Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Μηδενισμοί

Σήμερα θέλω να γράψω σαν να ζούσα κάπου αλλού όλα τα χρόνια και να χω έρθει στην Ελλάδα τα τελευταία 3-4 χρόνια. Τι θα έβλεπα ο κινέζος τότε ;
Θα έβλεπα πρώτα απ όλα εναν τόπο όμορφο, με καλοσυνάτους ανθρώπους στην επαρχία και ξένους μεταξύ τους στις μεγαλουπόλεις. Θα έβλεπα μια υπέροχη θάλασσα και θα μάθαινα οτι είμαστε μια μεγάλη ναυτική δύναμη λέει.
Θα έβλεπα τόσα τζιπ αξίας 30 μισθών και διαμερίσματα καινούργια αξίας 250 μισθών και βάλε που θα πίστευα οτι ο κόσμος ζει πλούσια και άνετα και άρα θα ειναι ήρεμος, νηφάλιος, προσεκτικός και πάνω απ όλα λογικός.
Ωστόσο θα έβλεπα κάτι διαφορετικό απο αυτό.Θα μάθαινα οτι η γραφειοκρατία σπάει τα νεύρα των πολιτών, οι υπηρεσίες λαδώνονται συχνά, τα δάση τα καίνε κάποιοι για να τα κάνουν τσιμέντο που θα πουλήσουν για 300 μισθούς και βάλε, η Αστυνομία υπάρχει αλλα δεν μπορεί να βάλει τάξη. Το δικαστικό σύστημα νοσεί αν και κάποτε ειχαν πει οτι θα κάνει αυτοκάθαρση, το ίδιο και η Εκκλησία όπου –άκουσον, άκουσον- συνελήφθησαν ιερείς με αγόρια σε ερωτικές περιπτύξεις. Θα έκαναν λέει και εκείνοι αυτοκαθάρισμα.
Θα έβλεπα οτι σχεδόν κανείς δεν ειναι ευχαριστημένος με τίποτα και πολλοί λένε τη χώρα τους «Μπανανία». Ακόμα πιο πολλοί πιστεύουν οτι τίποτα δεν λειτουργεί σωστά και πάντα βρίσκουν θέμα συζήτησης για άλλους που ειναι «μαλάκες».
Αυτο δεν θα μπορούσα να το εξηγήσω επαρκώς, κάποιοι τόσο έξυπνοι και ζωηροί άνθρωποι όπως οι Ελληνες να θεωρούν εαυτούς σωστούς και όλους τους άλλους κακούς, να ζούν σε μιά τόσο όμορφη χώρα αλλα να την απαξιώνουν καθημερινά λέγοντας οτι τίποτα δεν λειτουργεί σωστά, όλα ειναι λάθος, όλοι διεφθαρμένοι και τα κεφάλια σκυφτά στους δρόμους τους λουσμένους με ήλιο.
Γιατι τόσος μηδενισμός ;
Δεν μπορεί τίποτα να μη λειτουργεί σωστά !
Εγω ξέρω εναν τρόπο μόνο να έχουμε αξιόπιστο περιβάλλον, δηλαδή, κράτος, πολιτεία, καθημερινότητα. Αυτος ο τρόπος ειναι τα θεσμικά πλαίσια. Εμαθα οτι στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες νόμοι που εφαρμόζονται κατα το δοκούν, όποτε και όπου τύχει και οταν αυτο «συμφέρει».
Αφού για να έχουμε τόσο μεγάλο αριθμό νομομαθών σίγουρα έχουμε κόσμο να το κάνει, πρέπει να σουλουπωθεί το νομικό σύστημα, αυτο που διέπει την καθημερινότητά μας.
Αντι για αποσπασματικά μέτρα, απαγορεύσεις κοντόφθαλμες, να στηθούν μεγάλοι νόμοι που θα καλύπτουν περιπτώσεις αρκετές για το κάθε πράγμα, και να καταργηθούν παλαιοί νόμοι που ετσι κι αλλιώς δεν εφαρμόζονται, ή ειναι άδικοι ή οταν έγιναν ισως ηταν επαρκείς, σήμερα όμως όχι.
Ενα άλλο χαρακτηριστικό παγκόσμιας εμβέλειας το βλέπω στην Ελλάδα πολύ έντονο. Αυτο ειναι ο πανικός. Ο πανικός ειναι μεταδοτικός. Χρειάζεται εκπαίδευση απο πρίν ωστε να μειωθεί δραστικά το φαινόμενο του πανικού. Στις κρίσιμες καταστάσεις πρέπει να ξέρεις τι να κάνεις και όχι να συμβάλλεις και εσυ στον πανικό.
Δυό μέρες τώρα η τηλεόραση σας έπρηξε με το στούκο του «Θεόφιλου» σε ξέρα.Το θέμα αντι να ειναι ενημερωτικό με ήρεμο τρόπο κατέληξε μεσα σε μισή ωρα να πανικοβάλλει τους πάντες. Αυτο οφείλεται στις παλιές μνήμες του «Σαμίνα» και του άλλου στη Σαντορίνη. Και βγήκε ενας αντιπαθής υπουργός να εξαγγείλει «μέτρα».
Ποτέ δεν θα συμπαθήσει κανεις τα «μέτρα» που εξαγγέλονται αμέσως μετα απο ενα κακό. Σημαίνει οτι το κακό δεν ειχε προβλεφθεί απο πριν. Ανεπάρκεια, μηδενισμός, γκρίνια.
Μα γιατί ; Η Ελλάδα αξίζει κατι καλύτερο και μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να το δώσουμε, σκεπτόμενοι απο πριν, αντι να γκρινιάζουμε μετά, μηδενίζοντας τα πάντα.
Ετσι δινουμε δικαίωμα στην πολιτεία να τρέξει να πάρει «μέτρα» τύπου ασπιρίνης, αποσπασματικά, γρήγορα, με δεξιού τύπου απαγορεύσεις και τιμωρίες. Αν θέλουμε να σπρώξουμε τα κακώς κείμενα σε βελτίωση, πρέπει να βρίσκουμε καλά λόγια για όσα λειτουργουν σωστά κι ετσι να δείχνουμε πώς πρέπει να ειναι και τα άλλα.
Πρώτα κάνω εγώ αυτα που πρέπει και οι άλλοι με βλέπουν κι όταν πολλοί με αντιγράψουν τότε θα ναι συνήθεια το σωστό και όχι η εξαίρεση.
Καλημέρα σε όλους.

32 σχόλια:

  1. Έχεις πει το μυστικό της Ελληνικής πραγματικότητας.
    Όλοι να βρισκόμαστε απέναντι και να κριτικάρουμε και να επικρινουμε αλλά ελάχιστοι να κάνουν αυτό που πρέπει και μπορούν.
    Ο δε δημόσιος τομέας, αυτό που λέμε με την ευρύτερη έννοια κράτος, είναι ένα δαιδαλώδες πράγμα που δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε να συνενοηθούν μεταξύ τους οι υπηρεσίες για αρμοδιότητες και ευθύνες.
    Είναι από την ίδρυσή του έτσι φτιαγμένο κι αν ποτέ κανείς μπορέσει να βάλει λογική και ιεραρχία ώστε να είναι αποδοτικό και αποτελεσματικό, θα μείνει στην ιστορία με χρυσά γράμματα. Γιατί κάτι τέτοιο προυποθέτει ότι θα διαλύσεις το σύμπαν και θα το δομήσεις ξανά απ΄ την αρχή με λιγότερα παρακλάδια και πλοκάμια. Χρειάζεται τέτοια νομοθετική αναδιάρθρωση που θα πρεπε να καταργηθούν κώδικες και διατάξεις για να τα φτιάξεις όλα απ΄ την αρχή. Δυστυχώς όμως επειδή ο κάθε ανευθυνουπεύθυνος (ανεξάρτητα αν είναι Υπουργός ή Δ/ντης μιας υπηρεσίας, ή προϊστάμενος ενός τμήματος) γνωρίζει ότι η θέση του είναι προσωρινή και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να θέλει να διανύσει τη θητεία του αναίμακτα και να φύγει. Χωρίς ίχνος νεοτερισμού,εκσυγχρονισμού και αύξησης της αποτελεσματικότητας. Δεν τους νοιάζει. Τους νοιάζει μόνο όταν θα φύγουν να μην υποστούν προσωπικές φθορές. Τίποτε άλλο.
    Μια κατάσταση που είναι σαν το μήτο της Αριάδνης. Πότε θα βρεθεί ένας ή μία ομάδα ανθρώπων να τα ξηλώσει όλα και να τα βάλει σε μια σειρά όπως πρέπει και αρμόζει στον 21ο αιώνα στη χώρα μας; Αυτό είναι το ζητούμενο.
    Καλή βδομάδα και φιλιά κοραλένια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα, τι είναι αυτά που γράφεις? Η Ελλάδα είναι υπέροχη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυσκολα τα πραγματα! Νομιζω οτι ειμαστε απολυτως βολεμενοι σε αυτην την μεμψιμοιρια. Αν αλλαξουμε σταση και απαιτησουμε αλλαγες, θα πρεπει πρωτα απο ολα να ξεβολευτουμε εμεις οι ιδιοι, να κανουμε προτασεις, να δωσουμε το παραδειγμα, να αλλαξουμε τροπο ζωης.
    Την ιδια στιγμη στην κοινωνια μας ειναι τοσα πολλα τα ανοικτα μετωπα που δεν ξερουμε που να πρωτοκοιταξουμε, αισθανομαστε αδυναμοι και δεν τολμαμε την αλλαγη.
    Καμια αλλαγη δεν γινεται αναιμακτα και χωρις κοστος...πρεπει να αναλογιστουμε ως που ειμαστε διατεθιμενοι να κανουμε πισω στη βολη μας και να ζοριστουμε, ωστε μετα απο καποιο διαστημα να απολαυσουμε τους καρπους των προσπαθειων μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσύ σωστά τα λες. Αλλά ποιος σε ακούει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο επόμενο ποστ μου, θα γράφω την δική μου γνώμη...Ας μην την γράψω ήδη σε σένα εδώ πέρα, και έχεις τίποτα γκρίνιες...Κρίμα είναι...
    Εγώ διαγράφω τα χαζά σχόλια, εσύ προτιμάς να τα αφήνεις, είσαι πιο δημοκράτης από μένα...
    Πέρνα αν θες αύριο, μεθαύριο, να τα πούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρώτα απ όλα χαρά στο κουράγιο να διαβάσετε το σεντόνι που κάθησα κι έγραψα.
    Δεν ξέρω, αυτο μου βγήκε, τι να κάνω ; Ευχαριστώ πολύ.

    @ zanzibar αυτη η πραγματικότητα ισχύει σε πολλούς τομείς. Ευτυχώς υπάρχουν οι εξαιρέσεις αλλα όπως λέω, καιρός ειναι να αναστραφεί αυτο και να γίνουν κανόνας τα σωστά.
    Μία σπάνια ευκαιρία να μπει μια σειρά ίσως υπήρξε με την οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα.
    Το σύστημα την απέβαλλε ετσι κι αλλιώς ηταν προσωρινή.
    Αν όμως αναλάμβανε μια τέτοια διακυβέρνηση να συμμαζέψει ίσως είχαμε πιο άμεσα αποτελέσματα.
    Τωρα φοβάμαι οτι δνε θα ζήσουμε τόσο να προλάβουμε να τα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τζονι, πολυ ομορφο ποστακι.
    Εγω θα εβλεπα επισης να χωλαινει η Ελλαδα σε 2 παρα πολυ βασικους τομεις. Την εκπαιδευση και την υγεια.

    Ο μηδενισμος ειναι μαλλον μεσα στο DNA του Ελληνα, δεν μπορω να βρω καποια άλλη εξηγηση.

    Και φυσικα συμφωνω οτι ειναι ατομικη η ευθυνη πλεον.
    Η τελευταια σου προταση τα λεει ολα.

    Καλη βδομαδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο κόσμος πάει κατά διαόλου φυσικές καταστροφές, πείνα, ακρίβεια, τροφιμα ακαταλληλα,υπερθέρμανση του πλανήτη και τοσα αλλα

    για μενα το πιο σημαντικο τζονακο στοιχειο που εχει χαθει και αυτο αποτελει μηδενισμο...
    ειναι η ανθρωπια μας ...

    απο την στιγμη που πρωτο ρολο παιζει η ρουφιανια και το βολεμα απο κει και περα ολα χωλαινουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φυσικά και ειναι υπέροχη η Ελλάδα θείε Σκρούτζ.
    Οχι εντελώς όμως θα έλεγα, ε ;

    @ Butterfly μπράβο ! Πολύ σωστά, πρέπει να ξεβολευτούμε πρώτα για να βολευτούμε αλλιώς και πιο καλά.
    Εσυ, εγω θα κάνουμε αυτο που μπορούμε χωρίς να περιμένουμε να τα κάνουν "άλλοι" ! Ποιοί άλλοι ;
    Οταν γίνει συνείδησή μας οτι "οι άλλοι" είμαστε εμείς τότε θ αλλάξουν πολλά.

    @ Ταχυδρόμος τα λέω και τα ξαναλέω, όλο και κάποιος μπορεί να ακούσει. Ελπίζω.

    @ Artanis φυσικά και θα περάσω.
    Εχω ακόμα πρόβλημα με το πισίον αλλ αθα το φτιάξω, πού θα πάει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γειάσου αγαπητέ μας Τζονάκο....ούυυυφ αν και σήμερα που κάνει φρικτή ζέστη και έχω έναν απαίσιο πονοκέφαλο είπα να μη ζορίσω πολύ το μυαλό μου...το πόστ αυτό είναι εξαιρετικό..πόσο μα πόσο δίκιο έχεις όπως και πάντα!.. το πρόβλημα όμως αγαπητέ Τζονάκο είναι σε αυτό που προτίνεις ότι- οι έλληνες είναι διατεθημένοι να 'συμορφωθούν'ας το πώ έτσι (απαίσια λέξη διάλεξα-μου θυμίζει Χούντα,Παπαδόπουλο,Πατακό,και τα συναφή αλλά τέσπα)...σε αυτά και να πράξουν ανάλογα;;;και να κόψουν αυτή την ανοργάνωτη και φλού στάση και συμπεριφορά τους;;;;;και να συσπειρωθούν περισσότερο και επιτέλους να αρχίσουν να συμπεριφέρονται σαν λ α ός και όχι σαν σκόρπιο μπουλούκι κλπ,κλπ,;;; και επίσης οι 'μεγάλοι'αυτής της χώρας είναι διατεθημένοι να αφήσουν τη μάσα,τη διαπλοκή,την κλεψιά,το ψέμμα και όλα αυτά τελοσπάντων και να πάψουν να αδιαφορούν επειδικτικά για τα τεράστια προβλήματα του λαού τους και να τον κοροιδέυουν ασύστολα;;;λυπάμαι που θα το πώ αλλά εγώ νομίζω πως ΔΕΝ είναι..ούτε οι μεν ούτε οι δε...έχουμε μάθει να ζούμε έτσι.. και τώρα η κατάσταση αυτή έχει γίνει σαν ένα τεράστιο χταπόδι με εκατομμύρια πλοκάμια..κόβεις ένα και ξεφυτρώνουν άλλα 10.000...πολύ δύσκολα αντιμετωπίζεται η κατάσταση αυτή πλέον έτσι όπως έχει γίνει τώρα...πολύ ωραίο και πολύ αληθινό πόστ..Αθανασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. H Ελλαδα εχει πολλα προβληματα
    αυτο ειναι σιγουρο. Δεν υπαρχουν
    βασεις για ενα συστημα που να μην
    μεταβαλετε με την εκαστοτε κυβερνηση.Ετσι γινεται μονιμα
    μπαχαλο! Και εμεις, θα γκρινιαζουμε
    δικαια γιατι εχουμε πληρωσει για
    το συστημα που ποτε δεν εγινε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλαδη φιλε μου Tzonakos,αμα ερθω εγω κατω,οχι μετα απο 4 χρονια,αλλα κυριολεκτικα μετα απο 20,τι...με περιμενει;
    Ουτε να το σκεφτομαι δεν θελω.
    Θα κανω...τον Γερμανο!
    Τα εχουμε πει αυτα.Τα εχουμε κουβεντιασει.
    Απο μικρος και μεσα απο το σπιτι ξεκινανε ολα.Μετα απο το σχολειο και ουτω καθεξης.
    Καλησπερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λοιπόν έγραψες... Συμφωνώ απόλυτα με όλα που λες...Δεν έχω τίποτα να πω, μόνο μπράβο, η τοποθέτηση σου με κάλυψε απόλυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όπως πάντα σωστός!!
    Όμως σήμερα είσαι και λίγο ουτοπικός!
    Όταν όλοι όπως λες κριτικάρουμε τα κακώς κείμενα των άλλων και οι άλλοι τα κακώς κείμενα τα δικά μας έε τότε είναι φαύλος κύκλος! Αναρωτιέμαι μήπως η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;;
    Διαμαρτυρόμαστε ας πούμε για το χάλι των δημοσίων υπηρεσιών!! Εμείς που μπορεί να εργαζόμαστε εκεί αλλά το τελευταίο που μας νοιάζει είτε είμαστε απλοί υπάλληλοι είτε διευθυντικά στελέχη είναι η σωστή λειτουργία τους! Μας ενδιαφέρει όσο πιο ανώδυνα και ξεκούραστα να κυλίσει το ωράριο να πάμε σπιτάκι μας! Και βλέπεις η υπηρεσία να μην έχει κλιματισμό και ας είναι ας πούμε από τα μεγαλύτερα Δικαστήρια του τόπου μας, να μην έχει μηχανοργάνωση, να μην έχει βιβλιοθήκες όταν χρειάζονται, να μην έχει καρέκλες και γραφεία σύγχρονα αλλά κάτι μεταπολεμικούς καναπέδες σχισμένους και τα δάπεδα πλαστικά, ξεκολημένα έτοιμα να σου βάλουν τρικλοποδιά στο πρώτο βήμα και να βρεθείς ανάσκελος με το κοστούμι και τη γραβάτα ή το ταγιέρ και τη γόβα!! Και όμως υπάρχει διευθυντής που μπορεί να ρυθμίσει γι΄ αυτά τα αυτονόητα και να ζητήσει τα κονδύλια για τη συντήρηση του κτιρίου και των παραρτημάτων του! Και ενώ δίνονται αυτά τα κονδύλια εφόσον κάποιος μπει στον κόπο να κάνει τη σωστή διαδικασία, ξέρω τι σου λέω γιατί έχω ιδίαν πείρα ;), κανείς δεν χαλάει τη ζαχαρένια του, αλλά όλοι γκρινιάζουν τι χάλι είναι αυτό που έχει το ετοιμόρροπο δικαστικό ...μέγαρο!
    Απλά ένα παράδειγμα ανέφερα από το δικό μου χώρο δουλειάς!! Για την επιβεβαίωση των λεγομένων σου!!

    Μείναμε λίγοι φίλε Τζονάκο δυστυχώς σ' αυτήν την όμορφη χώρα που την πονάμε με πράξεις και όχι με λόγια!!

    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. tzonako πολύ όμορφο αυτό το κείμενο!

    Τη καλησπέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγώ θα έλεγα ότι είναι εντελώς υπέροχη... Αν κάθε μέρα σκέφτεσαι από τρία-τέσσερα καλά, ίσως αναπτύξεις μια νότα αισιοδοξίας! Ίσως πάλι αυτό που γράφω να είναι καθαρά μοιρολατρικό... Whatever!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τζονι μου που σε βρισκω;
    Παλι να ζητας το ακατορθωτο; Ζητας απο τον Έλληνα να πονεσει τον τόπο του; Ισα ρε αυτα τα κανουνε μονο οι αμορφωτοι ουραγκοτακοι ευρωπαίοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πες τα ρε πόντικα


    Καλησπερα Τζονάκο μου ... δηλαδή καλήμερα
    τέτοια ώρα και καλό μήνα

    Η ουσία βρίσκετε σ αυτό που γράφεις
    στο τέλος.
    Αυτοκριτική απο όλους
    και ας γίνουμε επι τέλους εμείς
    το παράδειγμα
    Αν δεν ακολουθήσει κανείς
    τι να γίνει?
    Όποιος ομως ξεχώρισε απο το πλήθος
    ένοιωσε οτι άξιζε τον κόπο
    Αρκεί να μην περιμένουμε αναγνώριση
    Αρκεί οτι κάνουμε να το κάνουμε για μας, για τους συνανθρώπους, για τον τόπο τον πλανήτη μας.

    Αλλα ... ο πόντικας έγραψε κάτι, που μας επαναφέρει στην Ελληνική πραγματικότητα

    καλήμερα και καλό μήνα
    σε όλους

    τσίου???

    τσίου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έτσι, έτσι! Από εμάς ξεκινάνε όλα. Μα σκεφτήτε, αν ο καθένας μας, γινόταν κάθε μέρα και λίγο καλύτερος, πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας. Και από την διαδικασία καλυτέρευσης βέβαια δεν εξαιρώ τους πολιτικούς κτλ. Εννοώ ΟΛΟΙ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλημερα σας
    σας βρήκα στον Κώστα Βρακά...θα σας πείραζε να διάβαζα τη σημερινή σας αναρτηση απόψε στην εκπομπή μου;;
    Αν ναι... έχει καλώς αν όχι δεν πειράζει....άλλη φορά.
    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν και πιάστηκα αδιάβαστος και δεν ξερω για ποιά εκπομπή πρόκειται, συμφωνώ κα Νανά Τσούμα να αναγνωστεί το κείμενό μου με αναφορά της πηγής.
    Και εγω σας εχω πετύχει συχνά σοτυ αγαπητού κ. Βρακά και χαίρομαι για την επαφή.
    Αν θέλετε αφήστε στοιχεία για την εκπομπή να την παρακολουθήσουμε.
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ξέρω οτι μεσα στη ζέστη ενα ΄κάπως "βαρύ" κείμενο αγαπητή Αθανασία ειναι ζόρικο.
    Εγραψα απλά επειδή αυτο μου βγήκε και πίστευα πως έπρεπε να τα πώ.

    @ Λαμπηδόνα όντως υπάρχουν προβλήματα. Ομως ειναι πιο παραγωγική μια εποικοδομητική κριτική απο μιά γκρίνια σκέτη χωρίς έργα.

    @ Κώστα ευτυχώς εσυ παρακολουθείς τι γίνεται στην Ελλάδα και ίσως δεν προσγειωθείς ανώμαλα.
    Ισως τα συζητήσουμε αυτά του χρόνου σε ενα ισπανικό νησάκι ;)

    @ Λίλυ σ ευχαριστώ και χαίρομαι που συμμερίζεσαι τις σκέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν ξέρω αν ο χαρακτηρισμός "ουτοπικός" ταιριάζει καλά. Συμφωνώ με αυτο που λες.
    @ marianaonice μάλλον λέμε περίπου το ίδιο.
    Αν κριτικάρουμε με διάθεση μόνο για "μπηχτές" χωρίς εποικοδομητική κριτική και χωρίς διάθεση συνεργασίας, θα είμαστε μόνιμα χωρισμένοι σε στρατόπεδα που συν τοις άλλοις ειναι και εύκολο να τα χειριστούν διάφοροι. Προς όφελός τους.

    @ John σ ευχαριστώ, έρχομαι απο σενα.

    @ Θείε Σκρούτζ κρατήθηκα να μην δείχνω απαισιόδοξος. Προσπάθησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Βρασίδα με τσάκωσες, πάλι ψάχνω να ζητάω τα δύσκολα !
    Μα μονο για τα εύκολα αυτος ο Ελληνας ρε παιδί μου ;

    @ Κότσιφα ειδες πόσο σοφός ειναι ο πόντικας ;
    Αυτοκριτική και εμείς το παράδειγμα, πολυ σωστά.

    @ Λίλυ εμείς πρώτα κι όποιος θέλει ακολουθεί. Αν είμαστε πολλοί θα καταφέρουμε κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ασφαλώς και θα σας πω...δεν είστε υποχρεωμένος να ξερετε...αλοίμονο...
    Εχει τίτλο Κάτω από το Κιόσκι μεταδίδεται από τη ΝΕΤ 105,8( το πρώην Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ρ/φ), 11-12 το βράδυ αλλά τώρα τον Ιούλιο 10-12 με θεματολογία από τον περιοδικό τύπο και ΠΑΝΤΑ αναφέρω την πηγή...δεν ειμαι ζαβολιάρα!!!!
    Επειδή ο χρόνος είναι αρκετός είπα στη θεματολογία μου(η οποια προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ ενημέρωσης και ψυχαγωγίας)να προσθέσω περιοδικά της περιφέρειας και κάποιες αναρτήσεις από blogs που διαβάζω και που βέβαια μπορούν να ακουστούν στο Ρ/Φ.
    Αυτά.Εκτυπώνω....και ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Έτσι, έτσι! Από εμάς ξεκινάνε όλα. Μα σκεφτήτε, αν ο καθένας μας, γινόταν κάθε μέρα και λίγο καλύτερος, πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας. Και από την διαδικασία καλυτέρευσης βέβαια δεν εξαιρώ τους πολιτικούς κτλ. Εννοώ ΟΛΟΙ μας.
    Θα συμφωνησω απολυτα με την Lily

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Όταν λέω ουτοπικός εννοώ ότι κανενός το αυτί δεν ιδρώνει... Και ότι δύσκολα οι άνθρωποι αλλάζουν ειδικά τώρα αυτή την εποχή που όλοι είναι βολεμένοι στη μιζέρια τους!
    Αυτό εννοώ φίλε μου και όχι ότι αυτά που λες είναι ανεδαφικά. Αντίθετα είναι πολύ σωστά και αν όλοι το δούμε έτσι σίγουρα κάτι αλλάζει.
    Όμως φοβάμαι ότι είμαστε λίγοι, όπως σου είπα που θέλουμε να κάνουμε πράξεις και δεν μένουμε στα λόγια!
    Μακάρι ο λόγος σου να έχει απήχηση και απ΄ ό,τι είδα το κείμενό σου πράγματι το τσίμπησε η δημοσιογράφος Τσούμα και αυτό είναι πολύ παρήγορο!!!
    Καλό σου βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Thanks Ασημώνη που με υποστηρίζεις :D!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ποιός τη λέει Μπανανία? :P
    Το παράδοξο, όλοι γκρινιάζουν για ακρίβεια κλπ και όλοι είναι στα μπουζούκια και χαλάνε ένα σωρό λεφτά..
    Και τα άλλα που είπες σωστά.. θα μπορούσα να γράψω ένα τεράααααστιο κατεβατό χωρίς τέλος για την Ελλάδα..
    Καλησπέρα προς το παρόν..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η πρόσκλησή σου εκτελέστηκε...
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Φανταστικό κείμενο. Ολη την ώρα πήγαινε πάνω κάτω η μούρη μου με αποδοκιμασίες και "τσκ τσκ τσκ"! Πες τα Χρυσόστομε! Πρέπει όλοι μας ένας ένας να συμμορφωνόμαστε και να μην είμαστε παρτάκηδες και πέφτουλες

    PS: Αν και εκείνος το "Κινέζος" στην αρχή μου έξυσε κάτι πρόσφατες πληγές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape