Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Συμβίωση σαν γάμος.

Ο γάμος ποτέ δεν ηταν αυτο που αποτελούσε την σκέπη για την ουσία της σχέσης δύο ανθρώπων. Πολλές φορές τα δεσμά του φυλάκισαν ανθρώπους για μιά ζωή που δεν την ήθελαν ετσι. Αλλοτε για κοινωνικούς λόγους, αφου κυρίως οι γυναίκες παλιά στιγματίζονταν ως "χωριζζζμένες" κι άλλοτε απο ανάγκη επιβίωσης με το μοίρασμα κοινής στέγης.
Σπάνια όμως η ευτυχία στο ζευγάρι ειναι ανάλογη του γλεντιού ανήμερα του γάμου.
Πριν δύο χρόνια, εγινε επεξεργασία για πρόταση νόμου απο το ΠΑΣΟΚ για την εξίσωση της συμβίωσης νομικά με εναν γάμο αλλα με πιο απλες διαδικασίες ακόμα και οταν αυτη η συμβίωση λήξει. Αυτο, τωρα, υλοποιείται.
Βέβαια παίζει ακόμα το θέμα των υιοθεσιών και νομίζω οτι θα έπρεπε να επιτρέπεται η υιοθεσία στα ετερόφυλα ζευγάρια και όχι στα ομόφυλα.
Οι μόνοι που αντέδρασαν ειναι κάποιοι παπάδες επίδοξοι χριστόδουλοι ίσως. Μα καλά, δεν κατάλαβαν ακόμα την καταστροφή στον τόπο που έφερε ο απελθών ; Κάποιος μίλησε μάλιστα για πορνεία. Εμ, θα χάσουν πελατεία !
Α, αντέδρασαν και οι ομοφυλόφιλοι που θέλουν λέει γάμο μεταξύ τους.
Πρέπει -και πολυ άργησε- ο κόσμος να καταλάβει οτι η ευτυχία δεν ειναι θέμα γάμου αλλα πετυχημένης συμβίωσης με αγάπη. Και να απλοποιεί την ζωή ο γάμος/συμβίωση αντι να την μπλέκει περισσότερο.
Ε, αυτό έπρεπε να γίνει νόμος για να ισχύει.
Ημαρτον !

27 σχόλια:

  1. Εμ, δεν είχες και συ κάνει σωστό συμφωνητικό συμβίωσης !
    Να πας να σε ευλογήσει ο Ανθιμος.
    Αμα δε βλογάει η εκκλησιά λέει ειναι κακό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για να κάνω και το δικηγόρο του διαβόλου, αν κάποια "συμβιώνει" με έναν άνθρωπο 10 χρόνια, πάλι "χωρισμένη" δεν είναι , όταν σταματήσει η σχέση. Απλά δεν είναι "διαζευγμένη" . Στην κοινωνία όμως το ίδιο αντίκτυπο έχει.

    Κατά τα άλλα συμφωνώ.. και στο ότι οι ετερόφυλοι πρέπει να υιοθετούν [εντάξει, μην τα ισοπεδώσουμε και όλα.. ] και στο ότι ίσως γίνουν πιο απλά τα πράγματα..
    Απλά έχω μια μικρή αμφιβολία μέσα μου, μήπως τελικά γυρίσει μπούμερανγκ η ιστορία.. γιατί ο "γάμος" είναι μια ιδέα που σε κρατάει "δέσμιο" μεν αλλά από την άλλη ίσως χρειάζεται αυτή η δέσμευση για κάποιους για να λειτουργήσουν πιο σοβαρά..
    Μάλλον είναι θέμα χαρακτήρα, άλλους θα τους ωφελήσει η ιστορία και άλλους όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μια καλησπέρα Tzonako ,δε σου είπα όμως! μα τι γαιδούρα που είμαι !
    Καλησπέρα λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειάσου Τζονάκο...πρώτα θα ήθελα να σου πω ότι χάρηκα πάρα πολύ με το μαιλ που μου έστειλες...μου έδωσε ιδιαίτερη χαρά αυτό και σε ευχαριστώ για όσα γράφεις μέσα σ αυτό....και μετά...δεν νομίζω πως ο γάμος είναι ότι το καλύτερο..έχει πάρα πολλές δεσμέυσεις που οι σημερινοί άνθρωποι και κυρίως οι νέοι (και γώ μέσα σε αυτούς)δεν μπορούν να αντέξουν καθόλου...και αργότερα καταλήγουν σε ένα πάααααααρα πολύ οδυνηρό διαζύγιο...και όταν υπάρχουν και παιδιά στη μέση ακόμη χειρότερα...γι αυτό λοιπόν...καλύτερα έτσι...εγώ πρωσοπικά είμαι κατά του γάμου...και είμαι κατά επειδή δεν ξέρω...πως να το πώ...μου φαίνεται όλο αυτό..σαν ένα ηλίθιο 'συμβόλαιο'....σαν μιά εντελώς ηλίθια ας το πώ έτσι απόδειξη;;;;ας το πώ έτσι ότι θα είσαι πιστός για πάντα (ναι,για πάντα χααααααχαααααχα!πόσο γελοίο έχει καταντήσει αλήθεια αυτό το..για πάντα!!)σε αυτόν με τον οποίο θα...παντρευτείς!!!πολύ γελοίο....και επίσης γιατί όταν κάποιος παντρέυεται χάνει πολλές από τις ελευθερίες που είχε πρίν..άρα μιλάμε περισσότερο για έναν τύπο 'εγκλεισμού',φυλάκισης περισσότερο παρά για ένα 'μυστύριο'που ενώνει δύο ανθρώπους που αγαπιούνται κτλ,κτλ.. και αν η επιλογή συντρόφου αποδειχθεί και λάθος..ακόμη χειρότερα...και κάπως μου τη σπάνε αυτά τα 'εθιμοτυπικά' που γίνονται γιανά μη πεί κάτι ο περίγυρος και θιχτεί η 'τιμή'και η υπόληψη της κοπέλας,της οικογένιάς της κτλ,κτλ,κτλ...αηδίες...όταν αγαπάς κάποιον δε σε σταματά τίποτε μα τίποτε ούτε και ο Θεός ο ίδιος από το να είσαι μαζί του... και η αληθινή,τίμια,αξιοπρεπής,ειλικρινής αγάπη δε 'χωράει',δεν 'κλείνεται' και δε 'καλουπώνεται'δε μπαίνει σε τέτοια σταθμά,νόμους,καλούπια..κτλ,κτλ,κτλ.....Αθανασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να κάνω μιά διόρθωση.
    Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν κατέθεσε στην Βουλή σχέδιο νόμου.
    Είχε αναθέσει στον τομέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπό τον καθηγητή Αλιβιζάτο να ετοιμάσει ένα προσχέδιο,το οποίο τελικά άφησε στην τύχη του και δεν το υποστήριξε.
    Ο κος καθηγητής δημοσίευσε στην Καθημερινή εχθές την πρόταση που είζχε ετοιμάσει το 2005 και προέβλεπε σύμφωνο συμβίωσης για ετερόφυλόφυλα και ομοφυλόφυλα ζευγάρια.
    Αλλη μιά παλινωδία του ΠΑΣΟΚ,που έδωσε την ευκαιρία στην ΝΔ να το παίζει σήμερα προοδευτική εκ του ασφαλούς.
    Βλέπεις χωρίς Χριστόδουλο τους λύθηκαν τα χέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα στο περί σχεδίου νόμου. Ασε που ο Συνασπισμός ήταν ο πρώτος που είχε ασχοληθεί με το θέμα. Κοινώς... πολύ φασαρία για το τίποτα. Ολα ήταν και ΕΙΝΑΙ φήμες. Αν δε δω κάτι να κατεβαίνει στη Βουλή προς ψήφιση θα λέω ότι όλοι τους ήταν τα ίδια σκ@τ@. Σόρρυ

    Καλησπέρες Τζον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικα οι επομενες γενιες θα ειναι πιο τυχερες απο εμας.Οι εποχες αλλαζουν και φαινεται πως αλλαζουν προς το καλυτερο.Καθε αλλαγη ομως που προμηνυεται, ενω ενθουσιαζει τους νεους, προκαλει αμηχανια και δυσαρεσκεια στους μεγαλυτερους, σε αυτους που ανηκουν στην τελευταια γενια της καθε εποχης.Ετσι, η γιαγια μου δε βλεπει με καλο ματι την καταργηση του γαμου (αληθεια ποιος θα το 'λεγε οτι θα μιλουσαμε για καταργηση του γαμου;-ακομα κι εμενα μου προκαλει εκπληξη).Η γιαγια μου συνεχεια τη θυμαμαι να μου λεει ποτε θα παντρευτω, και ποια νυφη θα παρω, και τι ωραιο γαμο θα κανω, και ποσο υπερηφανη που θα ειναι να με δει γαμπρο κτλ.Οι γιαγιαδες και οι μαναδες μαλλον θα καταφερουν να συντηρησουν το θεσμο του γαμου.Προβλεπω στο μελλον συγκρουσεις μεταξυ των γενεων σχετικα με το θεμα αυτο.Η συντηρητικη μανα που θελει να δει το γιοκα της γαμπρο και ο επαναστατης γιος που δε θελει πολλα πολλα και ο γαμος στην Εκκλησια ειναι ξεπερασμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι για να ζουν σε ζευγάρια.
    Μάσα σε γάμο ή έξω από αυτόν, προσωπικά, λίγο μ' ενδιαφέρει.
    Εμένα μου αρκεί να ζω με τον άντρα που αγαπώ, αλλά, αν χρειαστεί, θα παντρευτώ για να ευχαριστήσω τους γονείς μας, για να είναι τα παιδιά μου καλυμμένα νομικά και κοινωνικά, για οικονομικούς λόγους.
    Θα ήθελα ωστόσο να λύνεται εύκολα και απλά ένας γάμος που έχει τελειώσει.
    Επίσης είμαι υπέρ στο γάμο των ομοφυλόφυλων. Γιατί όχι δλδ;
    Γιατί να μην έχουν τη νομική και οικονομική κάλυψη που ένας γάμος συνεπάγεται;
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε πιστεύω theodore θα κάνω δίορθωση σε λίγο. Σε ευχαριστώ.

    @ Griz δεν με ενδιέφεραν ποτέ οι ταμπέλες. Αν συναντιόμαστε ποτε δεν θα σε ρωτούσαν αν εισαι χωρισμένη, παντρεμένη και λοιπά. Με ενδιαφέρει ο ευτυχής άνθρωπος που ειναι ο/η εαυτός του και ζεί καλά.
    Πάντως άλλο "δεσμά" και άλλο "φυλακή και τιμωρία"
    Καλησπέρα, γαϊδούρος κι εγω μη ξεχάσω :)

    Αθανασία να σαι καλά.
    Ο οικογενειακοί δεσμοί δεν υπάρχουν για να γίνονται η τροχοπέδη μας αλλα πρέπει να υπάρχουν για μια καλύτερη κοινωνία.
    Πολλοί άνθρωποι θα είχαν ζήσει μια εντελώς διαφορετική ζωή αν είχαν μπορέσει να απαλλαγούν απο τα δεσμά μια κακής επιλογής. Ξέρω ανθρώπους που γέρασαν πριν την ώρα τους επειδή ο/η άλλος δεν έδινε το διαζύγιο.
    Επίσης πολλοί δεν συζούν επειδή πρέπει να κάνουν θρησκευτικό γάμο κομπλέ, συν γλέντι μετά και δεν εχουν τα χρήματα. Περιμένουν χρόνια μέχρι να τα μαζέψουν και να τα δώσουν σε μία βραδιά.

    @ MAD εχεις δίκιο. Ας το δούμε σε πλήρη ισχύ και χωρίς τρικλοποδιές απο διάφορους ( ας μην αναφερθώ σε αυτούς ) και μετά θα ειναι οκ.

    @ anisixos αυτο που λες οτι οι επόμενες γενιές θα ειναι πιο τυχερές το σκέπτομαι χρόνια τώρα.
    Απο την άλλη όμως θα ειναι πιο άτυχες σε μερικά άλλα πράγματα.
    Για παράδειγμα εγω έπαιζα σε αλάνες και χωράφια, γιατι τότε υπήρχαν, σημερα δεν υπάρχουν.

    @ Ενεσούλα ακριβώς εκεί στοχεύω.
    Μέσα ή εξω εχει μικρή σημασία.
    Κι αν κάνεις κάτι, κάνε το για σενα και τον άνθρωπό σου.
    Οσο για τους ομοφυλόφιλους έχω επιφύλαξη. Το επόμενο αμέσως βήμα τους θα ειναι να ζητήσουν να τους επιτραπεί η υιοθεσία.
    Και τότε να δούμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. συμφωνω απολυτα αλλα νομο ξενομο δεν παντρευομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν ένα ζευγάρι έχει ανάγκη την νομοθεσία για να ειναι ευτυχισμένο...
    ας το αφήσουν καλύτερα.
    Ωστόσο ετσι όπως έχουν τα πράγματα καλό ειναι να γίνει κάτι που να βοηθά στο "ξεκαθάρισμα λογαριασμών" στο τέλος
    Για την υιοθεσία μεταξύ ετερόφυλων είμαι αντίθετος.
    Καλησπέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Aν και δε βλέπω σε τι διαφέρει το σύμφωνο αυτό από τον πολιτικό γάμο, (φαντάζομαι ο χωρισμός γίνεται αυτόματα και δεν καθυστερεί, κατα τ'άλλα το ίδιο δεν είναι?)
    συμφωνώ επειδή τσαντίστηκαν οι παπάδες μή χάσουν τα φράγκα από τους πολυέλαιους και τα ενοίκια της θρησκευτικής τελετής.

    Τα ζώα που αναφέρεις που παίρνουν δάνεια για να τα φάνε σε μια βραδιά και δε συζούν γι αυτό το λόγο, θα περιμένουν μέχρι τα πενήντα τους να κάνουν θρησκευτικό οποτε δεν τους αφορά!

    Προς το παρόν είμαι κατά στο να υιοθετούν παιδιά οι ομοφυλόφιλοι ( αν και θα προτιμούσα να μεγαλώνει ένα παιδάκι ο Βαλλιαννάτος που τον εκτιμώ μαζί με το σύντροφό του παρά τόσοι τελειωμένοι που τα κακοποιούν από μωρά και υπάρχουν απειροι, τουλάχιστον αν οι δύο ομοφυλόφυλοι έχουν ένα επίπεδο, το παιδί θα μορφωθεί, θα τους κληρονομήσει και θα εχει ένα μέλλον, από τα φανάρια καλύτερα...)

    Για τη νομιμοποίηση της συμβίωσής τους συμφωνώ απόλυτα.Μου έχουν πει για μια πολύ συγκινιτική ιστορία δύο ομοφυλόφυλων που ζούσαν χρόνια μαζί, ο ένας περιποιήθηκε τον άλλον όταν εκείνος αρρώστησε, μέσα στον πανικό δεν έγινε διαθήκη, κι εκείνος που έμεινε στη ζωή όχι μόνο δεν είχε κανένα δικαίωμα στην περιουσία και το σπίτι που ζούσαν 20 χρόνια μαζί, αλλά η οικογένεια του απαγόρευσε να εμφανιστεί στην κηδεία για να μη στιγματιστούν, όπως τις ξετσίπωτες που συζούσαν παλιά...Όχι, ο νόμος πρέπει να τους προστατεύσει.

    Ούφ!
    Πάω στον Άνθιμο και το Ζορό να εξομολογηθώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΥΓ. Διόρθωση ΤΖΟΝΑΚΟ μου
    Είμαι αντίθετος στις υιοθεσίες ομοφυλόφιλων και όχι των ετερόφυλων
    Αλίμονο...

    Μπα σε καλό μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είπα κι εγω, θα μας τρελάνει ο Κότσιφας ;
    :)
    Ακριβώς, οι όποιοι νόμοι πρέπει να διευκολύνουν την ζωή μας αν ειναι να υπάρχουν. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε μόνοι μας.

    @ skouliki αμετάπειστη ε ; Με τίποτα όμως ;

    @ patsiouri αυτο των υιοθεσιών γενικότερα, είναι μεγάλο θέμα.
    Δεν ειμαι κατα των ομοφυλόφιλων αλλα μπερδεύομαι πολυ στην σκέψη του πώς θα μεγαλώσει ενα παιδί με ομόφυλους γονείς !
    Τι θα καταλάβει απο τον κόσμο ;
    Το πιθανότερο ειναι να το κάνουν κι εκείνο ομοφυλόφιλο φοβάμαι. Αν και όπως λες ειναι θέμα ανθρώπου παρά ...ιδιαιτερότητας ας πούμε. Που για κείνους δεν ειναι ιδιαιτερότητα αλλα ας μην πάμε το θέμα εκεί.
    Η κοινωνία των γιαγιάδων μας καλά ακόμα κρατεί τα παλιά ταμπού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δίκιο έχεις μωρέ, αλλά μ'αυτά που ακούμε τελευταία ότι συμβαίνουν με ετερόφυλους φυσικούς γονείς, όπως βιασμοί βρεφών, ξύλο μέχρι θανάτου, κτλ...ε, γι αυτά τα παιδιά θα προτιμούσα να τα μεγαλώσουν με σεβασμό, επίπεδο και αγάπη δύο ομοφυλόφιλοι.
    Κι ας γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλοι.
    Φτάνει να μην ψοφάνε της πείνας, να μη γνωρίσει το κορμάκι τους τη βία και να μην είναι δυστυχισμένα...
    (Άλλωστε οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι από straight γονείς δε γεννήθηκαν???)
    Τώρα που το σκέφτομαι, ΟΛΟΙ!!
    Είμαι χαζή ξανθιά, αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γι αυτό από δω και πέρα προσοχή στο πού βάζετε την υπογραφή σας, ε;
    Πέρα από την πλάκα, καλή είναι σαν κίνηση, καθότι απλοποιούνται κάποιες διαδικασίες χωρίς τις φαμφάρες. Όσο για κάποιους τραγόπαπες που μίλησαν για πορνεία και το αμάρτημα της μοιχείας, τι να πει κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί τον κάνουν αυτόν τον καινούριο νόμο. Είναι δύσκολο να κάνεις πολιτικό γάμο;

    Όσο για το γιατί θέλει κάποιος να παντρευτεί (και όχι μόνο να έχει σχέση αγάπης με κάποιον) υπάρχουν πολλές απαντήσεις... Εγώ ίσως είμαι πολύ ρομαντικιά και λέω πως θα αισθανόμουν περίφανη να δηλώνω πως είμαι γυναίκα του τάδε ανθρώπου τον οποίο αγαπάω (και αυτός να είναι άντρας μου αντίστιχα). Δεν είναι το ίδιο όπως να λες πως απλά ζούμε μαζί. Το πρώτο είναι πολύ πιο βαθύ...

    Και μετά είναι και τα κλιρονομικά, και τα άλλα -λιγότερο ρομαντικά- προνόμοια του γάμου!

    Για τους γάμους ομοφυλοφίλων δεν ξέρω ακόμα πια είναι η γνώμη μου, καλλίτερα να μην το πω τώρα γιατί θα λέω αρλούμπες... Έτσι κι αλλιώς, αρλούμπες λέω ;)

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θυμάμαι τέτοιες περιπτώσεις patsouri μου και η αηδία που νιώθω για τον άνθρωπο δεν μπορεί να ειπωθεί εύκολα μεσα σε κείμενο.
    Και δεν διαφωνώ οτι άλλοι θα μπορούσαν να μεγαλώσουν πιο σωστά ενα παιδί. Δεν κάνει την καλή ανατροφή παιδιού ο "ευλογημένος" γάμος ουτε τα δήθεν. Ο σωστός άνθρωπος το κάνει.

    @ Clockwork Plum "βαθύ" το άλλο ;
    Ο θρησκευτικός γάμος ή ο πολιτικός ειναι πιο "βαθύ" ;;;
    Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι δεν μπορείς να πεις οτι εισαι γυναίκα του τάδε.
    Και γιατι να λές πως εισαι γυναίκα του και όχι σύντροφος ;
    Οικογένεια θα πει συντροφικότητα και μοιρασιά πάνω απ όλα.
    Ενω "γυναίκα του" εχει μια κτητική έννοια λιγο, φερόμενη απο χιλιάδες χρόνια πριν που η γυναίκα "ανήκε" στο άντρα.
    Ο σύντροφος εχει σημασία, αυτο ειναι το βαθύ και τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ωπ, Κιτς δεν σου απάντησα :)
    Τωρα να προσέχουμε παραπάνω το πού μπαίνει η υπογραφή ! χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ...για τις πεθερές πότε θα κάνουν νόμο????

    ...Εεεεε????

    ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Clockwork Plum "βαθύ" το άλλο ;
    Ο θρησκευτικός γάμος ή ο πολιτικός ειναι πιο "βαθύ" ;;;

    Στάσου τώρα να δω τι έγραψα διότι δε θυμάμαι :)

    ...Εεε... τώρα που το διαβάζω ούτε εγώ καταλαβαίνω... πού έβοσκα όταν έγραφα το σχόλιο;; Τεσπα... Ξέχνα το, δε θυμάμαι τι ήθελα να πω :))) Μάλλον (θα ήθελε να πει ο ποιητής) πως η αγάπη και το τι αισθάνεσαι για κάποιον είναι πιο βαθύ από το "χαρτί" που βγήκε είτε από το δήμο, είτε από την εκκλισία.

    Οικογένεια θα πει συντροφικότητα και μοιρασιά πάνω απ όλα.

    Ναι, αλλά όταν λες πως ανήκεις σε κάποιον δεν είναι μόνο με την κακή έννοια, γιατί ο κάθε άνθρωπος θέλει (και έχει την ανάγκη) να ανήκει "κάπου", σε "κάποιον" γιατί και αυτά είναι μέρος του "είναι" του. Είναι κάτι που το νοιώθεις ο ίδιος, όχι κάτι που σου το έχουν επιβάλλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. :) :) :)
    Εντάξει αρκει το "ανήκει" να μην έχει κτητική έννοια.
    Δέχομαι το "ανήκω" με την έννοια "εντάσσομαι" και "συντάσσομαι".

    Τα χαρτιά δεν κάνουν την ευτυχία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ...εγώ πάντως θα ήθελα να (ξανα)κάνω μία ερώτηση...

    μήπως έτσι επιτρέπεται η ...πολυγαμία???

    μ'εμποδίζει κανένας εμένα να υπογράψω "συμβόλαια" με 3 διαφορετικούς, κάνοντας ισάριθμα παιδιά, ένα με τον καθένα???

    Για τους άντρες δεν το συζητώ... 150 παιδιά και αντίστοιχα συμβόλαια...

    η Συμβίωση είναι ελέγξιμη?? Μόνιμη δεν είναι, αποκλειστική είναι??
    κι αν δεν θέλουν να συμβιώνουν απλά να έχουν κοινά παιδιά???

    Μήπως πρέπει να γίνει μία ενημέρωση, γιατί φαντάζομαι δεν είμαι η μόνη με τις απορίες αυτές... Κι είναι ενδιαφέρον,όχι τίποτε άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν το χα σκεφτεί, ομολογώ, αυτό.
    Φαντάζομαι οτι κάποια δικλείδα ασφαλείας θα υπάρχει, νομικά, ωστε αν κάποιος υπογράψει και άλλες συμφωνίες να καταγγέλεται η πρώτη συμφωνία εκτός απο την περίσπτωση που η πολυγαμία εχει συμφωνηθεί στα σύμφωνα που υπογράφει.
    Εντάξαι, αμα αντέχει η τσέπη του, χαχαχα.
    Οκ πάντως οτι νεώτερο μάθω για το θέμα θα το γράψω ή αν μάθεις κατι εσυ ενημέρωσέ μας.
    Οχι οτι με περιμένει κάποιο χαρέμι ε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ... καλά, την έχω ότι θα πηγαίνουν στα μπάρια οι της επόμενης γενιάς με DNA test ανα χείρας, για να αποδεικνύουν ότι δεν πρόκειται περί αιμομιξίας σε περίπτωση ...βαριάς οινοποσίας...

    α, καλά ε??? Πολύ ρομαντικό....

    ...ατάκα για καμάκι κλασική, 2038:

    "Να σου πώ μωρό, έρχεσαι μισο να ελέγξουμε τα αλληλόμορφά μας???"

    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μέχρι τότε, δεν θα υπάρχω.
    Αλλα η σκέψη σου μπορεί να μην ειναι μακριά απο την τότε πραγματικότητα.
    Μπορεί να εχει απαγορευτεί και κάθε ανταλλαγή υγρών !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

-πες οτι θες αλλα να σέβεσαι τους άλλους συνομιλητές-
Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μη μπλόγκερς κρυμμένους πίσω απο σκέτο λογαριασμό google. Θα τα σβήνω.
Α, και είμαι υπευθυνος ΜΟΝΟ για οσα λεω... δεν ειμαι υπευθυνος για οσα καταλαβαινεις.
ΤΖΟΝ παπαρολόγος.

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape