Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Περι αθλητικών φυλλάδων



Σε ενα οποιοδήποτε περίπτερο κρέμονται πάνω απο 35 εφημερίδες. Τις εχω μετρήσει.
Απο αυτές, σίγουρα θα δείτε και κάπου 10-15 αθλητικές.
Ομως δεν ειναι όλες γιατι υπάρχουν και άλλες. Με εναν γρήγορο υπολογισμό βρήκα οτι τουλάχιστον αυτες με εμβέλεια πάνω απο ενα-δύο νομούς ειναι 19.
Δεκαεννιά αθλητικές εφημερίδες, εκ των οποίων οι 16 ειναι ημερήσιες και οι 3 εβδομαδιαίες.
Προσωπικά κάποτε διάβαζα Sportime. Τα τελευταία δέκα χρόνια εχω διαβάσει όλες κι όλες 10-15 φορές αθλητική εφημερίδα κι αυτο χωρίς να την αγοράσω. Τρακαδόρος :Ρ
Δεν θέλω να πληρώνω για κάτι που απευθύνεται σε ΟΠΑΔΟΥΣ. Ενα έντυπο που στοχεύει στην φανατίλα και την δίψα φιλάθλων για αυτό που νομίζουν οτι τους εκπροσωπεί :
Την ομάδα τους.
Δηλαδη την ποδοσφαιρική ομάδα να εξηγούμαστε διοτι λίγοι ειναι φίλοι μόνο του μπάσκετ, βόλλεϊ και άλλων αθλημάτων που στην χώρα μας η αντρακλαρία -ναι, αυτη που πετάει αντικείμενα μεσα στους αγωνιστικούς χώρους- τα αποκαλεί "φλούφλικα".
Γύρω απο το μάλλον πτωχό ποδόσφαιρό μας εχει στηθεί ενας χορός κερδοσκοπίας με αμφίβολης ποιότητας δημοσιογραφία που προσπαθεί να προσελκύσει αγοραστές με πηχιαίους υβριστικούς τίτλους του στυλ :
"Ξεσκίστε τους"
"Τους Φάγαμε", "To θηρίο κατάπιε.. ",
"Τσόντα ΧΧ για το λαό"
"Πατήστε τους"
"Λύσσα για τίτλο"
... και άλλα χαριτωμένα. Πόλεμος !
Το να κραυγάζουν με τεράστια γράμματα μπροστά χωρίς να έχουν να πουν κάτι σημαντικό εχει εναν και μοναδικό σκοπό : Να φανατίσει.
Τι αποτελέσματα έχει αυτός ο εμπρηστικός και υβριστικός χαμηλού επιπέδου και υπερπροσφερόμενος Τύπος δεν φαίνεται να απασχολεί σοβαρά το Κράτος.
Ενω κάποιο ΕΣΡ απαγόρευσε τον Μπομπ Σφουγγαράκη, ωστόσο κάποιο ΕΣΡ δεν εχει βρεθεί να κλείσει τις εφημερίδες αυτές που χλευάζουν, υβρίζουν, λασπολογούν, σπρώχνουν κόσμο σε φανατισμό !
Εχει μπερδευτεί το πάθος με το σέξ, ο αθλητισμός με την ψυχοθεραπεία της κερκίδας.
Εχει παρεξηγηθεί η ψυχαγωγία με τον πόλεμο, το υβρεολόγιο και την καφρίλα.
Εχει δοθεί η εντύπωση οτι οι κερκίδες ειναι μόνο για όσους γ*μάνε και δέρνουνε, οι άλλοι θεωρούνται απλώς φλώροι. Αυτο εξυπηρετεί τις αθλητικοφυλλάδες που ειναι όλες ακατάλληλες ακόμα και για το τζάκι, για προσάναμμα, ξέρετε.
Και να πείς οτι οι Ελληνες τα έχουν καλά με το διάβασμα γενικώς ;
Ολο και λιγότερο διαβάζουμε βιβλία, και έρχονται οι εφημερίδες τέτοιου τύπου να θέλουν να καλύψουν το κενό του "μη χρόνου" δηλαδή εύκολο, γρήγορο διάβασμα με στοιχεία βίας και πάθους, με κραυγές λες και το να γράψεις απλά "Νικήσαμε" ειναι κακό και πρέπει να πείς "Γ*μ*σαμε"
Το επίπεδο που θέλουν να έχουμε ειναι αυτό των ανθρώπων που πριν η Ελλάδα κερδίσει το Euro2004 έφτιαξε το γνωστό τραγουδάκι που λέει :
"Σήκωσε το το γαμημένο ..."
Μάλιστα. Tέτοιο επίπεδο ! Και μη μου πείτε οτι ειναι απλά σχήμα λόγου.
Κακοήθεια και αμορφωσιά ειναι. Και μετά θέλουμε να μας υπολογίζουν σοβαρά τα υπόλοιπα κράτη. Μα πώς ; Ποιά ειναι η συμπεριφορά των φανατικών, ποιά ειναι η νοοτροπία του ποδοσφαιρόφιλου που μάλιστα σπρώνεται να μπει -και εχει ήδη μπεί σε ενα βαθμό- και στα κλειστά του μπάσκετ και του βόλλεϊ ;
Ειναι αυτη που οταν κάνει λάθος σφύριγμα ο διαιτητής του λέει "Γaμιέται η μάνα σου"
Ειναι αυτη που αν πάς με πράσινο μπλουζάκι στον Πειραιά μπορεί να φάς ξύλο χωρίς να καταλάβεις και γιατί. Η με κίτρινο στην Τούμπα.
Ειναι αυτή που αποκαλεί τους βορειοελλαδίτες "Βούλγαρους".
Ειναι αυτή που δεν βγάζει τραγούδια, αλλα συνθήματα, υβριστικά και χαμηλής αισθητικής.
Ειναι αυτη που εξυπηρετεί επιχειρηματίες είτε των Συλλόγων είτε του Τύπου για να έχει πελατεία και για να ελέγχει μεγάλο μέρος αυτής.
Ειναι αυτή που σιωπά για τις "Παράγκες" ή αν μιλήσει, βρίζει χειρότερα και απο ισοβίτη κατάδικο. Αν και ενας ισοβίτης σίγουρα βρίζει τον εαυτό του σε όλη του την ζωή εκει μεσα.
Ειναι αυτή που παράγει φιλάθλους-οπαδούς.
Ο οπαδισμός δεν παράγει τίποτα. Ειναι για εσωτερική κατανάλωση όσων μετέχουν ενεργά.
Θεωρώντας οτι υποστηρίζουν την ομάδα τους, δεν βλέπουν τίποτα άλλο.
Και οι αθλητικοφυλλάδες δεν κάνουν τίποτα άλλο απο το να συντηρούν την φωτιά.
Πορωμένοι οπαδοί και ταυτόχρονα πελάτες τους. Ολοι ευχαριστημένοι.
Εκτός απο τον κανονικό φίλαθλο, αυτον που του αρέσουν τα σπορ, που ψυχαγωγείται με το θέαμα και που θέλει να μπορεί να πάει στο γήπεδο χωρίς να φοβάται και να πάρει και την οικογένεια μαζί του.
Για να γεμίσουν φύλλα γράφουν οτι να ναι, μεχρι πόσες φορές έξυσε το νύχι του τρίτου δάχτυλου του δεξιού του ποδιού ο Νικοπολίδης ! ... λες και με νοιάζει !

Οταν γίνουν επεισόδια, γράφουν και γι αυτά απο πάνω !!!
Γράφουν γι αυτά που σαν ηθικοί συνένοχοι προκάλεσαν. ...

Πάλι καλά που δεν μπορούν να γράψουν λάθος τα σκόρ κι ετσι υπάρχει μιά μικρή δόση αναπόφευκτης αλήθειας σε αυτές.

* Δεν επιτρέπω την αναδημοσίευση του κειμένου αυτού χωρίς να ερωτηθώ πρώτα.

44 σχόλια:

  1. Εγω διαβαζω παντως αθλητικες, χωρις να ειμαι χουλιγκαν.
    Πως αλλοι παιρνουν περιοδικα της πλακας για να περασουν την ωρα τους, καπως ετσι.
    Και προσωπικα πολλες φορες τις προτιμω απο τις σοβαροφανεις "πολιτικες" εφημεριδες, στις οποιες τα συμφεροντα ειναι πολυ μεγαλυτερα.

    Βεβαια ειναι αποριας αξιο το ποσες αθλητικες εφημεριδες υπαρχουν σε μια τοσο μικρη χωρα, αλλά γενικοτερο ειναι το φαινομενο στο χωρο του τυπου αυτο. Και τα καναλια νομιζω οτι ειναι πολλα, και οι υπολοιπες εφημεριδες.

    Απο εκει και περα πιστευω οτι υπαρχει καποιου ειδους κατευθυνση μιας μεριδας ανθρωπων στα γηπεδα για να μην ξεσπασουν αλλου.

    Κατα τα αλλα, ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ!!!

    (την Κυριακη θα τριτωσει, δλδ θα φαει το ΑΕΚ 4;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To σύστημα θέλει τον άνθρωπο να πορώνεται,να φανατίζεται,να σκοτώνεται για μία ομάδα παρά να στρέφει τα βέλη του εναντίον του.
    Διαβάζω Φίλαθλο γιατί είναι εφημερίδα με απόψεις(άλλες "χρωματισμένες"και άλλες όχι)που σε κάνουν να σκέφτεσαι.
    Το τραγικό κατα την άποψη μου είναι οτι σε μια χώρα σαν την ελλαδίτσα υπάρχουν 15 αθλητικές εφημερίδες ενώ σε άλλες μεγάλες χώρες με σοβαρότερο αθλητισμό απο τον δικό μας θα βρείς μόλις 2-3 καθημερινές φυλλάδες.
    Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλω να ελπίζω πως κάποτε θα με κερδίσει κι εμένα το ποδόσφαιρο (γιατί με έχασε μία μέρα που πήγα στο γήπεδο και άκουγα τους φίλους μου από τις Σέρρες να κράζουν "Βούλγαρους" τους αντίπαλους Μπαοκτσίδες) και ίσως τότε να υπάρχει μία αθλητική εφημερίδα στα χρώματα... του αθλητικού ουράνιου τόξου!
    Ως τότε όμως... ας δούμε καλύτερα γκολφ στα δορυφορικά κανάλια... και ας μην υπάρχει αφημερίδα για τα "ευγενή αθλήματα"!
    (χα... χαρακτηρισμός των αθλητικογράφων... άρα τα "άλλα" είναι "αγενή"...?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα δεν ειναι καθαρά αθλητικό αλλα έχει να κάνει και με την σημερινή Ελλάδα, με την υπερπροσφορά εντύπων αλλα και την όλο και λιγότερη ανάγνωση.
    Ακόμα ειναι άξια απορία το γιατι να έχουμε ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ εφημερίδες αθλητικού περιεχομένου και μάλιστα ξέχασα να αναφέρω οτι και οι πολιτικές εφημερίδες έχουν και αυτές το αθλητικό τους ένθετο !!!
    Δηλαδή καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με τι ; Με αθλητισμό ;
    Μα αθλητισμός ειναι να συμμετέχεις, να αθλείσαι και να αγαπάς τα σπορ.

    @ Αντώνη το ναχαζέψω σε κάποια φυλλάδα το κάνω πότε-πότε αλλα με κόπο καταφέρνω να αγνοήσω την φανατίλα που θέλουν να ποτίζουν τους κάφρους - πελάτες τους !
    Η αισθητική του ειναι κάκιστη.
    Ολες δε μηδεμιάς εξαιρουμένης έχουν διαφημίσεις για ρόζ τηλέφωνα !!!! Μα ποιός ΜΑΛΑΚΑΣ παίρνει ρόζ τηλεφωνα σήμερα ;;;

    @ Νικο να μου λείπει τέτοια ...ψυχοθεραπεία απο το σύστημα για μενα. Πάω στη θάλασσα ή στο βουνό και χαλαρώνω.
    Ακόμα καλύτερα αγωνίζομαι σε κάποιο άθλημα και εκτονώνομαι εκεί.
    Τσάμπα κιόλας.
    Σιγα μη πληρώνω για τέτοια σκουπίδια.

    Dr_Pako φοβερός ! Οντως δημοσιογράφοι έχουν βαφτίσει "ευγενή" τα άλλα αθλήματα.
    Αυτο κάνει το ποδόσφαιρο ΑΓΕΝΕΣ !
    Σωστόοοοςςςς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φιλε, αν και αυτη τη στιγμη δεν ειμαι 100% σιγουρος, νομιζω οτι μια δεν εχει τετοιες διαφημισεις. Αλλά πολυ πιθανο ειναι να μην την εχεις διαβασει. Ειναι αυτη που διαβαζω. (βρες τη, δεν ειναι και δυσκολο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η καθε χωρα εχει τον τυπο που της αρμοζει!
    Θα πω χαρακτηριστικα,τι μου ειπε φιλος Γερμανος περυσι, οταν γυρισε απο Ελλαδα:Κωστας,ειδα τις εφημεριδες,τοσες πολλες και με τοσο μεγαλους τιτλους...και νομισα οτι κατι πολυ σοβαρο πρεπει να συναιβηκε ..στον Κοσμο!Αγορασα Γερμανικη να ενημερωθω,αλλα δεν βρηκα τιποτα σουδαιο!
    Του εξηγησα περι τινος προκειται και κουνησε το κεφαλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην Ελλάδα έχουμε πολλές εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοπτικούς σταθμούς και περιοδικά, γιατί όποιος κατέχει ΜΜΕ, πιστεύει (δικαιολογημένα και σωστά) ότι αποκτά πρόσβαση στην εξουσία. Βλέπε Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Λαμπράκη, Λιακουνάκο κ.λ.π. Βγάζουν χρήματα όχι από τα ΜΜΕ που έχουν, αλλά από τ5ις δουλειές που παίρνουν εξ αιτίας αυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απορία:
    γιατί λέγονται αθλητικές εφημερίδες; (Αντιστοίχως αθλητικές ειδήσεις;)
    Μόνο με ποδόσφαιρο ασχολούνται...

    CrazyTourist2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παρά το γεγονός ότι είμαι Ολυμπιακός, εφημερίδες τύπου "Πρωταθλητής" ούτε που τις ακουμπάω.

    Μπορώ και παρακολουθώ και κρίνω.

    Όπως και χθες στον αγώνα με τη Λάρισα και μπράβο στην ομάδα αυτή που έπαιξε μπάλα.

    Το αποτέλεσμα βέβαια δεν ήταν θετικό γι' αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν και γυναικα,τους τελευταιους μηνες που χω αρχισει να ασχολουμαι με ποδοσφαιρο,εχω πιασει τον εαυτο μου να διαβαζει τιτλους αθλητικων εφημεριδων.Δε νομιζω να εμπαινα,ομως,στη διαδικασια να αγορασω καποια,για διαφορους λογους,αλλα κυριως γι αυτο που και συ αναφερεις.
    Δε θα μπω σε μια διαδικασια αναγνωσης σχολιων,που πολλες φορες ειναι υβριστικα,και αποσκοπουν στο φανατισμο.Ειναι κριμα,ακομα και σε τομεις,οπως αυτος του αθλητισμου,να δειχνουμε τοσο χαμηλο επιπεδο συμπεριφορας και γλωσσας!

    Υ.Γ.Ελπιζω να σου περασε το κρυωμα,και να αισθανεσαι καλυτερα!
    Καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαβαζω πολυ εφημεριδα.(φιλαθλο)και αρκετες πολιτικες οποτε μπορω και γω να πω 7 λεξεις.
    Υποκρισια, Συμφεροντα, απλη βλακεια,μαζα,πορωση.λεφτα.
    Η διαταξη αλλαζει απο κατασταση σε κατασταση.
    Κιομως βλεπεις οτι υπαρχουν ανθρωποι που τις αγοραζουν μεσα και γω οποτε φταιμε αμφοτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά δεν έχεις καταλάβει το συγκεκριμένο απωθυμένο που επικρατεί στους Ελληναράδες; Θαρρείς οτι έτσι εύκολα πέφτουν οιάνθρωποι απο τα μπαλκόνια ή έξω απο τις θύρες των ερωμένων τους; Είναιμερικά πράγματα Τζονάκο που χτυπάνε στο κεφάλι και, κυρίως, στο ανδρικό εδω που τα λέμε....βλ. ποδόσφαιρο, βλέπε εκφράσεις, βλέπε τρόπο διασκέδασης...για κάποιο λόγο το σεξιστικό ανέκδοτο είναι πάντα πρώτο και πιάνει!!! Λές να λείπει κάτι;;;;ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εγω δεν διαβαζω αθλητικες εφημεριδες γιατι κολαζομαι βλεποντας τους αθληταραδες....αααχ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μερικές φορές γελάω με τα πρωτοσέλιδα
    αυτών των εφημερίδων..Ακόμα για όταν πρόκειται και για την ομάδα μου.

    Δεν λέω, να υποστηρίξεις την ομάδα σου, αλλά ο φανατισμός δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μου διαφεύγει ποιά εφημερίδα εννοείς Αντώνη. Πάλι καλά που υπάρχει και μια χωρίς ρόζ αγγελίες.
    Πάντως δεν φταίει το πασοκ και για αυτές !

    # Κώστα χαχαχα ! Επαθε πλάκα ο Γερμανός ε ; Εμ τι να πει ο άνθρωπος ; Και εμείς σαν αυτόν αναρωτιόμαστε.

    @ Swell σωστός. Ολόσωστος. Να που συμφωνούμε και σε κάτι εκτός απο το οτι ο ΓΑΠ ειναι ηγέτης.

    @ Τουρίστρια σωστή ! Ποδοσφαιρικές και λίγο για τα μάτια απο τα άλλα !
    Ολα γύρω απο το ποδόσφαιρο. Οταν λέμε όλα, εννούμε να μάθουμε και αν κουρεύτηκε το σέντερ μπάκ και θα πιάνει καλές κεφαλιές !

    @ Βάσσια επιβεβαιώνεις την ελπίδα μου οτι πολλοί τις βλέπουν αλλα δεν τις πλησιάζουν για τους λόγους που αναφέρω στο άρθρο. Πολλή καφρίλα...

    @ armia σ ευχαριστώ πολυ γλυκιά μου ήμουν καλύτερα αλλα απόψε χαλάστηκα πάλι, γκρρρρ, αυτη η ίωση με ταλαιπωρεί.
    Οι τίτλοι των εφημερίδων κατι μπορούν να πούν αν ξέρει κανεις να διαβάζει πίσω απο αυτούς. Να τους μεταφράζει κάπως... :)

    @ peristatiko για τους ίδιους λόγους που ενα ποσοστό αναγνωστών διαβάζει αθλητικές φυλλάδες, ενα άλλο ποσοστό βλέπει Ανίτα Πάνια και Δρούζα στην ΤιΒι. Για να περνά η ώρα. Ετσι όμως τους δίνει πελατεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναι, κάτι λείπει... :Ρ κατι σημαντικό λείπει μάλλον tractatus. Το κατάλαβες.
    Ξέρεις τι εχω παρατηρήσει ;
    Πόσες γυναίκες ειναι με μια αθλητική εφημερίδα στο χέρι να τη διαβάζουν κάπου, στην καφετέρια, στην παραλία ;
    Ουτε μία στις 100.
    Αναρωτιέμαι τελικά τόσο πολύ μεγάλη και καλή πελατεία ειναι οι άντρες γι αυτά τα φύλλα ;

    @ mad2luv εισαι σαφής και ειλικρινής. Ολη αυτη η αθληταρία, τα αντρικά κορμιά, ειναι πρόκληση :)

    @ Akon ειναι για γέλια. Μόνο που δεν μου βγαίνει πάντα.

    @ Tzonakos δε μπας να βάλεις κανα άλλο θέμα ; Κανα στείο, καμμια φωτογραφία ; Να ετοιμάσεις μπλογκοπαίγνιο μήπως ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πρωτα μια παρατηρηση και μετα θα σου πω ποια ειναι η εφημεριδα χωρις ροζ.

    Συγνωμη, απαντας στον εαυτο σου;;;
    Με κουφανεςςςςςςςς λεμε!!!

    Φιλε, το ΦΩΣ δεν εχει ροζ αγγελιες.

    Και κατι αλλο. Το ΠΑΣΟΚ φταιει για τα παντα. Και για το οτι το Σαββατο εβρεχε και σημερα ειχε 20 βαθμους και μεθαυριο θα εχει 30. Μα τιποτα δεν εκαναν τοσα χρονια που κυβερνουσαν;;; Ελεος!!!

    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τζον εγω παντως τα εβγαλα φωτο τα βρακια μου...χαχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μα εγω δεν ειμαι συμμετέχων Αντώνη ; Μου απαντάω λοιπόν :))

    @ mad2luv ετσι. Η προετοιμασία ειναι το ήμισυ του παντός. Το άλλο ήμισυ ειναι η πράξη :) Χαχαχαχαχα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. δεν μπορουσα να διαλεξω και εβαλα 5...αμεεεε...χαχαχα..θα βρω και μια με ωραιο κωλο να τα φορεσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. :)) :)) ... εκτός θέματος babe...
    Αλλα δεν πειράζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και μετά για τα ανοιγμένα κεφάλια-σπασμένα χέρια και πλευρά φταίει ο φούφουτος και η κακιά η ώρα... Ενώ ο ψευτοτσαμπουκάς των παραγόντων και των φερέφωνών τους (βλέπε κατευθυνόμενη αθλητική δημοσιογραφία) στο απυρόβλητο...
    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "αθλητισμός είναι να συμμετέχεις και να αγαπάς τα σπόρ" ....
    Αυτό είναι η πραγματικότητα. Μα όταν αγαπάς τα σπόρ χαίρεσαι έστω και να η αντίπαλη ομάδα έπαιξε καλά και δεν τα κάνεις λαμπόγυαλα επειδή έχασε η ομάδα σου....
    Οι αθλητικές εφημερίδες πράγματι είναι πολλές, μα μήπως δεν είναι πολλές και οι πολιτικές εφημερίδες η τα περιοδικά????

    Καλή εβδομάδα tzonako

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Kαλημέρα φίλε μου
    σκεφτόμουν να ασχοληθώ με το ίδιο ακριβώς θέμα αλλά με πρόλαβες και τα είπες και καλύτερα.
    Ο Σβέν Γκόραν Έρικσον είπε κάποια στιγμή ότι οι Άγγλοι ανακάλυψαν το ποδόσφαιρο για να ασχολούνται το γουήκεντ και οι Ιταλοί για όλη την επόμενη εβομάδα. Ξέρετε πόσες αθλητικές εφημερίδες έχει η Αγγλία?Καμμία! Η Ιταλία έχει την μεγαλύτερη (Gazetta dello Sport)Άς μη μιλήσουμε για δώ, όπως πολύ σωστά λες αυτές είναι φυλλάδες δεν είναι εφημερίδες.Πάντα θυμάμαι ένα πρωτοσέλιδο μετά την ήττα της Εθνικής απο τη Φινλανδία με 5-1 στο πρώτο μάτς τού Όττο στον πάγκο:
    "ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ...ΧΑΓΚΕΛ" όπου προσπαθούσαν να διώξουν τον προπονητή μετά το πρώτο του μάτς.
    Τι να πεί κανείς, ένας ολόκληρος κόσμος ζεί τροφοδοτώντας αυτό το κύκλωμα του ηλίθιου κίτρινου φανατισμού.
    (Σόρρυ για το μακρυνάρι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σύμπτωση, τώρα δα άφησα σχόλιο σε σενα dyosmaraki για τα παπούτσια !
    Καλη βδομάδα και σε σενα.
    Ναι, σπορ ειναι πρώτα η συμμετοχή.

    @ kitsosmitsos αυτό ακριβώς συμβαίνει. Οι φυλλάδες πυροδοτούν το κλίμα και μετα δεν τρέχιε μία !
    Γράφουν κιόλας για τα επεισόδια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μια χαρα τα λές o kyrios.
    Σαν κύριος :)
    Η πλάκα ειναι όπως είπαμε οτι αθλητικό ένθετο έχουν και οι πολιτικές μας εφημερίδες !
    Δηλαδη ειναι σαν να σπρώχνουν τον κόσμο να ασχολείται με τα σπορ ετσι ωστε να ξεχνούν άλλα προβλήματα και ταυτόχρονα να ποτίζονται με φανατισμό που κάποιους φαίνεται οτι εξυπηρετεί.
    Γράψε οσα θες εδω, δεν υπάρχει πρόβλημα Κύριος και καλωσήλθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ..πριν 4 χρόνια ερωτεύτηκα κεραυνοβόλα την Πλατεία Εξαρχείων επειδή στα τραπεζακια των καφέ ΔΕΝ ειχε αθλητικές εφημερίδες.. "Ε" και το πολύ πολύ τιποτα "ΝΕΑ"... Αυτές διάβαζαν οι θαμώνες...

    4 χρόνια μετά δεν τολμώ να παρατηρήσω, από φόβο μήπως δώ τις ίδιες εφημερίδες πάνω στα τραπεζάκια....

    Χίλιες φορές καλύτερα να δω Sportime...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ακου κι αυτό
    Χτές κάποιος φίλος μού δείχνει διαφημιστική καταχώρηση του σε μία αθλητική τού ΠΑΟΚ που αγνοούσα την ύπαρξη της (Δικέφαλος..κάτι)για να χαρώ καθότι...ΜΠΑΟΚ και εγώ.
    Και κάνω την απλοική σκέψη, σε μία εποχή που η ομάδα πάει απ' το κακό στο χειρότερο που έχει καταρίψει όποιο αρνητικό ρεκόρ είχε μείνει ακατάριπτο, είναι δυνατόν να βγαίνουν κι άλλες φυλλάδες να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καταλαβαίνω γιατι το λες αυτο elate. Ο Τύπος γενικότερα βρίσκεται σε παρακμή.
    Οι πολιτικές εφημερίδες εξυπηρετούν σαφώς συμφέροντα, δύσκολα βρίσκει κανεις αντικειμενική ενημέρωση χωρίς καθόλου τρύκ επικοινωνιακά υπερ κάποιων και έμμεσα εις βάρος άλλων.
    Παράλληληα ο αθλητικός τύπος φαίνεται οτι έχει πελατεία. Δεν άκουσα να κλείσει κάποια αθλήτική φυλλάδα λόγω μικρής κυκλοφορίας !
    Αλλα τι ναδιαβάσει ο κόσμος την ωρα που πίνει τον καφέ του ;
    Εγω προτείνω βιβλία.
    Και πάντα έχω στο αυτοκίνητο κάποιο βιβλίο.
    Μην ξεχνάμε και την τιμή των εφημερίδων πλέον και την επιρροή που έχουν οι εκδότες πάνω στους πολιτικούς.
    Αρα αγοράζοντας εφημερίδα, ταϊζω την διαπλοκή.

    Ο kyrios κι άλλη ;;; Χα !
    Εμ βρίσκουν πελάτες ! Αν δεν βρίσκουν ίσως βάλουν μυαλό.
    Το πολύ 4 πρέπει να υπάρχουν. Και πολλές λεω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Tzonako οι μισές εφημερίδες κάνουν αβάντα τον πρόεδρο και οι άλλες μισές αυτούς που θέλουν την προεδρία! Τόσο απλά. Εξυπηρετούν συμφέροντα. Το ίδιο γίνεται και με τις πολιτικές εφημεριδες. Εκεί μάλιστα παίζουν και τεράστια διαφημιστικά πακέτα διαφόρων ΔΕΚΟ σε εφημερίδες που δεν πουλάνε ούτε 5000 φύλλα. Όλοι για τη μασαμπούκα και οι επιπτώσεις που σωστά γράφεις είναι οι παράπλευρες απώλειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σταμάτησα να διαβάζω αθλητικές εφημερίδες. Λαικισμός και οπαδισμός...
    Άσε που ξεχνάμε τα ελληνικά αν τις πολυδιαβάζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ποτέ μου δεν παρακολουθούσα τα αθλητικά και πόσο μάλλον τις αθλητικές εφημερίδες που μόνο να φανατίζουν ξέρουν. Δεν πρόκειται να αρχίσω τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Έχω διαρκείας στην Τούμπα και σκέφτομαι αν θα πάρω και του χρόνου. Αυτό το απίστευτο υβρεολόγιο που εξαπολύεται εν χορώ από την κερκίδα των οργανωμένων (συχνά με δεύτερη φωνή κι από άλλους) από την αρχή ως το τέλος με ποικιλίες του κάμα σούτρα, με μάνες γυναίκες, πόλεις, συχνά χωρίς λόγο με μικρά παιδιά να συνοδεύουν ρυθμικά με παλαμάκια, που μπορεί να οδηγήσει και πόσο αμέτοχες είναι οι φυλλάδες που αναφέρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και το αλλο που το πας; Στο 1,30 οι εφημεριδες!!!! 30% αυξηση σε μια μερα!!! Ενταξει, οι περισσοτερες αθλητικες παραμενουν στο 1 ευρω αλλα σιγα μη περιμενουν πολυ....
    Η γενια μας μπορει να κανει την διαφορα και εδω.... Κλειστε την τηλεοραση, μην αγοραζετε εφημεριδες!!! Μπορουμε και μονοι μας να διαμορφωσουμε την αποψη μας. Δεν σας χρειαζομαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Την τελευταία οκταετία θα έλεγα, ο Τύπος έχει εξελιχθεί σε δυνατό μέσο πίεσης, επιρροής και διαμόρφωσης γνώμης. Βλέποντας πόσο επηρρεάζονται τα πρόβατα... εεε... σόρρι τα πλήθη, όρμησαν οι εκδότες να βγάζουν όλο και πιο πολλά έντυπα.
    Μέσα απο αυτά, αρθρογραφούν διάφοροι έγκριτοι δημοσιογράφοι. Σπουδαγμένοι.
    Μάθανε επικοινωνία μεταξύ άλλων εκει που σπούδασαν. Δηλαδή πώς να χειρίζεσαι τα θέματα επικοινωνιακά.
    Αυτό τους κάνει εργαλείο στα χέρια του μεγαλοεκδότη που πιθανότατα έχει δικούς του λόγους να εμφανίζει καταστάσεις ή όχι, ανάλογα ποια τον εξυπηρετεί.
    Θυμάστε τι χαμός έγινε με τον Μπόμπολα....
    Πρόσφατα έχουμε και τα free press. Και εκει τα ίδια.
    Grammateas είχες χαθεί λιγο, χαίρομαι που επέστρεψες.

    @ Swell ωραίο το αρθράκι σου για τους Ραν ταν Πλαν :)

    @ Λάκων όντως, τα ελληνικά τους συχνά ειναι καταστροφή !

    @ Strahd σαν το τσιγάρο. Αν δεν το άρχισες, μην το αρχίσεις τώρα.

    @ Αθλιοι αυτα με ενοχλούν και εμένα, όπως τα λες. Επιπλέον όποτε πάω γήπεδο, βλέπω ελάχιστες οικογένεις στην κερκίδα. Οι φυλλάδες απευθύνονται σε κάφρους, όχι σε παιδιά, όχι δηλ. στο αύριο του ελληνικού αθλητισμού.

    @ Ασημώνης... σε λίγο καιρό θα ...ασημώνουμε για να αγοράσουμε εφημερίδα και πάλι δεν θα αξίζει τα λεφτά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. θα συμφωνήσω με όσα λες και μπράβο σου που ανέπτυξες αυτό το θέμα σαν post.
    Δε θα αναλύσω τα χιλιοειπωμένα όπως ότι οι άλλες ευρωπαικές χώρες με φοβερά πρωταθλήματα όπως η Αγγλία και η Ισπανία έχουν 1-3 εφημερίδες.
    Στην Ελλάδα, δυστυχώς, ακόμα και οι 'αντικειμενικές'εφημερίδες γλείφουν μέσα σε 1 εβδομάδα και τους 3 μεγάλους από 2 φορές τον καθένα.
    Στη χθεσινή εκπομπή του Γεωργίου στο ραδιόφωνο όμως άκουσα και μια άλλη άποψη από έναν ακροατή που δεν την είχα σκεφτεί.Αν όλες αυτές οι εφημερίδες κλείσουν κάποια μέρα πού θα εργαστούν όλα αυτά τα παιδιά που τελειώνουν τις ιδιωτικές σχολές δημοσιογραφίας..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ρε άτιμα παιδάκια δεν με αφήνετε να ανεβάσω άλλο θέμα, όλο και κάτι νεο μου βάζετε.
    Καλά κάνετε όμως.
    Λοιπόν άκου την άποψή μου Νίκο και φτιάξε καφέ, ειναι να πώ πολλά.
    Αν ειναι ετσι, δηλ. να έχουν δουλειά τα χιλιάδες δημοσιογραφόπουλα που βγαίνουν μάλιστα κι απο Σχολές όπου διδάσκουν και πολλά ονόματα της τηλεόρασης, διάσημα, τότε πρέπει να δεχτούμε να υπάρχουν καταστάσεις απλά για να θρέφουμε κάποιους.
    Οσο σκέφτομαι οτι στα νοσοκομεία υπάρχει μεγάλη έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού, λέω οτι κακώς βγάζουμε δημοσιογραφόπουλα ενω θέλουμε νοσηλευτές !
    Αυτη τη μλκία με το σμπάθχιο μου την ειχε πει ταξιτζής κάποτε.
    Πήγε να μου φάει τα ρέστα με την δικαιολογία : "Και πώς θα ζήσουμε εμείς ; "
    Τα ίδια μου λέει κι η μάνα μου "και πώς θα ζήσουν αυτοί ;" για τους παπάδες και τα τυχερά που ΑΠΑΙΤΟΥΝ.
    Η ποσότητα βγαίνει σε βάρος της ποιότητας, και να πω κατι, δεν με ενδιαφέρει πού θα εγραστούν τα δημοσιογραφάκια, χέστηκα κοινώς.
    Δεν εχω κάτι με αυτα τα νεα παιδιά, αντίθετα τα συμπαθώ πολύ. Ειναι φιλόδοξα και ξεκινάνε τη ζωή τους.
    Αν λοιπόν αυριο βγούν αλλες 3.000 νέοι δημοσιογράφοι, πόσες θα γίνουν οι αθλητικές φυλλάδες ;;;
    Ουτε να το σκέφτομαι !
    Ας βρούν αλλού δουλειά, δεν ταϊζω κατι που όχι μόνο δεν θέλω αλλα κάνει και κακό στην κοινωνία !
    Υπάρχει κορεσμός και ξέρεις τι θα πει αυτό ; Κούραση και φτήνεια.
    Αυτα τα παιδιά εργάζονται σίγουρα με όχι παραπάνω απο 700 ευρώ.
    Λές να ειναι ευτυχισμένα ;
    Μήπως το -ανίκανο- Κράτος πρέπει να ζυγίσει τις ανάγκες του και να πει ποιούς χρειαζόμαστε και πόσο και πού ;
    Ειμαστε 11.000.000 άνθρωποι.
    Βγάλε τα παιδιά και τις γιαγιάδες... πάμε στα 6.000.000 περίπου, μαζι με τους αλλοδαπούς.
    Αυτο μας κάνει μια εφημερίδα αθλητική ανα 300.000 άτομα. Πόσα φύλλα πουλάει η καθε μία ;
    Πιστεύει κανείς οτι όλες ειναι κερδοφόρες ;
    Αρα τα νεα αυτά παιδιά εργάζονται σε ημιθανείς επιχειρήσεις ;
    .... ή απο κάπου αλλού εισπράττουν και ζούν καλά οι εκδότες και 5-6 άλλοι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ποσες φορες τα εχω πει ρε Γιαννη... Σου απαντησα και στο Τριτο Μάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ένα παιχνίδι στην Ελλάδα συζητιέται πολύ περισσότερο απ' όσο διαρκεί!

    Επειδή λοιπόν στο εξωτερικό έχουν δώσει σημασία στο παιχνίδι, έχουν και λιγότερες εφημερίδες που ασχολούνται με κάθε ανούσια λεπτομέρεια...

    Εκεί οι αναλύσεις τους είναι τεχνικές όχι τεχνητές. Σε βοηθούν έτσι να καταλάβεις ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά ένα παιχνίδι με 22 ανθρώπους που κλωτσάνε μια μπάλα.

    Εδώ η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο είναι Must για κάθε μεγαλομεσαίο επιχειρηματία που θέλει να γίνει "τεράστιος".

    Γι' αυτό συντηρούνται εφημερίδες που πουλάνε 2.000 φύλλα ημερησίως ;-)

    Συγγνώμη για το μεγάλο post, αλλά ως λάτρης του ποδοσφαίρου κι όχι σαν ειδωλολάτρης των ποδοσφαιρανθρώπων βρήκα το θέμα σου πολύ ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Σε ευχαριστώ πολύ ikor. Eιναι πράγματι ενδιαφέρον και μεγάλο θέμα και προσπάθησα να μην επεκταθώ σε ορισμένες πτυχές του που θα άνοιγαν με τη σειρά τους άλλα θέματα.
    Λες και εσυ λοιπόν οτι αυτές οι εφημερίδες χρησιμοποιούνται ως μέσον για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα επιχειρηματιών.
    Και συντηρούνται καλά αν και δεν πουλούν πολλά φύλλα.
    Αρα για τον φίλαθλο τον αγνό, πόσες απο αυτές ενδιαφέρονται ;
    Θα έπρεπε να έχουμε παραπάνω απο 4 ;

    Βρασίδα ναι τα είπαμε και αλλού αυτά φίλε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Νομίζεις ότι δεν μπορούν να γράψουν λάθος ένα σκορ.
    Εδώ εξαφάνισαν χιλιάδες ανθρώπους ;)
    Ρίξε μια ματιά στο blog του Μαρκάκη markakis.yooblog.com να δεις κι άλλα όμορφα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Nαι, και να σε διορθώσω, ειναι
    markakis.yooblog.gr και όχι .com/
    Φοβερός, δεν ήξερα οτι έχει μπλόγκ, σ ευχαριστώ πολυ θα τον διαβάζω στο εξής !
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape