Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Ο επόμενος ακροατής παρακαλώ...

Καλά ... ακούω πολύ ραδιόφωνο και κάθε μερα όλο και καινούργια πράγματα.
Ενα που σπανίζει τελευταία ειναι άνθρωποι σοβαροί, ακροατές με άποψη, επιχειρήματα και λογική. Βέβαια δεν ακούω όλη τη μερα ράδιο ούτε και όλες τις εκπομπές αλλα πιο πολύ μουσική και αθλητικά. Λιγότερο ακούω άλλα είδη εκπομπών και περισσότερο άλλα.
Μου αρέσουν αυτές με θέματα καθημερινά, που καταγράφουν την ελληνική πραγματικότητα αλλα και την διεθνή, με πραγματικά περιστατικά που παρουσιάζονται με νηφαλιότητα και χωρίς κραυγές και αλαλαγμούς, όπου συμμετέχουν και ακροατές και καλεσμένοι των δημοσιογράφων.
Δεν μου αρέσει να ακούω πολιτικούς να μιλάνε για θέματα γιατι δεν πιστεύω κανέναν πιά.
Αυτοί φταίνε που δεν τους πιστεύω.
Ομως τον απλό άνθρωπο θέλω να τον πιστέψω, να τον καταλάβω, να δω το θέμα του, να μάθω απο την εμπειρία του σε κάτι, να δώ πόσο με αφορά και τι μπορώ να κάνω.

Κι έρχεται η ώρα που απαντά στο τηλέφωνο της εκπομπής κάποιος που σε στέλνει αδιάβαστο !
Προσπαθείς να καταλάβεις τι λεει, τι θέλει, τί έπαθε και το μόνο που εισπράττεις ειναι παραλογισμός ... λέει ασυναρτησίες κι ο εκφωνητής τον ανέχεται προσπαθώντας να τον επαναφέρει στο θέμα και να βγάλει κι αυτός άκρη.
Μάταια όμως, εκει, επιμένει ο τύπος !
Κι αν ειναι σαν αυτόν τον *μπλιπ* που βγήκε σήμερα το απόγευμα στις 17.15' στον ΑΝΤ1 ... τρέχα γύρευε. Οτι και να του πείς, εκει αυτός, επιμένει να λέει και εσυ να προσπαθείς να μαντέψεις τι να ειναι άραγε αυτός, πού να εργάζεται, πού να μεγάλωσε, αν εχει άλλα προβλήματα κι αν θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις σε κάποια διαφορετικά θέματα που θα τύχαινε να συζητήσεις μαζί του.
Αναρωτιέσαι αν εχει καμμια άλλη δουλειά να κάνει και σε πόσους σταθμούς τηλεφώνησε για να σκοτώσει την ώρα του. Οκ μπορεί να μην εχει μπλογκ ο τύπος, μπορεί να μην διαβάσει κάτι άλλο εκτός απο το ΦΩΣ ή την ΑΥΓΗ, μπορεί να παλεύει να καθαρίσει μεσα στο μυαλό του ολα όσα έχει και γι αυτο προσπαθεί να τα πεί, μπορεί χίλια δυό που δεν ξέρω, γι αυτο δεν θέλω να τον κρίνω αυστηρά. Σίγουρα δεν μπορείς να κρίνεις κάποιον αν δεν ξέρεις τι ζωή περνάει.

Μπορείς όμως να βγάλεις ενα μωσαϊκό στο τέλος της μέρας, απο τους ανθρώπους που άκουσες, συνάντησες, γνώρισες, είδες. Μπορείς να δεις ποια ειναι η σύνθεση της κοινωνίας μας, τι την απασχολεί και πόσο, πού βαδίζουμε, πώς φτάσαμε εδω.
Και δεν ειμαι πολυ ευχαριστημένος με οσα συλλέγω, πίστευα οτι στο 2008 θα είμαστε σε πολυ καλύτερο επίπεδο σαν κοινωνία.
Αλλα τι περιμένεις, οταν οι θεματοφύλακες των θεσμών, τους έχουν τσαλακώσει σαν χαρτί περιτυλίγματος για να τυλίξουν με αυτό την δική τους παραβατικότητα ;

Πώς ο απλός κόσμος θα ειναι στα λογικά του οταν ξέρει οτι οι "απο πάνω" δεν νοιάζονται και τόσο γι αυτόν ; Προσπαθεί να φωνάξει για να βρεί το δίκιο του, σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, σε μπλογκς, σε όπου μπορεί, μπας κι αλλάξει κατι στο καλύτερο.
Και δεν εχει κι άλλη επιλογή, εμείς είμαστε τα κύτταρα της κοινωνίας, εμείς την ορίζουμε.
Η αδιαφορία μας ειναι όπλο στα χέρια αυτών που θα δράσουν σε βάρος μας.
Υπο αυτη την έννοια, καλά κάνει ο κόσμος και μιλάει.
Αλλα να φροντίζει να μην εχει πιεί πριν τίποτα περίεργο ....

32 σχόλια:

  1. Ωωωω, νέα ανάρτηση, επιτέλους..
    Μπαίνω λοιπόν με το καλό..:-)

    Tzonako μου, στην κοινωνία που ζούμε υπάρχουν άνθρωποι που αξίζουν, που έχουν πολλά να πουν, και ακόμη περισσότερα να μοιραστούν και είμαστε τυχεροί όταν δίνεται η ευκαιρία να βρεθούμε σε αυτή την θέση ώστε να τους ακούσουμε.
    Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που ενώ δεν έχουν κάτι αξιόλογο να πουν συνεχίουν να μιλούν, είτε επειδή το επιδιώκουν οι ίδιοι είτε γιατί άλλοι τους παρακινούν.
    Οι λόγοι; Πολλοί και διάφοροι, τα νούμερα ακροαματικότητας ή τηλεθέασης από τους σημαντικότερους.
    Άλλος λόγος μπορεί να είναι ο "οτινανισμός" από τον οποίο διακατέχονται πολλοί και που νομίζουν ότι και εμείς τον επιζητούμε. "Οτινανισμός" σημαίνει λέω ότι να είναι, όπως να είναι απλά για να είναι.
    Κατηγορία ομιλητών προσφιλής σε συγκεκριμένες εκπομπές, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές, απορίας άξιο που υπάρχουν. Στηρίζονται όμως ίσως στην ανάγκη του κόσμου να παρακολουθήσει κάτι αδιάφορο μόνο και μόνο γιατί έχει κουραστεί να ακούει, βλέπει συνεχώς τα ίδια και τα ίδια, τα προβλήματα της καθημερινότητας, της οικονομίας, της ζωής, της πολιτικής, κ.λ.π.
    Δεν μπορούμε να τους αποτρέψουμε, στο κάτω κάτω άλλοι τους επιλέγουν να είναι εκεί όχι εμείς, μπορούμε όμως να τους αγνοήσουμε, να αλλάξουμε κανάλι ή σταθμό.

    *Καλησπέρα:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οταν η επιβιωση φθανει σε τετοια σημεια φιλε νομιζω οτι καποιοι που εχουν πραγματικη αναγκη
    ή θα κλεψουν
    ή θα κανουν 5 δουλειες
    ή θα αυτοκτονησουν
    ή θα πουλησουν μουρη
    ή θα σκοτωσουν την φιλη τους
    ή θα λενε ασυναρτησιες
    ή θα το παιξουν χαζοι
    ή θα ερωτευτουν ξανα
    ή
    ή
    ή
    κ.α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φιλε καλησπερα!
    απο 1994 ακουω ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ραδιοφωνο..
    κ κυριως εκπομπες που βγαινουν στον αερα ακροατες..
    παλια σκαι κ σπριντ φμ τωρα κυριως αθλητικους κ real fm..

    ρε φιλε ΣΥΜΦΩΝΩ με ολα αλλα ενα πραγμα ακομα δεν εχω καταλαβει:ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΡΕΦΩ ΚΑΜΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Κ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ,ΕΝΩ ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ,ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΩ?ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ Η ΑΠΛΑ ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ?

    δεν μπορω να το καταλαβω αυτο..πραγματικα με εχει απασχολησει πολυ..μηπως ειμαι μαζοχας?

    κ βεβαια στα ραδιοφωνα 'συναντας' ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ..
    απο τον σωστο κ τιμιο,μεχρι το ΛΑΜΟΓΙΟ,τον αποτυχημενο,ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ..

    η αναρτηση σου ειναι πληρως συνεδεμενη με την αναρτηση μου οτι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ..

    τελικα μεσα απο τα Blogs κ ΜΟΝΟ γραφονται αληθειες..εστω κ αν δεν ασχολουνται πολλοι με αυτες..

    καλο ΠΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μωρε Τζονάκο, δεν ειναι μονο στο ραδιοφωνο αυτο. Δε το χεις προσέξει; Ειναι αυτο που συμβαινει καμμια φορα, οταν μετα απο τοσο καιρο σιωπης αποφασιζεις να μιλήσεις. Βγαινουνε ολα μαζι, μπερδεμενα, ανακατα, προσπαθεις ολα μαζι να τα πεις και τιποτα δε λες, αλλα ανακουφιζεσαι γιατι κατι βγαζεις απο μεσα σου. Εστω μπουρδες. Κι αυτες ακομα σου δινουνε την αισθηση οτι ξαλαφρώνεις (ξερεις τι βαρος εχουνε οι μπουρδες σε ενα κεφάλι; ασηκωτο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα και καλό ΣΚ σε όλους.

    Λίνα προσπαθώ να επανέλθω σε ρυθμούς και να γράφω όπως θέλω αντι να τρώω το χρόνο μου με περιττά πράγματα.
    Ο κάθε ενας εχει κάτι να πει, το θέμα ειναι πώς το λέει, σε ποιον απαυθύνεται, με τι τρόπο και ύφος.
    Προσωπικά οταν ο άλλος με μπερδεύει ή διαπιστώνω αμέσως οτι δεν ειναι στα καλά του, παύω να ασχολούμαι, ισως και να αλλάξω σταθμό.
    Με λυπεί που μερικοί δημοσιογράφοι επιδιώκουν να βγάζουν στον αέρα ιδιόρρυθμους τύπους για να κάνουν απλά κουβέντα να περάσει η ώρα μεχρι τις διαφημίσεις.
    Επιλέγω όμως τι θα ακούσω, όπως κάνω και με τα μπλογκς και τις εφημερίδες. Μια, δυό, τρείς αν επιμένουν να ειναι ασαφείς, κολημμένοι και ακαταλαβίστικοι, δεν ασχολούμαι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. skouliki το επισημαίνω αυτο, οτι δηλ. δεν ξέρεις ποτε τι ζωή ζει, αν εχει καν ζωή ο/η άλλος που μιλάει στον αέρα, οπωσδήποτε όμως συχνά βλέπω αρρωστημένες καταστάσεις.
    Ουτε εγω ειμαι τέλειος αλλα όχι κι έτσι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. laplace78 πράγματι εχεις δίκιο !
    Το θέμα αυτο ταιριάζει και δένει άριστα με το δικό σου που γράφεις οτι ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ όσο κι αν αυτο ακούγεται "κάπως".
    Μάλλον στο ίδιο πνεύμα έγραψα κι εγω και μάλιστα αφου κι εγω ακούω αρκετό ραδιόφωνο το εχω παρατηρήσει απο καιρό, πολλοί και πολλές με κάνουν να σκέφτομαι :
    " Ρε γμτ τωρα αυτο το άτομο θα ψηφίσει ΚΑΙ για μενα στις επόμενες Εκλογές ;;;; " !!!
    Αλλα ποιός θα αξιολογεί και με ποιά κριτήρια ποιος το αξίζει αυτο και ποιός οχι ;
    Σημερα αν γινόταν δημοσκόπηση για το αν πρέπει πχ να έχουν ψήφο οι ιερείς, μοναχοί κλπ με τα οσα εχουμε εμβρόντητοι παρακολουθήσει με το Βατοπέδι θα λέγαμε ΟΧΙ.
    Και μετά αρχίζει ενας χορός αποκλεισμών, άρα ενας τεμαχισμός της κοινωνίας σε φέτες ...
    Not so good !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Princess το επισημαίνω αυτο που λες. Μπορεί κάποιοι να έχουν μεγάλη ανάγκη να μιλήσουν, με όποιο τρόπο σκεφτούν !
    Ακόμα και τα 090 τηλέφωνα κάποτε τα έπαιρναν μοναχικοί που ήθελαν μια επαφή και τίποτα άλλο.
    Α, εμένα το κεφάλι το ασήκωτο που λες συχνά με κάνει να μη μιλάω καθόλου. Το προτιμώ απο το να λέω μπούρδες και να δείχνω ηλίθιος το λιγότερο !

    Καλό ΣΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ βαριέμαι πολύ να μιλάνε και στο ραδιόφωνο, αλλά πολύ περισσότερο στα "παράθυρα" στην τιβί και να λέει ο κάθε άσχετος που ψάχνει τα 15' δημοσιότητας που του αναλογούν, την άποψή του.
    Όχι κύριε μου, δε γουστάρω ν' ακούσω τις παπαριές σου και βαριέμαι να ψάχνω τα διαμαντάκια μέσα στα σκατά.
    Έτσι ακούω μόνο μουσική και διαβάζω επιλεκτικά πράγματα στο νετ.
    Βέβαια, τυχαία είδα τη δευτέρα το πρωί ένα πρωινάδικο στο ΝΕΤ με τη Βαγιάνη και άλλες κυρίες και έλεγαν πολύ αξιόλογα πράγματα, αλλά που να ψάχνεις τώραααα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γι αυτό ακούω μόνο μουσική απ'το ραδιόφωνο,
    α,ναι,και ...Γιώργο Μάγκα με το κλαρίνο του αυτή τη στιγμή απ'το αρχείο μου στον υπολογιστή και...ΔΏΣΤΑ ΌΛΑ ΜΕΓΑΛΕ!
    Τι να κάνουμε,βρε φίλε,η ξενιτιά βγάζει μεράκια:)))
    Και παίζει ένα κομμάτι τώρα ο Μεγάλος,δε σου λέεω τίποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @tzonakos δεν ξέρω αν σπανίζει η σοβαρότητα στις μέρες μας σε σχέση με το παρελθόν ή αν οι σοβαροί άνθρωποι κάθονται στην άκρη και δεν συμμετέχουν για να προφυλάξουν τη σοβαρότητά τους.
    Ο «απλός άνθρωπος» όταν βρει βήμα λόγου πολλές φορές τα χάνει και λέει ασυνάρτητα πράγματα. Βιάζεται να πει την άποψη ή το πρόβλημά του και τα κάνει θάλασσα. Ζούμε σε μια εποχή που η δημοκρατία είναι large στο να εκφράζει ο καθένας την άποψή του και δεν είναι κακό. Έχουμε περάσει κι εποχές που δεν μπορούσε κανένας αντιφρονών να πει οτιδήποτε.
    Ο κάθε «απλός άνθρωπος» έχει την ανάγκη να γίνει «σημαντικός» λέγοντας την γνώμη του σε πανελλήνια εμβέλεια όποια και να είναι αυτή η γνώμη. Ακούει μια εκπομπή … του δίνουνε κι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας … σκέφτεται ….τώρα να δεις πως θα τους τα πω … και έχουμε αυτό που περιγράφεις.
    Ξέρω ανθρώπους που τους μπερδεύει οποιαδήποτε πρόταση έχει παραπάνω από 5 λέξεις και παρόλα αυτά έχουν άποψη ακόμα και για τις φιλοσοφικές θεωρήσεις του Πλάτωνα.

    Ούτε εγώ είμαι φίλε μου ευχαριστημένος με όσα συλλέγω, το μωσαϊκό που δημιουργείται στο τέλος της μέρας με θλίβει τις περισσότερες φορές.

    Και για να ευθυμήσουμε …. :-)

    Ο μαθητής λυκείου ο οποίος γράφει σε διαγώνισμα …..
    «Τα Χερουβίμ και τα Σεραβίμ ήταν μικρά αγγελάκια που πετούσαν δεξιά-αριστερά στο πλάι των μεγάλων αγγέλων. Τα Χερουβίμ χερούβιζαν (δεξί πέταγμα) και τα Σεραβίμ σερούβιζαν (πέταγμα αριστερό). Στην ανάγκη υπήρχαν και τα Πτερουβίμ, για πέταγμα κατευθείαν στη μέση.» ….
    …. τι περιμένεις να πει όταν πει αν τον ρωτήσουν για την ακρίβεια;

    Ο σπουδαστής που λέει «Δρυός παιδούσης πάσα υήρ ψιλεύεται.» και το αναλύει κιόλας «Θέλει να δείξει την αρπακόλα του επιπόλαιου και του πλεονέκτη» ….
    Τι περιμένεις να πει όταν τηλεφωνήσει σε οποιαδήποτε εκπομπή;

    Θυμάσαι το θέμα για το γάμο των ομοφυλοφίλων; Αξίζει να μάθουμε …νομίζω .. και την άποψη αυτού που σαν μαθητής στο Λύκειο είχε γράψει .. «Οι χορευτές δεν κάνουν παιδιά γιατί αν κάνουν θα βγουν ομοφυλότερα»

    Αμ το πρόβλημα με τη λειψυδρία; Δεν σε τρώει να μάθεις την άποψη του ανθρώπου που είχε γράψει ότι «το εμφιαλωμένο νερό προκαλεί εμφιάλτες»;

    Εγώ πάντως στο θέμα των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα θα ήθελα ν’ ακούσω την άποψη αυτού που είχε γράψει …. «Η κόμπρα είναι τελείως ακίνδυνη για τους Έλληνες. Πέρυσι χάσαμε χιλιάδες σε τροχαία δυστυχήματα. Ούτε ένας θάνατος από κόμπρα!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπαίνω να γράψω και εγώ...και πέφτω στο σχόλιο του GRBase και μέχρι να σταματήσω να γελάω αρχίζει το ματς!! :))

    Τζονάκο και εγώ πιστεύω πως ο καθένας έχει κάτι να πει, να βγάλει από μέσα του, να εκφραστεί. Το ζήτημα είναι με ποιο τρόπο το κάνει και πόσο ικανός είναι να περάσει αυτό που θέλει ή ετσω να εκφρασει τα συναισθήματα του.

    Προσωπικά δεν ακούω ραδιόφωνο με εκπομπές, αλλά μόνο σταθμούς που παίζουν αποκλειστικά μουσική γιατί μου αρέσει πιο πολύ να ακούω μουσική παρά κάποιον να μιλάει.

    Καλό ΣΚ να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ακούω και εγώ πολύ ραδιόφωνο αλλά προτιμώ σταθμούς με μουσική κυρίως και ειδήσεις συνοπτικές ανά ώρα, απλώς για να ενημερώνομαι, μη και πλακώσουν οι Τούρκοι στην Αθήνα και δεν το πάρω χαμπάρι δηλαδή!! χαχαχα!!!
    Κάτι δήθεν επικαιρότητες, αναλύσεις, ομιλίες και λόγο στο κοινό με αφήνουν εν μέρει αδιάφορη εκτός εξαιρέσεων όπως η εκπομπή του Καλαμούκη στο Σκάϊ τα μεσημέρια κατά τις 1.00 μ.μ. που εκεί φαίνεται να τηλεφωνούν κάτι απίστευτοι τύποι που σου φτιάχνουν το κέφι!! Χαχα!!
    Για όλους αυτούς λοιπόν που βγαίνουν σε τέτοιου είδους εκπομπές δεν λέω παρά αυτό που εσύ εύστοχα όπως πάντα είπες: δεν μπορείς να κρίνεις κάποιον αν δεν ξέρεις τι ζωή περνάει!!
    Είναι γεγονός ότι όχι μόνο από όσα βλέπουμε ή ακούμε στις διάφορες χαζοεκπομπές του ραδιοφώνου ή της t/v αλλά και από όσα αποκομίζουμε από συζητήσεις με άλλους είτε στη δουλειά είτε σε φιλικές συγκεντρώσεις καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος έχει πλέον αλλοφρονήσει και ο καθένας ξεφουρνίζει ό,τι του κατεβαίνει και αισθάνεσαι ότι υπάρχει παντού μια διάχυτη σύγχυση τι είναι σωστό, τι λάθος, ποιός είναι απατεώνας, ποιός είναι έντιμος, και γενικά υπάρχει μια αποδοχή του παράνομου και ανήθικου πλέον σαν κάτι συνηθισμένου και αναπόφευκτου, οπότε και αποδεκτού ως νόμιμου σχεδόν!!! εκεί τρελλαίνεσαι!!!
    Οι σοβαροί σιωπούν και φαίνεται ότι αδιαφορούν...
    Και όπως πολύ σωστά λες πάλι αυτή η αδιαφορία είναι το όπλο στα χέρια του συστήματος που δρα σε βάρος μας!!!

    Πολύ ωραία ανάρτηση για νέο ξεκίνημα @εδώ μέσα!!!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγώ δεν ακούω ραδιόφωνο...Εδώ μας αναμεταδίδουν τις εκπομπές του κέντρου δικοί μας ραδιοσταθμοί, και σπάζομαι όταν μου κόβουν τραγούδια, συνεντεύξεις, για να βάλουν διαφημήσεις, χαζοσχόλια, σκυλολαϊκοπόπ άσματα κλπ...
    Βάζω τα σιντί μου και τελειώνει το ζήτημα...
    Είναι στον άνθρωπο...Αντί να τους βρίσω, δεν το ανοίγω καθόλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω ομιλειτε παρακαλω!!!απλα μην πεττε πετρες ειναι ευθραυστα τα τζαμια κυρια μου γιατι τα αυτια μου με αυτα που ακοω εχουν κουφαθει απο καιρου...για να μην πω για τα ματια μου χοχοχο
    καλημερα καλη κυριακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ενεσούλα η τηλεόραση δεν ειναι και τόσο "μέσο" του λαού, δεν ειναι εύκολο ετσι που την εχουν κάνει να βγει κανεις σε αυτην αν δεν του εχει συμβει κάποια ανεπανόρθωτη καταστροφή, μια τραγωδία, ενα δράμα.
    Πουλάει τρομολαγνεία.
    Σε ενα βαθμό το κάνει και το ραδιόφωνο αυτό αλλα εκει μπορεί να βγει ο καθένας με ενα τηλεφώνημα.
    Εχει ενδιαφέρον καμμια φορά να ακούς μερικούς. Οι περισσότεροι όμως ειναι ... ασταναπάν !

    vad εγω πάλι ζηλεύω όσους μπορούν να ακούνε πολλές ωρες μουσική. Συχνά βάζω ενα τυχαίο CD να παίζει χαμηλά κι αν βαρεθώ το γυρίζω στο ραδιόφωνο και ξανά.
    Καλά κάνεις και το γλεντάς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτο ειναι πολυ πιθανό αγαπητέ Grbase, πολλοί και αξιόλογοι άνθρωποι να κάθονται στην άκρη ή να μιλούν με άλλους τρόπους, όπως πχ γράφοντας ενα βιβλίο.
    Δέχομαι οτι μπορεί να πάθει ενα τρακ, ενα κάτι κάποιος που του έδωσαν ενα βήμα λόγου, το ίδιο έπαθα για δευτερόλεπτα οταν βγήκα σε μεγάλο ραδιοφωνικό κανάλι τον Μάϊο που μας πέρασε. Συνήλθα κι ένιωσα άνετα, οκ σε στούντιο ηταν, αλλα ο καθένας μπορεί να τηλεφωνεί απο σπίτι, δουλειά, συχνά κι απο κινητό εν κινήσει στο δρόμο.
    Πραγματικά δεν θέλω να κριτικάρω άρνητικά τον κάθε "πικραμένο" αλλα μου κάνει εντύπωση το πόσο συχνά ακούω ανθρώπους ... πειραγμένους να πώ, πώς να το πώ ;
    Ισως οι ίδιοι σε άλλο περιβάλλον, σε άλλο χώρο, με άλλους, άλλη ώρα, να ηταν διαφορετικοί.

    Αυτο με την κόμπρα απίστευτο !
    Μου θυμίζει εναν πιτσιρικά που ρώταγε αν το μεδούλι του ανθρώπου ειναι επικίνδυνο επειδή οι μέδουσες ειναι φτιαγμένες απο αυτό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. NdN η αλήθεια ειναι οτι προτιμώ την καλή μουσική αλλα δεν μπορώ να μην ακούω και τι συμβαίνει γύρω, μη θέλοντας να μείνω αδιάφορος ...τραγουδιστής.
    Τελικά εναλλάσσω πότε μουσική πότε ειδήσεις, πότε εκπομπές ενημερωτικές που ανάμεσα παίζουν τραγούδια.
    Σε όποιο μέσο και να μιλά κανείς, πρέπει να ξέρει να πει αυτο που θέλει στον ελάχιστο χρόνο που του δίνουν. Ναι, ειναι μια πίεση αυτη, συχνά λένε "εχουμε ενα λεπτό για τον επόμενο ακροατή" και τον βγάζουν στον αέρα, κι αντε να προλάβει ο/η καψερός να πει σε ενα λεπτό οσα πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. marianaonice ορισμένες φορές ειναι χρήσιμες οι αναλύσεις, πρέπει όμως να βρεί κανείς τουα αξιόλογους απο αυτούς που κάνουν εκπομπές.
    Πρέπει να βρείς αυτο που σου ταιριάζει.
    Εγω πχ δεν βλέπω με τι-πο-τα στην τηλεόραση τις ΑννιτοΠάνιες και το ίδιο και στο ράδιο, δεν τις ακούω !
    Επιλέγω τι θα ακούσω, αλλάζω σταθμούς και ναι, μου αρέσει η μουσική αλλα και η κουβέντα οταν ειναι σωστή ηχεί σαν μουσική στ' αυτιά μου.
    Και ναι, δεν μπορείς να κρίνεις απο ενα τρίλεπτο σχόλιο εναν άλλο αλλα αναρωτιέσαι βρε παιδί μου, αναρωτιέσαι, λες τι στο καλό ;
    Καλή Κυριακή να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ταχυδρόμε πίσω μπρός, μπρος πίσω δεν ξέρω πιά πού βρισκόμαστε.

    Artanis στην επαρχία εχω ακούσει πολυ διαφορετικό θα έλεγα ραδιόφωνο, με πιο λίγο άγχος απο την πλευρά των καναλιών, άλλες ειδήσεις, τοπικές και μου αρέσει αυτο γιατι Ελλάδα δεν ειναι μόνο η Αθήνα.

    Μοιράϊδα ζείς ;;;
    Πού χάθηκες βρε παιδί μου εσυ ;
    Καλημερα σου, καλη Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο με όσα έχω ακούσει στο ραδιόφωνο. Υπάρχουν αυτοί που απλώς θέλουν να σκοτώσουν την ώρα τους, υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι έχουν κάτι να πουν και θέλουν να ακουστεί οπωσδήποτε η γνώμη τους, υπάρχουν οι τρελαμένοι, οι ανισόρροποι, οι απελπισμένοι κ.λπ.

    Κι εγώ το έχω σκεφτεί πως δεν είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να είναι ψηφοφόροι και να εξαρτάται η δική μου ποιότητα ζωής από την δική τους ψήφο, αλλά αυτό ακούγεται "ελιτίστικο" οπότε το αφήνω στην άκρη.

    Δεν ξέρω, ίσως τελικά και το ραδιόφωνο "εγκλωβισμένο" κι αυτό στην εποχή της παρακμής που ζούμε να έχει κατεβεί επίπεδο για να πιάσει το ...σφυγμό της εποχής.

    Είναι όμως γεγονός ότι αυτή η σαχλαμάρα που επικρατεί στην εποχή μας στο ραδιόφωνο δεν υπήρχε παλαιότερα. Ισως επειδή το να κάνεις χαβαλέ είναι ευκολότερο από το να δουλέψεις για να βγάλεις μια αξιοπρεπή εκπομπή. Ισως πάλι επειδή ο ίδιος ο κόσμος δεν έχει διάθεση για σοβαρά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μια καλημέρα και όχι ραδιοφωνική, αλλά ιντερνική :}

    κα΄θε εποχή θέλει τα δικά της και μαζί συν το χρόνο φέρνει την παρακμή της ώστε κατόπιν να πούμε πάμε από την αρχή

    έτσι και στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση τα μέσα γενικότερα

    πάντως η μουσική είναι επικοινωνία και συμφωνώ ότι καλύτερα λιγότερα λόγια στο ραδιόφωνο

    να είσαι καλά

    υ.γ. δεν έστειλα μέηλ να προσκαλέσω, αλλά ισχύει πρόσκληση αν δεις ανάρτηση... αλλαγή εταιρίας κακή σύνδεση και οπότε δεν έστειλα μέηλ στον κάθε συν-μπλογκερ προσωπικά

    τη φιλία μου σ΄ευχαριστώ πολύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημερα σου!!!!
    Βλέπω πάθος εδω μέσα στο φουλ!!!!!!
    Να σου πω βρε Τζονακο...
    Πρωτον ποιο ειναι το μειλ σου;;;;;
    Δευτερον να διαβάσω στην αυριανή εκπομπή αυτην την ανάρτηση;;;τι λες;
    Θα έχω το νου μου να μου απαντήσεις έτσι;;;Μην το ξεχάσεις!!!!
    Σ`ευχαριστώ πολύ
    Νανά Τσουμα ΝΕΤ 105,8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αχ βρε gatti σε πιστεύω και να σου πώ, θα το διάβαζα ενα βιβλίο τέτοιο. Αν το κάνεις, ρίξε σημα να το εχω.
    Το ραδιόφωνο σήμερα εχει εξελιχθεί πολύ αλλα παραμένει στη σκιά της τηλεόρασης. Οπως ειχα γράψει και παλιότερα, ειναι μια μορφή blogging το ραδιόφωνο, ειναι άμεσο και προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία κυρίως.
    Υπάρχουν κι εδω χαμηλής ποιότητας εκπομπές που απευθύνονται σε μερίδα ακροατών που αυτά θέλουν να ακούνε και για αυτά να μιλάνε.
    Ειδικά σε αθλητικές εκπομπές όπου υπάρχει ας πούμε η "ωρα της ΑΕΚ" η "ώρα του Ολυμπιακού" και ασχολούνται μόνο με αυτές τις ομάδες, το τι κουλό ακούς δεν λέγεται. Πρέπει να ψάξεις πολύ για να διακρίνεις και κατι καλό. Απευθύνονται μάλλον σε οπαδούς.
    Και ξερεις τι γίνεται οταν κάποιοι απο αυτούς πάρουν σειρά να μιλήσουν στον αέρα.
    Σκοπός μου δεν ηταν να εστιάσω στο ραδιόφωνο αλλα στον ακροατή που παίρνει βήμα.
    Συχνά αρκετοί μας προσγειώνουν, να μη νομίζουμε οτι σαν κοινωνία ειμαστε και τόσο ομοιογενής και πολιτισμένη.
    Προσωπικά εχω φοβηθεί μην τύχει και συναντηθώ ποτέ με κάποιον απο αυτούς γιατι δεν πρόκειται να συνεννοηθούμε ποτέ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Surrealist χαίρομαι που σε βλέπω. Κι εγω εχω χαθεί κάπως και σου στέλνω μια όμορφη καλημέρα.
    Ναι και η μουσική ειναι επικοινωνία ... ομως ρε παιδάκι μου έτυχε να βρώ δύο σταθμούς παλιότερα, ο ενας στις 5.00 το πρωί έπαιζε κλαρίνα !!! και ο άλλος Δευτέρα πρωί 7.00 η ωρα σκυλάδικα !!!
    Ε, δεν μπορώ να επικοινωνήσω ετσι :)) Χαχαχα...

    Μην ανησυχείς, σ ευχαριστώ για το κάλεσμα, θα σου εξηγήσω με μέηλ πειρ τίνος πρόκειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Νανά Τσούμα ελπίζω να βλέπεις καλώς εννοούμενο πάθος :)
    Σου έστειλα μέηλ πριν λιγο.
    Φυσικά μπορείς να με ... διαβάσεις στην εκπομπή σου αύριο βράδι, μην πάω και αδιάβαστος !
    Να σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φίλτατε Τζονάκο.
    Η ανοχή μας είναι σίγουρα ένα όπλο που στρέφεται προς το μέρος μας.
    Χρειάζεται όμως μια συλλογική συντονισμένη προσπάθεια για την πολυπόθητη επίτευξη.
    Εκεί είναι το πρόβλημα, γιότι ο καθένας ζει στον μικρόκοσμό του, έναν μικρόκοσμο που αφήσαμε να δημιουργηθεί και να συντηρείται από αυτούς που επιλέγουμε να κυβερνούν.
    Ενας τεράστιος βόθρος, που κοιτάμε ποιες ακαθαρσίες βρωμάνε λιγότερο.

    La Pelle Noir.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. εγω πιστευω οτι οι αρρωστημενες καταστασεις και οι αρρωστημενοι ανθρωποι οφειλονται κυριως σε αρρωστημενες επιλογες..
    αρα αυτο μου μας κρινει στην συμπεριφορα μας ειναι οι πρακτικη συνεπεια των επιλογων μας

    κριμα βεβαια διοτι ποτε δεν ξερεις αν αυριο σου επιφυλασσει και σε σενα η ζωη μια τετοια κατασταση

    βεβαια ειμαι παντα οπαδος της ποιοτικης ακροασης οτι και αν αυτο μπορει να σημαινει πλεον στην εποχη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ..τι ν α πω ο κόσμος μάλλον έχει φρικάρει από τα προβλήματα..

    Έχω μια φίλη που δουέυει τηλεφωνήτρια
    στον τομέα εξυπηρέτησης πελατων..
    Την παίρνει μια που χρωστουσε 3 μηνες και της λέει..
    Πήγα στην εκκλησία και είπα πως πεινάω και πηρα χρήματα..
    Αν σας πληρώσω τον ένα μήνα ο γιος μου θα έχει...κάτι πολυτελειας τελος παντων..
    εδω ο κόσμος καιγεται και η τυπισσούλα πήρε από την εκκλησια χρήματα για να μη χάσει ο γιόκας κάτι που τέλος πάντων θεωρειται συν...και όχι απαραίτητο για τη διαβίωση σου...τελος πάντων..έχουμε χαζψει εντελώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αστροσυμμορίτες γι αυτο πρέπει να μιλάμε, πρέπει να κάνουμε κάτι και να πιστεύουμε οτι μπορεί να πετύχει.
    Να μην αδιαφορούμε.
    Σκέφτομαι οτι μπορεί πολλοί που ακούγοντια παράξενοι να εχουν όραμα, ιδέες για το μέλλον και για το παρόν.
    Εχω βέβαια την εντύπωση οτι ο κόσμος πιο πολυ για το παρόν ενδιαφέρεται.

    skouliki ναι αλλα υπάρχουν και αρρωστημένες καταστάσεις στις οποίες μπλέκεις χωρία να φταίς.
    Κραυγή αγωνίας πολλών ακροατών δείχνει καθαρά οτι η κοινωνία μας εχει αρρωστήσει.
    Ποιός φταίει γι αυτο ; Καλα οκ αστο αυτό, αλλα τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. glaykiyou (να σε λέω Γλαύκη αν θες, μου ακούγεται καλύτερο).
    Ο κόσμος που εχει φρικάρει και μάλιστα οχι απο ενα γεγονός ουτε μια φοβία αλλα απο ενα συνονθύλευμα λόγων και αιτιών που βγαίνει προς τα εξω αλλοπρόσαλλο, με έκανε να το γράψω αυτό.
    Καλό βράδι, όμορφη η ανάρτησή σου για τα Χριστούγεννα και τ αστέρια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape