Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

Τα μυαλά τους και μια μπύρα

Σε αμερικανικό site ( δεν θέλω να πώ σε ποιό ) όπου υπάρχουν χιλιάδες εγγεγραμμένα μέλη γίνονται δημοσιεύσεις φωτογραφιών και κειμένων με έμφαση σε εικόνες προσωπικές και άλλες. Σπάνια μπαίνω εκει και χτες που μπήκα ειδα κάποια να εχει ποστάρει φωτογραφίες απο τον πόλεμο στο Ιράκ με την ένδειξη "Βοηθήστε τον Στρατό μας".
Κλίκαρα και αυτα που είδα ηταν ανατριχιαστικά, αναγούλα μου ήρθε, αλλα τα ειδα για να χωνέψω την αγριότητα του ανθρώπου.
Σε όλες τις εικόνες υπήρχαν νεκροί Ιρακινοί, άλλοι καμμένοι, άλλοι με κομμένα μέλη και μεσα στα αίματα, και δύο απο αυτούς που ειχαν γίνει ανθρωποβόμβες, με κεφάλι ανοιγμένο απο βόμβα που ειχαν επάνω του κι έσκασε νωρίς. Σε μια ηταν τρείς νεκροί σε εναν δρόμο, μεσα στα αίματα.
Δεν θα τις αναδημοσιεύσω και δεν περιγράφω άλλο. Αλλα θέλω να πώ για μερικά απο τα σχόλια που άφησαν εκει μερικοί. Παραθέτω μερικά απο αυτά :

July 31, 2008 : - Terrorist's brain is yummmy when out of their head ...
July 31, 2008 : - You hear me now ?
( και τα δυο σε φωτο ανθρώπου με μεγάλη τρύπα στη δεξιά πλευρά του κρανίου )

July 30, 2008 :
- That's how we kill those terrοrist bastards ... treats them right! Actually we are still being very lenient!

Τι να πει κανείς για τέτοιους ανθρώπους ; Δεν είμαι υπερ καμμίας πολεμικής πράξης. Δεν θα σχολίαζα ετσι όμως ποτέ εναν διαμελισμένο άνθρωπο που συμπατριώτες μου σκότωσαν.
Το να πιστεύουν αμερικανοί οτι ο στρατός τους που πήγε σε άλλη χώρα να κάνει τέτοιους πολέμους ειναι καλό και να επικροτούν την βαναυσότητα δείχνει πόσο θεωρούν οτι ειναι ασφαλείς στην χώρα τους. Φυσικά, δεν εχουν γνωρίσιε πόλεμο στο έδαφός τους. Πάντα αλλού πολεμούν, εξάγουν πόλεμο και όπλα, βομβαρδίζουν χώρες εφευρίσκοντας πάντα εναν "κακό" και δικαιολογούν τις πράξεις τους λέγοντας οτι κυνηγούν τον κακό.
Οπως Μπιν Λάντεν, Μιλόσεβιτς, Κάρατζιτς.
Η ιστορία θα γράψει όμως κάποτε οτι οι μεγαλύτεροι φονιάδες έμειναν ατιμώρητοι.
Λυπάμαι για λογαριασμό κάποιων αμερικανών πολιτών, κρίμα ...

16 σχόλια:

  1. Καλημέρα,Τζονάκο,να τους λυπάσαι;Γιατί;Εναν λαό που συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες σε ποσοστό 20%;Εκεί οπου στις τελευταίες εκλογές 4οοοοοο προτεστάντες(ευαγγελικοί,μεθοδιστές,
    πεντηκοστιανοί,βαπτιστές και...και..-το πιο ακραίο και συντηρητικό κομμάτι του χριστιανισμόυ σήμερα)ψήφισαν για πρώτη φορά στη ζωή τους και έβγαλαν τον Μπους;Ελα τώρα,παραείσαι ευσπλαχνικός!Χα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα διάβασα εχτές το post, το διαβάζω και σήμερα και ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω. Τι να πω δλδ για τα σχόλια των αμερικάνων...Είναι αφελείς? Είναι πολεμοχαρείς και μανιακοί? Επικίνδυνοι μήπως? Σίγουρα υπάρχουν και αξιόλογοι άνθρωποι και ότι υπάρχουν μερικοί έως και πολλοί ηλίθιοι δεν σημμαίνει ότι όλοι οι αμερικάνοι είναι έτσι, αλλά και πάλι, έχουμε να κάνουν με ένα μεγάλο ποσοστό φανατικών ανεγκέφαλων αμερικάνων. Ας είναι καλά η αμερικάνικη προπαγάνδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα!
    Οταν οι ανθρωποι αυτοι μεγαλωνουν πιστευοντας πως ο προεδρος τους ειναι ο θεος, πως η χωρα τους ειναι η επιτομη της δημοκρατιας και πως οι ιδιοι ειναι ο τελειος λαος με το τελειο αμερικανικο ονειρο, τι περιμενεις;;; Απο το σχολειο μεχρι τις ταινιες τους φανατιζουν και μαλιστα υπουλα, χτυπανε στο υποσυνειδητο τους.
    Ευτυχως, σημερα υπαρχουν παρα πολλοι Αμερικανοι που αντιδρουν, που διαφωνουν, που χλευαζουν την πολιτικη και τη νοοτροπια αυτης της χωρας...Δυστυχως υπαρχουν ακομα καποιοι που την επικροτουν. Και να εισαι σιγουρος οτι αν ειχε γινει κατι αντιστοιχο με τη χωρα μας και την Τουρκια, θα υπηρχαν κι εδω πολλοι ανεγκεφαλοι που θα σχολιαζαν κατα αυτον τον τροπο...Ανεγκεφαλοι και φανατικοι δυστυχως υπαρχουν παντου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ότι είναι ηλίθιοι είναι πρόβλημά τους.
    Το ότι είναι η μεγαλύτερη δύναμη του κόσμου είναι πρόβλημα μας!
    Λες ν'αλλάξει κάτι με τον Ομπάμα;
    Φοβάμαι μην είναι ένα ανδρείκελο και η φρίκη συνεχιστεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υ.Γ.
    Ο τίτλος του ποστ είναι πολύ επιεικής και παραπλανητικός, νόμιζα ότι επρόκειτο για χιουμοριστικό ποστ.:0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρεις αν πραγματικά είναι Αμερικανοί πολίτες αυτοί που έγραψαν τέτοια σχόλια. Όπως και να 'χει δεν μπορούμε να κρίνουμε το έθνος από μεμονομένα περιστατικά. Αν είναι έτσι έχουμε τόσο να προσάψουμε σε εμάς τους Έλληνες (βλέπε τελευταίο περιστατικό στη Μύκονο)..Καλησπέρες εθνικιστικές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ιστορία ποτέ δεν θα γράψει ότι οι μεγαλύτεροι φονιάδες έμειναν ατιμώρητοι γιατί η ίδια χειραγωγείται και κατευθύνεται απόλυτα από τα καθάρματα και τους τσαρλατάνους.Οσο για τους λατρεμενους μου Αμερικανους...ααχ ΄θα μπορούσα να βρώ σε αυτούς τόση εφυία όση σε ένα σαπισμένο ρολο κιμά,ή σε ένα μισοφαγωμένο χαμπουργκερ με σαλτσα λάσπης ή σε μια πεταλούδα που φοράει τακούνια....Σε ένα σχολιο διάβασα πως ίσως είναι προβοκάτσια,πως ίσως να μην τα έγραψαν αυτοί..Πόλύ πιθανό...αλλα είμαι σίγουρη πως αν αν κάποιοι Αμερικανοι αργότερα τα διαβαζαν, απλά θα σιχτίριζαν αυτούς που τους πρόλαβαν...Δεν μπορείσ να κρίνεις όλο το έθνος από κατι τέτοιο-εξάλλου ΑΡΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΊΣΕΩΝ ΟΙ ΓΕΝΙΚΕς ΚΡΙΣΕΙς-οταν όμως μελετας στατιστικα στοιχεία όπως αυτά που παρέθεσε ο vad αντιλαμβανεσαι οτι υπάρχει μια γενικότερη εξάπλωση εκφυλιστικής μαλακίας σε αυτόν τον λαο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ενεσούλα
    Συμφωνώ για τον τίτλο ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΠΥΡΑ

    @tzonakos
    Το να προσπαθείς να σκιαγραφήσεις τον ψυχισμό του μέσου Αμερικανού πολίτη είναι σαν να προσπαθείς στο απόλυτο σκοτάδι, σ’ ένα μαύρο δωμάτιο να βρείς ένα μαύρο καπέλο που δεν είναι εκεί.
    Πώς να καταλάβεις τον πολίτη ενός κράτους το οποίο εκδίδει οδηγία για να μην ταξιδεύουν οι πολίτες του στην Ελλάδα λόγω της 17ης ΝΟΕΜΒΡΗ που έγινε αιτία να σκοτωθούν σε 10 χρόνια τόσοι όσοι σ’ ένα σαββατοκύριακο στην Νέα Υόρκη;

    Σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι σαν μονάδες είναι το πρόβλημα και όχι οι Αμερικάνοι σαν πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών. Ίδια παραδείγματα βρίσκουμε μ’ ευκολία και σε άλλα κράτη …. ξεχάσαμε τα δικά μας τα έκτροπα καθ’ όλη τη ροή της ιστορίας;

    Φίλε tzonakos εγώ λυπάμαι για την κατάντια του ανθρώπινου είδους γενικότερα :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχω δει αναλογο "εργο" με Ρωσους εναντιον Τσετσενων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι πραγματικά φρικιαστικό να διαβάζεις τέτοια σχόλια. Εχω δει και εγώ μερικά οπως και μερικά ερασιτεχνικά βιντεάκια τραβηγμένα από εκεί στρατιώτες, που ανεβαίνουν σε κάποιες βρετανικές σελίδες. Η προπαγάνδα που δέχονται οι κάτοικοι αυτης της χωρας είναι άνευ προηγουμένου.

    Ας ελπίσουμε ότι κάποια πράγματα έστω και λίγα, θα αλλάξουν ανα εκλεγεί ο Ομπάμα.

    Να είσαι καλά Τζονάκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Nα διευκρινίσω οτι ΔΕΝ χαρακτηρίζω όλους τους Αμερικανούς απο αυτη την συμπεριφορά.

    @ Vad σε ενα βαθμό ο κάθε λαός ειναι άξιος της μοίρας του. Οι οπαδοί του Μπούς ειναι οι πιο απαράδεκτοι πολιτικά άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη. Αυτα που πιστεύουν ειναι να βγαίνεις απο τα ρούχα σου.
    Αυτα που πράττουν ειναι εγκλήματα που θα μείνουν ατιμώρητα.

    @ Lily αισθάνονται κάποιοι οτι ειναι νικητές με κάθε τρόπο και το πετυχαίνουν με το να παίρνουν μόνοι τους τον ρόλο του παγκόσμιου τοποτηρητή.
    Δυστυχώς φοβάμαι τα χειρότερα.
    Ας έχουμε υπ όψη μας οτι η προπαγάνδα τους εδω και χρόνια διδάσκεται ως μάθημα σε κάποια Πανεπιστήμια ! Δηλ. τεχνικές διαμόρφωσης πολιτικής μεσω ελέγχου των ΜΜΕ και στημένων επεισοδίων σε όλο τον κόσμο.

    @ Butterfly μπορεί κι εμείς να θυμώναμε πολύ αν μαθαίναμε οτι οι τούρκοι διαπράττουν θηριωδίες.
    Αλλα εγω τουλάχιστον δεν θα χλεύαζα εναν διαμελισμένο νεκρό !
    Ακόμα κι αν αυτοί μας χλεύαζαν.
    Πιστεύω ακόμα στον άνθρωπο πάντως.

    @ Ενεσούλα : Ομπάμα = μία απο τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Ενεσούλα εχεις δίκιο.
    Ο τίτλος μπηκε ετσι για να δείξω οτι κάποια μυαλά δεν έχουν ουτε την αξία μιάς μπύρας !

    @ Οναρ ναι θα μπορούσε να ειναι οποιοσδήποτε. Ακόμα κι αν δηλώνουν αμερικανοί οι κάφροι εκει, μπορεί να μην ειναι.
    Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει : Χλευάζουν νεκρούς που πέθαναν στη χώρα τους εξ αιτίας των εισβολέων, εγω αυτο βλέπω...

    Καλησπέρες αγανακτισμένες.

    @ Σεισάχθεια δυναμική ετσι !
    Εντάξει δεν ειναι όλοι χαζοί αλλα πάρα πολλοί σε κάνουν να λές οτι ειναι ειτε αφελείς ειτε ηλίθιοι είτε τρελοί !
    Πιστεύουν οτι ζούν στην καλύτερη και πιο ισχυρή χώρα και αυτο τους κάνει να αντιδρούν αλαζονικά.

    @ Grbase να τους αφήσουμε να διψάνε τα αμερικανάκια ; χαχαχα.
    Οκ, άκου να δεις τι πιστεύω.
    Ο "ψυχισμός του μέσου αμερικάνου" εχει μεγάλο εύρος οπότε όπως και να τον περιγράψεις μάλλον έξω θα πέσεις.
    Οι κυβερνήσεις εκει εχουν διαμορφώσει μιά ανθρωπογεωγραφία ας το πούμε τέτοια που δεν ειναι εύκολο να έχει αυτός ο λαός τέτοια συνοχή με την έννοια που εμεις στην Ευρώπη εννοούμε την συνοχή ενός Εθνους.
    Τους πέρασαν οτι η Αμερική ειναι πάνω απ όλα και τους έχουν να ζούν σε 52+ πολιτείες που η κάθε μιά εχει και διαφορετικούς νόμους απο την άλλη !
    Καταλαβαίνεις την πολλαπλή σκοπιμότητα που έχει αυτό ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κώστα και Σέρβοι με Κροάτες υπήρξαν και Αλβανοί με Σέρβους και Τούρκοι στην Κύπρο και στην Μικρασία το 1922 και Τσετσένοι κλπ κλπ.
    Ειναι να τρομάζει κανείς απο την αγριότητα που μπορεί άνθρωπος να βγάλει !

    @ NdN δεν πιστεύω οτι θα αλλάξουν και πολλά με τον Ομπάμα.
    Ειδες ο πιπο-Κλίντον, μαλακάκος φαινόταν αλλα βομβάρδισε την Σερβία !
    Δεν κάνει κουμάντο ο Πρόεδρός τους απο μόνος του εκεί.
    Τωρα τα βιντεάκια και οι φωτο απο τους πολέμους οταν δεν δίνονται για εξευτελισμό των θυμάτων, καλό να τα βλέπουμε να θυμόμαστε τι μπορεί να κάνει άνθρωπος σε άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι μεγαλύτεροι φονιάδες έμειναν ατιμώρητοι!!
    Μίλησες πάλι Τζονάκο μου!!
    Και δεν ξέρω αν θα το γράψει καν η ιστορία!!
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν την Ιστορία την γράφουν οι νικητές τότε ίσως δεν το γράψει η Ιστορία.
    Ομως θα το ξέρουν τα παιδιά μας και τα παιδιά τους απο εμάς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημερα! Μην εισαι και τοσο σιγουρος...δεν μπορει να μη θυμασαι τα συνθηματα απο το στρατο " Τουρκος καλος, μονο νεκρος" κτλ. Και μιλαω για την περιπτωση που εμεις διαπρατταμε θηριωδιες απεναντι τους, κηρυτταμε πολεμο τελος παντων και μετα καναμε αυτα τα αποκρουστικα. Εσυ, δεν θα χλευαζες, οπως κι εγω και ισως οι περισσοτεροι. Θα υπηρχαν ομως και αρκετοι που θα εισεπρατταν μια σαδιστικη ευχαριστηση, μια αρρωστημενη εκδικηση απο αυτα...δυστυχως!
    Χαιρομαι που πιστευεις ακομα στον ανθρωπο...η πιστη κανει θαυματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape