Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Περί νηστείας τι μου λές ;

Εχθές είχα μια κουβέντα με φίλους και μεταξύ άλλων αναφερθήκαμε σε αυτό
το θέμα ακριβώς, όταν εγω ρώτησα μια φίλη που νήστευε, αν κάνει να φάει σήμερα.
Προσωπικά απο χρόνια ντρέπομαι για το φαγοπότι, που όμως δε με χαλάει καθόλου.
Πιο πολύ με χαλάει οτι συνηθίσαμε να πάμε εκκλησία, να προσευχόμαστε, να νηστεύουμε να κάνουμε "κράτει" γενικώς, γνωρίζοντας οτι μετά θα ακολουθήσει το "δωράκι".
Στους μουσουλμάνους, αυτό γίνεται στο Ραμαζάνι. Ολη μέρα εξαντλητική αποχή και τη νύχτα φαγοπότι, γλέντι. Στους Εβραίους επίσης.
Δεν είμαστε οι μόνοι. Αλλωστε γι αυτό οι θρησκείες "ανακάλυψαν" την νηστεία.
Θέλησαν να μάθουν τον κόσμο στην εγκράτεια και την σύνεση, αλλα στο τέλος θα είχαν ανταμοιβή.
Δεν το θεωρώ απαραίτητα κακό, ωστόσο, δεν αισθάνομαι και τόσο καλά οταν αρπάζω
κι εγω όπως όλοι την ευκαιρία να ξεσκιστώ στη μάσα με την ευκαιρία πχ του Πάσχα,

Στην τελική, είναι μια ακόμα ελληνική ( και οχι μόνο ) υπερβολή.
Προσπαθώ όμως να έχω μέτρο, ναι, μέτρο στην υπερβολή.

υγ. η προηγούμενη ανάρτηση αφαιρέθηκε απο εμένα. Θέλησα να ευχαριστήσω άλλους και θεώρησα οτι ενα άσχετο αστείο ποιηματάκι θα προκαλούσε απλά λιγο γέλιο. Αυτο όμως ήταν που ενόχλησε. Δηλαδή πέτυχα να δυσαρεστήσω αντι να ευχαριστήσω. Νιώθω χάλια γι αυτό, ωστόσο ξέρω οτι δεν υπάρχουν πονηρά πράγματα, μόνο πονηρά μυαλά. Καλό απόγευμα.

33 σχόλια:

  1. Γειάσου Τζονάκο μας...έχεις δίκιο σε ότι λες..πολύ δίκιο..η νηστεία αυτό το σκοπό έχει..να μας μάθει να είμαστε λίγο πιο συγκρατημένοι.. και βέβαια καθαρίζει και τον οργανισμό μας από όλα τα άχρηστα..που έχουμε βάλει σε αυτόν όλο το χρόνο..και πρέπει οι έλληνες να κάνουν λίγο κράτει όπως λες και εσύ..γιατί νομίζω ότι πολύ το έχουμε πάρατραβηξει πιά...η Ελλάδα κατέχει μετά από πολλές έρευνες επιστημόνων άκουσον,άκουσον την πρωτιά στο πρόβλημα της παχυσαρκίας σε σύγκριση με άλλες ευρωπαικές χώρες που έχουν πολύυυυυ μικρότερο ποσοστό με εμάς...δε νομίζω ότι αυτό μας κάνει ιδιαίτερα περηφανους ή μας κολακέυει...κάθε άλλο μάλλον...μάλλον πρέπει να μας κάνει να ανυσηχούμε και πολύυυυυ για το μέλλον μας....εγώ πρωσοπικά δε τρώω κρέας...(μη φρίξεις και εσύ) κάποια χρόνια...και πιστέυω ότι το οφείλουμε πρώτα σε εμάς τους ίδιους να προσέχουμε..η κατάσταση έχει γίνει πολύ δύσκολη...ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες θερίζουν..και δεν είναι υπερβολή αυτό..Αθανασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχει γράψει ο MAD ο ντόκτορ περι παχυσαρκίας των Ελλήνων και άλλα ρεκόρ που έχουμε :)
    Θέλω φέτος να κάνω "κράτει" επειδη ετσι θέλω εγω, όσο θέλω και οταν θέλω. Χλαμπάκιασμα τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα Tzonako μου
    Η νηστεία πράγματι γίνεται περισσότερο για να καθαρίσει ο άνθρωπος από τα ζωικά κατάλοιπα που βάζει μέσα του ολο τον χρονο και σε δεύτερο πλάνο για την εγκράτεια

    Η πραγματική νηστεία ειναι η πνευματική όμως κατά την γνώμη μου
    Τι να το κάνω εγώ όταν τρώει ο άλλος πέντε μερίδες καλαμαράκια
    δυο αστακούς μια πατάτες μισό κιλό χαλβά και απο την άλλη βρίζει τον σερβιτόρο γιατί άργησε να του φέρει το ψωμί, βαράει το παιδί του γιατί φώναξε και διώχνει την γκόμενά του γιατί δεν πάει στη εκκλησία?

    Προτιμότερο ειναι για μενα
    να τρως ότι θελεις και να εχεις εγκράτεια πνευματική.

    κοτσυφοφιλιά

    τσίου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα αν σου πω ότι νηστεύει και ο Μπους, τί θα πεις;
    Κακώς αφαίρεσες το χθεσινό. Δε σου 'χω πει το "μισή ντροπή δική τους κι άλλη μισή στα μούτρα τους";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοίτα να δεις τώρα τι έγινε! Είπα να σχολιάσω το κείμενο, αλλά... πειράζει που θέλω να σχολιάσω (και) τα σχόλια?
    Νομίζω πως ως άνθρωπος, ως (έστω και λίγο) χριστιανός και ως γιατρός, θα συμφωνήσω και θα διαφωνήσω συγχρόνως!
    Ναι, καλό είναι να προσέχουμε και να μην το παρατραβάμε (όπως είπε η Αθανασία), αλλά να μην φτάνουμε και στα αντίθετα άκρα της χορτοφαγιάς και της ανορεξίας (χωρίς να εννοώ ότι το ένα φέρνει το άλλο).
    (φιλική συμβουλή προς τους χορτοφάγους : ενημερώστε τον γιατρό σας για την επιλογή σας να μην τρώτε κρέας και ζητήστε του να σας παρακολουθεί συχνά και σταθερά, ώστε να μην εμφανίσετε κανένα πρόβλημα, όπως αναιμία, που συνηθίζετε σε χορτοφάγους!).
    Οπως είπε και ο καραφλοκότσυφας, η πνευματική εγκράτεια και νηστεία, είναι η αληθινή νηστεία και είναι η νηστεία που... κανείς δεν κάνει! Θυμάμαι την παύση που έκανε ένας γνωστός μου όταν του είπα στο τηλέφωνο περί πνευματικής νηστείας και κάθαρσης και επειδή ήθελα να κοινωνήσω, ζήτησα τη συγνώμη του για κάτι που είχα πει! Ο άνθρωπος "έμεινε" λες και του έλεγα ότι κατέβηκε ο Χριστός στη γη!
    Οπως και να'χει, αν κάνουμε αυτό που είπε ο Τζονάκος: "Θέλω φέτος να κάνω "κράτει" επειδη ετσι θέλω εγω, όσο θέλω και οταν θέλω", τότε θα νηστεύουμε και σε άσχετες περιόδους, όχι μόνο όταν είναι... "στη μόδα"!
    Α, επειδή νιώ8ω και αρκετά Έλληνας (και ελπίζω όχι Ελληνάρας) πιστεύω πως όλα είναι καλά, αρκεί να μην ξεχνάμε ότι "παν μέτρον, άριστον".
    Ελπίζω να μην ξεπέρασα το μέτρο των comments και να μην σας κούρασα! Τζονάκο, sorry, για την καταπάτηση!
    Καλή συνέχεια σε όλους!!!

    Υ.Γ.: Ταπεινή μου άποψη είναι ότι κακώς έβγαλες το προηγούμενο post! Χιούμορ είναι, αστείο, πλάκα έκανες και αν κάποιος πειράχτηκε... έχει πονηρό μυαλό, όπως είπες! Εγώ θα έλεγα, ίσως και κουτοπόνηρο!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπερα φιλε.
    Φετος, λογω συνθηκων, ειναι η πρωτη χρονια που δεν νηστευω μετα απο 6 ή 7 συνεχομενα ετη (ολη τη Σαρακοστη). Η νηστεια βοηθαει αρκετα, αν δεν υποκαταστησεις το κρεας με άλλες εξισου παχυντικες τροφες.

    Οσο για το αλλο με το χθεσινο ποστ, κατανοω το λογο που το εκανες. Δεν το κρινω, απλα το δεχομαι.

    Καλο απογευμα
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το "κάνε και θα ανταμοιφθείς" μου θυμίζει το καρότο μπροστά από το γάιδαρο. Σιχαίνομαι τους κανόνες και πράττω όταν νιώθω. Αρνούμαι πεισματικά να "υποκύψω" στις προσταγές της θρησκείας λες και είναι κάποια μόδα. Καλησπέρες άπιστες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η εγκράτεια είναι ωφέλιμη αρετή.
    :-)

    (Το Πάσχα είμαι εγκρατής λίγο περισσότερο, στο φαγητό, διότι δεν μου αρέσει το αρνί)

    Από θέμα υγείας πάλι, είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε λίγο παραπάνω, γιατί οι ασθένεις εμφανίζονται από εκεί που δεν το περιμένεις.
    Και είναι και άσχημο που στην Ελλάδα, έχουμε πολλά παχύσαρκα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H νηστεία είναι πολύ καλή όταν έχει την έννοια της αποτοξίνωσης, της "κάθαρσης" αν θες για τους πιστούς και της εγκράτειας με σκοπό να δείξουμε δύναμη χαρακτήρα.
    Είχε όμως διαμορφωθεί από τους θρησκευτικούς ηγέτες μιας άλλης εποχής, για να εξυπηρετήσει τις τότε κοινωνικές συνθήκες (και οικονομικές).
    Τώρα οι κανόνες αυτοί, αλλοιωμένοι κιόλας από τη λαιμαργία των Ελλήνων δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό!
    Εγώ μια χρονιά, αποφάσισα έτσι "για το καλό" να νηστέψω και το λάδι τη μεγάλη εβδομάδα και πήρα 2 κιλά από τα ψωμιά!!!
    Τέλος, δεν το ξανακάνω, όχι με τον παραδοσιακό τρόπο τουλάχιστον!
    Ναι στην εγκράτεια λοιπόν, ναι στην αποτοξίνωση αλλά όχι στην παραδοσιακή νηστεία που κάνει κακό στην υγεία μας, στο κάτω-κάτω της γραφής!
    Φιλάκια

    Υ.Γ Και γιατί παρακαλώ έβγαλες το ποστ με το ποίημα;
    Εσύ δεν είσαι που υποστηρίζεις την ελευθερία του λόγου;
    Χιουμοράκι έκανες, δεν έθιξες κανέναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η νηστεία είναι ένας τρόπος για να βοηθηθεί πνευματικά ο χριστιανός στον αγώνα του,εφόσον έχει αγώνα και επιπλέον εφόσον πιστεύει...μου έρχονται γέλια όταν ακούω ότι κάποιοι νηστεύουν για αποτοξίνωση...καμιά σχέση με αυτό που εννοεί η θρησκεία μας ως νηστεία...
    υγ:τζονακο μου λυπάμαι για την προηγούμενη ανάρτησή σου...αλλά μην το παίρνεις κατάκαρδα...η στενομυαλιά πάντα θα υπάρχει,μην της δίνεις χώρο να απλωθεί(γιατί αυτό έκανες αφαιρώντας το ποστ..)
    φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγω εχω να καταθεσω μια απορια.
    Η δευτερη μου δουλεια ειναι σερβιτορος. Προχθες ηρθανε στο μαγαζι 3 παπαδες και ενα νεαρο αγορι (οδηγος τους μαλλον , τι αλλο θα ητανε πονηροι;)και παραγγειλανε 3 καλαμαρια, 2 χταποδια, 1 σουπια, 3 πατατες, 2 σαλατες, 2 ταραμαδες, 1 φασολια, 2 κολοκυθακια και ψωμι. (εχω κρατησει το χαρτι της παραγγελιας τους ως αποδεικτικο) Ο πιο ελαφρυς πρεπεινα ζυγιζε γυρω στα 110 κιλα. την ιδια μερα λογω πολλης δουλειας εγω εφαγα απο τις 8 το πρωι εως τις 10 το βραδυ , 2 σουβλακια (καλαμακια) και αυτα ορθιος.
    η απορια μου; Νηστευουν αυτοι πουν δεν φαγαν κρεας, ή εγω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. α. κακως αφαιρεσες την αναρτηση σου. Τι παει να πει γραφουμε στα μπλογκς με σκοπο να "αρεσουμε"; Την τρελλα μας και τον κακο μας τον καιρο γραφουμε και αλλωστε γι' αυτο αρεσουμε σε ΟΠΟΙΟΥΣ αρεσουμε

    β. Νηστεια; Τι ειναι αυτο; Οποιος θελει κανει τη διαιτα του. Ειτε χορτοφαγικη, ειτε δεν ξερω γω τι... Νηστεια ομως; Αν μου εξηγησει καποιος γιατι να την κανω ίσως και να την κανω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΗΣΤΕΥΕΙ Ο ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η νηστεία πρέπει να γίνεται για μειώσουμε τα πάθη μας για κάποιο χρονικό διάστημα.
    Για παράδειγμα την σαρακοστή να μην πιούμε αλκοολ. Να μην καπνίσουμε.Να μην τρώμε μεγάλες ποσότητες τροφής. Τότε μόνο βρίσκεις τα όριά σου και μπορείς να πεις ότι έκανες κάτι διαφορετικό.
    Το να νηστεύει κανείς και να κατεβάζει 1 κιλό χαλβά στο καθισιό, προσωπικά δεν μου λέει κάτι...

    Η νηστεία σημαίνει εγκράτεια.

    Καλό βράδυ.

    υγ: Εχω χρόνια να νηστέψω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπερ της νηστείας ειμαι κι εγω, δεν είμαι κατά, αλλα κυρίως με την πνευματική έννοια και όχι μόνο σωματικά ή επειδή "ετσι κάνουν όλοι".
    Πραγματική νηστεία, όχι μέρχι εξάντλησης αλλα κανονικά έκανα 2-3 φορές στη ζωή μου.
    Μου έκανε καλό. Αλλοι βέβαια το παρακάνουν και μάλιστα μόνο σωματικά. Πνευματικά μένουν οι ίδιοι υποκριτές κι αυτο δεν μ αρέσει.

    @ karaflokotsifas σωστός.

    @ Swell ο Μπούς νηστεύει μάλλον απο πνευματική τροφή :Ρ

    @ dr pako το κέρδος απο την εγκράτεια ειναι δικό μας όσες φορές θέλουμε να "κρατηθούμε".
    Ως Ελληνάρες ειναι λίγο δύσκολο να τηρήσουμε το "παν μέτρον άριστον" αφου ακόμα κι αν στερηθούμε κάπου, θα υπερβάλλουμε σε κάτι άλλο.

    @ Αντώνη κάπου θαυμάζω όσους με συνέπεια νηστεύουν εστω και μιά βδομάδα. Εαν βρίσκεις οτι σε οφελεί σαφώς καλά κάνεις. Εγω ξέρω οτι με οφελεί αλλα δεν το κάνω με συνέπεια, ή τουλάχιστον όχι πάνω απο 5-6 μέρες.

    @ Οναρ αντιδρούμε στα "πρέπει" της θρησκείας ίσως επειδή αυτη εκφράζεται απο τον αμφισβητημένο κλήρο που μας έχει κάνει να χάσουμε την εμπιστοσύνη μας σε αυτόν.
    Σε καταλαβαίνω κι εγω ο ψιλο-άπιστος.

    @ Ενεσούλα :) δοκίμασα κάποτε μια δική μου πατέντα νηστείας... στο τέλος δεν ένιωθα καλά. Πχ έτρωγα φέτα και ζαμπόν καπνιστό αλλα τίποτα άλλο απο τα μη νηστήσιμα !
    Επίσης χλαπάκιαζα καλαμάρια.
    Κατέληξα με πρόβλημα στο στομάχι :(

    @ cook η νηστεία πρέπει να εχει να κάνει όχι τόσο με το φαγητό όσο με τον νού μας, το μέσα μας. Σωστά.

    @ Ασημώνης χαχα ! Η απορία σου αξίζει να αναρτηθεί σαν θέμα απο μόνη της !
    Θα τη βάλω στο "Σχόλιο της Ημέρας".
    Ελα που πιστεύω οτι μάλλον εσυ νήστεψες !

    @ Βρασίδα φίλε καλό κάνει να απέχουμε και για λίγο απο διάφορες... απολαύσεις !
    Θα σου εξηγήσω απο κοντά γιατι πρέπει και δεν πρέπει ;)

    @ xristos η φτώχια φέρνει αναγκαστική νηστεία. Σωστός.

    @ Κώστα πολυ σωστά, το νόημα της Σαρακοστής αυτό ειναι, η ταπεινότητα, η ολιγαρκία και η εγκράτεια.
    Αυτο με το χαλβά το ειχα πάθει παλιότερα.

    ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣΙΝΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
    @

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κρίμα που δεν πρόλαβα το προηγούμενο ποιήμα.
    Εγώ νηστεύω πάντως 365 μέρες το χρόνο αφού ως κλασσικός Σπαρτιάτης είμαι λιτοδίαιτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κάτι έγινε και χάθηκε το σχόλιό μου...
    Anyway θα το ξαναγράψω...

    Λάκων 365 μερες νηστεία ; Μωρε μπράβο ! Αντέχεις ως γνήσιος Λάκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ξαναγράφω την απάντηση περι της αναστολής της χθεσινής ανάρτησης :
    ...
    Το blogging μέσα απο υα θέματα και τα σχόλια φέρνει κοντά ανθρώπους, είτε διαδικτυακά είτε και προσωπικά.
    Δημιουργείται μία οικειότητα και καμμια φορά υπερβάλλουμε.
    Διαφωνούμε κιόλας αλλα και αυτό ειναι μεσα στο πρόγραμμα. Δημιουργικός διάλογος.
    Χθές θέλησα να ευχαριστήσω με μία μικρή ανάρτηση δύο συν-μπλόγκερς που εκτός απο τα σχόλια στα μπλόγκς μας, αφιερώνουν χρονο να μου προωθούν πολλά ενδιαφέροντα mails, τα πιο πολλά χιουμοριστικά.
    Σκεπτόμενος να ανταποδώσω ενα μικρό μέρος γέλιου, πρόσθεσα ενα ποιηματάκι αστείο που έγραψα πριν ενα χρόνο ακριβώς.
    Το χιούμορ μου δεν απαιτρώ να αρέσει σε όλους.
    Θα ήθελα όμως να γίνεται αντιληπτό ως δικός μου τρόπος έκφρασης και ξεκαθαρίζω οτι δεν απευθυνόταν προσωπικά σε καμμία απο τις δύο εξαιρετικές κυρίες.
    Μπορεί να έκανα και λάθος, αν επιμένετε.
    Εκείνη τη στιγμή λόγω φόρτου δουλειάς, ηταν το πιο άμεσο που μπορούσα να κάνω, να κατεβάσω την ανάρτηση. Το έκανα επειδή σέβομαι τόσο την θετική όσο και την αρνητική άποψη ατόμων που εκτιμώ.

    Ευχαριστώ.



    υγ. Βρασίδαααα, φύγαμε για ποιητική συλλογή ! Ετοιμάσου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. τζον...ειλικρινα δε μπορω να πιστεψω οτι κάποιος θα το έπαιρνε το ποιηματακι σου πιο προσωπικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν κατάλαβα τί συνέβη...Ενοχλήθηκαν κάποιες κυρίες από ένα ποιηματάκι; Και 'συ το έβγαλες; Γιατί;
    Δεν ξέρω τί να σου πω, γελάω τώρα...
    Και μετά λένε για κάτι μύγες...Εδώ μιλάμε για ντάβανους, όχι για απλές μύγες...Χα,χα,χα,χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Υπάρχουν βέβαια και οι αλογόμυγες...Αυτές τις ξέχασα...
    Χα,χα,χα,χα!
    (Σοβαρά τώρα...Λέω ότι θέλω, αλλά αν σε ενοχλούν τα σχόλια, βγάλτα...Εγώ πάντως τα έγραψα...Για υποστήριξη, φυσικά...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εντάξει βρε παιδιά, ας μην το κάνουμε άλλο θέμα. Λάθος μου κι εμένα!
    Στο κάτω κάτω είναι δικαίωμα του καθενός να ενοχληθεί, δικαίωμα και του ιδιοκτήτη να το βγάλει ή όχι.
    Τέλειωσε αυτό.
    Πάμε για άλλα!
    Ποιήματα ή όχι!
    Με χιούμορ και καλή καρδιά!
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εσυ ξέρεις φίλε μου καλύτερα,
    άλλα δεν καταλαβαίνω γιατί να παρεξηγηθεί κάποιος από ένα ποίημα
    Δεν πρόλαβα να το διαβασω ρε γαμώτο μου...

    Καληνύχτα

    τσίου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Cook κι εγω δεν το περίμενα, ειλικρινά. Αισθάνομαι λάθος.
    Αλλη φορά θα ξέρω, πάνω που νόμιζα οτι ξέρω ήδη πολλά.

    @ Artanis εξήγησα παραπάνω τι συνέβη.
    Και όπως λέει κι η @ Ενεσούλα καθένας εχει δικαίωμα να ενοχληθεί ή όχι.
    Εξαρτάται πόσο σοβαρά παίρνουμε υπ όψη τον άλλο.
    Την επόμενη φορά θα προσέχω κι εγω.

    @ karaflokotsifas να σαι καλά. Δεν ειμαι σίγουρος αν έκανα σωστά, ωστόσο ας ...νηστέψουμε λίγο απο χιούμορ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τζονι ποιητικη συλλογη; Επεα Καφροεντα; Δωσε λεπτομερειες ρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Για την νηστεία με κάλυψε ο karaflokotsifas.
    Το ποιηματάκι δεν το πρόλαβα και εγώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο Χριστός είχε πει: "Δεν είναι κακό αυτό που μπαίνει στο στόμα, αλλά αυτό που βγαίνει από το στόμα." Μετά βέβαια, κάποιος τα άλλαξε τα φώτα. Οι περισσότεροι που νυστεύουν όταν τους ρωτήσω γιατί το κάνουν, μου λένε "για να καθαρίσει ο οργανισμός από τα δηλητήρια". Τότε γιατί δε νυστεύει π.χ. τον Ιούλιο; Αφού κάνει τόσο καλό;

    ΥΓ. Τι έγινε καλέ με το ποιηματάκι; Στραβά το πήρανε; Έλα... δε βαριέσαι... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Nαι, ας γράψουμε τα Επεα Καφρόεντα Βρασίδα.

    @ dyosmaraki και όποιος θέλει να το διαβάσει, ας πάει στην ανάρτησή μου με ημερομηνία 20/04/2007.

    @ ClockPlum θα πρεπε να χουμε εκπαιδευθεί να νηστεύουμε όποια εποχή θέλουμε, συμφωνώ.
    Ο Χριστός φυσικά και είχε πει και κάτι καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλή είναι η νηστεία.. για αποτοξόνωση του οργανισμού μας..( παράλληλα με την κά8αρση της ψυχής κι αυτό νομίζω ήταν ο στόχος όταν 8εσπίστηκε από τις 8ρησκείες.. Κάπου στη διαδρομή όμως χάσαμε το στόχο και μείναμε να κοιτάμε το δέντρο ...
    Ας δούμε την ψυχή μας πρώτα.. τις πράξεις μας .. και μετά ...Πέρα από τη 8ρησκεία υπ'αρχουν οι διατροφολόγοι , οι δαιτολόγοι κι ένα σωρό άλλοι πιο σπουδαγμένοι και ποιό ειδικοί απο το ιερατείο ...
    τέτοια πιστεύω τους τα λέω και μετά δεν με κοινωνάνε ... Αλλά ποιός σκάει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κατι τέτοια λέω κι εγω κι εχω να κοινωνήσω κατι χρόνια.
    Αλλα δεν θέλω να κοινωνήσω αν δεν νιώθω εγω καλά μέσα μου.
    Ποιό το νόημα να νήστεψα αλλα να μην εχω γαλήνη πραγματική μέσα μου αλλα ωστόσο να πηγαίνω να κοινωνήσω ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Έγώ πάλι ποτέ μου δεν κατάλαβα για ποιό λόγο να είμαστε εγκρατείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Eλα ντε ! Αν μια ζωή κρατιόμαστε, πώς θα τη ζήσουμε ; Εντάξει μην το παρακάνουμε αλλα το πολυ κράτει κιόλας δεν ειναι πάντα καλό.

    υγ. μόλις χτύπησα κοτόπουλο... δροπή ε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape