Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Να οργανωθούμε λέμε

Πάει και αυτο το Συνέδριο. Για να είμαι ειλικρινής η εκλογή των μελών του Εθνικού Συμβουλίου μου άφησε μιά κάπως πικρή γεύση για το αποτέλεσμα που δεν δείχνει να αλλάζουν πολλά ως προς τα πρόσωπα και ως προς τις τακτικές και μηχανισμούς.
Δεν θέλω να κάτσω να κάνω καμμια ανάλυση και μάλιστα μερικοί συν-μπλόγκερς όπως ο NdN και η Vassia μου ζήτησαν να γράψω όσα ξέρω απο πρώτο χέρι σαν παρατηρητής του Συνεδρίου αυτού. Οπως ειπα κι αλλού, ξέρω όσα έπεσαν στην αντίληψή μου. Για όσα δεν ξέρω, δεν μπορώ να έχω άποψη ούτε θα κάνω εδω copy/paste την άποψη άλλου για να την οικειοποιηθώ κιόλας.
Μετέφερα μερικά πράγματα στις προηγούμενες δύο αναρτήσεις και στρέφω το ενδιαφέρον μου και αλλού γιατι όπως έχω πει δεν θέλω να έχω ενα αμιγώς πολιτικό μπλόγκ.
Πριν κλείσω το κεφάλαιο "8ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ" θέλω να πώ οτι η εκλογή και επανεκλογή πολλών απο τα πρόσωπα του νέου Εθνικού Συμβουλίου με απογοήτευσε όχι τόσο για τα πρόσωπα όσο για το οτι δεν είδα τόσα πολλά νέα και αξιόλογα πρόσωπα να εκλέγονται και αντ' αυτών λειτούργησαν μάλλον πάλι οι "γραμμές" και πολιτικές συμμαχίες εκ των έσω. Παρασκηνιακές δηλαδή. Ψιθυρίσματα των διαδρόμων.
Αυτο όμως δεν είναι αντίθετο προς την επιθυμία του προέδρου για καθαρά, άφθαρτα πρόσωπα ;
Δεν καταλαβαίνω πχ τι νέο έχιε να προσφέρει ο Λ. Κανελλόπουλος ή ο Παναγιωτακόπουλος.
Ας πάνε κάπου αλλού, σε μιά άλλη "πρώτη γραμμή" και ας κάνουν χώρο σε νέους.
Και οταν λέω νέους εννοώ όχι μόνο πιτσιρικάδες. Εν πάσει περιπτώσει φρέσκους αλλα πρόθυμους να τινάξουν την παλαιοκομματική νοοτροπία απο το κόμμα.
Και επίσης οταν λέω νέους δεν εννοώ απαραίτητα τους γιούς και τις κόρες των βουλευτών και πρώην υπουργών. Δεν με πείθουν.
Ο Γ.Α.Π. με το να προτείνει απο το βήμα του Συνεδρίου την εκολγή νέων προσώπων έριξε το μπαλάκι στα στελέχη και ταυτόχρονα το έβγαλε απο πάνω του. Τώρα, η ευθύνη για όσα συμβούν θα μοιραστεί σε όλους. Αρκετά την φορτώθηκε ο ίδιος.
Πρέπει να αποδείξουν τι μπορούν να κάνουν. Να με κάνουν να ελπίζω σε πολλά, να μου δώσουν βήμα, ευκαιρία, να πράττουν γρήγορα και καίρια, να παράγουν πολιτική εφαρμόσιμη στην Κοινωνία.

Δεν βάζω και στοίχημα όμως. Λυπάμαι, αλλα θα προτιμούσα πρώτο τον Θ. Καραγιάννη ή την Κ. Κοτσώνη και τον Παπανώτα παρά την κα. Φώφη.

Κύριοι Σύνεδροι αποδείξατε πολλά. Απο εδω και πέρα φέρετε και εσείς την ευθύνη το ίδιο με τα εκλεγμένα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Θα την αναλάμβανα και εγω αν ήμουν Σύνεδρος με ψήφο. Το σύνθημα του ΓΑΠ " Οργανωθείτε, αγωνιστείτε, αντισταθείτε" το πήρα σοβαρά.
Κάποιοι όμως δεν το άκουσαν.

=====================================================

Χθές πήγα για καφέ κάπου στη Βούλα το απόγευμα.
Δύο τραπέζια πιο εκεί καθόταν μια οικογένεια. Μπαμπάς, μαμά και κόρη 8 ετών.
Μιλούσαν. Μόνο που δεν ακούγονταν. Με νοήματα έλεγαν τα πάντα.
Καταλάβαινα τι έλεγαν απο τα νοήματα. Ηταν κωφάλαλοι. Το κορίτσι δεν ξέρω.
Στον κόσμο των κωφαλάλων, δεν υπάρχουν ψίθυροι.

25 σχόλια:

  1. για το πρωτο μερος....χμμμ...ο καιρος χαλαει απο αυριο...τοπικες νεφωσεις και κατα τοπους βροχες θα εχομεν...

    για το δευτερο,δεν μου φαινεται παραξενο...εχω μεγαλωσει με κωφαλαλους(η θεια μου και ο αντρας της..)τρελαινομαι οταν πετυχαινουμε κωφους και καποιοι τους θεωρουν "αξιοθεατα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζονάκο.....:))
    Οσο για το συνέδριο συμφωνώ και μελαγχολώ πλέον. Δεν είδα καμια αλλαγή γιατί και ο νέος που εξελέγη ήξερε σαφώς απο γραμμές...και φάνηκε. Ομως, έπρεπε να το περιμένω αφού ο προσυνεδριακός διάλογος ήταν αυτός που ήταν...όλα εδώ πληρώνονται που λένε...Πάντως ένα κέρδος υπήρξε για μένα και το ανάρτησα...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο λίγο μ'ενδιαφέρει το συνέδριο μπροστά σ'αυτά που τραβάνε οι κωφάλαλοι...μην τα ξαναλέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε άσε μας με το συνέδριο και γράψε για sex!!! Όπως πολύ σωστά το διακωμώδησε και η "Ελληνοφρένεια", "Νύχτες Κωμωδίας" ήταν!
    Καλή βδομάδα Johnny boy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Câmera Digital, I hope you enjoy. The address is http://camera-fotografica-digital.blogspot.com. A hug.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. tzonako,
    παρακολούθησα όσο μπορούσα και γω το συνέδριο λιγότερο από τον Τύπο και περισσότερο από το blog του vrypan και τις παρατηρήσεις του nylon.gr. Συμφωνώ και γώ απόλυτα μαζί σου με όσα αναφέρεις για την ανανέωση προσώπων. Όπως και για το γεγονός των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων. Αναμενόμενο ήταν. Όμως το ΠΑΣΟΚ σε αυτό το συνέδριο έκανε κάτι πρωτόγνωρο όσον αφορά την πρόσκληση στους bloggers. Το προηγούμενο post σου δίνει μια εικόνα ουσιαστική να καταλάβουμε και οι υπόλοιποι ποιο ήταν το κλίμα.

    Τη καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωχ (θα γίνω λίγο σπασίκλας)

    Κωφός = Ατομο με πρόβλημα ακοής (μιλάει με τον "τρόπο" του, διαβάζει χείλια, γίνεται βουλευτής, δε μιλάει καθαρά γιατί ποτέ δεν άκουσε αλλουνού ομιλία)

    Κωφάλαλος = Ατομο με πρόβλημα ακοής και νοητική υστέρηση

    Καλημέρες Τζον ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαίρομαι που συμφωνούμε mad2luv ...

    Το τι νύχτες ήταν δεν θα μου το πεί η "Ελληνοφρένεια"΄σε μενα ούτε σε κανέναν όσους συμμετείχαν με ελπίδες και αισοδοξία.
    Οτι έζησα στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ηταν μια εξαιρετική εμπειρία που θα συνιστούσα σε κάθε άνθρωπο που πληρώνει φόρους γι αυτόν τον τόπο.
    Για σέξ θα μιλήσουμε οταν έρθει η ώρα του. Οταν σβήσει ο απόηχος.

    tractatus αν πάει κανεις με τις γραμμές, μπορεί άραγε μετά να πολεμήσει αυτές εκ των έσω ; Ειναι ενα μεγάλο θέμα αυτό για να συζητήσουμε στο μέλλον.

    patsiouri no comment :)

    JD απο κοντά το ζεί κανείς διαφορετικά. Υπάρχουν πολλά πράγματα που καλύτερα να τα δείς ο ίδιος απο πρώτο χέρι και μένουν τυπωμένα μεσα στο μυλό μας.

    MAD αν και δεν καταλαβαίνω πώς ο "κωφάλαλος" ειναι συνδεμένος και με νοητική στέρηση, οι περισσότεροι οταν λένε "κωφάλαλος" δεν υπονοούν καθυστερημένο νοητικά άνθρωπο.
    Ειδικά εγω δεν εννοώ αυτό !
    Ισως η λέξη κωφός αποδίδει ορθότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η κοτσωνη ειναι κορη του παλαιου υπουργου Θοδωρη κοτσωνη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν είμαι σίγουρος laplace αλλα θα το ρωτήσω. Δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα και απο μένα,

    αναφορικά με τις εραγασίες του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, αν και δεν τις παρακολούθησα ούτε απο τον Τύπο, είμαι σίγουρος πως δεν έχουν να προσφέρουν κάτι φρέσκο στην πολιτική ζωή του τόπου. Θεωρώ πως το ΠΑΣΟΚ έχει εδώ και καιρό κλείσει τον δημιουργικό του κύκλο και σύντομα θα κλείσει και τον ιστορικό. Το κακό τηε υπόθεσης είναι πως πραμένουν μέσα στα στεγανά του κινήματος εγκλωβισμένες προοδευτικές και δημοκρτικές φωνές με αποτέλεσμα την κυριαρχία όχι μόνο της Δεξιάς αλλά κυρίως του Δεξιού συντηρητικού τρόπου σκέψης.

    Όλα αυτά βεβαια είναι προσωπικές απόψεις, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν, απλά το ΠΑΣΟΚ μου δίνει αυτήν την εντύπωση.

    ΥΓ: Μου άρεσε πολύ η τελευταία φράση... Ειδικά αν σκεφτούμε πόσοι ψίθυροι υπάρχουν στον κόσμο των "φυσιολογικών" ακουόντων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευχαριστώ Θόδωρα. Εισαι μάλλον απο τους λίγους που έπιασαν ακριβώς το πνεύμα της διπλήα αυτής δημοσίευσης.

    Για το ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνώ οτι έχει κλείσει τον κύκλο του, αντίθετα μπορεί να ανοίγει εναν νέο. Θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δύσκολοι καιροί για αλλαγές
    Δεν εξηγείται αλλιώς η όλη φάση!!!
    Οσο για το τελικό αποτέλεσμα...θα δούμε
    Τι να πω?
    Απο το στόμα σου και στου Θεου
    το αυτί!!!

    Το δεύτερο σκέλος μου έφερε στο
    μυαλό την ταινία "παιδιά ενός κατώτερου Θεού"

    Καλή σου μέρα Tzonako!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τζονάκο μου,
    δεν θα την κρύψω την απορία μου. Τι ακριβώς έχει κάνει η κα Γεννηματά, εκτός από το να φέρει ένα "βαρύ" επίθετο, ώστε να δικαιούται τους περισσότερους ψήφους;; Μήπως επειδή έδειξε πλήρη καταφρόνηση στο Σύνταγμα στις περασμένες βουλευτικές εκλογές και "ηγήθηκε" του ψηφοδελτίου Επικρατείας, παρά τo σαφέστατο κώλυμα της;; Τι να σου πω βρε Τζονάκο μου η απογοήτευση που είχα, εξακολουθεί να υπάρχει και μετά το Συνέδριο, δεν μειώθηκε καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τζονάκο, εμένα μου έμεινε πολύ πικρή γεύση.

    Διάβαζα και σήμερα στις εφημερίδες για το συνέδριο και τα συμπεράσματα, και κινούνται στα ίδια πλαίσια.
    Όχι ενθαρρυντικά.

    Λυπάμαι αλλά κάτι δεν πάει καθόλου καλά.
    Συμφωνώ για την Φώφη και όχι μόνο.

    Ευχαριστώ για τη μεταφορά των εντυπώσεων σου.
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα Τζονάκο,
    Θα σταθώ και εγώ στην εκλογή του Εθνικού Συμβουλίου. Οταν λέει ο ΓΑΠ «δεν θέλω κανέναν δίπλα μου με (ένοχο) κυβερνητικό παρελθόν και την ίδια ώρα κάποιοι μοιράζουν λίστες, είναι δεδομένο ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν θα αναφερθώ καν σε ονόματα, απλά θα πω ότι περίμενα κάποιοι να κάνουν πίσω μόνοι τους. Δεν έκαναν και επομένως η λύση είναι να τους κλωτσήσουμε. Τελος πάντων, ο αγώνας ακόμα δεν τελείωσε και από τη στιγμή που αποφασίσαμε να συμμετέχουμε θα μείνουμε μέχρι τέλους. Αυτά τα λίγα και περιμένουμε. Εχουμε και το Πολιτικό γραφέιο, τον Γραμματέα και μάλλον ακόμα ένα όργανο. Ας τα δούμε όλα και τα ξανασυζητάμε.

    Πάμε στο δεύτερο θεματάκι. Λοιπόν είχα και εγώ κάποια επαφή με κωφάλαλους και με εντυπωσίασε η αίσθηση του χώρου που έχουνε. Μπορούνε από της στάση του σώματος των άλλων να καταλάβουν ακόμα και το τι συμβαίνει γύρω τους. Σε έναν αγώνα μπάσκετ (που έχει και ταιμ αουτ) το να βλέπεις πως συννενοούνται 10 κψφάλαλοι είναι πραγματικά εντυπωσιακό και σου δείχνει τι μπορεί να κάνει η θέληση του ανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τζονάκο, τα είπαμε στο Συνέδριο μέσες άκρες. Βαριέμαι να το ξαναγράψω, οπότε το κάνω copy όπως το έγραψα στο Δημήτρη. είναι λίγο μεγάλο, συγγνώμη...Στα εργαστήρια διαλόγου αναπτύχθηκε ένας ουσιαστικότατος διάλογος, στον οποίο συμμετείχαν οι σύνεδροι που πήγαν στο Συνέδριο για να συζητήσουν, και όχι για να ψηφίσουν. οι θεματικές ενότητες ήταν ενδιαφέρουσες, η συμμετοχή ικανοποιητικότατη και το επίπεδο προβληματισμού αρκετά καλό. Αυτό ήταν το αισιόδοξο κομμάτι του Συνεδρίου.
    Στην Ολομέλεια του Συνεδρίου δεν υπήρξε τίποτε άλλο από τη γνωστή και συνηθισμένη πασαρέλα των κεντρικών στελεχών. Οι τοποθετήσεις στην πλειοψηφία τους περιστρέφονταν γύρω από το αυτονόητο.Εκφράστηκαν δύο κυρίως απόψεις. Η μία άποψη που επέμενε ότι κύριο μέλημα του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, και η άλλη ότι προτεραιότητα έχει η παραγωγή πλούτου. Σε αυτό εστιάστηκαν οι διαφοροποιήσεις ανάμεσα στους “αριστερόστροφους” και τους “κεντροαριστερόστροφους”. Θεωρώ την αντιπαράθεση αντιδιαλεκτική και ανιστόρητη για ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, για τον απλούστατο λόγο ότι αυτοί οι δύο στόχοι είναι αλληλένδετοι και πλήρως εξαρτημένοι για ένα κόμμα που αποσκοπείστην άμβλυνση των κοινωνικών αντιθέσεων. Με άλλα λόγια, τα κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπέκυψαν σε αυτό που οι μεταγενέστεροι μαρξιστές αποκαλούν (και ορθά) “μηχανιστικό οικονομισμό”. Η κουβέντα έγινε σε αυτή την κατεύθυνση, μόνο και μόνο για να μη θιγούν δύο άλλα, κυρίαρχα κατά την άποψή μου ζητήματα.
    1. Κανείς δεν έθιξε το ζήτημα της ιδεολογικής συντηρητικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Παρά το γεγονός ότι η οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς, η Δεξιά εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη. Η σύγκριση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών ανάμεσα στις διακυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι θετική για το ΠΑΣΟΚ. Γιατί άραγε δεν αρκεί η οικονομική επιδείνωση, για να στρέψει τα λαϊκά στρώματα προς το ΠΑΣΟΚ; Οχι επειδή το ΠΑΣΟΚ δεν πείθει για τις οικονομικές του προτάσεις, αλλά επειδή δεν προσφέρεισαφή ορθολογική πρόταση που να συγκρούεται με το δεξιό λαϊκιστικό ανορθολογισμό.Ο κόσμος ψηφίζει φοβικά. Αμύνεται απέναντι στη ρευστότητα της παγκοσμιοποίησης, και επιλέγει την “επιστροφή στις ρίζες”. Σκέφτεται ξενόφοβα, καχύποπτα, εθνοκεντρικά. Η ιδεολογική κατεύθυνση της κοινωνίας επηρεάζεται από την ακροδεξιά του Αδωνι και του Ανθιμου. Βλέπουμε πάλι γύρω μας εχθρούς, μειοδότες και ανθέλληνες.Και το ΠΑΣΟΚ κάνει την πάπια. Θυμίζω την υπόθεση του βιβλίου ιστορίας. Το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να χάσει η ΝΔ δυο μονάδες προς το ΛΑΟΣ,δεν εξηέφρασε καμία άποψη. Αφησε το πεδίο ελεύθερο στον Καρατζαφέρη και τους ελληναράδες του, και δεν υπερασπίστηκε ούτε το θεμελιώδες δικαίωμα των μαθητών να μαθαίνουν την ιστορία όπως γράφεται στις πηγές και όχι όπως τη διαστρεβλώνουν οι ιδεοληψίες των εθνικιστών.
    2. Ο κόσμος που σκέφτεται έτσι, αποτελεί την εκλογική πελατεία και πολλών μεγαλοπασόκων. Ο κόσμος που φοβάται τον ανταγωνισμό και την παραγωγική διαδικασία, προτιμά το ρουσφέτι, το βόλεμα, την προσωπική σχέση υποτέλειας με το βουλευτή. Και επειδή και το ΠΑΣΟΚ είναι σύστημα εξουσίας, κανένας βουλευτής δεν πρόκειται να θυσιάσει το πελατολόγιό του, δεν πρόκειται να παραχωρήσει το μερίδιο εξουσίας του, σε μια κομματική οργάνωση ανοιχτή, που να παράγει προβληματισμό και απαντήσεις. Το κλείσιμο των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ είναι συνειδητή επιλογή των μεγαλοστελεχών του, τα οποία, παρά τις αντιθέσεις τους (βενιζελικοί-παπανδρεϊκοί τώρα, σημιτικοί-τσοχατζοπουλικοί παλιότερα)έχουν κοινό σημείο αναφοράς, ταύτιση συμφερόντων, τέτοια που να αποτρέπει οποιαδήποτε προσπάθεια ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού. Η ανανέωση γίνεται πλέον όπως στην εκκλησία: τα μεγαλοστελέχη φεύγουν όταν τους σηκώσουν τέσσερις…Αλλά και τότε, η διάδοχη κατάσταση είναι έτοιμη. Πρόσωπα που δεν έχουν αναλάβει ποτέ καμία ευθύνη, καμία πρωτοβουλία, καμία δραστηριότητα, πρόσωπα που δεν έχουν υπάρξειούτε γραμματείς κομματικής τοπικής οργάνωσης, πρόσωπα που ποτέ κανείς δεν τα έχει ακούσει να εκφράζουν δημόσιο λόγο, αναδεικνύονται σε κεντρικές καθοδηγητικές θέσεις. Το σύστημα καλά κρατεί…Οσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, οι οργανώσεις θα αδειάζουν και τα πολιτικά γραφεία θα γεμίζουν. Το ΠΑΣΟΚ θα ηττάται, αλλά οι μηχανισμοί θα παραμένουν πανίσχυροι.Το συνέδριο ήταν μια ευκαιρία ανατροπής. Φοβάμαι ότι χάθηκε.Και επειδή, ας μου επιτραπεί να πω ότι ξέρω πρόσωπα και πράγματα, όχι μόνο εδώ αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, θέλω να υποψιάσω τους φίλους της ιστοσελίδας για κάτι. Τα “νέα πρόσωπα” που αναδείχθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο, είναι παιδιά του κομματικού σωλήνα. Πολλά από αυτά είναι απαξιωμένα στις οργανώσεις τους, είτε επειδή είναι ανύπαρκτα στους μαζικούς χώρους, είτε επειδή σέρνουν πίσω τους την κληρονομιά της υποταγής στα άνωθεν κελεύσματα. Αυτή την υποταγή εξαργύρωσαν στο Συνέδριο.Οι λίγες περιπτώσεις που ξεφεύγουν από τον κανόνα, είναι το άλλοθι του όλου σκηνικού.
    Λύσεις δεν έχω να προτείνω. Αυτό που ξέρω, ως πασόκος οργανωμένος τα τελευταία 25 χρόνια, και ως στέλεχος της νεολαίας τη δύσκολη περίοδο 1989-1992, είναι ότι δεν μου πάει να εγκαταλείψω…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εχω βάσιμες ελπίδες για το μέλλον Κότσιφα και αυτές είμαστε εμείς !

    Μερόπη οπως πολύ σωστά το έθεσε η cinderella στο blog του Ndn η Φώφη εκτιμάται λόγω επωνύμου αντιστρόφως ανάλογα με τον Γιώργο. Εκλέγεται πρώτη λόγω επωνύμου ενω ο Γιώργος κατηγορείται λόγω επωνύμου.
    Να τονίσω οτι δεν νιώθω ακριβώς απογοήτευση, κατι άλλο ειναι...

    NdN δεν ξέρω πόσο συνένοχος μπορεί να ειναι ο ΓΑΠ που δεν μπορεί να μην ήξερε τι θα συνέβαινε με τους παρασκηνιακούς μηχανισμούς. Μπορει γι αυτό να είπε οτι προτείνει εκλογή νέων ανθρώπων γιατι ήξερε τι θα συνέβαινε. Αν και θέλω να πιστεύω οτι εννοούσε οσα έλεγε.
    Και φυσικά θα συνεχίσουμε τον αγώνα.

    Σε κανέναν δεν πάει το να εγκαταλείψει.
    Πολύ σωστά τα λές αλλα δεν ξέρω ποιός είσαι, Ανώνυμε.
    Ωστόσο δεν πειράζει. Φαίνεσαι να ξέρεις τι λες.
    Aπο όσα λες βγαίνει ενα συμπέρασμα οτι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κινηθεί περισσότερο και πιο δυναμικά.
    Να σαι καλά, συνεχίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ...και πως λένε μυστικά και ψέμματα,
    πώς ραδιουργούν,
    πώς γελάνε πίσω από γυρισμένες πλάτες,
    πώς είναι διπρόσωποι χωρίς να αποκαλύπτονται χωρίς ψιθύρους άραγε...???

    σ'ευχαριστώ για την αφορμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τους κόσμους δεν τους έχουν διαμορφώσει φοβάμαι οι κραυγές, ή και οι νηφάλιες φωνές, αλλα οι ψίθυροι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτός που του τα χώνεις για τη Θήβα είμαι Τζονάκο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ωπα άνθρωπέ μου βάλε κι ενα όνομα :)
    Σ ευχαριστώ για το σχόλιό σου και φυσικά να έρχεσαι και πρέπει να δεχθώ να μου τα χώσεις κι εσυ για οτι υποστηρίζω. No offense.
    Και συγνώμη αν τυχόν ενόχλησα σε κάποιο "χώσιμο" και θα προσέχω περισσότερο.
    Nα σαι καλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Σάκης από Θήβα είμαι. Το χώσιμο όχι μόνο δεν πειράζει, αλλά είναι και άκρως απαραίτητο. Τα είπαμε αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σε κατάλαβα. Και χαίρομαι που γνωριστήκαμε στο Συνέδριο και που θα τα λέμε εδω κι εκεί για θέματα Θήβας και όχι μόνο.
    Με εξέπληξες ευχάριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δυνατό, αληθινό και επίπονο, όπως η ζωή! Μιλώ για την τελευταία παράγραφο. Κόσμος με νοήματα, διάχυτα και σα βιτρίνα μπροστά σε όλους...
    *

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape