδια μερα !
    Ειναι πιο καλά ετσι και σε όσο χρόνο διαθέτω πλεον, μπορώ να διαβάζω άλλους και αυτο μ' αρέσει.
    Γράφεις μεγάλα θέματα αλλα αξίζουν.
    Την πρώτη φορά που ηρθα να σε διαβάσω ειπα "μα τι γράφει το άτομο ; αλλα καλά τα λέει" και ξαναήρθα και απο τότε ερχομαι συχνά.
    Εχω κάποιες τύψεις κι εγω που εχω αφήσει αδιάβαστα κάποια μπλόγκς που μου αρέσουν πολύ. Αλλα τι να κάνω ;
    Ευκαιρία τωρα που ζητάς και εσυ να παραμείνει το θέμα επάνω και άλλοι, να κάνω μιά γερή βόλτα στα αγαπημένα μου μπλογκς. Ερχομαι λοιπόν !
    Επαγγελματικό μπλόγκινγκ λίγοι θα μπορούσαν να κάνουν. Δεν ειναι για όλους, πρέπει να σαι σκληρός για να πετύχεις σε αυτό, με την έννοια οτι θα βγάλεις και χρήματα.
    Πράγμα που δεν θεωρώ πιθανό για μενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. DR-PAKO χαθήκαμε για λίγο αλλα να που δεν χανόμαστε εμείς.
    Χαίρομαι γι αυτό.
    Σε διάβαζα μερικές φορές αλλα κι εσυ δεν έγραφες πολύ.
    Σοβαρολογείς τωρα ;
    Απο τον Αύγουστο και μετά, τα διάβασες όλα ; Μωρε μπράβο.
    Εχω αραιώσει τις αναρτήσεις μου απο τέλη Ιουνίου και μετά πάντως, όχι σαν παλιά που ανέβαζα συνέχεια θέματα.
    Χαίρομαι που απισημαίνεις το θέμα αξιοπιστίας και ονόματος. Ειναι σημαντικό. Και οχι μόνο αυτό.
    Εχουμε πολλά να πούμε ακόμα.
    Σε πείσμα όσων θα ήθελαν να μας φιμώσουν και ειναι κάμποσοι, πίστεψέ με, έχουμε πολλά να πούμε.
    Και εσυ να εισαι καλά, όσο αντέχεις και όσο προλαβαίνεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. μετα απο προσεκτικη αναγνωση, εστω και καθυστερημενα, κρατω κατι που εγραψε το πατσιουρι πιο πανω

    "γ: Εγώ η ίδια έχω τύψεις που δε μπαίνω συχνά στα μπλόγκ σας γιατί δεν προλαβαίνω.
    Μάλιστα, ενδόμυχα και με την καλή έννοια πάντα, ζηλεύω τους μπλόγκερς που ανεβάζουν ποστάκια κάθε μέρα, απαντούν στα σχόλια κάθε μέρα κτλ...
    Μακάρι να είχα τόσο ελεύθερο χρόνο.
    Η καλύτερη μου θα ήταν!
    Ακόμα καλύτερα, μακάρι αν ήταν το blogging επάγγελμα και να ζούσα απ'αυτό γιατί το δωδεκαωράκι την ημέρα δεν είναι και το καλύτερό μου και δεν είμαι και τόσο πορωμένη με τη δουλειά μου!!"

    έχοντας φαει κι εγω τις φρικες μου και τις αρνησεις μου ερχομαι να προσυπογραψω το δεκαλογο. θα δωσω και το πολυ απλο παρδαειγμα. αμερικανικες εκλογες. νικη του ομπαμα. δεν θα μπορουσα να λαβω μερος σε κανενα τετοιο ποστ, ακομη κι αν οι περισσοτεροι που εγραψαν ειναι στη λιστα μου και τους εκτιμω δεοντως. ετσι, ακολουθω τον κανονα υπερ σχολίων μονο οταν το αισθανεσαι.. αναλογως φανταζομαι ισχυει και για εκεινους απεναντι σε οποιοδηποτε δικο μου ποστ που δεν αισθανονται οτι πρεπει να τοποθετηθουν. Αυτοι οι ¨αγραφοι κανονες¨ τζονακο, τους οποιους εβαλες σε ενα γενικοτερο πλαισιο, ειναι που διαπρεπουν σ αυτο το χωριο.

    (ξερεις καλα οτι χαιρομαι πολυ για την αποφαση σου,ε?)

    καληνυχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Τεράστιο θέμα άνοιξες tzonako!

    Αν και λίγο καιρό στην blog-όσφαιρα, πιστεύω ότι η δύναμή της είναι αυτή ακριβώς:

    Δεν χρειάζεται κανόνες! Δεν χρειάζεται δεκάλογο!

    Σίγουρα είναι χρήσιμοι οι κανόνες καλής συμπεριφοράς (ή ευγένειας), όπως περίπου τους περιγράφεις.

    Αλλά καλούπια νομίζω ότι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να βάλουμε!

    Πάντως, είσαι αναμφισβήτητα από τους πλέον αξιόπιστους bloggers και σίγουρα ο δεκάλογός σου έχει αξία για μας τους "νεότερους".

    Καλή συνέχεια! Η οπτική σου γωνία είναι πάντα τροφή για σκέψη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Xαίρομαι που χαίρεσαι lifewhispers.
    Tα θέματα άλλων μπλόγκερς που δεν μας ενδιαφέρουν, απλα τα προσπερνάμε. Τα άλλα που μας ενδιαφέρουν, όσο προλαβαίνουμε, διαβάζουμε, γράφουμε.
    Χαλαρά και καθαρά πρέπει να περιδιαβαίνουμε τους χώρους στην μπλογκοχώρα.
    Με σεβασμό σε κάθε χώρο που σέβαται τον εαυτό του και εμάς τους ίδιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. ikor περι καλουπιών σχολίασα λιγο πιο πάνω επειδή την λέξη την ανέφεραν άλλοι δυό-τρείς.
    Πρόκειται για αυτα που εφαρμόζω εγω, όποιος συμφωνέι εχει καλώς, ετσι κι αλλιώς μάλλον απο πρίν θα έβλεπε το μπλόγκινγκ περίπου όπως εγω.
    Οποιος διαφωνεί ας το πεί, η ας το προσπεράσει.
    Αν η κοινή λογική μας βάζει σε καλούπια, τότε ... πώς θα λειτουργήσουμε αν οχι με βάση μια κοινή λογική ;

    Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. α εγω το κανω σχεδον συνεχεια !!!

    :)))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. δεν έχω να προσθέσω περισσότερα από όλα αυτά που ήδη έχουν ειπωθεί. απλά μερικές στιγμές αισθάνομαι ότι δίνεται από αρκετούς πολύ μεγαλύτερη σημασία στο "γράφω μπλοκ" από ότι θα έπρεπε ενδεχομένως.
    οι κανόνες συμπεριφοράς μας δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από τους κανόνες συμπεριφοράς που πρέπει να έχεις όταν βρίσκεσαι με μια παρέα και συζητάς. είτε τους γνωρίζεις χρόνια είτε μόλις τους γνώρισες.
    απλά εδώ έχεις μεγαλύτερη ευχέρεια, να καταθέτεις κομμάτια από την ψυχή σου, ευκολότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. skouliki γοητεύεις τον εαυτό σου κάθε μέρα ; Χαχαχαχα εισαι απίθανο ! Καλά κάνεις :))

    b|a|s|n\i/a πολλές παύλες εχει το νικ σου :)
    Kαλώς ηρθες εδω και σ ευχαριστώ για τη βοήθεια, ξέρεις εσυ, μη τα λέμε και δημόσια ή οχι ακομα.
    Σωστός, όπως θα συμποεριφερόμαστε έξω περίπου, ετσι και εδώ.
    Εδω ειδικά επειδη δεν υπάρχει ο ζωντανός συνομιλητής, πρέπει να δίνουμε σημασία σε οτι υπάρχει και δεν υπάρχει λόγω μόνο γραπτού λόγου.
    Εκτος νετ, θα διαλέγαμε τι θα πούμε και σε ποιόν απο την παρέα και γιατί.
    Εντός νετ, στα μπλόγκς τουλάχιστον, εκθέτουμε οσα εχουμε ανάγκη να πούμε, να μοιραστούμε.
    Πιστεύω οτι αν κάποιος σέβεται τον συνομιλητή του εντός νετ, τότε αυτο θα κάνει και έξω.
    Και το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Καλησπέρα σε όλους.

    Υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δεν θα εχω νέα ανάρτηση πριν τουλάχιστον απο την Πέμπτη 13/11/2008.
    Ελπίζω να λυθεί και να συνεχίσουμε κανονικά.

    Αλλιώς και επειδη η Google -άγνωστο γιατι- θα διαγράψει αυτο το μπλογκ σε μερικές ημέρες θα αποχαιρετιστούμε απο εδω και πάμε για άλλα ή ποιός ξέρει ...

    Ευχαριστώ πολύ, ειλικρινά ευχαριστώ όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Γιατι καλε; τους πεσανε βαριά τα πολλά σχόλια; (Δε θα χαθουμε Τζονακο, μεγαλο χωριο ειμαστε, καπου θα βρεθουμε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Δεν ξέρω ακόμα τι ακριβώς εχει γίνει princess και μάλιστα ανακαλύπτω οτι λείπει ενα άρθρο ωστε να γίνει ΕΝΤΕΚΑλογος το θέμα :

    Ολοι ανήκουμε στον παροχέα, είτε Google είτε Wordpress, Pblogs, Yooblogs και οποιονδήποτε άλλο.

    Δεν θέλω να πω κατι άλλο τωρα.
    Θα δούμε. Σ ευχαριστώ πάντως πριγκίπισσα :) και σενα και όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Τι κρίμααα!!!
    Ζήλεψαν τα σχόλιά σου Τζονάκο μου!
    Ελπίζω να μη γίνει αυτό και να το σώσεις το μπλογκάκι αυτό που όλοι αγαπήσαμε.
    Καλή τύχη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Τι έγινε μωρέ,σε μάτιασαν;Μη χαθούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Ελπίζω να λυθεί το όποιο πρόβλημα και να συνεχιστεί ο τόσο ενδιαφέρων διάλογος....
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Τι εγινε ρε γμ???

    !*&#%*@!$%*@!$*@$%*@$]

    (ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Καλημέρα Τζονάκο μου, πώς πάνε τα πράγματα; Όλα καλά;
    Φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Αντώνη,μετάφρασέ μου τη σημειογραφική γραφή,σε παρακαλώ:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. καλημερα...

    καλα τζονακο τι να πω ρε συ...

    ελεος λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. @Vad
    Εχω ηδη μεταφρασει, αλλά επειδη εδω δεν γινοταν να το πω το εστειλα στο mail σου.
    Ριξε μια ματια εκει!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Aντώνη ,το διάβασα το ...υπονοούμενο,εκπαιδευομαι στην ιερογλυφική:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Τωρα τι να πω; Οριστικα η προσωρινα; Ουδεν μονιμοτερον του προσωρινου! Επεστρεψα παντως...για οσο. Χαιρομαι που σε ξαναβρισκω.
    Εννοειται οτι εκφραζεις τις προσωπικες σου αποψεις και οπως σου ειπα, 10 προτασεις ειναι λιγες για να κλεισουν μεσα ολες τις παραμετρους του μπλογκινγκ.
    Δεν εννοω οτι εσυ βαζεις "καλουπια"...γενικα, συνηθιζεται, σε οποιαδηποτε μικρη η μεγαλυτερη κοινωνια, τα μελη να μπαινουν σε καλουπια για να γινονται πιο αποδεκτα η αρεστα η να επιτυχουν καποιο σκοπο...επειδη το μπλογκ -κατα τη γνωμη μου- ειναι το κατεξοχην μεσον που μπορει ο καθενας να εκφραζει τον εσωτερικο του κοσμο, κατα καποιο τροπο προστατευμενος απο την ανωνυμια του, θεωρω οτι τα καλουπια αυτα εδω δεν εχουν θεση. Αντιθετως μαλιστα, πρεπει ο καθενας να εκφραζεται οπως θελει, ακομα κι αν αυτο σημαινει τα ποστ του να περιεχουν μπινελικια. Αυτο που δεν θα δεχομουν εγω, ειναι να βριζει αλλους μπλογκερς και να θιγει υποληψεις. Το ενα ειναι απλως ξεσπαθωμα προς κακως κειμενα, το δευτερο ειναι κακοβουλια και μικροπρεπεια. Παρολα αυτα, και στις δυο περιπτωσεις, ο καθενας ειναι ελευθερος να κρινει αν το καθε ιστολογιο τον εκφραζει και θελει να το παρακολουθει η οχι. Με αυτη τη λογικη λεω οτι, αν καποιο ιστολογιο παρεκκλινει πολυ απο την ηθικη και τη δεοντολογια που επιβαλει η κοινη λογικη, η ιδια η μπλογκογειτονια θα το απορριψει εν καιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Έλειπα τις προηγούμενες μέρες και περίμενα με χαρά να γυρίσω και να δω και την εξέλιξη αυτής της πραγματικά πολύ καλής συζήτησης,τελικά όμως για να διαβάσω για το πιθανό "κλείδωμα" του ιστολογίου.

    Το blogging, είναι μορφή επικοινωνίας ανθρώπων που υπό άλλες συνθήκες πιθανότητα δεν θα βρισκόντουσαν, δεν θα είχαν αυτή την δυνατότητα.
    Όχι για άλλο λόγο μα επειδή απλά δεν γνωρίζονται προσωπικά.
    Και όμως μέσω του blogging ανοίγεται ένα παράθυρο επικοινωνίας με τόσους διαφορετικούς, αξιόλογους ανθρώπους που κάθε ένας προσφέρει έστω και λίγο, μια κι από τον κάθε blogger ανακαλύπτουμε, παρατηρούμε, μαθαίνουμε και κάτι διαφορετικό.
    Είναι όμορφο το συναίσθημα όταν αντιλαμβανόμαστε τον τρόπο σκέψης άλλων (που μοιάζει με τον δικό μας ή διαφέρει) μα πάνω από όλα μας κεντρίζει να αντιληφθούμε και τον δικό μας, γιατί κάθε ένας από εμάς βάζει έστω και για λίγο τον εαυτό του στην θέση του συγγραφέα.
    Τέλος είναι πολύ όμορφο όταν δίνεται η ευκαιρία να ταξιδέψουμε μέσα από τόσα διαφορετικά μάτια, σκέψεις, εικόνες.

    Tzonako, ελπίζω, να μην είναι αλήθεια όσα έγραψες και να δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσουμε να επικοινωνούμε (εννοώ όλους μας)μέσω των γραπτών σου.
    :-)

    *Την καλησπέρα μου σε όλους.:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Tzonako, τι έγινε; Γιατί σου κλείνουν το blog;

    α) Σε ματιάσαμε;

    β) Δεν μπορούν να υποστηρίξουν τόσους επισκέπτες και τόσα σχόλια;

    γ) Έχεις καλύτερη πρόταση από άλλον παροχέα;

    Φίλε, ελπίζω να κάνεις πλάκα πάντως. Και σίγουρα περιμένουμε να μας πεις πού θα σκαλίζεις τις σκέψεις σου, αν ισχύουν όσα λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Παιδιά, δεν ειναι πλάκα, εκτός αν μου κάνει εμένα πλάκα ο Blogger.

    Δεν με αφηνει να κάνω νέα ανάρτηση και το εχει κλειδώσει.
    Αν δεν αλλάξουν γνώμη τότε μεχρι τέλη Νοέμβρη θα το διαγράψουν εντελώς όπως λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Ρε συ Τζονάκο δε γίνονται αυτά, κάνε κάτι, προώθησέ το, με ποιά δικαιολογία δηλαδή?
    Πως σε ειδοποιήσανε???
    Μη χειρότερα...
    Καμία σχέση ρε παιδιά με τον αριθμό σχολίων, εδώ η g700 βαράει τρακοσάρια μια χαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Ας σχολιάσω λιγάκι και τα υπόλοιπα σχόλιά σας αφου παίζει να ειναι και τα τελευταία της ζωής αυτου εδω του μπλόγκ αν το διαγράψει η Google.
    Ειχαμε την Ιερά Σύνοδο, τωρα έχουνε την Google.

    Η συνέχεια στην Wordpress με τις παλιές αναρτήσεις να περιέχονται μαζι με τα σχόλια. Αν και νομίζω οτι έφαγε μερικά.

    marianaonice, vad, dyosmaraki, Artanis πριν απο εναν χρόνο δεν συνομιλούσαμε τόσο πολυ αλλα έχετε δείγμα γραφής μου και εγω επίσης εχω δικό σας γι αυτο άλλωστε θεωρώ οτι έχουμε πολλά να πούμε και πολλά να θυμόμαστε μετά.
    Μια ιστοσελίδα μπορεί να χαθεί, όμως δεν μπορεί να πάρει μαζί της παρα μόνο τα γραπτά, όχι τους ανθρώπους πίσω απο αυτά, όχι αυτο που ανήκει σε εμάς μόνο και μοιραζόμαστε ανοιχτόχερα με όσους αγαπάμε και ξέρουμε οτι θα το εκτιμήσουν.

    Δεν χανόμαστε :)

    Αντώνη έχεις ορθογραφικό λάθος. Γράφεται : !*&#%*@!$%*@!$**@^%*@$]
    και συμπληρώνω !*&&^*@!$%*@-\!$*@$%*@$!{*} google

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Butterfly η εμπειρία εχει δείξει οτι ελάχιστοι μένουν στην μπλογκόσφαιρα ανέγγιχτοι απο διάφορα τρελά και τρελούς. Αλλοι δεν αντέχουν, άλλοι αλλάζουν ζωή και πρόγραμμα, άλλοι κάνουν άλλα, το θέμα ειναι οτι η μπλογκόσφαιρα δεν ειναι ενας χώρος σταθερός αφου το μείγμα αξιών της κάθε μέρα μεταβάλλεται και πολλά αλλάζουν.
    Οσο είμαστε παρόντες όμως, εμείς είμαστε η μπλογκόσφαιρα, εμείς ειμαστε αυτο το τόσο σημαντικό αλλα και τόσο τίποτα, το τόσο γεμάτο που σε μια στιγμή μπορεί να μετατραπεί σε τίποτα.
    Ελπίζω να έχουμε τη δύναμη και τον χρόνο να πούμε πολλά ακόμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Λίνα δεν θα χαθούμε.
    Θα ειδοποιήσω εναν εναν όσους εκτιμώ και με εκτιμούν, θα ενημερώσω λεπτομερώς για το τι εγινε με το μπλογκ μου μόλις μάθω και εγω.
    Μπορεί να συμβεί και σε άλλους αυτό.
    Τα παράθυρα επικοινωνίας που αναφέρεις ειναι πολυ ενδιαφέροντα και μεσα απο αυτά ανακαλύπτουμε άλλες σκέψεις, άλλες πλευρές ακομα και δικές μας που δεν ξέραμε.
    Η επικοινωνία, ανταλλαγή, μοιρασιά, συμμετοχή ειναι ενα σημαντικό ζητούμενο. Ισως η κεντρική ιδέα του blogging.

    patsiouri οχι δεν εχει καμμία σχέση με τον αριθμό των σχολίων.
    Μάλλον εχει να κάνει με τον μεγάλο αριθμό λινκς που ειχα και την αφαίρεση της navbar.
    Επανέφερα την navbar, και διέγραψα πολλά απο τα λινκς.
    Θα ενημερώσω μόλις εχω νεα.

    Προς το παρόν εχω χάσει λιγο τη μπάλλα και μου φαίνεται οτι άφησα ασχολίαστα και κάποια σχόλια, αυριο πάλι, αν υπάρχει το μπλογκ.

    * ΤΙ ΕΙΡΩΝΙΑ !!!
    ΝΑ ΜΟΥ ΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΤΟ ΠΟΣΤ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΤΌΣΟ ΖΕΣΤΟ ΘΕΜΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Ε, δεν είμαστε καλά
    Αν αλλάξεις διεύθυνση σε παρακαλώ άσε σχόλιο στο μπλογκ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Ε δεν ειμαστε καλα! Αιτιολογια δεν σου εδωσαν; Δεν μου αρεσει καθολου αυτο! Γινεται συνεχως τελευταια σε πολυ αξιολογα μπλογκς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. λυπάμαι αλλά θα σου κλέψω μια εικόνα.
    αλλά τι να κάνω αφού είναι τόσο πετυχημένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Eννοείται coco και όλοι οτι θα ενημερώσω όλες τις επεφές μου για την συνέχεια αυτου του μπλογκ εφ όσον το διαγράψει η Μπίγκ μάδερ Γούγλ.

    butterfly όχι δεν μου εχουν δώσει ακόμα τους όρους που υποτίθεται οτι παραβίασα.
    Και αμφιβάλλω καν αν θα επανεξετάσουν το αίτημά μου για ξεκλείδωμα.

    Erisabetsu ποιά εικόνα εννοείς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Νομίζω ότι κατάλαβες ποια εννοώ.
    ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Φίλε tzanakos σε αποκαλώ έτσι γιατί δεν ξέρω πως αλλιώς να αποκαλέσω τους συνομιλητές μου στο διαδίκτυο. Ή παύουμε να επικοινωνούμε μετά από λίγο ή γινόμαστε e-friends.
    Σε βρήκα στην clockwork plum και μου άρεσε πολύ η γραφή σου και ειδικά ο δεκάλογος. Όσο για τα προβλήματα με το google, είχα ασχοληθεί στο παρελθόν και είχα την εντύπωση ότι μετά από καταγγελία επεμβαίνουν ή όταν σε αυτόματο έλεγχο που κάνει το σύστημά τους, ανακαλύπτει σε blog λογισμικό που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στους υπόλοιπους.
    Με επικοινωνία όμως του blogger κάνουν χειροκίνητο έλεγχο για επαλήθευση της απειλής. Αν το ψάξεις θα δεις πως γίνεται αυτή η επικοινωνία.
    Τότε που το διάβασα το βρήκα λογικό και για το λόγο αυτό δεν βάζω συνδέσεις στο blog μου.
    Να είσαι καλά tzanakos και εύχομαι να είναι όλα περαστικά. gskastro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Τζονάκο μου τι βλέπω;
    ΣΩΣΕ ΤΑ όπως μπορείς, αν πρόκειται να το διαγράψουν όπως λες.
    Εμένα στις 30/6 το προηγούμενό μου μπλογκ το κλείδωσαν για τους επισκέπτες και μόνο εγώ μπορούσα να μπαίνω, χωρίς όμως να μπορώ να ξαναδημοσιεύσω τίποτε. Τότε με βοήθησαν ΟΛΟΙ οι καλοί μας φίλοι, με στήριξαν και με εμψύχωσαν και δημιουργησα ξανά το "ΑΣΠΑΣΤΟΣ" αλλά και ...τη ρεζέρβα του...
    Κινήσου πριν είναι αργά,

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Τι γίνεται εδώ ρε γμτ; Είχα καιρώ λόγω απουσίας να μπω και διαβάζω ανατριχιαστικά πράγματα.
    Κράτα με ενήμερο σε παρακαλώ.
    Υ.Γ. αν κάνεις πλάκα ρε παλιόπαιδο θα σου σπάσω το κεφάλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. tzonako, εγώ προτείνω να κάνεις ένα πάρτυ!

    Τώρα που κορυφώνεται το ενδιαφέρον για την περίπτωσή σου, μόνο έτσι θα ξορκίσεις την "μπιγκ μάδερ" που λες κι εσύ!

    Τα ποτά δικά μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Erisabetsu να σαι καλά. Τους χαιρετισμούς μου στον κόσμο του μπλόγκ σας.

    gskastro σε εχω δει σε σχολιασμό άλλων μπλογκς.
    Δείχνεις να με εχεις διαβάσει αρκετά καλά, σ ευχαριστώ.
    Δεν θα μπορούσα χωρίς κάποια λινκς, κάποια widgets, ωστόσο δέχομαι οτι κάποια ειναι παραπανίσια.
    Ειδικά τους συνδέσμους προς άλλα μπλόγκς θεωρώ χρέος μου να τους εχω αφου παραπέμπουν σε άλλα εξαίρετα μπλόγκς.
    Απο τη στιγμή που ο ίδιος ο *μπλιπ* ο Blogger σου δίνει το εργαλείο να αναρτήσεις συνδέσμους και δεν λέει πουθενά να μην βάζουμε συνδέσμους τρίτων παροχέων πχ ενα μετρητή Statcounter ας πούμε, δεν νομίζω οτι ειναι πολυ λογικό να σου λέει μετά οτι παραβιάζεις όρους χρήσης !

    Αυτο ενισχύει τις υποψίες μου για καταγγελία απο άλλον προς την Google κατα του μπλογκ μου.

    Καλωσόρισες και σ ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Τι εγινε ρε παιδια;;; Παιζει και κατι τετοιο;; Αν ειναι δυνατον!!!
    Αν μου τυχαινε εμενα κατι τετοιο ειλικρινα, δεν θα ειχα το κουραγιο να το ξαναστησω απο την αρχη... Που να ξανακανεις 2,500 αναρτησεις...
    Ρε Τζονακο , τι γκαντεμια ειναι αυτη;; Στο post που επιασε 150 σχολια;;;; Με τον ...Μητσοτακη κοιμηθηκες;;;
    Κουραγιο φιλε, ολα θα πανε καλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Γλαρένια δεν ειναι ακριβώς όμοια η περίπτωσή σου με τη δική μου.
    Και εγω μπαίνω εδω, αλλα μπαίνετε και εσείς και γράφετε -ακόμα.
    Εχω κάποια αντίγραφα αλλα δνε ξερω αν τελικά θα το σώσω ετσι που να το εμφανίσω ξανά σε άλλο μπλογκ της Google.

    Eαν μου το διαγράψουν, τότε η Google θα φάει κράξιμο και θα σταματήσω να χρησιμοποιώ όσο γίνεται, τα προϊόντα της.

    Σε ευχαριστώ για τη συμπαράσταση e-παλιόφιλη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. N. Λιολιόπουλε μακάρι να ήταν πλάκα.
    Δηλ. μακάρι να μου κάνει πλάκα ο Blogger.
    #%$#^#%^%#W$&%^&* KANTHLIA SAN TOU ANTONI INTERNETIKA.

    Ασημώνης αυτο μου έλειπε να κοιμηθώ και με τον γκαντέμη.
    Για να ξαναστήσω όλες τις αναρτήσεις και όλα τα σχόλια ( αυτο πώς θα γινει δεν ξέρω ) θα μου πάρει περίπου υπολόγισα 8-9 μέρες απο 7 ωρες την ημέρα.
    Οχι φίλε μου, όχι, η ζωή μου ειναι εκει έξω, δεν θα κάτσω εδω μεσα επειδή ετσι γουστάρει το Ιντερνετ.
    Να πάει να ...
    Αλλα πάλι μπορεί και να με πιάσει τρέλα και να το κάνω.

    Εντάξει, μου την έσπασε, οκ.

    Σ ευχαριστώ για την συμπαράσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Ας ελπίσουμε ότι έχει γίνει κάποιου είδους παρεξήγηση που σύντομα θα λυθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Λίνα κι εγω ελπίζω σε παρεξήγηση που θα λυθεί αλλα ειχαν υποσχεθεί να απαντήσουν μεσα σε δύο μέρες, αυτές πέρασαν και δεν απάντησαν ακόμα τίποτα.

    Με απογοητεύει πολυ η Google και αν τελικά μου διαγράψει το μπλογκ προσωπικά θα κοιτάξω να αποφύγω κάθε χρήση οποιασδήποτε υπηρεσίας Google.

    Δυστυχώς δεν με αφήνει να βάλω εδω νεα ανάρτηση και μόνο αφηνει τα σχόλια σε αυτο το θέμα, οπότε αναγκαστικά το συζητάμε εδω.

    Με αυτη την κατάσταση -συν οτι ειμαι κρυολογημένος- δεν εχω κέφι ουτε καν να σχολιάσω σε άλλους.
    Ζητώ συγνώμη αλλα μου ειναι δύσκολο, αισθάνομαι οτι ο μέγας μπάτσος Blogger/Google θα διαγράψει ως ασήμαντο οτι και να πώ, όπου και να το πώ.

    Καλημερα εύχομαι σε όλους. Υγεία πάνω απ όλα.
    Και θυμηθείτε :
    Μια διαγραφή ηλεκτρονικής ταυτότητας δεν σημαίνει διαγραφή του ανθρώπου πίσω απο αυτην.
    Η ζωή ειναι εκτός νετ.

    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. θα χειροκτροτησω τα τελευταια λογια ...καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Οταν περασει το κρυολογημα θυμησου να παμε για τιποτα μπυρονια και κανα μεζε.

    Οκ?

    Να πιουμε "εις υγειαν" της google και των λοιπων ιντερνετικων κολοσσων
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Μια διαγραφή ηλεκτρονικής ταυτότητας δεν σημαίνει διαγραφή του ανθρώπου πίσω απο αυτην.
    Η ζωή ειναι εκτός νετ
    .
    Aκριβώς!!!!
    Είναι το καλύτερο που θα μπορούσες να πεις και να αισθανθείς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Καταρχήν περαστικά σου tzonako.. Που θα πάει θα περάσει. (Τα λέω σε εσένα να τα ακούω εγώ, 2 βδομάδες έκλεισα..)

    Σε ότι αφορά στο θέμα τώρα, μένω σε αυτό που έγραψες:
    "Μια διαγραφή ηλεκτρονικής ταυτότητας δεν σημαίνει διαγραφή του ανθρώπου πίσω απο αυτην.
    Η ζωή ειναι εκτός νετ"
    Για αυτό λοιπόν μην αφήσεις να σε επηρεάσει το γεγονός. Το πολύ πολύ να σε βρούμε σε άλλη "γειτονιά".:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Περαστικούλια.
    Θα πρότεινα κι'εγώ αυτό που λέει η Γλαρένια αλλά ξέρω πως είναι μεγάλο τράβηγμα...
    Αναμένουμε από τη google και βλέπουμε...
    Αλλιώς φτιάχνεις απλά καινούριο μπλόγκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Ευχαριστώ skouliki, marianaonice, Αντώνη οι μπύρες μας περιμένουν.

    Λίνα με εχει επηρρεάσει αλλα σκέφτομαι πόσο τιποτένια μπορεί να γίνουν οσα γράφιε κανείς επι τέσσερα χρόνια σε ενα Blogger blog.
    Ο ίδιος ο Blogger με ρομπότς ή με καταγγελία κάποιου που επίσης ειναι πιθανή, σου λέει ξέρεις, δε με νοιάζει, στο σβήνω !

    patsiouri
    δεν νομίζω να απαντήσει ο Blogger, δεσμεύτηκε να το κάνει σε δύο μέρες και πέρασαν ήδη τρείς.
    Θα επικοινωνήσω εγω μαζι τους σε 3-4 μέρες αν δεν απαντήσουν αλλα δεν περιμένω κατι, απλά θα εμπιστευτούν τα ρομπότ τους και ποτέ δεν θα μάθω τι έκανα ακριβώς και γιατι δεν μου το είπαν πριν διαγράψουν το μπλογκ.
    Σιχτίρ όμως ε ;

    Το πολυ πολυ πάμε wordpress ή φτιάχνω δικό μου site.
    Ελειμμα έκφρασης δεν εχω, αλαλ εχω καλούς συνομιλητές κι ετσι κάπου θα βρεθούμε πάλι.

    Πάω να γράψω στο αθλητικό μου μπλογκ, αυτο δεν τους πείραξε -ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Αν βάλω τα κάσιους, με προσκαλείτε για μπύρες???? λολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Εννοείται ! Μέσα ! Βάζεις κάσσιους, βάζουμε μπύρες, τι άλλο θα χρειαστούμε ;
    Α, καλή διάθεση πάνω απ όλα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. Παιδες, αφηστε τα κασιους. Ειπαμε θα παμε για μπυρες (ή οτιδηποτε άλλο ποτό γουσταρουμε) και μεζε!!!

    :)

    Καλημερες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. Παρακολουθώ τόσες ημέρες άφωνος. Πραγματικά, δεν ξέρω τι παίζει. Πέρασε η 13η Νοεμβρίου. Δεν έχουμε κανένα νέο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Ρε Τζονάκο, θα χαλάσεις τη ζαχαρένια σου για την κυρία Γούγκλη, που όλοι ξέρουμε ότι είναι εξώλης και προώλης; Κι εμείς τί θα κάνουμε μετά χωρίς Τζονάκο; Ηταν κι αυτός μια κάποια ευχαρίστηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Ε άμα είναι για μεζέ είναι προτιμότερος από τα κάσιους...
    Καλά ε 166 σχόλια....
    Δεν παίζεσαι λέμε...
    Μόνο το google παίζει από ότι φαίνεται....
    Καλό Σκ tzonax

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Αντώνη και dyosmaraki η καλή παρέα ειναι ευπρόσδεκτη κι ειμαι σίγουρος οτι θα περνούσαμε καλά και απο κοντά οποιαδήποτε στιγμή.
    Μόλις καταφέρω να συνέλθω εντελώς και απο το κρυολόγημα θα επικοινωνήσουμε.
    Ο αριθμός σχολίων εδω ( ρεκόρ ) ίσως ειναι το κύκνειο άσμα αυτου του μπλόγκ, και μετά δεν θα υπάρχει καν, μιά ειρωνία βλακώδης αλλα ισως και μιά ευκαιρία να ξεκινήσουμε απο κάπου αλλού με πολλές αναθεωρήσεις και πολύ καλύτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. swell χαίρομαι που σας διασκεδάζω αξιότιμε κύριε.
    Η κυρία Γούγλη θα πρέπει να κάνει κατι διότι το θέλω το μπλογκ μου και αυτο το κλείδωμα μου εχει σπάσει λιγο τα ... τελοσπάντων.
    Θα επικοινωνήσω μαζι της.

    wert01gf αισθάνομαι καλύτερα οταν ξερω οτι παρακολουθούν αυτη την ιστορία και άλλοι, γιατι αύριο μπορεί να έρθει άλλων η σειρά και καλό ειναι να ξέρουμε.
    Οχι δεν εχω κανένα νέο ακόμα.
    Σ ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. Τζονι, το αφηνω σε σενα να το κανονισεις.
    Εγω ειμαι μεσα παντως, το ξερεις αλλωστε.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Σκέψου πως κάθε τέλος σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Βέβαια το λυπηρό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως εάν κλείσουν αυτό το blog χάνεται το παρελθόν του, και το σημαντικότερο τα πολύτιμα ίχνη που αφήνει κάθε επισκέπτης.

    Εύχομαι να μην γίνει τίποτα από όλα αυτά.....
    ΚΑΛΟ ΣΚ
    ΥΓ. Το μόνο που μένει να γίνει είναι οι μπύρες....
    "Μην τάξεις στον άγιο κερί και στο dyosmaraki μπύρες..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. dyosmaraki τα σχόλια και οι αναρτήσεις εχουν ήδη μεταφερθεί σε ενα wordpress blog που παραμένει ως ειχε την ημέρα που τα μετέφερα.
    Στη διάρκεια της μεταφοράς κάποια σχόλια χάθηκαν, δεν ξέρω γιατι, το ψάχνω.
    Οπότε σαν αρχείο δεν χάνεται τίποτα.
    Θα καταγραφεί βέβαια και η στάση της Google απέναντι στα ιστολόγιά της.
    Ευτυχώς η ζωή ειναι εκτός μπλογκς οπότε οι μπύρες ανυπομονούν να τις πιούμε μόλις αυτο ειναι δυνατό και εύκολο :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. Λοιπον..tzonakos..
    Ηρθε η ωρα.
    Αυριο το απογευμα,θα βρισκομαι Αθηνα.
    Κι απο Δευτερα καποια στιγμη,η; απο Τριτη,θα τα πουμε κι απο κοντα.
    Θα βρεθουμε ετσι κι αλλιως.
    Αλλα πριν την συναντηση μας αυτη
    και πριν κλεισεις το Blog,εχω να παραθεσω κατι,για να το μαθουν και καποιοι κοινοι μας φιλοι!
    Πριν απο μηνες;;Αφησα σε σενα,το παρακαυω σχολιο:

    "Προσωπικοι λογοι, που δεν εχουν σχεση με την μεχρι τωρα φιλια μας..
    η; με καποιο αλλο ατομο εδω..
    θα με αναγκασουν, να μην αφηνω και τοσο τακτικα καποιο σχολιο εδω.
    Οχι δηλαδη οτι θα χαθω απο τον χωρο εδω,αλλα δεν θα ηθελα να ερμηνευθει η απουσια μου κακοβουλα.
    Σε εκτιμω και το γνωριζεις.
    Συνεχισε ετσι.
    Καπου εδω εξω θα ειμαι κι εγω.
    Κι οποτε νοιωσω την αναγκη να πω κατι και εισαι εδω..θα περασω.
    Την φιλια μου εχεις.
    Καλο βραδυ."

    Το νοημα του,ειναι ξεκαθαρο.

    Την ημερα του Σταυρου,αφησα ενα αλλο σχολιο,οπου και σε προσφωνω δυο φορες.. φιλο!
    Εδω το σχολιο:

    "Καλησπερα φιλε Tzonakos.
    Την βρηκα αυτην με την εφημεριδα.
    Δεν εχει μονο την δικια σου.
    Εφημεριδες..να δεις!
    Το εχει ..συστημα!
    Παιρνει τα...περιπτερα με την σειρα!
    Για αυτο,μονο... online διαβαζω.
    Και κανω τον σταυρο μου,μην κολλησω και.. κανεναν ιο!
    .................
    Παντως,αμα δεν βλεπεις να...πετανε ψαρια,δεν εχει αρκετη υγρασια;)

    Καλησπερα φιλε."

    Εσυ απαντησες ως εξης:

    "Βρακάς. Επεσε η υγρασία τωρα. Ιό δεν κολλάς. Αν κολλήσεις ξερεις απο πού ειναι και ανταποδίδεις.
    ( Εσυ δεν ειπες οτι δεν θα ξανάγραφες εδω ; )

    Στέλιο το ξέρω. Συμβαίνουν πάρα πολλά αλλα με τόση υγρασία δεν μπορώ να λειτουργήσω. Γι αυτό και τηρώ στάση αναμονής.
    Θα τα πούμε. Καλη σου μερα.

    Παρ Σεπ 19, 07:44:00 πμ 2008"

    Απο οτι καταλαβαινει ο κα8ε γνωστικος,εγω δεν ανεφερα πουθενα οτι δεν θα ξανασχολιαζα!
    Αλλα μετα το "αδειασμα" αυτο απο σενα...δεν ξανασχολιασα!

    Μεχρι σημερα δηλαδη.
    Σημερα που ειδα σχετικα με το θεμα εδω περι...
    Google and Blog!

    Σημερα λοιπον,οντως θα αφησω το τελευταιο μου σχολιο εδω!
    Θα πω απλα,πως εισαι..αρρωστος.
    Πως εισαι παρανοικος.
    Και ευτυχως που οι περισσοτεροι εδω σε γνωριζουν μονο απο το νετ!
    Αλλιως,δεν ξερω κι εγω τι θα εκαναν.

    Απο οτι βλεπω,ολοκληρη αυτοκρατορια που ειναι η Google,μαλλον δεν εχει ..σοβαρα νομικα επιχειρηματα...να σου το κλεισει!!!
    Το.. ψαχνει ακομα με τους αχρηστους νομικους συμβουλους..που εχει!!!
    Σε φοβαται μαλλον!
    Το διαπραγματευεται!!!
    Αααα ρεεε νουμερα που κυκλοφορουν στο νετ!!!
    Βγες αγορι μου εξω να παρεις αερα,και κλειστο τουτο το γαμημενο.
    Σου το ειχα ξαναπει..η πραγματικη ζωη ειναι εκει εξω.
    Και εγω θα πω στην Google,να σε αφησει ησυχο.
    Μιας και με ρωτησε πριν την γνωμη μου;)

    Υγ..αν καποιος/α απο κοινους φιλους
    θελει να καταλαβει το νοημα του σχολιου μου τουτου,ας ρωτησει τον οικοδεσποτη.
    Αν δεν παρει απαντηση,να ρωτησει εμενα.
    Καλο ΣΚ ευχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. Αγαπητοί φίλοι συνμπλόγκερς μόλις είδατε ενα σχόλιο απο εναν πραγματικά από τους πιο περίεργους και ίσως επικίνδυνους ανθρώπους που εχω συναντήσει στο νετ.

    Ενας άνθρωπος που με απειλεί και με εκβιάζει εδώ και καιρό με αφορμή δήθεν προσωπικές μου
    πληροφορίες που ηρθαν στα χέρια του όπως δηλώνει ο ίδιος με εισβολή του ιδίου σε υπολογιστή
    άλλου μπλόγκερ, πιθανόν και σε μενα.

    Ειναι ο μπλογκερ εκείνος που αρέσκεται να ψάχνει πληροφορίες προσωπικές άλλων,
    να προσκολλάται σε άλλους όντας ο ίδιος μη ικανός να κάνει ενα μπλογκινγκ της προκοπής και
    αφου ψαρέψει πληροφορίες κερδίζοντας την εμπιστοσύνη, μετα θέλει να τον/την ελέγχει.
    Δεν σέβεται τίποτα προσωπικό κανενός και πιστεύει πως ειναι κατι ανώτερο απο θεό όπως λεει ο ίδιος. Δεν τολμώ να πιστέψω ότι όπως λέει ο ίδιος η google τον ρώτησε για το αν θα μου κλείσει το blog! Αυτό με βάζει στη σκέψη ότι δεν αποκλείεται ο ίδιος να έπαιξε κάποιο ρόλο στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω αυτό τον καιρό με το blog μου με κάποιο τρόπο ή πρόσβαση που μπορεί να έχει στη google. Αδυνατώ να πιστέψω ότι εμφανίστηκε συμπτωματικά στη φάση αυτή για να συνεχίσει και δημόσια τις απειλές και τις εξυβρίσεις του!!!!
    Επειδη δεν είμαι σαν τα μούτρα του, δεν θα δημοσιεύσω τα μέηλ που μου εχει στείλει.
    Σας τον παραδίδω, εγω αυτη τη στιγμή πάω στην Δίωξη για να τον αναλάβουν.
    Δεν επιθυμώ ουτε να τον συναντήσω ουτε να τον δω ουτε να του μιλήσω ουτε να ξέρω τίποτα
    γι αυτον ουτε κι εκείνος για μένα.
    Εαν επιχειρήσει να με συναντήσει όπως λέει θα τον συλλάβουν.

    Το μπλογκ να το κλείσω αφου το θέλεις τόσο χερ και σε ρώτησαν κιόλας ( !!! ) και ξέρω καλά οτι η ζωή ειναι έξω.
    Μείνε μακριά μου όμως και συνέχισε την ζωή σου.
    Εγω συνεχίζω εσυ να πας να σε δεί κανας γιατρός άνθρωπε !
    Πού το ειδες γραμμένο οτι θα σε συναντήσω κιόλας θέλω δε θέλω !
    Πάρε δική σου ζωή και μην καταστρέφεις άλλων επειδή ετσι θες !
    Ζήσε τη δική σου ζωή και μην μπερδεύεσαι στις ζωές των άλλων!!
    Δεν σε αφορούν!! Και δεν έχεις κανένα δικαίωμα !!!!!!!!!!!!!

    Εγω τη ζωή μου και των ανθρώπων μου θα την υπερασπιστώ με κάθε θυσία, εσυ δεν με ενδιαφέρεις και δεν ασχολούμαι μαζι σου.

    υγ. το σχόλιο θα μείνει επάνω να δουν όλοι τι εισαι και αν το σβήσεις θα το ξαναανεβάσω. Δεν σε προκάλεσα με κανένα τρόπο, εσυ το κάνεις και δεν ξερω και γιατί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. Α, και όποιος μπει στην περιέργεια να τον ρωτήσει όπως λέει, ας με ενημερώσει τι του ειπε γιατι εγω δεν ξέρω τι εχει πάθει μαζι μου και με καταδιώκει.

    Ευχαριστώ παιδιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. Τζων, όποιος δε σε θέλει αυτός χάνει. Αυτό μόνο ξέρω.
    Όσο για τα λοιπά, η ζωή όντως είναι εκτός νετ.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. @vrakas kostas
    WOW!!!!!!
    Χάσαμε τη μπάλα …. οεο!!!!
    Διάβασα το σχόλιο 4-5 φορές μήπως και βρω λανθάνον χιούμορ … αλλά όχι … δεν μπορεί …. το ξαναδιαβάζω και πάλι ….
    Θεωρώ το εαυτό μου προσεκτικό αναγνώστη …αλλά πάλι κάτι δεν πάει καλά …

    Ανοιχτή αντιπαράθεση και κουβέντες βαριές …. :-(

    Έχω μείνει σα γοβιός με το στόμα ανοιχτό και προσπαθώ να κατά-νοήσω …. αλλά μάταια …

    Αγαπητέ vrakas kostas
    Ξεκαθαρίζω ότι….
    σχολιάζω σαν αναγνώστης ενός blog και τίποτα άλλο ….
    Το παρόν blog είναι ανοιχτό σε σχόλια και ελπίζω ότι δεν παραβιάζω κάτι προσωπικό σχολιάζοντας δημόσιο διάλογο….
    καταλαβαίνω επίσης ότι δεν ανήκω στην κατηγορία «κοινοί φίλοι» που αναφέρεις στο υστερόγραφό σου όποτε δεν έχεις καμία υποχρέωση απάντησης…..
    χαίρομαι τους ανθρώπους που έχουν το θάρρος της γνώμης τους και δεν κωλώνουν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους αλλά ….

    Σύμφωνα με τα γραφόμενά σου κατανοώ ότι ……
    σε ενόχλησε το εντός παρενθέσεως σχόλιο και εγώ συμφωνώ μαζί σου ότι δεν ανέφερες ότι δεν θα ξαναέγραφες στο παρόν blog …

    Αυτό που δεν κατάλαβα είναι το από πού βγαίνουν τα συμπεράσματά σου ως προς την διανοητική και ψυχική κατάσταση του blogger???????????

    Μου έχει τύχει να παρανοήσουν κάτι που έγραψα …. μια έκφρασή μου … ένα συμπέρασμά μου ….. όπως έχει τύχει να παρανοήσω κι εγώ κάτι που έγραψε κάποιος … και τέτοια συμβάντα τα θεωρώ … συχνά και κοινά.

    Είδα κι εγώ ένα παράπονο από το tzonakos σχετικά με την google ενέργεια να του απαγορεύσει νέες αναρτήσεις … αλλά ΠΟΥΘΕΝΑ δεν «έπιασε» η αντίληψή μου τον tzonakos να εννοεί το συνομωσιολογικό χείμαρρο που περιγράφεις.

    Σε «βλέπω» να …τελεσιδικείς ως προς τα συμπεράσματα του αναγνώστη …
    …και δεν μ’ αρέσει …..
    Σε «βλέπω» να …. συμβουλεύεις αυθαίρετα …..
    …και δεν μ’ αρέσει ….
    Σε «βλέπω» να … βγάζεις τα προσωπικά σου σε ξένο μαγαζί και μάλιστα εναντίον του οικοδεσπότη ….
    …και δεν μ’ αρέσει …..
    Σε «βλέπω» να …. φλυαρείς χωρίς επιχειρήματα ….
    … και δεν μ’ αρέσει …
    Και πριν μου απαντήσεις ότι «στ’ αρχίδια σου τι μου αρέσει και τι όχι» …. θα καταλήξω ότι …δεν με πείθεις ….
    Γιατί σαν προσεκτικός αναγνώστης …διαβάζω και κατανοώ πριν συμπεράνω και εκφραστώ …. άσε που δεν μ’ αρέσει η κακοήθεια …όταν μάλιστα εκφράζεται σε ξένο σπίτι …
    Και για να παίξουμε στο δικό σου …επίπεδο …
    …αν θέλεις να καταλάβεις το νόημα του σχολίου μου … μην ρωτήσεις …. διάβασε ξανά τι έγραψες και τι έγραψα … (και το δικό μου σχόλιο διάβασέ το πολλές φορές …. η επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως)

    Δεν αποκλείεται να έχεις και δίκιο αλλά να στερείσαι ικανότητας έκφρασης του ζητούμενου αλλά και πάλι …ρε συ; …
    …..αφού δεν το κατέχεις .. άστο το ρημάδι … τι τη θες την αντιπαράθεση όταν σου λείπει η θέση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. Ηρεμα!!!
    Μην πανικοβαλεσαι!
    Και δωσε οσα στοιχεια θες και οπου θες!
    Το εννοω,το οπου θες!
    Τωρα,το πως και απο που βγαινει απο το σχολιο που αφησα εγω εδω οτι..σε εκβιαζω..εε αυτο δειχνει ακριβως την παρανοια σου!
    Και το αν ειμαι εγω σε 8εση να κανω Blogging της προκοπης,θα στο αναλυσω με στοιχεια αλλη φορα.
    Αφου αφησω πρωτα τους αναγνωστες σου να βγαλουν καποια συμπερασματα.
    Και θα τους ρωτησω φυσικα,που εγω σε εξυβριζω,και που σε απειλω!!!
    Οπως θα τους ρωτησω,και τι γνωμη βγαζουν διαβαζοντας τα σχολια που παρεθεσα παραπανω!
    Και για τις κατηγοριες,του οτι εγω πλησιαζω ατομα ,κερδιζω εμπιστοσυνη κλπ...αυτο θα το δικαιολογησεις δημοσια,η;θα το μετανοιωσεις πικρα ψυχακια!!!
    Υγ...τα ψεματα,εχουν κοντα ποδια λενε οι Γερμανοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. Aπο τα μέηλ που μου εχεις στείλει βγαίνουν πολλά συμπεράσματα χερ.
    Τα λες ξεκάθαρα εκει, πόσο με μισείς. Δεν λες καθαρά όμως το γιατί !

    Συνεχίζεις να με βρίζεις... εγω δεν το κάνω.
    Ουτε θα βγάλω τα μέηλ σου στη φόρα, γιατι αυτο δεν το εχω κάνει ποτέ, και τωρα καλούμαι να υπερασπιστώ τον εαυτό μου απέναντί σου, ....
    Σε παρακαλώ προσεχε τι λες γιατι μου χαλάς το μπλογκ κάνοντας τους άλλους να βλέπουν καθαρά πόσο λάθος ειχα που σε θεωρούσα κάποτε "φίλο".
    Μη μου το κάνεις σαν το δικό σου το μπλογκ.

    Τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  179. @ GrBase

    Το μονο που μπορω να σου απαντησω προς το παρον,ειναι οτι δεν εχουν θεση η αντιπαραθεση και το αν...εχω θεση.
    Το καθε τι στην ωρα του.
    Και παντα κατοπιν αντιδρασεως του ενοχλουντος!
    Μηπως ενοχληθηκες;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  180. Grbase ήρεμο σε βλέπω, κάποιος σε πέρασε για ταραγμένο απο την πολλή δια...ταραχή.
    Ειναι μη τύχει να σε βάλει στο μάτι κάποιος τελικά ...

    Για οτι θελεις ειμαι στη διάθεσή σου, δεν μπορώ να εκφραστώ δημόσια όπως θα άρμοζε σε εναν σαν αυτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  181. Καινουργια μοδα ειναι αυτο να βριζομαστε στα σχόλια; Ολο και πιο συχνα το βλέπω... Δεν καταλαβαινω τιποτα, και δε θελω και να καταλαβω. Λυπαμαι μοναχα. Αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  182. Αγαπητή princess κι εγω λυπάμαι πολυ.
    Α, και δεν βρίζω :)
    Αλλος το κάνει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  183. Διαλεξε οποιον δρομο θες Γιαννη.
    Επι της ουσιας δεν απαντησες.
    Και ουτε θα απαντησεις ποτε.
    Και ειναι πολυ ιταμο να υποννοεις κατι για μαιλς και στοιχεια
    και να μην τα δινεις δημοσια.
    Οπως και να χαρακτηριζεις το δικο μου μπλογκ και τον τροπο που εκφραζομαι ετσι!
    Τα υπολοιπα απο κοντα.
    Υγ..και μαζεψε τους αυτοκλητους δικηγορους υπερασπισης σου.
    Δεν θα μπω στην διαδικασια παιδικων ασθενειων!
    Ξερεις τι εννοω!
    Και μια συγγνωμη για αυτα που μου προσαπτεις,για το πως δρω και φερομαι με καποια ατομα,δεν θα εκανε κακο.
    Αλλα αν θες να μιλησουμε με στοιχεια εδω δημοσια,δεν εχω αντιριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  184. Δεν δημοσιοποιώ προσωπικά στοιχεία χερ. Εσυ θες να το κάνεις και πας γυρεύοντας να πείς οτι σε προκάλεσα.

    Πρέπει να δώσεις εξηγήσεις γι αυτη τη λυσσαλέα επίθεση εναντίον μου εδω και 3 μήνες.

    Η σταμάτα εδω και τώρα γιατι κάποιοι θα γελάνε ήδη με τα χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  185. Λοιπον...μαλλον εισαι εκτος εαυτου.
    Και δεν ειναι η πρωτη φορα.
    Αν καταλαβαινουν εδω οι αναγνωστες απο το αρχικο σχολιο που αφησα οτι εγω εχω λυσσαλεο πολεμο μαζι σου,τοτε εχουν μαντικες ικανοτητες.
    Και ποιοι με ποιον θα γελανε,θα φανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  186. @tzonakos
    Θεωρούσα ότι δεν θα μπεις στη διαδικασία ….απάντησης …. αλλά δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο και δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα εγώ ... με χιούμορ υποθέτω αλλά δεν έτυχε να με πει κανείς ΠΑΡΑΝΟΪΚΟ .. παρανοήσαντα ναι …αλλά παρανοϊκό ΟΧΙ

    Διαβάζοντας το σχόλιο αυτουνού που θα σε συναντήσει ???? Δευτέρα ή Τρίτη …έτσι κι αλλιώς ?????????? ….. και άφησε το τελευταίο του σχόλιο????? …. κατά το …. τελευταίο βράδυ μου απόψε το περνάω …. όντως??????? ….
    μου θύμισε το επί χούντας ανέκδοτο … το μπουζούκι είναι όργανο …ο μπάτσος είναι όργανο …άρα το μπουζούκι είναι …βιολί ……

    Διαβάζοντας το δικό σου σχόλιο κατάλαβα ότι ενέχει story πίσω από το …προφανές …αλλά δεν σκάω κιόλας ρε συ tzonako …. μην αναλώνεσαι ρε φίλε … θα προτιμούσα σα φίλος να μην έχεις απαντήσει στο ….. σχόλιο … ο θεός να το κάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  187. @ vrakas kostas

    Δεν είναι η ερωτηση ποιο είναι το μόνο που μπορείς …. εγώ για το προφανές μίλησα και σχολίασα με εκτενές σχόλιο … καταλήγοντας «…..αφού δεν το κατέχεις .. άστο το ρημάδι … τι τη θες την αντιπαράθεση όταν σου λείπει η θέση;»

    Και καταλήγουμε να μου απαντήσεις ότι «το μόνο που μπορείς» … εντάξει συμφωνώ … αλλά … υπάρχουν κι άλλοι που μπορούν περισσότερα …άστους ... κάνε υπομονή και ακολούθησε τη συμβουλή μου …. ξαναδιάβασε και το τι γράφεις και το τι σου λένε … υπάρχουν κι άνθρωποι που δεν μάχονται ανεμομυλούς …

    Α ναι !!!!!!… μην το ξεχάσω ..πάντα μ’ ενοχλούσαν οι επιχειρηματίες χωρίς επιχειρήματα … και αν ξανακάνεις σχόλιο για «αυτόκλητους δικηγόρους» θα σου με αναγκάσεις να … ευτελήσω του λόγου το δυναμικό και να παίξω εκφραζόμενος ωσάν σοφιστής και να καταργήσω τα απιχειρήματα …. ΜΗΝ το κάνεις ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  188. @ GrBase

    Αγαπητε GrBase,νομιζω πως εδειξα ξεκαθαρα τι επιθυμω...και τι μπορω.
    Αυτο με αυτοκλητους δικηγορους και παιδικες ασθενειες,θα στο εξηγησει ο οικοδεσποτης που γνωριζει πολυ καλυτερα ..τιεννοω.
    Αν θελει φυσικα.
    Με σενα δεν θα ξανασχολησθω.
    Ελπιζω να μην χρειαστει δηλαδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  189. Ωχ!!! τι έγινε εδώ;;;;
    Νόμιζα ότι παλιά είσασταν @φίλοι με τον Κώστα Βράκα Τζονάκο μου!!
    Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει;;

    Τώρα για το @φίλο Κώστα επειδή εγώ είμαι μάλλον από τους κοινούς αναγνώστες σας
    και επειδή ο Κώστας ζήτησε να του πουν που βλέπουμε τις τυχόν εξυβρίσεις και απειλές του εδώ μέσα, οφείλω ως νομικός και με ειλικρίνεια να πω δημόσια, όπως εσύ το θέλησες Κώστα μου, ότι πράγματι είσαι φάουλ όπως λένε και στο ποδόσφαιρο στα εξής σημεία:

    Οι φράσεις σου
    Θα πω απλα,πως εισαι..αρρωστος.
    Πως εισαι παρανοικος.
    Και ευτυχως που οι περισσοτεροι εδω σε γνωριζουν μονο απο το νετ!

    Αααα ρεεε νουμερα που κυκλοφορουν στο νετ!!!
    Τωρα,το πως και απο που βγαινει απο το σχολιο που αφησα εγω εδω οτι..σε εκβιαζω..εε αυτο δειχνει ακριβως την παρανοια σου!


    Συνιστούν καραμπινάτη εξύβριση δημόσια!! (άρθ. 361 Π.Κ.).

    Η φράση σου:
    Αν δεν παρει απαντηση,να ρωτησει εμενα.

    Συνιστά απόπειρα απλής δυσφήμησης ή και συκοφαντικής δυσφήμησης (άρθ. 42, 362-363 Π.Κ.)

    Οι φράσεις σου:
    Και εγω θα πω στην Google,να σε αφησει ησυχο.
    Μιας και με ρωτησε πριν την γνωμη μου;)

    Κι απο Δευτερα καποια στιγμη,η; απο Τριτη,θα τα πουμε κι απο κοντα.
    Θα βρεθουμε ετσι κι αλλιως
    .

    Συνιστούν ξεκάθαρη απειλή για την οικιακή και διαδικτυακή ειρήνη του Τζονάκου (άρθ. 333 -334 Π.Κ.).

    Η δε φράση
    θα το μετανοιωσεις πικρα ψυχακια!!!

    Συνιστά ταυτόχρονα και απειλή και εξύβριση δημόσια!! (άρθ. 333 και 361 Π.Κ.).

    Λοιπόν παιδιά θα έλεγα να ηρεμήσετε και αν δεν μπορείτε να δώσετε τα χέρια (που δεν το βλεπω) θα πρότεινα Κώστα μου να μαζευτείς στο δικό σου Μπλογκάκι και να πάψεις να ασχολείσαι με το Τζονάκο!
    Δεν ξέρω τι του καταλογίζεις και αν αυτό που του καταλογίζεις σε αφορά!
    Γιατί αν δεν σε αφορά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να ανακατευτείς και πρέπει να προσέχεις!
    Φιλικά στο λέω.
    Και συμβουλεύω και το φίλο Τζονάκο να μην πάει σε καμία Δίωξη και να μείνει το θέμα εδώ αρκεί να μην τον ξαναενοχλήσεις!
    Με οποιοδήποτε τρόπο, είτε δημόσια είτε με μέηλς.
    Θα χαρώ να με ακούσετε και οι δυό σας και θα νοιώσω ότι πρόσφερα κάτι σε μία άστοχη και χωρίς λόγο διένεξή σας και σας γλύτωσα από περισσότερους μπελάδες.
    Ως νομικός έμπειρη στη ζωή μου πάντα συμβουλεύω συμβιβαστικές λύσεις!
    Και ο χειρότερος συμβιβασμός είναι καλύτερος από την καλύτερη δικαστική απόφαση!!
    Να το θυμάστε αυτό!!

    Βέβαια εδώ θα μου πείτε τι θα χάσει ο καθένας από εσάς.
    Λοιπόν: Ο Τζονάκος θα χάσει ίσως χρήμα, χρόνο και ψυχική ηρεμία και ο Κώστας εκτός από όλα αυτά θα πάει και φυλακή αν τυχόν καταδικαστεί!
    Αποφασίστε ποιός θα είναι λοιπόν ο χαμένος και ποιός ο κερδισμένος!

    Θα χαρώ να τελειώσει εδώ το θέμα σας γιατί σας θεωρώ και τους δύο @φίλους μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  190. @ marianaonice

    Καλως την αγαπητη Μαριαννα.
    Η θεση σου,ειναι παραπανω απο..ξεκαθαρη!
    Δεν εχω να σχολιασω τιποτα
    και ουτε εχω να..φοβηθω κατι!!!
    Επισης δεν αναιρω τιποτα και ας προχωρησει ο καθεις οπως νομιζει..
    και με οποιον τροπο θελει.
    Και ο καθεις επι τω προκειμενω,ειναι ο Γιαννης.
    Υγ..εμμεσες απειλες,μαλλον δεν με πτοουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  191. @ @ marianaonice

    Ααα και ξεχασα Μαριαννα..ευχαριστω για το χαρακτηρισμο.."στο δικό σου Μπλογκάκι και να πάψεις να ασχολείσαι..."
    Ευχαριστω..επισης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  192. @Kώστα
    Η θέση μου είναι καθαρά συμβιβαστική!!
    Για το καλό και των δύο σας!!
    Η φράση μου "να μαζευτείς στο δικό σου μπλογκάκι και να μην ασχολείσαι με το Τζονάκο" είναι απλά μία προτροπή και συμβουλή μου, γιατί εδώ κινδυνεύεις να εκτεθείς.
    Στο δικό σου χώρο αν δεν εκθέτεις κανένα, μπορείς να γράφεις ό,τι θέλεις. Τώρα η λέξη "μπλογκάκι" δεν ξερω γιατί σ' ενόχλησε;; έτσι εκφράζομαι για μπλογκς που συχνάζω κι εγώ μαλιστα! Δείχνω με τον τρόπο μου ότι είναι μπλογκς που με αγγίζουν ή με άγγιξαν κάποτε!
    Άλλωστε ο Τζονάκος δεν φάνηκε από όλο το διάλογό σας εδώ ότι ήρθε στο δικό σου χώρο για να πω και σ' αυτόν τα ίδια. Αυτός δείχνει ότι αμύνεται εδώ μέσα στο χώρο του...
    Σκέψου ψύχραιμα και εσύ και ο Τζονάκος θα έλεγα τα λόγια μου...
    Είναι για το καλό σας @φίλοι μου!!
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  193. @ marianaonice

    Θα περιμενα απο μια εμπειρη νομικο και φιλη,να μην χρησιμοποιουσε το υποκοριστικο.
    Και το οποιο προβλημα που δημιουργηθηκε απο το αρχικο μου σχολιο εδω,ηταν απο την αντιδραση αλλα ντ αλλων του Τζονακου!
    Δεν εχω καμια αντιρηση,να μεταφερθει οπου αυτος θελει και με ολα τα στοιχεια στο τραπεζι.
    Το θεμα θα ληξει απο μερους μου,οταν ζητησει συγγνωμη,η; αναιρεσει,αυτα που ειπε πως πλησιαζω ατομα,κλπ...!
    Αλλιως,παραμενει ανοιχτο και ας αναλογισθει τις συνεπειες.
    Τα σεβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  194. Εγω να ζητήσω συγνώμη που ΕΣΥ ηρθες εδω γράφοντας οτι θα με
    συναντήσεις "ετσι κι αλλιώς" ... δηλαδη ΑΜΑ ΔΕ ΘΈΛΩ ; με ρώτησες ;
    Και να ρώταγες ΟΧΙ θα σου έλεγα, σίγουρα δεν ηρθες Ελλάδα για μενα
    και ξέρω για τι ηρθες. Πάμε παρακάτω...

    Να ζητήσω 200 συγνώμες αν σταματήσεις να θέλεις να με μειώνεις
    και να χαλάς την αισθητική του μπλογκ μου. Εγω δεν ηρθα σε σενα να κάνω κατι τέτοιο,
    αρα δεν εχω κάτι μαζί σου.
    ΕΣΥ νομίζεις οτι έχεις με μένα ! Δεν εξηγείς τι εχεις μαζι μου,
    και μάλλον πρέπει να κόψεις τα ληγμένα. Σε χαλάνε.

    ΕΓΩ λοιπόν πρέπει λες να ζητήσω συγνώμη που εκτέθηκες τόσο στα ματια όλων.

    ΕΓΩ πρέπει να απολογηθώ επειδή έγραψα για το τι κάνεις με άλλους μπλογκερς,
    επειδη αυτο το εχω διαπιστώσει απο την διαδικτυακή συμπεριφορά σου.

    ΕΓΩ πρέπει να ζητήσω συγνώμη επειδή εσυ όπως μου εχεις πει εισβάλλεις σε
    μέηλς και υπολογιστές άλλων και παίρνεις πράγματα.

    ΕΓΩ πρέπει να κάθομαι να παρακολουθώ τι γράφεις μπας και σοβαρευτείς.

    ΕΓΩ πρέπει να ζητήσω συγνώμη απο σενα που παρεμβαίνεις στη ζωή μου και
    θες να με συναντήσεις λες και είχαμε βρεθεί κι απο πριν κι ενω με εχεις κάνει στόχο
    χωρίς να ξέρω γιατί ! Ξεκάθαρα δεν εχεις πει ποτέ το γιατί.

    ΕΓΩ πρέπει να ζητήσω συγνώμη που λες οτι θα με συναντήσεις και φοβάμαι για την
    ατομική μου ακεραιότητα αν πρόκειται να συναντήσω ενα άτομο σαν εσένα !

    ΕΓΩ πρέπει να ζητήσω συγνώμη που εχεις βγει εκτός θέματος επι χίλια !

    Οκ ... καλά ...

    Δεν έχω τίποτε προσωπικό εναντίον σου εφόσον και εσύ δηλώσεις ότι δεν έχεις κάτι
    εναντίον μου που να σε αφορά!
    Αν εγω σου έκανα κάτι πες το μου να το ξέρω γιατί δεν νομίζω ότι σε έβλαψα σε κάτι !!!
    Κάποτε είμαστε e-φίλοι. Ας διαγραφει αυτο και πήγαινε παρακάτω. Εγω πήγα.

    Θα χαρώ να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σ' αυτό και να μην ξανασχοληθεί ο ένας με τον άλλο!
    Πο-τέ και που-θε-νά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  195. @ Tzonakos

    Οταν συμφωνεις σε κατι,οταν παραδεχεσαι κατι,δεν το εξευτελιζεις το νοημα ετσι.
    Οταν θες συνθηκη ειρηνης,πρεπει πρωτα να την εχεις νοιωσει μεσα σου!
    Οταν ζητας συγγνωμη,πρεπει να εχεις καταλαβει τα βαθυτερα αιτια.
    Οχι ετσι οπως εσυ!
    Δηλαδη κατι σαν συμβιβασμο!
    Κατι σαν καταναγκασμο ενω οι αμφιβολιες και τα υπονοουμενα αιωρουνται!!!
    Αλλα ακομα και ετσι...για μενα εισαι παρελ8ον.
    Ελπιζω,να μην χρειαστει να σε ξαναβρω μπροστα μου,συμπεριβαλλοντος
    και στεκια αγαπημενων μου!
    Απο τωρα και περα,εισαι ελευθερος,με τον τροπο που το εννοεις!
    Τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  196. Δεν υπάρχει "τρόπος που εννοώ εγω" αλλα ενας και μόνο :
    Με αφηνεις ήσυχο επιτέλους.
    Αν ειναι να ζητώ συγνώμες χωρίς ποτέ ιδιωτικά να μου εχεις πει ξεκάθαρα το σου έκανα Εγω σε ΕΣΕΝΑ τότε τι νόημα εχει ;;;
    Οκ, συμφωνώ να λήξει το θέμα.
    Την τελευταία λέξη στο δικό μου μπλογκ την εχω εγω.
    Γίναμε παρελθόν, μια κακή παρένθεση.

    Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  197. Ζητώ συγνώμη απο τους αναγνώστες του μπλογκ για την εκτροπή του θέματος σε κατι άλλο.
    Το θέμα έληξε και πάμε παρακάτω, ήρεμα και ωραία.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  198. Αγαπητέ (μην το πάρεις στο σοβαρά) @vrakas kostas
    Εσύ μπορείς να νομίζεις ότι θες ….
    ( είπα ότι δεν μ’ έπεισες αλλά μάλλον δεν το διάβασες)…
    αλλά ρε συ επιμένεις να προκαλείς τη λογική μου … και να μιλάς μονάχος …

    Το φτωχό σου το μυαλό μπορεί να «νομίζει» ότι ο GrΒase γράφει παίρνοντας θέση υπέρ του «ψυχάκια» (συ είπας) αλλά αδυνατείς να διαβάσεις ρε αδερφέ …..
    Δεν εξέφρασα θέση …. άποψη εξέφρασα …

    Ο tzonakos για μένα είναι δικτυακή ύπαρξη που εκφράζεται μέσα από ένα blog … γράφει και σχολιάζει … μέσα στα πλαίσια του ανθρώπινου νου ….
    Δεν νοιώθω την ανάγκη να πάρω το μέρος του ……

    Νοιώθω όμως την ανάγκη να πάρω το μέρος ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ … και μ’ έχει κουράσει απόψε να γράφεις ΑΛΛΟΓΑ και να επιμένεις ότι είσαι ξεκάθαρος ….

    Σε παρακάλεσα να ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ αλλά μάλλον τα έχεις κάνεις όλα ίσωμα και δεν μπορείς ν’ αντισταθείς στη μαλακία που μπορεί να δέρνει τον καθένα μας όταν …ατελείς γάρ …. ξεφεύγουμε ..

    Φρονώ ότι δεν έχεις προσωπικά μαζί μου γράφοντας …
    «Με σένα δεν θα ξανασχοληθω. Ελπιζω να μην χρειαστει δηλαδη»

    Σου μιλάω ειλικρινά ότι αν σχολιάσεις στο δικό μου blog θα κάνω copy&paste ότι μου έγραψες … αλλά στο παρόν blog …. δεν μου φτάνει ….

    Δεν μπορεί ο κάθε προβληματικός να χέζει και οι άλλοι (αναγνώστες και ΟΧΙ θιασώτες) να κάνουν στην άκρη για να μην ανακατευτούν με τα πίτουρα…

    Είσαι πολύ μικρός και εμπαθής για να εκφράσεις ΕΛΛΟΓΑ αυτό που εύχεσαι ….να θες … να πεις …τρόπω και όχι λόγω … το λόγο τον γάμησες λόγω συναισθήματος …

    Και η πρόκληση είναι ανοιχτή … ούτε εγώ καταλαβαίνω μισόλογα και κρυμμένες απειλές πίσω από ευχές και παιδικές ασθένειες …

    Κατάλαβες kostako; …vrakako; … άντε ρε μαλάκα που σ’ ενόχλησε το blogaki (το υποκοριστικό ντε και καλά) και όχι ότι κάποιος άλλος δεν σε δικαίωσε …. μιλάς δημόσια kostako ….. και οι δικαιολογίες περισσεύουν …

    Και για να έχουμε να λέμε ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ να ξανασχοληθείς με μένα ..ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ….. γιατί για μένα μωρή ρομπίτσα δεν έχεις κάτι να πεις ή έχεις; :-)

    Φτωχό μυαλό που νομίζεις ότι ωρίμασες μεγαλώνοντας …. :-(

    Σου εύχομαι να φτάσεις 300 χρονών μπας και ΔΕΙΣ και ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ότι δεν μπλέκουμε αυτό που γράφουμε δημόσια με τις προσωπικές μας …αδυναμίες ….

    GrBase (που δεν μετανοιώνει πικρά γιατί ο κάθε μαλάκας το αναφέρει στη καύλα του πάνω)

    ΥΓ: Συγνώμη tzonakos για την κατάχρηση του χώρου .. και για τις εκφράσεις μου ...αλλά ...ουδείς άσφαλτος που λέει και η Άντζελα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape